| 19/3/2019 11:57 |
JimEdilt |
 | |
|
| 19/3/2019 11:48 |
אלכס בקלנוב |
 | |
|
| 19/3/2019 11:48 |
אלכס בקלנוב |
 | |
|
| 18/3/2019 21:01 |
לד |
 | | מחבר: | לד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 21:01:31 |
| היי, אם אני קונה נעליים שהם כרגע במבצע (היו 300 שח וירדו ל150) ולא נועלת אותם ויום למחרת רוצה להחזיר אותם ולקבל פיצוי כספי מלא , כאשר אני נגשת עם קבלה .
והחנות מתנגדת להחזיר לי פיצוי כספי ונותנים רק את האפשרות להחליף לנעל אחרת . האם זה אפשרי?
תודה | |
|
|
|
| 19/3/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 11:32:45 |
| שלום וברכה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה לרכישת ביגוד והנעלה, וזאת בתוך יומיים ממועד הרכישה ובתנאי שלא נעשה כל שימוש במוצר והתוית ככל שהיתה לא הוסרה מהבגד. ביטול כאמור יעשה בדמי ביטול של 5% משווי העסקה או בסך של 100 ש"ח, לפי הנמוך. | |
|
|
|
| 18/3/2019 19:43 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 19:43:01 |
| שלום,
רציתי לדעת האם ניתן להגיש תביעה נגד יבואן/חנות/יצרן של מחשב נייד בטענה שהמוצר לא מספק תמורה הולמת למחיר ולמפרט.
בחירת מחשב נייד, נעשית לרוב, במיוחד על ידי מי שמבין בתחום - לפי סינון נתונים טכניים. יש הבדל בין סוג המעבד, דור המעבד, המהירות שלו, וכמובן האם המחשב נייד או נייח (אם כי אף חברה לא תודה בזה, מפרט זהה של מחשב נייד ומחשב נייח לא יספק אותה תמורה). כנ"ל לרוב רכיבי החומרה במערכת המחשב.
הסוגייה שלי - מחשב נרכש במפרט יחסית גבוה, אך בפועל הוא נתקע ועובד בצורה איטית. לצורך השוואה - מחשב נייח שנרכש 4 שנים לפניו עובד מהר יותר. מחשב נייד שנרכש חצי שנה לאחר מכן אך בעל מפרט נמוך משמעותית גם כן עובד טוב יותר. מחשב נייד של אותה חברה שנרכש 7(!) שנים לפניו עובד טוב יותר.
במעבדת השירות, ב3 בדיקות שונות - התקבלה תוצאה חיובית עבור כל הבדיקות (לא נמצאו תקלות).
צילמתי מקרים בהם המחשב נתקע ועובד לאט, ונאמר לי שככל הנראה זו בעיית תוכנה. אם הם טוענים שהם מספקים אחריות רק לחומרה- האם הגיוני מצידם לטעון שהבעיה אצלי היא בתוכנה? הרי רגע קודם הם אמרו שהם מתעסקים רק בחומרה.
בנוסף לכך - אין שום שימוש במחשב ללא תוכנה. לא רכשתי רכיב חומרה לשדרוג המחשב, רכשתי מערכת מחשב נייד לצורך הרצת תוכניות ותוכנות. האם זה סביר שהם יסננו אותי בטענה שהחומרה תקינה והבעיה היא כנראה בתוכנה, בה כאמור הם לא אמורים להתעסק.
אחד משלושה מקרים אפשרי: הם לא מוצאים את הבעיה, הם לא מוכנים לטפל בבעיה ומתעלמים ממנה, אין בעיה שנמצאת בבדיקות אך זה לא אומר שהמחשב באמת מספק את התמורה.
האם באפשרותי להגיש תביעה? האם הם צודקים שלפי תעודת האחריות עליהם רק לספק תמיכה ברכיבי החומרה ולא שום דבר מעבר?
תודה | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:55:05 |
| שלום וברכה רן,
יש רגליים לעמדת בית העסק באשר לתחולת האחריות על רכיבי החומרה בלבד. ככל שתוכנת ההפעלה נרכשה באותו המקום, אין זה מן הנמנע כי הבעיות המתוארות על ידך מקורן במערכת ההפעלה ואולי יש להתקינה מחדש. מכל מקום, טענות לפגמים בייצור המחשב או לפגמים כאלה או אחרים בחומרת המחשב יהיה עליך להוכיח בבית משפט, אולי אף על ידי חוות דעת מומחה. | |
|
|
|
| 19/3/2019 11:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 11:17:11 |
| הם צודקים והאחריות היא רק לחומרה. יכול להיות שיש לך וירוס במחשב ולכן הפעולה לא תקינה.
מה שאתה יכול לעשות בשלב הראשון זה לגבות קבצים חשובים שלך, להתקין מחדש את מערכת ההפעלה (כל החומר הקודם ימחק) ללא התקנה של הקבצים הקודמים שלך וללא שימוש בדיסק און קי. כך בעצם יש לך מחשב במצב הראשוני שלו. במשך מספר ימים תעשה פעולות פשוטות של גלישה ללא התקנת תוכנות מלבד עדכוני מערכת ההפעלה. אם כעת יהיו בעיות, הבעיה היא בחומרה ולא בתוכנה כפי שהם טוענים ואז הם יהיו מחויבים לתקן את התקלה. תיעזר בפורומים טכניים בנושא כדי שיעזרו לך לפחות בכיוון. | |
|
|
|
| 18/3/2019 19:46 |
עקיבא |
 | | מחבר: | עקיבא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 19:46:32 |
| | רציתי לדעת מה הזכויות שלי הזמנתי מוצר באתר והיה כתוב שיגיע תוך 21 ימי עסקים ולא הגיע התקשרתי לחברה והודיעו שיש עיכוב כבר עבר למעלה משבוע | |
|
|
|
| 19/3/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 11:01:44 |
| שלום וברכה עקיבא,
ראשית עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק. לעתים ההתחייבות למועד אספקה הינה "מרוככת" ו/או שבית העסק פוטר את עצמו מחבות בנזקים וכו'. ככל שישנה הפרה של ההסכמות מצד בית העסק, אין זה מן הנמנע כי יהיה על בית העסק לשאת בנזקים סבירים ומוכחים שנגרמו לך. בנוסף, אולי קמה לך זכות לביטול העסקה (ביטול עסקת מכר מרחוק מכוח חוק הגנת הצרכן בגין מוצר שהוזמן וטרם סופק, אף מבלי להביא בחשבון את ההפרה הנטענת). | |
|
|
|
| 18/3/2019 18:22 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 18:22:25 |
| שלום,
בעלי רכש טבעת אירוסין לפני 3 שנים כבר מספר פעמים שהטבעת נשלחה לתיקון בעקבות נפילה של אחד מהיהלומים ושיבוץ מחדש. בינואר 2019 קיבלתי את הטבעת לאחר ששובץ שוב יהלום שנפל ועוד באותו הערב נפל שוב היהלום יום למחרת חזרתי לחנות ושלחתי שוב לשיבוץ לאחר חודש הטבעת חזרה אליי שכל הזהב שמסביבה הרוס לא הסכמתי לקבל את הטבעת וביקשתי שיטפלו בזה. הם מבקשים ממני תשלום על החלפה מלא של הזהב משהו שלא נגרם באחריותי בטענה שנגמרה האחריות על הטבעת. האם יש פה עילה לתביעה כבר חודש שאני רודפת אחריהם מבקשת לדבר עם מנהלת והן מתעלמים לאחר שדיברתי עם מנהלת היא אומרת שזה המצב ואין מה לעשות.
אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:51:20 |
| שלום וברכה דנה,
על פניו דין הוא שבית העסק ישא באחריות לנזק לטבעת שנגרם על ידו. מנגד יש לבחון את תנאי האחריות שניתנו לכם. מכל מקום קשה יהיה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפני בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה טענותיכם ובדרישה לשאת בתיקון המוצר ללא כל עלות. | |
|
|
|
| 18/3/2019 18:07 |
יבגני |
 | | מחבר: | יבגני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 18:07:03 |
| | היי בעקבות התקלה במטוסי הבואינג מקס בוטלה לי הטיסה שלי ב19.3 חזרה ארצה ונאלצתי להזמין טיסה חדשה בתוספת כסף מה עליי לעשות והאם מדובר בכוח עליון? | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:48:49 |
| שלום וברכה יבגני,
ככל שמדובר בטיסה אשר חל עליה חוק שירותי תעופה, אנו מציעים כי תפנה לחברה בתיאור הפרשה טענותיך והדרישה לקבלת ההטבות בהתאם לחוק. לאחר מיצוי ההידברות עם החברה ובמידת הצורך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. נא ראה להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן ופעל בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general
| |
|
|
|
| 18/3/2019 16:29 |
אלברט |
 | | מחבר: | אלברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 16:29:40 |
| שלום,
לפני כמה ימים רכשתי 2 כרטיסים להופעה שתתקיים בשנה הבאה דרך אתר viagogo.com.
חשבתי שזה האתר הרשמי שמוכר את הכרטיסים כיוון שהוא הראשון שהופיע בחיפוש בגוגל וביצעתי את הרכישה. אתמול נודע לי כי זה לא האתר הרשמי וכי שילמתי סכום כפול על הכרטיסים ממה שהייתי משלם במידה והייתי קונה באתר הרשמי.
בתקנון האתר שרכשתי ממנו הם מצהירים שאין אפשרות לבטל עסקאות כי כל העסקאות "נחשבות לסופיות".
העניין לא נשמע לי חוקי כיוון שלפי הידוע לי חברה שמבצעת את עסקיה במדינה מסויימת מחוייבת לחוקים של המדינה. ז"א, אמורים להיות לי 14 יום לביטול העסקה.
האם אני צודק?
במידה ואני צודק, מה ניתן לעשות בעניין? עושה רושם שהחברה לא מעוניינת שיצרו איתה קשר - אין כתובת מייל, דואר רגיל או טלפון ליצירת קשר.
קיבלתי ביטול זמני מחברת ישראכט אמרו לי לא ללכת להפעה אני מפרד להפסיד ב שתי הצדים | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:24:39 |
| שלום רב אלברט,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה,בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס) הנמוך מבניהם.
במקרה המתואר, היות שמדובר בחברה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, הרי שלמועצה לצרכנות קיים קושי לפעול מול חברות חוץ ולאכוף עליהן את הדין. | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:47:11 |
| | ישנן תלונות רבות על החברה. נראה שישראכרט פועלת כחוק ואתה אמור לקבל כרגע זיכוי זמני על העסקה. הם הגוף המטפל בשלב הזה. הנושא יבחן על ידם בשבועות/חודשים הבאים ואם החוק/הוראות לפיו הם פועלים מאפשר להם, הם יזכו אותך סופית. | |
|
|
|
| 18/3/2019 16:52 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 16:52:35 |
| היי, חברת אמישראגז הודיעה לנו שמנהל הגז מצא ליקוי בטיחותי בתשתית בלוני הגז של דירתנו - שהיא עצמה התקינה ולא נגענו בה מעולם - אבל מסרבת לתקן ומאיימת לנתק אותנו מהגז אם לא נתקן על
חשבוננו. קראנו שזה מנוגד לחוק ואף התעמתנו איתם על כך אך הם דבקים בעמדתם ומאיימים לנתק אותנו מהגז לאלתר. במקביל, הם פנו לשכנים נוספים שלנו עם סיפור דומה ולחלקם ערכו את התיקון בחינם. טענו שאצלנו התיקון יקר יותר אז הוא צריך להיות על חשבוננו, ושהתשתית הוקמה לפני שהחוק המטיל עליהם אחריות נכנס לתוקף. מה עושים? | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:31:07 |
| שלום רב גל,
בעניין זה, אני, מציעה כי תפנה אל הרגולטור- משרד האנרגיה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_energy | |
|
|
|
| 18/3/2019 17:37 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 17:37:05 |
| הי,
אני שי ממשרד הפרסום גיתם, אנחנו מעוניינים לצאת בפרסום פלאייר עבור רשת הפארם be by shufersal.
בפלאייר אנו רוצים לשים ציטוט שלכם: "גם הפעם be נבחרה לרשת הפארם הזולה ביותר" (המועצה הישראלית לצרכנות 13.2.2019).
האם יש תשלום זכויות עבור השימוש באזכור?
תודה רבה,
שי | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 17/3/2019 14:33 |
לירז |
 | | מחבר: | לירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 14:33:52 |
| קניתי בחנות דיזל בירושלים בקניון מלחה כמה פריטים והמכורת אמרה לי שהיא תעשה לי 20% הנחה על כל הקניה.
כאשר הגעתי הביתה שמתי לב שעל החשבונית היא רשמה שהגינס עולה 1050 ש"ח ולאחר ה 19% הנחה שהיא עשתה רשום ששילמתי 850 ש"ח על הגינס. אך למעלה כאשר הסתכלתי על הטיקט מופיע הסכום 890 ש"ח על הגינס, שמהסכום הזה היא הייתה צריכה לעשות 20%.
בנוסף לכך קניתי גם חולצה שלא היה מופיע עלייה המחיר. המוכרת אמרה לי שהחולצה עולה 450 ש"ח ולאחר ההנחה שלה רשום ששילמתי 350 ש"ח על החולצה.
כל המחירים לפני ההנחה ואחרי ההנחה מוצגים בחשבונית.
כאשר בררתי בחנות נוספת מה המחיר של החולצה מתברר שהחולצה מתומכרת ב320 ש"ח.
אני מרגישה מרמה מהחנות.
בנוסף לכך, כאשר התקשרתי לדיזל ראשי אמרו לי שהחנות הזו היא של זכיין וזה לא קשור אליהם. איך אני כלקוחה יכולה לדעת שזה לא דיזל? כאשר יש שלט ענק מחוץ לחנות שמופיע עליו דיזל בלבד. כמו לכל חנויות הרשת. ובקבלה מופיע לי דיזל בלבד. האם זה לא הטעייה?
אשמח למענה תודה ויום טוב.
| |
|
|
|
| 18/3/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 08:40:42 |
| לירז שלום רב,
ראשית, לעניין הזכיינות - זכיין רשאי להשתמש בשם המותג אך מנהל מערכת חשבונאית נפרדת מבית העסק, ועל כן, אין מדובר בהטעיה, שכן המוצרים אותם הוא מוכר הם מוצרי הרשת.
לעניןי התמחור - על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לאפשר לצרכן לרכוש מוצר במחיר שהוצג עליו, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
אך אין התייחסות לגבי הנחות שונות, היה והן אינן מצוינות במפורש על המוצר.
על כן, היה וצוין כי המכנסיים נמכרים ב 20% הנחה והמחיר שצוין עליהם הנו מחיר לפני הנחה, אז בהחלט ניתן לדרוש הנחה מהסכום של 890 ש"ח, אך היה ולא צויין כי המוצר נמכר בהנחה, וממילא הוא נרכש בסכום נמוך מהמצוין עליו, הדבר מקשה על דרישת הנחה נוספת.
לגבי עלות החולצה - מדובר לכאורה, בהטעיה לגבי המחיר, והטעיה כאמור מזכה אותך בביטול העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:15 |
לירז |
 | | מחבר: | לירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:15:20 |
| תודה רבה על המענה המפורט.
האם למרות שרשום על הקבלה שעשו לי 20% הנחה. איני יכולה לקבל את ההנחה שרשום על מחיר הטיקט?
על הטיקט רשום לי 890. ועל הקבלה רשום לי לפני הנחה שהגינס עולה 1050 ש"ח ומצויין ה 20% על הקבלה האם זה לא הוכחה מספקת? | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:16:29 |
| הדבר יכול להוות ראיה מספקת, ובמקרה זה יש צורך להעביר לבית העסק פנייה בכתב עם מכלול הטענות.
היה ובית העסק יסרב, פתוחה בפנייך הדרך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין, על מנת שיבחן את נסיבות המקרה ואת הזכות במקרה זה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 12:40 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 12:40:00 |
| הי
לפני שבוע קניתי משקפיים ב900₪ בסניף. לאחר שבוע רציתי להסיר אותם ולקבל חזרה את הכסף. הם טענו שאת הכסף ניתן לקבל רק לאחר יומיים , ולא לפי החוק שאומר 14 יום.
האם יש לי קייס?
| |
|
|
|
| 18/3/2019 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 17:10:35 |
| שלום רב ענת,
האם מדובר במשקפי שמש או במשקפיים אופטיות?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרת לצרכן לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה אולם במקרה המתואר, המוצר אינו מופיע ברשימה שיש עליהם זכות לבטל את העסקה.
לעניין משקפי שמש תוכלי לקרוא מידע מפורט בעניין הסדר שהתקבל בעקבות תביעות ייצוגיות באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/item/sun_glasses_issue | |
|
|
|
| 18/3/2019 19:50 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 19:50:08 |
| מדובר במשקפי שמש
בלינק ששלחתם מדובר על שני ימי עסקים
אני מבינה שאחרי שבוע לא אוכל לקבל את הכסף למרות שהחוק הוא 14 ימים | |
|
|
|
| 18/3/2019 19:50 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 19:50:11 |
| מדובר במשקפי שמש
בלינק ששלחתם מדובר על שני ימי עסקים
אני מבינה שאחרי שבוע לא אוכל לקבל את הכסף למרות שהחוק הוא 14 ימים | |
|
|
|
| 19/3/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 10:14:27 |
| כפי שנמסר לך, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לך לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, עם זאת, משקפי שמש לא נמנים ברשימה, על כן, לא קמה לך זכות חרטה.
לפיכך, היה והמועד לביטול העסקה, בהתאם להסדר שהתקבל חלף, הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 18/3/2019 13:35 |
ביאן משאהרה |
 | | מחבר: | ביאן משאהרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 13:35:37 |
| לאחר דיבור עם נציג שלכם התבקשתי לדבר עם הוט מובייל כדי לברר מה קורה בעניין שלי. ביקשו ממני לשלוח להם את המענה שהם שלחו לכם על זה שהתלונה הסתיימה. האם יש אפשרות לקבל את זה למייל bayan.mashahreh@mail.huji.ac.il
תודה רבה | |
|
|
|
| 19/3/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 09:57:57 |
| שלום רב ביאן,
אני אעביר את פנייתך. | |
|
|
|
| 18/3/2019 12:06 |
עידית |
 | | מחבר: | עידית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 12:06:36 |
| בספטמבר 2017 עשינו מנוי לבן שלי לחדר הכושר ספייס בכפר סבא. המנוי היה לשנה ונכתב בחוזה תאריך סיום המנוי בספטמבר 2018, והמנוי תואר כ"מנוי נוער שנתי".
מסתבר שבסיום המנוי, המשיכו לחייב אותנו על המשך המנוי באופן אוטומטי, וללא יידוע. כששאלתי מה הסיבה, נטען שחתמתי על "מנוי רץ" (זה השם שהם השתמשו) שאומר שהמנוי מתחדש אוטומטי והוא לתקופה בלתי מוגבלת, ורק אם אני רוצה לסיים, אני צריכה להודיע לפחות חודש מראש.
למרות שטענתי שאין סעיף כזה שנקרא "מנוי רץ" בחוזה ושאף אחד לא יידע אותי בדבר החידוש האוטומטי, טענו בספייס שלא קראתי את האותיות הקטנות שאומר שזה מנוי לתקופה מוגבלת (בדיעבד ראינו שאכן כך כתוב בחוזה החתום, אולם זה נמצא בפסקה בתחתית העמוד, שעליה לא חתמנו, והפסקה מציינת "באישור המנהל" כך שזה לא נראה חלק ממה שבעל המנוי חותם עליו).
האם הכנסת תת סעיך כזה, באמת מאשר להם לעשות חידוש מנוי באופן אוטומטי ללא אישורי או ללא ידיעתי לאחר תום המנוי? אשמח להתייעצותכם בנושא.
תודה,
עידית | |
|
|
|
| 18/3/2019 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 15:31:46 |
| שלום רב עידית,
עקרונית, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;"
יש לציין כי בעניין עסקת קצובה מתמשכת במנוי לחדר כושר, ניתן התייחסות בסעיף 13א1(1) הקובע כי:
" צרכן רשאי בכל עת לבטל עסקה לתקופה קצובה, מסוג המנוי בתוספת הרביעית, בדרך ובתנאים המפורטים בה, ויחולו על ביטול עסקה כאמור ההוראות המפורטות לצדה באותה תוספת; לעניין סעיף זה, "עסקה לתקופה קצובה" – לרבות עסקה לרכישת נכס", ראי מידע מפורט בעניין זה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב, לבירור העניין. | |
|
|
|
| 19/3/2019 09:53 |
עידית |
 | | מחבר: | עידית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 09:53:54 |
| | תודה. הנושא הועבר אל בית העסק שהסכים לבטל את המנוי ולזכות אותנו על התשלום שנמשך מאז סיום המנוי | |
|
|
|
| 18/3/2019 11:08 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 11:08:42 |
| שלום הזמנו ספות בעיצוב אישי ובמידות לפי בקשתנו לאחר סחבת של 3.5 חודשים הגיעו הספות לא במידות שנכתבו במפרט
לדוגמא.
במפרט כתוב שעומק המושב בלבד יהיה 60 ס"מ ובפועל הגיע ספה אחת 50 ס"מ(17%) וספה אחת 46 ס"מ(23%)
במפרט עומק כללי עליון 95 ס"מ
בפועל 83 ס"מ(14%)
במפרט 4 שקעים קפיטונז בפועל 6 שקעים
במפרט רוחב מושב 80 ס"מ
בפועל 70 ס"מ(12%)
כשהעלנו את הענין בפני המוכר והבענו את רצונינו לבטל את העיסקה
הוא לא הסכים
לטענת החנות בגלל שזה יצור מיוחד יתכן סטיה של בין 5-10% ס"מ
שאלתי היא א. האם זה נכון שמותר לו סטיות כאלו גדולות?? (למרות שהסטיות בפועל גדולות אפילו ממה שהוא עצמו אומר שמותר לו)
ב. האם ניתן לבטל עיסקה בחברת האשראי?
ג. על מי מוטלת החובה להחזיר את הספות לבית העסק במידה ומבטלים עיסקה? | |
|
|
|
| 18/3/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 13:51:01 |
| שלום רב טליה,
לא ציינת אם בהסכם ההתקשרות בניכם צוין כי ייתכן ותהיה סטייה במידות?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, ובמקרה שבו הוכחה אי התאמה, על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות להובלת המוצר, לכאורה.
מכאן, שאם יש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה במוצר, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לעניין שאלתך בדבר ביטול העסקה מול חברת האשראי- עקרונית, חברת האשראי פועלת מכח חוק כרטיסי חיוב, ורק במקרים המנויים בחוק, היא רשאית לעצור את התשלומים, אולם לא במקרה המתואר, לכאורה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:00 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:00:24 |
| שלום תודה על התגובה,
לא צויין כלל לגבי סטייה במידות
לאחר שפנינו ואמרנו שיש סטייה הם טוענים שיתכן ויהיה סטייה
בכל מקרה הסטייה גדולה יותר ומשמעותית, משנה את מהות המוצר | |
|
|
|
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:00:27 |
| שלום תודה על התגובה,
|
|
|
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:00:27 |
| שלום תודה על התגובה,
|
|
|
| 19/3/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 09:52:48 |
| במקרה זה, כאשר הסטייה הנה משמעותית, הדבר מהווה הפרת ההסכם לכאורה, ועל כן יש להעביר לבית העסק מכתב ובו דרישה לתיקון אי ההתאמה במוצר, או ביטול העסקה כולה, במקרה בו לא ניתן לתקן את הפגם או אי ההתאמה.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 17/3/2019 14:46 |
שיר שלום |
 | | מחבר: | שיר שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 14:46:49 |
| שלום וברכה
רכשתי מקרר מתצוגה סמסונג מתצוגה. לשאלתי ענו לי הן בחנות, והן מתקין המקרר שכתב האחריות שקבלתי הינו כתב אחריות מלא ורגיל לחלוטין.
לאחר שהותקן המקרר התברר שיש שני בעיות, האחת ששקע המקרר שבור, והשניה שאחד ששקע קטן המחבר את דלת המקרר לגוף המקרר נשבר, ודבר זה יצר מספר בעיות.
טכנאי נשלח על ידי חברת אלקטרוניקס פרו, ואת השקע גזר ושם שקע פשוט וזמני, ואת השקע הקטן בין הדלת למקרר גזר והדביק בסלוטייפ. הסבתי את תשומת ליבו שאינם עומדים בתנאי האחריות, והוא אמר לי לפנות לחברה.
בכתב האחריות מופיע כך:
1. אנו מתחייבים לתקן ללא תמורה כל קלקול במוצר שנתגלה בתקופת האחריות, כולל החלפת חלפים שיהיו דרושים לתיקון המוצר בחלפים חדשים ומקוריים. עד כאן.
אני כחודש וחצי רודף אחרי החברה, אך הם טוענים כי 'כל החלפים מקוריים', דבר שוודאי אינו נכון כפי שראיתי בעיני, וכן הם טוענים 'שהמקרר מקרר היטב, ואנחנו מחוייבים לתקינות המוצר, המוצר שלך עובד'. אך בפועל אינני יכול לנתק את הדלת ללא טכנאי, ולכן אם אעבור דירה בתום תקופת האחריות עלי לשלם לטכנאי שיפרק את הדלת לפני הובלה, ושוב שיגיע להרכיב אותה לאחר מכן. אך הם טוענים בכל תוקף שכיון שאני לא עובר דירה כל יום, והמקרר עובד, הם מצידם לא חייבים לי כלום.
האם הם צודקים? אם לא, מה עלי לעשות? מה יכול לפסוק בית משפט במצב כזה?
אודה לתשובתכם בהקדם.
בברכה! | |
|
|
|
| 18/3/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 10:00:24 |
| שלום וברכה שיר,
אולי יש מקום לחדד כי במהלך השנה הראשונה ממועד הרכישה האחריות בגין המקרר הינה מנדטורית ומעוגנת בחוק הגנת הצרכן ובתקנות שתוקנו מכוחו. במהלך השנה הראשונה על נותן האחריות לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר ללא עלות בתוך יום אחד ממועד הקריאה, הכל בכפוף לאמור בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה. הימנעות בית העסק מלעמוד אחר חיוביו האמורים לעיל עשוי לחייבו להעמיד מוצר תקין אחר או להשיב את התמורה ששולמה ובנסיבות מסויימות אף בפיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח בהתאם לסעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן.
לאחר השנה הראשונה את הצדדים מחייבות בגדול הוראות ההסכמות שבין הצדדים, ואזי עליך לעיין היטב בתעודת האחריות/כתב השירות שניתן לך. יש להוסיף עוד כי אין זה מן הנמנע כי להוכחת חלק מטענותיך המאוזכרות בפנייה תדרש לחוות דעת מומחה. מכל מקום ברי כי קשה לנבא את החלטת ביהמ"ש במגבלות הפורום.
אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל ולפי העניין בתיאור הפרשה ובדרישה לקיים את הוראות הדין לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 18/3/2019 15:35 |
שיר שלום |
 | | מחבר: | שיר שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 15:35:34 |
| שלום וברכה
לאחר שיחה עמם הבהרתי להם את הדברים, והם ממשיכים להתעקש.
א. הם לא מוכנים להמציא תגובה בכתב. האם יש חוק המחייב אותם להמציא לי את טענותיהם בכתב ולא רק בעל פה?
ב. כיצד הדרך הנכונה להתקדם מכאן? האם יש להגיש תלונה באתר שלכם או לגשת ישר לבית משפט לתביעות קטנות?
ג. מה הסיכוי של תביעה כזו להצליח?
תודה רבה לכם | |
|
|
|
| 19/3/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 09:12:10 |
| בשלב ראשון את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה.
המועצה תעביר פנייה כתובה לבית העסק ותקבל את תגובתו בכתב. | |
|
|
|
| 18/3/2019 15:05 |
דבורי |
 | | מחבר: | דבורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 15:05:06 |
| אשמח לעזרתכם בנוגע לחוק הגנת הצרכן על החזרת שירותים שנקנו ברשת.
בתאריך 11.3.19 קניתי אחסון אתר למשך שנה דרך הטלפון.
ב 12.3.19 תוך פחות מ 24 שעות ביקשתי לבטל את העיסקה באמצעות מייל. לא חזרו אלי.
אחרי יום, כשראיתי שאין מענה, התקשרתי לחברה ואיש הקשר אמר שהעביר להנהח"ש ושהעניין יטופל. ווידאתי ששלחתי למייל הנכון.
לא חזרו אלי. גם לא קיבלתי קבלה או חשבונית או משהו.
ב 16.3.19 שלחתי מייל נוסף מתוך תקווה שעדיין לא חייבו אותי וענה לי מענה אוטומטי שההודעה התקבל והיא תטופל על ידי הצוות. בקיצור, רובוט.
18.3.19 רק היום טלפון ממנהלת קשרי לקוחות.
היא הודיעה שיהיו דמי ביטול של 5% והכסף יוחזר עד 45 ימי עסקים.
פתחתי את האתר של הגנת הצרכן ושם כתוב שיש להחזיר 5% או 100 ש"ח - הזול מבינהם
ויש להחזיר את הכסף עד 14 יום.
התקשרתי אליה ואמרתי את הנ"ל והיא הסבירה את המשפט הבא:
מה שכתוב באתר זה בין לקוח לעסק אבל אין שום חוק לגבי עסקה בין עסק ל... עסק!
"אבל אני הלקוחה" ניסיתי להבין
"אבל את עסק" היא אמרה.
(יש לי הקלטה של השיחה ההזויה).
מישהו יכול להסביר לי מה קורה פה? | |
|
|
|
| 19/3/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 09:10:44 |
| דבורי שלום רב,
אכן, חוק הגנת הצרכן חלות אך ורק על התקשרות של אדם פרטי מול בית עסק, לרכישת שירותים או מוצרים לשימושו האישי או המשפחתי.
כאשר מדובר בהתקשרות בין שני בתי עסק (גם במקרה שמדובר בעוסק קטן מול חברה גדולה) לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן, שכן לא מדובר בעסקה צרכנית אלא בהתקשרות חוזית רגילה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 14:47 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 14:47:19 |
| שלום,
רכשתי מוצר חשמלי (טלויזיה) ולאחר כחצי שנה הטלויזיה התקלקלה.
הגיע טכנאי שאמר לי שצריך לקחת את הטלויזיה לתיקון.
במהלך התיקון צפויים להחליף חלקים ובמידה ולא יצליחו יחליפו לי לטלויזיה חדשה.
במידה ויחליפו חלק- האם האחריות עליו תיוותר לחצי שנה או שתימשך שנה?
במידה ויחליפו לי טלויזיה- האם לטלויזיה החדשה תיהיה אחריות של שנה?
חיפשתי בחוק ולא מצאתי תשובה | |
|
|
|
| 19/3/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 09:09:10 |
| אור שלום רב,
האחריות על המוצר הנה שנה מיום הרכישה.
גם במקרה של החלפת חלקים או החלפת המוצר לחדש, האחריות נותרת למשך שנה מיום הרכישה.
כלומר, החלפת החלקים או הטלוויזיה לא "מייצרת" אחריות חדשה. | |
|
|
|
| 18/3/2019 12:25 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 12:25:50 |
| | ב-1.3.2019 הזמנתי 2 בלוני גז [גדול וקטן]. והובטח לי כי יסופקו תוך 10 ימים. רק בתאריך: 18.3.2019 סופק לי בלון קטן ועדיין לא סופק לי הבלון הגדול. התקשרתי לחברה והפקידה אמרה לי כי תדאג שיסופק תוך כמה ימים. האם יש ברשותי אפשרות לדרוש פיצוי? | |
|
|
|
| 18/3/2019 16:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 16:52:24 |
| שלום רב אורית,
לא ציינת האם נקבע מועד ושעה לאספקת המוצר?
ראשית, תוכלי לבדוק אם מדובר בספק גז מורשה, לצורך בירור זה תוכלי לבדוק ברשימה המופיעה באתר משרד האנרגיה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/authorised_gas_companies
שנית, עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שבמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הרי שהדבר מקנה לצרכן זכות לבטל את העסקה.
בכל מקרה, בו את מעוניינת לבדוק לגבי בטיחות המוצר, תוכלי לברר זאת מול הרגולטור- משרד האנרגיה.
| |
|
|
|
| 18/3/2019 20:45 |
אורית |
 | |
|
|