| 20/3/2019 15:03 |
אלינור |
 | | מחבר: | אלינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 15:03:04 |
| שלום רב,
לפני כחצי שנה ביצענו הזמנת ספות סלון בהתאם לצבע מסוים מקטלוג- גוון של אפור. כאשר התקבלו הספות הבחנתי שהצבע שונה מכפי שזכרתי, אמרתי זאת למובילים אשר הראו לי תעודת משלוח ובה כתוב במפורש שסופקו ספות עם השם והמספר הקטלוגי של הגוון שתאמו במדויק לאלו הרשומים בפרטי ההזמנה המקורית. שיערתי שפשוט לא זכרתי היטב את הגוון. בשל מס' תלונות נוספות שלי לגבי בעיות באיכות המוצר, פניתי מיד עם הגעת הספות לבית העסק בו רכשתי (כאשר הנגרייה המבצעת בפועל היא בית עסק נפרד, מעין 'קבלן ביצוע'). לאור תלונותיי נפתחה לי קריאת שירות ולאחר זמן ניכר נקבע לי ביקור של הבעלים של הנגרייה לבירור תלונותיי ותיקון בביתי. לאחר תיקון שבוצע למקצת מריפודי הספות, הוחזרו כיסויי הכריות לבית העסק בו ביצעתי את ההזמנה. כאר הגעתי לאסוף אותם, השוויתי את הגוון שלהם לקטלוג האריגים ממנו בחרתי בעת ביצוע ההזמנה ונדהמתי לגלות כי מדובר בגוון שונה לחלוטין של אפור, הרבה יותר כהה מזה שהזמנתי ובהפרש של 5 גוונים מזה שקיבלתי בפועל. מיד פניתי למוכר שטען שההזמנה נעשתה מול מוכר אחר בסיומה, ולכן עלי לפנות אליו. ביקש שאצור קשר לאחר יומיים וגם אז לא קיבלתי מענה. לאחר מס' ימים תפסתי את הבחור שביצע את ההזמנה בפועל ולאחר ששמע את טענותיי אמר שיבדוק את העניין, אך מעריך שתהיה בעיה לפתור זאת בשל הזמן שעבר מאז הרכישה. שאלתי היא כזאת: האם יש משמעות לזמן שעבר, שכן אני חשדתי שמדובר בגוון שונה מיד עם ההובלה אך הראו לי מסמך שמתאר בדיוק את הגוון שהזמנתי, ולכן הערכתי שבחרתי בחנות גוון לא מדויק לרצונותיי, וכמובן שלא הייתה לי דוגמה להשוואה (מדובר על גוונים של אפור ולא שקיבלתי צבע שונה לחלוטין כמו בורדו, שאז הייתי מבינה מיד שמדובר בטעות שלהם). מלבד זאת, לא ברור לי מה ההבדל מבחינת הנגרייה שביצעה אם היו מגלים זאת בשלב מוקדם יותר, הספות הן בגודל ייחודי, ייצור מיוחד מותאם לבקשתי ולא סטנדרט, כלומר הריפוד מתאים רק לספות שלי ולא ניתן למכור אותו שוב. ודבר נוסף, ברגע שהנגרייה הדפיסה תעודת משלוח בה רשמה את גוון הבד שאני הזמנתי והוא בוודאות לא הגוון בו השתמשו, האם זה לא בעייתי מבחינתם? מתנצלת על אורך הסיפור. אשמח לספק פרטים נוספים כנדרש. תודה מראש! | |
|
|
|
| 24/3/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 08:50:24 |
| אלינור שלום רב,
מתיאורך עולה כי מדובר באי התאמה של המוצר לבע שהוזמן, וזאת לכאורה, בניגוד להוראות חוק המכר.
על פי הוראות חוק המכר, כאשר מתגלה אי התאמה כאמור, על בית העסק מוטלת החובה לתקן ולרפא את אי ההתאמה ולספק לצרכן את המוצר שהוזמן, וזאת ללא קשר אם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת או במוצר קטלוגי.
על כן, משניתן בקלות להוכיח את אי ההתאמה, תוך הזוואה בין טופס ההזמנה לבית הצבע שהגיע בפועל, יש לפנות בכתב ולבית העסק ולציין את האמור לעיל.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע.
| |
|
|
|
| 19/3/2019 13:23 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 13:23:52 |
| היי
במהלך ביקורי בחנות זארה מצאתי שמלה שמחיר יורו ומחיר שקלים נקוב (מישהו קילף את השקלים והיורו נשאר חשוף)
יש לי תמונה מצורפת
בקופה סירבו למכור לי את השמלה במחיק היורו
מה אומר החוק? | |
|
|
|
| 20/3/2019 08:52 |
חני |
 | |
|
| 20/3/2019 08:53 |
חני |
 | |
|
| 20/3/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:37:49 |
| חני שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן יש למכור לצרכן במחיר שהוצג על המוצר, כלומר, המ חיר הנקוב ביורו, כאשר ההתיחסות אליו כהתייחסות שקלית.
חשוב לציין כי ישנה פסיקה שקובעת כי במקרה של הצגת מחיר שגויה שנבעת ממעשה קונדס או מנזק לתג המחיר אשר לא התבצעה על ידי העוסק, תשקל טענת העוסק וזכותו של הצרכן לקבלת המוצר במחיר כאמור אינה מוחלטת. | |
|
|
|
| 20/3/2019 14:08 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 14:08:18 |
| אבל הקילוף לא נעשה על ידי
אני מצאתי את המוצר מוצג במצב הזה | |
|
|
|
| 20/3/2019 14:08 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 14:08:35 |
| אבל הקילוף לא נעשה על ידי
אני מצאתי את המוצר מוצג במצב הזה | |
|
|
|
| 24/3/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 08:47:22 |
| ברור,
אך במקרה של קילוף, אשר לא התבצע ככל הנראה גם על ידי העוסק, יהיה קושי לדרוש את המוצר במחיר כאמור. | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:54 |
יוחאי |
 | | מחבר: | יוחאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:54:59 |
| רכשתי מכונת כביסה באינטרנט
תיאמו לי הגעה של הובלה בין 12-18 (נראה לי לא חוקי)
ביום ההובלה התקשרתי והגעתי למוביל בשעה 9 בבוקר אמר לי עוד שעתיים וכך עוד שעתים ובסוף הגיע בשעה 18-30 בערב
וכשאר הגיע ביקש ממני על הכנסת המכונה כביסה דרך החלון בקומת קרקע תוספת 150 שקל האם זה חוקי?
ואם עכשיו אני רוצה לבטל עיסקה אם יכולים לחייב אותי על ההובלה? | |
|
|
|
| 24/3/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 08:39:49 |
| יוחאי שלום רב,
אכן המועדים שנקבעו להגעת המוביל אינם תואמים את הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן המחייב קביעת מועד של עד שעתיים, או מועד ארוך יותר בהסכמת הצרכן, ובהתראה טלפונית.
על כן, בגין המועדים שנקבעו אתה זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם להוראות הסעיף.
לעניין גביית תשלום נוסף - היה ומדובר בהובלה בצורה יחודית הדורשת פעולה נוספת, רשאי העוסק לגבות תשלום נוסף, ואין בכך משום הפרה של הדין, היה ומדובר בסיטואציה שנתגלתה רק עם הגעת המוביל, ולא ניתן היה לדעת עליה מראש. | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:45 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:45:21 |
| שלום,
ברצוני לבטל עסקת תיירות (חבילת נופש בחו"ל הכוללת טיסה, מלון והעברות) שבוצעה לפני 7 ימים באמצעות הטלפון לנופש בעוד כחמישה חודשים.
כאשר פניתי לחברה לבטל את העיסקה נמסר לי שדמי הביטול הם המקדמה ששילמתי בסך 400 ש"ח ושעסקה זו לא נכללת בחוק עסקת מער מרחוק כיוון ששירותי התיירות ניתנים בחו"ל (למרות שהטיסה מוזמנת מחברת ארקיע).
בטופס אישור ההזמנה מופיע המשפט הבא: "בעסקת מכר מרחוק, כהגדרתה בחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה , ובלבד שהביטול יעשה לפחות שבעה ימים שאינם ימי מנוחה , קודם למימוש השירות ובכתב.".
מהן זכותי במקרה זה? האם דמי הביטול אמורים להיות 5% או 100 ש"ח?
תודה,
ניר | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:49 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:49:33 |
| להלן תנאי הביטול מטופס ההזמנה (לא ניתן לצרף קובץ):
מידע ונתאים מהותיים להזמנה (בהתאם לתקנות שירותי תיירות (גילוי נאות) התשס"ג-2003):
כללי : חברת "אושר אקספרס תיירות בע"מ "( להלן – "החברה") הינה מארגנת של חבילות נופש לחול ומשמשת כמתווכת בין הנוסעים לבין ספקי השירותים בארץ ובחו"ל , כגון :סיטונאית תיירות , מובילים אוירים , בתי מלון , מדריכי מקומיים , הסעות ושירותי קרקע עצמאיים .מובהר בזאת מפורשות כי לחברה אין כל קשר ו\או חלק ו\או יכולת להשפיע על פעולתם של גופים אלו , ומשכך , מוסכם כי היא איננה אחראית לתקלות , שיבושים ועיכובים למיניהם אשר עלולים להיגרם כתוצאה מאי ביצוע ו\או ביצוע חלקי ו\או ביצוע לקוי של שירות כלשהו המסופק ע"י נתוני השירותים ומי מטעמם ,וזאת ע"פ כל דין .
טיסות : הטיסות הינן מטיפוס "שכר" , כהגדרתן בחוק ו\או בתקנות ו\או באמנות בין לאומיות ,ויחולו עליהן כל ההוראות המתאימות לעניין המופיעות שם ועל גבי כרטיס הטיסה .בהתאם לנסיבות . יצוין במפורש כי יתכנו שינוים במועד ושעות הטיסה ו\או בזהות המוביל האווירי , חלקם אף ללא הודעה מוקדמת . יפורט , כי במקרים של שינוי בטיסה , ביטולה, הקדמתה או עיכובה יהא הנוסע זכאי להטבות בכפוף לקבוע בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה ), התשע"ב – 2012 , פירוט נוסף מופיע באתר האינטרנט של חברתנו www.netofun.co.il חובה על הלקוח להתעדכן בשעת הטיסה הלוך במודיעין שדה התעופה ככל היותר 36 לפני המראתה , למעט ,במקרים של ביטול טיסה , עליהם החברה מתחייבת להודיע . מקרים בהם החברה אינה מפרסמת מועד טיסה , החברה מתחייבת למסור פרטים אלה מיד עם היוודע לה .
נשים בהיריון : נשים הרות, החל משבוע 24 , חייבות באישור רופא \גניקולוג באנגלית בדבר תקינות ההיריון וכן בדבר אי מניעה לטוס.
בתי מלון: מובא בזאת לידיעתם במפורש כי יתכנו מקרים בהם יאלץ בית המלון ו\או מי מנותני השירותים בחו"ל לשנות את המלון המוזמן ו\או השירות המובטח .
במקרה כזה ידאג הגורם מספק השירות להעביר את הנוסע למלון ברמה זהה ו\או לספק שירות דומה לשירות שהובטח . משום שאין לחברתנו כל ידיעה על כך מראש ו\או אפשרות להתערב בדבר , מוסכם כי היא איננה אחראית לכך . אין לחברה כל אפשרות להבטיח קבלת מיטה זוגית בחדר ו\או חדר במיקום מסוים במלון או באגף מסוים בו , אף אם הוזמנו מראש , והדבר מסור לשיקול דעתו הבלעדית של המלון . בנוסף לאמור לעיל , הזמנה זו מתבצעת אך ורק בכפוף לאמור בתנאים בכללים להזמנות בחברתינו , אשר ניתנים לעיון באתר האינטרנט שלנו : www.netofun באם תבקש ,הם ישלחו אליך .
ביטול וזיכוי :
תיאור המוצר מועד הביטול מיום ביצוע ההזמנה עד 21 יום לפני הטיסה
14-20 יום לפני הטיסה
7-13 יום לפני הטיסה
4-6 יום לפני הטיסה
3 יום ומטה לפני הטיסה
נופשונים \חבילות אירופה טיסות שכר\בתי מלון אירופה (1)(2)(3) 400 ש"ח 30% 60% 100% 100%
ספורט והסעות 50% 70% 100% 100%
(1)ימי עבודה בארץ ובחו"ל (2) בתקופות של וירידים סכום דמי הביטול מרגע הביטול מרגע עריכת ההזמנה הינו בהתאם לחיוב הספק המקומי (3) בתקופת ירידים או תערוכות משתנים דמי הביטול בהתאם ליעד .
בעסקת מכר מרחוק, כהגדרתה בחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה , ובלבד שהביטול יעשה לפחות שבעה ימים שאינם ימי מנוחה , קודם למימוש השירות ובכתב.
שינוי במחיר בעסקה לאחר החיוב בכרטיס האשראי כרוך בתשלום עמלה .אין כפל הנחות ומבצעים.
זיכויים יינתנו לפי שער המטח ביום , התשלום המקורי .לתשומת ליבך ! חתימתך על טופס אישור הזמנה זה מהווה אישור לכך כי התנאים הכללים הוצגו בפניך במלואם , ומביע הסכמה מלאה להם ולכל האמור לעיל , ועל כן , מוסכם כי לא תתקבל כל טענה הטוענת כנגד התנאים הקיימים האמור בהם ו\או כנגד עצמם ,בדיעבד .
אין כל תוקף לשינוים בכתב יד על גבי טופס זה ,אין בסמכות מי מעובדי החברה להביע הסכמה לכך. | |
|
|
|
| 24/3/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 08:39:24 |
| שלום רב ניר,
בהנחה שהעסקה המדוברת הינה עסקת מכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס) הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופשה ובילוי, הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, במידה שהודעת הביטול נעשה במסגרת 14 ימים, לכאורה קמה לך זכות לבטל את העסקה, בניכוי דמי ביטול.
סירוב בית העסק לבטל את עסקת מכר מרחוק (שההודעה נעשתה בכתב), מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
בנוסף, תיקון 58, סעיף 14ג2 בחוק הגנת הצרכן, בעסקת מכר מרחוק, קובע כדלקמן:
14ג2. (א) על אף האמור בסעיפים 14ג(ג) ו-14ה, עוסק המציע לצרכן להתקשר בעסקת מכר מרחוק למתן שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל באמצעות נותן שירות מחוץ לישראל, רשאי להציע לצרכן, לגבי אותו שירות שהוצע, לבחור בין החלופות שלהלן, בכפוף להוראות סעיפים קטנים (ב) ו-(ג):
(1) זכות ביטול לפי הוראות סעיפים 14ג(ג) ו-14ה (בסעיף זה – זכות ביטול);
(2) מדיניות הביטול של נותן השירות מחוץ לישראל (בסעיף זה – מדיניות ביטול).
(ב) לא יציע עוסק לצרכן עסקה הכוללת מדיניות ביטול, אלא אם כן מסר לצרכן בעת השיווק מרחוק וטרם ההתקשרות מידע בדבר מדיניות הביטול בעסקאות מהסוג המוצע, ובכלל זה אם היא כוללת זכות לבטל את העסקה; כללה מדיניות הביטול זכות כאמור, יכלול המידע גם את מועדי הביטול, ואם ישנם – את דמי הביטול והאפשרות לקבל החזר כספי; עוסק ימסור לצרכן פרטים כאמור גם במסמך לפי סעיף 14ג(ב).
על כן, אני מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם אתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:44 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:44:02 |
| שלום,
ברצוני לבטל עסקת תיירות (חבילת נופש בחו"ל הכוללת טיסה, מלון והעברות) שבוצעה לפני 7 ימים באמצעות הטלפון לנופש בעוד כחמישה חודשים.
כאשר פניתי לחברה לבטל את העיסקה נמסר לי שדמי הביטול הם המקדמה ששילמתי בסך 400 ש"ח ושעסקה זו לא נכללת בחוק עסקת מער מרחוק כיוון ששירותי התיירות ניתנים בחו"ל (למרות שהטיסה מוזמנת מחברת ארקיע).
בטופס אישור ההזמנה מופיע המשפט הבא: "בעסקת מכר מרחוק, כהגדרתה בחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה , ובלבד שהביטול יעשה לפחות שבעה ימים שאינם ימי מנוחה , קודם למימוש השירות ובכתב.". מצ"ב תנאי הביטול מטופס ההזמנה.
מהן זכותי במקרה זה? האם דמי הביטול אמורים להיות 5% או 100 ש"ח?
תודה,
ניר | |
|
|
|
| 20/3/2019 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 18:21:11 |
| שלום רב ניר,
בהנחה שהעסקה המדוברת הינה עסקת מכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס) הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופשה ובילוי, הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, במידה שהודעת הביטול נעשה במסגרת 14 ימים, לכאורה קמה לך זכות לבטל את העסקה, בניכוי דמי ביטול.
סירוב בית העסק לבטל את עסקת מכר מרחוק (שההודעה נעשתה בכתב), מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
על כן, אני מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם אתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 20/3/2019 18:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 18:35:26 |
| בנוסף, תיקון 58, סעיף 14ג2 בחוק הגנת הצרכן, בעסקת מכר מרחוק, קובע כדלקמן:
14ג2. (א) על אף האמור בסעיפים 14ג(ג) ו-14ה, עוסק המציע לצרכן להתקשר בעסקת מכר מרחוק למתן שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל באמצעות נותן שירות מחוץ לישראל, רשאי להציע לצרכן, לגבי אותו שירות שהוצע, לבחור בין החלופות שלהלן, בכפוף להוראות סעיפים קטנים (ב) ו-(ג):
(1) זכות ביטול לפי הוראות סעיפים 14ג(ג) ו-14ה (בסעיף זה – זכות ביטול);
(2) מדיניות הביטול של נותן השירות מחוץ לישראל (בסעיף זה – מדיניות ביטול).
(ב) לא יציע עוסק לצרכן עסקה הכוללת מדיניות ביטול, אלא אם כן מסר לצרכן בעת השיווק מרחוק וטרם ההתקשרות מידע בדבר מדיניות הביטול בעסקאות מהסוג המוצע, ובכלל זה אם היא כוללת זכות לבטל את העסקה; כללה מדיניות הביטול זכות כאמור, יכלול המידע גם את מועדי הביטול, ואם ישנם – את דמי הביטול והאפשרות לקבל החזר כספי; עוסק ימסור לצרכן פרטים כאמור גם במסמך לפי סעיף 14ג(ב).
| |
|
|
|
| 20/3/2019 13:03 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:03:57 |
| קניתי בגד מחנות בשם ARKETA בתל אביב שמוכרת בגדים לא רגילים
לאחר יום עסקים אחד הגעתי על מנת לקבל החזר על הקנייה.
המוכר טען שמוצר זה משתתף במבצעי אירוע פורים ואין החזרה או ביטול עסקה.
המוצר אינו תחפושת, וכמובן שלא נעשה בו שימוש.
אופי ביגוד החנות אינו רגיל ולאורך כל השנה הם מוכרים דברים לא קובנציונלים, שמתאימים בין היתר לפורים.
האם יש דרך לקבל החזר כספי במצב כזה? | |
|
|
|
| 20/3/2019 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 18:01:30 |
| שלום רב נועם,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, בניכוי דמי ביטול, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), אולם אם מדובר במוצר המיועד לפורים, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, היות שאין מדובר בביגוד רגיל שכן תחפושת נמכרת לרגל אירוע מסויים ואינה נמכרת במהלך ימות השנה, יחד עם זאת, ניתן לבדוק את מדיניות של בית העסק, במידה ולא קיים שילוט, ניתן לפנות אל בית העסק בדרישה לביטול העסקה.
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/purim_issue | |
|
|
|
| 20/3/2019 12:53 |
Gabriella Kasow |
 | | מחבר: | Gabriella Kasow (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 12:53:04 |
| שלום,
השאלה שלי היא כזו: אני מנויה בחברת תקשורת מסויימת. הסכמתי שיתקינו לי אנטי וירוס למחשב שלי לפני מספר חודשים. עכשיו אני רוצה להתנתק מהאנטי וירוס שלהם.
נאמר לי על ידם שרכשתי את האנטי וירוס ולכן אני מחוייבת אליהם 4 שנים ושכיוון שהם פתחו רשיון לאנטי וירוס אין לי אפשרות להתנתק מהאנטי וירוס. אציין כי אני לקוחה שלהם בחבילת אינטרנט וספק.
אשמח לתגובה מהירה,
תודה רבה,
גבריאלה קסו | |
|
|
|
| 20/3/2019 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 17:51:26 |
| שלום רב גבריאלה,
האם קראת את הסכם ההתקשרות בניכם? אם לאו, אני, מציעה כי תעייני בו ולאחריו פני אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 20/3/2019 12:59 |
אמזריוס |
 | | מחבר: | אמזריוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 12:59:36 |
| אני חושב להזמין טיסה דרך חברת גוליבר, הישראלית, עליה חל החוק להגנת הצרכן, בעיקר כדי להנות מהאופציה לבטל ב14 הימים הקרובים(הטיסה רק בסוף מאי). הבעיה שלי היא שהנוסח הוא מעט מעורפל ואני לא מבין אם יש סעיפים שיכולים לבטל את ההגנה הזאת במקרה שחברת התעופה היא לא ישראלית(pegasus airlines הטורקית במקרה זה). החשש שלי נוסע מהכתוב בתקנון של גוליבר(שמוצמד גם לטיסה זו):
"דמי הביטול (להזמנות שאינן עומדות בחוק הגנת הצרכן כפי שמפורט בתנאי ההזמנה סעיף 25) מלאים...לקוח יקר, בסעיף "PENALTIES"- ישנם את חוקי הביטול והשינוי המגיעים מחברות התעופה בשפה האנגלית לביטול שאינו בכפוף לחוק הגנת הצרכן. במידה וחוקים אלו אינם ברורים, נשמח לתת מידע נוסף במוקד ההזמנות. שים לב על כרטיס זה חלים דמי ביטול מלאים בכפוף לחוק הגנת הצרכן."
האם משהו מהאמור מעלה אמור לבטל את ההגנה שלי בתור צרכן? האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 20/3/2019 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 17:47:28 |
| שלום רב,
לא ברור מה צוין בסעיף 25 ?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס) הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק לבירור הסעיף המדובר .
| |
|
|
|
| 20/3/2019 12:49 |
iris goldberg |
 | | מחבר: | iris goldberg (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 12:49:49 |
| | שלום רב, שמי איריס לפני כחודשיים וחצי בוצעה עסקה מול חברת "סאן קליניק" לחבילת טיפול פנים בעלות של 5,500. המפגש היה במשרדי החברה באשדוד ונאמר לי כי הטיפולים מתבצעים בתל אביב אחת לחודש וחצי. אנוכי מתגוררת בקיבוץ רבדים מרחק נסיעה ביום רגיל כ 45 עד 55 ד לכיוון. עד היום לא הצלחתי להגיע לטיפול מפאת מרחק, החיים, ילדים וכד' ולכן ביקשתי לבטל את העסקה אך נענתי בסירוב וכי החוק שאומר שעד 14 יום ניתן לבטל בלבד ,מעוניינת לדעת האם יש תקדימים בנושא או שפשוט "אכלתי אותה"? | |
|
|
|
| 20/3/2019 17:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 17:39:21 |
| שלום רב איריס,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן חפץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה, ואולם, אם בהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול יהיה כרוך בקנס יציאה, הרי שיהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, פני אל בית העסק. | |
|
|
|
| 20/3/2019 12:46 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 12:46:10 |
| שלום
שמי מלי ואני נכה 100 אחוז לצמיתות.
חברת ישרכארט מפרסמת כי היא פתחה מועדון שנקרא עדיף שהוא אמור לספק הטבות לציבור הנכים בישראל. חברת ישראכרט מתנה את הצטרפות הנכים למועדון בהנפקת כרטיס אשראי בנקאי או חוץ בנקאי. ורק למי שיש כרטיס אשראי יכול להצטרף למועדון עדיף.
מאחר ולפני מעל 8 שנים סיימתי הליך של פשיטת רגל. אז חשבוני מתנהל בבנק הדואר וכן כרטיס האשראי של ישראכרט דיירקט (על בסיס מזומן) מתנהל דרך החשבון בבנק הדואר.
כשבקשתי להצטרף למועדון עדיף ולהינות מההטבות שיש לציבור הנכים. מסתבר לי שאני לא יכולה להצטרף למועדון רק בגלל שאין לי כרטיס אשראי רגיל. כשבקשתי להנפיק כרטיס חוץ בנקאי אז כמובן שסורבתי - מבלי שהצליחו לנמק לי מדוע אני מסורבת. מצד אחד מועדון עדיף מיועד לציבור הנכים - ומצד שני מסתבר שגם אם אתה נכה אני לא יכולה להיות חברה במועדון עדיף. וגם לא יכולה להסב את הכרטיס שיש לי למועדון עדיף.
ברור לי שמדובר בחברת ישראכרט שזכותה המלאה לסרב להנפיק כרטיס אשראי וגם היא לא חייבת לנמק מדוע...אבל מצד שני כשהיא מאגדת את ציבור הנכיס תחתיה היא יכולה לסרב להכניס למועדון נכים? כאילו זה נשמע תמוה..ואני לא בטוחה שיש פה סוג של אפליה.
השאלה היא אם אפשר לעשות עם זה משהו...הדבר מאד חשוב לי כי מועדון עדיף מספק גם תעודת נכות בינלאומית..אשמח לתשובתכם בעניין זה.
בברכת חג פורים שמח
מלי | |
|
|
|
| 20/3/2019 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 17:25:23 |
| שלום רב מלי,
לא ברור מה מופיע בפרסום ומה התנאים להצטרפות, אני מציעה לך לפנות אל הנהלת חברת האשראי לבירור העניין.
ובמידה שאת נתקלת בבעיה, תוכלי לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx
| |
|
|
|
| 20/3/2019 09:53 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 09:53:00 |
| לפני יותר מחודש שמתי אוזניות לתיקון בעמדת מסירה (אין בידי את מועד המדויק בו שמתי את האוזניות בתחנת המסירה).
ביום 14.2.19 קיבלתי הודעה שהמכשיר נקלט במעבדה של נותן האחריות.
ביום 28.2.19 קיבלתי הודעה שהטיפול בפנייתי התסיים ויגיע תוך 10 ימי עסקים למקום שממנו נמסר המוצר.
עד היום המוצר לא הגיע לעמדת המסירה למרות שחלפו יותר מ10 ימי עסקים.
רציתי לדעת האם אני זכאי לפיצוי או לסעד כלשהו במצב דברים זה.
תודה,
דן | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:47 |
דן |
 | |
|
| 20/3/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:48:07 |
| דן שלום רב,
האם המוצר הופקד לתיקון במסגרת שנת האחריות הראשונה?
היה והתשובה חיובית, על בית העסק לסיים את התיקון של המוצר בתוך לא יאוחר מ 14 ימים, והיה ולא עשה כן, עליו לפסק מוצר חדש ותקין.
במקרה ולא מדובר בשנת האחריות הראשונה, מדובר בהפרת הסכם השירות,
ופיצוי ינתן רק במקרה שניתן להוכיח מהו הנזק שנגרם עקב העיכוב בתיקון, וכן תוך בחינה מה גרם לעיכוב מצד העוסק. | |
|
|
|
| 20/3/2019 16:28 |
דן |
 | |
|
| 20/3/2019 12:17 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 12:17:48 |
| שלום רב,
הזמנו מחנות רהיטים שמתעסקת בייבוא רהיטים מסין ארון בגדים ע"פ הזמנה קטלוגית, וביקשנו להוסיף עוד מדפים מעבר להזמנה וכמובן שהכל גם בתוספת תשלום.
במעמד הסגירה נאמר לי שהארון יסופק תוך 60 ימי עסקים כי זה צריך להגיע באונייה וזה לוקח זמן.
כעבור 60 יום אני מתקשר לחנות לברר מה קורה עם האספקה נאמר לי שיש עיכוב ועוד שבועיים זה יגיע ויום למחרת זה יהיה אצלי.
כעבור שבועיים אני מתקשר שוב לחנות לבדוק מה קורה ולתדהמתי נאמר לי שרק בשבוע שעבר זה יצא מסין ולכן זה יקח זמן משהו כמו עוד חודש וחצי.
כמובן שכעסתי ואמרתי להם שאני לא מוכן לקבל את זה ואם לא חוזרים אלי עם תשובות ברורות אני מבטל עסקה.
מיד עשיתי בירור על העסק באתר זאפ ושם מתברר גודל הזוועה.
מתגובות שאני קורא בחוות דעת על העסק אני מגלה שהעסק מתנהל כך בצורה סדרתית ועוד הרבה כשלים ותקלות כמו שיפורטו להלן.
התקשרתי לבית העסק מספר פעמים ומשלא קיבלתי תשובה מספקת על מועד האספקה איימתי עליהם שאם תוך כמה שעות אני לא מקבל תשובה ברורה אני מבטל עסקה.
בעל העסק חזר אלי כעבור שעה ואמר לי שעד סוף היום אקבל מועד סופי לאספקה.
ובסוף היום כתב לי שיסופק בין התאריכים 25-27 בפברואר.
ב- 27 בפברואר ביום חמישי הגיע הארון בשעה טובה, אך לאכזבתנו הוא לא הגיע עם כל המדפים הנוספים שהזמנו וכן היה חסר חלק חיצוני בארון.
באותו מעמד לא כ"כ שמנו לב שהארון הוא בכלל לא מה שהזמנו אלא דגם שונה.
וכששאלתי את צוות המרכיבים (שאחד מהם הוא מבעלי העסק) מתי יגיעו להשלמות אז הוא אמר לי שתוך כמה ימים ביום ראשון או שני יגיעו לסדר את מה שנשאר.
כמובן שלא היה לנו מה לעשות עם ארון בלי מדפים אז המתנו להשלמות.
ביום ראשון אני מתקשר לחנות לברר מתי יגיעו להשלמות נאמר לי שלא תיאמו לי זמן. אמרתי להם שאמרו לי בראשון או שני שהם יגיעו. הנציגה אמרה שצריכים לתאם לי מדוייק ושעה ומכיוון שלא תיאמו לי זמן אז אין לי תיאום. ביקשתי שתתאם לי זמן כעת ושאדע למתי להתכונן. הנציגה אמרה לי שהיא תחזור אלי. והיא לא חזרה.
כעבור מספר פעמים משלא קיבלתי מענה מהחנות איימתי בביטול עסקה מכיוון שזה לא היה המוצר שהזמנו ויש לנו הזכות לבטל עסקה על הטעייה. האיום עבד והחנות התעוררה ותיאמה לי זמן לעוד שבועיים(!)
כעבור שבועיים יום לפני האספקה ווידאתי עם החנות שמגיעים אלי עם התוספות ועם החלק שחסר בארון, אמרו שכן שהכל יהיה בסדר.
למחרת צוות המובילים מגיעים אלינו עם המדפים אבל שוב... החלק שחסר לא הגיע יחד איתם.
לאחר דין ודברים ביקשתי שיקחו בחזרה את הארון ושאני רוצה לבטל עסקה מיידית.
הצוות פירק את הארון וביטלתי עסקה מול בית העסק.
התגובות בזאפ צדקו אחד לאחד ממה שאנחנו עברנו איתם.
עכשיו לשאלות:
1. האם אוכל לתבוע את העסק על עגמת נפש? כי אשתי גם בהריון ותיכננה שיהיה לה ארון לאכסון בזמן הלידה ועכשיו שצריכה ללדת כל יום נשארנו בלי ארון וזה עגמת נפש עצומה.
2. האם אוכל לתבוע את העסק על כשל סדרתי עם לקוחות כפי שמופיע גם בחוות דעת בזאפ, באי עמידה בלוחות הזמנים באי מתן תשובות ברורות בשירות לקוחות ואי חזרה ללקוחות?
אשמח למענה
תודה רבה! | |
|
|
|
| 20/3/2019 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 15:56:22 |
| שלום רב מנחם,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, במקרה בו ההטעיה מהותית בנסיבות העניין הרי שניתן לדרוש ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקה פרונטלית (בבית העסק) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן, ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
מכאן, שאני, מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין ואת דרישתך, היה ואתה לא נענה או שהמענה לא לשביעות רצונך, תוכל לשקול תביעה.
| |
|
|
|
| 20/3/2019 16:07 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 16:07:32 |
| אנחנו נמצאים במצב של אחרי ביטול העסקה עדיין לא זיכו אותי באשראי ואחרי שאספו ממני את הרהיט.
השאלה האם יש עילה לתביעה על עגמת נפש רבה? | |
|
|
|
| 20/3/2019 11:16 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:16:09 |
| אני פניתי למוקד של חנות שרכשתי ממנה מוצר וביקשתי להגיע אל הבעל העסק מספר פעמים ותמיד סורבתי ונאמר לי שבעל העסק עסוק עם לקוחות ואינו פנוי לשיחה עמי, וכמובן שאף פעם בעל העסק לא חזר אלי בחזרה. וכשאני פונה אליו בנייד האישי הוא טוען שאני מטריד אותו ושאפנה אך ורק למוקד.
אציין שאני פונה למס' וואטסאפ עסקי של בעל העסק עם שעות פתיחה וכל פרטי העסק מופיעים בפרופיל ומשמש ככלי של בעל העסק לקידום העסק, וכן בתחילת הדרך בעל העסק כתב לי בוואטסאפ "תרגיש חופשי לפנות אלי בכל שאלה".
כעת שיש לי דין ודברים איתו הוא טוען שאפסיק להטריד אותו.
שאלתי היא: האם בעל העסק יכול להגביל אותי מלפנות אליו לנייד האישי בטיעון של הטרדה או שבעל העסק חייב לתת לי שירות ומענה גם בנייד האישי שמופיע כעסקי בפרט שכבר כתב לי שאני יכול להרגיש חופשי וכו'? | |
|
|
|
| 20/3/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 15:35:36 |
| שלום רב ראובן,
לעניין השאלה האם "...בעל העסק יכול להגביל אותי מלפנות אליו בנייד האישי..."-אין התייחסות בדין בעניין שאלתך, עם זאת, סעיף 30 בחוק התקשורת (בזק ושידורים) אוסר על מטרד.
| |
|
|
|
| 20/3/2019 16:01 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 16:01:06 |
| אשמח לקבל הסבר מה נחשב למטרד.
בסך הכל אני מבקש שירות מבעל העסק ובעל העסק קורא לזה מטרד.
האם בעל עסק יכול לחמוק ממתן מענה ושירות בהפחדה שזה מהווה מטרד ויוכל לתבוע את הלקוח על הטרדה?
| |
|
|
|
| 20/3/2019 11:27 |
סמדר ניצן |
 | | מחבר: | סמדר ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 11:27:42 |
| הגיע טכנאי לתיקון מכונת כביסה במסגרת אחריות.
גרם לנזק לצינור חיבור המים והצפה ועקב כך לא ניתן לפתוח את המים בבית .לא פעל בצורה נכונה לפירוק החיבור וגרם להצפה. עזב את המקום ללא תיקון הנזק. שירות פלוס קיבלו תלונה בנושא ממתינים לפעולה מצידם .
איך אפשר לקבל מהם פיצוי? ביטול אחריות? | |
|
|
|
| 20/3/2019 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 15:41:53 |
| שלום רב סמדר,
ראשית, יש לבדוק מה גובה הנזק, ולאחריו לפנות אל בית העסק בדרישה לתיקון המצב או לשלם בגין הנזק.
שנית, לעניין שאלתך בדבר ביטול האחריות- עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן מעוניין, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה אולם, אם בהסכם ההתקשרות צוין כי הביטול כרוך בקנס יציאה יהיה עליו לשלמו.
| |
|
|
|
| 20/3/2019 10:59 |
בר אור לוי |
 | | מחבר: | בר אור לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 10:59:31 |
| רכשתי טלפון מחברת סלקום לפני כשנתיים
לפני כשנה וחצי טסתי לחול למשך שכחצי שנה אמא שלי התקשרה לחברה סלקום וביקשה שישנו את אמצעי התשלום שעל המכשיר ופה נסגר.
אחרי כשנה וחצי מגיע עיקול לבנק שלי שאני מבררת על מה מסתבר שהם לא שינו את אמצעי התשלום - לא חוייב הכסף על המכשיר (יש לציין שגם אמא שלי לקוחה של סלקום וראתה חיובים של סלקום אך לא הבינה שזה לא בגין המכשיר גם כן )נצבר לי חוב עם ריביות בטיפול עורך דין , חוב שאף אחד לא דאג לעדכן אותי לגביו במשך שנה וחצי !! אני סטודנטית בת 23 וכרגע אין חי מאיפה להחזיר את החוב העצום הזה ואין עם מי לדבר . האם זה תקין ?? לצבור חוב ללא עדכון הלקוח ??? לא בשיחה לא במכתב דואר רשום ? מעבר לזה שצרחו עליי וצעקו עליי מצד משרד בעורכי דין כאילו אני גנבת על חוב שלא ידעתי בכלל שקיים ! אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 20/3/2019 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 15:21:10 |
| שלום וברכה בר אור,
חוק הגנת הצרכן קובע שורה של הוראות וחובות גילוי כלפי בית העסק באשר לחוב בגין חוב שלא שולם במועד. אנא עייני בהוראות סעיף 13ב'2 לחוק האמור לעיל המובא להלן לעיונך, ופני בכתב לבית העסק לאור הדברים:
משלוח הודעת חוב לצרכן (תיקון מס' 46) תשע"ו-2016
13ב2. (א) עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב.
(ג) עוסק לא יחייב צרכן בהוצאות גבייה, אלא אם כן שלח לו הודעת חוב וטרם חלפו 14 הימים האמורים בסעיף קטן (ב); בסעיף זה, "הוצאות גבייה" – לרבות תשלום בשל משלוח הודעת חוב ולמעט חיוב הצרכן בהפרשי הצמדה וריבית על פי דין או על פי הסכם או תוספת אחרת שסכומה או שיעורה נקבעו בחיקוק.
(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין;
(2) על אף האמור בפסקה (1), עוסק רשאי לשלוח לצרכן הודעת חוב במסרון או בדרך ממוחשבת, ובלבד שהצרכן נתן את הסכמתו המפורשת מראש לקבלת דברי דואר מהעוסק בדרך ממוחשבת, או לקבלת מסרונים בעניין הודעת חוב, לפי העניין;
(3) הודעת חוב תישלח לצרכן במישרין על ידי העוסק ולא באמצעות אחר;
(4) נטל ההוכחה כי העוסק שלח את הודעת החוב לצרכן הוא על העוסק;
(5) הודעת חוב תכלול פרטים אלה באופן ברור:
(א) שם העוסק, לרבות שמו המסחרי;
(ב) פרטי העסקה, לרבות מועד עשייתה, תוקפה ומהותה;
(ג) פירוט החוב ואופן חישובו;
(ד) דרכי התקשרות עם העוסק לבירור החוב.
(ה) ביקש צרכן, בכתב או בעל פה, לקבל תיעוד המאשר את קיומה של העסקה שלגביה נשלחה אליו הודעת חוב, ישלח לו העוסק תיעוד כאמור בתוך 14 ימים ממועד הבקשה.
(ו) תבע עוסק מצרכן הוצאות גבייה בתובענה שהגיש נגדו לבית המשפט או ללשכת ההוצאה לפועל או בהליכי גבייה שנקט נגדו, ונוכח בית המשפט או רשם ההוצאה לפועל כי העוסק לא שלח לצרכן הודעת חוב, רשאי הוא, מיוזמתו או לבקשת הצרכן, להפחית מהחוב את הוצאות הגבייה, כולן או חלקן.
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל המשרד שפנה אליך בכתב תוך פירוט הוראות הדין, כמפורט לעיל. | |
|
|
|
| 20/3/2019 12:35 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 12:35:19 |
| | בית העסק שאני משלם לו דמי מנוי חודשיים עבור מערכת לטיהור מים המותקנת בביתי הודיע לי שלא חייב מאוקט׳ 16 ״בגלל טעות של חברת אשראי״. התשלום הוא על ביטוח נגד תקלות וטיפולים שנתיים שוטפים. כעת אני נדרש לשלם סכום די גדול. האם יש איזשהו חוק עבור סיטואציה כזו? האם אני מחויב לשלם את מלוא הסכום? האם אפשר לשלם רק על הטיפולים שקיבלתי בפועל ולא על מרכיב הביטוח? תודה. | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:54:48 |
| דוד שלום רב,
על פי הוראות הדין, העובדה כי בית העסק לא ביצע את החיוב אינה פותרת את הצרכן מדרישת התשלום.
על כן, אתה מחויב לשאת בתשלומים אך יש לגבות אותם באותו האופן בו היו נגבים במועד הרלוונטי (כלומר בתשלומים ללא ריבית או הצמדה). | |
|
|
|
| 20/3/2019 09:23 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 09:23:32 |
| שלום ,
הייתי מנויה ברשת סלקום טי וי .
כשרציתי להתנתק , הלכתי למרכז שירות עם הממיר כדי להחזיר ולסגור חשבון ונאמר לי שזה לא עובד ככה וצריך לתאם שליח כדי שיגיע אליי הביתה ויאסוף את הציוד.
נאמר לי גם שמרגע זה לא מחייבים אותי על הטלויזיה ואני נחשבת מנותקת.
תואם שליח לאחר שבועיים.
ואז הגיע חיוב של 13 ש"ח , כששאלתי על מה החיוב , אמרו לי שזה על הזמן שהממיר היה אצלי עד שבאו לאסוף.
מדוע אני צריכה לשלם על דבר שכזה כשבאתי באותו היום להחזיר ציוד והם לא הסכימו לקחת?
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:51:50 |
| סיון שלום רב,
היה והתשלום נגבה על התקופה שבין הניתוק לאיסוף הממיר, הרי שהגבייה כאמור אינה תקינה, לפחות על פניו.
היה ואת מעוניינת שנבחן את הנושא, אנא הגישי תלונה באמצעות ארת המועצה ונבצע בירור בעניין. | |
|
|
|
| 20/3/2019 09:53 |
בוריס |
 | | מחבר: | בוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 09:53:47 |
| בוקר טוב..אני הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות,נגד חברת ביטוח של הרכב.הרכב עבר תאונה שלא באשמתי...במוסך נתתי שתי ציקים דחוים ל-3 חודשים..בתוך 3 חודשים חברה ביטוח איתה צריכה לעביר לי את הסכום.כדי שהמוסך יוכל לחייב אותי..הכסף לא קיבלתי בזמן..רק אחרי 4.5 חודשים..ועד היום לא קיבלתח את כל הסכום..הסכום שציינתי בתביעה 10 אלף שקל.
מה אני יוכל לקבל מהחברה בבית המשפט?האם חוק של "10000 אלף שקל ללא הוכחת נזקים" עובד במקרה הזה?על מה אני יכול להיסתמך בבית המשפט?חייב להיות פתרון,למה אני משלם להם כל שנה וזה מה שאני מקבל בתמורה..התנעלות של החברה לא מקובלת בכלל..אני בטוח שאני לא הראשון...הנציגה שלהם שיקרה לי הרבה זמן..כל פעם סיפור חדש על הכסף..היום,מחר,עוד שבוע...נעלצתי גם לקחת הלוואה כי נכנסתי ל מינוס מעל המותר...
תודה על התגובה..
| |
|
|
|
| 20/3/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:50:11 |
| בוריס שלום רב,
חוק הגנת הצרכן אינו חל על חברות הביטוח ועל כן אין זכות לתבוע פיצוי לדג' ללא הוכחת נזק.
ניתן לטעון כי העיכוב בהעברת הכספים גרם לך לנזקים ולדרוש פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לך, כולל בזבוז הזמן וכו'.
חשוב לציין כי הנושא אינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה לצרכנות ועל כן מומלץ להתייעץ עם עו"ד בתחום הביטוח. | |
|
|
|
| 20/3/2019 09:13 |
עמנואל |
 | | מחבר: | עמנואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 09:13:51 |
| | שלום רב שילשום רכשתי בחנות מצלמה רשתית ושילמתי עליה בכרטיס אשראי.כעבור מספר שעות הגיע לביתי מתקין מטעם החנות עם המצלמה והתקין אותה וחיבר אותה לרשת. אני אחרי כ10 שעות טילפנתי לחנות ואמרתי שמצלמה אינה מתאימה לי ולדרישותי ואני מבקש להחזירה ולקבל הכסף חזרה או להתקין לי אמצעי מיגון אחר ותשובתו היתה שלא ניתן לבטל העיסקה ולא ניתן לקבל הכסף חזרה. אציין שהעיסקה לא נעשתה מרחוק אלא ברכישה ישירות מהחנות ושילמתי עבורה בכרטיס אשראי אחרי ההתקנה. בכבוד רב עמנואל | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:45:12 |
| עמנואל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, לא ניתן לבטל עסקה לרכישת מוצר חשמלי או אלקטרוני לאחר שהמוצר, נפתח, הופעל והותקן, ועל כן, ביטול או החלפה יהיו רק בהסכמת בית העסק ובהתאם למדיניתו. | |
|
|
|
| 19/3/2019 11:39 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 11:39:57 |
| שלום,
פנה לאמא שלי נציג מיד להחלמה הציע שירותים שלהם והבטיח מלא דברים. החלטנו לבטל את השירות.
האם זה הגיוני שדרשו ממנה לשלם 33% מהעסקה? קרוב ל500 שח?
היא קיבלה חוזה ברוסית בצירוף חוזה בעברית. אמא שלי אשה מבוגרת מקבלת קצבת נכות.
האם יש פה עילה להגשת תלונה?
אם כן מה עליי לעשות?
בנוסף נאמר לה שתוכל להתייעץ עם רופא בטלפון ובפועל לא הצליחה להגיע לרופא.
הנציגים אחרי חתימת חוזה אין להם סבלנות מנסים בכל הכוח להוכיח לאמא שהיא לא צודקת מה שהיא מבקשת, אבל בהתחלה שפנו אליה היא אמרה בדיוק מה היא צריכה .
אני חייבת עצה מה לעשות, אמא שלי סובלת מבעיות נפשיות קלות ולכן אני נורא פוחדת מהחמרת המצב בגללם.
תודה | |
|
|
|
| 20/3/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2019 | | שעה: | 13:43:50 |
| אולגה שלום רב,
על מנת לבחון את זכות הביטול ואת תנאי הביטול יש ראשית לבדוק מתי נערכה העסקה ובתוך כמה זמן בוטלה.
האם העסקה התבצעה בביתה של אמך על ידי נציג שהגיע אליה או בבית העסק עצמו?
תוך כמה זמן בוטלה העסקה?
האם בהסכם שהועבר לידיה ישנה התייחסות לביטול העסקה? | |
|
|
|
|