| 5/3/2019 08:45 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 08:45:43 |
| שלום רב,
קניתי תנור לפני חודש באינטרנט, והיה כתוב שם שהוא יגיע תוך 7 ימי עסקים. אחרי 8 ימי עסקים שהם לא התקשרו לתאם כלום, אני התקשרתי אליהם והם אמרו לי שחברת השליחויות שלהם לא תיאמה איתם כלום, והם יטפלו בזה. הם התקשרו אלי באותו היום ותיאמו שיגיע רק אחרי 13 ימי עסקים.
הציעו לי 50 שקל פיצוי. לא הסכמתי.
האם חוק הטכנאים חל פה? הבנתי שלפי התיקון החדש גם הובלה נחשב.
האם אני מקבל 600 שקל על כל יום איחור?
תודה,
גיא | |
|
|
|
| 5/3/2019 17:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 17:39:30 |
| שלום רב גיא,
בעניין סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לכן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק לעניין המועד בו המוצר לא הגיע במועד שקבעו. בנוסף, היה ונגרם לך נזק בשל העיכוב במסירת המוצר, תוכל לפנות אל החברה בעניין. &nbs | |
|
|
|
| 5/3/2019 04:36 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 04:36:51 |
| שלום.
רכשתי מחשב נייד חדש. מייד עם הפעלתו התגלתה תקלה שמונעת חיבור לרשת. הגעתי שוב לחנות והראיתי זאת. הם ניסו לסדר זאת במקום, אך כששבתי הביתה עם המחשב הוא הראה את אותה תקלה בדיוק.
כעת הם מציעים לי מחשב חלופי זהה, אך איני מעוניין בדגם זה יותר. הייתה לי תקלה זהה בדיוק בסוג דגם זה
שרכשתי בעבר.
האם אני רשאי לקבל זיכוי על המחשב התקול במקום מחשב חלופי שאיני מעוניין בו? | |
|
|
|
| 5/3/2019 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 17:35:42 |
| שלום רב נתנאל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח הרי שיהיה עליו לספק טובין חדשים או "... זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
על כן, עליך לבדוק אם המוצר החלופי זהה למוצר שרכשת. | |
|
|
|
| 5/3/2019 17:31 |
PaulEdilt |
 | |
|
| 4/3/2019 23:23 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 23:23:54 |
| שלום רב ,
קוראים לי דן ואני חייל בן 20 . חג הפורים הולך ומתקרב ורציתי לחפש באינטרנט מסיבה ללכת אליה .
נתקלתי באתר המארגן מסיבה לבני גילי ומוכר את הכרטיסים באינטרנט . אבל ככל שקרב זמן המסיבה בפורים כך המחיר של הכרטיס עולה ויכול לעלות גם במאות אחוזים! . כך שככל שקנית כרטיס למסיבה יותר מוקדם כך שילמת פחות על כרטיס. יכול להיות שאדם ישלם פי שתיים ופי שלוש לעומת אדם אחר על אותו כרטיס בדיוק.
בנוסף , אין אפשרות לרכוש כרטיסים במקום.
רציתי לשאול האם הדבר חוקי ומותר לעסק להעלות מחירים לפי זמן קבוע באופן שיטתי בהבדלי מחירים משמעותיים? | |
|
|
|
| 5/3/2019 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 17:25:02 |
| שלום רב דן,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את המחירים לפי שיקול דעתו (מלבד המוצרים שיש עליהם פיקוח מחירים בהתאם לדין) ולצרכן קמה הזכות לשקול את כדאיות העסקה. | |
|
|
|
| 4/3/2019 20:23 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 20:23:31 |
|
שלום, הייתי שמח לדעת מה החוק אומר לגבי פירוט הבד ממנו מורכבת החולצה , הכוונה לפירוט שמופיע על התווית. קניתי חולצת טי שירט שכתוב עליה 100 אחוז כותנה. מבדיקה שעשיתי החולצה אכן 100 אחוז כותנה אך החלק של הצווארון הוא מלייקרה. רציתי לדעת האם ציון התווית על 100 אחוז כותנה מבחינת בית העסק זה תקין ועומד בדרישות החוק.
האם העסק מחויב לציין שהחלק של הצווארון הוא מלייקרה ? | |
|
|
|
| 5/3/2019 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 16:11:29 |
| שלום רב אביב,
עקרונית, בסעיף 10(ד) בתוספת השניה בצו הגנת הצרכן (סימון טובין), תשמ"ג-1983 נקבע כי:
"...שם הסיב שממנו עשוי מוצר ההלבשה כגון, כותנה, פוליאסטר, ויסקוזה, משי, צמר, אקרילן, אנגורה, פשתן, ובלבד שלא יצוין מוצר ההלבשה כעשוי מאחד הסיבים האמורים בלבד, אם משקל הסיב באחוזים קטן מ-85%, ואם הוא עשוי מתערובת של סיבים שונים, יצוינו שמות הסיבים ומשקלם באחוזים, לפי סדר יורד; | |
|
|
|
| 5/3/2019 17:23 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 17:23:17 |
| | כלומר, בגלל שמדובר רק בצווארון לא ניתן לתבןע את המוכר אף על פי שלפי הכתוב רשום שצריך לציין את מרכיבי הבד? | |
|
|
|
| 4/3/2019 20:32 |
אביה |
 | | מחבר: | אביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 20:32:07 |
| שלום
קניתי כורסה ב 1100 שקלים . הגעתי הביתה בערב ורק למחרת שמתי לב שלכורסה יש כתם גדול. התקשרתי לחנות שלא האמין שזה יצא ככה מהחנות אך למזלי צילמתי את הכורסה כשהייתה בחנות ורואים בצילום את הכתם. הוא אמר שהוא מנסה לחפש לי מהספק כורסה זהה ואם לא ימצא, נמצא פתרון. הוא הציע שאנסה לנקות את הכתם אך לא הסכמתי. השאלה שלי - כאשר אחזיר את הכורסה או אחליף אותה בכורסה אחרת - האם אני צריכה להגיע שוב לחנות, מרחק 40 דקות נסיעה לכל כיוון או האם בעל החנות צריך לדאוג לקחת את הכורסה ממני ולזכות אותי או להביא לי חדשה במקומה? כלומר - מי אמור לעשות את הנסיעה הזאת? דרך אגב, הודעתי לו ביום חמישי על הכתם ועדיין לא נתן לי תשובה אם יש לו כורסה חלופית או לא..טוען שעדיין לא קיבל תשובה מהספק. | |
|
|
|
| 5/3/2019 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 17:14:12 |
| שלום רב אביה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ומוצר לא הורכב בביתך ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידך, על פניו, קמה לך זכות לבטל את העסקה.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, הרי שיש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, ועל בית העסק לשאת בהוצאות ההובלה. | |
|
|
|
| 4/3/2019 19:38 |
אודליה |
 | | מחבר: | אודליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 19:38:23 |
| שלום
השבוע רכשתי בקסטרו ב2000 שח
חידשתי מועדון בגינו צברתי 30% מתנה
מהקניה
כלומר 600 שח
כשנגשתי להחליף מספר פריטים על סך 600 שח
ירדו לי 180 נק במקום 60 נק
כלומר 30% מהעסקה של ההחלפה
יש לציין שהנקודות הן כסף
בכל החלפה נוספת שבצעתי הנקודות ירדו 30% בהתאמה
הפסד נקודות כלומר הפסד כסף
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 5/3/2019 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 15:56:39 |
| שלום רב אודליה,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (אולי בתקנון) ולאחריו לפנות אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 4/3/2019 19:06 |
מונא |
 | | מחבר: | מונא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 19:06:00 |
| ב 31/12/18 קנינו פינת אוכל מחנות רהיטים בעפולה. קיבלנו שולחן פגום אשר קיבל מעיכה מאחד הצדדים. דיברנו עם שירות הלקוחות של החנות ואמרו שיישלחו מישהו לתקן את הפגם ושיכול להיות שהשולחן קיבל מעיכה בזמן הובלה. סירבנו לתקן וביקשנו שולחן חדש. אחרי ייעוצים וויכוחים הוחלט לשלוח פלטה חדשה.
חיכינו שבועיים ורק אחרי שיצרנו קשר עם שירות הלקוחות נאמר לנו כי הגיעה הפלטה ושהם ישלחו ברגע שתהיה הובלה לכיוון שלנו. ב 30/01/10 קיבלנו את הפלטה ״החדשה״. הפלטה ששלחו הינה פלטה פגומה יותר מהקודמת. חיבורים לא תקינים׳ שפשופים רבים ועוד.. מאז שקיבלנו את הפלטה השניינה ביקשנו החלפה מיידית של הפלטה ואפילו לא להשאיר אצלנו ולהחזיר אותה עם השליחים.
לצערינו השליחים סירבו לקחת ואמרו שאין להם זכות לפרק ולקחת את זה עכשיו.
שוב .
כמובן שהם ניסו להתחכם ולשכנע אותנו שהשולחן תקין וכך זה עץ מלא ו.....
ב 13/02 ייצרנו קשר לשאול מה עם הפחטה! קיבלנו תשובה שעדיין לא קיבלו חדשה. ב 17/02 כבר נמאס לנו ושאלנו אם אפשר לבטל עסקה וזהו. ב 20/02 שולחים הודעה שיש פלטה חדשה והם ישלחו אחרי שעה 16:30. אז לא היינו בבית ולכן לא קיבלנו את השולחן. ממש שלחו בדקה 90 שהם מגיעים. רק יום לפני.
ב ב 24/2 קיבלנו תשובה שעדיין אין כיוון הובלה.. ואז החלטנו סופית שאנחנו מבטלים עסקה. שלחתי הודעה לבטל עסקה ומאז מחכים שיעדכנו אותנו.
היום 04/03 ייצרתי קשר איתם והם אמרו ששולחים מחר הובלה לקחת את השולחן. שאלתי מה בקשר לצ׳יקים ששילמו? מה עם ההחזר?! ענו לי כי הך מתבצעים הדברים. לוקחים קודם את השולחן ואז מחזירים את הכסף.
האם באמת ההליך כך מתבצע??? | |
|
|
|
| 5/3/2019 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 15:51:51 |
| שלום רב מונא,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ומוצר לא הורכב בביתך ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידך, על פניו, קמה לך זכות לבטל את העסקה.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, הרי שיש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
מכאן, שאני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים | |
|
|
|
| 4/3/2019 18:50 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 18:50:31 |
| שלום,
נכנסתי לאתר בכדי לבדוק מה הסטאטוס של הפניה שלי וכתוב לי שהטיפול בפניה שלי הסתיים,
עדין לא דיברו איתי או נתנו לי יעוץ כולשהו מישהו יודע למה? | |
|
|
|
| 5/3/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 13:23:54 |
| שלום רב ארז,
אני אפנה את פנייתך למנהלת פניות הציבור. | |
|
|
|
| 4/3/2019 13:14 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 13:14:59 |
| שלום רב,
רכשתי לא מכבר טלפון סלולרי מחברה לא מוכרת כל כך.
הטלפון הגיע עם עלון קרינה בשפה האנגלית בלבד.
מהמידע שהצלחתי להבין באתר - ישנן תקנות שעוסקות בזה במפורש,
וקבועות כי העלון צריך להגיע גם בעברית.
בתקנות הגנת הצרכן (מידע בדבר קרינה בלתי מייננת) התסב"ב 2002 - תקנה (2) "עלון מידע בשפות העברית, הערבית והרוסית על קרינה בלתי מייננת, שיצורף לאריזה של טלפון נייד, ובו ציון בולט לעין של רמת הקרינה המרבית ורמת הקרינה המרבית המותרת בהתאם לשיטה שלפיה נבדק דגם המכשיר, בנוסח שאישר הממונה על הגנת הצרכן".
אבל אני לא מצליחה להבין את המשפט
"בנוסח שאישר המומנה על הגנת הצרכן".
האם יש נוסח אחיד לכל הטלפונים?
איפה אפשר למצוא אותו? את הנוסח הזה?
יש למומנה אתר מסודר עם העלון?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 5/3/2019 10:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:59:47 |
| שלום רב נילי,
בעניין זה, אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשיה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/3/2019 13:23 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 13:23:48 |
| האם יש נוסח אחיד לכל הטלפונים?
איפה אפשר למצוא אותו? את הנוסח הזה?
יש למומנה אתר מסודר עם העלון?
| |
|
|
|
| 4/3/2019 16:54 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 16:54:14 |
| שלום ,
שתי שאלות לי אליכם :
1) אנחנו בשירות אצל חברת מעליות מסויימת בערך 3 שנים, זה בניין חדש מקבלן.
יש תקלות חוזרות ונשנות, נותן השירות מגיע לתקן אבל יש כמות בלתי נתפסת
של תקלות ועוד שמדובר במעליות חדשות. מה ניתן לעשות ? איך ניתן להשפיע
על נותן השירות כדי שיפתור את התקלות באופן משביע רצון ושהן לא יחזרו
באופן תדיר כל כך?
2) שאלה שקשורה לראשונה - האם ניתן לעבור לננותן שירות ללא קנס ואיך ניתן לברר את זה? | |
|
|
|
| 5/3/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 13:05:43 |
| שלום רב גבי,
עקרונית, בסעיף 7(א) בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 קובע כי:
"מתקין מעליות בבית מגורים ישא באחריות לפעולתה התקינה של המעלית למשך שנה; האחריות תכסה תיקונים וחלפים ותינתן ללא תשלום מאת דיירי הבית."
היות שבמקרה המתואר, תקופת השירות על פי הצו חלפה, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל החברה.
לעניין השאלה השנייה- עקרונית, סעיף 7ב(א) בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים(התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 קובע כי:
" לא ייכרת חוזה חדש בדבר מתן שירות למעליות, לתקופה העולה על 12 חודשים, אלא אם כן שמורה בו הזכות הבלתי מותנית של נציגות הבית לסיים את החוזה בכל עת, לאחר תום תקופה של 12 חודשים ממועד החתימה על החוזה" | |
|
|
|
| 4/3/2019 15:37 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 15:37:05 |
| לפני שבוע וחצי קנינו מערכת שמע הכוללת שני רמקולים ומגבר בסכום של 3500 ש"ח. לאחר יומיים של שימוש אחד הרמקולים התקלקל והפסיק לפעול. חזרנו לחנות עם הרמקול המקולקל ואלו אמרו שעלינו להמתין כשבוע עד שהיבואן או הספק יבדקו מה התקלה, אם זה משהו שניתן לתקן יתקנו ויחזירו לנו ויהיו איתנו בקשר. סירבו לתת לנו רמקול חדש במקומו. האם הם פועלים כהלכה? האם מותר לי לבקש לבטל את כל העסקה שכן קיבלתי מוצר שהוא פגום?
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:20:31 |
| שלום רב סיגל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
לכן, והיות שמדובר במוצר חדש, יש לפנות בכתב הן אל היבואן/יצרן והן אל החברה ממנה נרכש המוצר, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
היה ואת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/3/2019 14:57 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:57:22 |
| שלום .קניתי 2 חולצות מחנות מסויימת. כשהגעתי הביתה,הוצאתי אחת וראיתי שהמידה גדולה .באתי לחנות עם החולצה והניילון והסיכות כל מה שהיה קשור ובקשתי להחליף למידה אחרת. המוכר סירב בטענה שכרגע הוא לא יוכל למכור אותה באותו מחיר והוא יפסיד, הוא לא יודע לקפל כמו שהיתה וכו .
האם יש צדק בטענתו? אשמח לקבל תשובה. תודה | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:47:28 |
| שלום רב דוד,
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק לעניין החלפה?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ושמחיר המוצר עולה על 50 ש"ח ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה והמקרה לכאורה אינו עונה לקבוע בתקנות, כמפורט לעיל, עליך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין של החנות ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 4/3/2019 13:00 |
שמואל בוסקילה |
 | | מחבר: | שמואל בוסקילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 13:00:11 |
| רכשתי לפני כמה ימים עבור קבוצת חברים כרטיסי טיסה של חברת "על על" מהארץ לחו"ל דרך אתר אינטרנט אנגלי.
ברצוני לבטל את העסקה. אתר האינטרנט מסרב לביטול בתואנה שאלו כרטיסים ללא אפשרות ביטול.
חברת אל על מסרבת לבטל את העיסקה בתואנה שאינני לקוח שלהם אלא של סוכנות הנסיעות האינטרנטית.
האם יש דרך שאוכל לבטל את העיסקה?
מדובר ברכישה של 10 כרטיסי טיסה שבטעות הוזמנו לתאריך שגוי ואשמח באם חברת אל על תאפשר לכל הפחות לבצע שינוי תאריך. (מועד הטיסה הוא בעוד 4 חודשים!) | |
|
|
|
| 4/3/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:15:06 |
| שלום רב שמואל,
לכאורה, אם רק מדובר בשינוי שם ולא בביטול העסקה כולה, יש לבדוק את מדיניות בית העסק ולפעול בהתאם.
היה ומדובר בביטול כל ההזמנה כולה, יש לבדוק כיצד העסקה בוצעה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה ולפעול בהתאם לקבוע בדין (הגם בעניין דמי ביטול).
אולם, היה ומדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, הרי שלמועצה לצרכנות יש קושי לפעול מול החברה לאכוף את הדין.
| |
|
|
|
| 4/3/2019 14:17 |
שמואל בוסקילה |
 | | מחבר: | שמואל בוסקילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:17:44 |
| מדובר בעיסקה רגילה שנעשתה מול חברה זרה, אך ספק השירות הוא ישראלי לכל דבר (אל על לצורך העניין).
| |
|
|
|
| 5/3/2019 11:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:34:53 |
| | עליך לפנות לחברה עמה ביצעת את העסקה כפי שצוין מעלה. | |
|
|
|
| 4/3/2019 14:57 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:57:13 |
| | במידה ומבטלת עסקה להסרת שיער. סכום העסקה הוא 2500 שח. שולמה רק מקדמה על סך 900 שח. הם טוענים שהדמי ביטול זה ביחס לסכום כולל. ולא ביחס לסכום מה ששולם. מה נכון? | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:16:09 |
| שלום רב מור,
חסרים פרטים כגון:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית? מתי בוצעה העסקה? ומתי ביקשת לבטל את העסקה?
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
בהנחה שהעסקה בוצעה פרונטלית, בבית העסק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת מסמך בכתב, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מביניהם. ואם הודעת הביטול נעשה לאחר קבלת השירות, יש לשלם את הערך היחסי.
| |
|
|
|
| 4/3/2019 14:18 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:18:32 |
| | שלום, רכשתי מכשיר מחודש באחריות של חצי שנה, במסגרת האחריות שמתי את המכשיר בתיקון, אמרו לי שזה עד שבעה ימי עסקים, בתום השבעה, טענו שזה עשרה, בכל אופן לקח להם מעל שבועיים להבין שהלוח M לא תקין וצריך להזמין חדש, אך אין בנפח של 64 ג'יגה במלאי, אז הם רוצים להזמין מארה"ב שזה סיפור של עוד חודש ימים לפחות או לשדרג ולהכריח אותי לרכוש ב300 ש"ח תוספת 128 ג'יגה שכן יש במלאי. אני סירבתי, אני לא חושבת לא שאני צריכה לשלם ולא להמתין, מה החוק אומר? לא מגיע לי שישנו לי ל128 ג'יגה רק על העוגמת נפש שאני לא מצליחה להתנהל עם המכשיר הישן שלי ותקלה בלוח M שלוקח לא מעל שעתיים להבין לקח להם מעל שבועיים? אודה לתגובות בנושא | |
|
|
|
| 5/3/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:55:41 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן, לתקן את המוצר לא יאוחר מתום שבועיים (במקרים מסויימים התקנות קובעות שהתיקון יעשה בתוך יום עד 3 ימים)
בנוסף, היה ולא נעשה התיקון, הרי שהצרכן רשאי לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח בהתאם לסעיף 31א(א)(8)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"...ביקש צרכן מיצרן טובין או מעוסק, שיתקן קלקול שנתגלה בטובין שנמכרו לו או שיספק חלקי חילוף לשם תיקון הטובין, כפי שנדרש לפי סעיף 18א(1) – והיצרן או העוסק, לפי העניין, לא תיקן כל קלקול כאמור במהלך תקופת האחריות בלא תמורה או לא סיפק חלקי חילוף כאמור עד תום תקופת האחריות, בתוך התקופה שנקבעה לכך לפי אותו סעיף."
לכן, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן בהתאם למפורט בתעודת האחריות תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך. | |
|
|
|
| 4/3/2019 14:13 |
murzlika |
 | | מחבר: | murzlika (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:13:34 |
| שלום רב,
לפני מס' חודשים רכשתי קורקינט חשמלי מחברה מוכרת בארץ (בסכום של מעל ל-5000 ש"ח).
כרגע מתברר כי המטען של הקורקינט תקול, ואני נדרש, ע"פ תעודת האחריות לשלם "השתתפות עצמית" בסך של 50% מגובה המטען (480 ש"ח), קרי, 240 ש"ח.
רציתי לדעת האם זה תקין? ע"פ החוק אני יודע שכל מוצר אלקטרוני ששוויו מעל ל150 ש"ח חייב באחריות בת שנה.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 5/3/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:14:41 |
| שלום רב,
היה והמטען נרכש יחד עם המוצר, הרי שהוא חלק בלתי נפרד ממנו וכלול באחריות על המוצר, ועל כן, לא ברורה דרישת העוסק להשתתפות עצמית.
בכל מקרה, מומלץ לעיין בתעודת האחריות של המוצר ולבחון האם ישנה החרגה מסוימת ומהיכן היא נובעת. | |
|
|
|
| 5/3/2019 10:17 |
murzlika |
 | | מחבר: | murzlika (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:17:35 |
| ישנה החרגה, רשום שהמטען אינו כלול באחריות, אולם בתקופת האחריות על המוצר הראשי (הקורקינט) המטען יוחלף בהשתתפות עצמית של 50% מעלות המטען.
מעבר לאמור, גם לגבי הקורקינט הם רשמו החרגות שאינן בהכרח חוקיות (האחריות לטענתם היא רק על מנוע ובקר, בעוד אם למשל יש לי בעיה בשקע הטעינה זה לא באחריות).
| |
|
|
|
| 5/3/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:33:24 |
| על פניו, התעודה לכשעצמה אינה תואמת את הוראות הדין.
אודה לך אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה על מנת שנוכל לבחון את הנושא לעומקו. | |
|
|
|
| 5/3/2019 05:51 |
אל |
 | | מחבר: | אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 05:51:47 |
| שלום,
אין לי מושג למי לפנות ומה לעשות.
קניתי לפני שבועיים נקניק ארוז משופרסל (של יצרן אחר) ואחרי שפתחתי ואכלתי חצי אריזה- גיליתי שהיה בבשר עובש.
לאחר מכן ביליתי חצי יום עם שלשולים והקאות.
היום כשהגרוע מכל מאחורי, הייתי רוצה להבין איך מתקדמים משם.
למי אני אמור לפנות? האם מישהו יפצה אותי? האם צריך להזהיר את הציבור, אם כן אז כיצד? או לספר לשופרסל שהם מוכרים מוצר פגום?
תודה. | |
|
|
|
| 5/3/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:27:20 |
| אלי שלום רב,
יש לקבל חוות דעת רפואית לגבי הנזק שנגרם לך והקשר בין הנזק למוצר.
לאחר מכן, היה ומדובר במוצר אשר נמכר במעדניה של שופרסל, ישל פנות לרשת ובצירוף מכלול המסמכים המאמתים טענותיך ולדרוש פיצוי בגין נזקים אלו.
במקביל, ישל פנות למנהל המזון במשרד הבריאות ולדווח על כך. | |
|
|
|
| 4/3/2019 14:08 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:08:41 |
| שלום,
אין לי מושג למי לפנות ומה לעשות.
קניתי לפני שבועיים נקניק ארוז משופרסל (של יצרן אחר) ואחרי שפתחתי ואכלתי חצי אריזה- גיליתי שהיה בבשר עובש.
לאחר מכן ביליתי חצי יום עם שלשולים והקאות.
היום כשהגרוע מכל מאחורי, הייתי רוצה להבין איך מתקדמים משם.
למי אני אמור לפנות? האם מישהו יפצה אותי? האם צריך להזהיר את הציבור, אם כן אז כיצד? או לספר לשופרסל שהם מוכרים מוצר פגום?
תודה. | |
|
|
|
| 5/3/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 08:59:41 |
| אלי שלום רב,
יש לקבל חוות דעת רפואית לגבי הנזק שנגרם לך והקשר בין הנזק למוצר.
לאחר מכן, היה ומדובר במוצר אשר נמכר במעדניה של שופרסל, ישל פנות לרשת ובצירוף מכלול המסמכים המאמתים טענותיך ולדרוש פיצוי בגין נזקים אלו.
במקביל, ישל פנות למנהל המזון במשרד הבריאות ולדווח על כך. | |
|
|
|
| 4/3/2019 13:36 |
שירן שרעבי |
 | | מחבר: | שירן שרעבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 13:36:35 |
| עשיתי את המנוי ב19.2.19
שלחתי לו אתמול הודעה שצצה לי בעיה ואצטרך לבטל את המנוי
עשיתי מנוי חצי שנתי כל חודש 389 ש״ח חייב באשראי עסקת תשלומים
פניתי אליו לבטל אתמול 3.3.19 (עוד לא עברו 14 ימי עסקים)
ומבקש שאשלם לו 70 ש״ח עבור כל אימון שהיתי (3 אימונים עד כה) מקובל עלי
ועבור תפריט תזונה 300 ש״ח
ועבור מדידה (אחת) 200 ש״ח
יוצא 710 ש״ח לבטל מנוי שעשיתי לפני כמה ימים
מה שכן בתקנון שחתמתי עליו
לא הופיעו לי המחירים פר כל מוצר.
שזה עבור התפריט תזונה
ועבור המדידה.
כך שרק לאחר שביקשתי לבטל
הוא נקב בסכום הזה
האם הוא צודק ?
הוא החסיר ממני את המחירון בזמן חתימה על התקנון האם זה אפשרי ? | |
|
|
|
| 5/3/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 08:57:04 |
| שירן שלום רב,
דרישת תשלום בגין שירותים מבלי שאלו צוינו במפורש בהסכם ההתקשרות או בטופס הגילוי, מהווה לכאורה, הפרה של הוראות הדין.
בית עסק רשאי לדרושת שלום בגין שירות שניתן, אך עליו להציג לצרכן את מחיר השירות, וכן את תנאי הביטול ועלות הביטול בטרם יתקשר בעסקה.
על כן, ישל פנות לעוסק ולציין כי דרישת דמי ביטול שאינה מעוגנת בהסכם בכתב אינה תואמת את הוראות הדין.
במקביל לפנייתך אליו בכתב, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
|