| 19/3/2019 22:31 |
רחל רייניש |
 | | מחבר: | רחל רייניש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 22:31:16 |
| | לאחרונה נאלצתי לבטל הזמנה במלון עקב מחלה פתאומית של בעלי (יום לפני ההגעה). המלון חייב אותי בלילה אחד מתוך שני לילות. האם זה בסדר? | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:31:54 |
| רחל שלום רב,
על פי הוראות הדין, אין זכות ביטול כה סמוך למועד הנופש, ועל כן, רשאי כל בית עסק לקבוע מדיניות ביטול לבחירתו, ואף רשאי שלא לאפשר ביטול כלל, כך שאין פגם בהתנהלות בית העסק, ובתנאי שנמסר לכם מלוא המידע בעת ההתקשרות.
רפואה שלמה לבעלך. | |
|
|
|
| 20/3/2019 10:59 |
בר אור לוי |
 | | מחבר: | בר אור לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:59:22 |
| רכשתי טלפון מחברת סלקום לפני כשנתיים
לפני כשנה וחצי טסתי לחול למשך שכחצי שנה אמא שלי התקשרה לחברה סלקום וביקשה שישנו את אמצעי התשלום שעל המכשיר ופה נסגר.
אחרי כשנה וחצי מגיע עיקול לבנק שלי שאני מבררת על מה מסתבר שהם לא שינו את אמצעי התשלום - לא חוייב הכסף על המכשיר (יש לציין שגם אמא שלי לקוחה של סלקום וראתה חיובים של סלקום אך לא הבינה שזה לא בגין המכשיר גם כן )נצבר לי חוב עם ריביות בטיפול עורך דין , חוב שאף אחד לא דאג לעדכן אותי לגביו במשך שנה וחצי !! אני סטודנטית בת 23 וכרגע אין חי מאיפה להחזיר את החוב העצום הזה ואין עם מי לדבר . האם זה תקין ?? לצבור חוב ללא עדכון הלקוח ??? לא בשיחה לא במכתב דואר רשום ? מעבר לזה שצרחו עליי וצעקו עליי מצד משרד בעורכי דין כאילו אני גנבת על חוב שלא ידעתי בכלל שקיים ! אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:53:56 |
| שלום וברכה בר אור,
חוק הגנת הצרכן קובע שורה של הוראות וחובות גילוי כלפי בית העסק באשר לחוב בגין חוב שלא שולם במועד. אנא עייני בהוראות סעיף 13ב'2 לחוק האמור לעיל המובא להלן לעיונך, ופני בכתב לבית העסק לאור הדברים:
משלוח הודעת חוב לצרכן (תיקון מס' 46) תשע"ו-2016
13ב2. (א) עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב.
(ג) עוסק לא יחייב צרכן בהוצאות גבייה, אלא אם כן שלח לו הודעת חוב וטרם חלפו 14 הימים האמורים בסעיף קטן (ב); בסעיף זה, "הוצאות גבייה" – לרבות תשלום בשל משלוח הודעת חוב ולמעט חיוב הצרכן בהפרשי הצמדה וריבית על פי דין או על פי הסכם או תוספת אחרת שסכומה או שיעורה נקבעו בחיקוק.
(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין;
(2) על אף האמור בפסקה (1), עוסק רשאי לשלוח לצרכן הודעת חוב במסרון או בדרך ממוחשבת, ובלבד שהצרכן נתן את הסכמתו המפורשת מראש לקבלת דברי דואר מהעוסק בדרך ממוחשבת, או לקבלת מסרונים בעניין הודעת חוב, לפי העניין;
(3) הודעת חוב תישלח לצרכן במישרין על ידי העוסק ולא באמצעות אחר;
(4) נטל ההוכחה כי העוסק שלח את הודעת החוב לצרכן הוא על העוסק;
(5) הודעת חוב תכלול פרטים אלה באופן ברור:
(א) שם העוסק, לרבות שמו המסחרי;
(ב) פרטי העסקה, לרבות מועד עשייתה, תוקפה ומהותה;
(ג) פירוט החוב ואופן חישובו;
(ד) דרכי התקשרות עם העוסק לבירור החוב.
(ה) ביקש צרכן, בכתב או בעל פה, לקבל תיעוד המאשר את קיומה של העסקה שלגביה נשלחה אליו הודעת חוב, ישלח לו העוסק תיעוד כאמור בתוך 14 ימים ממועד הבקשה.
(ו) תבע עוסק מצרכן הוצאות גבייה בתובענה שהגיש נגדו לבית המשפט או ללשכת ההוצאה לפועל או בהליכי גבייה שנקט נגדו, ונוכח בית המשפט או רשם ההוצאה לפועל כי העוסק לא שלח לצרכן הודעת חוב, רשאי הוא, מיוזמתו או לבקשת הצרכן, להפחית מהחוב את הוצאות הגבייה, כולן או חלקן. | |
|
|
|
| 19/3/2019 19:47 |
Mor Ben Naim |
 | | מחבר: | Mor Ben Naim (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 19:47:21 |
| היי
קניתי תחפושת היום בשעה 10.39 התאריך ה19.3
לא לויין שום אפשרויות החפלה או החזרה
כשהגעתי להחחליף את התחפושת המוכרת מציינת שאין אפשרות החלפה או החזרה על תחפושו ת וההחזרה היא עד ה15.3 (כלומר לא רלוונטי מכוון שהיא נקנתה רק ב19.3 ) ולא עברו אפילו 12 שעות מאז הקנייה
האם יש עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:45:42 |
| מור שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, לא קמה זכות לביטול עסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, בכל הנוגע לתחפושות.
אף על פי כן, על בית העסק לציין את הנושא בשילוט בבית העסק.
בהעדר שילוט, מדובר בהטעיה המאפשרת את ביטול העסקה.
יש לשוס לבית העסק ולנסות להשיג תיעוד מאזור הקופה אשר יעיד על העדר שילוט מתאים. | |
|
|
|
Mor Ben Naim |
 | | מחבר: | Mor Ben Naim (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 19:47:14 |
| היי
כשהגעתי להחחליף את התחפושת המוכרת מציינת שאין אפשרות החלפה או החזרה על תחפושו ת וההחזרה היא עד ה15.3 (כלומר לא רלוונטי מכוון שהיא נקנתה רק ב19.3 ) ולא עברו אפילו 12 שעות מאז הקנייה
האם יש עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:45:05 |
| מור שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, לא קמה זכות לביטול עסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, בכל הנוגע לתחפושות.
יש לשוס לבית העסק ולנסות להשיג תיעוד מאזור הקופה אשר יעיד על העדר שילוט מתאים. | |
|
|
|
Mor Ben Naim |
 | | מחבר: | Mor Ben Naim (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 19:47:17 |
| היי
האם יש עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:43:55 |
| מור שלום רב,
|
|
|
| 19/3/2019 09:18 |
חייםכ |
 | | מחבר: | חייםכ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 09:18:00 |
| הזמנו מטהר מים אוסמוזה מחברה א' ,לחברה זו אין מתקין הלכך עושים עסקה עם חברה ב' ששולחת מתקין עבורם.
כשהמתקין של חברה ב' הגיע אלינו, בחכמה רבה הציג את המוצר של חברת א' כאינו מקורי ואינו אמין כלל, ללא תו תקן וכו' ומהיותם המתקינים של חברה א' הוסיף הרבה סיפורים על רמאותה של חברה א' וכדו'.
והציע לנו את המוצר שלו, בטענה שהוא המטהר מים אוסמוזה הכי טוב העולם, והינו חדש מ2019.
והסביר לנו שקנית מוצר זה (מוצר ב') לבדנו תעלה 2900ש"ח, אבל הוא מוכן שנשלים רק את ההפרש מקנית מוצר א'. וכך פירט לנו בפיו: לחברה א' כדי שלא יוודע שלא קיימנו העיסקה עמהם, נשלם 1900ש"ח, ועל "שידרוג" למוצר שלו (של חברה ב') נוסיף 600 ש"ח ל2500.
תוך כדי דברים הוסיף לנו עוד 90ש"ח. ושתקנו.
אח"כ ראיתי את כתב מודפס על הסננים 17-F-A, שנראה שזה מ2017.
שאלתיו, והוא ענה שזה יצא ב17 לפברואר, שפברואר צריך לכתוב FEB...
הוא לחץ שנסגור איזושהי עיסקה... וכמובן הסביר שוב ושוב על פחיתות ורמאות חברה א', לעומ"ז על אמינות חברה ב' ומוצרה.
הבנו לו מספר כרטיס אשראי ל2 חיובים:
1. 1908ש"ח לחברה א' (53X36).
2. 690 ש"ח (ב36 תשלומים) לחברה ב'.
אח"כ התעוררנו לבדוק על אמינותו ואמינות המוצר, וגילינו שמחיר הכי גבוה של מוצר זה הינו 1400ש"ח. אפילו באתר שלו עצמו. ואפילו במקומות שלוקחים עוד דמי התקנה בסך של 290 ש"ח לכל היותר, אין הוא המחיר שאמר לנו תחילה 2900 ובהנחה גדולה עקב המצב 2590...
התקשרנו אליו באותו היום ויום למחרתו ולא ענה..
על כן ספרנו את כל הסיפור הזה לחברה א'. שהיו בתדהמה גמורה על רמאותה של חברה ב', תוך כדי שקרים גלוים שכולם הבינו ברמאותו(כגו' שלא הוא היה אצלנו.. אך שכח שבהיותו אצלנו התקשר לחברה א' לשאול על הבטחתם סננים נוספים בחינם.. כו')
ביום ראשון קבלנו 6 שיחות מחברה ב' בטענה שאינו יודע מה קרה, למה כולם כואסים עליו...
תוך כדי שיחה הינני שומע שמציג לי דבר א', שביקש שנשלים ל2500, ואח"כ משנה דבריו ומסביר שנוסיף על מחיר מוצר א (1908ש"ח) עוד את מחיר מלא של המוצר שלו (שאפילו לטענתו אינו צריך להיות גבוה מ1400ש"ח)
סרבנו לרמאות זו, והכחשנו כל דבריו שהינם שקר מתחילה ועד סוף, ובקשתיו לבטל העיסקה ע"פ סעיף 14(כפי שנאמר לי במענה הטלפוני במועצה לצרכנות ישראלית),והוא סירב לבטל העיסקה. לאחר כמה דקות חזר אלי וטען כי אין לבטל העיסקה ע"פ סעיף 7, שכל דבר שחובר למים גז חשמל, הינו כאילו נעשה בו שימוש ואין להחזירו. אני הכחשתי ובקשתי לבטל העיסקה, אך הם סרבו.
למעשה חברה א' הודיע שעקב הרמאות הזו הוא לא תגבה דבר, לאחר מספר ימים שאלתי את חברה א' על אסמכתא לביטול, והודיעו לי שחברה ב' אפילו לא העבירה את פירטי החיוב אליהם, הלכך אין להם אפילו מה לבטל.
לעומת זאת חברה ב' לא די שרימו אותנו, ובפרטי הזמנה (שנמצאים אצלי) כתוב בפרוש רק סכום של 690ש"ח, בחברת כרטיס האשראי קל נאמר לי שהעביר חיוב של 1690ש"ח 1000ש"ח יותר.
שאלות:
א.האם טענתה של חברה ב' על פי סעיף 7 נכון?, היות ומטהר המים חובר למים אין אפשרות לבטל העיסקה?
ב.זאת שגבה עוד 1000ש"ח יותר מהכתוב האם זה לטובתנו כדי לבטל העיסקה? או לזכות בתביעה בבית משפט?
ג.האם להגיש נגד חברה ב' תלונה במשטרה? והאם זה יהיה לזכותי בבית המשפט?
ד. שוחחתי עם חברת האשראי קל על מנת לבטל את העיסקה שלו, בין תרם שהגישה לחברת האשראי (דהיינו לחסום חיובו מראש),בין לאחר שנודע לנו כבר על חיובו, וחברת האשראי סירבה לבטל את חיוב העיסקה עם חברה ב', למרות שהסברתי להם כי חברה ב' רמתה אותנו ויש לנו קבלה בידים שכתוב 690ש"ח בלבד והינני מוכן לשלוח להם מאימייל וכו'. בכל מקרה סרבו לנו כמה פעמים בחברת האשראי לבטל החיוב.
האם יש מה לתובעה את חברת האשראי שביגללם אני צריך להיות עסוק כעת בנסיון להציל את ממוני, בהיות ואם היו חוסמים ומונעים מראש את חיובה של חברה ב' כפי שהתבקש לא היינו נאלצים לבזבז כ"כ הרבה זמן וכח וכו'.? | |
|
|
|
| 19/3/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 13:31:20 |
| שלום רב חיים,
בהמשך למענה הטלפוני שניתן לך, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:43 |
חייםכ |
 | | מחבר: | חייםכ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:43:07 |
| שלום שלחתי לכם את כל המסמכים כולל התביעה במשטרה, אך איני יודע אם אכן קבלתם קבצים אלו היות והינם יותר מ2MB.
נשמח לשמוע אישור על קבלתם.
חיים דוד כץ | |
|
|
|
| 17/3/2019 11:04 |
לאוניד |
 | | מחבר: | לאוניד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 11:04:57 |
| שלום, אני מקבל בחודשים האחרונים חשבון גז מנופח הטענה שלי היא שהשעון של המונה גז מקולקל וקופץ כאשר מפעילים את הגז בבית.
חברת הגז טוענת שהוא תקין ושאין דליפות גז בתוך הבית ושאם אני רוצה לשלוח את השעון לבדיקה אני אמור שלם 450 שקלים עבור הבדיקה.
השאלה שלי האם אני אמור שלם את הבדיקה או שזה חלק מהשירות של חברת הגז.
לאוניד | |
|
|
|
| 17/3/2019 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 14:23:28 |
| לאוניד שלום רב,
היה וחברת הגז טוענת כי המונה תקין, העלות של בדיקה במקרה זה מוטלת על הצרכן.
ניתן להגיע עמם להסכם, לפיו, היה ותוצאות הבדיקה יעלו פגם או תקלה, הרי שהן עלות הבדיקה, והן הנזקים יושתו על חברת הגז. | |
|
|
|
| 19/3/2019 15:18 |
לאוניד |
 | | מחבר: | לאוניד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 15:18:35 |
| | היות ואני עדיין בספק שמונה הגז מקולקל ברצוני לדעת כל כמה שנים לפי החוק חברת הגז מחוייבת להחליף את שעון מונה הגז לחדש. | |
|
|
|
| 19/3/2019 15:18 |
לאוניד |
 | | מחבר: | לאוניד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 15:18:38 |
| | היות ואני עדיין בספק שמונה הגז מקולקל ברצוני לדעת כל כמה שנים לפי החוק חברת הגז מחוייבת להחליף את שעון מונה הגז לחדש. | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:42:07 |
| לאוניד שלום רב,
על פי הוראות מכון התקנים, תקן ישראלי 1116 - מוני גז מורה כי (סעיף 9) כל מונה הנמצא בשימוש יוחלף במונה חדש כעבור 18 שנה מיום יצורו או לאחר 2000 קו"ב גז.
על כן, יש לבדוק מה תאריך הייצור או ההתקנה של המונה (הדבר מצוין בחזית מונה הגז) ולבחון האם הגיע העת להחליפו. | |
|
|
|
| 19/3/2019 21:12 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 21:12:00 |
| שלום רב,
אני אתחיל בזה שתהיה זאת פניה מאוד ארוכה ואם יש דרך לדבר עם מישהו חוץ מהפורום אשמח.
אני קניתי לפני שבועיים 2 חזיות מאותו דגם במשביר לצרכן, לאחר שכיבסתי אותן כי אני לא לובשת משהו שמישהו אחר מדד מסיבות בריאותיות התברר כי החזיה כלומר שתיהם גורמות לי לנזק גופני (פצעה אותי בצדדים), פניתי לסניף עצמו ונאמר לי שהגורם הבכיר הוא דרך שירות הלקוחות שלהם בטלפון ( השיחה מוקלטת).
פניתי טלפונית לשירות (השיחות מוקלטות) והסברתי את המקרה ושאיני מעניינת להחליף כי צבע/מידה או כל דבר אחר לא מתאים אלה כי הם גורמות לי נזק גופני. התשובה שלהם היתה כי לפי תכנון המועצה הצרכנית כלומר אתם ומשרד הבריאות אין באפשרותי להחליף אחרי כביסה ( למרות שזה לא מובן יכלתי ללבוש ללא כביסה זה אותו הדבר מבחינתם ולא היו יודעים מזה). ביקשתי שיגידו לי שם של מנהל כדי לבדוק את הנושא איתם ועם עו"ד מאחר ואני רוצה לבטל את העסקה בכ"א ולהחזיר אותם גם אם הם לא מקבלים בנוסף להגיש תביעה בנושא.
אני שמתי 400 ש"ח על שתי חזיות וזה במבצע כלומר עולות יותר והמוצר פגום. הם לא לוקחים אחריות ומסרבים לעזור לי.
בנוסף אני אלך לקופת חולים כדי להראות להם את הפצעים שיש לי רשום בתיק הרפואי.
מה אפשר לעשות מבנושא? והאם מותר ה\להם למכור לי חזיות שהברזלים בצדדים גורמות לנזק גופני ? חשוב להדגיש שהמידה בסדר ולא קטנה יש מרווח של אצבע זאת אומרת לא צמודות מדיי.
תודה | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:35:28 |
| שלום רב אליאן,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, אולם בהלבשה תחתונה לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, על כן, במקרה המתואר, יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, על כן, קמה לך הזכות לפנות אל בית העסק בדרישה לתיקון המוצר.
לעניין הנזק שנגרם לך - תוכלי להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 19/3/2019 20:23 |
Idon |
 | | מחבר: | Idon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 20:23:26 |
| | מחשב נייד מתוצרת לנובו שקניתי בארה"ב התקלקל. לנובו ישראל הודיעו לי שלא יתנו שירות (גם לא בתשלום) למחשב שנקנה בחו"ל. התירוץ שלהם היה שהם "לא מחזיקים חלפים לדגמים שלא נמכרים בארץ". מעבדה פרטית תיקנה את המחשב תוך יממה. האם מותר לנותן שירות מרכזי לסרב כך לתת שירות? | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:25:14 |
| שלום רב,
יש לעיין בתעודת האחריות ולאחריו לנסות לברר מול היצרן. | |
|
|
|
| 19/3/2019 17:15 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 17:15:02 |
| שלום
לפני כחודש הייתי בחנות נייק עודפים באילת.
מדדתי נעליים וניגשתי למראה, כשחזרתי למקום ראיתי שהנעליים שלי לא נמצאות. לאחר פנייה לעובדים ולמנהל שהיה נוכח בחנות ניסו לחפש את הנעליים שלי ולא מצאו אותם,המנהל לא רצה לקחת אחריות וטען שאין לו גישה למצלמות הצטרכתי לרכוש זוג מהחנות בכדי לא לצאת יחף. בשיחה מול המנהל הראשי והשירות לקוחות נאמר לי שאין להם מצלמות לאיזור שבו חלצתי את נעליי וטענו כי זה באחריותי
רוצה להתייעץ מה ניתן לעשות בעיניין ולאן לפנות לא ניראה לי הגיוני שחנות נעליים לא יכולים לקחת אחריות ולתת לי זוג חדש (נעליים שניקנו מהם)
תודה | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:21:29 |
| שלום רב אורי,
בעניין זה, היה עליך לפנות למשטרה. | |
|
|
|
| 19/3/2019 18:22 |
אמי |
 | | מחבר: | אמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 18:22:08 |
| שלום רב,
האם אני יכולה להחזיר תחתונים שקניתי באינטרנט?
החנות אומרת שאי אפשר להחזיר הלבשה תחתונה אפילו שקניתי אותה באינטרנט ואני טוענת שבעסקת מכר מרחוק הם חייבים לאפשר לי להחזיר הלבשה תחתונה
מי צודק? | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:06:20 |
| שלום רב אמי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם .
מאחר ואין החרגה לעניין הלבשה תחתונה, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה להבדיל מעסקה פרונטלית מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה). | |
|
|
|
| 20/3/2019 08:22 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 08:22:09 |
| שלום הזמנתי רכב מהיבואן ביום שבאתי לקחת אותו גיליתי שנורת חיווי של הבלם יד דולקת תמיד גם שהבחם למטה לאחר בירורר עם הגורמים שלחו אותי למוסך לתיקון התקלה אמרו לי שזה בעיה באיזה רכיב.. אני מבחינתי אחרי שהוצאתי את מיטב כספי לא רוצה לקחת רכב פגום.
לגבי העברת בעלות הם עשו עלי 3 ימים לפני קבלת רכב האם אני יכולה לבטל עיסקה? או לחלופין לקבל רכב חדש במקום הפגום?
| |
|
|
|
| 20/3/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:55:10 |
| שלום רב טליה,
בהנחה שמדובר במוצר חדש מהיבואן וכי הרכב נרשם על שמך בהתאם לפקודת התעבורה, הרי שלכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה,מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק או לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 19/3/2019 15:32 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 15:32:35 |
| בסד
שלום וברכה,
רכשתי 4 חבילות של עוגיות מאחת מהחברות הגדולות בארץ, כשפתחתי את אחד האריזות אחד השרוולים שבהם יש עוגיות היה סגור אך הייתה לו תכולה בחצי מהכמות(כלומר לא הכיל כמות מלאה)של העוגיות, וזה מתווסף לכך שבשאר באריזות, בחלק מהעוגיות במקום שהיה אמור להיות שוקולד, לא היה כלום, והיו עוגיות מופרדות אחד מהשנייה, ולא כמו שזה צריך ואמור להיות.
פניתי לחברה אך לא קיבלתי מענה הולם.
מבקש לדעת מה הזכויות שלי במקרה דנן, וכן מה צפי של פיצוי כספי מקסימלי שאני יכול לקבל?
מבקש מענה בהקדם כאן או במייל,
תודה רבה,
דוד
Toradavid7@gmail.com | |
|
|
|
| 20/3/2019 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:47:59 |
| שלום וברכה דוד,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות כנדרש. תוכל להסתייע במועצה על דרך של הגת תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. יש לזכור כי המועצה אינה מטפלת בתלונות נזיקיות פיצוייות גרידא, ובכלל מוטב למצות את ההידברות מול בית העסק הרלוונטי. | |
|
|
|
| 19/3/2019 14:07 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 14:07:57 |
| קניתי רכב דרך חברת סוכנות רכב זה אומר לא מהיבואן עצמו אלא דרך חברה שלישית חוזה עסקה כתוב סכום מסוים וצבע מסוים
לאחר 3 שבועות ויום מרגע העברת הכסף קיבלתי טלפון מהיבואן צמפיון לבוא לקבל את הרכב
הגעתי לקבל את הרכב שכבר נרשם על שמי כמובן לא הגיע הצבע שביקשתי ונחתם דרך חברה צד ג
צמפיון מוטרוס טוענים שהם קיבלו את ההזמנה על הצבע שהגיע והם לא יכולים לתת את המחיר על צבע שונה
מה החוק אומר האם אני יכול לדרוש מצד ג את הרכב בצבע הנכון במחיר שנחתם? | |
|
|
|
| 20/3/2019 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:39:10 |
| שלום וברכה מנחם,
פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות בינך לבין אותו צד ג' אשר "תיווך" בינך לבין צמפיון מוטורוס, באשר לצבע הרכב. בנסיבות אלה קשה יהיה לעניות דעתנו לחייב את החברה האחרונה לבטל את העסקה ולהעמיד רכב כפי שהוזמן בסוכנות צד הג'. ברם, ככל שתוכל להראות את ההפרה של הצד השלישי האמור, אין זה מן הנמנע כי אותה סוכנות תחוייב בפיצוי בגין נזק סביר בנסיבות העניין. אנו מציעים כי תפנה לבית העסק הצד השלישי, לאחר שעיינת היטב הסכמות שבין הצדדים, ולאור האמור לעיל בתיאור הפרשה, הטענות ובדרישה לפיצוי ולסיום הפרשה בפשרה. | |
|
|
|
| 19/3/2019 15:03 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 15:03:09 |
| היי,
שילמתי דמי רישום למכון כושר ולאחר חודש, המכון הפסיק את פעילותו משום שהוא פעל ללא אישור עסק של העירייה. כעת הם לא מוכנים להחזיר את דמי הרישום ששילמתי. הם טוענים שמדובר בתשלום חד"פ. אני טוען, שמאחר והחוזה הופסק בגללם, הם הפרו אותו ועל כן, עליהם להשיב את דמי הרישום.
האם ישנה דרך לגרום להם להשיב למנויים את הדמי רישום? | |
|
|
|
| 20/3/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:34:39 |
| ראובן שלום רב,
על בית העסק להשיב לך את דמי הרישום עקב הפרת החוזה מצידם והם אינם רשאים לגבות תשלום מעבר לסכום ששולם בגין השירות.
יש לפנות אליהם בכתב ולדרוש את ההחזר, במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 19/3/2019 14:43 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 14:43:59 |
| | היי, רכשתי פלאפון בחברת.פרטנר באילת. לא עברו 14 יום אך הם לא מוכנים לבטל את.העסקה, אלה.רק.בסניף באילת. בשיחה.עם שירות.לקוחות נאמר שאפשר לבטל.ולהחזיר בכל סניף. מה עושים? | |
|
|
|
| 20/3/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:33:46 |
| שלום רב גלעד,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
היה ונעשה שימוש במוצר, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, לפיכך יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 19/3/2019 13:49 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 13:49:40 |
| שלום,
רציתי לשאול:
1. באופן עקרוני, מה בדיוק כוללת האפשרות לקריאה טלפונית כאשר לקוח בוחר בזה במקום לחכות לטכנאי בביתו? האם הכוונה היא שניתן לקבוע כל פרק זמן (ללא הגבלה) בו הלקוח צריך להיות זמין ולהגיע לביתו לאחר הקריאה? האם ישנו פרק זמן מינימלי שיש ללקוח להגיע לביתו החל מרגע הקריאה? או פרק זמן בו על הטכנאי להמתין ללקוח בביתו? ובאלו מקרים נחשב שהטכנאי הפר את הוראת החוק לעניין הקריאה הטלפונית? רק כאשר לא התקשר כלל?
2. אמא שלי הזמינה מקרר והמובילים אמרו לה שהם יגיעו החל מ12:00 (לא אמרו עד מתי) וששעה לפני שיגיעו הם יתקשרו. הם התקשרו רק ב18:00 ואמרו שיכולים להגיע רק ב21:00, ואז הם באמת הגיעו. בעיני זה נראה כך:
שמכיון שהם אמרו שיגיעו מ12 היתה להם שהות להגיע עד 14, ומכיון שהיה איחור של יותר מ3 שעות, הפיצוי המגיע הוא 600 ש"ח. זה שאמרו שיודיעו שעה לפני בטלפון, זה רק כתוספת (הרי הם אמרו שהם יגיעו מ12 והלאה), ואין כאן הסכמה לקריאה טלפונית. מה גם, שלא הודיעו לאמא שלי על זכותה לסרב.
האם אני צודק? והאם יש השפעה לכך שהמובילים הגיעו מחוץ לשעות המותרות ע"פ חוק? (ביקור צריך להיות בין 8 ל19)
תודה רבה! | |
|
|
|
| 20/3/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:28:13 |
| מיכאל שלום רב,
על פי הוראות הסעיף, אין הגבלה בכל הנוגע למועדים, כאשר הצרכן ממתין להתראה טלפונית, וזאת בעקבות ההנחה שהצרכן אינו ממתין בביתו, אלא ממשיך בשגרת חייו.
על כן, בנסיבות שתוארו, על פניו, אין זכות לפיצוי, שכן היה ואמך בחרה באפשרות התראה טלפונית, והוצע לה קביעת טווח שעות במקום ההתראה כאמור, לא נגרם נזק של ממש במקרה זה ולא בוצעה הפרה של הסעיף.
ההפרה היחידה היא הגעת המובילים בשעה 21:00, כאשר הוראות הסעיף קובעות כי טכנאי או נציג עוסק יגיע לביתו של הצרכן בין השעות 8:00 - 19:00. | |
|
|
|
| 19/3/2019 13:24 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 13:24:12 |
| | ביקשתי לבטל עסקה מול חנות רהיטים לאחר שנציגי החנות באה לאסוף בחזרה את הרהיט שהורכב בביתי. ביקשתי שיזכו את כרטיס האשראי שלי ונאמר לי שהם יכולים לבצע זיכוי רק בסוף החודש שזה עוד כשבועיים. האם הם יכולים לעכב את הזיכוי שלי באשראי? | |
|
|
|
| 20/3/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 09:43:54 |
| מנחם שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, על בית העסק מוטלת החובה להשיב לצרכן את כספו בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום ביטול העסקה.
מכיון שמדובר בריהוט שהורכב בבית הצרכן, למעשה התקנות כלל אינן חלתו ועל כן, הכספים יוחזרו בהתאם למדיניות בית העסק. | |
|
|
|
| 19/3/2019 13:19 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 13:19:35 |
| | שילמתי מקדמה של 2000 שח ביונדאי על רכב מסויים שהובטח לי לקבל עליו הנחה של מועדון "חבר" למרות שהוא לא הופיע בקטלוג המבצע של חבר. בזבזתי מעל 3 שעות באולם התצוגה ולא העברתי את מלוא הסכום מכיוון שהבנק כבר נסגר ומנהל אולם התצוגה יודע את זה. לאחר כמה שעות התקשר מנהל האולם ואמר שהעסקה לא מאושרת למרות שכשהייתי שם היא טען בתוקף שקיבל אישור מיוחד לתת לי את ההנחה למרות שהדגם לא היה במבצע. האם מותר לו לבטל לי את העסקה? | |
|
|
|
| 20/3/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 09:42:20 |
| דניאל שלום רב,
עקרונית, רשאי העוסק לבטל את העסקה שנכרתה ביניכם.
היה ויש תיעוד להסכמות שהושגו בינך לבין נציג העוסק, ניתן לדרוש פיצוי בגין כל נזק כלכלי שנגרם לך עקב ביטול העסקה כאמור, אך היה וכל ההתנהלות התבצעה בעל פה, ועדיין לא נחתם הסכם המפרט את התנאים המובטחים, יהיה קושי לדרוש את הפיצוי האמור. | |
|
|
|
| 19/3/2019 12:59 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 12:59:02 |
| שלום רב,
ידוע לי כי עפ"י התקנות לא ניתן להחזיר תרופות. שאלתי היא האם אין חריגים בנושא? למשל, אם הרוקח טעה ומכר כמות גדולה יותר ממה היה צריך. הרי תרופת מרשם היא לא מוצר שנלקח מהמדף כרצונו של הלקוח, ויותר מזה, ללקוח אין את הידע הרפואי להבין ולהחליט על כמות התרופה שאמור לקחת. אם יש תקנות כלשהן לחריגים בנושא, אשמח לדעת איך אוכל למצוא אותן?
שורה תחתונה: אם הטעות היא בצד המנפיק - האם לא הגיוני, שהוא צריך לקחת אחריות על הטעות ולהחזר את הכסף/זיכוי ללקוח עבור תרופה שרכש ללא צורך?
תודה מראש | |
|
|
|
| 20/3/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 09:31:18 |
| מיכל שלום רב,
תקנות ביטול עסקה אוסרות ביטול עסקה בכל הנוגעל תרופות, אך על פניו, היה ובוצעה הטעיה או הפרה של הסכם הרכישה על ידי העוסק, על בית העסק לתקן את הטעות ולבצע השבה.
הבעיתיות היחידה נוגעת למקרה בו התרופה הוצאה מבית המרקחת ואז יש צורלך בבחינת נהלים מצד משרד הבריאות בעניין קבלת התרופה לבית או מכירתה לאחר. | |
|
|
|
|