| 3/3/2019 21:11 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 21:11:58 |
| שלום רציתי לבדוק האם יש בחוק איזה אפשרות לבטל חופשה עם קנס נמוך עקב מצב רפואי חמור לילד.
מצב אשר מקשה על ביצוע החופשה.
תודה רבה לעונים | |
|
|
|
| 4/3/2019 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 12:00:11 |
| שלום וברכה שמעון,
קשה יהיה לעניות דעתנו להקים זכות לחרטה ולביטול מחמת הטעמים המאוזכרים בפנייתך עם כל הצער שבדבר, אלא מקום בו נרכשה פוליסת ביטוח על ידך למקרה שכזה או שהדבר זכה לאיזכור במסגרת ההסכמות שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 3/3/2019 20:47 |
ארי זיפר |
 | | מחבר: | ארי זיפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 20:47:18 |
| שלחתי למעבדה מסוימת את הפלאפון שלי לתיקון ב4 לדצמבר 2018. היה צריך לתקן חיבור usb וגבעו 280 שח ממני. לאחר שבוע וחצי אני התקשרתי לברר מה עם הטלאפון ואמרו לי שגם הלוח אם לא תקינה והם צריכים להחליף אותו אבל זה באחריות והם מתקנים את זה. מאז התחילה המרדף.אין ספור פאמים אני מתקשר ומקבל אותו תשובה שזה עדיין לא מוכן ולהתקשר בעוד שבוע.
אחרי חודשיים (תחילת פבואר)שזה כבר הרבה זמן מעל המותר בחוק ואחרי הרבה שיחות וצעקות הם שלחו לי פאלפון שבכלל לא שלי! הפאלפון גם מלא תמונות של מישהו ואיפלו יש תלוש משכורת של בעל הפאלפון!אני מייד התקשרתי וכשהם היבינו את הטעות הוא אמר לי בבקשה תימחוק את המידה ושהוא מזמין לי מכשיר חדש לחלותין. המשכתי לחוק ושוב כלום עד שהבטיח שהמכשיר החדש יהיה דגם מעל שלי. זה היה תחילת פבואר ואני עדיין מחכה. יש לי את הפאלפון שהוא שלא שלי יושב כאן ואני לא נוגע בא. אני עכשוי בלי פאלפון 3 חודשים ולא יודע מה אלי לעשות. האם אתם יכולים לעזור?
תודה רבה
ארי זיפר
| |
|
|
|
| 4/3/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 11:58:29 |
| שלום וברכה ארי,
אנו מציעים כי תעיין בהסכם השירות (האחריות המאוזכרת בפנייתך, ככל שאין המדובר באחריות יצרן בשנה הראשונה), ותפנה בכתב לבית העסק בדרישה לתקן את המכשיר והשיבו לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וכן לפיצוי סביר בנסיבות העניין. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 3/3/2019 15:29 |
אלירן |
 | | מחבר: | אלירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 15:29:54 |
| צהרים טובים
נרשמתי לקורס אינטרנטי מסחר בשוק ההון
שילמתי על הקורס והמכללה החליטה על דעת עצמה להסיר אותי מהקורס (הם ביצעו החזר כספי)
הביטול שלהם היה בניגוד להסכם מולם
סיבת הביטול לטענת המכללה היא שדיברתי עם תלמידי המכללה בוואטסאפ (חשוב לציין שלא נאמר בשום התכתבות שום דבר אשר מפר את תנאי ההסכם)
אלו תנאי הביטול בהסכם (כמובן שתנאי הביטול הם חד צדדים) האם אני זכאי לפיצוי בגין ביטול ההרשמה שלי לקורס?
3 .ניתוק או הפסקה של השירותים לתלמיד:
מבלי לגרוע מהאמור בסעיפים האחרים של ההסכם, המנטור רשאי לחסום ו/או להגביל ו/או להפסיק
את אספקת השירותים לתלמיד וזאת בהתקיים אחד או יותר מהתנאים המנויים לעיל:
- התלמיד עשה או עושה פעולה או שימוש האסורים לפי תנאי השירות לעיל.
- התלמיד עשה או עושה שימוש הגורם או העלול לגרום להפרעה למתן השירותים לכל גורם שהוא.
- התלמיד עשה או עושה שימוש בשירותים באופן המהווה עוולה אזרחית או פלילית.
- התלמיד עושה שימוש מסחרי בשירות ו/או מפרסם עסק מסחרי אחר.
- על פי שיקול דעתו הבלעדי של המנטור קיים חשד סביר להתקיימות אחד מהתנאים האמורים
בסעיף זה. | |
|
|
|
| 3/3/2019 15:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 15:52:46 |
| | לי נראה שעדיף לך הביטול. סיבת הביטול תמוהה בעיניי. | |
|
|
|
| 3/3/2019 19:51 |
אלירן |
 | | מחבר: | אלירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 19:51:50 |
| כמובן שאני כבר לא רוצה ללמוד שם אחרי הדבר הזה
השאלה היא אם בעקבות המצב מגיע לי פיצוי כלשהו | |
|
|
|
| 4/3/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 11:56:03 |
| שלום וברכה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה באשר לזכאות לפיצוי במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר ידיעה של מכלול הנסיבות לרבות ההסכם בכללותו. | |
|
|
|
| 3/3/2019 19:53 |
אופירה |
 | | מחבר: | אופירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 19:53:55 |
| שלום רב
לאחרונה(מזה כמה חודשים) שאיכות בקבוקי מי עדן אישיים עם פקק ספורט(500 מ"ל) הדרדרה מאוד, ולא ידוע לי שהחברה הורידה מחירים בהתאם.
ברגע שפותחים את הבקבוק, הפקק נעשה כמעט בלתי שמיש, מה שהפך את הבקבוק לחד פעמי. בעוד שבעבר אפשר היה להניח אותו בתיק בבטחה, וליהנות ממנו לפחות למשך שבוע ימים, היום הסגירה שלו מאוד לא אמינה. עושה רושם שהוזילו את עלות הייצור אבל לא הורידו בהתאם את המחיר.
האם תוכלו לבדוק את העניין?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 4/3/2019 11:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 11:26:43 |
| שלום וברכה אופירה,
אנא הגישי תלונה בנושא באתר המועצה, אליה צרפי כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 3/3/2019 17:04 |
גל ל |
 | | מחבר: | גל ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 17:04:49 |
| אודה לתשובתכם מה קורה עם התלונה
ואשמח שמישהו יתקשר אלי
galevy212@gmail.co
| |
|
|
|
| 4/3/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 11:14:27 |
| שלום רב גל,
אני אעביר את פנייתך למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 26/2/2019 16:56 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 16:56:07 |
| שלום,
אשמח לדעת האם התקנה לשירות ואחריות חינם למעלית בשנה הראשונה נכנס לתוקף
תודה רבה | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:44:53 |
| ספיר שלום רב,
התשובה שלילית.
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) (מעלית ומעלון), התשע"ח – 2018 , עדיין לא נכנסו לתוקפן ועדיין לא פורסמו ברשומות. | |
|
|
|
| 3/3/2019 22:38 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 22:38:36 |
| | תודה רבה על התגובה. האם יש צפי לכניסתן לתוקף ? | |
|
|
|
| 4/3/2019 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 11:09:43 |
| | בתקווה שהם יכנסו לתוקפן לאחר השבעת הכנסת הבאה וימונה השר האחראי על התקנתן. | |
|
|
|
| 3/3/2019 17:04 |
גל ל |
 | | מחבר: | גל ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 17:04:10 |
| אודה לתשובתכם מה קורה עם התלונה
ואשמח שמישהו יתקשר אלי
ggalevy212@gmail.co | |
|
|
|
| 4/3/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 10:03:10 |
| שלום רב גל,
אני אעביר את פנייתך למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 3/3/2019 14:30 |
לוסי |
 | | מחבר: | לוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 14:30:08 |
| היי,
ביצעתי רכישה לפני לידה בשווי 700 שח ושילמתי על החשבון 150 שח לפני כחודש.
כנהוג לפני לידה נשמר עבורי קרטון עם המוצרים בחנות עצמה עד לאחר הלידה.
אחותי עשתה לי הפתעה וביצעה רכישה של רוב הפריטים שנרכשו.
רציתי לדעת האם ניתן לבטל את העסקה ללא תשלום /קנס.
היות והדברים נשארו חנות ולא שומשו, עדיין לא ילדתי.
במידה וזכאים לקחת דמי ביטול אשמח לדעת על סכום של כמה.
בתודה מראש ,
לוסי | |
|
|
|
| 4/3/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 09:35:36 |
| שלום רב לוסי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה הקיימת בתקנות.
על כן, יש לבדוק מה המוצר שנרכש? מה עלותו ? והאם הוא נכנס לקטגוריה המופיעה בתקנות?
היה והמוצרים אינם נכנסים לקטגוריות המופיעות בתקנות, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 3/3/2019 16:52 |
. |
 | | מחבר: | . (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 16:52:57 |
| | קניתי מכונת כביסה כולל הובלה וטכנאי.טכנאי הגיע והתקין את המכונה כשהלך הפעלנו את המכונה ובאמצע עבודה היו רעשים חזקים והמכונה היסתובבה 180 מעלות עיינתי בחוברת הפעלה וראיתי שהטכנאי לא הוציא את הברגים שמיצבים את המכונה ובזאת ניגרם נזק רציני כמו שכתוב בחוברת מי נושא באחריות והאם אני יכול לידרוש מכונה חדשה תודה מראש ירון | |
|
|
|
| 4/3/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 09:14:11 |
| שלום רב חי,
היות שאתה מציין בפנייתך כי :
"... והמכונה בעבודה הרעישה מאוד..." נשאלת השאלה- האם המוצר נרכש בעבור בית העסק או לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
היה והמוצר נרכש בעבור בית העסק, הרי שהמועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק, ובמקרה המתואר, היה ואכן מדובר במוצר שנרכש לשימוש בית העסק הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
במידה שמדובר במוצר שנרכש בעבור הצרכן לשימושו האישי, ביתי או משפחתי, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 3/3/2019 14:13 |
חי |
 | | מחבר: | חי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 14:13:10 |
| | רכשתי מכונת כביסה כולל הובלה וטכנאי .הטכנאי היתקין לי את המכונה ולאחר שהטכנאי הלך הפעלתי את המכונה והמכונה בעבודה הרעישה מאוד והיסתובבה 180 מעלות היתברר לי אחר כך מחוברת הפעלה שהטכנאי לא הוריד את ברגי יצוב התוף בעת הובלה וזה גורם נזק רציני למכונה מי נושא בתוצאות והאם אני יכול לידרוש מכונה חדשה תודה מראש | |
|
|
|
| 4/3/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 09:13:39 |
| שלום רב חי,
"... והמכונה בעבודה הרעישה מאוד..." נשאלת השאלה- האם המוצר נרכש בעבור בית העסק או לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
היה והמוצר נרכש בעבור בית העסק, הרי שהמועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק, ובמקרה המתואר, היה ואכן מדובר במוצר שנרכש לשימוש בית העסק הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
במידה שמדובר במוצר שנרכש בעבור הצרכן לשימושו האישי, ביתי או משפחתי, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 3/3/2019 14:13 |
חי |
 | | מחבר: | חי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 14:13:10 |
| | רכשתי מכונת כביסה כולל הובלה וטכנאי .הטכנאי היתקין לי את המכונה ולאחר שהטכנאי הלך הפעלתי את המכונה והמכונה בעבודה הרעישה מאוד והיסתובבה 180 מעלות היתברר לי אחר כך מחוברת הפעלה שהטכנאי לא הוריד את ברגי יצוב התוף בעת הובלה וזה גורם נזק רציני למכונה מי נושא בתוצאות והאם אני יכול לידרוש מכונה חדשה תודה מראש | |
|
|
|
| 4/3/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 09:05:32 |
| שלום רב חי,
במידה שמדובר במוצר שנרכש בעבור הצרכן לשימושו האישי, ביתי או משפחתי, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 3/3/2019 13:42 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 13:42:38 |
| לפני 3 וחצי שנים רכשתי אחריות למכשיר סלולרי מחברת פרטנר, בחוזה שנחתם מולם נאמר שהחוזה הוא לשנתיים, נאמר מחיר לשנה ראשונה ומחיר שונה לשנה שניה כמקובל.
כיום (בדיעבד אולי קצת מאוחר) אני רואה שאני עדיין מחוייבת בכל חודש בחודשו, לאחר שיחה עם פרטנר נאמר שבחוזה קיים סעיף האומר שבשביל לבטל אצטרך ליצור קשר עם פרטנר משמע החוזה הוא לא לשנתיים אלא רק המחיר והבעיה היא שלי שלא ביטלתי לאחר שנתיים.
למיטב הבנתי קיים חוק האומר שהחברה מחויבת להודיע על סיום השנתיים ולהשאיר בידיי את הבחירה האם להמשיך איתם את החוזה, אשמח אם תאששו או תבטלו את דבריי.
במידה ולא קיים חוק כזה, קיימת דרך אחרת לקבל החזר כספי על שנה וחצי אבודות?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 4/3/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 09:01:15 |
| שלום רב מאי,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/2/2019 08:13 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:13:16 |
| אם החברה מחייבת את הלקוח לשלם לה כסף על הזמנת טכנאי והיא אומרת ללקוח שהוא לא היה בבית באותו הזמן שהיה טכנאי, ושהמקרה הזה רשום בחברה, אז האם אתם יכולים לעזור ללקוח שזה מפריע לו שמאשימים אותו? כדי שמה שהוא לא חייב לשלם שהוא לא ישלם?
בתודה מראש. | |
|
|
|
| 27/2/2019 08:43 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:43:46 |
| תיקון שאלה.
אם החברה מחייבת את הלקוח לשלם לה כסף על הזמנת טכנאי והיא אומרת ללקוח שהוא לא היה בבית באותו הזמן שהיה טכנאי, ושהמקרה הזה רשום בחברה, אז אם הלקוח רוצה להוכיח שבאותו הזמן הוא לא ביקש שיבוא הטכנאי, אז אתם יכולים לעזור לו בנושא הזה?
בתודה מראש. | |
|
|
|
| 27/2/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 09:59:14 |
| רמי שלום רב,
כאשר בית עסק מעוניין לחייב צרכן בגין ביקור טכנאי, וטוען כי הצרכן לא היה בביתו, על בית העסק להציג הוכחות לטענה זו.
בדרך כלל ההוכחה מתבצעה באמצעות הדבקת הודעה על דלת ביתו של הצרכן, או הצגת פירוט שיחות שהתבצעו למספר הטלפון של הצרכן על מתנ להשיג אותו.
נטל ההוכחה הנו כאמור, על בית העסק, היה והם אינם מציגים ראיות לעניין, הם אינם רשאים לבצע חיוב. | |
|
|
|
| 27/2/2019 19:42 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 19:42:14 |
| איך הלקוח יכול להוכיח מקרה שבו החברה הזמינה לזמן מסויים את הטכנאי,מתי שהלקוח לא ביקש שבזמן הזה שיבוא הטכנאי?
ושהחברה אומרת ללקוח שבחברה רשום שבזמן המסויים הלקוח ביקש שיבוא הטכנאי, כאשר הלקוח יודע שאומרים לו דבר שהוא לא אמת?
| |
|
|
|
| 28/2/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 10:04:24 |
| רמי שלום רב,
נטל ההוכחה הוא על בית העסק, ועליו להוכיח כי הגיע טכנאי במועד שנקבע, או שלא נקבע טכנאי למועד זה.
הצרכן אינו צריך להוכיח כלום, הנטל הוא כאמור על בית העסק. | |
|
|
|
| 4/3/2019 03:20 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 03:20:43 |
| ומה עושים אם הלקוח מבקש הוכחה מהחברה על שהטכנאי בא בזמן מסויים, והחברה אומרת לו שכתוב בחברה שהטכנאי בא אל בית הלקוח,והלקוח יודע שהחברה משקרת אותו ושהיא כתבה עליו מידע לא נכון, ושהחברה אומרת ללקוח שאם הוא לא משלם את הכסף על הזמנת טכנאי, שהחברה תתבע את הלקוח בבית משפט, על שהוא לא שילם את הכסף שהחברה טוענת שהוא צריך לשלם, ותראה לשופט שהחברה כתבה עליו משהו לא נכון?
להוכיח את מה שלא היה, זה לא דבר קל, איך במצב כזה אתם יכולים לעזור ללקוח? | |
|
|
|
| 4/3/2019 03:30 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 03:30:54 |
| תיקון הודעה.
ומה עושים אם הלקוח מבקש הוכחה מהחברה על שהטכנאי בא בזמן מסויים, והחברה אומרת לו שכתוב בחברה שהטכנאי בא אל בית הלקוח,והלקוח יודע שהחברה משקרת אותו ושהיא כתבה עליו מידע לא נכון, ושהחברה אומרת ללקוח, שאם הוא לא משלם את הכסף על הזמנת טכנאי, אז שהחברה תתבע את הלקוח בבית משפט, על שהוא לא שילם את הכסף שהחברה טוענת שהוא צריך לשלם לה כסף, ושהחברה תראה לשופט, שהחברה כתבה עליו משהו לא נכון, כלומר שיש מצב שבמקרה כזה, שהחברה תשקר לשופט שמה שכתוב בדף של החברה שזה אמת.
להוכיח את מה שלא היה, זה לא דבר קל, אז איך במצב כזה אתם יכולים לעזור ללקוח?
בתודה מראש. | |
|
|
|
| 2/3/2019 22:34 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2019 | | שעה: | 22:34:59 |
| שלום רב,
הזמנו מחנות כוננית כולל התקנה והרכבה המצוינים על גבי ההזמנה (לטענת החנות הכוננית מיוצרת בסין).
המתקינים שבאו להתקינה עשו עבודה מאוד לא מקצועית, במועד ההתקנה ציינתי שאינה יציבה ויש בה מכות.
המתקין מרח דבק עם צבע לבן על המרווחים וציין שכך אמורים להתקין.
אחרי שעזב גיליתי שהזכוכיות בצדדים, בין העמודים, אינן יציבות ומתנדנדות.
פניתי לחנות ובדקתי את הכוננית בתצוגה שבה הכל היה יציב וללא מכות וחיבורים בדבק/צבע, עדכנתי את המוכרת ואת מנהל החנות ואף שלחתי תמונות וסרטון.
קיבלתי מענה מהחנות שהחברה עצמה שמספקת את הכוננית נותנת שרות תוך 14 יום מיום הפנייה והם יתאמו איתי שיגיע נציג לבדיקה ולהחליט אם להחליפה או להתקין מחדש ולהחליף חלקים פגומים.
האם אני אמורה להמתין בנוסף לשבוע האספקה גם שבועיים להגעת נציג חברה לבדיקת הכוננית?
אודה לתשובתכם בהקדם.
שבוע טוב | |
|
|
|
| 3/3/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 09:45:39 |
| שלום וברכה רויטל,
עליך לעיין בהוראות האחריות שניתנה לך ככל שניתנה. יחד עם זאת, ככל שההתקנה נעשתה על ידי נציג של החנות, על פניו הרי שעל החנות לשאת באחריות להתקנת הכוננית. | |
|
|
|
| 3/3/2019 16:04 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 16:04:27 |
| תודה רבה על המענה.
האם אני אומנם אמורה להמתין עוד שבועיים שיבוא נציג החברה רק לבדיקה? | |
|
|
|
| 28/2/2019 12:54 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 12:54:12 |
| ביטלתי עסקה כדין במסגרת רכישת סנן ונורה לבר מים (שלא הגיעו בזמן שהתחייבו בפני). נאמר לי שביטול עסקה לוקח 21 ימי עסקים.
בינתיים ירדו כבר 3 תשלומים על העסקה והיא לא בוטלה בתום 21 ימי העסקים.
בהנחה שביטול העסקה תאושר לבסוף מתישהו, האם על פי חוק החברה, שלא עמדה בהתחייבות של זמן ביטול העסקה, אמורה לפצות אותי על האיחור? | |
|
|
|
| 28/2/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 14:20:14 |
| ליאת שלום רב,
היה והמוצרים נרכשו באמצעות הטלפון או האינטרנט, על בית העסק להשיב את הכספים בתוך לא יאוחר מ 14 ימים מיום דרישת הצרכן.
העובדה כי הזיכוי התאחר, יכולה לזכות את הצרכן בזכות לפיצוי בגין כל נזק מוכח, היה ונגרם לו נזק כזה.
בניגוד לאיחור טכנאי, אין פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה זה, אך היה ובית העסק לא ישיב את הכספים כלל, או יתעכב בצורה מהותית יותר, יש לפנות אליו בכתב, לציין את הוראות הדין ולציין כי ניתן יהיה להגיש תביעה לפיצוי לדג' בסך של עד 10,000 ש"ח על הפרת הוראות החוק. | |
|
|
|
| 3/3/2019 10:46 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 10:46:30 |
| אכן מדובר בעסקה טלפונית.
הבקשה לביטול עסקה ניתנה ב30.1.
עד היום, 3.3 לא בוצע ביטול העסקה. האם זה נחשב איחור מהותי? האם עצם זה שהחברה מגדירה 21 ימי עסקים כזמן לביטול עסקה אינה נחשבת בעייתית (כי כתבתם שצריכים לבל תוך 14 יום)? | |
|
|
|
| 3/3/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 13:51:01 |
| היה והביטול עדיין לא התבצע בהחלט מדובר באיחור ניכר.
על מנת לתקום הזכות לדרישת פיצוי לדג' יש להעביר כאמור, דרישה בכתב לבית העסק ולציין את ההפרה של הוראות הדין.
היה ועל אף הפניות לא יושבו הכספים, יש להגיש מיידית תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות ולציין כי מדובר בהפרה המזכה בזכות לקביעת פיצוי לדג', על פי שיקול דעת בית המשפט. | |
|
|
|
| 3/3/2019 13:22 |
אביבית דמול |
 | | מחבר: | אביבית דמול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 13:22:27 |
| שלום רב,
היום ביקרתי בזארה ודרשתי ביטול עיסקה, החזר כספי מלא לאחר שקניתי במוצ״ש באחד הסניפים שלהם
כשהגעתי הקופאי דאג למסור לי שינכו לי מהסכום 5 אחוז למרות שלא עברו 24 שעות
וזה לא משנה שזה נקנה במוצש וטיילו הייתי קונה בשישי אז היום מחזירים לי את הסכום במלואו
אמרתי להם שאין הבדל בין שישי לשבת והם טענו שכן
התקשרתי למוקד שלהם ולהפתעתי קיבלתי תשובה הרבה יותר גרועה
שוחחתי עם אור. השירות לקוחות שלהם היא טוענת שמרגע שעזבתי את החנות זארה רשאית לנקות לי 5 אחוז מהסכום וגם שזה לא משנה להם אם עברו 24 שעות הם מנקים 5 אחוז
האם זה בסדר? כי לפי מה שהיא אומרת היא עובדת לפי חוק הגנת הצרכן
ואומרת שאני היא זו שלא יודעת את החוק
אושה לתשובתכם תודה | |
|
|
|
| 3/3/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 13:29:54 |
| אביבית שלום רב,
אין פגם בפעולות בית העסק שכן כל ביטול עסקה, גם בסמוך לביצועה מחוייב בדי ביטלו בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
אין בדין זכות לביטול עסקה עקב חרטה ללא דמי ביטול כלל. | |
|
|
|
| 3/3/2019 12:40 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 12:40:32 |
| שלום רב,
קניתי שמלה שהיה במבצע לאחר יום כשרציתי להחזיר את השמלה נאמר לי שאי אפשר היות וקניתי במבצע למרות שהוא עלה יותר מ50 שקל. האם זה נכון? ואם לא מה אני יכול לעשות?
(בחנות יש שלט שאי אפשר להחזיר מוצר שנמכר במבצע) | |
|
|
|
| 3/3/2019 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 13:04:12 |
| שלום וברכה חני,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ביגוד וזאת בתוך יומיים ממועד העסקה ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר, ותווית שעל גבי הבגד ככל שהיתה לא ובכפוף ליתר הוראות התקנות. אין שום משמעות לקיומו של מבצע כזה או אחר, ואדרבה השלט המתואר בחנות מהווה הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 3/3/2019 13:07 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 13:07:01 |
| | איך אני יכולה לחייב אותם להחזיר לי את הכסף? | |
|
|
|
| 3/3/2019 11:54 |
שמעון דוד |
 | | מחבר: | שמעון דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 11:54:25 |
| בס"ד
שלום רב,
כאמור שמי שמעון ויש לי משכנתא בבנק הפועלים.
אני מנסה ליצור קשר עם המוקד הטלפוני של פועלים משכנתה על מנת להזמין שטרי משכנתה לצורך רישום הדירה בטאבו ומתברר שרק לבעלי קוד סודי ניתן ליצור קשר,
גם כשמדובר בפניה לקבלת מידע כללי וכן גם דרך רשת האינטרנט לא ניתן להשיג מידע איך להזמין שטר משכנתה.
למעשה בנק הפועלים מדיר אותנו מהמענה הטלפוני.
איך אתם יכולים לעזור בכך שהמענה הטלפוני בבנקים יהיה גם ללא צורך בהזדהות באמצעות קוד כאשר מדובר במידע כללי או שאלה כללית לגבי ביצוע הליך מסויים.
לא מדובר בביצוע פעולות של העברות כספים אלא בבקשה לקבלת הנחיות כלליות לביצוע פעולה.
זוהי התעמרות של הבנק בלקוחותיו ומיותר לציין שאי מתן מענה גורם לנו יותר לטרחה מיותרת.
טלפון שלי 0549393431 מייל שלי shimondavid22@gmail.com | |
|
|
|
| 3/3/2019 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 12:43:23 |
| שלום וברכה שמעון,
אין המועצה מטפלת בפניות בנשוא בנקים, אותן יש להפנות למפקחת על הבנקים במשרד האוצר. נא ראה בלינק שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
| |
|
|
|
| 3/3/2019 11:44 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 11:44:22 |
| | עשיתי עסקה טלפונית לטיפולי הסרת שיער. שילמתי בשיחת הטלפון מקדמה על סך 900 שח לפני כשבוע. כשהגעתי חתמתי על טפסים ונכנסתי לניסיון - ללא עלות. לאחר הניסיון הבנתי שאני מעוניינת לבטל את העסקה. אמרו לי לבטל טלפונית, ושאקבל החזר מלא. הפקידה בטלפון טוענת שיורידו לי 100 שח ודמי סליקה והכסף יועבר תוך חודש וחצי . האם זה נכון על פי החוק? | |
|
|
|
| 3/3/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 12:03:30 |
| שלום וברכה מור,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק כמתואר בפנייתך, בנסיבות המפורטות בחוק, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בשיעור 5% משווי העסקה או בסך של 100 ש"ח לפי הנמוך. כמו"כ, ניתן לגבות מהצרכן דמי סליקה מקום בו נגבו מבית העסק בפועל. | |
|
|
|
| 1/3/2019 22:06 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 22:06:14 |
| שלום,לפני שנה היה בעיה בצינור שמתחבר לבניין שלנו והעירייה תיקנה וחייבה כל דייר בסכום של 700 שקלים .
שילמנו את זה כמובן. ועכשיו העירייה שלחה חיוב נוסף לכל דייר ,הטענה שלהם היא שהם שלחו פעם שעברה אנשים שלא תיקנו כמו שצריך ולכן הם רוצים לתקן שוב ואנחנו צריכים לשלם את זה .
זאת לא אמורה להיות אחריות העירייה לסדר את הטעות הזאת על חשבונם ? | |
|
|
|
| 3/3/2019 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 10:50:15 |
| שלום וברכה ליאור,
קשה ליתן מענה לגופו של עניין במסגרת מגבלות הפורום בהעדר פרטים מלאים על מכלול הנסיבות, וממילא אין תחום פנייתך מתחומי סמכותה וטיפולה של המועצה. פניות כנגד רשויות מקומיות יש להפנות לפניות הציבור בעירייה ו/או במבקר המדינה. | |
|
|
|
|