| 26/2/2019 18:41 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 18:41:28 |
| היי.
רכשתי מאתר כלשהו סכו"ם. לפי האתר המוצר אמור להגיע אחרי 24 שעות לסניף דואר. עברו 48 שעות וטרם הגיע אליי, פניתי למוכר לשאול מה מסםר המשלוח כדי שאוכל לבצע מעקב ושאלתי אם אני אמורה לקבל אישור שהמוצר הגיע לדואר אבל המוכר מתעלם מהשאלות..
האם אני זכאית לבטל עסקה?
אם כן, איך? דרך חברת האשראי? | |
|
|
|
| 27/2/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 10:04:13 |
| מיטל שלום רב,
ניתן לבטל עסקה לרכישת מוצר במכר מרחוק (אינטרנט או טלפון) בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ובוודאי שניתן לבטלה כל עוד המוצר לא הגיע.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולדרוש את ביטול העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
על בית העסק לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 26/2/2019 18:18 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 18:18:45 |
| שלום רב,
אחי חתם היום 26.2.19 (יום שלישי)על עסקה לטיפולים קוסמטיים- השתלת שיער.
כמו כן, קבע טיפול ראשוני שבוע הבא ביום שלישי, זאת אומרת אחרי 7 ימים מיום חתימת ההסכם.
בהסכם רשום כי ביטול עד 14 ימים לפני הטיפול- הלקוח יחוייב ב- 20% דמי טיפול.
היום, ביום חתימת החוזה התקשרתי לבטל את החוזה ואת הטיפול ואפילו שלחתי מייל.
האם יחייבו אותי על 20% דמי ביטול למרות שביקשתי לבטל הסכם ביום חתימת ההסכם? | |
|
|
|
| 27/2/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 10:02:38 |
| ספיר שלום רב,
ההסכם אינו תואם את הוראות הדין, לכאורה.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקהל רכישת טיפולים אסתטיים וקוסמטיים בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
ההסכם עליו מחתים העוסק אינו תואם את הוראות הדין ומהווה הטעיה לכאורה.
לאחר פנייה לבכתב לעוסק, אנא הגישו תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 26/2/2019 17:31 |
יוסי קינן |
 | | מחבר: | יוסי קינן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 17:31:10 |
| שלום רב, פניתי למחלקת פניות הציבור במועצה לצרכנות והופניתי אליכם.
הבעיה - כיוון שאני, אזרח ותיק, חותם על עסקה עם הספק ולצורך העניין טיול בחו"ל, הספק מציין תשלומים במקרה של ביטול.
התשלומים שהספק מציין קובעים סכומים שונים בהתאם למועד ביטול העסקה.
לפיכך התשלומים הנדרשים על ידי הספק נוגדים את סעיף 14ג1.
לכאורה – כיון שחתמתי על העסקה לא אוכל לדרוש מהספק לעמוד בהגדרת סעיף 14ג1.
האם אין מקום לחייב את הספק לציין את עובדת קיום הסעיף בהסכם עם הלקוח (אזרח ותיק או אדם מוגבל) כך שלא יידרש לדמי ביטול ?
בברכה,\יוסי קינן
| |
|
|
|
| 27/2/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 10:00:56 |
| יוסי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן הנן הוראות מחייבות ולא ניתן להתנות עליהן באמצעות הסכם.
כך שעצם חתימה על הסכם שסותר את הוראות הדין אינו שולל את זכותך על פיו.
אף על פי כן, חשוב לציין כי סעיף 14ג1 יחול רק במקרה בו צרכן, שהוא אזרח ותיק, ביצע עסקה טלפונית לרכישת מוצר או שירות, וההוראות לא יחולו במקרה של עסקה אינטרנטית או עסקה שהתבצעה באופן פרונטאלי. | |
|
|
|
| 26/2/2019 17:15 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 17:15:40 |
| | שלום רב, הזמנתי כרטיסי טיסה לאירופה דרך אתר טרווליסט - טיסה הלוך וחזור. אלא שנפלה טעות בתאריך טיסת החזור. טסנו בתאריך שנבחר ובחזור הבנו בשדה תעופה שהיתה טעות בתאריך וכדי לחזור לארץ קניתי כרטיס טיסה אחר. כעת נותרו כרטיסי הטיסה חזור שהם לעוד חודש. פנינו לסוכן הנסיעות לביטול כרטיסי הטיסה לחזור וקבלת החזר כספי. אלא שלטענת חברת הנסיעות לא ניתן כלל לבטל את כרטיסי הטיסה לחזור. האם אכן כך לאור העובדה שיש עוד חודש עד מועד הטיסה האם אין כלל אפשרות לביטול הכרטיסים שברור שלא יעשה בהם שימוש. | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:56:41 |
| תומר שלום רב,
על מנת לבטל כרטיס טיסה יש צורך בשני תנאים מצטברים:
האחד - שהביטול יעשה בתוך שבועיים מיום ביצוע העסקה
והשני - שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הטיסה.
בעוד שהתנאי השני מתקיים, הרי שהיה וחלפו 14 ימים מיום ביצוע העסקה, אין זכות ביטול על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 26/2/2019 17:09 |
גדעון הראל |
 | | מחבר: | גדעון הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 17:09:03 |
| שלום!
לפני כארבע שנים שיפצתי דירה בתל אביב בין היתר רכשתי ברזים שחברת סיוון אופיר מייבאים . הכל עדין בתקופת האחריות .
אחד הברזים אינו פועל הידית לא מתפקדת לא ניתן לפתוח מים ולא ניתן לסגור מים כאשר הברז הראשי פתוח הוא נוזל .
פניתי ליבואן (נותן השרות) חב' סיוון אופיר היום ב-26.2.19 אחרי כשעתיים חזרו אלי וקבעו לי תור ליום א'3.3.19 .התרעמתי על משך ההמתנה לתיקון. הנימוק היה שהם לא ממוקמים התל אביב מקום מגורי .
נראה לי מוגזם להמתין יומיים (יום רביעי וחמישי) לתיקון ברז באחריות .
האם משך ההמתנה סביר ? תודה גדעון הראל 050-7363569 | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:55:02 |
| גדעון שלום רב,
מכיון שברזים אינם כלולים בהוראות הדין המחייבות מתן אחריות ושירות לאחר מכירה, הרי שהאחריות בגין הברזים הללו נעשית וולנטרית על ידי בית העסק ובהתאם להסכמות שלו אל מול הצרכן.
על כן, בית העסק אינו מפר הוראת דין כלשהי, והיה וישנה תעודת אחריות, יש לבחון את תנאיה והאם יש בפעולותיו משום הפרה של הסכם האחריות. | |
|
|
|
| 26/2/2019 15:29 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 15:29:57 |
| קניתי כרטיסים להופעה של זאפה דרך אתר viagogo בעמוד האחרון כאשר לאורך כל התהליך הם מציינים את המחיר, הם מכניסים "בהחבא" עמלות ניהול גבוהות, שאתה שם לב אליהם רק לאחר התשלום!
מייד שראיתי אותם התחלתי לברר מה אפשר לעשות וגיליתי שזה אתר ספסרות שזו "ההתמחות" שלו ויש סיכוי גם שהכרטיסים לא יהיו לי זמינים ביום ההופעה
1. חברת האשראי לא יכולה לבטל שכן "חברת האשראי יכולה להתערב ולבטל עסקה רק במקרה בו לא את ביצעת את העסקה או במקרה בו לא קיבלת מוצר ועבר מועד האספקה"
שיגיע מועד האספקה הסכום כבר ירד ואז הם לא יכולים להתערב
2. זאפה לא יכולים לעזור שכן הקנייה לא התבצעה דרכם
מה אפשר לעשות??? | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:01:40 |
| טלי שלום רב,
מכיון שמדובר בחברה זרה, יש קושי לבצע ביטול עסקה, בהעדר הסכמה שלהם, גם כאשר זכותו של הצרכן לביטול מתקיימת בהוראות הדין.
היה ואכן תקבלו את הכרטיסים, לא ניתן יהיה לבטל את העסקה, אך היה והכרטיסים לא יסופקו, אז ניתן יהיה לדרוש החזר מחברת האשראי בטענה של כשלון תמורה מלא.
| |
|
|
|
| 27/2/2019 09:36 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:36:55 |
| חברת האשראי אומרת שאם עד ההופעה הכסף ירד מהחשבון, אז גם אם הכרטיסים לא יסופקו אין להם מה לעשות.
האם יש מה לעשות מול ספק הכרטיסים המקורי שכן זו ספסרות שאסורה על פי החוק.
| |
|
|
|
| 27/2/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:49:05 |
| | ניתן לנסות לפנות לבית העסק בכתב, אך כאמור, מדובר בחברה זרה, אשר משרדיה מצויים מחוץ לתחומי מדינת ישראל, ועל כן, יש קושי להחיל עליה את הוראות הדין הישראלי. | |
|
|
|
| 26/2/2019 17:01 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 17:01:01 |
| היי,
אני רכשתי פריט מאילת (חולצה) לפני 10 ימים בסייל.
כשהגעתי לסניף של הרשת על מנת להחליפו סרבו אמרו שלא ניתן להחליף פריטים מאילת פרט למידה וצבע ובנוסף כיוון שרכשתי בסייל יש רק שני ימי עסקים להחלפה
אני תקועה עם פריט שאני לא אוהבת מה ניתן לעשות ? | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:48:12 |
| קרן שלום רב,
ראשית, חשוב לציין כי אין הוראות דין הנוגעות לזכות הצרכן לבצע החלפה או לקבל זיכוי לרכישה חוזרת.
המחוקק קבע כללים אך ורק בנוגע לקבלת החזר כספי.
כאשר חלפו למעלה מיומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, למעשה אין זכות להחזר כספי, ותנאי ההחלפה והזיכוי יהיו בהתאם לשיקול דעת בית העסק. | |
|
|
|
| 26/2/2019 10:40 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 10:40:12 |
| שלום,
אני כבר שוקלת לגשת להליכים משפטיים ובטרם אעשה זאת אני מתייעצת איתכם.
קניתי נעל בחודש דצמבר מסניף קרית גת של רשת נעליים מוכרת בארץ. ימים ספורים לאחר הרכישה הנעל החלה מתפוררת מבפנים. לאחר שיחה עם שירות הלקוחות שלחתי את הנעל לתיקון. אחרי כשבועיים קיבלתי חזרה את הנעל עם ריח חריף של דבק מגע. יום לאחר מכן נשברה הסוליה החיצונית ולאחר שיחה נוספת עם השירות, מסרתי את הנעל וחיכיתי שבוע וחצי עד לקבלת נעל חדשה. שוב, גם הנעל החדשה מתפוררת מבפנים. שירות הלקוחות מצפים שאשלח שוב לתיקון! שילמתי לפני יותר מחודשיים על נעל שאני לא מצליחה להינות ממנה!! ביקשתי מהם את הכסף חזרה והם מסרבים!
כבר כתבתי להם מייל עם פירוט המקרה והסבר כי אם לא אקבל מענה ואת כספי חזרה אפנה להליכים משפטיים נגדם. כבר שבוע שאין מהם תגובה.
1- האם יש לי סיכוי טוב לזכיה בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
2- מה עוד עלי לעשות כדי לקבל את כספי חזרה? | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:25:14 |
| ספיר שלום רב,
ראשית חשוב לי לציין כי פעלת בדיוק בהתאם להוראות חוק המכר.
על פי הוראות הדין על בית העסק מוטלת החובה לתקן כל פגם במוצר.
במקרה בו בית העסק אינו יכול לתקן את הפגם עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין או להשיב לו את כספו.
על כן, בשלב זה, היה ובית העסק אינו מוכן לספק מוצר חדש ותקין או להשיב לך את כספך, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, טרם פנייה להליכים משפטיים. | |
|
|
|
| 26/2/2019 16:25 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 16:25:51 |
| תודה רבה:)
האם לחכות עד לסיום הטיפול בתלונה או שאני יכולה להגיש תלונה ומיד אחרי זה גם תביעה? | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:33:31 |
| ספיר שלום רב,
המועצה אינה פועלת במקביל לבית המשפט, שכן בית המשפט הנו הסמכות המכרעת.
היה ואת מעוניינת בהגשת תביעה, אין אפשרות להגיש תלונה למועצה.
ניתן להגיש תלונה על מתנ לנסות לוהמנע מהליכים משפטיים, היה והמועצה לא תוכל לסייע, אז פתוחה בפנייך האפשרות לפנות לבית המשפט. | |
|
|
|
| 26/2/2019 16:47 |
איריס בן טל |
 | | מחבר: | איריס בן טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 16:47:34 |
| | רכשתי לפני קצת פחות משבועיים 2 פיאות ( ממספרה בב"ש) ושילמתי עליהן בצ'יק מזומן 13000 שקלים. כעת איני מעוניינת בהן ורוצה להחזירן אך בעל המספרה אמר שלא אפשרי. היתכן ? | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:06:23 |
| איריס שלום רב,
על פי הוראות הדין ניתן לבטל עסקה רק בגין רכישת מוצרים המנויים בתקנות ביטול עסקה.
פאות אינן מנויות בתקנות, ועל כן אין זכות בדין לביטלו עסקה בגינם, וביטול כאמור, יעשה אך ורק בהתאם למדיניות בית העסק, כפי שפורסמה. | |
|
|
|
| 26/2/2019 16:01 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 16:01:21 |
| שלום רב,
רכשתי דרך פנייה בפייסבוק ולאחר מכן עסקה טלפונית 2 טבעות במחיר כולל של 2600ש"ח.שילמתי 300ש"ח בכרטיס אשראי מקדמה.בשיחה הטלפונית ובוואטס אפ נשלחו תמונות של הדגם שרציתי וזה המחיר שניתן לי.עברתי לאסוף את הטבעות מהחנות אך הם היו שונות ממה שהובטח לי.ביקשו ממני על מנת ליצב את אותו הדבר עוד 3000ש"ח ובסך הכל 3300ש"ח.הסכמתי טלפונית.לאחר כ3 שבועות יצרו איתי קשר לעדכן שאני צריכה לעבור שוב בחנות לבדוק את גודל הטבעות והיהלומים.בנתיים שאלתי אם ניתן לרכוש משהו אחר - כמובן לא סופקה סחורה ונאמר לי שלא כי יצקו את הטבעות.ביקשתי לבטל את העסקה ולהשאיר להם את 300השקלים שכבר חויבתי אך נענתי בסירוב.
האם חוקי מבחינתח לבטל את העסקה?
תודה | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:03:36 |
| אנה שלום רב,
על מתנ לבחון את זכותך לביטול עסקה יש לבחון האם מדובר במוצר שהותארם במיוחד עבורך.
היה והטבעות נוצקו על פי מידה או דרישות מיוחדות ויוצרו על פי התאמה יחודית אליך, לא ניתן יהיה לבצע ביטול עסקה בלשב זה.
במקרה בו מדובר במוצר קטלוגי, ולא נלקחו ממך מידות או התאמות, הרי שבמקרה כזה תקום הזכות לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:54 |
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:54:04 |
| שלום,
קניתי מכשיר טלפון נייד מחנות באינטרנט, שירות ואחריות ניתנים ע"י חברה אחרת GetCell. טלפון החדש היה לא תקין ישר לאחר הפתיחה. מסרתי את המכשיר לתיקון, עברו כמעט 3 שבועות אך המכשיר עדיין לא תוקן.
אני רוצה לבטל את העסקה. השאלה האם זה חוקי לבקש לבטל את העסקה ואת מי לתבוע: החנות או חברת התיקונים?
תודה | |
|
|
|
| 25/2/2019 15:26 |
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 15:26:13 |
| | חשןב לציין שגיליתי את התקלה יותר משבועיים לאחר הרכישה - המכשיר לא היה בשימוש עד אז | |
|
|
|
| 26/2/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 08:52:58 |
| טניה שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מוטלת חובה על בית העסק לבצע תיקון במוצר בתוך שבועיים לכל היותר.
היה וחלף המועד לביצוע התיקון, על בתי העסק לבפק לך מוצר חדש ותקין.
יש להעביר לבית העסק דרישה בכתב לודרוש מוצר חדש באופן מיידי.
בשלב זה כאמור, קמה הזכות לקבלת מוצר חדש, אך לא לביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 26/2/2019 15:11 |
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 15:11:36 |
| תודה רבה על התשובה.
1. מאיזה בית עסק לבקש מכשיר חדש: מחנות שמשם קניתי או מחברת שירות תיקונים שנותנת אחריות למכשיר - אלה שתי חברות שונות
2. האם זה משנה מאיזה סיבה המכשיר לא תוקן בזמן? הטלפון עדיין אצלי. הוא נמסר למעבדת תיקונים ב-5.2.19 וחזר ללא תיקון בטענה שאין לו אחריות, לאחר בירורים נמצאה אחריות ותואם שליח שיאסוף את המכשיר וייקח אותו למעבדת תיקונים. השליח לא הגיע. נותני השירות טוענים שבגלל שהמכשיר עוד לא הגיע למעבדה, הזמן הזה לא נחשב.
3. המכשיר עדיין לא נבדק ע"י טכנאי. האם כדאי לחכות שהם יבדקו אותו? אני חוששת שאם עכשיו אדרוש מכשיר חדש, הם יטענו שטלפון שלי היה תקין. (אפשר לתפעל אותו, אבל בקושי - מסך מגע לא רגיש) | |
|
|
|
| 26/2/2019 15:18 |
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 15:18:24 |
| | השליח שלא הגיע הוצע תואם ע"י חברת התיקונים והיה באחריותם | |
|
|
|
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 15:18:48 |
| | השליח שלא הגיע הוצע תואם ע"י חברת התיקונים והיה באחריותם | |
|
|
|
| 27/2/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:59:49 |
| טניה שלום רב,
על פניו, העיכובים הללו, אמורים לכשעצמם לזכות אותך במוןצר חדש ותקין.
השאלה היא האם התקלה מונעת לחלוטין את השימוש בטלפון?
היה והתשובה חיובית, יש לדאוג להפקדתו במעבדה ולהעביר לנותן שירות התיקונים, וגם למוכר, פנייה בכתב המפרטת את כל השתלשלות העניינים ולציין כי מלכתחילה ההתנהלות גרמה לכך שהלכה למעשה הטלפון אינו תקין ולא ניתן להשתמש בו משך תקופה ארוכה מהתקופה הקבועה בדין . | |
|
|
|
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 15:18:44 |
| קניתי כרטיסים להופעה של זאפה דרך אתר viagogo בעמוד האחרון כאשר לאורך כל התהליך הם מציינים את המחיר, הם מכניסים "בהחבא" עמלות ניהול גבוהות, שאתה שם לב אליהם רק לאחר התשלום!
מייד שראיתי אותם התחלתי לברר מה אפשר לעשות וגיליתי שזה אתר ספסרות שזו "ההתמחות" שלו ויש סיכוי גם שהכרטיסים לא יהיו לי זמינים ביום ההופעה
1. חברת האשראי לא יכולה לבטל שכן "חברת האשראי יכולה להתערב ולבטל עסקה רק במקרה בו לא את ביצעת את העסקה או במקרה בו לא קיבלת מוצר ועבר מועד האספקה"
שיגיע מועד האספקה הסכום כבר ירד ואז הם לא יכולים להתערב
2. זאפה לא יכולים לעזור שכן הקנייה לא התבצעה דרכם
מה אפשר לעשות??? | |
|
|
|
| 27/2/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:55:50 |
| טלי שלום רב,
מכיון שמדובר בחברה זרה, יש קושי לבצע ביטול עסקה, בהעדר הסכמה שלהם, גם כאשר זכותו של הצרכן לביטול מתקיימת בהוראות הדין.
היה ואכן תקבלו את הכרטיסים, לא ניתן יהיה לבטל את העסקה, אך היה והכרטיסים לא יסופקו, אז ניתן יהיה לדרוש החזר מחברת האשראי בטענה של כשלון תמורה מלא. | |
|
|
|
| 26/2/2019 15:14 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 15:14:01 |
| כאשר רכשתי את חבילת הסרת שיער בחברה סוכם שחלק מהסכום יגבה ממני בשנה הקלנדרית הבאה. מה שבפועל קרה זה שהופקד כל הסכום במלואו לא עפ"י מה שסוכם, דבר שגרם לי להוצאה כספית גבוהה מעבר למתוכנן ועוגמת נפש. אך משום שלא היו לי ראיות למה שסיכמנו (דבר שהיה בעל-פה) הייתי מנועה מלפעול נגד החברה. כעת אני רוצה לברר את זכויותיי מול מקרה שהינו הטעיה מטעם החברה. באחד הטיפולים, המטפלת עברה עם מכשיר הלייזר על קעקוע שיש לי ברגל הדבר גרם לכוויה, שלפוחיות ולאחר שהן עברו נשאר פגיעה ניכרת בקעקוע. פניתי אל החברה בבקשה לפיצוי ולאחר מס' אופציות לפיצוי שלא היו מספקות לטעמי בשל גודל הפגיעה, אושר לי פיצוי - שלושה אזורים, זאת בתנאי שאחתום על וויתור תביעה. במועד החתימה לא חשבתי על האפשרות שהם ישנו את הפיצוי שאושר במייל, ללא ידיעתי ומשום כך חתמתי ללא התעמקות בכל כתב הוויתור. בטיפול שלאחר החתימה התברר כי במסמך שחתמתי החברה פיצתה אותי אך ורק בשני אזורים ולא כפי שהובטח ע"י מנהלת הסניף. כאשר פניתי אליה היא אמרה שלאחר שחתמתי על הטופס וויתור ועשיתי כבר טיפול, ידיה כבולות ואין באפשרותה לשנות שום דבר.
בעצם התגלה שהפיצוי שהובטח (שלושה אזורים) הוחלף לשניי אזורים ללא ידעתי, ע"י הטעיה.
כעת ברצוני לבדוק מה ניתן לעשות, משום שיש מסמך חתום על-ידי שמונע ממני לתבוע את החברה, אך אני חשה כי בכלל ההתנהלות הכספית ובפרט בהתנהלות מול הפגיעה הפיזית הייתה הטעיה במתכוון לעומת מה שהובטח לי בעל-פה בעבר ובמפורש במייל כעת.
אשמח לייעוץ, תודה מראש. | |
|
|
|
| 27/2/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:54:23 |
| הדס שלום רב,
היה וההבטחה לפיצוי בצורה של טיפול בשלושה אזורים מעוגן במייל או במסמך אחר, ניתן בהחלט לדרוש ולקבל את הפיצוי על אף החתימה על המסמך אשר לא שיקף את ההסכמות בפועל.
בהעדר מסמך, כמובן שיהיה קשה יותר לדרוש את האזור הנוסף.
היה ויש בידך מסמך כאמור, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לפנות לבית העסק ולמצוא פתרון. | |
|
|
|
| 26/2/2019 09:52 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 09:52:52 |
| שלום רב ,
רכשתי מכונת כביסה דרך האינטרנט מרשת מחסני חשמל
כבר בהפעלה הראשונה של המכונה היתה בעיה והיא נפסקה באמצע... לקח עוד שבועיים וחצי עד שהגיע טכנאי
פעמיים ביטל לפני שהיה אמור להגיע
ובסופו של דבר גם הוא לא הצליח לתקן
כל יום התקשרתי לא הסכימו לבטל או להיליף את המוצר בטענה שעברו 14 יום
ורק לאחר חודש וחצי של שיחות הצלחתי להחליף את המוצר ..
בתמימותי חשבתי שזאת היתה קנית מוצר לקויחד פעמית והתפתתי לקנות שוב טלוויזיה מאותה החברה...
והנה כעבור יומיים מיום ההזמנה קיבלתי טלוויזיה מקולקלת!כשמדליקים אותה המסך לבן ועליו כתום לא ניתן לראות את התמונה
שוב בפניה לרשת מנסים שאתקן אותה ושולחים אותי למרכז התיקון
כשאני לא מסכימה ומבקשת להחליף הם מורחים את הזמן ואומרים שיחזרו אליי עוד היום ולא חוזרים
מה עליי לעשות??? | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:18:29 |
| סיגל שלום רב,
במקרה שהטלויזיה הוזמנה באמצעות האינטרנט או הטלפון, יש לפנות מיידית לבית העסק בכתב ולבקש לבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן המקובע כי רשאי צרכן לבטל עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ובמקרה של פגם, הביטול יהיה ללא תשלום דמי ביטול כלשהם. | |
|
|
|
| 26/2/2019 15:08 |
סיגל |
 | |
|
סיגל |
 | |
|
סיגל |
 | |
|
| 27/2/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 26/2/2019 12:18 |
תודה מראש |
 | | מחבר: | תודה מראש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 12:18:32 |
| שלום רב
ראיתי בקטלוג טיב טעם מוצר במחיר מבצע 10ש״ח באתי לחנות במיוחד בשביל המוצר הזה ובחנות לא רצו לתת לי את המוצר במחיר הזה אלא תחו שלט אחר מוצר שני ב10 ש״ח . האם זה חוקי? אני הרגשתי שכצרכנית הטעו אותי ועשו לי מניפולציה באתי בגלל המחיר ויצאתי בלי מוצר עצבנית! האם לפי חוק אמורים לתת לי את המוצר במחיר שראיתי בקטלוג? | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:32:56 |
| שלום רב,
היה והמוצר שהוצג בעלות של 10 ש"ח, מצוי במלאי, התנאים לקבלת המוצר התמלאו כולם ואין מדובר במצבע לחברי מועדון, או לרכישה אינטרנטית וכו', והמבצע עודנו בתוקף - על בית העסק לספק את המוצר במחיר שהוצג וזאת בהתאם להוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 26/2/2019 14:04 |
מה נותן חוק שלא נאכף?! |
 | | מחבר: | מה נותן חוק שלא נאכף?! (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 14:04:04 |
| | אחראית הסניף לא מכרה לי את המוצר את המוצר במחיר שבקטלוג ב 10 ש״ ח אז מה זה נותן לצרכן אם יש חוק ואף אחד לא מישם אותו?! בסוף יצאתי מהסניף בלי מוצר ובעצבים... | |
|
|
|
| 26/2/2019 14:04 |
מה נותן חוק שלא נאכף?! |
 | | מחבר: | מה נותן חוק שלא נאכף?! (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 14:04:07 |
| | אחראית הסניף לא מכרה לי את המוצר את המוצר במחיר שבקטלוג ב 10 ש״ ח אז מה זה נותן לצרכן אם יש חוק ואף אחד לא מישם אותו?! בסוף יצאתי מהסניף בלי מוצר ובעצבים... | |
|
|
|
| 27/2/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:49:27 |
| ניתן לפנות לרשות לסחר הוגן, אשר מהווה את רשות האכיפה על דימי הגנת הצרכן ולדווח על הסניף.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 21/2/2019 12:17 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 12:17:59 |
| בס"ד
רכשתי סמארטפון וכתוב בחשבונית במפורש שיש 12 חודשי אחריות היצרן, לאחר כמה חודשים שנזקקתי לאחריות התברר שאין לי אחריות יצרן, האם זה מקח טעות? | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:06:23 |
| שלום וברכה רחמים,
חוק הגנת הצרכן ותקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) שנתקנו מכוח החוק, קובעות כי בגין מוצר חשמלי כגון זה נשוא פנייתך ישנה חובה ליתן אחריות יצרן של שנה ממועד הרכישה. | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:26 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:26:14 |
| | תודה, מדובר בקני'ה מ02/2017, האם החוק תקף לגבי התאריך הזה? | |
|
|
|
| 24/2/2019 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 17:10:54 |
| | אם כך, הרי שלכאורה תקופת האחריות הקבועה בדין, חלפה. | |
|
|
|
| 24/2/2019 17:52 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 17:52:15 |
| התקלה קרתה ב08/2017 בתוך שנת האחריות,
ויש לי להקדים בנושא זה, היום נפוץ במכירת הסמארטפונים שהלקוח יכול לקבל שני סוגי אחריות, או של היצרן הרשמי עצמו כגון חברת סמסונג ובמקרה כזה המחיר של המכשיר יותר יקר, או אחריות של היבואן הרשמי או בית העסק שאתה קונה ממנו כגון בית עסק בשם "בסט מובייל" וכדו'.
בעסקא שעשיתי כתוב במפורש בחשבונית שהעסקא כוללת אחריות היצרן והכוונה לחברת סמסונג היצרן של המכשיר.
אולם שנזקקתי לאחריות התברר לי שאין אחריות יצרן בחברת סמסונג אלא אחריות של בית העסק בלבד ולכאורה הייתה כאן הטעיה.
האם זה בגדר מקח טעות? ואיך אני פועל בנושא זה? תלונה אצלכם או גישה לבית המשפט.
בתודה | |
|
|
|
| 26/2/2019 10:33 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 10:33:54 |
| בס"ד
מישהוא יכול בבקשה לענות לי על השאלה.
תודה. | |
|
|
|
| 26/2/2019 11:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 11:08:28 |
| | המתן בסבלנות. הקפצות שלך לא יעזרו וגם אחרים ממתינים. | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:27:53 |
| רחמים שלום רב,
היה וישנו הסדל מהותי בין אחריות יצרן ולבין אחריות של המשווק 0לדג' בהיקף האחריות או בתקופתה) הרי שמדובר בהטעיה בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
היה ואתה יכול לבסס טענה זו באמצעות מסמכים (לדג' תעודת האחריות) ומאידך תכתובת עם העוסק שמציין כי למעשה אין אחריות יצרן, הדבר מהווה עילה לכאורה לביטול העסקה.
אך במקרה בו אין הבדלים מהותיים בתנאי האחריות לכשעצמם, אלא רק בכפוף לסיטוציה ספציפית יהיה קושי לטעון להטעיה היורדת לשורש העסקה ואשר בלעדיה לא הייתה מתבצעת העסקה כלל. | |
|
|
|
| 26/2/2019 14:02 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 14:02:00 |
| תודה על התשובה המושלמת,
ואם בידי להוכיח ע"י מסמכים כי בגין זה, העסקא לא הייתה מתבצעת, לצורך דרישתי זו למי אני פונה? אליכם בתלונה או לבית המשפט? | |
|
|
|
| 27/2/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:48:20 |
| רחמים בוקר טוב,
אתה מוזמן לפנות אלינו וננסה לפעול מול בית העסק, אך במקרה ובית העסק לא ייעתר לבקשתנו, פתוחה בפנייך הדרך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 26/2/2019 12:45 |
איילת |
 | | מחבר: | איילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 12:45:07 |
| שלום
פונה אליכם לגבי 2 נושאים:
1. חתמתי בלעדיות עם מתווך רימקס שבא אלי לדירה כביכול לראות את הדירה אמרתי לו שלא מעוניינת בתיווך ולמרות זאת התעקש שיתן לי את זה ללא עמלה במחיר שלי ומעבר לזה יקח עמלה אם יצליח למכור יותר עד גובה מקסימלי של 1.5 אחוז אמרתי שמבקשת לברר קודם עם אחי העורך דין ואמר שאין צורך שזנ חוזה סטנדרטי
לאחר מכן כשמילא את החוזה ציין לחצי שני בלעדיות אמרתי לו שמאוד לחות לי למכור את הדירה לאחר שבררתי עם חברה אמרה לי שאפשר לבחור תוקף אחריות דבר שהוא לא אמר לי וישר ציין תאריך לעוד חצי שנה
אני מאוד לחוצה למכור את דירה ובינתיים בגלל שזה דרך תיווך גם אף אחד לא פונה אלי
ומאבדת זמן יקר
פניתי לסוכן בבקשה לבטל את החוזה בקש לדבר איתי למחרת ולא פנה אלי
מדובר ברימקס יהוד שם הסכן עדי רובין
2. הציעו לי טלפונית מחברת הלפ פי סי טכנולוגיות לעשות אחריות על המחשבים בבית אחריות כולל תתיקונים ותמיכה מרחוק כאשר פניתי אליהם כשהמחשב התקלקל בד"כ לא זמינים או שהמעבדה סגורה ולאחר שסוף סוף הצלחתי להשיג אותם ולבקש להגיע אליהם להביא את המחשב אליהם לתיקון אמרו שכרות בבדיקה בסך 120 ש"ח כאשר סילמתי על האחריות הכוללת כבר 1200 ש"ח ואת הנ"ל לא ציינו שעל בדיקות אותיקונים אצטרך לשלם מעבר לסכום של ה1200 ש"חל פניתי אליהם בתלונה טלפונית לקבל החזר של הכסף וכמו כן גם במייל וללא מענה
אני עדיין משלמת תשלומים עבור השירות הנ"ל.
3. קניתי בלי משים לב מוצרים שפג אחריות האם על המכולת לקבל חזרה את המוצרים כיוון שבמכולת לא הלכתי עם המקפיים ורק בבית כשפתחתי את האריזה וראיתי שכבר האוכל מסריח ולא אכיל שמתי לב לתוקף.
בינתיים לא פניתי לכמכולת לבקש להחליף האם יכולה לעשות זאת ? | |
|
|
|
| 26/2/2019 18:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 18:20:11 |
| שלום רב איילת,
לעניין הפניה הראשונה- עליך לברר מול רשם המתווכים אולי הם יוכלו לסייע לך, להלן הקישור לאתר:
https://www.justice.gov.il/Units/RashamHamtavchim/Pages/YeziratKesher.aspx
לעניין שאלתך השנייה- יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם החברה פועלת בהתאם להסכם.
לעניין שאלתך השלישית- עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, עם זאת, בתקנות מופיעות גם רשימה בהם אין זכות חרטה, בין היתר, מוצרי מזון.
על כן, את יכולה לנסות לפנות אל החנות, אולם, אם תתקלי בבעיה, תוכלי לפנות אל משרד הבריאות על מנת שייתן את דעתו בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Pages/HomePage.aspx
| |
|
|
|
| 26/2/2019 21:16 |
erity@Walla.com |
 | | מחבר: | erity@Walla.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 21:16:02 |
| הם לא שלחו את ההסכם
למרות שבקשתי הגיע אלי מסמך ריק
ההסכם נעשה טלפונית ואמרו שהשיחה מוקלטת
האם לבקש מהם את ההקלטה ?
תודה
איילת | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:50 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:50:26 |
| | ב 14/12/18 קיבלתי שיחת טלפון מהמרכז הישראלי להצלחה באינטרנט, שהגיעו אלי כנראה לאחר שרשמתי את הפרטים שלי באחד מהפרסומים שלהן ברחבי הרשת. בסוף השיחה הם מכרו לי קורס"איביי", שלחו אליי את הקורס במלואו כאשר לא שילמתי עדיין, לאחר יומיים הבנתי שזה לא מתאים לי מבחינת שעות שהשעות הם עד 20:00 קביעת שיעור עם מדריך בערב ומיכוון שאני עובד עד 22:00 בלילה הנציג שמכר לי אמר שיוכל לסדר לי שיעורים גם ב23:00 בלילה, האחת שאחראית על קביעת שיעורים אמרה שיש שיעורים עם מדריך רק עד 20:00 בערב, יצרתי אתם קשר, לקח להם זמן לחזור אלי, יש לציין שבינתיים הספקתי לראות פרק אחד מכל הקורס שלא נתן לי יותר מדי מידע. לאחר שהם חזרו אלי טבעי לבטל את ההרשמה הם טענו שהם לא יכולים, והם יכולים רק להחזיר לי את הגדרת הרווח שלהם מהקורס ע"ס 10 אחוז, כי ברגע שהם פתחו לי שם משתמש הם בעצם קנו לי איזה שהיא תוכנה שלא ניתנת לביטול. הם טוענים שיווק הגנת הצרכן הוא בצד שלהם. האם זה נכון? הקורס הראשון קיבלתי מהם גישה לאתר הקורס, ולא כתוב שם שום דבר על מדיניות ביטול וכד', האם יש לי קייס בעניין. בינתיים הם הבטיחו לי עוד כל מיני דברים, של שיעורי שליטה מרחוק, והחזר כספי אם לא אגיע ליעדים רק בתנאי שאני משקיעה את מה שהם מצפים, וזה לא רשום בשום מסמך, זה היה רק בשיחה טלפונית.... אשמח להתייעצות. תודה | |
|
|
|
| 26/2/2019 18:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 18:27:14 |
| שלום רב שרון,
האם יש ברשותך עסק? האם העסקה בוצעה בהיותך בית העסק?
יש לציין כי המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היה ומדובר בעסקה שבוצעה בהיותך עוסק הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
במידה שהעסקה בוצעה בעבורך לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות לבירור העניין. | |
|
|
|
| 26/2/2019 12:43 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 12:43:55 |
| היי,
ביום רביעי קניתי מגפיים חומים באלדו. ביום שבת הם ננעלו יחד עם מכנס לבן אותו לבשתי פעם ראשונה. כל המכנסיים נצבעו בחום. ניגשתי לחנות עם המוצר ופניתי לשירות לקוחות שאגב לא עונים בשום שעה שאומרים שיש מענה. הם מבקשים להשאיר הודעה וחוזרים על פי מה שנראה לי ועל פי בחירה. טרטרו אותי לגשת לחנות סתם כי אין מה לעשות עד שמנהלת האזור תראה את זה ובשביל זה אני צריכה לחכות עד 14 יום.הם לא מבטיחים שום פיצוי ואומרים שהם צריכים להוכיח שזה קרה לי. יש תמונות ותיעוד על המכנסיים. בנתיים כל יום שעובר פוחת הסיכוי להציל את המכנסיים שלי ואם אגע בהם הם יגידו שלא השארתי את זה שיראו.
כמו גם בחשבונית אין שקיפות ויש רק מחיר אחרון.כלומר אין מחיר לפני מבצע וכמה אחריו כך שאתה לא יודע מחיר ראשוני ויכול לעשות חישוב שאיו טעויות או לבדוק את החשבונית. יש לי את כל התמונות והוכחות.
רציתי לדעת מה החוק אומר ומה מגיע לי אם נהרס לי פריט אישי שיקר לי.מה אני אמורה לעשות מכאן? אין עם מי לדבר שם יותר. לא נותנים לי לדבר עם מנהלת האזור למרות שביקשתי שתחזור אליי. אם אני מחליטה להחזיר את הנעליים הפגומות וזהו מגיע לי החזר כספי? זה הרי לא נזק נראה לעין על הנעל. זה הורדת צבע. | |
|
|
|
| 26/2/2019 18:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 18:10:52 |
| שלום רב נועה,
במקרה המתואר, היה ויש ברשותך ראיות המעידות על הפגם, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/2/2019 11:57 |
אסף לוי |
 | | מחבר: | אסף לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 11:57:30 |
| שלום,
3 שנים אחרי רכישת מערכת כזו, לאחר הפסקת חשמל יזומה של חברת חשמל (של חצי יום). לאחר שהחשמל חזר, המערכת לא עלתה כראוי (לא ניתן לפתוח ולסגור את התריסים).
בשירות טוענים שתקופת האחריות חלפה (שנה).
אני טוען שיש ליקוי מהותי במערכת שלהם, שלא סביר, שאחרי הפסקת חשמל (יזומה הוא לא) המערכת תעלה באופן לקוי ולא תאפשר שימוש.
בשיחה עימם מתעקשים על תשלום לטכנאי (250 ש"ח). למרות שהוא צריך סך הכל להתחבר (מרחוק) ולאתחל את המערכת, משהו שאני לא יכול לעשות בעצמי.
האם זה הגיוני לדרשו בכל פעם שיש הפסקת חשמל והמערכת עולה באופן לקוי, תשלום לטכנאי?
תודה | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:31:09 |
| אסף שלום רב,
מדובר למעשה במחלוקת עובדתית.
האם התקלה מעידה על פגם של ממש במערכת החשמל או שמא מדובר בתקלה ספציפית אשר אינה מעידה על פגם מהותי במערכת אלא מדובר פשוט בתקלה שנוצרה לאחר תקופת האחריות.
על מתנ לבסס טענה לכך שמדובר בתקלה שמעידה על פגם, יש צורך בחוות דעת מומחה על מנת לבסס את הטענה ועל כן, היה ועלות האתחול הנה עלות ביקור טכנאי בלבד, יש לבחון את הכדאיות הכלכלית של קבלת חוות דעת כאמור. | |
|
|
|
| 26/2/2019 15:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 15:11:30 |
| | בהצלחה. לא רואה סיבה לרכוש כל מוצר חשמלי שיכול להישלט ע"י מישהו אחר מלבד בני המשפחה. מחר יצרנית מיזוג אוויר תחליט שלא בא לה להפעיל את מיזוג באוויר בבית. | |
|
|
|
|