| 13/3/2019 09:20 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 09:20:33 |
| עשיתי כרטיס אשראי והחתימו אותי ששנה חינם אין לי דמי כרטיס ואחרי שנה מתחיל גביית דמי כרטיס.
לאחר שנה התחילו לגבות דמי כרטיס, ולא קיבלתי על כך שום הודעה לפני.(לא בחשבונית ולא במסרון)
התקשרתי לשרות לקוחות ושם אמרו שהם לא מכירים כזה חוק, הם אמרו לי קיבלת הטבה לשנה וחתמת על כך, אנחנו לא צריכים לעדכן אותך שנגמר לך ההטבה.
רציתי לשאול האם באמת זה נכון?
| |
|
|
|
| 13/3/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:21:14 |
| מיה שלום רב,
חברות האשראי אינן כפופות לחוק הגנת הצרכן, ועל כן הסעיף הרלוונטי הנוגע לעסקה לתקופה קצובה אינו חל עליהם. | |
|
|
|
| 12/3/2019 09:13 |
אריאלה אברהמי |
 | | מחבר: | אריאלה אברהמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 09:13:48 |
| חמותי סגרה נופש עם חברה מסויימת שהיא רגילה לסגור איתם. והם נתנו לה מחיר ולקחו פרטי אשראי.
לאחר 3 ימים התקשרתי מהטלפון של חמותי גם כן לסגור חבילה והם נתנו לי גם מחיר ואמרתי שאעשה העברה בנקאית. לאחר 5 דקות הנציגה חזרה לאותו מספר ודיברה עם חמותי ואמרה לה שהיא עשתה טעות בחישוב ועכשיו היא צריכה להוסיף עוד 350 שקל ואם היא לא תוסיף אז יבטלו לה את הנופש, ללא שום התנצלות על הטעות שלה. שכן בטופס הרישום כתוב שילד משלם 799 ש"ח ולחמותי היא גבתה בטעות 450 ש"ח כמו שנאמר לה בשיחה. ורק אחרי שהיא סגרה איתי והבינה את הטעות שלה היא התקשרה להודיע את זה לחמותי. רציתי לשאול האם זה חוקי לעשות דבר כזה? | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:20:18 |
| אריאלה שלום רב,
מדובר למעשה בהטעיה בנוגע לתנאי העסקה.
הטעיה כאמור מזכה את הצרכן בזכות לביטול העסקה ללא דמי ביטול, ותביעת פיצוי בגין כל נזק כלכלי שנגרם לו בעקבות ההטעיה.
על כן, אתם רשאים לשקול האם הנכם מעוניינים להתקשר בעסקה בתנאים החדשים, או לבטלה. | |
|
|
|
| 12/3/2019 18:58 |
אריאלה |
 | | מחבר: | אריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 18:58:00 |
| שלום ותודה על המענה המהיר!
אין לנו כל כוונה לבטל את העסקה, כי אנחנו כן מעוניינים בחופשה. השאלה האם לשלם את ה350 הנוספים או שניתן להגיש על זה תביעה ואסור להם לגבות את הסכום על פי חוק? | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:20:24 |
| | על פניו, אכן, מדובר בהטעיה, אך היה וההטעיה בוצעה בתום לב, ולא מתוך כוונה להונות ובית העסק ניסה לתקן את הטעות בתוך זמן סביר, ייתכן ולא תקום הזכות לקבלת השירות במחיר הראשוני, על כן, אין תשובה חד משמעית הנוגעת לזכותכם במקרה הנ"ל ועל בית המשפט תוטל האחריות לבחון את נסיבות המקרה. | |
|
|
|
| 13/3/2019 09:12 |
מיטל כהן |
 | | מחבר: | מיטל כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 09:12:34 |
| | שלום רב, רכשתי 2 זוגות של משקפי שמש באילת במבצע של השני ב 50% וכמובן ללא מע"מ , ניגשתי לחנות בנתניה על מנת להחליף את אחד הזוגות ונאמר לי כי עלי לשלם את המ"עמ של בעבור כל העסקה ולא רק של הזוג המוחלף (בטענה שהם צריכים לבצע ביטול עסקה מלא ועלי לבצע עסקה חדשה)ועל אף שהזוג השני בשימוש ואין לא שום צורך או רצוןלהחליפו. האם זה נכון? אשמח לתשובתכם בהקדם | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:17:59 |
| מיטל שלום רב,
אין פגם בפעולות בית העסק, שכן גם על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, משמבוצע שינוי בעסקה שהתבצעה במכירה כמותית מיוחדת (1 פלוס 1 או "השני ב 50%") לא ניתן "לפרק" את העסקה ולבצע שינויים בחלקה.
מכיון שרכישה באילת מתבצעת על ידי זכיין בעל מערכת חשבונאית נפרדת, רשאי העוסק מחוץ לאילת לדרוש תשלום בגין המע"מ. | |
|
|
|
| 12/3/2019 21:02 |
הילית קוגמן |
 | | מחבר: | הילית קוגמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 21:02:35 |
| שלום רב,
רציתי לבדוק מה ניתן לעשות במקרה שבו שלחתי וילונות לניקיון במכבסה המתמחה בנושא ובעל המכבסה הודיע לי היום כי אחד הוילונות נקרע במהלך התהליך.
בעל המכבסה טוען שאין לו ביטוח לשלם לי עבור וילון חדש.
זאת ועוד לא קיבלתי מבעל המכבסה כל מסמך אשר מצהיר כי ייתכן והדבר עלול לקרות במהלך תהליך הכביסה.
אודה על המידע בנושא
תודה רבה
| |
|
|
|
| 13/3/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:16:57 |
| שלום רב הילית,
עקרונית, במקרה בו נגרם נזק מוכח, ניתן לדרוש פיצוי בשל הנזק שנגרם מכח פקודת הנזק.
| |
|
|
|
| 13/3/2019 01:53 |
אסתי |
 | | מחבר: | אסתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 01:53:03 |
| שלום לכולם, אשמח להתייעץ באם ניתן לתבוע בגין עוגמת נפש או הטעיה בעקבות המקרה הבא:
חוויה מעט לא נעימה שחוויתי בימי אלו, אודות ל"זר 4 יו".
ביום האישה שחל לאחרונה ב8/3/19 הזמנתי משלוח פרחים מכובד בתוספת שוקולד בעלות של כ296 ש"ח. את ההזמנה ביצעתי בלילה שבין חמישי לשישי בשעה 1:30 בלילה ע"מ שהמשלוח יסופק בזמן וכמו כן ע"מ שיישארו מוצרים במלאי. בעת ביצוע ההזמנה סימנתי שהנני מעוניינת בקבלת סמס לאחר מתן המשלוח עפ"י בקשת האתר וכן צויינו מס' הטל' של המזמין (שלי) ושל מקבלת המשלוח (אמי).
הודעת סמס לא נשלחה אליי, וכן לא בוצע נסיון טלפוני אליי או אל אמי. בנוסף לכך, לא הושאר פתק על הדלת שהמשלוח אצל השכן כפי שכתוב באתר החברה.
ניסיתי ליצור קשר טלפוני בעצמי אך לצערי ללא מענה מאחר וזה היה לאחר שעות הפעילות. ע"כ הושארה פנייה באתר החברה.
ביום א' 10/3 יצרו עמי קשר משירות הלקוחות, נאמר לי שהמשלוח כן התקבל בשעה 16:00 אך מאחר ולא היה אף אחד בבית המשלוח נמסר לשכנה בבניין והושאר פתק על הדלת+נשלח סמס למזמין עפ"י נוהל - המשכתי להלין על כך ונציגת השירות מסרה לי מנגד כי תבצע בדיקה אל מול השליח והסניף הרלוונטי בנהריה.
מנהלת סניף נהריה חזרה אליי, וציינה בתקיפות שהמשלוח נמסר לשכנה. לאחר ששאלתי מדוע לא קיבלתי שיחת טלפון ו/או סמס נענתי כי מסומן שאכן קיבלתי את ההודעה. לאחר בדיקה שוב ושוב - לא התקבלה הודעת סמס מעולם או שיחת טלפון. אחרי וויכוחים רבים מסרה לי המנהלת שיישלח זר חדש היום בשעה 17:00. מסרתי שאבדוק את הדברים ולאחר מכן נחליט כיצד ניתן להתקדם מאחר והמשלוח יועד ליום האישה וכעת אינו רלוונטי.
לאחר מס' שיחות נוספות מול שירות הלקוחות וסניף נהריה בהן לא לקחו ברצינות יותר מדי את תלונתי ביקשתי ליצור קשר עם פניות הציבור.
לאחר כמס' דק' חזרה אליי 'מנהלת' מהשירות ושוב התחלתי לספר את המקרה כאשר אני על סף בכי מרוב תסכול ייאוש.
במקום להציע פיצוי הולם או פיתרון ראוי לבעיה - זכיתי לציניות והתנשאות מצד המנהלת ומשפטים כמו "אף אחד לא הבטיח לך שנתקשר" או "יש לנו 8000 הזמנות אנחנו ממש לא הולכים להתקשר אלייך", "השליח לא מתקשר ומחכה עד שיוליה (אמא שלי) תהיה בבית"..
"אנחנו מדברים פה על משלוח פרחים. בואי בואי ניכנס קצת לפרופורציות"...
כמובן שהיא המשיכה להתווכח ולהתנגח בי, לסתור את דבריי ולדבר בציניות (כאילו שלא מספיק מה שקרה עד כה). על פיצוי כאמור לא היה מה לדבר ולאחר שהשיחה התלהטה המנהלת החליטה לנתק את השיחה.
מאותו רגע, הנחתי לנושא מאחר והתעייפתי ממסע ההתשה וכל עוגמת הנפש שנגרמה עד כה.
ואם עד עכשיו זה לא הספיק, באותו הערב בשעה 19:00 (באיחור של שעתיים, אבל למה ציפיתי?) שליח החברה יצר קשר עם אמי - השליח הסביר כי ב8/3 מסר את המשלוח לשכנה אך לאחר מכן שינה את גרסתו וטען שהתבלבל בבניין ומסר את המשלוח לבניין שליד. לאחר מס' דק' נוספות ציין שאף ניסה לטלפן לאמי אך לא היה מענה (מעניין שאם לא היה מענה אז הוא החליט על דעת עצמו למסור את המשלוח לאדם אחר).
כאשר סיים את הסבריו מסר לה שכעת הוא ממתין מחוץ לדלת מזה חצי שעה בכתובת השגויה אך מאחר ואין אף אחד בבית (שוב) ציין בפניה כי עליה לטפל בנושא בעצמה ולבקש את המשלוח בחזרה (כאמור, הובטח משלוח חדש לגמרי לאור המקרה ולא את אותו זר שעומד יומיים אצל נמען מוטעה בעקבות בלבול השליח).
אמי ניסתה שוב ושוב להסביר הן לשליח והן למנהלת הסניף כי הובטח זר חדש ושאינה מתכוונת לגשת לאנשים זרים ולבקש מהם משלוח שהגיע אליהם בטעות, מה גם שמתוקף תפקידו של השליח עליו לבצע שליחות עד הבית.
אמא שלי אישה רגישה מאוד, ולאחר שנאלצה להתמודד עם השליח כ20 דק' לאחר, אינה הצליחה להמשיך את השיחה מרוב דמעות. את המשך הוויכוח מול השליח המשיך בעלה.
השליח הלך,ללא מסירת זר חדש כפי שהובטח (כמובן שהתשלום כבר נגבה יומיים קודם, אבל מזה משנה לזר פור יו?) במקום לרגש את אמי ביום כה מיוחד, ומלבד עוגמת הנפש הרבה ,הבושה והעוול שנעשו לה זה נגמר בדמעות מיותרות של אמי בעקבות התנהלות לקויה של החברה והשליחים שלה.
מיותר לציין שעד עכשיו (12/3) לא התקבל משלוח הולם כפי שהוזמן, לא פיצוי כספי או כל דבר דומה. אפילו לא בשביל מעט לשפר את ההרגשה לאחר כל זה.
אז תודה רבה לכם 'זר פור יו' על 4 ימים (בנתיים) שגרמתם לי ולמשפחתי תסכול רב, בושה, עוגמת נפש, עוול ודמעות מיותרות. ההתנהלות שלכם ובעיקר של שירות הלקוחות פשוט מבזה, מתנשאת, צינית ולא יעילה. פשוט גועל נפש, בושה וחרפה.
| |
|
|
|
| 13/3/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:15:57 |
| אסתי שלום רב,
אכן ההתנהלות המתוארת בפנייתך בהחלט אינה נעימה, לגבי זכויותיך הצרכניות:
היה ולבסוף לא התקבל הזר המוזמן - את זכאית לקבלת החזר כספי בגין הזר כאמור, לעניין עוגמת הנפש ובזבוז הזמן - מדובר בפיצוי הנובע מדיני הנזיקין הכללים ועל כן, יש לנסות וכמת את הנזק באופן כלכלי, תוך תחשיב הזמן שהושקע בפניות הרבות לחבר על חשבון שעות עבודה וכו', ולדרוש פיצוי בהתאם לנזק כאמור.
היה ובית העסק לא ייעתר לבקשת הפיצוי, פתוחה בפנייך האפשרות לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 12/3/2019 18:53 |
ברייה נג׳מה |
 | | מחבר: | ברייה נג׳מה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 18:53:46 |
| לפני 10ימים הבן שלי קנה רכב דרך מימון ישיר ...האם ניתן לבטל את העסקה ומה הם דמי ביטול עסקה ...
חברת מימון ישיר לא הודיעו לי על הסכום הנגבה ...והרכב על חשבוני ..הבן שלי היה אמור לקנות רכב בסכום מסוים הסכמתי ..אך השניה במגרש שכנעו אותו לקנות אחר בסכום קפול ...
הסכום הוא 56000 | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:11:21 |
| ברייה שלום רב,
תקנות ביטול עסקה אינן חלות על רכישת רכב יד שנייה, אלא חלות רק על רכב חדש מהיבואן, כאשר עדיין לא בוצעה העברת בעלות.
היה ומדובר ברכב חדש ולא בוצעה העברת בעלות, ניתן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 100 ש"ח, אך במקרה ומדובר ברכב יד שנייה, תנאי הביטול יהיו אך ורק בהתאם למפורט בהסכם הרכישה. | |
|
|
|
| 12/3/2019 15:53 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 15:53:37 |
| | הי אני ביקשתי לבטל מנוי לחד"כ כשהיתי שם סה"כ חודש , רציתי לדעת איך זה עובד מבחינת ההחזר | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:09:41 |
| שלום רב עדי,
בעניין זה ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
| |
|
|
|
| 12/3/2019 15:36 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 15:36:09 |
| היי, רכשתי מוצר חשמל והתבקשתי לשלם עבור אספקה 300 ש"ח. הסכמתי לתשלום והזמנתי את המוצר (מדובר במקרר).
מס' ימים לאחר העסקה התקשרה אלי נציגה מחברת ההובלות בטענה שהסכום ששילמתי עבור הובלה צריך להתייקר כיוון שאני גרה בשטחים. אני ל-א גרה בשטחים, וגם לא קרוב.
אחרי שהסברתי לה שאני לא גרה בשטחים והמלצתי לה לפתוח מפה היא הסכימה כי ההובלה תישאר 300 ש"ח, שגם זה סכום גבוה יחסית אך הוא נובע מהסיבה שאני מתוגררת בישוב מרוחק.
כעבור שעתיים התקשרה אלי המנהלת של אותה הנציגה, בכדי להודיע לי שהנציגה טעתה ואם ברצוני לקפל את האספקה של המקרר שהזמנתי עלי לשלם להם 150 ש"ח יותר, ואם במקרה המקרר לא יעבור בדלת הם ידרשו ממני תוספת של עוד 160 ש"ח.
זה הגיוני שחברת המשלוחים יכולה לעשות מה שבא לה באופן כ"כ בוטה ומקומם!? אני רכשתי חבילה שלמה של מוצרי חשמל, ועלי לשלם הובלה על כל מוצר ובשום מוצר אחר לא נאלצתי להתמודד עם דבר כזה - יותר מזה, ההובלה של יתר המוצרים הייתה זולה ב- 50%. | |
|
|
|
| 13/3/2019 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:29:28 |
| שלום רב רותם,
האם העסקה שבוצעה כללה את ההובלה או שמא עבור ההובלה נעשית על ידי חברה אחרת ?
האם יש ברשותך העתק מחשבונית?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/3/2019 15:20 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 15:20:19 |
| האם הפרת חוק זה נחשבת מעשה פלילי? כי לגבי סמכות מקומית אני רואה שיש התייחסות לחוק זה בחוק סדר דין פלילי האם זה מעיד שאכן זה חוק פלילי?
| |
|
|
|
| 13/3/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:06:33 |
| שלום רב אלי,
אנא פרט את פנייתך.
עקרונית, סעיף 22ג בחוק הגנת הצרכן בפרק ה'1: מתייחס למקרים בהם יש אכיפה מינהלית, על ידי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשיה. | |
|
|
|
| 12/3/2019 15:20 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 15:20:15 |
| האם הפרת חוק זה נחשבת מעשה פלילי? כי לגבי סמכות מקומית אני רואה שיש התייחסות לחוק זה בחוק סדר דין פלילי האם זה מעיד שאכן זה חוק פלילי?
| |
|
|
|
| 13/3/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:05:51 |
| שלום רב אלי,
אנא פרט את פנייתך.
עקרונית, סעיף 22ג בחוק הגנת הצרכן בפרק ה'1: מתייחס למקרים בהם יש אכיפה מינהלית, על ידי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשיה. | |
|
|
|
| 13/3/2019 09:47 |
IvyEdilt |
 | |
|
| 12/3/2019 15:07 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 15:07:36 |
| שלום,
בתאריך ה- 24.1.19 שלחתי חבילה בעזרת דואר ישראל לארצות הברית. עלות המשלוח היתה כ- 180 ש"ח. החבילה הגיעה ליעדה לאחר כשבוע אך מאחר ולא היה איש בבית הושארה הודעה. הנמען פנה לדואר בארצות הברית על מנת לקבל את החבילה אך נמסר שניתן יהיה להעביר את החבילה לידיו רק לאחר שיערך ניסיון המסירה השני לאחר כחודש. כעבור חודש הנמען פנה שוב לדואר אך נמסר לו שהחבילה הועברה לסניף אחר ושעליו להמשיך להמתין. בתאריך ה- 3.3.19 קיבלתי הודעה שהחבילה חזרה לארץ ובמידה ואני מעוניינת לשחררה מהמכס עלי לשלם 35 ש"ח נוספים.
ניסיתי לדבר עם מספר גורמים בדואר על אופן ההתנהלות המוזר אך כולם טענו שאינם קשורים לנושא והפנו אותו לשרות לקוחות של הדואר. השארתי שתי הודעות בבקשה שיחזרו אלי אך עבר מעל לשבוע וטרם חזרו. הגשתי תלונה דרך אתר דואר ישראל לפני שלושה ימים אך טרם חזרו אלי.
אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה עלי לעשות עתה.
תודה רבה
אפרת | |
|
|
|
| 13/3/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 09:44:34 |
| אפרת שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 12/3/2019 11:23 |
ינאי |
 | | מחבר: | ינאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 11:23:19 |
| שלום,
בתאריך 9.3.19 הזמנתי 4 כרטיסי טיסה דרך אתר חברת התעופה Yanair לתאריך 28.7.19 בכיוון אחד.
למחרת בדקתי שוב את פרטי הטיסה ושמתי לב שבטעות הזנתי את היעד קייב במקום אודסה - הטעות נבעה מכך שיש לחברה 2 טיסות באותו היום וסמוכות בשעה וכנראה שזה בלבל אותי. (טיסה לאודסה ב-9:50 ולקייב ב-10:30).
שלחתי לחברה מייל שבו רשמתי שטעיתי וברצוני לשנות את הכרטיסים לאודסה.
ב-11.3.19 קיבלתי תשובה מהחברה ואני נדרש לשלם 493 דולר עבור השינוי.
400 דולר קנס ו-93 דולר מכיוון שלאודסה זה יותר יקר.
עלות הכרטיסים המקורית הייתה 469 אירו, 400 דולר קנס זה כמעט עלות כוללת של הכרטיסים המקוריים.
מכיוון שיש עוד 4 חודשים לטיסה חשבתי שהם יועילו בטובם לבטל את הקנס, אך הם לא מוכנים.
על הכרטיס היה רשום non-refundable at any time.
מה אוכל לעשות?
אשמח לסיוע.
תודה | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:34:09 |
| ינאי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, הוראות חוק הגנת הצרכן חלות גם על עסקה זו, שכן מדובר בטיסה היוצאת ממדינת ישראל ועל כן בית העסק מחוייב לאפשר ביטול בנמסגרת התנאים הקבועים בסעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:56 |
ינאי |
 | | מחבר: | ינאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:56:15 |
| היי,
תודה רבה על הסיוע, שלחתי להם מייל בו הסברתי להם הכל, כמובן שהם הגיבו בכך שזה לא חל עליהם ושאם אני רוצה לבטל את העסקה אז הם יחזירו לי את המס שזה 94 אירו מתוך 469 אירו.
מתסכל שהטיסה בעוד ארבעה חודשים והם מתעקשים, מה גם שאני רוצה להזמין כרטיסים אחרים באותה חברה.
איך עלי להתנהל עכשיו? האם עלי לפנות לעורך דין?
אשמח לתשובה.
שוב תודה,
ינאי
| |
|
|
|
| 12/3/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 14:03:40 |
| מכיון שדמי הביטול על פי הדין הישראלי עומדים על 400 ש"ח (כלומר, 100 ש"ח לנוסע) האם בית העסק מוכן לבטל את העסקה תמורת 69 אירו לכלל הכרטיסים?
היה והתשובה חיובית, ההפרש כבר אינו גדול.
בכל מקרה, היה ומדובר בסכום גבוה יותר, יש להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ולבקש מבית העסק את הכתובת שלו בארץ לצורך מסירת כתבי בית דין. | |
|
|
|
| 12/3/2019 14:23 |
ינאי |
 | | מחבר: | ינאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 14:23:29 |
| הם לא מוכנים. על פיהם יש לי שתי אפשרויות:
1. לשלם 380 אירו תמורת ביטול הטיסה.
2. לשלם 400 דולר תמורת שינוי יעד הטיסה.
אגש איתם לבית משפט לתביעות קטנות.
אבל בינתיים, מה עלי לעשות עם הכרטיסים? לשלם את הקנס ולקוות שבית המשפט יגרום להם לזכות אותי?
תודה
| |
|
|
|
| 12/3/2019 14:41 |
ינאי |
 | | מחבר: | ינאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 14:41:46 |
| היי,
בנוסף להודעה הקודמת שלי שלה אני זקוק לתשובה, יש לי עוד שאלה:
ביקשתי מהם את הכתובת הישראלית לקבלת דואר, ענו לי שהם יושבים באוקראינה ושפרטים על החברה אפשר למצוא באתר שלהם. מה עושים במקרה שאין להם כתובת ישראלית?
| |
|
|
|
| 13/3/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 09:36:03 |
| לעניין רכישת הכרטיסים החדשים - קשה לי לייעץ לך שכן מדובר בחלטה מאוד סובייקטיבית.
היה ואין לחברה משרדים בתוך מדינת ישראל וגם לא משרד עו"ד לצורך קבלת כתבי בית דין, יהיה צורך לקבל מבית המשפט אישור המצאה מחוץ לתחום על מנת לתבוע את העוסק. | |
|
|
|
| 12/3/2019 14:11 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 14:11:31 |
| | קניתי משקפים והם היו פגומים אני רוצה לקבל את כספי בחזרה והמוכר רוצה להחליף לי עדשות מי צודק? | |
|
|
|
| 13/3/2019 08:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 08:21:33 |
| שלום וברכה שירי,
על פניו, כשאין עילה לביטול העסקה מכוח החוק או תקנות ביטול עסקה, הרי שיש ליתן למוכר הזדמנות לתקן את הפגם במוצר. רק במקרה של כשלון חוזר ונשנה לתקן את אי ההתאמה מקים חוק המכר את הבחירה בידי הצרכן האם לבטל את העסקה ולקבל את כספו בחזרה. | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:45 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:45:03 |
| שלום רב,
קניתי רהיטים מתצוגה ביום שישי האחרון והמוכר לא מעוניין לבטל לי את העסקה למרות שלא עבר 14 יום בנוסף אחרי שאמרתי שאני רוצה לבטל הוא אמר לי שיש עלות של 24% מהעסקה לביטול משהו שהוא לא אמר לי בזמן הרכישה והוא בעצמו חתום על הקבלה הזאת אין שמה שום חתימה שלי ואני כבר יומים בריבים איתי בטלפון וגם בהגעה למקום לא קיבלתי מענה
תודה רבה
אפרת | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:49:30 |
| אפרת שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי תקנות ביטול עסקה מחייבות את העוסק לבטל עסקה לרכיש ריהוט שלא יוצר בהזמנה מיוחדת עבור הצרכן (בתנאי שהריהוט לא הורכב בביתך)וזאת בתוך תקופה של 14 ימםי מיום הרכישה, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
היה ובית העסק לא יאפשר את הביטול ולא ישיב את הכספים בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי עקב הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 12/3/2019 12:53 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 12:53:51 |
| | האם ניתן לבטל עסקה בהתאם לתקנות גם אם המוכר תלה שלט ברור המורה על כך שהוא לא יחזיר מוצר שיצא מחנותו | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:37 |
אלי |
 | |
|
| 12/3/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:46:05 |
| אלי שלום רב,
תקנות ביטול עסקה קובעות הוראות מחייבות בנוגע לביטול עסקה צרכנית, כאשר צרכן מבקש לבטל עסקה בהתאם לקבוע בדין, על בית העסקל אפשר את ביטולה.
הצבת שילוט לפיו לא ניתן לבטל עסקה, בניגוד לאמור בתקנות ביטול עסקה, מהווה הטעיה ,והפרה הן של סעיף 4ג לחוק הגנת הצרכן, והן של הוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, האוסרות הטעיה של צרכן בנוגע לזכות הביטול לה הוא זכאי על פי דין. | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:05 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:05:26 |
| רכשתי טבעות נישואין ברשת תכשיטים ידוע. לא עשיתי הזמנה מיוחדת. לקחתי מהמלאי בחנות.
עקב ביטול חתונה (עוד לא עברו 14 יום ממועד הקניה),רוצה להחזיר אותם.
בתעודת רכישה כתוב שניתן לקבל רק זיכוי.
מה לגבי החזר כספי? | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:44:37 |
| אנה שלום רב,
כאשר צרכן מזמין מוצר בהזמנה מיוחדת על פי מידה ספציפית, לא ניתן לבטל עסקה בגינו, ותנאי הביטול יהיו אך ורק בהתאם למדיניות בית העסק. | |
|
|
|
| 11/3/2019 13:04 |
מסארווה איאד |
 | | מחבר: | מסארווה איאד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2019 | | שעה: | 13:04:33 |
| שלום רב
בתאריך 31/12/2018 הזמנתי כרטיסי טיסה מחברת קשרי תעופה ל 5 נוסעים ( משפחה ) לתאריך 27/03/2019 עד 2/4/2019 לאסטנבול , והיום גיליתי שיש לשלוש הבנות שלי רשימת מבחנים בתאריך הנסיעה . פניתי לחברה ומסרו שאני מחויב לשלם את מלא הסכום .... למרות שנשארו כ 16 ימים לטיסה והסכום 3950 ש"ח .
אודה על התייחסותכם | |
|
|
|
| 11/3/2019 13:07 |
מסארווה איאד |
 | | מחבר: | מסארווה איאד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2019 | | שעה: | 13:07:18 |
| טל : 0506617239
מייל : masarwae@gmail.com | |
|
|
|
| 11/3/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2019 | | שעה: | 14:14:46 |
| איאד שלום רב,
היה והעסקה התבצעה באמצעות מכר מרחוק (טלפון או אינטרנט) ניתן לבטלה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, ובתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה.
אומנם נותר זמן מספיק עד למועד הטיסה, אך חלפו למעלה מ 14 ימים ממועד ביצוע העסקה.
האם קיבלת טופס גילוי נאות מבית העסק המפרט את מכלול תנאי העסקה ותנאי הביטול? | |
|
|
|
| 11/3/2019 15:03 |
מסארווה איאד |
 | | מחבר: | מסארווה איאד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2019 | | שעה: | 15:03:57 |
| שלום רב ותודה על ההתייחסות
קיבלתי טופס מועד הטיסה ובנוסף טופס אחריות ותנאי התקשרות ומצויין שם כמה סעיפים שלא הצלחתי להבין כמו : מרגע ביצוע ההזמנה עד 30ימי עבודה לפני היציאה 100$ דמי ביטול לנוסע . מ 30 עד 14 ימי עבודה לפני היציאה 50 % מערך ההזמנה . לכן פניתי להתייעץ איתכם הנסיעה שלי בתאריך 27/3/2019 כלומר בעוד 16 יום ..... אז למה אני צריך לשלם תשלום מלא ולא חצי ?? ובמיוחד שאני מבטל מסיבות מאוד מוצדקות . אין לי מניעה שחברת התעופה תשאיר את הכסף איצלה לטיסה הבאה
אנא עזרתכם מדובר על 4000 ש"ח | |
|
|
|
| 12/3/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 08:32:06 |
| ראשית, היה ועל פי מדיניות בית העסק מצוין כי בשלב הביטול ישולמו רק 50% מערך העסקה - אז עליהם כמובן לכבד את התנאי המדיניות שפורסמו על ידם.
יתרה מכך, האם מצוין בטופס האמור כי במקרה של ביטול במסגרת 14 ימים מיום ההזמנה ישולמו דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח עבור כל נוסע (בהתאם לקבוע בחוק הגנת הצרכן)? | |
|
|
|
| 12/3/2019 11:46 |
מסארווה איאד |
 | |
|
| 12/3/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:43:49 |
| | אם כך, בנסיבות אלו, לצערי, אין זכות ביטול על פי הוראות הדין, אלא בהתאם למדיניות בית העסק. | |
|
|
|
| 12/3/2019 11:43 |
ליליאל |
 | | מחבר: | ליליאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 11:43:26 |
| שלום רב,
רשמנו ילד לגן פרטי ומסרנו המחאה בחודש מאי. בחודש יוני התקשרנו לבטל את השתתפותו של הילד בגן ( לאור פרטים מדאיגים ששמנו לב אליהם רק אחרי רישום הילד ). חתמנו על הסכם ובו נאמר שכל צד יכול לבטל בהתראה של 30 יום ובמקרה של עזיבת הילד הקנס הוא 3000 ש"ח. יש להדגיש שהילד לעולם לא הגיע לפעילות של הגן ולא היה נוכח אף לא יום אחד.
הגן דורש פיצוי בסך עלות הקנס שזה 3000 ש"ח.
האם חוקי והגיוני?
תודה | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:38:28 |
| לילאל שלום ר,ב
תקנות ביטול עסקה אינן חלות על רישום לגנים פרטיים ועל כן התנאים המנויים בהסכם הם אלו שיחולו על העסקה.
אף על פי כן, יש לבחון האם בית העסק מאפשר מדרג ביטול, כלומר, היה וניתן לבטל תקופה מסוימת בעבור קנס מופחת או שמא, כל ביטול מרגע ביצוע העסקה מחוייב בסכום שצויין לעיל.
היה ולא נתין לבטל את העסקה, אלא בכפוף לסכום שצויין לעיל, ייתכן והתנאי הנו תנאי בלתי סביר וניתן יהיה להעלות טענה זו כנגד העוסק. | |
|
|
|
| 12/3/2019 11:28 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 11:28:12 |
| שלום רב,
לפני קצת פחות משנה רכשתי שולחן סלון בסך 350 ש"ח. לפני כשבוע אחת הרגליים אשר מחוברת בדבק לפלטת השולחן התנתקה. ניסינו להדביק אך כעת רגל נוספת התנתקה וכל פעם מתפרקת מחדש.
האם יש אחריות על השולחן כך שבעל החנות מחוייב לתקן לנו את השולחן? | |
|
|
|
| 12/3/2019 11:30 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 11:30:09 |
| | ראוי לציין כי השולחן סטנדרטי ואינו בהזמנה אישית. | |
|
|
|
| 12/3/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 13:36:21 |
| לירון שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, יש לפנות לעוסק לוציין כי בהתאם להוראות חוק המכר, חלה עליו חובה לתקן כל פגם במוצר אשר מעיד על פגם בייצור וזאת לאל עלות מצדך. | |
|
|
|
|