| 25/3/2019 10:04 |
סמדר נוה |
 | | מחבר: | סמדר נוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:04:48 |
| באמצע אוגוסט עשיתי מנוי לבריכה וחדר כושר לשנה.
אני בעלת מחלות ראומטיות שפוגעות בפרקים ובזמן התקף יש לי חום שיכול להגיע ל41 מעלות.
עקב ריבוי התקפים שונה המינוי למינוי בריכה בלבד וגם המחיר הוזל בעקבות כך.
כרגע התקפים רציפים מאמצע אוקטובר (שלא הלכתי המינוי כל הזמן מוקפא) ועשיתי ניסיון בחודש ינואר לחזור לבריכה אך ההתקף חזר.
ברצוני לבטל את המינוי עקב החרפה של מצב בריאותי אך אני נדרש לשלם קנס כספי, יש לי אישור רפואי שאסור לי להיכנס לבריכה כרגע עד מאי ולאחר הערכה מחודשת האישור יתארך וכן יש לי סיכומים רפואים על קבלת טיפול להתקף מראומטולוג, במכון לא מוכנים לקבל את האישור ולבוא לקראתי בביטול המינוי (יש לציין שלמרות שידעו בתחילת המינוי שיש לי בעיה רפואית לא דרשו אישור רפואי).
האם אני יכולה לדרוש ביטול מנוי ללא קנס עקב החרפת מצב רפואי? יש לי את כל המסמכים והאישורים
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:02:27 |
| סמדר שלום רב,
האם בעת ביצוע רכישת המנוי נדרשת לחתום על הצהרת בריאות או להציג אישור רפואי בתוקף?
היה והתשובה חיובית, ניתן לדרוש את ביטול העסקה ללא קנס, בכפוף לתשלום רק בגין התקופה בה המנוי היה בתוקף, עקב העדר אישור רפואי מתאים לצורך ביצוע החוזה וטענה לסיכול של הסכם ההתקשרות.
| |
|
|
|
| 24/3/2019 17:25 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 17:25:23 |
| שלום,
קניתי לפני מס׳ שבועות שולחן לסלון.
כשהייתי בחנות וביצענו את ההזמנה סיכמנו על שינוי מידות שולחן אובאלי שקיים בחנות.
השולחן הגיע והוא בצורת מלבן
כשצלצלתי לחנות להגיד כי נפלה טעות באספקה, הם ביטלו אותי אמרו כי הטעות היא שלי, שעובדה שחתמתי על ציור ״מלבן עם קצוות מעוגלים״.
אין סיכוי שהייתי מסכימה או דיברתי איתם על שולחן מלבני שכן מעולם לא הייתה לי כוונה לקנות שולחן מלבני.
המוכר טוען שזאת בעיה שלי, ושאם אני רוצה הוא ״ילך לקראתי״ ויאפשר לי בתוספת תשלום של 600-700₪ לתקן את הצורה.
הוא טוען שאני לא יכולה להחזיר את השולחן כי זו ״הזמנה מיוחדת״.
האם המוכר צודק, או שעליו לקבל את השולחן עד 14 ימים מהאספקה?
תודה! | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:15:32 |
| שלום וברכה רבקה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מחריגות את זכות החרטה וביטול העסקה מקום בו הריהוט הורכב בבית הצרכן או מקום בו המדובר בהזמנה מיוחדת לפי דרישות או מידות מיוחדות של הצרכן, להבדיל ממוצר קטלוגי. ככל שאין זכות חרטה וביטול כאמור, הרי שענייני ביטול/החזר וכו' נתונים למדיניות בית העסק ולהסכמות שבין הצדדים. ברי כי אספקת מוצר בניגוד למה שהוזמן מהווה הפרה של ההסכמות שבין הצדדים וכן הפרה של החובות החלות על בית העסק המוכר מכוח חוק המכר, ועליו לתקן כל אי התאמה במוצר או להשיב את התמורה לצרכן (ביטול העסקה). ברם, יהיה עליך להוכיח את טענתך. | |
|
|
|
| 24/3/2019 17:17 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 17:17:55 |
| שלום,
כשצלצלתי לחנות להגיד כי נפלה טעות באספקה, הם ביטלו אותי אמרו כי הטעות היא שלי, שעובדה שחתמתי על ציור ״מלבן עם קצוות מעוגלים״.
אין סיכוי שהייתי מסכימה או דיברתי איתם על שולחן מלבני שכן מעולם לא הייתה לי כוונה לקנות שולחן מלבני.
המוכר טוען שזאת בעיה שלי, ושאם אני רוצה הוא ״ילך לקראתי״ ויאפשר לי בתוספת תשלום של 600-700₪ לתקן את הצורה.
תודה! | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:33:23 |
| שלום וברכה רבקה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מחריגות את זכות החרטה וביטול העסקה מקום בו הריהוט הורכב בבית הצרכן או מקום בו המדובר בהזמנה מיוחדת לפי דרישות או מידות מיוחדות של הצרכן, להבדיל ממוצר קטלוגי. ככל שאין זכות חרטה וביטול כאמור, הרי שענייני ביטול/החזר וכו' נתונים למדיניות בית העסק ולהסכמות שבין הצדדים. ברי כי אספקת מוצר בניגוד למה שהוזמן מהווה הפרה של ההסכמות שבין הצדדים וכן הפרה של החובות החלות על בית העסק המוכר מכוח חוק המכר, ועליו לתקן כל אי התאמה במוצר או להשיב את התמורה לצרכן (ביטול העסקה). ברם, יהיה עליך להוכיח את טענתך. | |
|
|
|
| 24/3/2019 21:09 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 21:09:19 |
| קניתי תכשיט שהיה עליו 30% הנחה, יום למחרת הגעתי כדי להחזיר אותו, ואמרו לי שמכיון שהתכשיט במבצע כרגע אין החזר כספי, האם זה נכון?
חוץ מזה ליד הקופה היה כתוב שלא תהיה אפשרות להחזיר מוצר שבמבצע
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:32:56 |
| שלום וברכה בני,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות לצרכן זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת תכשיט שמחירו אינו עולה על 3,000 ש"ח, וזאת בתוך יומיים ממועד הרכישה הכל בכפוף לתקנות. אין שום משמעות לקיומו של מבצע כזה או אחר. אדרבה התנהלותו של בית העסק והשלט שעל יד הקופה המתואר בפנייתך מהווים הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 24/3/2019 17:17 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 17:17:27 |
| שלום,
תודה! | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:29:27 |
| שלום וברכה רבקה,
|
|
|
| 24/3/2019 19:07 |
ליאור ואנונו |
 | | מחבר: | ליאור ואנונו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 19:07:19 |
| קניתי דירה מקבלן וכחלק מהדירה מגיע שיש כ 4 מטר מהקבלן.
ואני מעוניין בסוג השיש של הקבלן אבל בגלל ששדרגתי את המטבח הגודל של השיש שאני מקבל מהקבלן קטן בכ 2 מטרים.
הקבלן מחייב אותי להזדכות על כל השיש ולהזמין במחיר מלא את כל 6 מטר שיש במחיר המלא.
זאת לאחר שהזדכתי על המטבח שאינו כולל שיש.
אני מעוניין רק לשלם על החלק החסר של השיש. כי מגיע לי 4 מטר מהקבלן.
מה החוק אומר?
האם אני חייב להזדכות על כל השיש ולקנות במחיר מלא את אותו שיש? או שבאפשרותי לשלם רק על השלמת השיש החסר?
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:28:51 |
| שלום וברכה ליאור,
אין המועצה מטפלת בפניות בנושא הסכמי מכר דירה. עליך לעיין היטב בהסכם, ו/או להיוועץ עם עורך הדין שייצג אותך בעסקת המכר, או עם עורך אחר בתחום. | |
|
|
|
| 24/3/2019 17:16 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 17:16:58 |
| שלום,
תודה! | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:26:52 |
| שלום וברכה רבקה,
|
|
|
| 24/3/2019 17:08 |
RON |
 | | מחבר: | RON (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 17:08:43 |
| אני מעוניין לשלוח משוב ללקוחות שלי בוואטסאפ לאנשים שיצרו איתי קשר בעבר אני לא מחבר אותם לרשימת תפוצה אני שולח להם באופן אישי
אני שולח להם משוב ללא כל מטרת פרסום או שיווק של משהו שאני מוכר
זה אנשים שיצרו איתי קשר בלבד לא מישהו שאין לי קשר אליו
***שוב אני לא שולח דברי פרסום*** | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:20:45 |
| שלום וברכה רון,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד, כהגדרת מונחים אלה בחוק הגנת הצרכן. תוכל לקרוא ולעיין באתר המועצה בנושא, בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 24/3/2019 17:08 |
RON |
 | | מחבר: | RON (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 17:08:34 |
| אני מעוניין לשלוח משוב ללקוחות שלי בוואטסאפ לאנשים שיצרו איתי קשר בעבר אני לא מחבר אותם לרשימת תפוצה אני שולח להם באופן אישי
אני שולח להם משוב ללא כל מטרת פרסום או שיווק של משהו שאני מוכר
זה אנשים שיצרו איתי קשר בלבד לא מישהו שאין לי קשר אליו
***שוב אני לא שולח דברי פרסום*** | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:20:07 |
| שלום וברכה רון,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד, כהגדרת מונחים אלה בחוק הגנת הצרכן. תוכל לקרוא ולעיין באתר המועצה בנושא, בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 24/3/2019 15:12 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 15:12:11 |
| שלום, אשמח להבין האם זה חוקי או שיש באפשרותי לחייב את החנות האינטרנטית לספק לי את הסחורה: הזמנתי ביום חמישי שעבר 19 הגדות בעצוב אישי, לאחר שנשלחה אלי הזמנה מפורטת העברתי את מלא התשלום, כעת חזר אלי בהודעה ורשם לי שהופתע מאוד אבל מסתדר שיש מינימום הזמנות בשביל לקבל את המחיר שעליו סגרנו ושאני צריכה להוסיף כמות של 6 הגדות. מיותר לציין שאין לי צורך בהגדות נוספות וגם לא מעוניינת לשלם אקסטרה ממה שנסגר, האם אוכל לחייבם לספק לי את הסחורה כפי שהוזמנה ושולמה או שאני נאלצת לקבל החזר כספי וטו לא..?
בברכה,
אלה | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:17:36 |
| שלום וברכה אלה,
יש בהחלט מקום לעמוד על כך שבית העסק יכבד ויקיים התחייבויות שנטל על עצמו ואת ההסכמות שבין הצדדים כמתואר בפנייתך. בנוסף, ניתן לגזור חיוב דומה גם מהוראות סעיף 17 לחוק הגנת הצרכן. ברם, בסופו של יום קשה יהיה לחייב לעניות דעתנו אדם למכור דבר שהוא טוען לגביו שאינו מצוי ברשותו או שאינו במחירו "האמתי". | |
|
|
|
| 24/3/2019 16:23 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 16:23:09 |
| שלום רב,
אני רוכש מזון לחיות דרך אתר אינטרנטי. נאמר לי כי אין באפשרותי לבצע איסוף עצמי (להגיע למחסן ולקחת בעצמי ובכך לא לשלם משלוח).
עד כמה שידוע לי, הם מחוייבים על פי חוק לאפשר לי לבצע איסוף עצמי.
האם זה נכון? או שאני מתבדה?
תודה רבה מראש,
עדי. | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:16:41 |
| עדי שלום רב,
אין הפרה של הוראות הדין בפעולות בית העסק, ואין כל חובה לאפשר איסוף עצמי.
החובה החידה המוטלת על העוסק היא ציון המחיר הכולל של המוצר לצרכן, כולל כל העלויות שהוא אינו יכול להמנע מהן, במקרה זה, דמי המשלוח.
היה ובית העסק מציג את המחיר ומציג את עלות המשלוח, הוא עומד בהוראות הדין. | |
|
|
|
| 24/3/2019 15:12 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 15:12:02 |
| שלום, אשמח להבין האם זה חוקי או שיש באפשרותי לחייב את החנות האינטרנטית לספק לי את הסחורה: הזמנתי ביום חמישי שעבר 19 הגדות בעצוב אישי, לאחר שנשלחה אלי הזמנה מפורטת העברתי את מלא התשלום, כעת חזר אלי בהודעה ורשם לי שהופתע מאוד אבל מסתדר שיש מינימום הזמנות בשביל לקבל את המחיר שעליו סגרנו ושאני צריכה להוסיף כמות של 6 הגדות. מיותר לציין שאין לי צורך בהגדות נוספות וגם לא מעוניינת לשלם אקסטרה ממה שנסגר, האם אוכל לחייבם לספק לי את הסחורה כפי שהוזמנה ושולמה או שאני נאלצת לקבל החזר כספי וטו לא..?
בברכה,
אלה | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:16:22 |
| שלום וברכה אלה,
יש בהחלט מקום לעמוד על כך שבית העסק יכבד ויקיים התחייבויות שנטל על עצמו ואת ההסכמות שבין הצדדים כמתואר בפנייתך. בנוסף, ניתן לגזור חיוב דומה גם מהוראות סעיף 17 לחוק הגנת הצרכן. ברם, בסופו של יום קשה יהיה לחייב לעניות דעתנו אדם למכור דבר שהוא טוען לגביו שאינו מצוי ברשותו או שאינו במחירו "האמתי". | |
|
|
|
| 24/3/2019 14:58 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 14:58:48 |
| | בשל מעבר דירה, בזק צריכים להביא לכאן טכנאי. אחרי שבוע שלם של התבחבשויות מולם הם קבעו לי טכנאי - רק לעוד 3 שבועות מהיום. האינטרנט שלי תלוי בזה. האם מותר להם לקבוע טכנאי לזמן רחוק כל כך? | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:13:41 |
| עדי שלום רב,
על פי הוראות הדין, על החברה לבצע את ההתקנה לא יאוחר מ 14 ימים מיום ביצוע התשלום.
מצ"ב התקנות הרלוונטיות, יש לשים לב לתקנה 26:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/032_019.htm | |
|
|
|
| 24/3/2019 14:01 |
כנרת |
 | | מחבר: | כנרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 14:01:18 |
| שלום,
ברצוני לברר אם חברת רהיטים יכולה לגבות הובלה והרכבה ביום שהרהיטים היגיעו אם לא הודיעו בראש ולא מצויין בקבלה? הם טוענים ש"כתוב על הקיר" אך שהלכתי לחנות לא היה כתוב על הקיר וטוענים שביוק צבעו.
אשמח לדעת מה החוק אומר.
תודה
כנרת | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:04:22 |
| כנרת שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק להציגג את המחיר הכולל של העסקה, כולל כל סכום שהצרכן אינו יכול להמנע מלשלם.
היה ובית העסק אינו מאפשר איסוף עצמי, עליו לציין במפורש במחיר העסקה את עלות ההובלה, ציון בשילוט אינו מספק, שכן הוא כללי ואינו מפרט את עלות ההובלה הספיצית לביתו של הצרכן הרוכש.
היה ולא עשה כן, עליו לספק את המוצר וההובלה, בעלות שהוצגה בחשבונית העסקה. | |
|
|
|
| 24/3/2019 12:48 |
טל (0525939030) |
 | | מחבר: | טל (0525939030) (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 12:48:41 |
| היי,
הזמנו צימר לשני לילות (חמישי ושישי), הגענו ביום חמישי וראינו שהצימר מלוכלך והמזגן בו לא עובד אז פנינו לבעלת הצימר שהביאה מטאטא וניקתה חלק אך בגלל המזגן היא העבירה אותנו ליחידה אחרת בה המקרר לא עבד ולכן היא בקשה מאחד מאתנו לסחוב איתה את המקרר מחדר אחר. יש לציין שגם הצימר שאליו הועברנו היה מלוכלך וחלק מהמוצרים בו היו שבורים ולא ניתנים לשימוש. לאחר שסקרנו את הצימר אמרנו לבעלת הצימר שלא קבלנו את מה שהובטח לנו כי חלק מהצימר שבור וניתן לראות בבירור שהצימר לא נוקה לפני הגיענו.
בעלת הצימר חייבה אותנו במחצית מהסכום כבר ביום שלישי, האם ניתן לבטל את החיוב? לא קבלנו את מה שהובטח לנו בעסקה.
אשמח לעזרה,
תודה מראש! | |
|
|
|
| 25/3/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 08:57:20 |
| טל שלום רב,
אתם מלינים על הפרת הסכם השירות.
הפרה כאמור יכולה לזכות אתכם בהחזר מסוים, תלוי בנסיבות.
היה ונשארת םבמקום למשך שני הלילות שהוזמנו, על אף ההפרות כאמור, לא ניתן יהיה לדרוש החזר מלא, אלא החזר חלקי בלבד.
לעניין הזכום - אין הוראת חוק ספיציפית הקובעת את גובה ההחזר, וההחזר יהיה בהתאם להטעיה או להפרש בתמחור בין השירות ששולם עליו לשירות שהתקבל.
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין את מכלול ההפרות וההתנהלות ולציין את דרישתכם הכספית.
היה ובית העסק יסרב, אתם רשאים לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולהציג את טיעוניכם בעניין. | |
|
|
|
| 24/3/2019 12:48 |
טל (0525939030) |
 | | מחבר: | טל (0525939030) (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 12:48:32 |
| היי,
הזמנו צימר לשני לילות (חמישי ושישי), הגענו ביום חמישי וראינו שהצימר מלוכלך והמזגן בו לא עובד אז פנינו לבעלת הצימר שהביאה מטאטא וניקתה חלק אך בגלל המזגן היא העבירה אותנו ליחידה אחרת בה המקרר לא עבד ולכן היא בקשה מאחד מאתנו לסחוב איתה את המקרר מחדר אחר. יש לציין שגם הצימר שאליו הועברנו היה מלוכלך וחלק מהמוצרים בו היו שבורים ולא ניתנים לשימוש. לאחר שסקרנו את הצימר אמרנו לבעלת הצימר שלא קבלנו את מה שהובטח לנו כי חלק מהצימר שבור וניתן לראות בבירור שהצימר לא נוקה לפני הגיענו.
בעלת הצימר חייבה אותנו במחצית מהסכום כבר ביום שלישי, האם ניתן לבטל את החיוב? לא קבלנו את מה שהובטח לנו בעסקה.
אשמח לעזרה,
תודה מראש! | |
|
|
|
| 25/3/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 08:56:59 |
| טל שלום רב,
אתם מלינים על הפרת הסכם השירות.
הפרה כאמור יכולה לזכות אתכם בהחזר מסוים, תלוי בנסיבות.
היה ונשארת םבמקום למשך שני הלילות שהוזמנו, על אף ההפרות כאמור, לא ניתן יהיה לדרוש החזר מלא, אלא החזר חלקי בלבד.
לעניין הזכום - אין הוראת חוק ספיציפית הקובעת את גובה ההחזר, וההחזר יהיה בהתאם להטעיה או להפרש בתמחור בין השירות ששולם עליו לשירות שהתקבל.
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין את מכלול ההפרות וההתנהלות ולציין את דרישתכם הכספית.
היה ובית העסק יסרב, אתם רשאים לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולהציג את טיעוניכם בעניין. | |
|
|
|
| 24/3/2019 11:37 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 11:37:21 |
| שלום רב,
לפני כחודשיים קנינו ארון של רהיטי דורון ומנגנון המכני של ההסגירה השקטה התקלקל. ב-12/3 תאמנו עם החברה שיגיע איש שרות לתקן את התקלה המכנית ב-19/3 בין 14:30-18:30. איש השרות לא הגיע וגם לא יצרו איתנו קשר. אני רוצה לפנות במסגרת 'חוק הטכנאים' ולקבל פיצוי. יש לי כמה שאלות: (זה לא מעט שאלות, אבל אתם לא עונים במענה הטלפוני...)
1. האם האיש שירות נכלל בחוק במסגרת ההרחבה? כי הרי כתוב: " ביקור טכנאי בבית הצרכן בתקופת האחריות בשנה הראשונה של מנגנונים מכניים ברהיטים שמחירם גבוה מ-150 ש"ח".
2. אם אין לנו תיעוד לתיאום אלא רק שיחת טלפון (לא שלחו לנו מייל או ווטסאפ לאישור התיאום, עדיין אפשר לקבל פיצוי?
2. אם לא זוכרים בדיוק באיזה יום ושעה תיאמנו את הטכנאי (זה היה כשובע לפני, זה עדיין תופס?
3. האם להגיש תלונה בטופס המקוון באתר שלכם או באמצעות הטופס שנששלח במייל לבית העסק?
4. אם באמצעות המייל - רשום שיש לשלוח לכם גם עותק, לאיזה מייל בבקשה?
5. האם הגשת התלונה תפריעה לתיאום איש שרות מחדש? (אגב, פניתי אליהם ואמרתי שהטכנאי לא הגיע ביום רביעי שעבר... עד עכשיו לא חזרו אליי עם תשובה..)
תודה, ענבל 050-4747201. | |
|
|
|
| 24/3/2019 12:35 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 12:35:07 |
| | הי, אשפר לקבל תגובה או שתחזרו אליי לנייד? אתם לא עונים כבר חצי שעה במענה הטלפוני... | |
|
|
|
| 25/3/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 08:54:09 |
| ענבל שלום רב,
הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, חלות בהחלט במקרה זה, על כן תקום הזכות לפיצוי.
לעניין העדר ראיות לתיאום - היה ובית העסק יתכחש לעובדה שבוצע תאום טכנאי שלא התבצע לבסוף, העדר הראיות יכול בהחלט להקשות על תביעת הפיצוי, אך מוטב לא להקדים את המאוחר.
אין משמעות ליום התיאום, אלא רק למועד הגעת הטכנאי בפועל.
אין חובה להעביר לנו עותק מהפנייה לבית העסק.
אך היה ובית העסק אינו מוכן לפצות בהתאם להוראות הדין, ניתן להגיש תלונה באמצעות האתר, ולצרף את הפנייה הראשונית שלכם לעוסק.
לעניין תיאום טכנאי מחדש - אין קשר בין הדברים וניתן לבצע את שני הדברים במקביל. | |
|
|
|
| 24/3/2019 12:09 |
אד |
 | | מחבר: | אד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 12:09:00 |
| | שלום רב, פניתי אליכם בעבר בנושא והובהר לי שאני זכאית לקבל בדואר או במייל חשבוניות מספקים לפי חוק הגנת הצרכן. תמי 4 מסרבים לשלוח לי את החשבוניות בטענה שהם עברו מהפיכה ירוקה ועליי להוציא מהאתר שלהם בכוחות עצמי. האם זה בהתאם לחוק? | |
|
|
|
| 24/3/2019 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 14:35:26 |
| שלום רב,
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין?
עקרונית, סעיפים 13ב(א) ו- 13ב(ב) בחוק הגנת הצרכן קובעים כי:
13ב. (א) בלי לגרוע מהוראות כל דין, בעסקה מתמשכת שבה מחייב עוסק חשבון של צרכן בתשלומים, לפי הרשאה לחיוב חשבון או לפי הרשאה לחיוב כרטיס אשראי כהגדרתו בסעיף 14ב(ב), ישלח העוסק לצרכן, למענו הרשום אצל העוסק, או בדרך ממוחשבת שהצרכן נתן לה את הסכמתו המפורשת מראש (בסעיף זה – מען), אחת לשישה חודשים לפחות, את פירוט התשלומים ששילם בששת החודשים שחלפו, או העתק מהחשבוניות המתייחסות לתשלומים ששילם הצרכן בתקופה האמורה, הכוללות פירוט התשלומים כאמור, אם לא נשלחו קודם לכן למען הצרכן.
(ב) סעיף קטן (א) לא יחול על עסקה שהתשלום בה קבוע, אחיד ובלתי תלוי בהיקף הצריכה או השימוש, אלא אם כן ביקש הצרכן לקבל למענו את פירוט התשלומים כאמור באותו סעיף קטן.
| |
|
|
|
| 24/3/2019 15:51 |
אד |
 | |
|
| 12/3/2019 14:47 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 14:47:01 |
| שלום רב
בתאריך ה 5.3.19 הזמנתי טיסה באתר אינטרנט - שלטענתם אישרתי תקנון (שכלל לא הופיע במהלך ההזמנה אלא בסופו על גבי סיכום ההזמנה לאחר התשלום) שבו כתוב כי הרכישה היאעם דמי ביטול מלאים
נכון להיום אני נמצאת כ 9 ימים לפני הטיסה ופחות מ 14 יום מהרכישה - ואני מעוניינת לבטל את הטיסה ולקבל 5 אחוז או 100 שקל הנמוך מבניהם
כשאני פונה לחברה שממנה אני רכשתי הם טוענים תחילה שאני לא אקבל שום דבר כי חתמתי על תקנון- כשאני מציינת בפניהם שיש גם חוקים במדינה ויש לי זכות לבטל את הטיסה ולקבל את הסכום שלי בניקוי הקנס (5 אחוז או 100 שקל) הם טוענים שקודם אני צריכה לבטל - אחכ הם יעבירו את הבקשה לחברת תעופה ורק אז אני אדע אם אני זכאית לקבל את הכסף או לא
אני מעוניינת לדעת מה החוק אומר ואיזה אותיות קטנות קיימות , כדי שלא אפספס את כל הסכום כסף שלי .
מי יכול לדעת האם אני זכאית או לא ?
כי החברת נסיעות שלחה לי מייל "את מוזמנת לקרוא את החוק ולהחליט אם את רוצה לבטל" מבלי לציין כמה אני זכאית לקבל | |
|
|
|
| 13/3/2019 08:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 08:19:49 |
| שלום וברכה גל,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט) לרכישת כרטיסה טיסה בתוך 14 יום ממועד ההעסקה ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות בין מועד הודעת הביטול לבין מועד הטיסה. ביטול שכזה יעשה בדמי ביטול של 100 ש"ח. בכל מקרה אחר ענייני ביטול/החזר וכו' נתונים למדיניות בית העסק והסכמות שבין הצדדים, לרבות התקנון שאישרת במעמד הרכישה. | |
|
|
|
| 24/3/2019 15:47 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 15:47:31 |
| באיזה חברה מדובר? שנדע להיזהר... חוצפה!
ora03@walla.co.il | |
|
|
|
| 24/3/2019 12:20 |
שואלים |
 | | מחבר: | שואלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 12:20:28 |
| שאלתי היא בנוגע לדרישת תשלום חשבון מים בדיעבד בגלל מד מים תקול על ידי מועצה מקומית (לא תאגיד מים).
קיבלנו מהמועצה היום, שנת 2019, הודעה שמד המים היה תקול ב-14 החודשים האחרונים ועל כן אנו נדרשים לשלם עבור תקופה זאת ע"פ הערכה. מסתבר שמד המים עבד, אבל חייב באופן מופחת - בסביבות 3-4 מ"ק לחודש.
מבדיקה ברשת ראיתי שתאגידי מים (להבדיל ממועצה מקומית?) יכולים לחייב רק עבור שתי תקופות אחורה, אבל זאת רק במידה ומד המים לא תפקד בכלל.
מה קורה במקרה שלנו בו הוא התקדם אבל רק מעט?
הדרישה מקוממת היות ובין היתר היו מס' שבועות לאורך החודשים האלו שכלל לא היינו בביתנו ולכן לא מוצדק לגבות מאיתנו סכום ע"פ הערכה.
| |
|
|
|
| 24/3/2019 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 14:49:04 |
| שלום רב,
בעניין זה יהיה עליך לברר מול רשות המים בקישור שלהלן:
http://www.water.gov.il/hebrew/Pages/home.aspx | |
|
|
|
|