| 17/3/2019 17:14 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2019 | | שעה: | 17:14:19 |
| שלום,
האם חוק המתנה לטכנאי חל גם על המתנה למתקין רהיטים ?
רכשנו ארון שהותקן לפני כשלושה חודשים, לארון ניתנה אחריות של שנה. מספר חלקים בארון התקלקלו והחברה הודיעה כי מתקין מטעמה יבוא להחליף את החלקים ביום מסויים בין 1300 ל 1500 ( השיחה מוקלטת). המתקין לא הגיע וגם לא התקשר להודיע כי הוא לא יגיע. בשעה 2100 בערב התקשר המתקין ואמר שהיה בלגאן במפעל. פנינו לחברת הרהיטים והם טענו כי חוק הטכנאי לא חל עליהם . האמנם ? | |
|
|
|
| 18/3/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 10:54:23 |
| שלום וברכה בועז,
תיקון לחוק הגנת הצרכן מהעת האחרונה החיל את הוראות "חוק הטכנאים" גם על התקנה של מוצרים. נא ראה להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן ופעל בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 18/3/2019 16:06 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 16:06:26 |
| | המכתבים שלכם בקבצים לדוגמא אינם מעודכנים ולא מצויין בהם ריהוט . | |
|
|
|
| 20/3/2019 19:22 |
בועז |
 | |
|
| 25/3/2019 22:43 |
בועז |
 | |
|
| 26/3/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 13:19:52 |
| | אכן המכתב באתר לא עודכן בהתאם לשינוי החקיקה משנת 2019, אך הוראות סעיף 18א חלות כיום גם על התקנה של ריהוט. | |
|
|
|
| 25/3/2019 12:14 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:14:08 |
| לפני חודשיים רכשנו ריהוט.הגענו לחנות וראינו מזנון ושולחן בצבע עץ טבעי שרצינו ובנוסף רכשנו כורסא ופינת אוכל בצבע בטון6 +כסאות.
בעת העסקה לא נאמר לנו דבר וחצי דבר על שינויים בצבע העץ בעת ההספקה. זמן האספקה שנאמר היה 4 שבועות.בחוזה נכתב 35 ימי עסקים.
למחרת התקשרנו לבעל החנות אישית והתייעצנו איתו לגבי שינוי בצבעי הריהוט ולאחר שהוא הסכים ושיכנע אותנו החלטנו לשנות את שולחנות הסלון לשחור ובטון ואת פינת האוכל לצבע עץ, בדיוק כמו
המזנון. שבוע שעבר, לאחר כ 7 שבועות )כמובן שזמן האספקה חלף ורק אנחנו יצרנו קשר לשאול מה עם ההזמנה
שלנו.שום פנייה של בעלי החנות( הגיע מוביל עם פינת אוכל ומזנון בצבע עץ כהה משמעותית ממה שהוזמן.בנוסף הגיעו
4 כסאות לא תקינים וכן מגירות שבורות. שביקשנו לשוחח עם בעל החנות הוא לא ענה ורק אחרי שהמוביל ניסה הוא
הצליח לתפוס אותו.שביקשנו לשאול מה פשר הצבע שקיבלנו נאמר לנו שמדובר בגוון טבעי של העץ וזה משהו ידוע
ושביקשנו שהמוביל ייקח את הריהוט שוכנענו להשאיר אותו ולשלם למוביל )900 שח( ושבעל החנות מבטיח לדאוג לנו
להחלפת המוצרים מחר בבוקר כי המפעל כבר סגור.לגבי הכסאות והמגירות הובטח שלמחרת המוביל יחזור עם ציוד חדש ותקין. כמובן שאף אחד לא חזר אלינו למחרת ורק אחרי מספר שיחות שאנחנו התקשרנו נאמר לנו שבעל החנות
יחזור אלינו.דבר שלא קרה.גם הכסאות והמגירות לא הגיעו כמו שהובטח. ביום שישי למחרת קיבלנו הודעה שהנושא בטיפול ושבראשון בעל החנות יחזור אלינו. שוב אף אחד לא התקשר ביום ראשון ולאחר שיחות שלנו הובטח לנו שבעל
החנות יחזור אלינו אחר הצהריים.גם זה לא קרה.ב7 בערב קיבלנו הודעת וואטסאפ שמבשרת שהוא לא יכול לעזור לנו.אנחנו עובדי עצות עם ריהוט יקר שאנחנו מפחדים להשתמש בו ועם הריהוט הישן בבית מפני שאנחנו לא רוצים
להישאר בלי כלום אם וכאשר.
בעל החנות הציע שנעשה הזמנה חדשה אך שוב הוא לא יכול להתחייב על הצבע שנקבל ובנוסף נשלם עוד 450 ש"ח הובלה.
אנחנו מעוניינים לבטל את העיסקה כי עייפנו מהשירות שלהם וככל הנראה לא נקבל מהם את מה שרצינו.
האם אנחנו זכאים לבטל את העיסקה ואם זכאים לדמי פיצוי עבור כל הסבל הזה?
כמה זמן תהליך שכזה לוקח?
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2019 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:26:07 |
| שלום רב רון,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה ופגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
בנוסף, במקרה בו התגלה אי התאמה או פגם במוצר, הרי שעל בית העסק לשאת בהוצאות ההובלה.
לפיכך, אני, מציעה כי תפנה בכתב אך בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף ראיות התומכות בטענתך. | |
|
|
|
| 25/3/2019 16:35 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:35:06 |
| כמובן שפניתי.בית העסק טוען שמדובר בצבע עץ אגוז אמריקאי ואין לו שליטה על הצבע שמגיע ללקוח.לאחר דיון ארוך הוא הסכים לשלוח איש מקצוע כדי לבחון את תקינות השולחן ונמצא שהשולחן לא תקין ובנוסף באופן לא רישמי הוא אמר שהצבע שהגיע זה לא הצבע שהוזמן.
הוא מוכן להחליפו בשולחן חדש אבל ללא התחייבות על הצבע שיגיע ובנוסף הציוד יישאר אצלנו בבית עד שהציוד החדש יגיע ובנוסף נצטרך לשלם 450 ש"ח נוספים להובלה.
יש ראיות כתובות ותמונות כמובן.
אני לא רואה שהוא בא לקראתנו אז אני מעוניין לבטל את העיסקה בהקדם.
| |
|
|
|
| 26/3/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 13:18:31 |
| רון שלום רב,
כאמור, בשלב זה, אין זכות לביטול העסקה כולה אלא רק לתיקון אי ההתאמה.
כמובן שעל בית העסק לבצע את התיקון וההובלה ללא עלות מצידכם. | |
|
|
|
| 25/3/2019 19:27 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 19:27:24 |
| היי,
הזמנתי בטעות מהשירות לקוחות של היבואן הרשמי של המדיח שלי פילטר למדיח (הזמנתי בטעות חלק שלא קיים). בזמן ההזמנה צרפתי תמונה של החלק שאני מבקשת ואת מספר הדגם של המדיח, כך שהיבואן היה אמור לדעת אם החלק הזה קיים ואם ניתן להזמינו. מאחר שהפילטר שביקשתי לא קיים - קיבלתי פילטר שונה.
פניתי שוב ליבואן, שאמר שהייתה טעות והחלק שביקשתי הוזמן מחו"ל.
בזמן הזה ערכתי בירור ושלחתי תמונה של החלק לשירות לקוחות של היצרן בגרמניה, וקיבלתי מהם מייל בו כתוב במפורש שהחלק הזה לא קיים ולא שייך לדגם של המדיח שלי, ואכן הוא גם לא מופיע בהוראות הפעלה של המדיח (גם בעברית), היכן שמופיעים כל החלקים.
ביקשתי מהיבואן בארץ שיאסוף את החלק ויתן לי זיכוי מלא עבור החלק והשליחות. היבואן שלח שליח לאסוף את הפילטר, אבל לא זיכה אותי על 50 ש"ח עבור השליחות, ובדיעבד טען שהסיבה היא בגלל שהשליח בתשלום ושלא רציתי להמתין לחלק המקורי - שכאמור לא קיים.
תודה רבה | |
|
|
|
| 26/3/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 13:17:28 |
| שרית שלום רב,
יש לפנות לעוסק ולציין כי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן קובעות כי מקום בו המוצר שנרכש באמצעות מכר מרחוק לוקה באי התאמה או בפגם, על בית העסק לבצע איסוף של המוצר ולבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול, ועל כן, אין מקום לגביית דמי ביטול גם בגין השליחות. | |
|
|
|
| 25/3/2019 17:00 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 17:00:11 |
| שלום
הילדה בת 14 קנתה סים בחו״ל הכניסה אבל לא הוציא את הסים
ששייך לחברת סלקום
( יש אפשרות להכניס 2 סים )
מעולם לא ביקשתי שיפתחו או שיאפשרו שיחות לחו״ל
ועכשיו הם דורשים 3500 שקל על כמה שיחות שנעשו בטעות
האם זאת הפקעת מחירים לבקש 26 ₪ לדקה
בזמן שחבילה לחו״ל מקסימום 200 ₪
וחבילה של שיחות חופשי ב 19 לחודש ברמי לוי
אייך ניתן לפעול מול החברה | |
|
|
|
| 26/3/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 12:02:56 |
| שלום וברכה אבי,
לא ידוע לנו על פיקוח על תעריפי המחיר בגין השירות נשוא בפנייתך. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. משכך, אין זה מן הנמנע כי יהיה עליכם לשאת באחריות ובתשלום בגין קבלת השירות. נסו לעיין ברישיון משרד התקשורת בלינק שלהלן ובמכלול ההסכמות שבין הצדדים, ולבוא בדברים עם החברה לסיום הפרשה בפשרה לשביעות רצון כל הצדדים ולו מלפנים משורת הדין.
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/cellcom/he/cellcom%20license.pdf | |
|
|
|
| 26/3/2019 12:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 12:37:44 |
| | ברירת המחדל של חברות התקשורת מחויבת להיות חסימה של שיחות מחו"ל. אצלכם זה לא קרה. התעקש על כך עם חברת התקשורת ותיעזר גם במשרד התקשורת. | |
|
|
|
| 25/3/2019 18:59 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 18:59:46 |
| שלום רב !
נכנסתי לקטלוג של רשת חנויות טבק עבודי וראיתי שיש שם סוגי טבק במחיר מוזל (המחיר הישן) אבל כתוב במפורש "אזל במלאי" משתמע מכך שאמנם אזל במלאי אבל שיתחדש אז הפריט יהיה זמין.
האם על בעל העסק להסיר את המוצרים האלה ?מהמלאי בקטלוג הרשת (קנייה או ליין) או זה בסדר שישארו שם במחיר הישן כמובן | |
|
|
|
| 26/3/2019 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 12:12:58 |
| שלום וברכה מירב,
איננו רואים טעם לפגם במתואר בפנייתך לפיה מסייג בית העסק ומציין כי המוצר במחירו "הישן" אינו זמין כעת. לעתים יש עניין בהצגת מידע בדבר המחיר בו מכר בית העסק את המוצר לפני שהפך ללא זמין או רלוונטי. | |
|
|
|
| 25/3/2019 17:00 |
דני ק. |
 | | מחבר: | דני ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 17:00:46 |
| רכשתי שולחן פינת אוכל מחברה ידוע, מחירו יקר במיוחד. לאחר שקבלנו את המוצר לבית והשתמשנו בו שמנו לב שיש בו פגם בטיחותי. ( בחנות לא שמנו לב)
מסילות ברזל חדות לפתיחת השולחן בולטות, ומי שיושב בקצה השולחן במצב של שילוב רגליים יכול להיחתך מהן.
פנינו לחברה , למוקד שרות הלקוחות, למנהל החנות ולא מקבלים מענה. יש פתרון טכני פשוט, לקצר את המסילות, אני איש טכני ויודע שזה אפשרי, לא פוגע בפתיחה של השולחן. לא חוזרים עם תשובה על אף שהבטיחו כן לעשות זאת. מה אפשר לעשות ?
האם קיים בודק מוסמך שיכול לקבוע שיש פגם בטיחותי?
אשמח לתשובה, תודה. | |
|
|
|
| 26/3/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 11:55:40 |
| שלום וברכה דני,
אנו מציעים כי ככל שהדבר טרם נעשה תפנו בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה לרבות המפגע הבטיחותי הנטען ופנייתכם למוקד ללא מענה, ובדרישה לתקן את אי ההתאמה לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, שאחרת תאלצו אתם לבצע את התיקון הנדרש באמצעות איש מקצוע מטעמכם (אשר יתבקש ליתן גם חוות דעת באשר לנחיצות התיקון) ולהיפרע מבית העסק בבית משפט. | |
|
|
|
| 25/3/2019 16:59 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:59:13 |
| שלום
ששייך לחברת סלקום
|
|
|
| 26/3/2019 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 11:47:44 |
| שלום וברכה אביטל,
עניין ביטול מנוי לחדר כושר, מועד כניסה לתוקף של הודעת הביטול, דמי הביטול וכו' מוסדרים כולם בחוק הגנת הצרכן. נא ראי להרחבה באתר המועצה שלינק שלהלן. נוסיף עוד כי ניתן לבקש מבית העסק הקפאה של המנוי ככל שהדבר רלוונטי עד לשיפור במצב הרפואי.
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
| |
|
|
|
| 25/3/2019 16:59 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:59:28 |
| שלום
ששייך לחברת סלקום
|
|
|
| 26/3/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 11:43:32 |
| שלום וברכה אבי,
לא ידוע לנו על פיקוח על תעריפי המחיר בגין השירות נשוא בפנייתך. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. משכך, אין זה מן הנמנע כי יהיה עליכם לשאת באחריות ובתשלום בגין קבלת השירות. נסו לעיין ברישיון משרד התקשורת בלינק שלהלן ובמכלול ההסכמות שבין הצדדים, ולבוא בדברים עם החברה לסיום הפרשה בפשרה לשביעות רצון כל הצדדים ולו מלפנים משורת הדין.
|
|
|
| 25/3/2019 16:53 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 16:53:51 |
| שלום. רכשתי מנוי לחדר כושר למשך חצי שנה. לאחר חודשיים הפסקתי לבוא עקב בעיה רפואית. הבאתי כעבור כחודש מכתב בקשה לביטול בצרוף אישור רפואי.
יש לי שתי שאלות: האם אני צריכה לשלם על החודש שלא הייתי לפני ההודעה על הביטול, והחודש שלאחריו (צריך הודעה על ביטול חודש מראש).
שאלה שנייה: האם אני חייבת לשלם דמי ביטול אם לא צוין שהמגבלה היא ארוכת- טווח? | |
|
|
|
| 26/3/2019 11:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 11:34:44 |
| שלום וברכה אביטל,
עניין ביטול מנוי לחדר כושר, מועד כניסה לתוקף של הודעת הביטול, דמי הביטול וכו' מוסדרים כולם בחוק הגנת הצרכן. נא ראי להרחבה באתר המועצה שלינק שלהלן. נוסיף עוד כי ניתן לבקש מבית העסק הקפאה של המנוי ככל שהדבר רלוונטי עד לשיפור במצב הרפואי.
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 26/3/2019 11:09 |
ציפי |
 | | מחבר: | ציפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 11:09:47 |
| לפני יומיים רכשתי בגדי ספורט באתר דרך האינטרנט (זו לא הפעם הראשונה שמזמינה משם ) . נכנסתי הזמנתי אחרי ששעה ביליתי מול האתר בשעה 23 בלילה כולל לקחת את המידה המדוייקת נתתי פרטי כרטיס אשראי וזה אישר לי כולל חשבונית על הקנייה . יום למחרת נאמר לי שהייתה טעות( יש לציין שאני התקשרתי אליהם פלוס שלחתי הודעות כי רציתי להחליף איזהשוא פריט ) באתר והמחירים לא נכונים , ויזכו אותי במלוא הסכום ששילמתי ( 279 שקלים ) . אמרתי להם שאני לא מעוניינת בזיכוו אלא בפרטים שהזמנתי . אמרה לי הבחורה שזה בלתי אפשרי כי זה לא המחירים הנכונים ואין ביכולתה לעשות זאת. ביקשתי שמישהו מעליה יחזןר אלי כמובן שלא קיבלתי טלפון חזרה. הבוקר שלחתי שוב מייל אליהם בנושא.
אשמח לשמוע מה הזכויות שלי בעניין הזה. תודה | |
|
|
|
| 26/3/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 11:27:57 |
| שלום רב ציפי,
המענה ניתן לך במסגרת מענה טלפוני. | |
|
|
|
| 25/3/2019 15:38 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 15:38:32 |
| שלום
ששייך לחברת סלקום
|
|
|
| 26/3/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 10:46:44 |
| שלום וברכה אבי,
|
|
|
| 25/3/2019 12:26 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 12:26:04 |
| | אני ואישתי הגענו למלון סיטי טאואר ברמת גן כדי לחגוג יום הולדת סך הכל ל24 שעות בשעה שתיים קיבלנו חדר שהוא היה מטונף להפליא עובש בכל חדר האמבטיה לאחר מכן העבירו אותנו לחדר אחר שלא רק שהיה עובש באמבטיה גם התריסים של המזגן היו מזוהמים ברמה מחרידה לאחר מכן שודרגנו לסוויטה אך זה היה למעשה הביזיון הכי גדול שלא מספיק שהיו צפצופים ברמה שמחרישה אוזניים אלא הטלויזיה לא עבדה הפלא ופלא עובש גם בחדר הסוויטה באמבטיה פרקט מלוכלך ברמות מחרידות וכמובן התריסים של המזגן קיבלנו החלטה לקחת את הכסף חזרה שבסך הכל היינו שם ארבע שעות ולחזור חזרה לבית מאוכזבים לסופ"ש שחיכינו לו די הרבה זמן לאחר פוסט שהעליתי בפייסבוק חזרו אליי מנהל קשרי לקוחות שלהם והציע הטבה שהיא למעשה סופ"ש באותו בית מלון בחינם אך אנחנו לא קיבלנו זאת מכיוון שאנחנו מעוניינים לנפוש במלון אחר של פתאל ולא לחזור לאותה זוהמה ואז הציעו יום כיף ללא שינה באיזה מלון שאבחר אך שוב סירבנו מכיוון שאנחנו יצאנו מאוכזבים ברמות קשות מאותו סופ"ש ולכן אנחנו מעוניינים לקחת את ההטבה אבל אך ורק במלון אחר השייך לפתאל זה לדעתי פיצוי הולם מה אני יכול לעשות בנידון אשמח אם תעזרו לי? | |
|
|
|
| 26/3/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 08:58:31 |
| אביב שלום רב,
אתה מתאר הפרת הסכם מצד בית העסק והטעיה לגבי תנאי העסקה.
הפרה כאמור בהחלט מזכה אתכם בזכות לפיצוי.
היה והפיצוי מצד בית העסק אינו מספק, אתם רשאים לפנות אליו ולבקש את ביטול העסקה וקבלת החזר כספי עקב הפרת ההסכם.
היה ואתם מעוניינים בפיצוי מעבר לכך, או שבית העסק אינו מוכן לבצע השבה של הכספים, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות על מנת שיקבע מה גובה הנזק ומה הפיצוי הראוי במקרה זה. | |
|
|
|
| 26/3/2019 10:38 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 10:38:17 |
| | העניין הוא שהחזיקו לי את הכסף באותו יום אבל אני לא מרוצה מהפיצוי שהם הביאו לי לילה על חשבונם באותו בית מלון למה לי לחזור לשם אחרי הכועל נפש שראיתי שם והם עוד מעוניינים עכשיו שאני יחתום על מסמך כלשהו ככל הנראה שלא יקבלו תביעה ולמעשה אני מרגיש מהם נכון לעכשיו כאילו הם עושים לי טובה | |
|
|
|
| 26/3/2019 10:38 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 10:38:37 |
| | העניין הוא שהחזיקו לי את הכסף באותו יום אבל אני לא מרוצה מהפיצוי שהם הביאו לי לילה על חשבונם באותו בית מלון למה לי לחזור לשם אחרי הכועל נפש שראיתי שם והם עוד מעוניינים עכשיו שאני יחתום על מסמך כלשהו ככל הנראה שלא יקבלו תביעה ולמעשה אני מרגיש מהם נכון לעכשיו כאילו הם עושים לי טובה | |
|
|
|
| 25/3/2019 15:37 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 15:37:36 |
| שלום
ששייך לחברת סלקום
|
|
|
| 26/3/2019 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 10:29:24 |
| שלום וברכה אבי,
לא ידוע לנו על פיקוח על תעריפי המחיר בגין השירות נשוא בפנייתך. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. משכך, אין זה מן הנמנע כי יהיה עליכם לשאת באחריות ובתשלום בגין קבלת השירות. נסו לעיין ברישיון משרד התקשורת בלינק שלהלן ובמכלול ההסכמות שבין הצדדים, ולבוא בדברים על החברה לסיום הפרשה בפשרה לשביעות רצון כל הצדדים ולו מלפנים משורת הדין.
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/cellcom/he/cellcom%20license.pdf
| |
|
|
|
| 24/3/2019 11:43 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 11:43:33 |
| שלום,
רכשתי פריט לבוש באילת וביקשתי לקבל עליו זיכוי בסהיף הרשת במרכז בסניף סרבו
האם הם פעלו עפ"י חוק? | |
|
|
|
| 24/3/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 13:36:25 |
| שלום רב קרן,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ומועד ביטול העסקה חלף, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ממנו נרכש המוצר ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 24/3/2019 13:57 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 13:57:05 |
| מדובר על שובר זיכוי לרשת לא ביטול עיסקה .
נאמר שבגלל שהפריט נרכש באילת אין אפשרות להוציא לי זיכוי.
| |
|
|
|
| 25/3/2019 15:24 |
קרן |
 | |
|
| 26/3/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 10:06:01 |
| קרן שלום רב,
התקנות נוגעות אך ורק לזכות הצרכן לבטל עסקה ולקבל החזר.
כאשר אין זכות שכזו בדין, רשאי כל עוסק להחליט באופן עצמאי על האפשרות להנפיק זיכוי לרכישה חוזרת או לאפשר החלפה ואין חיוב בדין בעניין.
כאשר מדובר במוצר שנרכש באילת, רשאי העוסק לסרב מטעמים נופסים, שכן בדרך כלל, הסניף באילת מופעל באמצעות זכיין, ומנהל מערכת חשבונאית נפרדת ועל כן לא ניתן לבצע זיכויים מחוץ לעיר.
על כן, אין כאן הפרה של הוראות הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:36 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:36:11 |
| רשת ספרים טוענת שאינה מוכנה להחזיר תמורה כספית עבור ספרים שנרכשו אצלה, אלא רק לספק זיכוי לרכישת ספרים אחרים. היא אף מציינת את זה בחשבוניות שלה.
האם זה מעשה מוצדק?
בעלי רכש עבורי ברשת זו ספרים בסכום כולל של 200 שקל (כל ספר מעל 50 ש'), ואני לא מעונינת בהם, ומצפה לקבל את תמורתם הכספית.
מה עלי לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2019 15:18 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 15:18:16 |
| | יש לציין ששני הספרים היו עטופים בעטיפת מתנה, כאשר את אחד מהם פתחתי כדי להתרשם מהספר, ואחד השארתי עטוף. | |
|
|
|
| 26/3/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 10:01:14 |
| תהילה שלום רב,
ספרים אינם מנויים בתקנות ביטול עסקה, ולמעשה שייכים למוצרים המוחרגים בתקנות, שכן מדובר במוצר הניתן לשכפול ושיעתוק, ועל כן, אין זכות בדין לקבלת החזר כספי בגינם, ובית העסק רשאי לפעול על פי תנאי מדיניות לבחירתו בכל הנוגע להחלפות והחזרות.
הדבר רלוונטי גם במקרה בו הספר עטוף באריזת מתנה. | |
|
|
|
| 25/3/2019 15:14 |
שמש רוני |
 | | מחבר: | שמש רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 15:14:03 |
| | אם קניתי טלויזיה מיד 2 ויש לה אחריות האם האחריות תקפה גם אצלי ? | |
|
|
|
| 26/3/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 09:48:59 |
| שלום וברכה רוני,
ככל שהמדובר באחריות יצרן, קרי שנה ממועד הרכישה המקורי, אזי תקנה 17 לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי האחריות, על זכויותיה הצרכניות שהיא מקנה, נעברות לרוכש השני (הרוכש ביד 2 כמאוזכר בפנייתך). ככל שאין המדובר באחריות יצרן, יש לעיין בהוראות האחריות או כתב השירות שניתן לרוכש המקורי, בעיקר באשר להעברות הזכויות כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 25/3/2019 14:38 |
איה לוי |
 | | מחבר: | איה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 14:38:40 |
| כבר פעם רביעית שסלקום מוסיפים לי (בשיטת מצליח) חבילת ספורט לחשבונית על אף שמעולם לא הזמנתי אחת כזו. קיבלתי בעבר כבר זיכויים על כך אך אני מותשת מהטיפול והפנייה אליהם וההמתנה לנציג וכו'.
מה ניתן לעשות?
כן מרוצה מהשירות עצמו ולא מעוניינת להתנתק | |
|
|
|
| 26/3/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 09:14:19 |
| איה שלום רב,
אני מציעה כי תעבירי פנייה בכתב לשרות הלקוחות ותצייני את השתלשלות העניינים ואת החיובים ביתר שהתווספו ללא קבלת אישור.
את יכולה לציין כי חיוב ביתר בעסקה מתמשכת מהווה הפרה של הוראות חוק הגנת הצרכן, והיה והסיטואציה תימשך, הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק. | |
|
|
|
| 25/3/2019 14:38 |
איה לוי |
 | | מחבר: | איה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 14:38:24 |
| כבר פעם רביעית שסלקום מוסיפים לי (בשיטת מצליח) חבילת ספורט לחשבונית על אף שמעולם לא הזמנתי אחת כזו. קיבלתי בעבר כבר זיכויים על כך אך אני מותשת מהטיפול והפנייה אליהם וההמתנה לנציג וכו'.
מה ניתן לעשות?
כן מרוצה מהשירות עצמו ולא מעוניינת להתנתק | |
|
|
|
| 26/3/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 09:13:33 |
| איה שלום רב,
אני מציעה כי תעבירי פנייה בכתב לשרות הלקוחות ותצייני את השתלשלות העניינים ואת החיובים ביתר שהתווספו ללא קבלת אישור.
את יכולה לציין כי חיוב ביתר בעסקה מתמשכת מהווה הפרה של הוראות חוק הגנת הצרכן, והיה והסיטואציה תימשך, הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק. | |
|
|
|
| 25/3/2019 14:25 |
חגי |
 | | מחבר: | חגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 14:25:26 |
| שלום, ביום ראשון 17.3 תואם לי טכנאי של חברת yes ליום שני 18.3 בין 14-16. ביום שני הטכנאי הגיע אך בגלל שהיה צריך לטפס לגובה לטפל באנטנה הוא היה צריך ליווי ובyes מסרו שאין מי שילווה אותו וצריך לתאם מועד חדש עם 2 טכנאי. תואם לי שוב טכנאי ליום חמישי 22.3.
האם זו לא הפרה של חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 26/3/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 09:11:47 |
| חגי שלום רב,
מתיאורך עולה כי אין הפרה של הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, שכן הסעיף דן רק במקרים בהן הטכנאי לא מגיע, או מאחר ולא במקרים בהם הטכנאי לא השלים את התיקון או ההתקנה במהלך הביקור.
| |
|
|
|
| 25/3/2019 13:31 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:31:55 |
| רכשתי מחיצות אקוסטיות בשווי 300 אלפי שקלים
לאחר 10 שנים המחיצות מתחילות להתפרק .בעל העסק לא רוצה להגיע לתקן או לספק כלי עבודה לתיקון.הדבר כמובן יותר נזק גדול מאוד.יש לציין שהוא בלעדי בשיטה הזו.מה עלי לעשות
| |
|
|
|
| 26/3/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 09:08:09 |
| יהודה שלום רב,
בהנחה ואין אחריות בשלב זה על המחיצות, מדוע בית העסק אינו מוכן לבצע תיקון בתשלום?
האם הוא נתן סיבה כלשהי?
| |
|
|
|
|