| 5/3/2019 13:16 |
סקיפי |
 | | מחבר: | סקיפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 13:16:50 |
| לחברה התקלקל המטען המקורי, קיבלה מטען מידיד אבל חשבה שהוא תקול, הלכה לקנות מטען חדש, אני באתי ביום הקניה לבדוק תמטען של הידיד שנמצא כתקין.
למחורת הלכתי להחזיר את המטען החדש דנדש בחנות אורבניקו בבן יהודה 109 תל אביב, אמרו לי שלושה עובדים, יש לנו חוק או איזהשהו סעיף ששמנו על הקיר בתמונה ממוסגרת מהעורך דין שלנו, שאומר אם הקונה מסכים לתנאים האלה, אז הוא לא יכול לדרוש החזר כספי תמורת המטען, תחת הטיעון שאולי המטען נפל או קיבל מכה בזמן שהיה אצל הלקוח.
זה נשמע כמו איזו פירצה לחוק הגנת הצרכן שאם הלוח מוותר על הזכות או על ההגנה של החוק להגן עליו אז הוא נוםל בין הכיסאות ולא יכול לבקש החזר כספי.
האם יתכן מצב כזה באמת ? מה בדיוק העורך דין שלהם מצא איף לעקוף את החוק הזה ?
הרי באותה מידה אפשר להגיד שבחנות אולי הפילו את המטען או קיבל מכה.
שאלתי את החברה אם המוכר לפני המכירה בדק בכלל שהמטען עובד לפני שהמוצר יצא מהחנות, היא אמרה שלא.
האם אפשר להשתמש בעובדה הזו איכשהו ולהגיד לא רוצים מטען שלא בדקת, ולא מתכוונים להכניס לחשמל וולבדוק בעצמינו מוצר שגם ככה לא צריכים ?
תודה לעוזרים. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:59:43 |
| שלום רב,
על פניו, נראה כי בית העסק מפר את הוראות הדין.
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול רכיש תשל מוצר חשמלי או אלקטרוני כל עוד להמוצר לא חובר לחשמל.
הצגת שילוט המודיע על כך שלצרכן אין זכות לביטול עסקה על אף האמור בדין, מהווה הטעיה אסורה, ואף הפרה של הוראות סעיף 4 ג לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:44 |
סנדרה |
 | | מחבר: | סנדרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:44:25 |
| שלום,
לפני כשבוע ימים נרכש פריט הלבשה בחנות במחיר הנמוך מ-100 ש"ח. ביום ששי האחרון, ערכה החנות מבצע חיסול חורף והלקוחה אשר רכשה פריט ההלבשה התלוננה שלא עדכנו אותה על המבצע שהתקיים כשבוע לאחר הרכישה הנ"ל.
האם חלה חובה על החנות לעדכן לקוחות על מבצעים עתידיים? אם כן, מהו הטווח הנדרש והאם חלה חובת השבת התשלום ללקוח?
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:55:16 |
| | אין חובה על החנות לעדכן לקוחות על מבצעים עתידיים. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:32:11 |
| סנדרה שלום רב,
בהחלט סיטואציה מוכרת ומתסכלת, אך אין בה משום הפרה של הוראות דין כלשהן. | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:45 |
seef Halaby |
 | | מחבר: | seef Halaby (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:45:55 |
| שלום רב!
אני סאף חלבי מדלית אל כרמל.
לפני כי 25 יום הצתרפתי למנוי מכרזים שם החברה govo מכרזים אתמול בתאריך 04/3/2019 התקשרתי לבטל מנוי שעשיתי פתאום אומרים לי אפשר לבטל מנוי שעשיתי כי ככה כתוב בחוזה ואני חושב שזה לא מתאים לי מה שעשו לי אמרו שהאים טוענים שאמרו לי שאפשר לבטל את המנוי אחרי שעשיתי את העסקה איתם ואחרי שדברתי איתכים אני ידעתי שאפשר לבטל את המנוי ואני חושב שזה לא אתר באמץ שעוזר לעסקים קתנים כי עד עכשיו לא קבלתי מהים כלום ולא מתאים והפתחו לי שיעזרו לי והאם לא עוזרים לי בכלום ואני כמה שיותר מוקדם רוצחה לנתיק את המנוי | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:31:09 |
| סאף שלום רב,
יש לפנות מיידית בכתב לבית העסק ולציןי כי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן לבטל עסקה מתמשכת בכל עת.
רשאי בית עסק לקבוע דמי ביטול סבירים בגין ביטול עסקה שכזו, אך חל איסור למנוע את הביטול כולו.
ועל כן, אתה דורש את ביטול העסקה, שכן אי ביטולה חושף את בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל לנפייתך בכתב, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:32 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:32:48 |
| שלום להמועצה לצרכנות
במשך השנים עשיתי ביטוח למקרר עד לפני כ-4 חודשים. החלטנו להחליף מקרר,לאחר קבלת המקרר החדש.פניתי לחברה שעשיתי את הביטוח של המקרר הישן. הביטוח של המקרר הישן בוצע בינואר
2016 לחמש שנים. לאחר החלפת המקררנאמר לי שחברה לא מבטחת את הדגם זה של המקרר החדש. פניתי שוב לחברה שביטחה את המקרר הישן בבקשה להחזר כספי עבור השנים שנשארו, נאמר לי ע"י נצגי החברה שזה עבר לטיפול. לאחר חודש וחצי חזר אליי נציג
לאחר שהתקשרתי יום יום מה קורא עם החזר כספי ונאמר לי שמגיע לי 600 ש"ח עפ"י חישוב שלי מגיע 650 ש"ח אבל אמרתי שהיה 600 ש"ח העיקר שהראה את הזיכוי. הובטח לי שאת הזיכוי אקבל בתחילת החודש ועד היום עברו כ- 3 חודשים עדיין לא קיבלתי את הזיכוי. בחודש האחרון ביקשתי לדבר עם אחד המנהלים שאחראים לזיכוי כדי לדעת מה קורא עם הזיכוי פניתי יום יום נאמר לי שזה בטיפול ואף אחד לא חוזר אליי.
האם ניתן לעשות משהוא בנידון? נראה לי שהם לא מעונינים לתת החזר. האם כדאי לי להמתין עדיין, הוא להגיש תלונה?
| |
|
|
|
| 6/3/2019 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:29:25 |
| יוסי שלום רב,
אתה בהחלט מוזמן להגיש תלונה.
במקביל להגשת התלונה, מומלץ לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי אי השבת הכספים מהווה לכאורה, הפרה של הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, העוסק בעסקה מתמשכת, ויכול לחשוף את העוסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק.
בתקווה כי פנייה שכזו תעודד את העוסק לזרז את הטיפול בבקשתך. | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:20 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:20:34 |
| | רכשתי מדיח כלים. קבעתי התקנה מטעם היבואן. זמן הכעה בין השעות 09:00-13:00 האם תקין? | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:28 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:28:28 |
| לא תקין. אתה יכול לחכות אם רצונך בכך. מחוק הגנת הצרכן:
זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:27:21 |
| שמעון שלום רב,
כפי שמשה ציין, הואות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן מחייבות כי יתואם טכנאי או מתקין בטווח של שעתיים, או בטווח ארוך יותר, בהסכמת הצרכן, ובכפוף להתראה טלפונית. | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:26 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:26:32 |
|
שלום רב,
אני ואימא שלי עלולים להפסיד את כספי ההשקעה שלנו ברכישת זכויות לדירה במסגרת קבוצת רכישה בפרויקט המנוהל ע"י חב' הניהול מנהל מגורים (שלמה ונטורה). במעמד הרישום לפרויקט בסוף 2015 הוצגו בפנינו מצגי שווא שונים ובין היתר הובטח לנו בחוסר תום לב ע"י עוה"ד שהחתים אותנו כי אין שום בעיה לרשום את הזכויות על שם אימא שלי (שהיתה אז בת 83) וכי דבר בהחלט אפשרי מבחינת הבנק אם אני אכנס בתור לווה נוסף בתיק. הבנק המלווה נתן תשובה סופית שאין שום אפשרות לאשר לנו מסגרת אשראי גם אם אני לווה נוסף בתיק. אנו נמצאים במלכודת אמיתית . מחד, על פי ההסכם עלינו להמשיך להזרים כספים לפרויקט, ומאידך מכוח הנאמר באותו ההסכם עקב אי קבלת אישור לליווי בנקאי, אנו עלולים לנשור מהפרויקט ולהיענש ע"י מכירת זכויות כפויה.
להלן סיכום השתלשלות העיניינים. רציתי לדעת האם יש לנו קייס לתביעה ומה ניתן לעשות.
אני בת 54, רווקה + 1. מגדלת במשפחה חד הורית את בתי (בת 11), מתפרנסת מקצבת נכות צמיתה בשיעור 75%. מתגוררת יחד עם בתי ואימא שלי בת 86 בשכירות מזה 27 שנים.
בדצמבר 2015, נחשפנו לקמפיין שיווקי אודות הפרויקט "קריית האחדות 3", המנוהל על ידי חברת ניהול מנהל מגורים ישראל (שלמה ונטורה בע"מ). במסע השיווקי נטען כי מנהל מגורים מארגנים קבוצת רכישה לביצוע הפרוייקט וזאת במטרה לאפשר לחברי הקבוצה לרכוש דירה במחירים נמוכים בהרבה ממחירי השוק (660,000 ₪ עבור דירה בת 3 חדרים ו-740,000 ₪ עבור דירה בת 4 חדרים). נטען שזו הדרך המיטבית בשוק הנדל"ן לרכוש דירה במחיר מוזל בעשרות אחוזים.
במסגרת הקמפיין השיווקי חשפה מנהל מגורים את הסכם הגג שנחתם בין הרשות המקומית קריית גת לבין המדינה המתייחס לפרוייקט וטענה שבזכות הסכם הגג יתאפשר פיתוח תשתיות מואץ דבר שיאפשר את קבלת היתר הבניה תוך שלושה חודשים.
נטען שרכישה במסגרת קבוצה מאפשרת לקנות דירה במחיר זול בעשרות אחוזים ממחיר השוק בזכות החסכון הגדול שיש במסלול זה.
בשל מצבנו הכלכלי המיוחד (יש לנו תקציב מוגבל ומחושב) ובשל רצוני להמשיך להתגורר בשכירות בירושלים (שם אני מתגוררת עם בתי הקשורה למסגרות חברתיות - לימודיות) וכדי שלא אצטרך לעבור לקרית גת התלבטנו אני ואימא האם אפשר לרשום את הזכויות בדירה ע"ש אימי (שהיתה אז בת 83) וכמו כן, האם הקניה תתאפשר בשל המצב הסוציו אקונומי המיוחד שלנו (אני מתקיימת מקצבת הביטוח הלאומי). לאור זאת התייעצנו לגבי נקודה קריטית זו עם נציגים של מנהל מגורים וחשפנו את מגבלותינו הכלכליות והבריאותיות ואת העובדה שהצלחנו לחסוך סכום כסף מוגדר וקצוב, המספיק לרכישת דירה במחיר השיווק כפי שהוצע, אך לא מעבר לכך.
תשובתם של נציגים של מנהל מגורים הייתה כי ניתן לרשום את הזכויות ע"ש אימא וכי אני אצטרך להיות לווה נוסף בתיק וכך תתאפשר רכישת הדירה ע"ש אימא. עוד מסרו נציגים של מנהל מגורים, כי מדיניות קבלת אישור בנקאי בקבוצת רכישה תאפשר את קבלת הליווי הבנקאי וכי בסופו של דבר כולם מקבלים את האישור לליווי הבנקאי.
בהסתמך על הבטחות אלו הגענו ביום 3.12.15 למשרד עו"ד זהבי בלאו במטרה לחתום על הסכמים. באותו מעמד שאלנו את עו"ד יחיאל נויזץ ,שהחתים אותנו (בנוכחות רוכשים נוספים), האם לא צפויה בעיה ברישום הזכויות ע"ש אימי ( בשל גילה ) והוא ענה שלא מעט רוכשים עושים רישום ע"ש הוריהם או ילדיהם הבגירים ואין עם זה שום בעיה.
הובהר לנו שמחיר הדירה עומד על הסך של 782,250 ₪ (וכשהדירה כוללת מחסן מחירה עומד על 812,250₪). מאחר והדירה היתה אמורה לשמש כבטחון הכלכלי היחיד של בתי ומאחר וחששתי מאוד שמחיר הדירה יחרוג מהתקציב הנ"ל , ביררתי לפני החתימה במשרד זהבי-בלאו, האם צפויה חריגה מהעלות המובטחת. באותו מעמד וטרם החתימה נאמר לי כי החריגה הצפויה האפשרית הינה בסדר גודל של 5% .
בהסתמך על כל האמור ועל ההבטחות האלה חתמה אימי (בהיתה בת 83) על מערכת ההסכמים להסדרת ההצטרפות שלנו לקבוצת הרכישה.
בנובמבר 2016, בחלוף כשנה מאז חתימה על ההסכמים, פניתי לנציגים של חב' הניהול ושאלתי מתי יתקבל היתר הבניה. תשובת נציגם ( עו"ד עקיבא ברון) היתה כי הדבר בטיפול וכי הוא לא בשליטתם וכי מכל מקום, אין לעיכוב בקבלת היתר הבניה כל השפעה על עלות הדירה.
במשך כל אותן השנים, המשיכה מנהל מגורים ליידע חברי קבוצת רכישה על ה"טיפול" בקבלת ההיתר ועל "פעולות" השונות במטרה ליצור רושם שהם מקדמים, כביכול, את הפרוייקט.
בשלב מסויים, התחילו להתעורר אצלנו ספקות ושאלות כבדות משקל ביחס לאמינות המידע שמוסרת מנהל מגורים וכדאיות הרכישה. יחד עם זאת, התקשנו להאמין שמוליכים אותנו שולל ולכן המשכנו לשלם את התשלומים עבור רכישת זכויות לבניית הדירה. אנחנו באנו מתרבות שבה מילה זו מילה.
בין היתר , נודע לנו על סכומים אסטרונומיים שמנהל מגורים לוקחת לעצמה כשכר ועל ניגוד אינטרסים ברור, שכן חב' הניהול גובה אחוזים גבוהים (9%) מעלותו הסופית של הפרויקט וללא קשר במידת הצלחתו ובעמידה בהבטחות שניתנו. עוד נודע לנו, כי ראש העיר קרית גת הזהיר בזמנו את היזמים שלא להתחיל בקמפיין שיווקי טרם הזמן ולמרות זאת חברת הניהול נמנעה מלהציג לחברי הקבוצה את בעיות התנועה והכניסה לשכונה ואת העיכובים הצפויים בהקמת תשתיות בפרוייקט, כמו כן נמנעה מלהבהיר לחברי הקבוצה את לוחות הזמנים האמיתיים הנדרשים עד לקבלת היתר בניה.
התברר גם כי עבור רכישת קרקע שילמה חב' הניהול תשלום גבוה במיוחד לרשות מקרקעי ישראל, וזאת ללא כל התרעה מוקדמת גלויה על כך בפנינו.
בעקבות החששות והעובדה שהפרוייקט לא התקדם, התחלנו לברר אצל נציגי מנהל מגורים את האפשרות לבטל הצטרפותנו לקבוצת הרכישה וכמו כן מהו העיתוי הנכון למכור את הזכויות בפרוייקט.
הנציגים של מנהל מגורים טענו חד משמעית כי עדיין לא כדאי למכור את הזכויות אלא רק לאחר שיתקבל דו"ח אפס.
לכן המתננו לקבלת דו"ח אפס. לאחר קבלת דו"ח אפס התברר לתדהמתנו כי אומדן עלות הדירה המריא מ-812,250 ₪ ל- 960,456 ₪ !!!
לו הינו יודעות מראש שזה יהיה מחיר הדירה, לא הינו נכנסות מלכתחילה לפרוייקט ומסכנות את ביטחוננו הכלכלי. ביקשו לפחות להבטיח לנו מחיר סופי לדירה . אך גם בקשה הגיונית זו לא זכתה להתייחסות רצינית.
ביום 19.11.18 הודיע לנו בנק המזרחי טפחות שהליווי הבנקאי לא אושר עקב גילה של אימא (בת 86). מיד לאחר מכן , פניתי שוב לנציגים של חב' הניהול פעמים רבות וביקשתי את עזרתם במציאת פתרון לבעייה שנוצרה עקב הטעיה של נציגים ועוה"ד המלווה שאמרו לי שאין בעייה שהדירה תרשם ע"ש אימי. ביקשתי שיתאפשר לי לשלם ישירות לחשבון הפרויקט בהתאם להתקדמות הבניה וזאת ללא מסגרת אשראי.
לצערי הרב, אף אחת מהפניות לעו"ד של מנהל מגורים לא נענתה עניינית ונראה שהאינטרס היחיד של נציגיהם היה לגרום לנו להמשיך להזרים תשלומים נוספים עבור הדירה ולסבך אותנו עוד יותר בפרוייקט.
בשיחת טלפון מיום 8.1.19 מסר עו"ד של מנהל מגורים עקיבא ברון, כי הבנק נתן תשובה סופית שלפיה לא אושרה לנו מסגרת האשראי. בשיחה זו הודה עו"ד ברון בכך שאכן חלה אצלם טעות בכך שהדירה נרשמה ע"ש אימי הבת 86, והוא הביע תקווה שניתן יהיה להגיע עם מנהל מנהל מגורים להבנה ולקבל פיצוי כספי בגין כך. עו"ד ברון "תירץ" את קרות ההטעיה בכך שכביכול חלק מנציגים הינם עובדים חיצוניים ולא כולם מכירים את הנהלים.
סה"כ עד היום שילמנו לקופת הפרויקט סך של 336,160 ₪ וכן סך של 13,148 ₪ לעוה"ד זהבי – בלאו ואנו כלואים בתוך הפרויקט.
מה ניתן לעשות?
נראה שמדובר בחוסר תום לב מצד המארגנים של הפרויקט: תחילה רשמו את הזכויות ע"ש אימא בהיותה בת 83 וטענו כי הדבר בהחלט אפשרי, החזיקו בתוך הפרויקט במשך שלוש שנים קונה אשר מפאת גילו אין לו שום אפשרות להמשיך כי לא יכול לקבל אישור מהבנק שנדרש על פי ההסכם, וכעת טוענים שמא אין מה לעשות ולא משתפים פעולה.
האם יש לדעתך סיכוי ממשי לביטול ההסכם על רקע זה.
לחילופין, האם ניתן יהיה לקבל מצד מנהל מגורים התחייבות על כך שהמחיר הסופי יוקפא וככל הפחות לא יעלה מעל למחיר מסוים? שמעתי שלאחוז מסוים של קונים ראשונים ניתן בהסכם מחיר סופי.
בברכה, אירינה
| |
|
|
|
| 6/3/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:26:17 |
| אירינה שלום רב,
הנושא שהעלית מורכב ואינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה לצרכנות.
היה ואתם סבורים כי עו"ד התרשל, יש לפנות לעו"ד אשר זהו תחום התמחותו ולקבל יעוץ לעניין זכויותכם. | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:38 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:38:33 |
| האם זה חוקי שחברה נותנת טווח של 4 שעות להובלה והרכבת רהיטים רק בין השעות 10-14 או בין 11-15 בימים א-ה בלבד?
| |
|
|
|
| 5/3/2019 11:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:52:34 |
| לא חוקי ואת לא חייבת לחכות 4 שעות. את יכולה לחכות אם רצונך בכך. ביום שישי הם לא חייבים לתת לך את השירות. מחוק הגנת הצרכן:
זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:58 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:58:45 |
| היי משה תודה.
השאלה היא יותר אם זה חוקי להציע רק את השעות האלו בלי שום גמישות או אפשרות אחרת.
| |
|
|
|
| 5/3/2019 12:22 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:22:06 |
| | מילת המפתח כאן היא "תיאום" כלומר לפי הנוחות של שני הצדדים ולא צד אחד. לא מתאים לך? את יכולה לבטל את העסקה ולשם דמי ביטול של עד 100 ש"ח או לסרב לשלם אותם ולטעון שהטעו אותך בכך שלא הודיעו לך בזמן הרכישה על נושא ההספקה. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:25:13 |
| נטע שלום רב,
משה מדייק בתשובתו.
אומנם אין חובה על בית עסק להציע שעות הובלה מגוונות, ובהצעה עצמה, אין לכאורה, משום הפרה של הדין, אך על פי הוראות הדין, יש לתאם עם הצרכן את הגעת המוביל, ועל כן, משלא ניתן לתאם עקב התנהלות מסוימת של בית העסק, הדבר יכול להוות הטעיה ולאפשר את ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 4/3/2019 22:38 |
מאיר ג |
 | | מחבר: | מאיר ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 22:38:09 |
| | מכונת כביסה שנרכשה חדשה מהחנות ונפתחה בביתי על ידי נציג של החברה נמצא מקולקלת החברה מיני ליין שמספקת את מכונת הכביסה שלחה טכנאי שבדק ולבסוף אמר שצריך להחליף חלק קטן על מנת לתקן את המכונה. אני לא הסכמתי מכיוון שקניתי מכונה חדשה ואני חושב שמגיע לי לקבל מכונה חדשה ולא מכונה שעברה תיקון. נכון לעכשיו הם מבטיחים שיחזרו אליי כבר שבוע שלם כל פעם שאני מתקשר אומרים שיחזרו אבל לא חוזרים. האם אני חייב להסכים לתיקון או שזכותי לקבל מכונה חדשה? | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:03 |
מאיר |
 | |
|
| 6/3/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:23:13 |
| מאיר שלום רב,
כאשר מוצר חובר ונפתח ונמצא בו פגם, יש לאפשר לבית העסק לרפא את הפגם.
היה וחלילה, יתגלו בפגמים נופסים, או שהתקלה תחזור על עצמה, אז ניתן יהיה לדרושד מהעוסק כי המוצר יוחלף בחדש, אך בשלב זה, יש לאפשר לעוסק לבצע את התיקון. | |
|
|
|
| 5/3/2019 12:01 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 12:01:56 |
| | ברצוני לדעת האם במקרר המכיל כמות גדולה של גלידות קטנות יש להדביק על כל גלידה מדבקת מחיר או שמספיק לכתוב על גבי המקרר? | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:22:00 |
| אורטל שלום רב,
אין הנחייה הנוגעת לגלידות , אך מתוך היקש לעניין מוצרי חלב המוציים בקירור, ניתן לסמן את המקרר ואין צורך לסמן על המוצר שכן יהיה קושי לשמור על הצגת המחיר, עקב הרטיבות.
הדבר רלוונטי גם למוצרים קפואים אחרים. | |
|
|
|
| 4/3/2019 13:41 |
שעיה |
 | | מחבר: | שעיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 13:41:01 |
| רכשתי נעליים באתר "shoesonline"
ב30.01.19
תאריך ההספקה נקבע ע"י החברה ל17.02.19
ב17.02.19 החברה שלחה לי אי מייל על דחיית מועד ההספקה ל 25.02.19
אחר כן שוב החברה דחתה את זמן ההספקה ל3.03.19
עד היום 04.02.19 לא קיבלתי את המוצר הנרכש.
אין כל מענה מהאתר ואין דרך להשיגם בטלפון.
מה עושים? | |
|
|
|
| 5/3/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 08:55:00 |
| שעיה שלום רב,
יש לפעול במקביל:
להעביר פנייה בכתב לאתר ולדרוש את ביטול העסקה עקב העדר אספקה.
במקביל, לפנות לחברת האשראי, ודרוש ביטול עסקה עקב כשלון תמורה מלא, ולציין כי מועד האספקה הראשוני חלף. | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:33 |
שעיה |
 | | מחבר: | שעיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:33:36 |
| תודה רבה!
האתר השיב שהמשלוח יגיע בימים הקרובים
הבוקר אכן הגיע שליח עם המוצר הנרכש.
| |
|
|
|
| 6/3/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:20:36 |
| כמה נחמד לשמוע שדברים מסתדרים לפעמים.
תודה על העדכון! | |
|
|
|
| 3/3/2019 17:04 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 17:04:41 |
| שלום :)
רכשתי ספה שעלותה 14,000 ש״ח (לא כולל הובלה ומנוף), הספה התקבלה פגומה, בשיחות עם שירות הלקוחות הוסבר לי כי הספה שלי התקבלה ללקוחה אחרת.
התייעצתי עמכם פה והבנתי כי עליי לאפשר לבית העסק לתקן את הליקויים מאחר והספה יוצרה עבורי בגודל מסויים. וכך עשיתי, המתנתי 35 ימי עסקים מבלי שבעלי החברה משיבים לי להודעות/ משיבים ומתחמקים.
לאחר המתנה של יותר מחודש שלחתי מכתב עם בקשה לביטול עסקה, רק אז יצרו עימי קשר מהחברה וביקשו שאגיע למשרדים על מנת ל״סדר את העיניינים״, השיחה היתה מאוד אלימה מילולית והוטחו בפניי האשמות וסילופי עובדות.
כעת יצרה עימי קשר עו״ד מטעם החברה ומבקשת לאפשר לי לקבל ספה אחרת לגמרי מהחנות. הסברתי שאני לא מעוניינת בשום קשר איתם ושאני מעוניינת בביטול עסקה.
הם מסרבים.
האם יש לי עילה לתביעה שכן יש כאן בעצם הפרה חוזרת ונישנית של החוזה? | |
|
|
|
| 4/3/2019 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 10:52:39 |
| שלי שלום רב,
על פניו, מתיאורך עולה הפרה של הסכם הרכישה, כאשר ניתנו הזדמנויות חוזרות ונשנו לבית העסק לצורך תיקון ההפרה, אך זו לא תוקנה.
על כן, לכאורה, בהחלט ניתן להעלות טענה להפרה מהותית המקימה זכות לביטול ההסכם כולו.
את בהחלט מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה על מנת שנוכל לבחון את הנושא לעומקו ולהציע סיוע בעניין. | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:20 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:20:08 |
| תודה רבה על התייחסותכם המהירה.
פתחתי פניה באתר לפני כחודש- ממתינה שיצרו עימי קשר. תודה רבה :) | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 5/3/2019 10:24 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:24:32 |
| | שלום שמי סיון,רכשתי בתאריך 3.3.19,אוברול מחנות תחפושות,שפתחתי את המוצר ראיתי באופן גלוי לעין פגם,בחלק מהבד אין צבע. חזרתי יום למחורת 4.3.19 עם המוצר הפגום לחנות באריזתו המקורית,עם הקבלה והראיתי לבעלת החנות (כפי שאמרה ששאלתי מיהם הבעלים),ביקשתי החזר כספי,אך נעניתי בסירוב, והיא הסבירה זאת בכך שאין החזרות על תחפושות פורים.ואמרה שיכולה רק לתת לי זיכוי שאשתמש בו לאחר מכן. יש לציין שאני לא מוצאת כלום בחנות.ואין לי מה לקנות שם. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:19:15 |
| סיון שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר, על בית העסק לתקן את הפגם במוצר, או לספק מוצר חדש ותקין.
היה ואינך מעוניינת במוצר חלופי, או בתיקון הפגם, רשאי העוסק להציע זיכוי לרכישה חוזרת. | |
|
|
|
| 5/3/2019 09:21 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 09:21:38 |
| רכשתי אפל וי וי יד שניה שעדיין יש עליו אחריות. המכשיר התקלקל. התקשרתי לאפל ונאמר לי כי אני לגשת לחנות והם צריכים לתת שירות כי הוא עדיין באחריות.
בסלקום לא מוכנים לתת שירות לטענתם מכיוון שניקנה יד שניה אין להם שם ולמי לקשר אותו ולכן לא מוכנים לתת שירות.
מה עלי לעשות? האם באמת הם יכולים לא לתת שירות?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 6/3/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:18:12 |
| שרון שלום רב,
היה ולמכשיר יש תעודת אחריות והיא בתוקפה, על בתי העסק לספק אחריות למוצר.
היה והאחריות מותנית בקבלת שירותים שוטפים מחברת הסלולר, אז יש לבחון מהם הנתאים לקבלת שירות על פי התעודה.
בכדי שנוכל לברר את הנושא, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 28/2/2019 19:29 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2019 | | שעה: | 19:29:35 |
| היי,
לפני מספר ימים קניתי ארבעה פרטי לבוש, וקיבלתי קבלה.
יום לאחר הרכישה, רציתי לבטל את הרכישה של אחד מהפריטים. לצערי לא שמרתי את הקבלה. כשהגעתי לסניף הצגתי למוכר את העיסקה שביצעתי בכרטיס האשראי באמצעות אפליקציה (האפליקציה הציגה את מחיר העיסקה הכוללת ולא היה בה פירוט של הפריטים שנרכשו והמחיר של כל אחד מהם). המוכר אמר לי שכדי לבצע ביטול רכישה של הפריט הוא חייב חשבונית ושהוא לא יכול להסתפק באפליקציה שלי (הוא גם אמר לי שאין לו דרך לדעת אם הפריט הזה נרכש באותה עיסקה או בעיסקה אחרת והוא גם לא יודע כמה עלה הפריט הספציפי הזה מתוך העסקה כולה, כדי לבצע את הביטול של אותו פריט שביקשתי לבטל).
האם המוכר היה חייב לקבל את האפליקציה במקום החשבונית, ואיך אני צריכה להוכיח לו שקניתי את אותו פריט באותה עיסקה וכמה שילמתי על הפריט שאותו ביקשתי לבטל?
תודה רבה | |
|
|
|
| 1/3/2019 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2019 | | שעה: | 11:09:31 |
| גל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה מחויב העוסק להסתפק ב"הוכחת רכישה", ולאו דווקא בחשבונית.
אך במקרה בו אכן לא ניתן לדעת מה עלות הפריט מתוך סך הקנייה, ומדובר ברכישה מרובת פריטים כאשר הביטול מתבצע רק על חלקם, למעשה לא התמלא תנאי הוכחת הרכישה ועל כן בית העסק לא יהיה מחוייב בביטול העסקה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 4/3/2019 18:20 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 18:20:23 |
| במידה ואיבדתי את החשבונית ואין בידי פתק החלפה, איזו הוכחת רכישה אני יכולה להציג?
שוב תודה | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:16:47 |
| | פירוט אשראי הדרך כלל יכול להוות הוכחת רכישה, אך רק במקרה בו מדובר ברכישת פריט בודד, או בביטול העסקה כולה במקרה של רכישת מספר פריטים. | |
|
|
|
| 3/3/2019 18:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2019 | | שעה: | 18:21:05 |
| | הזמנתי מרשת גדולה 5 יחידות רמקולים למחשב, יש לי הקלטת שיחה שבה נאמר לי שיש במלאי 5 יחידות, לכן הזמנתי ושילמתי באותה שיחה, אחרי כמה ימים אני מתקשר לשאול מה קורה? הם אומרים לי שאין במלאי, מה אני עושה? יש לציין שזה דפק לי תוכניות. | |
|
|
|
| 4/3/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 11:25:26 |
| שלום וברכה משה,
מטבע הדברים קשה לחייב אדם למכור מוצר אשר הוא טוען לגביו כי אינו מצוי ברשותו. הדין נותן מקום לשגגות בתום לב. ככל שניתן להוכיח עוולה מצד בית העסק או הטעיה מכוונת אשר מחמתה נגרמו לך נזקים יש מקום לדרוש פיצוי סביר בנסיבות. | |
|
|
|
| 4/3/2019 13:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 13:47:57 |
| | זה לא שהם טעו. בשיחה הראשונה הם חזרו והדגישו שיש להם במלאי. שילמתי להם. וגם ראיתי שחויבתי באשראי. ולפתע אחרי כמה ימים אומרים לי שאין במלאי | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:12:58 |
| | היה וניתן להוכיח כי נגרמו לך נזקים בעקבות ההטעיה, אזי ניתן לדרוש אותם מבית העסק, אך בהעדר הוכחה לנזק, אין זכות לפיצוי בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:09 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:09:36 |
| שלום אני לקוחה של חברת פרטנר. לפני כחודש הופסקו בהפתעה האינטרנט והחיבור לטלויזיה.
כשפנינו לפרטנר לאחר זמן המתנה רבה בו הם בדקו מה הבעיה הם טענו שהתקלה שייכת לבזק שהם הפילו את התשתית וצריך להגיע טכנאי בזק כדי לחבר תשתית חדשה.
לאחר שבועיים של המתנה בלי אינטרנט וטלויזיה בבית הגיע לביתנו טכנאי של פרטנר (לא בזק) שכמובן לא תיקן כלום כי התקלה לא שייכת אליו.
לאחר שיחה כעוסה שלחו לנו בפעם השנייה טכנאי של בזק שתיקן את התקלה.
לאחר שקראתי את חוק פיצוי טכנאים פניתי לפרטנר בשביל לקבל את הפיצוי אשר מגיע לי לפי חוק, תשובתם הייתה ״אבל את ביקשת טכנאי פרטנר בגלל זה שלחנו לך טכנאי פרטנר״ אני משלמת לפרטנר, אין לי שום קשר עם בזק, אין לי מושג איזו תקלה משתייכת לאיזה טכנאי לטענתי אני לא אמורה בכלל להגיד לנציגה איזה מבין הטכנאים אני מעוניינת שיגיע והם אלו שצריכים להבחין במיוחד לאור העובדה שמופיע להם במערכת משיחות קודמות שבוצעו מי הטכנאי שצריך להגיע.
האם יש לי זכות לבקש את פיצוי לפי חוק הטכנאים או לא? | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:11:42 |
| מעיין שלום רב,
פיצוי על פי סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") רלוונטי רק כאשר מתואם לצרכן טכנאי, והטכנאי לא מגיע או מגיע באיחור.
כאשר הטכנאי אינו מתקן את התקלה אין זכות לפיצוי על פי הוראות הסעיף.
על כן, בניסבות אלו אתם כמובן זכאים להחזר כספי בגין כל התקופה בה לא הייתם מחוברים לשירותים של החברה, ובנוסף, הנכם רשאים לדרוש פיצוי בגין כל נזק שנגרם לכם עקב הניתוק מהשירותים, אך כאמור, אין זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:09 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:09:32 |
| שלום אני לקוחה של חברת פרטנר. לפני כחודש הופסקו בהפתעה האינטרנט והחיבור לטלויזיה.
כשפנינו לפרטנר לאחר זמן המתנה רבה בו הם בדקו מה הבעיה הם טענו שהתקלה שייכת לבזק שהם הפילו את התשתית וצריך להגיע טכנאי בזק כדי לחבר תשתית חדשה.
לאחר שבועיים של המתנה בלי אינטרנט וטלויזיה בבית הגיע לביתנו טכנאי של פרטנר (לא בזק) שכמובן לא תיקן כלום כי התקלה לא שייכת אליו.
לאחר שיחה כעוסה שלחו לנו בפעם השנייה טכנאי של בזק שתיקן את התקלה.
לאחר שקראתי את חוק פיצוי טכנאים פניתי לפרטנר בשביל לקבל את הפיצוי אשר מגיע לי לפי חוק, תשובתם הייתה ״אבל את ביקשת טכנאי פרטנר בגלל זה שלחנו לך טכנאי פרטנר״ אני משלמת לפרטנר, אין לי שום קשר עם בזק, אין לי מושג איזו תקלה משתייכת לאיזה טכנאי לטענתי אני לא אמורה בכלל להגיד לנציגה איזה מבין הטכנאים אני מעוניינת שיגיע והם אלו שצריכים להבחין במיוחד לאור העובדה שמופיע להם במערכת משיחות קודמות שבוצעו מי הטכנאי שצריך להגיע.
האם יש לי זכות לבקש את פיצוי לפי חוק הטכנאים או לא? | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:11:22 |
| מעיין שלום רב,
פיצוי על פי סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") רלוונטי רק כאשר מתואם לצרכן טכנאי, והטכנאי לא מגיע או מגיע באיחור.
כאשר הטכנאי אינו מתקן את התקלה אין זכות לפיצוי על פי הוראות הסעיף.
על כן, בניסבות אלו אתם כמובן זכאים להחזר כספי בגין כל התקופה בה לא הייתם מחוברים לשירותים של החברה, ובנוסף, הנכם רשאים לדרוש פיצוי בגין כל נזק שנגרם לכם עקב הניתוק מהשירותים, אך כאמור, אין זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 5/3/2019 10:58 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:58:41 |
| שלום לכם,
לפני מספר חודשים הזמנתי פינת אוכל בעיצוב אישי. בתחילת ינואר סיפקו לי את הסחורה שהייתה פגומה (כיסא שבור, שולחן לא נסגר ורעוע) וריפוד שלא הזמנתי. כבר שראיתי את הסחורה סירבתי לקבלה, אך השליחים סירבו לקחת אותה בחזרה למרות שאמרתי שזה לא הצבע שהזמנתי. מיד התקשרתי לחנות והלכתי אליהם והם אמרו שפותחים קריאה ויטפלו בעניין בהקדם. מאז התקשרתי כמה וכמה פעמים והם לא נותנים לי מענה.באחת הפעמים אמרו שיש להם 21 ימים לחזור אליי וכמובן שהם לא.
האם יש להם לפי החוק זמן מוגדר לתת לי מענה? האם זה בכלל חוקי ההתנהלות מולם.
חשוב לציין, שלאחר המקרה בדקתי עם לקוחות נוספים שראשו אצלם וישנם כמות גדולה של לקוחות שנתנו להם מענה לאחר תקופה לא הגיונית. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:08:45 |
| שירן שלום רב,
על פי הוראות הדין לא נקבע מועד מדויק לטיפול בפגם או באי התאמה.
הוראות חוק המכר המחייבות עוסק לתקן כל פגם במוצר מציינות כי עליו לעשות זאת בתוך "זמן סביר".
על כן, ישל התייחס למועד התיקון בהתאם לנסיבות הכלליות ובין השאר למועדים לצורך אספקת המוצר הראשונתי.
לדג', היה ומרגע הזמנת המוצר נדרש לבית העסק 3 חודשים כדי לספק אותו (מכיון שהיצור מתבצע בחו"ל או דורש חומרים מיוחדים וכו') אזי גם המועדים לתיקון יהיו ארוכים יותר. | |
|
|
|
| 5/3/2019 10:58 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:58:38 |
| שלום לכם,
לפני מספר חודשים הזמנתי פינת אוכל בעיצוב אישי. בתחילת ינואר סיפקו לי את הסחורה שהייתה פגומה (כיסא שבור, שולחן לא נסגר ורעוע) וריפוד שלא הזמנתי. כבר שראיתי את הסחורה סירבתי לקבלה, אך השליחים סירבו לקחת אותה בחזרה למרות שאמרתי שזה לא הצבע שהזמנתי. מיד התקשרתי לחנות והלכתי אליהם והם אמרו שפותחים קריאה ויטפלו בעניין בהקדם. מאז התקשרתי כמה וכמה פעמים והם לא נותנים לי מענה.באחת הפעמים אמרו שיש להם 21 ימים לחזור אליי וכמובן שהם לא.
האם יש להם לפי החוק זמן מוגדר לתת לי מענה? האם זה בכלל חוקי ההתנהלות מולם.
חשוב לציין, שלאחר המקרה בדקתי עם לקוחות נוספים שראשו אצלם וישנם כמות גדולה של לקוחות שנתנו להם מענה לאחר תקופה לא הגיונית. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:08:23 |
| שירן שלום רב,
על פי הוראות הדין לא נקבע מועד מדויק לטיפול בפגם או באי התאמה.
הוראות חוק המכר המחייבות עוסק לתקן כל פגם במוצר מציינות כי עליו לעשות זאת בתוך "זמן סביר".
על כן, ישל התייחס למועד התיקון בהתאם לנסיבות הכלליות ובין השאר למועדים לצורך אספקת המוצר הראשונתי.
לדג', היה ומרגע הזמנת המוצר נדרש לבית העסק 3 חודשים כדי לספק אותו (מכיון שהיצור מתבצע בחו"ל או דורש חומרים מיוחדים וכו') אזי גם המועדים לתיקון יהיו ארוכים יותר. | |
|
|
|
| 4/3/2019 09:38 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 09:38:13 |
| שלום
פורסם באינטרנט iphone xs במחיר 416 במקום 4500, רכשתי באתר עם תשלום בכרטיס אשראי וקיבלתי אישור הזמנה במייל.
האם החברה רשאית לבטל את העסקה בהודעה חד צדדית ?
במידה ולא מה הכלים שניתן להשתמש בהם ? | |
|
|
|
| 4/3/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 12:25:27 |
| בני שלום רב,
היה ומדובר בטעות סופר, שתורנה בתוך זמן קצר והתמחור הנו תמחור הפסדי, בית העסק אינו מחוייב לספק לצרכן את המוצר במחיר שהוצג בטעות ובתום לב, ובתנאי שכאאמור, מדובר בטעות שתוקנה, וכי הצרכן הסביר יכול היה להבין כי מדובר בטעות. | |
|
|
|
| 4/3/2019 12:53 |
קותי |
 | | מחבר: | קותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 12:53:01 |
| מצטרף לשאלה
הזמנתי לפני יומיים סאבוואפרים לרכב וכתוב על זה 0 שקלים
ושלחו לי קבלה באינטרנט
ועדיין לא שינו את המחיר באתר
זה אומר שהם יצטרכו להביא לי? | |
|
|
|
| 4/3/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 13:32:42 |
| שלום רב,
היה ומדובר בטעות סופר, שתוקנה בתוך זמן קצר והתמחור הנו תמחור הפסדי, בית העסק אינו מחוייב לספק לצרכן את המוצר במחיר שהוצג בטעות ובתום לב, ובתנאי שכאמור, מדובר בטעות שתוקנה, וכי הצרכן הסביר יכול היה להבין כי מדובר בטעות.
במקרה בו צוין 0 ש"ח, הרי שאין מדובר ב"מחיר" אלא במוצר שלא צוין מחירו, שכן ההגדרה של "מחיר" הנה ערך חיובי עבור מוצר. | |
|
|
|
| 4/3/2019 14:24 |
קותי |
 | | מחבר: | קותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 14:24:50 |
| אבל עשיתי למוצר הזה משלוח שהמשלוח עולה 40 שקל
אז הם פשוט לא ישלחו את המוצר? | |
|
|
|
| 4/3/2019 17:27 |
קותי |
 | |
|
| 4/3/2019 17:28 |
קותי |
 | |
|
| 5/3/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 08:58:04 |
| הדבר נתון לשיקול דעתם.
הם רשאים ליצור עמך קשר ולהודיע לך על הטעות ולבאטל את העסקה.
במסגרת ביטול שכזה, עליהם לדאוג להשבת דמי המשלוח ששולמו על ידך. | |
|
|
|
| 5/3/2019 21:57 |
קותי |
 | |
|
| 5/3/2019 21:57 |
קותי |
 | |
|