| 2/3/2019 23:20 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2019 | | שעה: | 23:20:57 |
| נסעתי עם הרכב ולפתע נתקעתי בבור, הגלגל יצא מהמקום (תיקון בשווי של 1,500 ש"ח) והרכב נסדק וערכו ירד
את מי אני צריך לתבוע??
ומה החוק קובע במקרה זה?? | |
|
|
|
| 3/3/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 10:08:19 |
| שלום וברכה אבי,
עליך להתייעץ בנושא עם עו"ד מתחום הנזיקין. אין הדבר בתחום סמכותה ופעילותה של המועצה. | |
|
|
|
| 1/3/2019 00:56 |
עובד ליד |
 | | מחבר: | עובד ליד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 00:56:05 |
| שלום,
חניתי חצי יום בחניון מגדל אמות אטריום ברמת גן, ונדרשתי לתשלום של יותר מ-200 שקלים. האם קיימת הגבלה בחוק על תשלום חניה יומית? | |
|
|
|
| 3/3/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 09:36:09 |
| שלום וברכה,
פקודת התעבורה קובעת כי דמי השימוש בחניון יגבו לפי יחידות זמן של 15 דקות החל מהשעה השניה, וזאת מבלי לגרוע מהיכולת לגבות סכום גלובאלי בגין חניה יומית/שבועית וכו'. לא ידוע על הגבלה כנשאל בפנייתך. יחד עם זאת, על החניון לפרט באופן בולט וברור את עלות החניה. | |
|
|
|
| 28/2/2019 20:24 |
מיתר |
 | | מחבר: | מיתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 20:24:54 |
| קניתי רכב, לא עשיתי בדיקה (די מרחו אותי, אמרו לי להגיע ושאספיק למכון בדיקה ופתאום כשהגעתי אמרו שהרכב בתיקון של ״מחשב כריות אויר״ ויסיים מחר, מציינת שבאתי מרחק שעה וחי נסיעה, להוטה על הרכב מאוד).... נאמר לי שהמחירון הינו 75 , קניתי את הרכב ב63 , נתתי רכב שמחירו שווה במחירון 40,(קיבלתי עליו 22,500) והוספתי 41 במזומן!
הביאו לי את הרכב יום לאחר מכן עד לעבודה!! שעה אחרי שהלך הנהג הרכב התחיל לעשות בעיות קשות של הנעה...נסעתי איתו הביתה והבטיחו לי במוסך (עובדת במוסך) שמחר יטפלו בהכל.יום לאחר מכן, יצאתי מהבית שלי עם הרכב ומישהי שלא נתנה זכות קדימה נכנסה בי. שברה לי פנס טמבון וכנף, מדובר ברכב במוו, הגיע שמאי, אמר לי ואי הרכב עבר תאונה כאן קשה מלפנייך גם. אמרתי לו מה פתאום? ושהתחייבו לי במגרש שלא עבר תאונות (יש לי אותם מוקלטים
בדקתי את הכל, חייגתי לביטוח ושם נאמר לי שהרכב אובדן להלכה... קראתי הכל וראיתי שהלקוח שהיה לפניי זוכה על סך 80 אלף שקלים לפני שנה.
אני קניתי את הרכב ב8 אלף מעל המחירון... כאשר הגיע שמאי גיליתי שהמחירון 56 ולא 75 כפי שנאמר לי,(יש לי הכל בהודעות!!) העלנו בדיקת מחשב לגבי התקלות של הרכב ויצא חיישן חמצן ומשאבת דלק שאינם תקינים(תיקון מאוד יקר שיכול להגיע ל-10 אלף שקלים), בעל המגרש טען שיעזור לי לתקן ב-6 אלף הכל בתנאי שאחתום לו על חוזנ שלא אבקש כלופ יותר. הוא שלח חוזה לא מציאותי ורשם שם שאני כרגע יודעת שהרכב אובדן להלכה ושהשתתפו איתי בתיקוניפ ואני לא אבקש כלום יותר. כמובן שלא חתמתי על זה. כי אני יודעת מה הפיצויים שמגיעים לי על כך שלא נאמר לי שהרכב היה אוסדן להלכה!!! יש כרגע המון תקלות ברכב, אני כבר שבוע ויום מהקנייה ביקשתי גמה פעמים החזר כספי ונאמר לי שיזכו אותי רק אם אשלם פיצוי!!(על מה?!?) שיקרו לי ורימו אותי. אני מדברת עם עורך דין אך רציתי לשמוע עוד דעות קצת לפני שאלך לבית משפט. יש לציין שבתאונה אני ניזוקתי מצד ג׳ ואין לי אפילו אחוז אחד שבאשמתי! יצאתי נקייה והרכב תוקן ויש דוח שמאי שמציין שברכב לא קרתה שום תקלת מכונאות! הסוחר כרגע מפיל עליי את העניין של התקלות ברכב כי ״עשיתי תאונה״.... מציינת שוב שמה שניזוק זה פנס, טמבון, וכנף. שום חלק במכונאות לא נפגע ואפילו המכסה מנוע לא נשרט!!! יש לי אישור מהמוסך המתקן, ומהשמאי! יודעת שצריכה לתבוע, השאלה על סך כמה? אני מרגישה מאוד מרומה, ובעיקר בכך שהסוחר חזר על עצמו מספר פעמים(יש לי הקלטות), שהרכב לא עבר תאונה אולי רק מכות פח!!! ולא חשב לרגע להודות בכך שהרכב אובדן הלכה... כואב לי מאוד זה רהב שעבדתי בשבילו המון זמן, לקחתי הלוואה מהבנק ונשארתי במינוס, נורא קשה לי לעמוד בהוצאות של התיקונים כרגע כי קניתי אותו בלחץ כלכלי די גבוה.. וזה מאוד מבאס אני תקועה בלי קכב גם. משלמתגרר ומששלמת מוניות. | |
|
|
|
| 3/3/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 08:59:08 |
| מיתר שלום רב,
הסיטואציה אותה את מתארת אינה נוגעת במישרין לדיני הגנת הצרכן, ונוגעת יותר לדיני הנזיקין, נזקי הרכוש, וכן גם להוראות הנוגעות לביטוח.
על כן, המועצה לא תוכל לסייע או לייעץ בנושא שאינו מצוי בתחום מומחיותה. | |
|
|
|
| 27/2/2019 17:51 |
טלויזיה |
 | | מחבר: | טלויזיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 17:51:32 |
| שלום
לקחו את הטלוויזיה לשי לתיקון האם החוק מחייב מתן טלויזיה חלופית? | |
|
|
|
| 28/2/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 09:40:43 |
| שלום רב,
האם מדובר בתקלה במסגרת שנת האחריות הראשונה?
| |
|
|
|
| 28/2/2019 19:12 |
אלעד |
 | |
|
אלעד |
 | |
|
אלעד |
 | |
|
אלעד |
 | |
|
| 1/3/2019 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 11:03:12 |
| שלום רב,
במקרה זה, לא ברור מדוע התיקון לא בוצע בביתך, כמתחייב מהוראות הדין.
בכל מקרה, אין חובה לאספקת מוצר חלופי במסגרת תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, אך בית העסק מחוייב להשלים את התיקון בתוך שלושה ימים.
היה והוא אינו יכול לבצע את התיקון במסגרת המועדים הקבועים בדין, עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:38 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:38:33 |
| שלום,
רציתי לשאול - האם ישנה הגבלת זמן לביטול עיסקה, במידה והמוצר עדיין לא סופק?
הזמנתי מקרר לפני קרוב לשנה לדירה חדשה, אבל הקבלן התעכב והדירה נמסרה רק לאחרונה. כעת כבר אין לי צורך במקרר שהוזמן, בשל רכישת מקרר זמני מוצלח שהפך לקבוע. כעת חברת מוצרי החשמל מסרבת לבטל את העיסקה בטענה שעברו 14 יום, אע"פ שהמוצר לא סופק.
אודה לתשובה | |
|
|
|
| 28/2/2019 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 18:01:55 |
| שלום רב יעקב,
האם סוכם על מועד אספקת המוצר?
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית, הרי שסעיף 6 (ב) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובע כי:
"ביקש הצרכן כי טובין שהזמין יסופקו לו במועד מאוחר משישה חודשים ממועד העסקה, לא תחול זכות הביטול אם ביקש הצרכן לבטל את העסקה לאחר מועד ההספקה."
| |
|
|
|
| 28/2/2019 18:15 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 18:15:26 |
| | ההזמנה הייתה טלפונית ולא סוכם על מועד אספקה מדוייק. אז במצב כזה וכשהמוצר עדיין לא סופק, ניתן לבטל עסקה? | |
|
|
|
| 1/3/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 10:54:45 |
| יעקב שלום רב,
במקרה כזה ניתן לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, לפיו בעסקת מכר מרחוק, כל עוד לא סופק המוצר, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, על פי הנמוך מביניהם, ובלבד שלא מדובר בהזמנה מיוחדת לפי מידות יחודיות, אלא הזמנה מתוך קטלוג בית העסק. | |
|
|
|
| 28/2/2019 17:56 |
פרח |
 | | מחבר: | פרח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 17:56:20 |
| שלום,
אתמול נכנסתי לרשת בגדים שמוכרים שם גם נעליים.הרמתי זוג נעליים(מידה 40) וראיתי שהמחיר 199₪ לקחתי את המידה שלי(מידה 37) והבאתי לשלם בקופה אמרו לי 249 אמרתי שיש להם טעות והנעל 199.הם הראו לי שעל התווית של הנעל עם המידה שלקחתי (37)רשום 249 ואם אני רוצה שאני ייקח את הנעל(מידה 40)ששם בטעות יש מחיר 199,ושהם מחויבים לתת לי רק את הנעל שראיתי במחיר הזה(כלומר מידה 40).יש לציין שזו אותה נעל בדיוק!
האם הם מחייבים לתת לי באותו מחיר שראיתי כי זה אותה נעל בדיוק וזו טעות שלהם או שהם מחויבים לתת לי רק את הנעל הספציפית ההיא?
תודה | |
|
|
|
| 1/3/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 10:48:19 |
| פרח שלום רב,
התשובה שלילית.
כאשר ישנה הצגת מחיר היא רלוונטית רק עבור המוצר עליו היא מוצגת ולא ניתן להחיל אותה על כלל המוצרים בקטגוריה, בייחוד כאשר מדובר בטעות בתמחור.
על כן, הזכות לרכישה במחיר הנמוך רלוונטית רק עבור זוג הנעליים עליו מוצג המחיר הנמוך ולא על כל זוגות הנעליים מאותו הסוג.
ההוראה מנויה בסעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 28/2/2019 17:56 |
פרח |
 | | מחבר: | פרח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 17:56:17 |
| שלום,
אתמול נכנסתי לרשת בגדים שמוכרים שם גם נעליים.הרמתי זוג נעליים(מידה 40) וראיתי שהמחיר 199₪ לקחתי את המידה שלי(מידה 37) והבאתי לשלם בקופה אמרו לי 249 אמרתי שיש להם טעות והנעל 199.הם הראו לי שעל התווית של הנעל עם המידה שלקחתי (37)רשום 249 ואם אני רוצה שאני ייקח את הנעל(מידה 40)ששם בטעות יש מחיר 199,ושהם מחויבים לתת לי רק את הנעל שראיתי במחיר הזה(כלומר מידה 40).יש לציין שזו אותה נעל בדיוק!
האם הם מחייבים לתת לי באותו מחיר שראיתי כי זה אותה נעל בדיוק וזו טעות שלהם או שהם מחויבים לתת לי רק את הנעל הספציפית ההיא?
תודה | |
|
|
|
| 1/3/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 10:46:02 |
| פרח שלום רב,
התשובה שלילית.
כאשר ישנה הצגת מחיר היא רלוונטית רק עבור המוצר עליו היא מוצגת ולא ניתן להחיל אותה על כלל המוצרים בקטגוריה, בייחוד כאשר מדובר בטעות בתמחור.
על כן, הזכות לרכישה במחיר הנמוך רלוונטית רק עבור זוג הנעליים עליו מוצג המחיר הנמוך ולא על כל זוגות הנעליים מאותו הסוג.
ההוראה מנויה בסעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 27/2/2019 17:00 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 17:00:11 |
| היי, הגשתי לתיקון במעבדת שירות קורקינט חשמלי במסגרת האחריות שלו, בפעם הראשונה שנגישתי למקום קיבלתי יחס מזויע ועשו לי טובה שקיבלו את המכשיר התקול. במשך הזמן הלא סביר שעבר( קרוב לשבועיים) התקשרתי לברר מה מצב הטיפול ונאמר לי כל פעם תירוץ אחר וכזמן המקסימום עומד על 14 ימי עסקים. לאחר הפעלת לחץ וטלפונים קיבלתי את הקורקינט ביום האחרון שניתן בתירוץ ש״היו חסרים חלקים לתיקון״.
לקחתי את המכשיר, השתמשתי בו לא יותר משבועיים כשתקלה נוספת במערכת החשמל התגלתה. ניגשתי למקום והתלוננתי על הבעיה שמסכנת חיים( הקורקינט נעצר פתאום באמצע נסיעה מהירה). נאמר לי שזה מקרה דחוף ויטפלו בו מיד. כיום, לאחר שבועיים עדיין לא קיבלתי תשובה. התקשרתי לברר ונאמר לי בפעם השניה כבר ש״מחר״ הנושא יטופל.
לא מספיק שהתקלה השניה כנראה נבעה מתיקון לקוי בפעם הראשונה אני מרגיש מרומה ומזולזל. כלקוח שבוי שהמכשיר עוד במעבדה ואין לי כביכול כוח כנגד החברה שיגרום להם להתייחס לתלונה ברצינות או להחליף את הקורקינט לחלוטין. מה באפשרותי לעשות במצב כזה? תודה. | |
|
|
|
| 28/2/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 09:39:38 |
| אביב שלום רב,
היה והמוצר מצוי במסגרת שנת האחריות הראשונה, הרי שיחולו ההוראות הקבועות בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
התקנות קובעות כי על בית העסק או נותן השירות מוטלת חובה לבצע תיקון בתוך 10 ימים קאלנדריים, או במקרה בו המוצר מופקד בחנות ממנו נרכש, 14 ימים קאלנדריים, לכל היותר.
במקרה ובית העסק אינו מצליח לתקן את הפגם במסגרת מניין הימים הקבוע בדין, עליו לספק מוצר חדש ותקין.
יש להעביר פנייה בכתב ולפרט את השתלשלות העניינים וכן את הוראות הדין, ולבקש החלפת המוצר בחדש ותקין. | |
|
|
|
| 28/2/2019 16:41 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 16:41:19 |
| | גם במידה והמוצר מיובא מחול אך מעבדת התיקונים בארץ. בתקנון האחריות מצוין כי המקסימום הם 14 ימי עסקים, אם כך זה סעיף מנוגד לחוק? | |
|
|
|
| 1/3/2019 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 10:39:00 |
| | היה ולמוצר יש אחריות הניתנת על ידי מעבדת שירות בארץ והתיקונים מבוצעים במסגרת תעודת האחריות, ללא תשלום, וכפופים לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, הרי שכאמור, הזמנים לתיקון המוצגים, אינם תואמים את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 28/2/2019 17:05 |
אורחת |
 | | מחבר: | אורחת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 17:05:59 |
| שלום , פניתי לחברת WE4G בבקשה להקפיא מנוי אחד מתוך 5 מספרי טלפון שיש לי אצלם. הם אמרו שפעם בשנה מגיע לי להקפיא את מנוי הטלפון למשך 90 ימים. ביקשתי הקפאה באוקטובר 18 למשך 90 ימים (זה יצא עד תאריך 17.1.19). באותה שיחה מוקלטת נאמר לי שבתום ההקפאה אם אזדקק ל90 ימים נוספים אוכל להאריך לשנת 2019. (בקיזוז הימים שהוקפאו בחודש ינואר 19 כמובן).
כשפניתי ב18.1.19 לבקש המשך הקפאה. בהתחלה סורבתי, אחר כך נשלח לי מייל כי בקשתי טופלה, כעבור יום בערך נשלח לי מייל כי הם טעו ובקשתי נדחית. נאמר לי כי ניצלתי את 90 הימים ולא מועילים שום ההסברים שלי כי ההקפאה בוצעה בשנת 18 וכי בשנת 19 מגיעים לי ימי ההקפאה. פניתי לפניות ציבור של החברה אבל הם לא עונים לי. מה עושים במקרה כזה? אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 1/3/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 10:33:29 |
| שלום רב,
מדובר בזכות המוקנית מכוח ההסכם בינך לבין בית העסק ואינה מוסדרת בדין.
יש לבחון האם בהסכם ההתקשרות מצוין כי מדובר בהקפאה שתינתן בכל שנה קאלנדרית, ואז ניתן בהחלט לדרוש מהעוסק כי יאפשר הקפאה נוספת, או לחלופין, מדובר בהקפאה הניתנת לצרכן במשך שנת חיבור לשירות, ואז אומנם בוצעה הטעיה על ידי הנציג, אך הסכם ההתקשרות לא הופר. | |
|
|
|
| 26/2/2019 17:06 |
קרלי |
 | | מחבר: | קרלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 17:06:19 |
| נקנה תנור חשמלי מסוג מקרן על עמוד בחנות לפני כמה ימים. הבעיה: התברר כי המקרן מכיל טיימר לעד שעתיים, אבל בשום מקום לא צוין כי הטיימר הוא בעצם מערכת ההפעלה ואין בלתה, וזה לא נוח, בגלל המיקום של הכפתור בבסיס התחתון שמחייב להתכופף והפעלת טיימר קצוב לזמן קצר שמחייב הארכת זמן חוזרת ונשנית. לא נמצא שום כפתור הפעלה אחר. בחנות המוכר ציין שיש טיימר אבל לא ציין את המלכוד. גם על האריזה לא צוין העניין ובכלל אין בה שום מידע בעברית, רק באנגלית.
שאלות:
1. האם יש עילה להחזרת המוצר ולהשבת הכסף עקב אי התאמה?
2. האריזה נפתחה.
3. הרכבת המכשיר דורשת חיבור באום (מסופק) בלבד. האם עצם ההרכבה מונעת החזרה (מובן שאפשר להוציא את האום חזרה ממקומו).
4. והיה אם שומש המכשיר, ומאחר שזה מכשיר חשמלי אין דרך להוכחת השימוש מן הסתם (שאלה עקרונית לידיעה כללית), האם עדיין יש אפשרות החזרה לאחר ניסוי ראשוני?
| |
|
|
|
| 27/2/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:53:10 |
| שלום רב,
היה ודרישת הביטול הנה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, עקב חרטה - הרי שאין זכות ביטול במקרה זה, מרגע שבוצעה הרכבה (גם אם מינימאלית) של המוצר, ובוודאי אם בוצעה הפעלה, ולו הפעלה ראשונית.
לגבי ההוכחה להפעלה, הוראות הדין מסתמכות על כך שהצרכן יציג מצג אמיתי של מצב המוצר בעת ההחזרה, גם אם התבצע שימוש.
לגבי דרישה לביטול עקב הטעיה - בהחלט ניתן לטעון כי התכונה הספציפית שאינה מצויינת על האריזה ולמעשה אינה מאפשרת שימוש רציף במוצר, מחד, ומהווה תכונה חריגה למוצרים שכאלו, מאידך, מהווה עילה לביטול העסקה עקב הטעיה בנוגע לתכונות המוצר.
יש לפנות לבית העסק בכתב ולפרט את ההטעיה ואת משמעותה ולבקש את ביטול העסקה.
היה ובית העסק מסרב, ניתן להגישת לונה למועצה בעניין. | |
|
|
|
| 28/2/2019 16:18 |
קרלי |
 | | מחבר: | קרלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 16:18:56 |
| תודה על התשובה ושאלות הבהרה:
1. האם היצרן או המשווק אינם חייבים לרשום את נתוני המכשיר על גבי האריזה בעברית (הכול נרשם רק באנגלית)?
2. האם חובה לציין כי הטיימר הוא מערכת ההפעלה ולהבהיר כי זה טיימר קצוב לזמן קצר (שעתיים בלבד?)
3. אם הסוחר מסרב לקבל את המוצר בחזרה (בתוך שבוע, לפי התנאים), וזה מוצר חורף דרוש, מה יעלה בגורלו בזמן הגשת התלונה? האם יהיה אילוץ להחזיק אותו ללא שימוש (ואז אין תנור לשימוש נחוץ או שצריך לקנות אחד נוסף לשימוש), או שבמקרה זה מותר להשתמש ולדרוש החזר עם תום בירור התלונה, בענה שהשימוש נוצר בגלל אילוץ זמן הטיפול?
4. נכון שפתיחת האריזה אינה מונעת החזר? | |
|
|
|
| 1/3/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 10:25:48 |
| לעניין הסימון - הוראות שימוש מחוייבות להיות בעסרית בהתאם להנחיות המנויות בצו סימון טובין, אך גם בהעדר סימון בעברית, מדובר בהפרה מנהלית והיא אינה מזכה את הצרכן בהכרח, בזכות לביטול העסקה.
על מנת למנוע טענה לשיהוי או לחוסר תום לב, עקב שימוש במוצר בזמן הטיפול במחלוקת, מומלץ להעביר לבית העסק פנייה בכתב, כאמור לעיל, ולבקש ממנו כי ישיב האם הוא מעוניין כי המוצר יוחזר במיידי. היה ועוסק לא ישיב, כאמור, מומלץ לצמצם את השימוש במוצר על מנת למנוע בלאי מיותר אך אין הוראות דין פרטניות בנושא.
ואכן, פתיחת אריזה לכשעצמה אינה מונעת ביטול עסקה, אלא רק חיבור לחשמל, גז או מים או הפעלת המוצר. | |
|
|
|
| 28/2/2019 16:08 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 16:08:27 |
| שלום, רכשתי מערכת שינה מתכווננת לפני כ7 שנים בכסף רב, כעת המזרנים התרככו עם השנים ויש צורך להחליפם לחדשים, המזרנים תפוסים בחיבור למסגרת המיטה, ורק החברה יכולה להחליפם, הם טוענים שלא ניתן לתת שירות כזה אלא רק במסגרת אחריות, המשמעות היא שעלי לרכוש מערכת חדשה. האם אין מחובת החברה לבצע את השירות בתשלום מלא?
אודה על תשובה. | |
|
|
|
| 28/2/2019 18:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 18:04:30 |
| שלום רב אתי,
האם יש ברשותך תעודת אחריות על המוצר המדובר?
היה ויש ברשותך, יש לעיין בו ולאחריו לפנות אל החברה.
אולם, אם אין ברשותך תעודת אחריות על המוצר, הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על החוק, לכאורה. | |
|
|
|
| 1/3/2019 07:20 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 07:20:41 |
| יש ברשותי תעודת אחריות על המוצר, אך תוקף האחריות פג, לאחר 5 שנים, אך גם למוצרים אחרים כשפגה תקופת האחריות, ניתן לקבל שרות וחלקים תמורת תשלום,במשך שנים נוספות ורבות לא כך בחברה הזו. האם לא מחובת החברה לאפשר לקבל שרות וחלפים תמורת תשלום גם לאחר תום האחריות?
| |
|
|
|
| 28/2/2019 11:24 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 11:24:04 |
| | אז ככה נירשמתי למכירה המוקדמת של הגלקסי 10 אז 1 אמרו לי במרכז השירות שאני יקבל ליפני כולם את המכשיר אך מיתברר שגם בזה שיקרו כי שאלתי את היבואן בדיוק ב03.03.19 מתחילים לימכור את המכשירים לצרכן ועים היה מכירה מוקדמת הייתי מקבל במהלך חודש 2 גם בזה שיקרו לי 2 שנירשמתי לא היה רשום כלל תנאיים לקבלת אביזרים היה רשום שיחזרו עליי עים מחיר מיוחד ליכבוד השקה אך מיתברר ששיקרו לי הדגם שלקחתי זה בדיוק כמו הדגם שקניתי בחודש 8 הנוט 9 בדיוק אותו מחיר וריבית גם ששאלתי את הנציגה למה אתם לא רושמים את התנאיים לקבלת המיבצעים ואבזירים אמרה שלא צריך לירשום היית צריך לדעת מראש לי אמרו שעים אני משלם דרך אשראי אז כן אני כן יקבל את ערכה אך היא אמרה אצה משלם בהוראת קבע אמרתי לה יש לי אשראי כמו כולם וכולם משלמים כמוני ואתם בכונה עושים לי את זה התחילה לדבר בזילזול רבב שלחתי לכם את המסמך לגבי הראיה של הבטחה שיחזרו עליי עים הצעת מחיר מיוחד לצרכן ולגבי אביזרים נאמר לי על ידי מחלקת שימור הלקוחות שראו את התלונה ששלחתי עליהם אמרו באופן אוטומטי כול מי שנירשם ולא רשום תנאיים מתי שהוא או היא נירשמו יקבל את ערכה ללא תוספת תשלום כלל לאחר שוב אני יגיד את זה שהתקשרתי למחלקה של המכירות ודיוחתי עליהם ואמרתי להם שאני יגיש תלונה ניזכרו פתאום לירשום את התנאיים לקבל ערכה פתאום לאחר שחודש וחצי לא היה רשום אף תנאיי כלל פתאום רשמו את אמת בדיוק שבוע ליפני המכירה בארץ של הגלקסי 10 עים זה חוקי מה שעשו בכללי ועים החברה מחויבת לירשום את התנאיים של קבלת אביזרים מראש ולא לחכות עד שמישהו יגיש תלונה או יבוא בטענות | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:03:30 |
| שלום רב יקיר,
בעניין זה, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 28/2/2019 19:58 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 19:58:28 |
| | לאחר בדיקה מיתברר שזה סלקום שופ מי שקונה דרך אתר יש תנאיים ביגלל שעשיתי הרשמה מוקדמת למכירה הפלאפוני זה שונה לגמריי אתם מבינים כי חזרו עליי מהשעמור הלקוחות אמרו שאין תנאיים כלל | |
|
|
|
| 28/2/2019 13:45 |
אריאלה סיאני |
 | | מחבר: | אריאלה סיאני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:45:56 |
| | שלום אני רוצה לברר אם אפשר לבטל לימודים לפני תחילתם.אחיינית שלי נרשמה ללימודים במכללה ליזמות נדל"ן.הלימודים לא מתאימים לה בכלל.היא מסרה כרטיס אשראי.ניסינו לדבר איתם והם לא מוכנים לבטל את הלימודים.הם טוענים שעברו 14 יום | |
|
|
|
| 28/2/2019 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 17:51:44 |
| שלום רב אריאלה,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? ומתי אחייניתך ביקשה לבטל את העסקה?
במידה שהודעת הביטול נעשתה בחלוף 14 ימים יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 28/2/2019 13:40 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:40:44 |
| | שלום. אני מנויה בסטודיו לאימונים. רכשתי מנוי ל6 חודשים ולאחר חודש הפסקתי להתאמן לסירוגין עקב הריון. רציתי לבטל את המנוי את מטעם המכון אמרו לי שניתן לבצע הקפאה של המנוי ללא חובה להביא אישור רפואי. חזרתי להתאמן עוד קצת אך בסך הכל ניצלתי רק חודשיים מתוך המנוי של שישה חודשים. כעת אני לאחר הלידה וברצוני לבטל את המנוי ולקבל את כספי בחזרה מכיוון שעברתי דירה ואין להם סניף שקרוב לביתי. מטעם הסניף בו התאמנתי טוענים כי אין אפשרות לתת החזר כספי מכיוון שתקופת המנוי המקורי הסתיימה וששירות ההקפאה הינו הטבה שירותית בלבד ולא חובה היה להם לתת לי אותו. כמובן שהנציגה לא מסרה לי את המידע בצורה כזו בזמנו כי אם הייתי יודעת הייתי מבטלת מזמן. האם יש טעם להלחם או שהחוק איתם? תודה | |
|
|
|
| 28/2/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 17:37:33 |
| שלום רב רעות,
ראשית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו, פני אל החברה בעניין. | |
|
|
|
| 28/2/2019 13:32 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:32:45 |
| שלום לכם,
רקע:
בתאריך 21 במאי השניה בני בן ה - 12 קנה מכספו הוברבורד-סאגווי מחנות. שילמנו 1,200 ש"ח עבור הסאגווי.
פרט חשוב: יחד עם הסאגווי מגיע שלט שמדליק אותו ואחרי ההדלקה אפשר לנסוע.
לקחנו את הסאגווי הביתה ואחרי יום/יומיים הוא כבר לא עבד כמו שצריך והסוללה לא נטענה. החזרנו את הסאגווי לחנות, הם בדקו והחזירו לנו אותו מתוקן.
הבעיה מתחילה אח"כ:
אחרי כמה פחות מחודש שהבן שלי השתמש בסאגווי הוא גילה שהוא לא מוצא את השלט. ואז גילינו שאין אפשרות להדליק את הסאגווי.
פניתי לחנות ושם אמרו לי שאנסה להדליק את הסאגווי ידנית. אבל בבית לא ראינו שיש אפשרות כזו.
הלכתי לחנות פיזית, יחד עם הסאגווי - המוכר בדק ואמר שאכן אין אפשרות להדליק ידנית, והאפשרות היחידה היא להזמין שלט חדש שיקודדו אותו בצורה מיוחדת לסאגווי שלנו, וזה דבר שעולה כ-1000 ש"ח. (הסאגווי כולו עלה מלכתחילה 1,2000)
המוכר אמר שהוא לא ידע שאי אפשר להדליק ידנית את הסאגווי וזה המצב.
כמובן שנגרמה לבן שלי עוגמת נפש גדולה מאוד. הוא חסך את הכסף הזה במשך חודשים ארוכים ופתאום הסאגווי לא שווה כלום, ממש כמו אבן שאין לה הופכין.
ניסיתי לבדוק עם כל מיני אנשים שמכירים את הנושא הזה, עם מעבדות וכו'. הופתעתי לגלות שיש מקומות שמוכרים מלכתחילה 2 שלטים. המוכר שלנו כלל לא ידע שהשלט הוא קריטי לשימוש בסאגווי ובלעדי השלט הסאגווי לא שווה כלום.
אחרי כמה זמן מישהו אמר לי שאנסה לדבר עם החנות, שאולי הם ייקחו אחריות מפני שהם לא נתנו לנו מידע קריטי לשימוש במוצר.
פניתי לחנות וניסיתי לטעון שיש למוכר חובה לומר לי שהשלט הוא קריטי לשימוש בסאגווי, ובלי השלט הסאגווי בעצם לא שווה כלום. וכמובן שאם היינו יודעים שזה כך, אז כמובן שהבן שלי היה נזהר הרבה יותר ושומר על השלט בצורה הרבה יותר קפדנית.
נתקלתי בתגובה כועסת ולחלוטין מתנערת מאחריות למה שקרה. מבחינת בעל החנות הם לא אמורים לדעת שהסאגווי לא שווה כלום בלי השלט, ולכן אין מה לצפות מהם להעביר מידע כזה ללקוח. בעיניו זו בעיה של הלקוח בלבד.
יש בידי הקלטה של שיחה טלפונית עם החנות.
לסיכום:
אני חושב שמגיע לי פיצוי מהחנות, לפחות חלקי, על כך שהם לא מסרו לי מידע שהוא קריטי לשימוש במוצר.
מה דעתכם?
| |
|
|
|
| 28/2/2019 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 17:31:04 |
| שלום רב אלעד,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, במקרה וההטעיה מהותית בנסיבות העניין, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים (ככל שקיימים מסמכים ברשותכם).
היה ואתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 28/2/2019 13:20 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:20:45 |
| שלום רב, רכשנו מכוניות 4*4 מסתבר שישנה בעיה בטורבו
מוסך מורשה מטעם חברה אמר לנו שאם יש בוץ בטורבו האחריות לא תממש ונצרך לשלם עשרות אלפי שקלים.
זו הפסקה מהאחריות תיקונים וכוונונים הנדרשים כתוצאה משימוש בלתי נכון כגון:
"נסיעה בשטח משובש, בוצי, חולי, נהיגה בלתי סבירה או שימוש ברכב במקומות שלא נועדו לתנועת רכב
(כמו דרך לא סלולה – למעט רכבים המיועדים לכך), מרוצי מכוניות, העמסת יתר,
הזנחה, חילוץ ו/או גרירה, תיקון דרך שלא על פי הנחיות היצרן, שימוש לרעה, תיקונים וכוונונים"
אני לא מבינה את התשובה מאחר 4*4 הינו רכב שטח
אנא עזרתכם | |
|
|
|
| 28/2/2019 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 16:44:40 |
| שלום רב ריקי,
אני, מציעה כי תפני אל בית העסק, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
| |
|
|
|
| 28/2/2019 13:10 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:10:10 |
| | בחברת אלדו נעליים פירסמו מחיר מבצע על מספר זוגות נעליים דרך פרסום ממומן (113.97 ש״ל לזוג) אך כשאר לחצתי על הקישור הופיע מחיר שונה על אותן הנעליים בדיוק באתר (189.95 ש״ח). הייתי מעוניינת להזמין את הנעל במחיר כפי שהוצג בפרסום ולכן הגשתי פנייה בנושא אך אמרו לי שהם מתנצלים אך אין להם מה לעשות בנושא ושהמחיר הוא כפי שהוא הופיע באתר ושהפרסום בפייסבוק נעשה ע״י גורם חיצוני ושכעת הוא מעודכן. אבקש לדעת האם ההתנהלות מוגדרת תקינה ואם זו הטעיית הצרכן? | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:47:36 |
| מיכל שלום רב,
ניתן לפנות לבכתב לחברה לוציין כי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן מחייבות את העוסק לציין את המחיר הכולל והמלא של המוצר, ולאפשר לצרכן לקבל את המוצר במחיר שהוצג עליו.
אף על פי כן, היה ומדובר בטעות בתום לב, שתוקנה תוך זמן קצר, ייתכן ויהיה קשה לחייבם לספק את המוצר במחיר האמור, שכן יש לבחון גם את תום הלב של בית העסק. | |
|
|
|
| 28/2/2019 13:15 |
ניב עמנואל כהן |
 | | מחבר: | ניב עמנואל כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 13:15:12 |
| | הי, קניתי מספר פריטים בחנות ״אריזות יפו תל אביב״, בקשתי להחזיר את הפריטים ולקבל החזר כספי. המוכרת אמר שאין החזר כספי כי כל פריט בנפרד הוא מתחת ל50 שקלים. אך ביחד החשבונית הייתה על סך 134 שקלים. האם זה אפשרי שלא אקבל החזר כספי בגלל שכל פריט הוא מתחת ל50 שקלים? | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:46:09 |
| ניב שלום רב,
אין פגם בפעולות בית העסק, שכן תקנות ביטול עסקה חלות אך ורק על רכישת מוצרים, המנויים בתקנות ועלות כל מוצר בנפרד גבוה מ 50 ש"ח. | |
|
|
|
| 28/2/2019 12:54 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 12:54:08 |
| ביטלתי עסקה כדין במסגרת רכישת סנן ונורה לבר מים (שלא הגיעו בזמן שהתחייבו בפני). נאמר לי שביטול עסקה לוקח 21 ימי עסקים.
בינתיים ירדו כבר 3 תשלומים על העסקה והיא לא בוטלה בתום 21 ימי העסקים.
בהנחה שביטול העסקה תאושר לבסוף מתישהו, האם על פי חוק החברה, שלא עמדה בהתחייבות של זמן ביטול העסקה, אמורה לפצות אותי על האיחור? | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:20:00 |
| ליאת שלום רב,
היה והמוצרים נרכשו באמצעות הטלפון או האינטרנט, על בית העסק להשיב את הכספים בתוך לא יאוחר מ 14 ימים מיום דרישת הצרכן.
העובדה כי הזיכוי התאחר, יכולה לזכות את הצרכן בזכות לפיצוי בגין כל נזק מוכח, היה ונגרם לו נזק כזה.
בניגוד לאיחור טכנאי, אין פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה זה, אך היה ובית העסק לא ישיב את הכספים כלל, או יתעכב בצורה מהותית יותר, יש לפנות אליו בכתב, לציין את הוראות הדין ולציין כי ניתן יהיה להגיש תביעה לפיצוי לדג' בסך של עד 10,000 ש"ח על הפרת הוראות החוק. | |
|
|
|
| 28/2/2019 12:44 |
שרונה ד |
 | | מחבר: | שרונה ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 12:44:22 |
| | רכשתי סלון לפני שנה וחצי עם אחריות לשנתיים יש פגם בסלון המוכר שלח מישהו לבדוק וטען כי יש לקחת את הסלון לתיקון במרפדיה ועליי לשלם את ההובלה בסך 300 ש''ח רציתי לברר מבחינה חוקית אם אכן עליי לשלם על ההובלה במקרה הנ''ל? | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:18:06 |
| שרונה שלום רב,
אחריות על ריהוט אינה מוסדרת באמצעות תקנות או הוראות חוק ספציפיות ועל כן היא נתונה להסכמות בין הצדדים.
מכאן שהיה והפגם אינו מעיד על פגם מהותי במוצר אלא על בלאי והעוסק מוכן לטפל בו, אין הוראת חוק המחייבת אותו לשאת בעלויות ההובלה.
היה ומדובר בפגם אשר מעיד על פגם מהותי במוצר, הרי שניתן להחיל על המקרה את הוראות חוק המכר, לפיו מחויב העוסק לרפא כל פגם במוצר בתוך זמן סביר, וזאת ללא עלות מצד הצרכן. | |
|
|
|
|