| 6/3/2019 19:51 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 19:51:14 |
| | נכנסתי לחנות חשמל ורציתי לקנות טלויזיה, המוכר ביקש ממני את התעודת זהות שלי 3 פעמים עוד לפני שהסכמתי בכלל לרכוש את הטלויזיה. בסוף קניתי את הטלויזיה ונתתי למוכר את התעודת זהות. האם למוכר הייתה זכות לבקש ממני תעודת זהות? | |
|
|
|
| 7/3/2019 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 11:02:06 |
| שלום וברכה יוני,
טוב לערוך זיהוי של הצדדים לעסקה טרם ההתקשרות בעסקה, מטבע הדברים. | |
|
|
|
| 6/3/2019 17:08 |
אורנ |
 | | מחבר: | אורנ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 17:08:45 |
| היי
אם חברה מוציאה מוצר חדש ומשווקת אותו כמוצר חדש (נניח חברה מוציאה סבון בריח חדש) עד מתי היא יכולה להשאיר על המוצר את הכיתוב חדש ולשווק אותו כך? האם לאחר למשל שלושה חודשים או חצי שנה שהחברה לא הסירה את הכיתוב חדש מאז השקת המוצר יש פה עילה לתביעה? או שאין הגבלה כמה זמן חברה יכולה לפרסם מוצר חדש שהוציאה כחדש?
תודה | |
|
|
|
| 7/3/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 10:57:06 |
| שלום וברכה אורן,
לא ידוע על הוראות דין או רגולציה באשר לשימוש במילה "חדש" בהקשר של ניחוחות סבונים. כל מקרה יבחן לגופו לעניו דעתנו במסגרת באיסור הכללי להטעיה המעוגן בחוק הגנת הצרכן בסעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
| 6/3/2019 14:14 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 14:14:21 |
| | האם אתם נותנים שרות של ליווי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות ? | |
|
|
|
| 7/3/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 10:06:21 |
| שלום וברכה יצחק,
המועצה מסייעת לצרכנים לממש את זכויותיהם מול בתי עסק, ובמידת הצורך מסייעת לצרכנים בניסוח כתב תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. עליך להגיש תלונה באתר המועצה כנגד בית העסק בצירוף מלוא המסמכים הדרושים לפי הנחיות האתר. | |
|
|
|
| 6/3/2019 14:14 |
BECKER |
 | | מחבר: | BECKER (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 14:14:01 |
| חיפשתי אפשרות להלוואה באינטרנט וקפץ לי חברת כמה קל הם יעצו לי לבדוק זכאות להלוואה ללא עלות! הכנסתי את הפרטים עלה לי חלונית "השגנו בעבורך הלוואה" והיה שם אפשרות להקיש קבלת ההלוואה וחתימה על תקנון (שלא קראתי אותו!!!)
והם העבירו את זה ללאומי כארד שיחזרו אלי
לאחר מכן קיבלתי הודעה שאני צריכה לשלם דמי תיווך 10% מההלוואה + מע"מ
שלא יעדתי מזה והם טוענים שזה היה רשום בתקנון
רציתי לדעת מה לעשות?
(את ההלוואה לא קיבלתי בסוף) | |
|
|
|
| 7/3/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 10:00:36 |
| שלום וברכה,
ככלל מוטב לקרוא תקנונים ושאר הסכמים לפני אישורם וחתימה עליהם. אין זה מן הנמנע כי מקום שדמי התיווך מוגדרים כשיעור מסכום ההלוואה כמתואר בפנייתך, הרי שלא יקום חיוב לתשלום דמי התיווך היה ולא ניטלה ההלוואה בסופו של יום. יש לקרוא את התקנון ולפנות לבית העסק במידת הצורך. | |
|
|
|
| 6/3/2019 14:01 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 14:01:39 |
| שלום רב,
קניתי מוצר חשמלי (מייבש שיער). כשהגעתי הביתה פתחתי את האריזה והוצאתי את המכשיר, ומיד שמתי לב שטעיתי ושאני צריכה בעצם מייבש מסוג אחר. לא השתמשתי במוצר כלל.
למחרת ביקשתי להחזיר את המוצר לחנות, אבל בעלי בטעות זרק את האריזה ולכן הבאתי את המוצר בלי האריזה המקורית. בחנות אמרו לי שבלי האריזה המקורית אי אפשר להחזיר את המוצר.
הסברתי להם שלא השתמשתי במוצר ושפשוט זרקנו את האריזה, אבל הם אמרו שהם מאמינים לי שלא השתמשתי במוצר, אלא שהם לא יכולים לקבל מוצר אם אני לא מחזירה את האריזה המקורית.
האם צודקים? | |
|
|
|
| 7/3/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 09:13:52 |
| עמית שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה ישנה חובה להשיב את המוצר באריזה (גם אם נפתחה) על כן, בהעדר אריזת המוצר לא ניתן לבטל את העסקה על פי התקנות. | |
|
|
|
| 6/3/2019 12:50 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 12:50:05 |
| שלום,
בתאריך 5.3 רכשתי בחנות תחפושות ידועה, מספר אביזרים.
עוד באותו ערב הבנתי שלא יהיה לי צורך באותם אביזרים ושלחתי הודעה לאותה חנות בבדיקה אם אוכל להגיע שוב ולהחזיר ולקבל זיכוי. הם ענו לי כי אין אפשרות כלל להחזיר או להחליף. ניסיתי להבין מדוע לא אוכל להחזיר ולקבל זיכוי אם לא נעשה שום שימוש במוצר ולא חלפו 24 שעות מהרכישה. הם תגובה ענו כי המוצר הינו מוצר עונתי ואין אפשרות להחזיר, אך יש אפשרות רק להחליף מידה. ..
לא ברור לי עניין ההגדרה של מוצר עונתי הרי החנות היא חנות תחפושות שמוכרת כל השנה אביזרי תחפושות כך שאין עונה ספציפית לאביזרים...
הם נותרו בשלהם ואמרו שזוהי המדיניות שלהם ושאני אישרתי אותה כאשר רכשתי באתר האינרנט שלהם, אך המוצרים לא נרכשו באתר אלא בחנות עצמה ובאף שלב בשהותי בחנות או במהלך הרכישה לא נאמר שלא ניתנת האפשרות להחזיר מוצרים...
מה ניתן לעשות המקרה כזה?
כעסק אין הוא מחוייב לאפשר לי להחזיר מוצר עד מס' ימי עסקים מסויימים ולקבל זיכוי? | |
|
|
|
| 7/3/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 08:55:00 |
| שירה שלום רב, על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן רשאי עוסק שלא לבטל עסקה בגין תחפושות ואביזרי פורים אשר נרכשו ברכישה פרונטאלית (בבית העסק עצמו). על כן, לכאורה, אין פגם בפעולות בית העסק בעניינך. | |
|
|
|
| 4/3/2019 17:56 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2019 | | שעה: | 17:56:09 |
| שלום, רכשתי סלקל של בייבי ג'וגר סיטי גו בחנות מסוימת דרך האתר של החנות שכתוב שם שהסלקל מתחבר לעגלת בייבי ג'גור בקלות (לא כתוב שצריך לרכוש מתאם או משהו, לעומת אפשרות לרכוש בסיס לרכב שיהיה יותר נח לחבר לרכב) ושהוא מתאים עד למשקל של 13 ק"ג , לאחר שקיבלתי שמתי את הבת שלי בתוכו והיא בת 3 חודשים ובערך 5 קילו והיה לה מאוד צפוף ולא נח.
לאחר שיחה עם החנות הוא מסכים לקבל את הסלקל ולהחזיר את הכסף רק בתנאי שאביא בעצמי את הסלקל אליו לחנות.
אין לי רכב ומשלוח עולה הרבה כסף.
מי לדעתכם חייב חוקית לשלם על המשלוח? | |
|
|
|
| 5/3/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 13:16:52 |
| שלום רב אור,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמקרה שהודעת הביטול נעשית עקב אי התאמה או פגם במוצר או הטעיה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי הביטול, ורשאי הצרכן להניח את המוצר במקום בו נמסר לו המוצר, כקבוע בסעיף 14ה(א)(2) בחוק הגנת הצרכן.
לכן, יש לפנות אל בית העסק, בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 6/3/2019 12:26 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 12:26:52 |
| אני מבין.
אבל השאלה אם במקרה הזה את המשלוח חזרה אל הספק הצרכן צריך לשלם או הספק? | |
|
|
|
| 7/3/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 08:53:25 |
| | כאשר מדובר בפגם על בית העסק מוטלת האחריות לאיסוף המוצר מבית הצרכן, אול לחלופין, לשאת בעלות המשלוח. | |
|
|
|
| 6/3/2019 12:14 |
נחמה |
 | | מחבר: | נחמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 12:14:53 |
| רכשתי 6 כרטיסי טיסה למשפחה ועקב טעות תאריך החזרה לא היה נכון מרץ במקום פברואר הטעות התגלתה רק ביציאה ובעלי טיפל בשנוי .מחיר הכרטיס למבוגר היה 360$ ואל על חייבה אותנו ב120 $ על השנוי. לדבריהם 70 $ השנוי ו50$ דמי טיפול .כלומר שליש ממחיר הכרטיס .שאלתי האם זה תקין ? זה הסכום שמותר לחברה לגבות? הרי ה70$ הינם טיפול בשנוי לא?
תודה על תשובתכם נחמה | |
|
|
|
| 7/3/2019 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 08:33:57 |
| נחמה שלום רב,
המחוקק לא קבע כללים הנוגעים לעלות שינוי תאריך בכרטיס טיסה, אלא רק כללים הנוגעים לזכות הצרכן לבטל עסקה.
מכיון שבמקרה שלכם חלף המועדל ביטול עסקה, בכפוף לדמי הביטלו המינימאלים הקבועים בדין, רשאי בית העסק לגבות תשלום על פי שיקול דעתו בגין שינוי מועד הטיסה. | |
|
|
|
| 6/3/2019 11:55 |
ירושלים |
 | | מחבר: | ירושלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 11:55:18 |
| | חבילה אבדה בדואר, במשל חודשיים נרשם לי שמפאת גודלה אקבל הודעה לקחת אותה. לא קבלתי הודעה, הדואר מפנה אותי לשולח, והשולח כותב לי שרשום לו שהחבילה נמצאת בדואר ישראל. הדואר לא מאתר אותה, מה עושים? בחבילה יש לי בגדים יקרים לאירוע . | |
|
|
|
| 7/3/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 08:31:28 |
| שלום רב,
מכיון שעל פי הוראות הדין, כל עוד החבילה לא הגיעה ליעדה, היא שייכת למוכר, או לשלוח החבילה ,יש לנפות לבית העסק שביצע את המלשוח ולבקש כי יעביר פנייהל דואר ישראל, או יבטל את התשלום בתקווה כי תוך זמן החילה תוחזר לשולח. | |
|
|
|
| 6/3/2019 11:53 |
מקס |
 | | מחבר: | מקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 11:53:19 |
| רכשנו דירה חדשה מקבלן, בתאריך 1 לדצמבר 2016, כאשר המעלית בבניין היא של "x"(נמנע מלפרסם את שם החברה בשלב זה) והיא המתקין.
הדירות בבניין טרם נמסרו לדיירים והרכוש המשותף טרם נמסר לנציגי הדיירים, נכון לתאריך 6 למרץ 2019.
לפי תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) (מעלית ומעלון), התשע"ז – 2017 , "x", המתקין מחוייב לתת שירות אחזקה ולספק חלפים חינם במשך שנה.
עם זאת "x", מביאה לנו שירות אחזקה חינם רק למשך 6 חודשים דורשת תשלום של "דמי שירות" בסך ~3000 ש"ח לפני מע"מ לאחר מכן.
מה הם האמצעים העומדים לרשותי אל מול "x", בכדי לקבל שנת אחזקה מלאה בחינם? והאם הם באמת מחוייבים לתת שנה מלאה של שירות כמו שאני מבין?
| |
|
|
|
| 7/3/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 08:29:33 |
| מקס שלום רב,
התקנות אותם אתה מציין בפנייתך לא נכנסו לתוקפן והן מצויות רק בשלב הטיוטה.
על כן, אין חובה לפעול על פיהן ואין פגם בפעולות בית העסק בשלב זה. | |
|
|
|
| 6/3/2019 12:14 |
מירי חאג יחיא |
 | | מחבר: | מירי חאג יחיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 12:14:40 |
| שלום רב,
רכשתי כרטיסי טיסה באפליקציה לא ישראלית
הייתי צריכה לקבל הנחה מסויימת ולא קיבלתי
לחברה שרכשתי בה יש שירות לקוחות בארץ
יש אופציה לפנות אליכם בענין הזה ?
| |
|
|
|
| 7/3/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 08:27:33 |
| מירי שלום רב,
היה ומדובר בחברה זרה, אשר רק מחזיקה סוג של מוקד או שירות לרוחות בישראל, אך לא סניף, לצערי, לא יחולו עליה חוקי הגנת הצרכן הישראלים ועל כן יהיה לנו קשה לפעול מול החברה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 6/3/2019 11:20 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 11:20:31 |
| היי עשיתי עסקה לפני 9 ימים על טיפול השתלה בול בתאריך 18.3
ואני מעוניין לבטל עברו 9 ימים אבל בהסכם החתימו אותי על דמי ביטול 20 אחוז זה מותר להם וחוקי? | |
|
|
|
| 6/3/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:56:34 |
| יוסי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, מכיון שמדובר בעסקה פרונטאלית אשר אינה מנויה בתקנות ביטול עסקה, אין זכות ביטול על פי הוראות הדין, ועל כן ,היה ויש בידך טענות על הטעיה וכו' ניתןל פנות לבית המשפט על מנת שיבחן אותן ויבחן את זכותם לקבלת דמי הביטול המופיעים בהסכם. | |
|
|
|
| 6/3/2019 13:32 |
רמי.א |
 | | מחבר: | רמי.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:32:58 |
| לפני כמה זמן אני הזמנתי טכנאי של חברת הגז סופרגז, ובחברה נתנו לי את המספר טלפון שלו ואמרו לי להתקשר אליו וש מתי שיש לי זמן פנוי שאני אקבע איתו מתי טוב לי שהוא יבוא אלי לצורך בדיקת הגז בדירה שבה אני גר, אז אני התקשרתי אליו וביקשתי ממנו שיבוא אלי בשעות הצהריים, הוא אמר לי שתוך שעתים הוא יהיה אצלי, עברו שעתים והוא לא בא אלי, אז אני התקשרתי אליו ושאלתי אותו למה הוא לא בא אלי, אז הוא אמר לי שהוא לא מעדיף לבוא אלי היום, ובגלל שלפי חוק הטכנאים, אם הטכנאי אומר ללקוח שהוא יבוא אליו אז אם הוא מאחר ביותר מ 6 שעות אז מותר ללקוח לקבל על זה פיצוי כספי לא קטן, אז אני אמרתי לו שמותר לי לקבל על זה מהחברה פיצוי, אז הוא אמר לי שלא מגיע לי פיצוי כי קודם אני הזמתני טכנאי ולא הייתי בבית, ושזה גם מה שכתוב בחברה הזאת. ובגלל שאני יודע מתי אני לא העדפתי שיבוא הטכנאי, אז איך אני יכול להוכיח שמה שכתוב בחברה הזאת בקשר אלי, שזה לא דבר נכון, ושזה נכתב בצורה הזאת כדי שאני לא אוכל לקבל את הפיצוי שמותר לי לקבל לפי חוק הטכנאים?
ואני מבקש לדעת, תוך כמה ימים אתם מקבלים תלונה בערך מהזמן שהייתה הבעיה? המקרה הזה קרה | |
|
|
|
| 6/3/2019 13:40 |
רמי.א |
 | |
|
| 6/3/2019 13:50 |
רמי.א |
 | | מחבר: | רמי.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:50:30 |
| הטכאנים= הטכנאים.
אתם יכולים בבקשה לעשות, שאפשר יהיה גם לתקן את ההודעה אם יש בהודעה טעות כתיב?
בעזרת אפשרות של עריכה? | |
|
|
|
| 6/3/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:54:45 |
| רמי שלום רב,
כאמור, היה וטכנאי הגז תואם לך לאחר תחילת חודש פברואר, הרי שכפי שציינתי בעבר, חובת ההוכחה על בית העסק.
וציון העובדה כי ישנו רישום אצלם כי הטכנאי הגיע, אינו מהווה הוכחה מספקת ועדיין תקום לך הזכות לפיצוי.
במקרה זה אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה.
היה והטכנאי תואם לך לפני חודש פברואר, הרי שתחולת "חוק הטכנאים" על טכנאי גז עדיין לא נכנסה לתוקף, וממילא לא תקום זכות לפיצוי על הוראות הסעיף. | |
|
|
|
| 5/3/2019 10:14 |
אביה |
 | | מחבר: | אביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 10:14:08 |
| בוקר טוב ותודה על האתר הנהדר
רציתי לשאול, רכשתי חולצה בסכום של 50 שח ושאלתי את המוכרת אם ניתן יהיה להחזיר ולקבל החזר כספי, היא אמרה שכן, בניכוי 5% או 7%.
למחרת ביקשתי להחזיר את החולצה ולקבל החזר כספי, בעל החנות התייחס לא יפה וסרב להחזיר את הכסף למרות דבריה של העובדת שלו בטענה שהחוק מחייב רק מעל 50 שח.
1. מה הדין לגבי מוצר בעלות של 50 ש"ח.
2. עסק אינו חייב אבל רשאי לתת החזר כספי גם מתחת ל 50 ש"ח.האם אני צודקת?
אשמח לתשובה מהירה מכיון שהיום יחלפו שני ימים מיום הרכישה...
תודה רבה
| |
|
|
|
| 5/3/2019 13:05 |
אביה |
 | |
|
| 6/3/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:35:23 |
| אביה שלום רב,
את צודקת בהחלט.
התקנות חלות על מוצר שעלותו 50 ש"ח במדויק.
ההגדרה היא טובין שעלותם עולה על 50 ש"ח כוללת בחובה גם טובין שעלותם הנה 50 ש"ח בלבד. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:41 |
אביה |
 | | מחבר: | אביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:41:33 |
| תודה רבה על תשובתכם המהירה,
אתמול הלכתי שוב לבית העסק, וספגתי צעקות, קללות ויחס משפיל...
צילמתי את התקנון התלוי על הקיר וכתוב בו כך:
"החזרה
ניתן להחזיר בגד עד 48 שעות לאחר ביצוע העסקה ובניכוי 7% עמלה ששולם בכרטיס אשראי ובמזומן 5% עמלה
לא ניתן להחזיר פריט שעולה פחות מ 50 ש"ח"
והמוכרת אמרה לי בפרוש שאוכל לקבל החזר כספי בניכוי עמלה של 5 או 7 אחוז.
בעל העסק עומד בסרובו.
כבר לא מעניינים אותי 50 השקלים, אלא היחס המזעזע והברוטלי (מתועד)
מה עלי לעשות כעת? | |
|
|
|
| 6/3/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:51:44 |
| אביה שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה בעניין באמצעות אתר המועצה, ובנוסף, לדווח על בית העסק לרשות לסחר הוגן על מנת שתטיל פיקוח ותמנע את ההטעיה. | |
|
|
|
| 6/3/2019 12:49 |
הולי |
 | | מחבר: | הולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 12:49:14 |
|
שלום,
הזמנו מיטה מחנות רהיטים די יקרה,
תואם לנו מועד אספקה, אני ובעלי נערכנו הינו בבית פירקנו את המיטות הקיימות והכנו את החדר שלא לדבר על הזמן המתנה להובלה, כאשר המובילים הגיעו גילו שחסר חלק מהמיטה ולא ניתן להרכיב. לאחר בירור מול המפעל גילו שלו ייצרו את החלק החסר. שוחחתי עם בעל החנות והסברתי שעבדנו קשה לפרק ולהחזיר את המיטות ובנוסף הוזמנו אורחים לאותו היום עם ילדים ונאלצו לישון בתנאים שלא התכוונו אליהם מפאת חוסר המיטה, ביזבזנו את זמננו היקר של יום שישי יום קצר ועמלנו לשווא ואירחנו לא כמצופה, בעל בחנות טוען שלא קרה דבר ויתאם לנו מועד אספקה חדש.
אשמח לדעת מה זכויותיי במקרה כזה שכן אנו מרגישים שנעשה לנו עוול ובעל החנות אינו לוקח אחריות.
תודה רבה על התשובה | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:50:23 |
| הולי שלום רב,
הסיטואציה אותה את מתארת יכולה להוות עילה לדרישת פיצוי בהתאם לדיני הנזיקין הכללים.
כלומר, בניגוד לאיחור טכנאי, המזכה בפיצוי קבוע ללא הוכחת נזק, הסיטואציה אינה מוסדרת בדין, ועל כן יש צורך לכמת את הנזק ואי הנוחות לכדי נזק כלכלי, להעלות את הכתב את השתלשלות העניינים ולפנות לבית העסק בדרישה לפיצוי בנזיקין.
היה ובית העסק יסרב לפצות ,פתוחה בפנייך האפשרות לפנות לבית המשפט לתביעתו קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 5/3/2019 15:25 |
הולי |
 | | מחבר: | הולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 15:25:36 |
| שלום,
הזמנו מיטה מחנות רהיטים די יקרה,
תואם לנו מועד אספקה, אני ובעלי נערכנו הינו בבית פירקנו את המיטות הקיימות והכנו את החדר שלא לדבר על הזמן המתנה להובלה, כאשר המובילים הגיעו גילו שחסר חלק מהמיטה ולא ניתן להרכיב. לאחר בירור מול המפעל גילו שלו ייצרו את החלק החסר. שוחחתי עם בעל החנות והסברתי שעבדנו קשה לפרק ולהחזיר את המיטות ובנוסף הוזמנו אורחים לאותו היום עם ילדים ונאלצו לישון בתנאים שלא התכוונו אליהם מפאת חוסר המיטה, ביזבזנו את זמננו היקר של יום שישי יום קצר ועמלנו לשווא ואירחנו לא כמצופה, בעל בחנות טוען שלא קרה דבר ויתאם לנו מועד אספקה חדש.
אשמח לדעת מה זכויותיי במקרה כזה שכן אנו מרגישים שנעשה לנו עוול ובעל החנות אינו לוקח אחריות.
תודה רבה על התשובה. | |
|
|
|
| 6/3/2019 09:41 |
הולי |
 | | מחבר: | הולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 09:41:08 |
| בוקר טוב
אני ממתינה לתשובתך
מאוד חשוב לי לדעת מה אני צריכה לעשות
תודה
| |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:50:06 |
| הולי שלום רב,
הסיטואציה אותה את מתארת יכולה להוות עילה לדרישת פיצוי בהתאם לדיני הנזיקין הכללים.
כלומר, בניגוד לאיחור טכנאי, המזכה בפיצוי קבוע ללא הוכחת נזק, הסיטואציה אינה מוסדרת בדין, ועל כן יש צורך לכמת את הנזק ואי הנוחות לכדי נזק כלכלי, להעלות את הכתב את השתלשלות העניינים ולפנות לבית העסק בדרישה לפיצוי בנזיקין.
היה ובית העסק יסרב לפצות ,פתוחה בפנייך האפשרות לפנות לבית המשפט לתביעתו קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 5/3/2019 23:43 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 23:43:27 |
| לפני כמה ימים הזמנתי באתר gotogate כרטיסי טיסה של אל על, כאשר התשלום בוצע לחברת gotogate. כיון שטעיתי בתאריכים ברצוני לבטל את העיסקה תוך 14 יום (או לחילופין להחליף תאריכים) אך בשירות לקוחות של אתר gotogate רוצים על הביטול תשלום של כמעט כל ההזמנה. כיון שהם חברה בחו"ל אין לי דרך לאכוף עליהם את חק הגנת הצרכן. כשפניתי לחברת אל על אומרים לי שכיוון שלא עשיתי ההזמנה אצלם אינם מחויבים לעזור לי ומפנים אותי לחברת gotogate או לחברת מונה טורס שרשום באל על שהם אלו שהנפיקו את הכרטיס. בחברת מונה טורס שולחים אותי לחברת gotogate. ברצוני לשאול- האם יש לי עילת תביעה כלפי חברת אל על (ספקית השירות) ו-או מונה טורס (שהנפיקה את הכרטיס)?
| |
|
|
|
| 6/3/2019 05:59 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 05:59:07 |
| ברצוני לחדד את השאלה.
האם יש לי עילת תביעה חוקית לומר לחברת אל על ו/או מונה טורס, על אף שההזמנה בוצעה דרך צד ג שהיא חברת מחו"ל שאי אפשר לאכוף עליה את החק הישראלי ואולי אף אינה מחויבת לה, מכל מקום כיון שאתם קיבלתם כסף עבור הכרטיסים שרכשתי, הינכם מחויבים לבטל את הכרטיסים ולהחזיר את הכסף שקיבלתם לצד ג, על מנת שאז אוכל לתבוע את החברה הזרה שיחזירו לי את הכסף שהוחזר להם.
| |
|
|
|
| 6/3/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:36:25 |
| אברהם שלום רב,
מבחינת הוראות הדין - העוסק הוא מי שגבה את הכסף בפועל.
היה והחשבונית בגין העסקה ניתנה לך על ידי החברה הזרה, החברה הזרה הנה העוסק, ולא מפעיל הטיסה או סוכנות בארץ.
אף על פי כן, ברור כי הוראות סעיף 14ג המאפשרות ביטול עסקת מכר מרחוק, חלות גם על עסקה זו שכן מדובר בטיסה היוצאת מתחומי מדינת ישראל.
הבעיה אינה בהחלת הדין, אלא במימוש הזכות, שכן תביעה כנגד החברה הזרה תצריך הליך של אישור המצאה מחוץ לתחום וכו'. | |
|
|
|
| 6/3/2019 13:48 |
אברהם |
 | |
|
| 6/3/2019 08:26 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 08:26:22 |
| קיבלתי במתנה ליום הולדת שובר לספא. אני רגילה שבדרך כלל התוקף הוא לפחות לשנה ולא שמתי לב לתאריך התוקף של השובר.
כעת ברצוני לממש את השובר אך אני רואה שפג תוקפו לפני חצי שנה... האם הגיוני שתוקף שובר יהיה כל כך קצר? פחות משלושה חודשים.
בנוסף לא מצויין על השובר תאריך הרכישה שלו ולשם כך אצטרך לפנות למי שרכש בעבורי את המתנה.
האם הגיוני שהתוקף כל כך קצר? מדובר ב 500 ש"ח שיזרקו לפח...
| |
|
|
|
| 6/3/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:48:06 |
| שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, הוחל על שובר מתנה (שובר אשר הסכום ששולם עליו זהה לסכום שאותו ניתן לממש, בניגוד, לדג' לקופון) אותן הוראות הנוגעות לזיכוי.
על כן, על השובר להיות בתוקפו לפחות שנתיים מיום שהונפק ולא ניתן להגביל את מימושו.
מצ"ב קישור להנחיות הרשות בעניין, יש לשים לב לסעיף 7:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/S20150044950.pdf | |
|
|
|
| 5/3/2019 08:09 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 08:09:31 |
| לפני כמעט 5 שנים רכשתי מיטה לבתי. מדובר במיטה וחצי עם ארגז כלי מיטה ומנגנון מתרומם לראש. האחריות שניתנה היא ל-5 שנות אחריות על הכל חוץ מהבד (כך נכתב בקבלה).
הקפיץ שמרים את ארגז נשבר לי לפני כשנה והוחלף. עכשיו נשבר הקפיץ שוב וכשהתקשרתי לחנות הוא אמר לי שהם יחליפו לי את החלק אבל אני צריכה לשלם 250 ש"ח עבור הגעתם לביתי להחלפת החלק. לטענת המוכר, זו דרישת היצרן והמפעל וזה לא כלול באחריות.
האם דרישה זו מקובלת ותקנית ? | |
|
|
|
| 5/3/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 17:37:07 |
| שלום רב שרית,
יש לעיין בתעודת האחריות ולאחריו תפני אל בית העסק. | |
|
|
|
| 6/3/2019 08:00 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 08:00:08 |
| תודה על תשובתכם.
האחריות על המוצר נכתבה על גבי הקבלה: "5 שנות אחריות על הכל חוץ מהבד".
במקרה כזה האם הם יכולים לבקש תשלום על השירות ?
| |
|
|
|
| 6/3/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:45:10 |
| שרית שלום רב,
על פניו, מכיון שלא מדובר בפגם בבד, הרי שעל בית העסק לבצע את התיקון ללא עלות, אלא אם הם טוענים לנזק חיצוני.
גביית תשלום מהווה, לכאורה, הפרה של הסכם האחריות. | |
|
|
|
| 5/3/2019 11:35 |
עזר דר |
 | | מחבר: | עזר דר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2019 | | שעה: | 11:35:07 |
| שלום רב :
בתאריך 3/3/19 קבלתי על ידי שליח שמיכה כבדה יחודית שרכשתי בטלפון מחברת adad shop.
בלילה של אותו יום הלכתי לישון והשתמשתי בשמיכה ומצאתי כי היא אינה תואמת לי ואף גרמה לי לנדודי שינה ובקושי ישנתי 3 שעות .
למחרת בקשתי להחזיר את השמיכה והחברה סרבה לקבל בחזרה בטענה שהיה בה שימוש.
אשמח לשמוע לזכותי | |
|
|
|
| 6/3/2019 07:46 |
עזר דר |
 | |
|
| 6/3/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 13:43:38 |
| עזר שלום רב,
אתה רשאי לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף מאפשר ביטול עסקת מכר מרחוק (עסקה אשר התבצעה בטלפון או באינטרנט) בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח על פי הנמוך מביניהם.
הסעיף מאפשר את הביטול גם במקרה של שימוש במוצר (בניגוד לרכישה פרונטאלית) ועל כן טענה בית העסק אינה תואמת את הוראות הדין. | |
|
|
|
|