| 16/3/2019 22:56 |
iti100 |
 | | מחבר: | iti100 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2019 | | שעה: | 22:56:43 |
| אהלן חברים לפני כשנה הסכמנו לקנות לבן שלנו במחשב שיפורים מסויימים במשחק מסויים תוך כדי שימוש בכרטיס אשראי בן לאומי והכל היה בסדר.
לפני מספר ימים קיבלתי הודעות חיוב על סך של 299$ למייל שלי שמודיעות כי ניקנו שיפורים במשחק אך עיסקת האשראי לא אושרה וכי עלי לשלם סכום זה במידי לאחר בירור מול בני התברר לי כי ככל הנראה לחץ על קניית השיפורים (הילד אינו דובר אנגלית)אך מאחר וכמובן לא היה כרטיס אשראי מעודכן לא אושרה העסקה , פניתי לחברת המשחקים והם שלחו לי מייל מאיים כי עלי לשלם במידי ולא מעניין אותם כי מדובר בקטין שאינו מבין אנגלית .
מה עלי לעשות ? | |
|
|
|
| 17/3/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 13:47:54 |
| שלום רב,
היה והעסקה לא אושרה, על בית העסק היה להמנע ממתן השירות בגין העסקה.
האם על אף העדר אישור הם החליטו לאפשר את השימוש בשיפורים כאמור?
| |
|
|
|
| 18/3/2019 20:12 |
iti100 |
 | | מחבר: | iti100 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 20:12:55 |
| | לצערי הילד אומר שכן זה נתן לו להשתמש בכל השידרוגים ,כאשר נכנס למשחק למחרת נחסם לגמרי | |
|
|
|
| 18/3/2019 13:01 |
הדס גלברט |
 | | מחבר: | הדס גלברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 13:01:42 |
| שלום רב. שמי הדס ואני מתחתנת בעוד חודשיים וחצי. כבר מאוקטובר הלכתי לחיפושים אחר שמלות כלה ומצאתי שמלה בחברה גדולה. השמלה היא להשכרה. בדקו לי שהתאריך שלי פנוי ושריינו לי את השמלה. חתמתי איתם על חוזה ושילמתי מקדמה של 30 אחוז כפי שנהוג.
בשבוע שעבר החלטתי עם עצמי שהמחיר קצתכבד עליי וקשה לי לעמוד במחיר השמלה אז החלטתי להתקשר אליהם ולבטל את העיסקה. שבוע מנפנפים אותי ואומרים שמנהלת תחזור אליי מחר ורק אתמול התקשרה אליי מישהי שהיא אפילו לא המנהלת, בשביל להגיד לי שאם אני רוצה לבטל עיסקה אין בעיה אבל אצטרך לשלם 80 אחוז ממחיר השמלה. עכשיו, מאז אוקטובר לא הגעתי לשום מדידה ושום תפירה אישית ושום דבר. השמלה כביכול רק נשמרה לי. לא נגעו בה בכלל מאוקטובר. שאלתי אותה למה אני צריכה לשלם 80 אחוז על שמלה שאפילו מדידות לא נעשו לה היא אמרה לי "השמלה היא מהמלאי והיא שמורה רק לך בתאריך הזה והיא שמורה לך כבר מאוקטובר". הקטע שזה לא נכון כי השמלות שיש להן במלאי הן שמלות שנשארות במלאי ואני לא אקבל את אותה השמלה אלא חדשה עם תיקונים לפי המידות שלי. זו חברה ממש גדולה ונאמר לי גם שהשמלה שבחרתי היא לפי מידות הדוגמנית וכמובן שתיתפר למידותיי לפי הצורך. וגם אם זה נכון.. אין שום סיבה שאשלם 80 אחוז ממחיר השמלה אם אף אחד לא נגע ולא תפר בה כלום!
הבעיה היא החוזה המעומעם.. שולחת פה את הפיסקה הנוגעת בביטול עסקה: "במידה ותבוטל הזמנה זומכל סיבה שהיא, לא יוחזרו ללקוח דמיהמקדמות ששולמו ועל הלקוח יהא לשלם את מלוא מחיר ההזמנה ללא יוצא מן הכלל. תשלום מקדמה הנמוך מ30% אינו פוטר את הלקוח מתשלום זה." האם זה חוקי בכלל? הרי כבר שילמתי את המקדמה והיא זו ששומרת לי על השמלה.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 18/3/2019 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 17:16:35 |
| שלום רב הדס,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם במקרה המתואר, מדובר במוצר להשכרה ולא לרכישה, על כן, התקנות לא יחולו על המקרה המתואר, ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 18/3/2019 12:33 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 12:33:07 |
| בשנה האחרונה סוכן ביטוח עשה לי ביטוחים שונים אך לא ביטל לי בחברה הקודמת כך שבמשך 4 חודשים קיבלתי חיובים כפולים באלפי שקלים!!! לאחר אין ספור שיחות אליו הוא הצליח להסדיר שאשאר בחברה מסויימת והם לא יגבו ממני 4 חודשים. [את הפוליסות-רק חלק מהן קיבלתי כחצי שנה אחרי תחנונים. חלקן עדיין לא קיבלתי] לאחר מכן התחלתי לקבל במשך כמה חודשים מכתבים על חיובים וקנסות-התברר כי הסוכן לא ביטל את הביטוחים אלא רק עצר את החיובים וכשפניתי לסוכן הוא אמר לי לא להתייחס! יצרתי קשר עם חברת הביטוח והיא אכן אישרה את החיובים. כעסתי מאוד וביקשתי מהסוכן שישא בהוצאות והוא הבטיח שהנושא יטופל ואף ישלם לי אם צריך אך בפועל ניתק קשר לחלוטין והתעלם מכל השיחות וההודעות שלי וכבר כמה חודשים שהוא לא עונה לי.מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 18/3/2019 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 15:38:56 |
| שלום רב אורית,
בעניין זה עליך לפנות אל המפקח על הביטוח- רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר,בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon
| |
|
|
|
| 18/3/2019 11:37 |
ליאור להב |
 | | מחבר: | ליאור להב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:37:22 |
| | המוצר בעלות של 3500 ש"ח!!! נרכש באלמ עפולה, עבד חודש וחצי באופן תקין וכעת מרבית נסיונות ההפעלה לא צולחים.טכנאי ביקר במקום - לטענתו המכשיר תקין, אין חיווי תקלות. לאחר 3 שבועות עם מכשיר לא תקין שעובד רק מתי שהוא רוצה אני מעוניין להחזיר את המכשיר ולקבל זיכוי לרכישת אחר מסוג אחר. איך אפשר לעשות זאת החברה לא בדיוק ששה לעזור ולא בדיוק מבינה את הבעייה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:33:44 |
| שלום וברכה ליאור,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) על בית העסק נותן שירותי האחריות בת השנה ("אחריות יצרן") לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר ללא עלות הכל בכפוף לתקנות. עוד קובעות התקנות כי מקום בו הצליח בית העסק לתקן את המוצר עליו להעמיד מוצר חלופי תקין או להשיב את הכספים לבחירתו של נותן השירות. בנוסף, לעמדתנו אי ביצוע החובות החלות על בית העסק כאמור לעיל מקימה בנסיבות מסויימות זכות לפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/3/2019 21:22 |
דיאנה |
 | | מחבר: | דיאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 21:22:11 |
| שלום, ב01.03 סגרתי עסקת סירוק כלה עם מעצבת שיער ליום החתונה- 11.06.
ב01.03 שילמתי לה מקדמה על סך 400 ש״ח באמצעות העברה בנקאית. את החשבונית היא הנפיקה ב03.03.
לאחר שבוע וחצי, ב12.03, ביקשתי ממנה לבטל את העסקה בינינו ולהחזיר לי את המקדמה. היא טענה שמקדמה היא מחזירה רק עד 4 חודשים לפני יום האירוע ע"פ חוק, או בשל סיבה מצערת של ביטול אירוע. לא אמרה לי זאת במעמד סגירת העסקה (טלפונית) וגם לא נחתם בינינו חוזה. האם לאחר 12 ימים מביצוע העסקה אני זכאית להחזר המקדמה במקרה של ביטול? | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:12:14 |
| שלום וברכה דיאנה,
אין בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) כדי להקים לצרכן זכות לחרטה ולביטול עסקה, והדבר נתון למדיניות בית העסק ולהסכמות שבין הצדדים. ברם חובה היתה על בית העסק להביא בפנייך את כל המידע אודות מדיניות הביטול טרם ההתקשרות בעסקה, לא כל שכן מקום בו הלכה למעשה לפי הדברים שנאמרו לך ע"י בית העסק בדיעבד (קרי זכות ביטול 4 חודשים לפני האירוע), הרי שלא ניתן היה לבטל כלל את העסקה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:31 |
דיאנה |
 | | מחבר: | דיאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:31:07 |
| היי, רב תודות על המענה המהיר.
האם מתוקף כך שלא נמסרה מדיניות הביטול בעת סגירת העסקה/ לא נחתם שום חוזה בין שני הצצדים- אוכל לקבל את המקדמה בחזרה? | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:26:07 |
| שלום וברכה דיאנה,
יש לתקן ולהוסיף, מהסתכלות שניה בפנייתך הראשונה שהמדובר בעסקה שנרכשה בטלפון, הרי העסקה היא עסקה טלפונית לקבלת שירות חד פעמי, לכן ניתנת לביטול על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגננת הצרכן בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר מביניהם, ובתנאי שנותרו יומיים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד האירוע. | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:36 |
שאלה בנוגע לחוק הספאם |
 | | מחבר: | שאלה בנוגע לחוק הספאם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:36:05 |
| באתר ללא מטרות רווח, על מנת לשאול אנשים אם הם מעוניינים בעבודה מהבית? מדובר במייל חד פעמי בלבד, שתוכנו כולל התנצלות אם הנמען לא מעוניין במייל זה.
יש לציין, שהמייל לא מפרסם שום מוצר ולא מעודד הוצאה כספית מכל סוג שהוא. המייל כן כולל עידוד לעבוד בשיווק באינטרנט.
תודה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:22:16 |
| שלום רב,
ראה מידע מפורט בעניין חוק הספאם באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 15/3/2019 10:11 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2019 | | שעה: | 10:11:16 |
| שלום.
ביצעתי עסקה בתשלומים לקניית מוצר חשמלי ונתתי 10 שקים דחויים.
במעמד העסקה השקים נבדקו השיקים באמצעות חברת ERN והעסקה אושרה.
לאחר מספר שקים שנפרעו- לצערי חזר שיק אחד.
מייד התקשרתי לחברה וביקשתי לקבל פרטי בנק לצורך העברה בנקאית.
לאחר מכן פנו אליי מחברת ERN ודרשו שאעביר להם את סכום השיק + עמלה של 95 ש"ח (השיק היה בסכום של כ 400 ש"ח).
לא ברור לי מנין יש להם את הזכות לחייב אותי בעמלה הזו.
הם לא היו צד לעסקה ואף אני לא חתמתי או הסכמתי בעל פה מול העסק שאני מקבל עליי את התנאים של ERN.
אשמח להתייחסותכם.
| |
|
|
|
| 17/3/2019 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 10:47:22 |
| שלום וברכה חיים,
אין זה מן הנמנע כי במסגרת אותה בדיקה של הציקים המאוזכרת בפנייתך ו/או באופן אחר כלשהו, נעשתה המחאת זכות לטובת אי אר אן. מכל מקום, קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, שעה שהדבר דורש בחינה של מלוא הנסיבות והמסמכים נשוא הפרשה. מוטב להימנע ככל שניתן ממקרים של צקים שאינם מכובדים. | |
|
|
|
| 17/3/2019 14:19 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 14:19:27 |
| השיק לא ניתן היה להסבה, ונרשם לפקודת בית העסק בלבד.
גיליתי גבר חמור- אני כתבתי את השיק לבעל העסק (לא לפקודת אלא ל- , ולמעלה קרוב למוטב בלבד), ובעל העסק הוסיף באותה שורה בהמשך לשם העסק את חברת אי אר אן.
האם זה מותר???
ונניח שכן- לא אין שום שיח אתם. מנין יש להם את הזכות לתבוע ממני עמלה של 90 ש"ח? | |
|
|
|
| 17/3/2019 10:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 10:54:04 |
| | גם לי לא מובנת העמלה הזו. לדעתי, היא הייתה צריכה להופיע בהסכם הרכישה עם המוכר. יכול להיות שמדובר על שיטת מצליח. | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:17:34 |
| שלום וברכה חיים,
בשורה התחתונה היה זה הצרכן במקרה המתואר בפנייתך שהפר את ההסכמות שבין הצדדים, התחייבותך לתשלום התמורה. ומטבע הדברים הדבר גרם לנזקים לבית העסק, הצרכן הוא שאמור לחוב בפיצוי בגין נזקים אלה . | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:34:57 |
| | הוא מוכן לשלם וכתב זאת אבל רק מה שהוסכם. יבוא צד ג' וידרוש X ש"ח, אולי כדי לנסות ולהגדיל את רווחיו. הלקוח צריך לעמוד דום לצד שלא היה מעורב בעסקה? ישנן הסכמות מסוימות בעסקה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:18 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:18:26 |
| אנימבין שעל הלקוח לשלם את עמלות הבנק שחויב בהם העסק עקב ההחזרה- זה נזק ממשי שנגרם לו.
אבל מהיכן באה הדרישה לשלם עמלה של 90 ש"ח, כאשר סכום השיק היה כ 400 ש"ח?
מחר יבוא מישהו ויתבע 100 אלף ש"ח....
ברור לי שאם העסק אכן נפגע משמעותית- הדרך פתוחה לפניו לתבוע נזקים.
אבל ההתנהלות של ERN היא לתבוע את העמלה ללא קשר לנזק שנוצר ללקוח.
והבעייתיות היא כפולה:
1. מכייון שאני רשמתי על השיק את שם העסק, והשיק היה למוטב בלבד ללא אפשרות הסבה- האם מותר היה לעסק להוסיף בכתב ידו את חברת ERN כמוטב לשיק?
2. האם נסיונם של ERN לגבות ממני עמלה של 90 ש"ח היא לא ניסיון להוציא ממני דבר במרמה? | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:18 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:18:30 |
| אנימבין שעל הלקוח לשלם את עמלות הבנק שחויב בהם העסק עקב ההחזרה- זה נזק ממשי שנגרם לו.
אבל מהיכן באה הדרישה לשלם עמלה של 90 ש"ח, כאשר סכום השיק היה כ 400 ש"ח?
מחר יבוא מישהו ויתבע 100 אלף ש"ח....
ברור לי שאם העסק אכן נפגע משמעותית- הדרך פתוחה לפניו לתבוע נזקים.
אבל ההתנהלות של ERN היא לתבוע את העמלה ללא קשר לנזק שנוצר ללקוח.
והבעייתיות היא כפולה:
1. מכייון שאני רשמתי על השיק את שם העסק, והשיק היה למוטב בלבד ללא אפשרות הסבה- האם מותר היה לעסק להוסיף בכתב ידו את חברת ERN כמוטב לשיק?
2. האם נסיונם של ERN לגבות ממני עמלה של 90 ש"ח היא לא ניסיון להוציא ממני דבר במרמה? | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:10 |
MiaEdilt |
 | |
|
| 18/3/2019 13:49 |
JackEdilt |
 | |
|
| 18/3/2019 11:08 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:08:38 |
| שלום הזמנו ספות בעיצוב אישי ובמידות לפי בקשתנו לאחר סחבת של 3.5 חודשים הגיעו הספות לא במידות שנכתבו במפרט
לדוגמא.
במפרט כתוב שעומק המושב בלבד יהיה 60 ס"מ ובפועל הגיע ספה אחת 50 ס"מ(17%) וספה אחת 46 ס"מ(23%)
במפרט עומק כללי עליון 95 ס"מ
בפועל 83 ס"מ(14%)
במפרט 4 שקעים קפיטונז בפועל 6 שקעים
במפרט רוחב מושב 80 ס"מ
בפועל 70 ס"מ(12%)
כשהעלנו את הענין בפני המוכר והבענו את רצונינו לבטל את העיסקה
הוא לא הסכים
לטענת החנות בגלל שזה יצור מיוחד יתכן סטיה של בין 5-10% ס"מ
שאלתי היא א. האם זה נכון שמותר לו סטיות כאלו גדולות?? (למרות שהסטיות בפועל גדולות אפילו ממה שהוא עצמו אומר שמותר לו)
ב. האם ניתן לבטל עיסקה בחברת האשראי?
ג. על מי מוטלת החובה להחזיר את הספות לבית העסק במידה ומבטלים עיסקה? | |
|
|
|
| 18/3/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 13:49:28 |
| שלום רב טליה,
לא ציינת אם בהסכם ההתקשרות בניכם צוין כי ייתכן ותהיה סטייה במידות?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, ובמקרה שבו הוכחה אי התאמה, על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות להובלת המוצר, לכאורה.
מכאן, שאם יש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה במוצר, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לעניין שאלתך בדבר ביטול העסקה מול חברת האשראי- עקרונית, חברת האשראי פועלת מכח חוק כרטיסי חיוב, ורק במקרים המנויים בחוק, היא רשאית לעצור את התשלומים, אולם לא במקרה המתואר, לכאורה.
| |
|
|
|
| 18/3/2019 11:05 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:05:15 |
| היי
ביום שבת ביצעתי הזמנה באתר אונליין מקומי המחיר הופיע ב199 שח לשמלה מדגם חדש במקום 499
לאחר ההזמנה קיבלתי מייל שהיה בג באתר האונליין ולא ניתן לחייב את השמלה במחיר שהופיע
ולפנים משורת הדין ינתן לי 15 אחוזהנחה לקניית השמלה במחיר המלא
אני לא מסכימה ורוצה את השמלה במחיר של 199 בשרות הלקוחות באתר אמרו לי שלא ניתן לקבל את השמלה בסכום זה
אשמח לדעת מה ניתן לעשות מול בית העסק
תודה רבה
| |
|
|
|
| 18/3/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 13:40:36 |
| סמדר שלום רב,
היה ומדובר בטעות סופר, אשר תוקנה בסמוך לאחר הדיווח, אז על פי הפסיקה, לא תקום בהכרח הזכות לרכוש את המוצר במחיר הנמוך.
אומנם סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן מחייב עוסק למכור לצרכן מוצר במחיר שהוצג, אך על פי הפסיקה יש לבחון האם ממכלול הנסיבות עולה כי מדובר בטעות בתום לב או בהטעיה מכוונת.
על כן, היה ומדובר בטעות בתום לב, שתוקנה בסמוך לרכישה, ולא נגרם נזק כלכלי של ממש, בהחלט יתכן כי לא תוטל על בית העסק חובה כאמור. | |
|
|
|
| 18/3/2019 10:33 |
אמיר צ |
 | | מחבר: | אמיר צ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 10:33:40 |
| שלום רב,
רכשתי מיטה בחנות רהיטים. התשלום נעשה מראש כאשר הובטח לי שהמיטה תגיע לבייתי תוך שבוע ימים.
לאחר שבועיים סבלים הביאו את המיטה לבייתי ומייד עם ההתקנה ראיתי סימני מעיכה ופגמים במיטה שנצבעו על ידי היצרן בנסיון להסתיר.
אמרתי לסבלים שאיני מעוניין במיטה ושייקחו אותה. הסבלים פרקו את המיטה החזירו אותה לאריזות ופינו אותה מבייתי.
כעת בית העסק מסרב לבטל את העיסקה ורצה להביא לי מיטה אחרת במקום.
איני מעוניין במיטה מבית עסק שאינו ישר ומעוניין לבטל את העסקה | |
|
|
|
| 18/3/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 13:37:45 |
| שלום רב אמיר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של מוצר פגום על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
מכאן, שאם יש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/3/2019 09:03 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 09:03:41 |
| שלום רכשתי מקפיא , באותו הזמן שסיפקו לי ראיתי שבדופן יש מכות במקפיא
התקשרתי אמרו לגשת לשירות והשירות אומר שישלח אלי טכני ,
אני רוצה שיחלפו לי את המקפיא ולא יתקנו .
האם הם יכולים לא להביא לי חדש ? | |
|
|
|
| 18/3/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 12:02:17 |
| שלום וברכה רונית,
על פניו יש ליתן לבית העסק לתקן את הדרוש תיקון בהתאם לחובות החלות עליו מכוח תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). יש מקרים בהם לא ניתן לתקן או שהפגם הינו כזה שאין לקבלו ממוצר חדש ואז יש בהחלט מקום לעמוד על קבלת מוצר תקין חדש חלופי. | |
|
|
|
| 16/3/2019 05:38 |
דמיר |
 | | מחבר: | דמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2019 | | שעה: | 05:38:52 |
| הגשתי תלונה לפני שבוע ומשהו בארך, ולא קיבלתי תשובה עדיין.
מספר התלונה הוא "621167" אפשר בבקשה לדעת מה מצב התלונה ומתי יצרו איתי קשר בבקשה? ממשיכים לדרוש ממני עוד דברים ואני רוצה לטפל בעניין אבל מחכה לתשובה ממכם. | |
|
|
|
| 17/3/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 13:45:27 |
| שלום רב,
העברתי לאחראי על התחום מייל בעניינך וביקשתי כי יצור עמך קשר. | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:05 |
דמיר |
 | | מחבר: | דמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:05:52 |
| | תודה. זה פשוט מאד חשוב ודחוף לי ואני מחכה כבר הרבה מאד זמן. | |
|
|
|
| 17/3/2019 16:58 |
יוליה |
 | | מחבר: | יוליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 16:58:28 |
| שלום רב.
בחודש מאי 2018 התקינו לנו מטבח ושיש. עכשיו נפתח סדק בחיבורים בין פלטות השיש. פניתי למתקין שהוא קבלן חיצוני שעובד עם חברת המטבחים. הוא הבטיח שתוך שבוע יגיע לתקן ולא הגיע וגם לא ענה יותר לשיחות. פניתי לאחר שבוע לחברת המטבחים. דם אמרו לי שהפניה הועברה ויצרו איתי קשר לתיאום. עובד של אותו קבלן חיצוני יצר איתי קשר היום כעבור שבוע מפנייתי לבית העסק ואמר שהיום הוא באזור שלי ויכול לבוא. אמרתי שאני בעבודה ולא יכולה מעכשיו לעכשיו. אז הוא אמר כתב לי שפעם אחרת כשיגיע לאזור. יש חוק שמחייב אותם לתקן תוך זמן מסויים? ותאם איתי מראש? ולא ככה... | |
|
|
|
| 18/3/2019 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 10:52:03 |
| שלום וברכה יוליה,
אין חובה בדין ליתן אחריות בגין שיש. עליך לעיין אפוא בהוראות האחריות/כתב השירות שניתן לך, על מנת לעמוד על החובות וההתחייבויות החלות על בית העסק באשר לתיקון השיש. יחד עם זאת, תיקון לחוק הגנת כצרכן המכונה חוק הטכנאים החיל את הוראות החוק גם על ביקור של נציג בית העסק לצורך מתן שירותי אחריות, ובמקרה של הפרה של ההסדר שבחוק באשר לזמן המתנה של צרכן לנציג שמנקבע לו ביקור שכזה, יחוייב בית העסק בפיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם להוראות החוק. | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:02 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:02:53 |
| "אז הוא אמר כתב לי שפעם אחרת כשיגיע לאזור."
תיאום צריך להתבצע עד שעה 20:00 ביום שלפני ולא באותו היום. | |
|
|
|
| 17/3/2019 17:14 |
אלמיטו סמואל |
 | | מחבר: | אלמיטו סמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 17:14:57 |
| האם אני יכולה לבטל עסקה של פינת אוכל כי הגיע פגום וחזרתי אותו בעל העסק טוען שלא ניתן לבטל.
בברכה | |
|
|
|
| 18/3/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 10:57:35 |
| שלום וברכה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ריהוט שנרכש מחנות בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, ובתנאי שהריהוט לא הורכב בבית הצרכן, וכן בתנאי שאין המדובר במוצר בהזמנה מיוחדת , הכל בכפוף ליתר הוראות התקנות האמורות. קיומו של פגם או אי התאמה במוצר יכול להקים זכות לביטול העסקה, מקום בו בית העסק אינו מתקן את אי ההתאמה בהתאם להוראות חוק המכר ולהסכמות שבין הצדדים. ברם יש ליתן לבית העסק לתקן את ההפרות ראשית. | |
|
|
|
| 17/3/2019 10:07 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 10:07:30 |
| בוקר טוב,
פניתי לחברת השכרת הרכב בגין חיוב כפול עבור נסיעה בכביש 6. בפועל הם חייבו נסיעות בכביש 6 בצורה ישירה, ואני שילמתי עליהם גם מחשבוני האישי.
פניתי לגברת שמטפלת אצלם בנושא, היא בדקה ואמרה שהחיוב אכן שגוי, "ויצאה בקשה להחזר הכסף."
כבר חודש אני רודף אחריהם שיחזירו לי את הכסף שגבו, וזה עדין בבדיקות בירורים אישורים ומה לא ...
מה ניתן לעשות מעבר לכך ? ברשותי תכתובות בנושא שעברו במיילי.
תודה.
דוד | |
|
|
|
| 17/3/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 13:17:39 |
| דוד שלום רב,
היה וכל פניותיך לא הועילו, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 18/3/2019 10:30 |
דוד |
 | |
|
| 15/3/2019 14:10 |
יעקוב ואליס |
 | | מחבר: | יעקוב ואליס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2019 | | שעה: | 14:10:24 |
| הזמנתי רהיטים עם הזמנה מיוחדת בתאריך 12.3.19 בשעה 20:00.המוכר אמר לנו שאם רוצים שינוי, אפשר להתקשר למוחורת עד 12:00.
ב13.3.19 התקשרתי בשעה 10:00, ובקשתי מהמוכרת לעצור את הכל. בשעה 18:00 התקשרת עוד לחנות, אמרתי שאני רוצה לבטל, האחראי לא היה, נתנו לי מס טל שלו. דיברתי איתו בשעה 19:30, אמרתי לו שאני רוצה לבטל. אמר לי שהוא עסוק ויחזור אלי. בסוף דיבר איתי למחרת ה 14.3.19 ואישרתי שאני רוצה לבטל ושאפגוש אותו בחנות ב18:00 אותו יום. אמר לי שכתוב בהזמנה וחתום על ידנו שבמקרה של ביטול צריך לשלם 25 אחוז מהעסקה ושהוא התחיל לייצר, למרות שבקשתי ודיברתי איתו על כוונתי לבטל פחות מ14 שעות מזמן הזמנה לא כתוב בהזמנה אבל כתוב בהזמנה תוך כמה זמן מותר לבטל בלי כנס..השאלה שלי, האם מותר לבטל תוך יום יומיים בהזמנה מיוחדת. אני מציינת שעדיין לא החלטתי את כל הפרטים, סוג עץ, צבע,מידות. האו שכנע אותי וביקש תשובה סופית עד יום שני ה18.3.19.
| |
|
|
|
| 17/3/2019 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 11:31:47 |
| שלום וברכה יעקוב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ריהוט בתוך 14 יום ממועד העסקה, מחריגות את זכות החרטה והביטול במקרה של הזמנה מיוחדת, וקובעות כי הזכות תוחרג רק מקום בו הוחל בייצור המוצר. על בית העסק אפוא להראות כי הוחל כבר בהליך הייצור במועד בו נתקבלה הודעת הביטול, חרף טענתך למועד מתן הודעת הביטול והעובדה כי פרטים רבים בהזמנה טרם נסגרו לטענתך. ברי, כי אין תוקף להוראות בהסכם הפוגעות בזכות צרכנית מכוח הדין כאמור לעיל, ואדרבה הדבר עשוי לעלות כדי הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך, לרבות פיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח לפי סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 17/3/2019 15:19 |
יעקוב ואליס |
 | | מחבר: | יעקוב ואליס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 15:19:53 |
| | לפי תשובתכם, מה עלי לעשות, מה התאליך? | |
|
|
|
| 17/3/2019 15:22 |
יעקוב ואליס |
 | | מחבר: | יעקוב ואליס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 15:22:01 |
| | איך עלי לפעול עכשיו?אחרי תשובתכם מ17.3.19 | |
|
|
|
| 18/3/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 08:47:08 |
| יעקב שלום רב,
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב ולציין את האמור לעיל.
לציין כי קמה לך זכות הביטול, וכי הציון של דמי ביטול גבוהים בהסכם מהווה הטעיה חמורה והפרה של הוראות הדין.
לאחר העברת פנייה בכתב יש לבקש כי בית העסק ימסור תגובתו בכתב.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 17/3/2019 15:17 |
נורית |
 | | מחבר: | נורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 15:17:40 |
| התנתקתי מהוט ע"י שליחת הודעה באמצעות אתר נתק. קיבלתי אישור מהאתר כי הבקשה הוגשה. לאחר כשבועיים פניתי להוט לוודא כי אינם מחייבים אותי ונאמר לי כי לא קיבלו את הבקשה וכי אני עדיין מחוייבת וכי הניתוק יחול רק מיום השיחה עימם. אני מעוניינת לקבל זיכוי על התקופה בה הייתי מנותקת (כםי שחשבתי).
מה עליי לעשות על מנת לקבל זאת? | |
|
|
|
| 18/3/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 08:44:44 |
| נורית שלום רב,
יש לבקש מ"נתק" את פרטי ההודעה שנשלחה להוט וכן את האישור כי ההודעה אכן התקבלה.
לאחר קבלת מכלול הפרטים ובדיקה כי הפרטים בבקשה זהים לפרטייך, ונשלחו ליעד המתאים, יש להעביר לחברה פנייה בכתב ולציין כי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, מחייבות אותם להפסיק את השירות בתוך 3 ימי עסקים מיום בקשתו הראשונית של הצרכן לביטול עסקה, והצרכן רשאי לבטל עסקה בכל דרך.
העובדה כי משלוח ההודעה הגיע ליעד המתאים מהווה עילה מספקת לביטול העסק רטרואקטיבית, היה ובית העסק אינו יכול לספק הסבר לאי קבלת ההודעה. | |
|
|
|
| 17/3/2019 15:15 |
מוטי גרינהאוז |
 | | מחבר: | מוטי גרינהאוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 15:15:36 |
| שלום רב
מה תוקף גיפט קארד של ישרכרט?
יום טוב
מוטי | |
|
|
|
| 18/3/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 08:42:32 |
| מוטי שלום רב,
היה ומדובר בכרטיס מתנה (לרכישה בסכום ששולם בעד הכרטיס בחנות אחת ספציפית) אז תוקפו יהיה שנתיים לפחות מיום הנפקתו, בדומה לזיכוי לרכישה חוזרת.
היה ומדובר בתו קכישה למספר רשתות שנרכש בהנחה, תוקפו יהיה 5 שנים לפחות.
היה ומדובר בקופון או שובר לקבלת שירות שנרכש בהנחה, תוקפו יהיה בהתאם למצוין עליו ובהתאם להסכמות עם בית העסק, שכן קופונים הנם זכות לרכישת שירות במחיר מוזל לתקופה קצובה. | |
|
|
|
|