| 25/3/2019 13:25 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:25:23 |
| | אלהן התחלתי ללמוד בקורס עיצוב שיער ואני כבר 5 חודשיים לומד הסכום של הלימודים הוא בסביבות ה 18 אלף שקל עכשיו את הלימודים אני שילמתי בשישה צקים ובחודש הבא הצק האחרון נסגר ואני עכשיו רוצה לעזוב את הקורס בגלל שהוא על לא מה שחשבתי ועכשיו מה מגיע לי האם אני יוכל להחזיר את הכסף? הוא גם החתים אותי על חוזה אבל לא נתן לי העתק של החוזה. | |
|
|
|
| 26/3/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 09:02:48 |
| דני שלום רב,
על פי הוראות הדין, לא ניתן לבטל עסקה לרכיש תקורס לאחר שהוחל במתן השירות.
על כן, יש לבקש מבית העסק העתק של הסכם ההתקשרות ולבחון מהם התנאים לביטלו העסקה, היה וישנם, שכן הוראות ההסכם הן שיחולו שכן, הוראות הדין אינן מפאשרות ביטול עקב חרטה. | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:18 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:18:23 |
| | בעל החנות טוען שלא ניתן להחזיר כי אין לו מה לעשות עם זה. האם ניתן להגיש תלונה? | |
|
|
|
| 26/3/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 09:01:10 |
| דנה שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן לא תקום הזכות לביטול עסקה בעת רכישה של תחפושות ועל כן, ביטול עסקה יהיה רק בהתאם למדיניות בית העסק ולבחירת בית העסק.
מכאן, שלכאורה, אין הפרה של הוראות הדין מצד העוסק. | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:53 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:53:26 |
| שלום רב.
האם תיקים וארנקים הם מקרים שאין בהם זכות ביטול? | |
|
|
|
| 26/3/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 08:59:55 |
| אלי שלום רב,
אכן, תיקים וארנקים אינם מנויים בתקנות ביטול עסקה ועל כן אין זכות ביטול על פי הדין בעת רכישתם.
היה ומדובר במקרה בארנק או בתיק הארוז באריזה הרמטית שלא נפתחה, אז ייתכן וניתן יהיה לדרוש ביטול עסקה באמצעות הסעיף המאפשר ביטול עסקה למוצרים ארוזים שלא נפתחו. | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:25 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:25:15 |
| | אני ואישתי הגענו למלון סיטי טאואר ברמת גן כדי לחגוג יום הולדת סך הכל ל24 שעות בשעה שתיים קיבלנו חדר שהוא היה מטונף להפליא עובש בכל חדר האמבטיה לאחר מכן העבירו אותנו לחדר אחר שלא רק שהיה עובש באמבטיה גם התריסים של המזגן היו מזוהמים ברמה מחרידה לאחר מכן שודרגנו לסוויטה אך זה היה למעשה הביזיון הכי גדול שלא מספיק שהיו צפצופים ברמה שמחרישה אוזניים אלא הטלויזיה לא עבדה הפלא ופלא עובש גם בחדר הסוויטה באמבטיה פרקט מלוכלך ברמות מחרידות וכמובן התריסים של המזגן קיבלנו החלטה לקחת את הכסף חזרה שבסך הכל היינו שם ארבע שעות ולחזור חזרה לבית מאוכזבים לסופ"ש שחיכינו לו די הרבה זמן לאחר פוסט שהעליתי בפייסבוק חזרו אליי מנהל קשרי לקוחות שלהם והציע הטבה שהיא למעשה סופ"ש באותו בית מלון בחינם אך אנחנו לא קיבלנו זאת מכיוון שאנחנו מעוניינים לנפוש במלון אחר של פתאל ולא לחזור לאותה זוהמה ואז הציעו יום כיף ללא שינה באיזה מלון שאבחר אך שוב סירבנו מכיוון שאנחנו יצאנו מאוכזבים ברמות קשות מאותו סופ"ש ולכן אנחנו מעוניינים לקחת את ההטבה אבל אך ורק במלון אחר השייך לפתאל זה לדעתי פיצוי הולם מה אני יכול לעשות בנידון אשמח אם תעזרו לי? | |
|
|
|
| 26/3/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 08:57:10 |
| אביב שלום רב,
אתה מתאר הפרת הסכם מצד בית העסק והטעיה לגבי תנאי העסקה.
הפרה כאמור בהחלט מזכה אתכם בזכות לפיצוי.
היה והפיצוי מצד בית העסק אינו מספק, אתם רשאים לפנות אליו ולבקש את ביטול העסקה וקבלת החזר כספי עקב הפרת ההסכם.
היה ואתם מעוניינים בפיצוי מעבר לכך, או שבית העסק אינו מוכן לבצע השבה של הכספים, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות על מנת שיקבע מה גובה הנזק ומה הפיצוי הראוי במקרה זה. | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:58 |
Melisa |
 | | מחבר: | Melisa (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:58:10 |
| רכשתי אתמול שני כרטיסי טיסה מאתר אינטרנט GOTOGATE והתבלבלתי בתאריך, שינוי המועד עולה כ50% מהכרטיסים. האם מתוקף החוק יש באפשרותי את האופציה לבטל את העסקה?
מול מי אני צריכה להתנהל והאם הגשת תלונה דרך המועצה לצרכנות רלוונית במקרה זה שהחברה שממנה רכשתי איננה בארץ?
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:26:19 |
| שלום רב,
לא ציינת מתי היית אמורה לקבל את השירות? האם לחברה הזרה יש נציגות מוסמכת בישראל?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, נופש ובילוי, הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
אולם, היה ומדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, הרי שלמועצה לצרכנות, קיים קושי לפעול מול חברות חוץ ולאכוף עליהן את הדין.
על כן, תנסי לקרוא את תקנון החברה ולאחריו לפנות אל החברה תוך פירוט הוראות הדין. | |
|
|
|
| 25/3/2019 14:07 |
Melisa |
 | | מחבר: | Melisa (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 14:07:06 |
| היי, תודה על התשובה. מדובר על טיסה בלבד (לתאריך 17/5) דרך אתר ללא נציגות ישראלית למיטב הבנתי.
פניתי אליהם גם טלפונית וגם במייל והסברתי את עניין החוק הישראלי
מחכה לתשובתם במייל
טלפונית נמסר לי שביטול הכרטיסים אינו אפשרי כיוון שאלה התנאים של חברת אלעל (דרכם הטיסה)
באלעל הפנו אותי חזרה לאתר שרכשתי ממנו ולא מוכנים לתת כל מענה
| |
|
|
|
| 25/3/2019 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:56:30 |
| תצטרכי לפנות אל החברה ממנה נרכשו הכרטיסים.
(דמי הביטול הינם פר כרטיס) | |
|
|
|
| 26/3/2019 00:26 |
Melisa |
 | | מחבר: | Melisa (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 00:26:57 |
| היי, בחברה שממנה נרכשו הכרטיסים (גו טו גייט) טוענים שהם לא יכולים לבטל את כרטיסי הטיסה כי לפי חברת התעופה (אל על) לא ניתן לבטל כרטיסי טיסה מסוג זה.
האם אל על יכולים לא לאפשר לי לבטל כרטיס טיסה? גם אם הכרטיס נרכש לפני יומיים ויש עוד חודש וחצי עד הטיסה?
בדקתי באתר של אל על, והם כותבים שכרטיסים מסוג מסויים אינם ניתנים לביטול. האם בכך הם עוברים על החוק?
אני מרגישה שאנחנו נופלים בין הכיסאות של אל על, שמבקשת להתנהל מול החברה ממנה נרכשו הכרטיסים (גו טו גייט), לבין גו טו גייט שאומרים שלא ניתן לבטל כרטיסים כי זאת מדיניותה של אל על.
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 25/3/2019 09:06 |
|
 | | מחבר: | (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:06:07 |
| | שלום. שאלה לגבי זכויות של הצרכן במקרה החזרת מוצר ובקשה לזיכוי. אתמול קניתי נעליים לבת ומידה לא מתאימה. אחרי שעה וחצי חזרתי לחנות ובקשתי זיכוי. אמרתי שרוצה לבוא בהמשך ולקנות משהו אחר. לא נתנו את הזיכוי. אמרו בגלל מכירות סוף עונה. אפשר רק להחליף לזוג נעליים אחר. אבל לא היה מתאים שום דבר .בחנות היתה עוד קונה עם אותה בעיה. מוכרת דיברה לא יפה וזרקה גם אותי וגם הקונה השניה מהחנות. האם זה חוקי? האם יש חוק לגבי מכירות סוף עונה? תודה מראש. | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:08 |
* |
 | | מחבר: | * (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:08:45 |
| חשוב לציין 2 דברים.
1. החלפה לזוג נעליים הם מאשרים רק באותו יום. מחר כבר אי אפשר. ככה אמרה מוכרת אתמול. זאת אומרת שבגלל שבאותו יום אין מידה מתאימה אז קונה מפסיד כסף בכלל.
2. כן כתוב שאין החלפות/החזרות בסוף שנה ליד הקופה.
ממתינה לתשובה. תודה! | |
|
|
|
| 25/3/2019 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 14:23:26 |
| שלום רב,
לא ציינת מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנו לא הוסרה ולא נעשה שימוש במוצר ושהמוצא לא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, סעיף 2(ב)(ב2)בחוק הגנת הצרכן, קובע כי:
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
מכאן, שאם את עומדת בתנאים הקבועים בדין, כמפורט לעיל, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון הוראות הדין.
היה ואת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/3/2019 18:46 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 18:46:29 |
| תודה רבה!
מדובר בסכום לא גדול פחות מ200 ש"ח וכמובן המוצר היה חדש לגמרי כולל חשבונית מס / קבלה . עבר שעה וחצי אחרי הקניה. אבל התנהגות של המוכרת היא היתה מאוד מוזרה.
תודה והמשך יום נעים. | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:12 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:12:07 |
| שלום רב,
ב 18.1.2019 התקשרתי טלפונית לחברת אמישראגז להזמנת בלון מחשש שלא יגמר לי בזמן ה "לא מתאים". חוייבתי עבורו במיידית 475 ש"ח.
10 דקות אחר כך בן זוגי ביקש ממני לבטל כיוון שלאחר בדיקה גילה שהבלון יחסית מלא לכן צילצלתי שוב (כ 10 דקות לאחר ההזמנה) וביקשתי לבטל את העסקה ולא לספק לי בלון בשלב זה.
בחברת הגז ענתה לי הפקידה כי נדרש ממני לשלוח מייל ולהסביר מה הסיבה בצירוף ת.זהות ואמרה לי שזה יקח לפחות חודש ימים.
כעסתי מאוד שצריכה להמתין חודש ימים אך שלחתי מייל מסודר.
לאחר חודש ניתי שוב לשאול מדוע לא מזכים אותי והפקידה ענתה שזה לוקח המון זמן וכדאי לי כבר להשאיר את התשלום ברטיס שלי עד שאזמין בלון חדש אך אני מצידי סרבתי.
נכון להיום ה 25.03.19 עדיין לא זוכיתי.
האם אני יכולה לתבוע אותם ? | |
|
|
|
| 25/3/2019 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:14:52 |
| שלום רב קרן,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
לכן, יש לפנות לחברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:10 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:10:31 |
| היי
האם כאשר קניתי מקרר חדש על המקרר הישן יכולים לדרוש דמי פירוק בעת הוצאתו מהבית? | |
|
|
|
| 25/3/2019 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:01:18 |
| שלום רב דפנה,
עקרונית, סעיף 30 (א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך, למידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/item/environmental_care_issue
| |
|
|
|
| 24/3/2019 11:49 |
DD |
 | | מחבר: | DD (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 11:49:45 |
| שלום,
האם ביטול הקנסות נוגע גם ללקוחות עסקיים עם חשבונית של מתחת ל5,000 ש"ח?
אני לקוח עסקי שבשנת 2017 החתימו אותי על התחייבות ל-36 חודשים. כעת אני רוצה לעבור לחברה מתחרה והספק טוען שהחוק לא חל עליי למרות שהחשבונית שלי מתחת ל-2500 ש"ח אך מאחר ומדובר בלקוח עסקי שהשירות שניתן אינו לשימוש אישי אני נאלצת לשלם את כל הסכום עד תום תקופת ההתחייבות.
האם זה חוקי ?
תודה
| |
|
|
|
| 24/3/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 14:29:41 |
| שלום רב,
בעניין זה אני, מציעה כי תעיין ברישיון של החברה כפי שמפורט באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 24/3/2019 21:10 |
DD |
 | | מחבר: | DD (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 21:10:12 |
| אשמח להכוונה יותר ספציפית, הרישיון מתייחס להמון נושאים ואין לי מושג על במה להתמקד.
אני מניחה מתשובתך שישנן חברות תקשורות שהחוק לא חל עליהן, האם יש לך משוג מדוע? איך הצרכן אמור לדעת מראש?
עוד דבר בעניין החוק, האם יש התייחסות ללקוח פרטי / עסקי או שסכום החשבונית הוא שקובע?
תודה מראש! | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:33:21 |
| ההכוונה לרישון נובעת מכך שחוק הגנת הצרכן אינו חל על התקשרות של עוסגק (גם אם מדובר בעוסק מורשה או עוסק זעיר) עם בית עסק אחר.
על כן, נושא קנסות היציאה המוסדר בהוראות הדין, אינן חלות על עוסקים והיה וישנה הוראה שכזו לגבי בתי עסק, היא תופיע ברשיון או בהנחיות משרד התקשורת, ועל כן, ייתכן ומומלץ לפנות למשרד התקשורת בעניין.
ההגדרה של עוסק אינה נוגעת לעלות השירות הנרכש, אלא לשימוש שנעשה בשירות או במוצר.
היה והמושר או השירות משמשים לצרכים עסקיים - מדובר בהתקשרות עסקית, ולהפך. | |
|
|
|
| 25/3/2019 11:07 |
DD |
 | | מחבר: | DD (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 11:07:13 |
| שלום ותודה על המענה, ראשית אציין שמדובר בחברת בזק בינלאומי שהיא חברה בע"מ ולא עוסק מורשה או זעיר. שנית אציין שהמידע שאתם נותנים כאן מלבל וסותר מעט את מה שהופיע כאן באתר שלכם (זהו ציטוט מהאתר שלכם) : "ביטול קנסות היציאה למנויים חדשים: החל מיום 8.8.11, חברות התקשורת לא יכולות לקבוע קנס יציאה בחוזה ולדרוש תשלום קנס למי שעזב לפני תום תקופת החוזה.
מנוי קיים שביקש להתנתק לפני ה-8.11.11: ניתן עדיין לגבות את קנס היציאה הקבוע בחוזה (בתנאי שהחוזה נשלח בכתב לצרכן) ללא הגבלה בחוק.
מנוי קיים שיבקש לסיים את ההתקשרות לאחר התאריך 8.11.11: קנס היציאה יוגבל ל-8% מהחשבונית הממוצעת החל מתחילת החוזה, כפול מספר החודשים הנותרים עד תום תקופת ההתחייבות (בתנאי שהחברה שלחה חוזה בכתב). הגבלה תקפה לגבי לקוח שהחשבון הממוצע שלו לא עולה על 5,000 ₪."
כאן אין שום התייחסות ואף לא קטנה לעסקי או פרטי כמו כן מדובר על חיוב בסכום מאוד גדול שאין אף לקוח פרטי שמשלם כאלו חשבוניות.
בבקשה תהיו יותר ברורים מאחר והנושא מתפתח לרמות של תביעה והייתי רוצה להבין לעומק את את המעמד שלי בנושא.
תודה
| |
|
|
|
| 25/3/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:06:04 |
| ישנה בהחלט התייחסות, כאשר כל האמור באתר מתייחס אך ורק ל"צרכן".
"צרכן" הנו מי שהתקשר עם עוסק בעסקה לקבלת מוצר או שירות לשימוש אישי או משפחתי. | |
|
|
|
| 25/3/2019 14:13 |
DD |
 | | מחבר: | DD (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 14:13:22 |
| החוק מדבר על "מנוי" ולא על צרכן:
הפסד הטבה בשל ביטול הסכם התקשרות עם בעל רישיון או הסכם התקשרות משולב [תיקון: תשע״א־6]
(א)
בסעיף זה –
”בעל רישיון“ – לרבות בעל רישיון לשידורים ולמעט בעל רישיון רדיו טלפון נייד;
”בעל רישיון רדיו טלפון נייד“ – בעל רישיון כהגדרתו בסעיף 51א(א);
”הסכם התקשרות“ – הסכם התקשרות עם בעל רישיון או הסכם התקשרות משולב;
”הסכם התקשרות עם בעל רישיון“ – הסכם עם בעל רישיון לרכישת שירותיו, או לרכישת שירותיו ושירותים של בעלי רישיון אחרים;
”הסכם התקשרות משולב“ – הסכם עם בעל רישיון או בעל רישיון רדיו טלפון נייד, לרכישת שירותים של בעל רישיון, אחד או יותר, ושירותים של בעל רישיון רדיו טלפון נייד;
”ממוצע החשבונות החודשיים“ – ממוצע החשבונות החודשיים של המנוי בעבור שירותי בעל רישיון הניתנים מכוח הסכם התקשרות עם בעל רישיון או שירותי בעל רישיון ושירותי בעל רישיון רדיו טלפון נייד הניתנים מכוח הסכם התקשרות משולב, שצרך המנוי במהלך תקופת ההסכם עד למועד ביטולו, והכל למעט שירותי השכרה או השאלה של ציוד קצה;
”מנוי“ – אחד מאלה, לפי העניין:
(1)
מי שהתקשר בהסכם התקשרות עם בעל רישיון, וממוצע החשבונות החודשיים שלו נמוך מ־5,000 שקלים חדשים;
(2)
מי שהתקשר בהסכם התקשרות משולב, בין השאר, לקבלת שירותי רדיו טלפון נייד למאה קווי טלפון לכל היותר, ואשר ממוצע החשבונות החודשיים שלו נמוך מ־5,000 שקלים חדשים;
”תשלום“ – לרבות החזר הטבה שניתנה למנוי בעת ההתקשרות בהסכם ההתקשרות או במהלך תקופת ההתקשרות.
(ב)
ביטל מנוי את הסכם ההתקשרות, לא יגבה ממנו בעל רישיון או בעל רישיון רדיו טלפון נייד, לפי העניין, תשלום, ולא ימנע ממנו הטבה שהיה מקבל אלמלא הביטול; על אף האמור, בעל רישיון כאמור רשאי לגבות את יתרת תשלומי המנוי בעבור ציוד הקצה כאמור בסעיף 51ה, וחובות שצבר המנוי.
(ג)
| |
|
|
|
| 25/3/2019 14:13 |
DD |
 | | מחבר: | DD (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 14:13:39 |
| החוק מדבר על "מנוי" ולא על צרכן:
הפסד הטבה בשל ביטול הסכם התקשרות עם בעל רישיון או הסכם התקשרות משולב [תיקון: תשע״א־6]
(א)
בסעיף זה –
”בעל רישיון“ – לרבות בעל רישיון לשידורים ולמעט בעל רישיון רדיו טלפון נייד;
”בעל רישיון רדיו טלפון נייד“ – בעל רישיון כהגדרתו בסעיף 51א(א);
”הסכם התקשרות“ – הסכם התקשרות עם בעל רישיון או הסכם התקשרות משולב;
”הסכם התקשרות עם בעל רישיון“ – הסכם עם בעל רישיון לרכישת שירותיו, או לרכישת שירותיו ושירותים של בעלי רישיון אחרים;
”הסכם התקשרות משולב“ – הסכם עם בעל רישיון או בעל רישיון רדיו טלפון נייד, לרכישת שירותים של בעל רישיון, אחד או יותר, ושירותים של בעל רישיון רדיו טלפון נייד;
”ממוצע החשבונות החודשיים“ – ממוצע החשבונות החודשיים של המנוי בעבור שירותי בעל רישיון הניתנים מכוח הסכם התקשרות עם בעל רישיון או שירותי בעל רישיון ושירותי בעל רישיון רדיו טלפון נייד הניתנים מכוח הסכם התקשרות משולב, שצרך המנוי במהלך תקופת ההסכם עד למועד ביטולו, והכל למעט שירותי השכרה או השאלה של ציוד קצה;
”מנוי“ – אחד מאלה, לפי העניין:
(1)
מי שהתקשר בהסכם התקשרות עם בעל רישיון, וממוצע החשבונות החודשיים שלו נמוך מ־5,000 שקלים חדשים;
(2)
מי שהתקשר בהסכם התקשרות משולב, בין השאר, לקבלת שירותי רדיו טלפון נייד למאה קווי טלפון לכל היותר, ואשר ממוצע החשבונות החודשיים שלו נמוך מ־5,000 שקלים חדשים;
”תשלום“ – לרבות החזר הטבה שניתנה למנוי בעת ההתקשרות בהסכם ההתקשרות או במהלך תקופת ההתקשרות.
(ב)
ביטל מנוי את הסכם ההתקשרות, לא יגבה ממנו בעל רישיון או בעל רישיון רדיו טלפון נייד, לפי העניין, תשלום, ולא ימנע ממנו הטבה שהיה מקבל אלמלא הביטול; על אף האמור, בעל רישיון כאמור רשאי לגבות את יתרת תשלומי המנוי בעבור ציוד הקצה כאמור בסעיף 51ה, וחובות שצבר המנוי.
(ג)
| |
|
|
|
| 7/3/2019 16:51 |
כרם |
 | | מחבר: | כרם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2019 | | שעה: | 16:51:34 |
| שלום
כמה זמן מחכים לשמוע מהנתבע, הגשתי תלונה דרככם מספר הפניה :620169 .
עבר יותר משבוע מאז שליחת התלונה.
בברכה,
כרם
| |
|
|
|
| 10/3/2019 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2019 | | שעה: | 09:29:30 |
| שלום רב כרם,
בעניין פנייתך זו, יש לציין כי נשלח מכתב לבית העסק, ואנו ממתינים לתשובה, במידה שלא תתקבל תגובה, נשלח תזכורת.
תוכל לבדוק את סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 12/3/2019 16:25 |
כרם |
 | | מחבר: | כרם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 16:25:10 |
| היי
אפשר לעדכן אותי במייל שתתקבל תשובה?
ולא עניתם לי כמה זמן צריך לחכות? ההודעה נשלחה לבית העסק לפני שבועיים בערך.
בברכה,
כרם | |
|
|
|
| 12/3/2019 16:25 |
כרם |
 | | מחבר: | כרם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2019 | | שעה: | 16:25:14 |
| היי
אפשר לעדכן אותי במייל שתתקבל תשובה?
ולא עניתם לי כמה זמן צריך לחכות? ההודעה נשלחה לבית העסק לפני שבועיים בערך.
בברכה,
כרם | |
|
|
|
| 13/3/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2019 | | שעה: | 09:33:16 |
| עדיין לא נתקבלה תגובה מבית העסק.
אעביר פנייה לאחראי ואבקש כי תישלח תזכורת נוספת. | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:31 |
כרם |
 | | מחבר: | כרם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:31:22 |
| שלום
טרם שמעתי מכם אשמח לדעת איפה זה עומד !
והאם אפשר לתבוע אותם ?
בברכה,
כרם | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:56 |
פביאן דדון |
 | | מחבר: | פביאן דדון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:56:55 |
| שלום רב,
ב- 26.8.18 עשיתי עסקה עם בית עסק לטיפולי שיער וחתמתי על חוזה שיש בו סעיף שאומר שלא אוכל לקבל את כספי בחזרה מכל סיבה שהיא וזאת לאור הוראות תקנה 6 (א)(2) לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה), תשע"א - 2010.
החתימה היתה ב- 26.8.18 בשעה 19:00, ולמחרת בשעה 9:00 בבוקר התקשרתי להודיע שאני לא מעוניינת בעסקה. והם אמרו לי שהחומרים כבר הוזמנו ולכן אני לא יכולה לבטל את העסקה. וזה הזוי בעיניי, שהוזמנו חומרים בין השעה 19:00 בערב ל-9:00 בבוקר כשכל בתי העסק סגורים. בנוסף, אני לא הזמנתי תור לטיפול ולכן לא מאמינה שבית העסק המדובר הזמין חומרים לטיפול כשאין אפילו תור לטיפול. לאחר החתימה על ההסכם התבקשתי לקבוע תורים לטיפול ואני סרבתי לקבוע תורים כי העדפתי להתקשר אחרי החגים ואז לקבוע תורים. לכן מאוד מוזר שבית העסק הזמין חומרים כשהוא אפילו לא יודע מתי אני רוצה להתחיל טיפול. הרי יכולתי לקבוע תורים לעוד שנה!! אז מה הם היו עושים עם החומרים שהזמינו?
בינתיים הגשתי תביעה קטנה והדיון נקבע ל- 7.4.19. קיבלתי את כתב ההגנה של בית העסק הנתבע, וטענת ההגנה שלהם היא שהחומרים הוזמנו עבורי ואני חתמתי על הסכם שלא אוכל לבטל משום שהחומרים מוזמנים במיוחד עבורי.
שאלה: האם לדעתכם יש בסיס לטענה של בית העסק? האם לדעתכם הם היו צריכים לבטל את העסקה למרות הסעיף המדובר, ולו רק בגלל שתי הסיבות: 1. שעברו רק 14 שעות מהחתימה עד לטלפון של הביטול והשעות האלו היו שעות לילה. 2. שאני לא הזמנתי תור לטיפול ולכן לא הגיוני שהם באמת הזמינו את החומרים.
תודה רבה על תשובתכם בהקדם. | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:19:16 |
| שלום רב,
על פניו, טענות בית העסק אינן תואמות את הוראות הדין, שכן גם במקרה של הזמנה מיוחדת או ייצור מיוחדת, הרי שהתקנות מציינות במפורש כי כל עוד לא הוחל בייצור, רשאי הצרכן לבצע ביטול העסקה.
ציון העובדה כי אין זכות ביטול בשום שלב, מהווה ,הטעיה לכאורה בנוגע לזכות הביטול.
על כן, יש לפנות לעוסק ולציין כי מששלל את זכות הביטול מיד עם החתימה, ועוד טרם בוצעה הזמנה כלשהי, הדבר מהווה הטעיה לכאורה, והפרה לכאורה של חוק הגנת הצרכן, ועל כן מוטלת עליו החובה לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בעניין וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:55 |
פביאן דדון |
 | | מחבר: | פביאן דדון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:55:42 |
| שלום רב,
ב- 26.8.18 עשיתי עסקה עם בית עסק לטיפולי שיער וחתמתי על חוזה שיש בו סעיף שאומר שלא אוכל לקבל את כספי בחזרה מכל סיבה שהיא וזאת לאור הוראות תקנה 6 (א)(2) לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה), תשע"א - 2010.
החתימה היתה ב- 26.8.18 בשעה 19:00, ולמחרת בשעה 9:00 בבוקר התקשרתי להודיע שאני לא מעוניינת בעסקה. והם אמרו לי שהחומרים כבר הוזמנו ולכן אני לא יכולה לבטל את העסקה. וזה הזוי בעיניי, שהוזמנו חומרים בין השעה 19:00 בערב ל-9:00 בבוקר כשכל בתי העסק סגורים. בנוסף, אני לא הזמנתי תור לטיפול ולכן לא מאמינה שבית העסק המדובר הזמין חומרים לטיפול כשאין אפילו תור לטיפול. לאחר החתימה על ההסכם התבקשתי לקבוע תורים לטיפול ואני סרבתי לקבוע תורים כי העדפתי להתקשר אחרי החגים ואז לקבוע תורים. לכן מאוד מוזר שבית העסק הזמין חומרים כשהוא אפילו לא יודע מתי אני רוצה להתחיל טיפול. הרי יכולתי לקבוע תורים לעוד שנה!! אז מה הם היו עושים עם החומרים שהזמינו?
בינתיים הגשתי תביעה קטנה והדיון נקבע ל- 7.4.19. קיבלתי את כתב ההגנה של בית העסק הנתבע, וטענת ההגנה שלהם היא שהחומרים הוזמנו עבורי ואני חתמתי על הסכם שלא אוכל לבטל משום שהחומרים מוזמנים במיוחד עבורי.
שאלה: האם לדעתכם יש בסיס לטענה של בית העסק? האם לדעתכם הם היו צריכים לבטל את העסקה למרות הסעיף המדובר, ולו רק בגלל שתי הסיבות: 1. שעברו רק 14 שעות מהחתימה עד לטלפון של הביטול והשעות האלו היו שעות לילה. 2. שאני לא הזמנתי תור לטיפול ולכן לא הגיוני שהם באמת הזמינו את החומרים.
תודה רבה על תשובתכם בהקדם. | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:17:42 |
| שלום רב,
על פניו, טענות בית העסק אינן תואמות את הוראות הדין, שכן גם במקרה של הזמנה מיוחדת או ייצור מיוחדת, הרי שהתקנות מציינות במפורש כי כל עוד לא הוחל בייצור, רשאי הצרכן לבצע ביטול העסקה.
ציון העובדה כי אין זכות ביטול בשום שלב, מהווה ,הטעיה לכאורה בנוגע לזכות הביטול.
על כן, יש לפנות לעוסק ולציין כי מששלל את זכות הביטול מיד עם החתימה, ועוד טרם בוצעה הזמנה כלשהי, הדבר מהווה הטעיה לכאורה, והפרה לכאורה של חוק הגנת הצרכן, ועל כן מוטלת עליו החובה לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בעניין וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 24/3/2019 12:48 |
טל (0525939030) |
 | | מחבר: | טל (0525939030) (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 12:48:52 |
| היי,
הזמנו צימר לשני לילות (חמישי ושישי), הגענו ביום חמישי וראינו שהצימר מלוכלך והמזגן בו לא עובד אז פנינו לבעלת הצימר שהביאה מטאטא וניקתה חלק אך בגלל המזגן היא העבירה אותנו ליחידה אחרת בה המקרר לא עבד ולכן היא בקשה מאחד מאתנו לסחוב איתה את המקרר מחדר אחר. יש לציין שגם הצימר שאליו הועברנו היה מלוכלך וחלק מהמוצרים בו היו שבורים ולא ניתנים לשימוש. לאחר שסקרנו את הצימר אמרנו לבעלת הצימר שלא קבלנו את מה שהובטח לנו כי חלק מהצימר שבור וניתן לראות בבירור שהצימר לא נוקה לפני הגיענו.
בעלת הצימר חייבה אותנו במחצית מהסכום כבר ביום שלישי, האם ניתן לבטל את החיוב? לא קבלנו את מה שהובטח לנו בעסקה.
אשמח לעזרה,
תודה מראש! | |
|
|
|
| 25/3/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 08:57:42 |
| טל שלום רב,
אתם מלינים על הפרת הסכם השירות.
הפרה כאמור יכולה לזכות אתכם בהחזר מסוים, תלוי בנסיבות.
היה ונשארת םבמקום למשך שני הלילות שהוזמנו, על אף ההפרות כאמור, לא ניתן יהיה לדרוש החזר מלא, אלא החזר חלקי בלבד.
לעניין הזכום - אין הוראת חוק ספיציפית הקובעת את גובה ההחזר, וההחזר יהיה בהתאם להטעיה או להפרש בתמחור בין השירות ששולם עליו לשירות שהתקבל.
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין את מכלול ההפרות וההתנהלות ולציין את דרישתכם הכספית.
היה ובית העסק יסרב, אתם רשאים לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולהציג את טיעוניכם בעניין. | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:36 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:36:26 |
| | לא נשארנו בצימר כלל, כיצד פועלים במקרה כזה? | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:14:23 |
| יש להעביר לבית העסק פנייה מסודרת עם השתלשלות העניינים, ולציין כי בעקבות הפרת ההסכם לא קיבלתם את השירות ועל כן אתם דורשים את ביטול העסקה.
היה ובית העסק יסרב, אתם מוזמנים להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ולצרף כל מסמך רלוונטי המבסס את טענותיכם וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:16 |
מיקה |
 | | מחבר: | מיקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:16:37 |
| שלום, סגרתי קורס משחק בעלות גבוהה שך 8000 שקלים שעתיד להימשך על תקופה של כמה חודשים. לאחר 2 שיעורים קלטתי שזה לא בשבילי זה שונה ממה שחשבתי וביקשתי לבטל ולא הסכימו, לאחר חודש וחצי כבר הודעתי שאני לא מעוניינת להמשיך. האם יש לי דרך לקבל משהו בחזרה? ההסכם שלהם אומר שלאחר תחילת הקורס אין החזר כספי כלל.
האם חוקי? | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:11:25 |
| מיקה שלום רב,
היה והעסקה התבצעה פרונטאלית (בבית העסק עצמו) הרי שתקנות ביטול עסקה אינן מאפשרות ביטול עסקה לרכישת קורס לאחר שהחל.
ועל כן, תנאי הביטול יהיו בהתאם להסכם שנחתם בין הצדדים.
היה וההתקשרות התבצעה טלפונית, אז יש לבחון האם בית העסק עמד בכל תנאי הגילוי הנאות הקבועים בדין. | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:44 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:44:04 |
| שלום רב,
נסעתי לחופשה שנהרסה עקב מחדלים של סוכנות הנסיעות האמונה על ארגון החופשה. אני מעוניין לתבוע את סוכנות הנסיעות אך לצערי כל התנהלות התשלום שלי הייתה מול עמותה שמימנה 20% מעלות החופשה ולכן את הכסף העברתי לעמותה שמצידה העבירה לסוכנות ע"פ הסדר בינהן. שאלותי: האם אני יכול לתבוע את סוכנות הנסיעות וזאת על אף שלא שילמתי לה ישירות אך כל ההתנהלות לפני החופשה ובחופשה הייתה באמצעות נציגי הסוכנות? האם ניתן לתבוע את העלות המקורית גם אם מימנו לי כ20% מעלות החופשה?
בברכה, | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:10:58 |
| שלום רב לירון,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו פנה אל העמותה בכדי לבדוק את הסכם ההתקשרות בניהם בכדי שתוכל לשקול את המשך צעדיך.
| |
|
|
|
| 25/3/2019 10:43 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:43:40 |
| שלום רב,
נסעתי לחופשה שנהרסה עקב מחדלים של סוכנות הנסיעות האמונה על ארגון החופשה. אני מעוניין לתבוע את סוכנות הנסיעות אך לצערי כל התנהלות התשלום שלי הייתה מול עמותה שמימנה 20% מעלות החופשה ולכן את הכסף העברתי לעמותה שמצידה העבירה לסוכנות ע"פ הסדר בינהן. שאלותי: האם אני יכול לתבוע את סוכנות הנסיעות וזאת על אף שלא שילמתי לה ישירות אך כל ההתנהלות לפני החופשה ובחופשה הייתה באמצעות נציגי הסוכנות? האם ניתן לתבוע את העלות המקורית גם אם מימנו לי כ20% מעלות החופשה?
בברכה, | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:09:40 |
| שלום רב לירון,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו פנה אל העמותה בכדי לבדוק את הסכם ההתקשרות בניהם. | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:43 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:43:05 |
| שלום רב,
בברכה, | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:08:33 |
| שלום רב לירון,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו פנה אל העמותה בכדי לבדוק את הסכם ההתקשרות בניהם. | |
|
|
|
| 25/3/2019 08:17 |
כרמלה דניאלי |
 | | מחבר: | כרמלה דניאלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 08:17:23 |
| שלום, נרשמתי לקורס נדל"ן אשר טרם התחיל ומיד ביצעו גבית תשלום ראשון, למחרת התחרטתי וצלצלתי לבטל, השאר הודעה ולא קיבלתי מענה 3 פעמים שלחת י מייל להודיע שאני מבטלת השתתפות עוד בטרם נפתח הקורס, לא קיבלתי מענה גם לאחר יום שצלצלתי אמרו לי לא לדאוג הכל רשום ויבוצע. רק היום קיבלתי מענה ואמרו לי לאחר שיחת שכנוע של חצי שעה לא לבטל הם רוצים לגבות דמי ביטול 100 ש"ח לפי חוק הגנת הצרכן. חלפו 10 ימים מאז הודעתי, כשנרשמתי לא נאמר לי שיק תשלום ביציאה אחרת לא הייתי משלמת ולא נרשמת. לציין שאני בת 70 ולא היה נאמר לי שצריך לשלם אם מבטלים לא הייתי נכנסת לזה.
האם זה נכון להם לעשות ואני צריכה אכן לשלם. | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:02:42 |
| שלום רב כרמלה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם בעסקת מכר מרחוק או עסקה פרונטלית ?
עקרונית, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בהתאם לתנאים הקבועים בדין. | |
|
|
|
| 24/3/2019 23:17 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 23:17:42 |
| היום סופק לי ממשווק מורשה מקרר LG שנת ייצור 2017.
המוכר לא יידע אותי שאני עומד לקבל מוצר משנת ייצור קודמת.
האם קיימת מגבלה לאספקת מוצרי חשמל אשר יוצרו שנים אחורה?
| |
|
|
|
| 25/3/2019 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:50:24 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר,תאריך הייצור של הנכס או תאריך תפוגתו;ובמקרה בו ההטעיה מהותית בנסיבות העניין קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, אני, מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים.
היה ואתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/3/2019 22:20 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 22:20:58 |
| שלום רכשתי מחברת מים ידועה מכשיר מיני בר במחיר במבצע של 1 ליום כפול 24 חודשים לאחר הרכישה חזרו אליי מהחברה ונאמר לי שהמחיר שפורסם היה טעות באתר האינטרנט של החברה והם לא מתכוונים לכבד את העסקה והיא מגובה ביחד אם המחלקה המשפטית של החברה אבל הם מוכנים לתת לי את המיני בר ב50 אחוז הנחה מהמחיר המקורי המחיר המקורי הינו 134שח כפול 24 תשלומים 3216 שח
יש לציין שאני חשבתי שהמחיר שפורסם הינו 1 שח ליום כפול 24 תשלומים שזה בערך 700 שח אך מתברר שהמחיר שפורסם היה שקל 1 בלבד
מה עליי לעשות ?
מה החוק אומר ? | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:05:03 |
| קובי שלום רב,
אומנם הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן מחייבות עוסק למכור לצרכן מוצר במחיר שהוצג, אך במספר פסקי דין שניתנו בעניין נקבעו חריגים.
על מנת לדרוש את המחיר כאמור,יש להוכיח כי הצגת המחיר הייתה במטרה להטעות את הצרכן ונעשתה שלא בתום לב.
על מנת לגבש את הזכות יש לבחון ראשית, האם מדובר לכאורה בטעות סופר
שנית, יש לבחון האם הטעות תוקנה לאחר שהוסבה תשומת לבו של בית העסק לעניין – היה והטעות תוקנה, הדבר גם כן מעיד על כך שמדובר בטעות בתום לב.
בנוסף, יש לבחון האם מדובר במחיר אשר מהווה מחיר הפסד שלפיו האדם הסביר יבין כי מדובר במחיר לא ריאלי עבור המוצר.
לסיכום, בשל המחיר המהווה ,הלכה למעשה מחיר הפסדי, אשר צרכן סביר יבין כי אין מדובר בתמחור אמיתי, והיה והטעות תוקנה, יהיה קשה לחייב את העוסק לספק את המוצר במחיר שהוצג.
| |
|
|
|
|