| 27/2/2019 12:40 |
שרונה ד |
 | | מחבר: | שרונה ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 12:40:08 |
| | רכשתי סלון אשר יש עליו אחריות לשנתיים פניתי למוכר מאחר ויש בו איזה בעיה עברו שנה וחצי ואכן המוכר הראה נכונות לבוא ולבדוק את הבעיה מדובר במין קפית או מקל שיצא ומתחת לריפוד כרגע יש צורך ברפד ונידרש לאסוף את הסלון מהבית המוכר טוען כי התיקון עליו אך ההובלה לקיחת הסלון מהבית והחזרתו הינה על הלקוח רוצה לברר אם אכן זה נכון תודה? | |
|
|
|
| 27/2/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 13:50:59 |
| שרונה שלום רב,
אחריות על ריהוט אינה מוסדרת באמצעות תקנות או הוראות חוק ספציפיות ועל כן היא נתונה להסכמות בין הצדדים.
מכאן שהיה והפגם אינו מעיד על פגם מהותי במוצר אלא על בלאי והעוסק מוכן לטפל בו, אין הוראת חוק המחייבת אותו לשאת בעלויות ההובלה.
היה ומדובר בפגם אשר מעיד על פגם מהותי במוצר, הרי שניתן להחיל על המקרה את הוראות חוק המכר, לפיו מחויב העוסק לרפא כל פגם במוצר בתוך זמן סביר, וזאת ללא עלות מצד הצרכן.
| |
|
|
|
| 28/2/2019 12:49 |
שרונה ד. |
 | | מחבר: | שרונה ד. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 12:49:53 |
| | זהו כניראה קפיץ שנישבר האם על כך חל העניין של הובלה על חשבוני? | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:17:50 |
| | קפיץ שנשבר יכול בהחלט להחשב כנזק חיצוני ולא כפגם מהותי במוצר שסופק, ועל כן בנסיבות אלו, בהחלט ניתן לדרוש כי הצרכן ישא בעלות ההובלה. | |
|
|
|
| 28/2/2019 12:35 |
נוגה |
 | | מחבר: | נוגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 12:35:42 |
| קנינו מכשיר סלולרי בחנות- שילמנו עליו סכום מלא, היה צורך להתקשר לחברת הדרן להפעלה. התקשרנו וחיבו אותי ב 720 שח, עבור דמי שימוש חודשי ל-3 שנים, 20 שח לחודש. המכשיר אבד והם מסרבים להפסיק את החיובים כי זה נעשה בעסקת תשלומים.
בחשבונית כתוב חיוב עבור חיוב חודשי 720 שח. החיוב הוא למעשה עבור תמיכה וכרטיס הסים, את כרטיס הסים הם יכולים לחסום אך לא להחזיר את הכסף.
אין פה הונאה?
תודה,
נוגה | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:13:35 |
| לום וברכה נוגה,
עליך לעיין בהוראות ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או חשבונית ו/או תקנון בית העסק. נראה לעניות דעתנו כי הסכום ששולם על ידכם (או חלקו הלא מבוטל לכל הפחות) הינו מחירו של המכשיר (מכשיר הטלפון הניד). אובדן המכשיר על ידכם מטבע הדברים אינו מקים זכות להשבה של הכספים. | |
|
|
|
| 27/2/2019 23:25 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 23:25:25 |
| | קנינו 2 משחקי בובות בצומת ספרים בשם LOL ,קפסולות שבתוכן בובות הפתעה מיוחדות עם קולקציה קבועה של בובות עם תמונות של כל דגם...את שפתחנו את הקופסא מסתבר שהבובות שקנינו אינן תואמות את מה שבקולקציה והתמונה.. ולפי בדיקה מעמיקה זהו חיקוי,אחת הבובות אמורה להחליף צבע בוודאות במים ואחת צבע גוף שונה וגם אביזרים שונים בצבעים..ואמור להיות מדבקת שיווק של היצרן המקורי שגם זה אינו נמצא ...פנינו לחנות שהפנו אותנו לשרות לקוחות ...לאחר שיחות והמתנה לתשובה נאמר לנו שזהו מקור ואין להתייחס למה שהצגנו בתמונות וסרטונים ..ושלחו אותנו למשווק שלהם. בוודאות לאחר שיחות עם המשווק המורשה ומספר לקוחות שקרה להם אמרו לנו שזה מזויף..אך פה אין מענה נשמח לעזרה | |
|
|
|
| 28/2/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:08:09 |
| נטלי שלום רב,
היה ואתם יכולים לספק הוכחה לכך שמדובר במוצר לא מקורי, על ידי פנייה למשווק מורשה שינחה אתכם לגבי מספר סידורי או פרט המאמת את מקוריות המוצר, יש לפנות בכתב לבית העסק ולדרוש ביטול העסקה עקב הטעיה לגבי מקוריות המוצר.
| |
|
|
|
| 28/2/2019 11:40 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:40:17 |
| | פנינו והראנו להם סרטונים ותמונות ...אך ללא הועיל...לא מוכנים להתייחס לבקשתנו! | |
|
|
|
| 28/2/2019 11:56 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:56:32 |
| | המשווק המורשה גם לא כל כך עוזר לנו בזה..אך לאחר שיחה איתם כן אמרו לנו שזה חיקוי..בבקשה עזרו לנו....כל חנות אחרת כן התייחסה לבקשות האלה שפנו אליהם..והיו מקרים בדיוק כאלה! אני ממש מבקשת ...הבנות שלי מאוד מחכות..ואני לא מוכנה לוותר | |
|
|
|
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:40:20 |
| | פנינו והראנו להם סרטונים ותמונות ...אך ללא הועיל...לא מוכנים להתייחס לבקשתנו! | |
|
|
|
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:40:21 |
|
|
|
| 28/2/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:12:14 |
| נטלי שלום רב,
סרטונים ותמונות אינם מהווים ראייה מספקת לצורך ביטול עסקה וטענה לזיוף כאשר בית העסק טוען כי מדובר במוצר מקורי.
יש צורך במידע מהיצרן או היבואן אשר יוכיח כי המוצר שבידכם אינו המוצר המקורי, על פי סימנים מזהים המאמתים מקוריות (מספר סידורי, חותמת וכו'). | |
|
|
|
| 28/2/2019 11:29 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:29:45 |
| להלן תוכן מכתב שכתבתי לחברה היום בבוקר:
לאחרונה עמדתי בקשר עם נציג מטעמכם בשם נתנאל על אפשרות של חופשת סקי בוילאר שבשוויץ.
שטחתי בפני נתנאל התלבטויות בקשר לאתר וילאר תוך שימת דגש על כך שאני איני גולש מתחיל ומחפש אתר גבוה עם הרבה שלג כדוגמת ואל טורנס.
נתנאל "הרגיע" אותי שהאתר "מלא שלג" ושאני "יהנה". בנוסף, הוא גם הטעה אותי בקשר לאפשרות לסקי פס מורחב וטען שכל אזורי הגלישה והקרחון מחוברים ביניהם במעליות הסקי, תוך מתן תחושה שמרחב הסקי כולל 212 ק"מ.
אתמול בשעות הערב, תוך כדי שאני עובד בעבודתי כרופא בבי"ח ותחת לחץ עבודה ואי פניות, פנה אלי נתנאל כדי שנסגור עסקה על חופשה מיום א הקרוב עד לזה שלאחריו בסך 1090 יורו לאדם בחדר זוגי עם העברות וטיסות, ללא סקי פס וללא ציוד. הוא חזר והתקשר מספר פעמים ושלח הודעות ווטסאפ, ואף הפעיל לחץ פסיכולוגי שאני עלול להפסיד את העסקה ושחייבים לסגור, ובלבד שאמסור לו את פרטי האשראי לביצוע העסקה.
לבסוף, תחת לחץ רב, ותוך שאני מלהטט בין חולים דחופים שמצבם קשה, ולאחר דחיות רבות ופניות תכופות מצד נתנאל, בשעה 23:00 בלילה, מסרתי לו את פרטי האשראי בלבד. לא נמסרו פרטים הנוגעים לכרטוס כגון שם באנגלית וכו.
לאחר מכן, התפנתי מעט ובדקתי את העובדות: האתר מיועד לגולשים מתחילים ובינונים ולא למתקדמים. לא ירד שלג באתר ואף לא צפוי כזה בימים הקרובים. הטמפ' גבוהות באופן יחסי. מרחבי הגלישה של הסקי פס המורחב אינם מחוברים כלל ולחלק מהם יש צורך בנסיעה של כשעה ברכב!
מיד כשהבנתי את ההטעיה והלחץ שתחתם התקבלה ההחלטה, שלחתי הודעה לנתנאל בשעה 01:00 בלילה לערך על מנת שישהה הכל וייצור איתי קשר על הבוקר וכי יש בעיה.
בבוקר, נתנאל, במקום לבצע את בקשתי ולהשהות את ההתקדמות העסקה, משך את הזמן ולא יצר קשר מיידי עם אל על או קשר טלפוני מיידי איתי. בהמשך הוא ניסה מעט ללכת לקראתי ואמר שישאל את אל על, אך נסוג בו וטען כי כבר חוייבתי בעסקה וכי לא ניתן לשנות כלום.
לציין כי לא נאמר לי דבר בעניין מדיניות החברה, התחייביויות ומדיניות ביטולים. לא הופנתי לקרוא שום מסמך ולא קראתי או חתמתי על שום מסמך כזה מטעמכם.
אני מאוד מאוכזב מהנסיון "לדחוף" לי חופשה יקרה שאינה מתאימה לי. אני מאוכזב מהיחס ומהצורה שבה מתנהלים הענינים.
אין לראות במכתב זה גריעה מזכותי לתבוע את ההפסד שנגרם לי או כל זכות אחרת.
מה דעתכם על המקרה? האם החברה צודקת? אם רק נתתי אשראי ב23 בלילה וכעבור שעתיים חזרתי בי (לא חתמתי\ קראתי שום מסמך) , איני יכול לעצור הכל?
תודה על העזרה
אריאל | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:10:24 |
| אריאל שלום רב,
על מנת לבחון את זכותך לביטול עסקה יש צורך במידע נוסף:
הביטול התבצע בסמוך לביצוע העסקה,אך לא ברור למתי תוכננה הנסיעה?
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה בתוך 14 ימים מיום שבוצעה, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד מתן השירות.
| |
|
|
|
| 28/2/2019 11:07 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:07:08 |
| שלום,
רכשתי מרשת זארה בגד שעלותו 200 לאחר יום הגעתי להחליף את המוצר לבגד אחר שעלות 170. כתוצאה מכך לקחו ממני 5% דמי ביטול. הסברתי שאני לא מבטל עסקה אני מחליף מוצר. אמרו כדי להחליף מוצר הם צריכים לבטל עסקה. האם זה חוקי?
לידיעתכם אין מענה במוקד השירות | |
|
|
|
| 28/2/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:56:47 |
| שלום רב אופיר,
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק לעניין החלפה?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהתווית אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואתה מעוניין לבצע החלפה ולא לממש את זכות לבטל את העסקה, עליך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 28/2/2019 10:34 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:34:17 |
| שלום קוראים לי דניאל אני חייל משוחרר.
אני לא כול כך מבין בחוקים של הצרכות אז אני שואל שאלה בתקווה לקבל תשובה..
אז הסיפור הוא ככה.
לפני שבועיים הזמנתי אצל הנגר 2 דלתות עץ לחדר. ושלמתי לו מזומן את הסכום המלא. (הובלה + הרכבה) והוא אמר ורשם בקבלה עד יום שלישי של שבוע שעבר שיביא לי את הדלתות ויתקין לי אותם.
הגיע יום שלישי הוא לא התקשר אלי ולא שמעתי ממנו. יום למחרת רביעי הוא התקשר אמר שהו לא יספיק היום להגיע אלי כי ישלו הרבה עבודה.
ואמר שמחר זה בטוח.
יום למחרת חמישי אותו סיפור. התקשר אמר שיש לו הרבה עבודה ואמר שיבוא מחר בטוח!
יום שישי אותו סיפור, ואמר יום ראשון זה כבר בטוח יהיה אצלך! יום ראשון אמר מחר..
יום שני באתי אליו למישרד וביקשתי זיכוי שיחזיר לי את הכסף.. בהתחלה הוא אמר שהדלתות כבר בדרך אליי, ואמרתי לו שזה כבר לא רלוונטי ואני לא מעוניין בשירות שלך ולא ב דלתות שלך.
ביקשתי את הכסף בחזרה.. הוא התחיל לשכנע אותי שבאותו יום (יום שני) ב 22:30 אני יקבל את הדלתות , אחרת הוא יחזיר לי את הכסף.
ב 22:30 הוא הגיע אלי מתחת לבית שלי
ואמר לי בטלפון שאני יבוא לעזור לו להרים את הדלתות עד אלי כי הוא לבד.(קומה 2 )
הסברתי לו ששילמתי לו על הובלה + הרכבה ולמה אני צריך לסחוב את הדלתות כש כבר שילמתי על זה ? הוא ביקש שבכול זאת אני יעזור לו.
אז לקחתי דלת אחת והוא לקח את השנייה. הרמתי את הדלת הראשונה עד לקומה 2 לתוך הדירה. בנתיים הוא שם את הדלת בקומת כניסה לבניין ואמר שהו הולך להביא את הברגים ואת הידיות מהרכב..
חזר מהרכב הביא לי שקית שבתוכה הידיות והברגים ואמר לי מחר יבוא על הבוקר להתקין.
ופשוט הלך.. והבהרתי לו פעם נוספת שאני שילמתי לו עבור ההובלה + הרכבה אז למה אני צריך לסחוב גם את הדלת השניה ? כש הוא ביקש עזרה רק בדלת הראשונה?
לאחר מיכן הוא לקח את הדלת השניה ושם אותה אצלי בדירה (קומה 2)
לפני שהו הלך שאל אותי עם ישלי רכב עניתי שכן למה זה משנה ?
ואמר לי לבוא לאסוף אותו מחר כי אין לו איך להגיע. אז מרוב יאוש הסכמתי בתקווה שכבר יתקין לי את הדלתות ואני לא יצטרך לתקשר איתו עוד.
יום למחרת שלישי הגעתי אליו לנגרייה והוא אמר לעובד שלו שיסע איתי ברכב שלי ויתקין לי את הדלתות.
הגענו לדירה העובד שלו התקין לי דלת אחת
והשנייה אמר שהיא לא מתאימה ושעדיף שהנגר יבוא בעצמו ויבדוק את הבעיה.
דיברתי עם הנגר בטלפון והסברתי לו.
אמר לי מחר רביעי להיתקשר אליו בשעה 10.
יום רביעי(אתמול) התקשרתי בשעה 10 הוא אמר שהו בנהיגה ויחזור אלי כמה דקות.
אחרי שעה דיברנו בטלפון והוא אמר שיבוא אלי קרוב ל 12 בצהרים ועניתי שאני ממהר לעבודה וזה לא רלוונטי שיבוא מחר חמישי ב 10 בבוקר יהיה אצלי.
איני יודע מה לעשות הוא מערבב אותי בסיפורים ומעקב אותי כול הזמן.
לראשונה נתקלתי במועצה הישראלית לצרכנות
לאחר חיפוש ברשת אודות המצב שאני נמצא בו.
אני מבקש תשובה לשאלתי.
מה עלי לעשות ועם זה כרוך בתשלום?
ישלי קבלה של העיסקה
ישלי הקלטות בטלפון של בעל העסק. | |
|
|
|
| 28/2/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:53:46 |
| שלום רב דניאל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר.
על כן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 28/2/2019 10:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:33:35 |
| שלום וברכה
הקמתי אתר אינטרנט דרך אתר שנותן פלטפורמות לבניית אתרים.
שילמתי סכום של כ 850 ש"ח עבור שנת שימוש.
לא ידעתי ולא שמתי לב שלאחר שנה המנוי יחודש בצורה אוטומטית.
היום קיבלתי הודעה על חיוב של סכום שנתי נוסף.
מסתבר שחידשו לי את המנוי לעוד שנה.
פניתי לשירות הלקוחות (שעובד רק בצ'אט)
ואמרתי שלא ידעתי שזה מתחדש, ושהיום הם חידשו לי את זה, ואינני מעוניין בחידוש.
הם עונים לי בהודעות קצרות ויבשות, שאין אצלהם ביטולים, והם לא יזכו אותי
במענה לטענתי שלא ידעתי שזה מתחדש, הם שולחים לי לינק למסמך הארוך של תנאי השימוש באתר שם כתוב איפשהו שהשירות מתחדש.
חשוב לציין שהחברה אינה ישראלית, אך האתר שלהם בעברית והחיוב נעשה בכרטיס ישראלי ובשקלים.
האם יש לי מה לעשות בעניין זה? | |
|
|
|
| 28/2/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:48:37 |
| שלום רב משה,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, פנייתך נעשית בעבור בית העסק, לכן אנו מנועים מלסייע לך.
תנסה לפנות אולי אל איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 27/2/2019 05:23 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 05:23:37 |
| | הי ברצוני לבטל עסקה ולהחזיר תחפושת שקניתי פרונטלית. היו שלטים שאומרים שאין החזרת תחפושות.האם אני יכולה לבטל את העסקה מתוקף החוק? | |
|
|
|
| 28/2/2019 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 12:12:56 |
| שלום רב קרן,
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/purim_issue | |
|
|
|
| 26/2/2019 23:43 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 23:43:58 |
| הזכוכית בכיריים אינדוקציה שרכשתי לפני 3 שנים, נסדקה. למרות שהכיריים עדין עובדים, אני חושש שהמשך הפעלתם תגרור תקלות בעתיד שכן נוזלים יכולים להיכנס למנגנון הכיריים.
תוך כמה זמן צריך היבואן / תחנת השירות לתקן את הכיריים? | |
|
|
|
| 28/2/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 12:02:49 |
| שלום רב דני,
היות שמדובר במוצר שתקופת האחריות (שנה אחת ) הקבועה בדין חלפה, יש לבדוק את תעודת האחריות שניתנה לכם, לאחריו, פנה אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 26/2/2019 21:40 |
ויקטוריה |
 | | מחבר: | ויקטוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 21:40:50 |
| שלום,
רולקס שלי בן שנה וחצי, שנקנה בחנות רולקס בתל אביב. אחראיות על שעון 5 שנים.
אתמול שעון נפל מהיד, כי צמיד התפרק (בורג נפל) זכוכית נשברה. היום בשרות לקוחות אמרו לי שאין אחראיות על הזכוכיות ואני צריכה לשלם עבור תיקון.
שעון לא קיבל מכה וחוליות לא הוחלפו. שעון נפגע עקב בעיה בצמיד. מה אפשר לעשות במקרה זה? | |
|
|
|
| 28/2/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:15:06 |
| שלום רב ויקטוריה,
ראשית, יש לעיין בתעודת האחריות, לאחריו, פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
ואם תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 28/2/2019 09:08 |
אריה. ק. |
 | | מחבר: | אריה. ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 09:08:41 |
| | נודע לי מאי אלה אנשים שהיה תיקון בחוק הצרכנות או בתקנות על פיו נתנת אפשרות לאזרח ותיק לבטל נסיעה לחו"ל, אפילו בלא סיבה, עד 7 ימים לפני הנסיעה. האם יש אמת בכך? אם אכן, אבקש להפנותני לתיקון בחוק. | |
|
|
|
| 28/2/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:13:48 |
| אריה שלום רב,
האמור אינו מדויק.
התיקון לחוק הגנת הצרכן מצוי בסעיף 14ג1 לחוק.
התיקון מאפשר לצרכן שהוא אזרח ותיק או בעל תעודת עולה או בעל תעודת נכה לבטל עסקה טלפונית בלבד, בתוך 4 חודשים מיום שבוצעה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות.
בכל הנוגע לטיסה, הסעיף יחול במקרה בו הטיסה הוזמנה טלפונית, ואז ניתן יהיה לבטל את כרטיס הטיסה של האזרח הותיק בתוך 4 חודשים מיום ההזמנה, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הטיסה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח.
מצ"ב קישור להוראות חוק הגנת הצרכן, הסעיף הרלוונטי הנו כאמור, 14ג1:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm | |
|
|
|
| 28/2/2019 09:08 |
אריה. ק. |
 | | מחבר: | אריה. ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 09:08:37 |
| | נודע לי מאי אלה אנשים שהיה תיקון בחוק הצרכנות או בתקנות על פיו נתנת אפשרות לאזרח ותיק לבטל נסיעה לחו"ל, אפילו בלא סיבה, עד 7 ימים לפני הנסיעה. האם יש אמת בכך? אם אכן, אבקש להפנותני לתיקון בחוק. | |
|
|
|
| 28/2/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:13:13 |
| אריה שלום רב,
האמור אינו מדויק.
התיקון לחוק הגנת הצרכן מצוי בסעיף 14ג1 לחוק.
התיקון מאפשר לצרכן שהוא אזרח ותיק או בעל תעודת עולה או בעל תעודת נכה לבטל עסקה טלפונית בלבד, בתוך 4 חודשים מיום שבוצעה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות.
בכל הנוגע לטיסה, הסעיף יחול במקרה בו הטיסה הוזמנה טלפונית, ואז ניתן יהיה לבטל את כרטיס הטיסה של האזרח הותיק בתוך 4 חודשים מיום ההזמנה, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הטיסה.
מצ"ב קישור להוראות חוק הגנת הצרכן, הסעיף הרלוונטי הנו כאמור, 14ג1:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm | |
|
|
|
| 27/2/2019 13:17 |
גרינוולד פנינה |
 | | מחבר: | גרינוולד פנינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 13:17:45 |
| | שלום רב. אנחנו מנויים בתאטרון הצפון. בתאריך 11.2.19 חדשנו את המנוי לשנת 2019-2020 בשיחה טלפונית עם זוג נוסף. למחרת התחרטנו וצלצלנו שאנחנו מבקשים לבטל. אחרי מספר שיחות טלפוניות התבקשנו לשלוח את ביטול המנוי בפקס ואמנם עשינו כך ב 19.2.19. לתומינו חשבנו כי הביטול ייכנס מיד לתוקף אך משכו אותנו עד עכשיו ללא תשובה סופית בתירוצים שונים: ההנהלה לא בדקה,הפקידה חולה ומן הסתם גם התשלום הראשון יירד במרץ. גם בחברת האשראי לא יכלו לעזור. האם תוכלו לרשום לנו מה החוק לגבי זמן החזרת תשובה או ביטול המנוי. תודה על תשובתכם. | |
|
|
|
| 27/2/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 14:15:21 |
| פנינה שלום רב,
התנהלות בית העסק על פניו, מעלה חשש לכאורה להפרה של הוראות חוק הגנת הצרכן.
על פי הוראות 13ג לחוק, על בית העסק מוטלת החובה לבטל את העסקה בתוך לא יאוחר משלושה ימי עסקים מיום קבלת בקשת הצרכן, ולהפסיק מיידית את החיובים העתידיים.
כמו כן מוטלת חובה על העוסק להשיב לצרכן כל סכום שנגבה, בניכוי דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, על פי הנמוך מביניהם, בתוך לא יאוחר מ 14 ימים מיום הודעת הביטול.
אשר על כן, מומלץ להעלות את השתלשלות העניינים על הכתב ולציין את האמור לעיל, ולציין כי היה ובית העסק לא יבצע את הביטול, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 27/2/2019 18:17 |
פנינה גרינוולד |
 | |
|
| 28/2/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 28/2/2019 07:02 |
אפרת35 |
 | | מחבר: | אפרת35 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 07:02:12 |
| שלום!
אני בעלת חנות לאביזרי פורים (לא תחפושות מלאות)
מעוניינת בבקשה לדעת מה הנוהל לגבי החזר כספי/החלפת אביזרי פורים.
בהנחה כי הצבתי בבית העסק, בסמיכות לקופה ובאופן בולט שלט של מדיניות החזרת המוצרים, על פיו לא ניתן לקבל החזר כספי בגין מוצרי פורים, האם אני פועלת כדין?
האם יש לתת החזר כספי מעל סכום כלשהו או לגבי מוצר כלשהו?
חשוב לציין, חלק מהמוצרים מגיעים ארוזים וחלקם לא (לדוגמא: כובעים) אך כל המוצרים שנמכרים בבית העסק שלי שייכים ללא יוצא מהכלל לפורים ועל כן לא ניתן למכור אותם במועד אחר
אשמח לתשובתכם. תודה:) | |
|
|
|
| 28/2/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:10:37 |
| אפרת שלום רב,
לצערי, המועצה מנועה מלייעץ לבתי עסק ,שכן הדבר יוצר ניגוד עניינים.
אף על פי כן, אני מציעה כי תעייני בקשיור הבא המפרט את הנחיות הרשות לסחר הוגן לעניין ביטולי עסקאות בתחפושות ואביזרי פורים.
הרשות מהווה את הרגולטור בתחום הגנת הצרכן ועל כן הנחיותיה מחייבות את כלל העוסקים:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/costumes-refunds-jan-2019.pdf | |
|
|
|
| 27/2/2019 18:40 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 18:40:52 |
| שלום רב.
ביקשתי לקנות מיקסר ידני באתר של רשת "מחסני חשמל".
הייתה אפשרות לשלם על משלוח אבל בחרתי באפשרות איסוף עצמי כי הייתי צריך אותו דחוף.שילמתי דרך האתר ובחרתי באיסוף מהסניף הכי קרוב שהיה אפשר - סניף חיפה תל-חנן. באתר כתוב "קיים במלאי" ו "ניתן לאיסוף בסניף". הגעתי לחנות מנהריה 40 דקות נסיעה לכיוון , וקיבלתי תשובה שאין מוצר זה וגם לא היה אף פעם.
זה היה ביום שישי.
ביום ראשון קיבלתי הודעה שהמוצר הגיע לסניף תל-חנן ואפשר לאסוף אותו. נסעתי שוב ואספתי את המיקסר. כאשר הגעתי הביתה התברר שהמפרט הטכני שהיה רשום לא תואם את מה שכתוב על הקופסא. באתר של מחסני חשמל רשום שעוצמת המיקסר 450W אבל בפועל 300W בלבד. כתוב גם שיש קערה בנפח 2.5ליטר ,בפועל אין כלום.
פניתי לשרות לקוחות ,הם רשמו את הפניה והבטיחו לחזור. עברו 3 ימים - אין קול ואין עונה.
מה לעשות ?? | |
|
|
|
| 28/2/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:03:08 |
| אורן שלום רב,
מבחינת הוראות הדין מדובר כמובן בהטעיה בעסקת מכר מרחוק.
על פי הוראות הדין אתה רשאי להחזיר את המוצר ולקבל את מלוא כספך בחזרה.
לעניין ההוצאות שנגרמו לך עקב ההטעיה - הפיצוי בגין הוצאות אלו אינו מוסדר בחוק הגנת הצרכן, אלא מוסדר באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
יש להעביר פנייה לבית העסק בכתב, לציין את השתלשלות העניים ולציין כי מדובר ברכישה שבוצעה במכר מרחוק, רק האיסוף התבצע בחנות עצמה, ועל כן, על פי הוראות סעיף 14ה לחוק, עליהם לבטל את העסקה ולהשיב לך את כספך.
כמו כן, יש לפרט את ההוצאות שנגרמו לך עקב ההטעיה, ולספק אסמכתאות ולדרוש פיצוי בהתאם.
| |
|
|
|
| 27/2/2019 17:51 |
טלויזיה |
 | | מחבר: | טלויזיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 17:51:36 |
| שלום
לקחו את הטלוויזיה לשי לתיקון האם החוק מחייב מתן טלויזיה חלופית? | |
|
|
|
| 28/2/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 09:41:10 |
| שלום רב,
האם מדובר בתקלה במסגרת שנת האחריות הראשונה? | |
|
|
|
| 24/2/2019 21:06 |
אורנה שמיר |
 | | מחבר: | אורנה שמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 21:06:19 |
| שלום, רשת סטימצקי אינה פועלת על פי חוק ההחזר כספי ללקוח.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:32:06 |
| אורנה שלום רב,
היה ומדובר ברכישת ספר חשוב לציין כי ספרים אינם כלולים בתקנות ביטול עסקה ואין חובה לבטל עסקה בגינם שכן הם מוחרגים מהוראות הדין מכיון שמדובר במוצר הניתן לשכפול ושיעתוק. | |
|
|
|
| 27/2/2019 16:22 |
אורנה שמיר |
 | | מחבר: | אורנה שמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 16:22:50 |
| שלום לכם,
תודה על תשובתכם, מדובר על קוביה הנוגרית ולא על ספר, את המוצר הזה הם לא הסכימו לקבל בחזרה ולהחזיר כסף בגינה.
נכון שסכום הקנייה היה מתחת ל 50 ש"ח אבל הם דיברו על הנושא באופן עקרוני
אני מבינה אם כך, שספרים לא כלולים תחת חוק זה.
אבל מוצרים שאינם ספר או משחקים כן?
בברכה אורנה שמיר | |
|
|
|
| 28/2/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 08:58:09 |
| למיטב ידיעתנו הרשת בהחלט עומדת בתנאי החוק.
כפי שציינת, מוצר שעלותו נמוכה מ 50 ש"ח אינו כלול בתקנות ביטול עסקה, וכך גם ספרים.
על כן, על פניו, אין עדות להפרה שיטתית או הפרה כלשהי מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 27/2/2019 15:25 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 15:25:00 |
| בצעתי עסקה פרונטלית ב17.02 והזמנתי קרמיקה ואמרתי להם שאני יעדכן אותם מתי לספק וכבר שלמתי מראש בשיק מזומן.
לאחר שבוע בטעות רצו לספק את ההזמנה ויש לי הוכחה בווצהאפ שאני לא אישרתי את האספקה .
ב 24.02 עדכנו אותם שאנחנו רוצים לבטל את העסקה כי מצאנו את כל המוצרים בהרבה יותר זול .
הם לא מעונינים לבטל לנו.
במידה ויסכימו לבטל מה עלות הביטול איך זה עובד?
מה אני עושה ? מדובר בפער של 5,000₪ | |
|
|
|
| 27/2/2019 15:33 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 15:33:29 |
| שכחתי לציין שבפועל לא סופקה הסחורה זה עדיין במחסנים שלהם.
| |
|
|
|
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 15:33:41 |
| |
|
|
|
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 15:33:48 |
| |
|
|
|
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 15:33:57 |
| |
|
|
|
| 27/2/2019 15:34 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 15:34:01 |
| |
|
|
|
| 28/2/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 08:56:19 |
| רחלי שלום רב,
היה והקרמיקה הוזמנה מתוך קטלוג והיצע של בית העסק, ולא נדרש ייצור מיוחד או חיתוך על פי מידות ספציפיות, את רשאית בכל מקרה לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין את האמור לעיל, וכן לציין כי מוטלת עליו החובה לבטל את התשלום ולהשיב את הכספים, לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הביטול, ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצויים. | |
|
|
|
| 27/2/2019 10:15 |
שרי |
 | | מחבר: | שרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 10:15:04 |
| שלום, קיבלתי לפני כחודש כרטיס גיפט קארד של רשת עמנואל, אני לא קונה בחנויות שלהם ולא הסגנון שלי. האם יש אפשרות לזכות את הקונה בכסף? האם זה לא דומה להחזרת מוצר ?
הם טוענים שהם לא מזכים ולא מחזירים את הכסף.
תודה
שרי | |
|
|
|
| 27/2/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 12:58:54 |
| שרי שלום רב,
עקרונית, ניתן לבטל עסקה לרכישת גיפט קארד, וההתייחסות לכרטיס הנו כמוצר המצוי באריזתו המקורית.
ניתן לבטל את העסקה אך ורק 14 ימים מיום ביצוע הרכישה, כך שבשלב זה הזכות אינה קיימת עוד. | |
|
|
|
| 28/2/2019 08:38 |
שרי |
 | |
|
| 27/2/2019 13:27 |
גל לאוטן |
 | | מחבר: | גל לאוטן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 13:27:42 |
| שלום לכם, מחר אני אמורה ליסוע לאילת ברכב עם ילדים קטנים. לפי תחזית מזג אויר צפוי להיות סוער, רחות חזקות וצפי לשטפונות. שוחחתי עם נציגת כל הקודם של ישרוטל לפני מספר ימים וביקשץי לדחות את הנסיעה למועד אחר וקיבלתי סירוב. לדבריה מגיעים הרבה והשטפונות הם בנחלים. אם יהיה שיהוי יעדכנו באותו יום. אציין כי התקשרתי מספר פעמים וביקשתי לדחות וכן בכדי לשוחח איתה נאלצתי לפנות רק דרך המייל עד שחזרה אלי.
היום פניתי שוב דרך המייל וטרם נעניתי. אין עם מי לדבר. לדברי המשטרה יש חשש לשטפונות והצפות אך אינם יודעים עד שמתקבל דיווח שעליהם לסגור כבישים.
אני נוסעת עם ילדים קטנים וכולי פחד וחשש מלסכן אותם בנסיעה זו. האם ניתן לדרוש את דחיית החופשה או להזדכות עליה עי המלון?
תודה על תשובתכם. | |
|
|
|
| 27/2/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 14:34:44 |
| גל שלום רב,
לצערי, חוק הגנת הצרכן אינו מתייחס לסיטואציה הספציפית ועל כן יש לבחון את הנושא מבחינה חוזית.
היה ואכן כבישים יחסמו מחר לשעות ארוכות ולא ניתן יהיה להגיע לעיר, גם לו רציתם בכך, הרי שניתן יהיה להעלות טענה לסיכול חוזה ולקבל החזר.
אך היה ומבחינה טכנית, ניתן יהיה להגיע לעיר, למרות תנאי מזג האוויר, או בעיכוב מסוים, הרי שבמקרה כזה בית העסק אינו מחוייב לבטל את העסקה והדבר נתון לשיקול דעתו. | |
|
|
|
| 27/2/2019 15:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 15:47:02 |
| | המשטרה לא תיתן לך לסכן את הילדים ותחסום כבישים. תחשבי חיובי. | |
|
|
|
|