| 14/3/2019 09:06 |
go auto insurance |
 | |
|
| 13/3/2019 14:38 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:38:07 |
| היי
אני בחילופי טלפונים כבר חודשיים בחברת הוט
4 פעמים תיאמו לי טכנאי והוא לא הגיע ובנוסף לא הודיע שהוא לא מגיע
פעמיים יצאתי מהעבודה חיכיתי בבית והוא לא הגיע וב23 הפעמים האחרות זה היה טכנאי ערב וגם לא הגיע ולא הודיע.
הם מצידם נתנו לי פיצוי של 150 שקל תווי קנייה לפוקס ולא הציעו עוד פיצוי ואני היום גיליתי שאני יכולה לדרוש מהם כסף
האם לאחר שקיבלתי את התווים אני יכולה לדרוש את הפיצוי הכספי שמגיע בגין המקרים? | |
|
|
|
| 14/3/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2019 | | שעה: | 08:55:57 |
| שלום רב אלונה,
בעניין זה, אני, מציעה כי תעייני במידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, בנוסף, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/3/2019 12:42 |
נורית |
 | | מחבר: | נורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 12:42:17 |
| שלום רב
הסיפור קצת מורכב
בתאריך 11.2 רכשתי מחשב נייד שהגיע אלי לאחר שבוע
כשפתחתי את המחשב גיליתי שהאיכות שלו לא מה שציפיתי לה
חזרתי לחברה לאחר מספר ימים הם שלחו למעבדה שלהם
ולאחר שבוע עידכנו אותי שהמחשב חזר כשהגעתי למשרדים שלהם ופתחתי את המחשב גילית ששום דבר לא תוקן וסירבתי לקחת את המחשב
שלחו אותי לאיש מכירות שאכן אמר שאני צודקת והציע לי מחשב חזק יותר בתוספת מחיר
האמנתי לו שאכן זה יפתור את הבעיה ואכן שילמתי עוד כ 500 שח
והזמנתי מחשב חדש.
המחשב הגיע לאחר שבוע ושוב שפתחתי אותו ראיתי כי האיכות שוב בעייתית עבורי
ישר שלחתי מיל ושוחחתי איתם והם ביקשו ממני לשוחח איתם ביום ראשון בכדי שהם יבדקו כיצד ניתן לעשות ביטול עסקה.
ביום ראשון התקשרתי ואכן ניתן לעשות ביטול בעלות של קנס 500 שח
הסכמתי וביקשו ממני לחכות לטלפון משירות לקוחות לעשות את כל התחומים , כמובן שאף אחד לא חזר אלי ולאחר מספר ניסיונות והשארת הודעות הגעתי אליהם ביום במטקה לבטל את העסיקה
הגעתי לשם הם פתחו את המחשב ושוב טענו שאין שוב בעיה לשעתם
אמרתי להם שאין בעיה שזו דעתם אבל מבחינתי יש .
באותו מעמד הם התחרטו והסבירו לי שמאחר ופתחתי את המחשב וזה כבר הפעם השניה שאני מגיעה אין אפשרות לכשות. יכול למרות שלפני יומים הם כן אישרו לי
הם טוענים שהם לא חייבים מאחר והמוצר פתוח - ברור שהוא פתוח אחרת איך אוכל לראות האם תקין או לא .
שאלתי היא האם הם צודקים או שיש לי קייס
תודה
נורית | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:34:39 |
| נורית שלום רב,
מבחינת הוראות הדין אין זכות לביטול עסקה בשלב זה, שכן תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבטל עסקה לרכישת מוצר חשמלי או אלקטרוני, ובתנאי שהמוצר לא חובר לחשמל ולא הופעל.
משהופעל המוצר, אין זכות בדין לביטול וביטול כאמור יעשה בהסכמת בית העסק בלבד.
היה ויש ברשותך תיעוד לכך שהושגה הסכמה לביטול העסקה ובית העסק נסוג ממנה, ניתן יהיה לדרוש מבית העסק לכבד את ההסכמה כאמור, והכל בתנאי שמדובר ברכישת מחשב לצרכים אישיים או משפחתיים ולא לצרכים עסקיים. | |
|
|
|
| 13/3/2019 21:57 |
משהו לא ברור |
 | | מחבר: | משהו לא ברור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 21:57:54 |
| איך ביתי יכולה לדעת שהמחשב לא מתאים לי לפני שחיברתי אותו לחמם
יש לי בעיה בוויזואליות של המסך
דבר שלא יכולתי לדעת , זה קצת לא הגיוני | |
|
|
|
| 14/3/2019 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2019 | | שעה: | 08:25:05 |
| בדיוק בשל כך יש לבדוק את המוצר בחנות טרם הרכישה.
בתי עסק אינם יכולים לבטל עסקאות במוצרי חשמל משומשים ולהשיב את הכספים בגינם, שכן לאחר מכן, הם אינם רשאים עוד למכור אותם כ"חדשים" ולכן, זה האיזון שנבחר על ידי המחוקק. | |
|
|
|
| 12/3/2019 14:32 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 14:32:19 |
| אחי החליף מסך למכשיר אייפוד טאץ' 5 שברשותו, לאחר ההחלפה הוא רצה להטעין אותו, אך הוא לא נטען. בעל החנות לא הסכים איתו.
האם הצדק עם אחי או עם בעל החנות?
תודה. | |
|
|
|
| 12/3/2019 15:04 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 15:04:07 |
| לא כתבתי מספיק ברור ששקע הטעינה לא תקין.
כרגע לא ניתן להטעין את המכשיר כלל. | |
|
|
|
| 13/3/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 08:29:41 |
| הדס שלום רב,
מדובר למעשה במחלוקת עובדתית.
אומנם הטענה לפיה הנזק נגרם במהלך החלפת המסך בהחלט סבירה ,אך אינה ודאית.
על מנת לבסס את הטענה כאמור, יש לקבל חוות דעת ממעבדה בלתי תלויה על מנת שתקבע מה המקור לתקלה בטעינה. | |
|
|
|
| 13/3/2019 18:27 |
הדס |
 | |
|
| 13/3/2019 10:45 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:45:01 |
| שלום, רכשתי מגפיים מעור יקרים מאוד באלדו עם אחריות 3 חודשים, לאחר חודשיים המסגרת של העקב נפתחה בחלקה העליון, מסרתי לתיקון. לאחר שבועיים המגף חזר עם תיקון מכוער שבולט לעין (השתמשו בדבק 3 שניות). כשהתלוננתי אמרו שיבדקו עם מנהל שירות אזורי. לאחר בדיקה נאמר לי שזה מה יש וזו התשובה שלהם.
האם יש לי עילה לתלונה?
תודה | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:56:21 |
| שלום רב רחל,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
היה ויש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, אם תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:52 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:52:57 |
| תודה על התשובה
לצערי פניתי כבר לחברה לגבי התיקון הלקוי, המנהל האזורי קבע ואמר שהתיקון שנעשה מבחינתו תקין ואין מעבר לזה מה לעשות".
אפתח פניה באתר עם צילום ומידע
שוב תודה
רחל | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:28 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:28:20 |
| היי
עשיתי באוקוטובר מנוי לחדר כושר באם הדרך שליד הבית שלי. בשבועיים האחרונים החדר כושר היה סגור עקב סכסוך עם הנהלת המקום לגבי דמי השכירות שעלו. אתמול החדר כושר שלח למתאמנים מכתב בו הוא מבקש את עזרתם בתכנית ״הבראה״ לחדר כושר, מה שזה אומר שמי שמצטרף לתכנית הזו מחוייב לרכוש מנוי נוסף של 3 חודשים ב-279 שקל לחודש (אני משלמת 125 שקל לחודש) ולארר 3 חודשים המנוי הקודם ימשיך לרוץ כשהמחיר העדכני שלו יהיה 259 שקל לחודש (כפול ממה שאני משלמת עכשיו) ומי שרכש את המנוי של השלושה חודשים יהנה מהנחה וישלם רק 199 שקל לחודש שזו גם תוספת גדולה למחיר הנוכחי. מי שלא מעוניין לשלם את הסכומים האלה יכול להמשיך להתאמן בסניף אחר של הרשת שנמצא בחדרה שזה כ-30 דקות מביתי. כמובן שהוא לא ציין אפשרית נוספת של ביטול המנוי במידה ואף אחת מהאופציות שהציע לא מתאימה למתאמנים. האם אני יכולה לדרוש ממנו לבטל את המנוי ללא דמי ביטול כי זה לא בא מסיבות אישיות שלי אלא מתנאים של החדר כושר שהשתנו? | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:37:52 |
| חגית שלום רב,
על פניו, נראה כי מדובר בהפרת הסכם מצד בית העסק המאפשרת את ביטול העסקה ללא דמי ביטול מעבר לתשלום בגין התקופה בה היית מנויה במכון. | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:16 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:16:31 |
| שלום,
רכשתי שובר של חברת קריוקי דרך מועדון צרכנות בהצדעה. פרטי השובר כפי שהם מופיעים באתר בהצדעה כוללים תנאים מסויימים המפורטים בקישור http://dts.co.il/HtmlView/18032018-6
לאחר מימוש השוברים וביצוע ההזמנה, נשלח לי למייל קבלה ובה מפורט דיל שונה לחלוטין. החברה טוענת שכתוב בתקנון שהיא רשאית לשנות את תנאי המבצע. יש כזה דבר? הם יכולים להעניק שירות במסגרת החוק בשונה ממה שפורסם?
תודה | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:36:38 |
| דניאל שלום רב,
פנייתך אינה מפורטת מספיק על מנת שנוכל לתת לך תשובה חד משמעית, אך לכאורה, הטעיה בנוגע לפרטי העסקה ולתנאיה מהווה הפרה של הוראות חוק הגנת הצרכן.
החוק אוסר הטעיה של צרכן בכל נושא מהותי לעסקה, ולא ניתן לשנות את התנאים לאחר ביצוע הרכישה, שכן הדבר יכול להוות הפרת הסכם.
| |
|
|
|
| 13/3/2019 12:37 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 12:37:06 |
| | רכשתי גריל גז מדגם מסויים אך בפועל סופק לי גריל גז זהה אך ממותג אחר, כשפניתי לחברה לאחר שהורכב בביתי (שלמתי בנפרד על ההרכבה) נאמר לי שאכן סופק לי מותג אחר אך מאחר וכבר הורכב ואין ברשותי את האריזה אז לא מחליפים לי את המוצר וזו בעיה שלי שלא הייתי ערני מספיק לראות לפני ההרכבה שזה לא המוצר שהזמנתי (עליי לציין שפניתי מיד לאחר גילוי הטעות לחברה והמוצר לא היה בשימוש). | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:32:14 |
| אילן שלום רב,
תגובת בית העסק אינה מתיישבת עם הוראות הדין.
יש לפנות אילהם בכתב ולציין כי בהתחשב בכך שבוצעה הטעיה והפרה של הסכם הרכישה על ידם, הם מחוייבים לתקן את ההפרה ולספק את המוצר שנרכש, או לחלופין, לבטל את העסקה.
אין מדובר בביטול עסקה או החלפה עקב חרטה, ועל כן נושא ההרכבה אינו רלוונטי במקרה זה.
| |
|
|
|
| 13/3/2019 12:20 |
פאול |
 | | מחבר: | פאול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 12:20:22 |
| ערכתי קניות ביינות ביטן, ניגשתי למעדניה וקניתי איקרה במשקל. על המדבקה היה חיוב של 32 ש"ח קילו אך בקופה חייבו אותי ב 35 ש"ח לקילו. זו לא הפעם הראשונה, רק הפעם יש לי את הקבלה.
שאלתי היא אם יש לי עילה לתביעה ולפיצוי, מה סכום הפיצוי ואם תוכלו לעזור לי בנושא ? | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:30:36 |
| פאול שלום רב,
היה ואתה יכול להציג ראיה לכך שמשקל בעוסק הראה משקל נמוך יותר אך חוייבת על פי המשקל הגבוה, אתה רשאי בהחלט לקבל החזר בגין החיוב העודף.
לעניין פיצוי - היה ותפנה לבית העסק ותציג את הראיות כאמור, ובית העסק יסרב להשיב לך את הסכום שנגבה ביתר לכאורה, אתה רשאיל פנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולדרוש פיצוי בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן.
אתה בהחלט מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, אך המועצה תדרוש את ההחזר בגין החיוב ביתר, שכן אנו איננו עוסקים בדרישות פיצוי, אלא במימוש הזכות הצרכנית.
בנוסף, פתוחה בפנייך האפשרות לדווח על הפרות חוזרות ונשנות של עוסק, לרשות לסחר הוגן האמונה על הפיקוח על בתי העסק. | |
|
|
|
| 13/3/2019 11:47 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 11:47:57 |
| אני רשום בתשלום כחבר באתר היכרויות. נוצרה בעיה מסויימת והיה קושי לקבל עזרה, כי רק אי-מייל ליצירת קשר. האם בעלי האתר מחוייב לציין באתר גם מספר טלפון לתמיכה וכתובת ממשית?
שאלה נוספת בנוגע לאתר ההיכרויות: האתר מפעיל חידוש אוטומטי של מנוי חודשי כבחירת מחדל. הפסקת המנויי מתאפשרת רק עי' שליחת אי מייל, מתוכנת אימיילים חיצונית לאתר. דרך האתר עצמו זה כלל לא אפשרי.
האם החידוש האוטומטי כבחירת מחדל הוא חוקי?
האם אי מתן אפשרות להפסקת המנוי דרך האתר עצמו היא חוקית?
תודה | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:22:49 |
| שלום רב מיכאל,
ראשית, יש לפנות אל בית העסק לבירור בנושא בחינת אפשרויות נוספות ליצירת קשר.
שנית, לעניין חידוש אוטומטי- עקרונית, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;"
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק לבירור בעניין. | |
|
|
|
| 12/3/2019 17:15 |
מיכל פדידה |
 | | מחבר: | מיכל פדידה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 17:15:13 |
| | אחר צהריים טובים,ביטלתי עסקת מכר מרחוק (חופשה) בתאריך 24.2.19, העסקה בוצעה חלקה בתשלום בכרטיס אשראי (בתשלומים וחלק בהעברה בנקאית) את ביטול העסקה באשראי קיבלתי תוך יומיים, את ההחזר בגין העברה הבנקאית קיבלתי רק היום אחרי שנאלצתי לרוץ אחרי בית העסק. בית העסק גבה ממני 500 ש"ח עקב החוק להגנת הצרכן עליהם הודיעה לי הסוכנת מראש ואישרתי לה במייל, עכשיו מתברר לי שגבו ממני עוד 50 ש"ח מבלי ליידע אותי -בבירור עמלת סליקה, האם מותר להם? | |
|
|
|
| 13/3/2019 10:24 |
מיכל פדידה |
 | |
|
| 13/3/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:37:53 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשר לבית העסק לגבות גם עמלת סליקה בתנאי שהוא יציג לצרכן את ההוכחה לכך.
אולם, במקרה המתואר, לכאורה מדובר בעסקת מכר מרחוק, על כן, אין דרישה בדין לגבות בנוסף לדמי הביטול הקבועים בדין גם בגין עמלת סליקה.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:15 |
מיכל פדידה |
 | | מחבר: | מיכל פדידה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:15:59 |
| תודה רבה על התשובה!
אני אפנה לבית העסק. | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:14 |
מיכל פדידה |
 | |
|
| 13/3/2019 11:42 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 11:42:17 |
| שלום, קבלן בניה מתכחש בעקביות לדוח מהנדס המצביע על ליקוי חמור בדירה.
רציתי לשאול לאיזה גוף אני יכול לפנות פרט להגשת תביעה משפטית שמשמעותה זמן יקר והרבה כסף.
פניתי לרשם הקבלנים ואמרו שאינם מטפלים משום שהיזם (על אף שגדול ומוכר בארץ) אינו קבלן הביצוע.
האם המועצה לצרכנות היא כתובת עבורי גם בנושא חוק המכר? האם ייתכן שלאזרח התמים אין שום כתובת או גוף מפקח מול קבלנים עבריינים וכוחניים שמנסים להתישו, ברכישה הגדולה ביותר בחייו? אודה על כל סיוע בעניין | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:15:04 |
| שלום רב ברק,
אני, מציעה כי תתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין. | |
|
|
|
| 6/3/2019 23:09 |
עמיאל |
 | | מחבר: | עמיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2019 | | שעה: | 23:09:18 |
| | שלום, הזמנתי ושילמתי לחנות על ריצוף לבית מחנות קרמיקה באשדוד. המוכר בחנות אמר לי שהריצוף עדיין לא הגיע לארץ. ביקשתי לבטל את העיסקה אולם המוכר אמר שהוא כבר חתם על ההזמנה מול הספק בחו"ל ואי אפשר לבטל את העסקה. האם אפשרי לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 7/3/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 13:54:50 |
| עמיאל שלום רב,
היה והריצוף הוזמן מתוך קטלוג בית העסק, אתה רשאית לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה.
התקנות מאפשרות את הביטול כל עוד לא סופק המוצר, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
העובדה כי המוצר הוזמן מחו"ל אינה מונעת את ביטול העסקה.
יש לפנות לעוסק בכתב ולציין את האמור לעיל, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 11/3/2019 10:17 |
עמיאל |
 | | מחבר: | עמיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2019 | | שעה: | 10:17:52 |
| אני רוצה לחדד את העובדות,
הריצוף הוזמן מתוך דוגמאות שמוצגות על הקירות בחנות.
בחשבונית שקיבלתי נרשמו ההערות הבאות (אני רושם רק מה שרלוונטי לביטול העסקה, אני מבין שההוראות הן גנריות לכל חשבונית):
*אריחי הקרמיקה שרכשתם הינם בהזמנה מיוחדת. לא ניתן לבטל או להחזיר.
*שימו לב: אריחי הקרמיקה הינם בהזמנה מיוחדת מספקים בארץ ובחו"ל וכרוך בהובלות מיוחדות. במקרה של ביטול עסקה,כאשר ניתן להחזיר את הסחורה באופן חריג, מלבד 15% דמי טיפול, יגבה תשלום עבור הוצאות החזרת הסחורה לספקים בארץ ו/או בחול. שימו לב: אין אפשרות לביטול אריחי קרמיקה או החזרה חלקית של עודפים.
*הריני מאשר שהטובין על פי הזמנתי. שמיוצרים/מיובאים במיוחד עבורי על פי דרישות או מידות או צבעים מיחדים ולכן לא תחול על הזמנתי זו זכות הביטול שנקבעה בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) התשע"א 2010.
לאחר מספר ימים שרציתי לבטל את העסקה, המוכר אמר לי שהסחורה עדיין נמצאת בחו"ל ועדיין לא נשלחה, אולם הוא לא יכול לבטל את העסקה משום שהוא כבר חתם על ההזמנה מול הספק בחו"ל, ולכן הוא מסרב לבטל לי את העסקה.
האם אני יכול לבטל את העסקה או לא?
אם אכן מותר לי לפי החוק לבטל את העסקה, מה גובה דמי הביטול שאני צריך לשלם? | |
|
|
|
| 11/3/2019 10:41 |
עמיאל |
 | | מחבר: | עמיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2019 | | שעה: | 10:41:24 |
| | אני מוסיף כי המוכר טוען שזו הזמנה מיוחדת ולכן הוא לא מוכן לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 11/3/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2019 | | שעה: | 13:30:52 |
| עמיאל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה נקבע כי יש צורך בייצור מיוחד על מנת למנוע מצרכן את ביטול העסקה.
ככל שמדובר במוצר קטלוגי המוצג בבית העסק, וניתן להזמינו, אין מדובר ביצור מיוחד, והזמנתו מחו"ל אינה מונעת את ביטול העסקה.
על פניו, הנוסח המופיע על טופס ההזמנה עלול להעלות חשש לכאורה, להטעיה צרכנית בנוגע לזכות הביטול ולהוות הפרה של הוראות חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:11 |
רקפת |
 | | מחבר: | רקפת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:11:54 |
| שלום עמיאל, בנוסף לתשובה שקיבלת אשמח אם תיצור עימי קשר בנוגע לשאלתך rakefet@consumers.org.il תודה רקפת וינטרוב - דוברת המועצה לצרכנות
אנא צור איתנו קשר טלפוני | |
|
|
|
| 13/3/2019 11:13 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 11:13:28 |
| | היי לפני שבוע וחצי הי אמור להגיע וטכנאי לא הגיע פעמים קיבלנו פיצוי אך שכן הגיע טכנאי היה שתי דקות לא הסתכל אמר לא עושה את זה והלך הפיל את זה על חברת הוט שהם אמורים לעשות אלא שחברת הוט הייתה אצלנו לפני יומים ועשתה את העבודה שלה לאחר מכן קיבלנו טופס באינטרנט על הביקור של הטכנאי שכתב שאין נקודה פועלת בבית אלא שיש וגם אןתו. טכנאי של פרטנר חתם בשמי על הטופס של ביצוע העבודה שפנינו לשירות לקוחות אחרי שעה של שיחה עם נציגה שאמרה שהיא בןדקת היא פשוט שמה את השיחה על השתק ולאחר 20 דקות ניתקה כל זה במהלך יום עבודה שלנו והבעיה עדיין לא נפתרה מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 13/3/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 14:01:22 |
| שלום רב שי,
יש לפנות לשתי החברות בכתב, תוך פירוט השתלשלות העניינים, ולאחריו, אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 13/3/2019 10:44 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:44:41 |
| שלום,
במרץ 2015 הסתיים חוזה בין אימי לבין חברת אמבולנט, חוזה שלא חודש מעולם, להיפך, סיימתי את ההתקשרות עם חברת אמבולנט מכיוון שהחלפתי אותה בחברת שירות אחרת עבור אימי ז"ל כי הם לא עמדו במחויבויות שלהם.
אציין כי אין ברשותי מסמך שמאשר התנתקות מכיוון שעשיתי זאת טלפונית ואף ביטלתי את כרטיס האשראי. לא גרתי עם אימי לכן אין לי שום אינדיקציה לדעת אם חברת אמבולנט אספה את הדברים ממנה כמו שהתחייבה או לא.
אימי נפטרה כשנה וחצי לאחר מכן ומספר חודשים לאחר פטירתה, נזכרו מחברת אמבולנט ש"יש אצלינו ציוד" וזאת מאחר שפתאום שמו לב שבמשך התקופה הזו בעצם לא חוייבנו באשראי כי ביטלתי את ההוראה.
פעם בשנה הם נזכרים בנו ומתקשרים לדרוש תשלום. כל פעם מחדש אני מסבירה כי דירתה של אימי ז"ל פונתה מזמן ולא היה בה ציוד של אמבולנט. היום קיבלתי פנייה במייל עם דרישה לתשלום של 3,600 ש"ח ואיום (לא ראשון אגב) בתביעה.
אבקש לדעת מה זכויותי בנושא.
כמו כן אשמח לדעת אם זה נחשב הטרדה, איום וסחיטה, מכיוון שלא פעם הוסבר להם העניין וכל פעם הסכום גדל וציוד חדש מומצא. אימי ז"ל לא השתמשה בשירות שלהם ממרץ 2015 , אני מניחה שאת זה אפשר להוכיח על ידי חברת נטלי שסיפקה לנו שירות בתקופה שבין מרץ 2015 ועד פטירתה של אימי באוגוסט 2016.
תודה מראש על ההתייחסות. | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:52:48 |
| שלום רב טל,
עקרונית, סעיף 13ה(ה) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"בעסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה שהיא עסקה לתקופה קצובה, לא יתקשר עוסק עם צרכן, לתקופה העולה על שנה"
בנוסף,בסעיף 13ה(ז) נקבע כי:
"לא יהיה תוקף לתנאי החוזה לעסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה, הקובע, במפורש או במשתמע, כי לאחר העתקת מקום מגוריו של הצרכן למעון, אשפוזו לתקופה ממושכת במוסד רפואי או פטירתו,ימשיכו החיובים המוטלים על הצרכן לפי החוזה לחול עליו, או יחולו על אדם אחר, ויראו כאילו נקבע בחוזה שתנאי כאמור בטל באותו מועד"
על כן, יש לפנות אל החברה בעניין תוך הצגת הראיה לפיה במרץ 2015 אמך ז"ל היתה מנויה בחברה אחרת וכן את הוראות הדין כמפורט לעיל.
לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
תוכלי לקבל מידע מפורט בעניין שירותי רפואה דחופה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/guide-to-emergency-health-care | |
|
|
|
| 13/3/2019 10:30 |
צ.פ. |
 | | מחבר: | צ.פ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:30:46 |
| שלום,
רכשתי פאה בהזמנה אישית. קיבלתי אותה לא מושלמת והחזרתי לתיקונים וסיום עבודה (חבשתי אותה כשבוע, בעצתה של היצרנית שאראה איך היא ואתרגל ואראה מה צריך לתקן- כמקובל).
התיקונים לקחו זמן רב מההסביר, ולבסוף הגעתי למדידה כאשר הפאה שוב אינה מושלמת וחסר בה צבע בהיר כפי שביקשתי מראש והיה בפאה קליפס שבור. כדי להשלים את הפאה ביקשתי שיוסיפו הרבה גוונים (כאשר כוונתי לגוונים אותם סיכמנו בהזמנת הפאה ונכתב על ידי היצרנית בטופס ההזמנה) ושיתקנו את הקליפס השבור.
לאחר מספר ימים הגעתי לקחת את הפאה ואכן הוסיפו המון גוונים.
היצרנית שמה לי את הפאה על הראש וכך הלכתי הביתה.
כאשר הגעתי הביתה ראיתי בתאורה טובה יותר שהגוונים צהובים לחלוטין ואינם כפי שביקשתי בהזמנה, כמו כן הקליפס היה שבור עוד יותר וגרם לנזק לפאה.
חזרתי אליה לאחר יומים (היה שבת באמצע) וביקשתי שתתקן ותסיים את מה שצריך, והחלה לכעוס עלי.
ביקתי לבטל את העיסקה והיא הסכימה בהחזר של 25% (לטענתה כך כתוב בטופס ההזמנה- שאינו חתוום לא על ידה ולא על ידי)
לאחר דין ודברים הסכימה לרדת ל 16%
עבר מאז ההחלטה שכך נתקדם כשבועיים וטרם קיבלתי את הכסף בחזרה (הפאה אצלה)
כרגע לטענתה רו"ח שלה אמר שצריכה לשלם ב4 תשלומים והיא מוכנה לבוא לקראתי ולשלם ב2 תשלומים.
יש לציין שעד היום לא קיבלתי חשבונית לא על המקדמה ולא על התשלום הסופי.
אשמח לדעת האם מותר לה עפ"י החוק לקחת 16% והםא נכון הדבר בענין התשלומים? (אני ראיתי שיש לבחזיר את הכסף המזומן או צ'יק תוך 7 ימים)
תודה רבה. | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:41:55 |
| שלום רב,
כפי שניתן לך יעוץ במענה הטלפוני, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק להסדיר את העניין.
לשאלתך- היות שבמקרה המתואר, אין לצרכן זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), במוצר המדובר, הרי שיש לפעול בהתאם להסכם בניכם.
| |
|
|
|
| 13/3/2019 10:15 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:15:33 |
| | שלום, ברצוני לבדוק מה קורה בסיטואציה בה סגרתי עם חברת איסתא טיסות לארהב, מציינת שעל כל הטיסות שילמתי כמחיר טיסה סדירה ללא שינוי, חברת התעופה ביטלה את אחת הטיסות ואיסתא טוענים שהם אינם סופגים זאת, נותנים לי טיסה למחרת בבוקר שהיא לא אקטואלית עבורי כי אני ובעלי דתיים וטיסה זו עלולה לגרום לנו לחלל שבת, שום שינוי לא הגיע מצידנו, האם בסיטואציה כזו ניתן לתבוע את החברה? | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:26:46 |
| נוי שלום רב,
על מתנ לבחון את הנושא יש לעיין בהסכם בינך לבין בית העסק, אך לכאורה, מוטלת חובה על חברת הנסיעות לעמוד בהתחיבויותיה על פי ההסכם המקורי, ושינוי התנאים, היה ומדובר בשינוי מהותי, יכול לאפשר לכם את ביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 13/3/2019 10:08 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:08:33 |
| שלום רב,
האם תקנות המעליות נחתמו, עברו ובתוקף? האם זה אומר שאני יכולה להתקשר עם כל חברה לצורך מתן שירות ואחזקה למעלית והחברה המתקינה חייבת לספק לה חלקי חילוף וגישה לטכנולוגיה? | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:25:04 |
| מיכל שלום רב,
התקנות הנוגעות למעליות לא נחתמו ועל כן לא נכנסו לתוקפן.
כל נושא השירות והתיקון יעשה בהתאם להסכמות עם בית העסק ובהתאם להסכם השירות. | |
|
|
|
| 13/3/2019 10:41 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:41:45 |
| רכשתי מיטה טלפונית שלא סופקה בזמן
עברתי מול החברה טלטלות רבות וביקשתי לבטל מוצר האם אני חייבת לרשום הודעת וואטסאפ או פקס על מנת לבטל למרות שהביטול מתבצע בגלל בעיה שלהם? | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:23:36 |
| תהילה שלום רב,
על פי הוראות הדין, על הצרכן לבטל את העסקה באופן בו התבצעה.
כלומר, היה והעסקה בוצעה דרך פנייה באמצעות אתר האינטרנט, יש לבטלה באותו האופן.
מומלץ בכל מקרה להעביר פנייה בכתב לצורך ביטול העסקה על מתנ שיהיה בידך תיעוד לעניין.
על מנת שהעסקה תבוטל יש צורך בשיתוף פעולה של בית העסק ולא ניתן לעשות זאת עצמאית. | |
|
|
|
| 13/3/2019 10:02 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 10:02:58 |
| רכשתי מיטה טלפונית שלא סופקה בזמן
עברתי מול החברה טלטלות רבות וביקשתי לבטל מוצר האם אני חייבת לרשום הודעת וואטסאפ או פקס על מנת לבטל למרות שהביטול מתבצע בגלל בעיה שלהם? | |
|
|
|
| 13/3/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 13:23:15 |
| תהילה שלום רב,
על פי הוראות הדין, על הצרכן לבטל את העסקה באופן בו התבצעה.
כלומר, היה והעסקה בוצעה דרך פנייה באמצעות אתר האינטרנט, יש לבטלה באותו האופן.
מומלץ בכל מקרה להעביר פנייה בכתב לצורך ביטול העסקה על מתנ שיהיה בידך תיעוד לעניין.
על מנת שהעסקה תבוטל יש צורך בשיתוף פעולה של בית העסק ולא ניתן לעשות זאת עצמאית. | |
|
|
|
|