| 28/3/2019 11:39 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 11:39:23 |
| האם כדאי להגיש תביעה נגד בית עסק בזמן שעשיתי הכחשת עיסקה וזה עדיין בטיפול?
משום שאני מרגישה שדברים לא זזים.. אשמח לתשובה בהקדם תודה | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:25:10 |
| חיה שלום רב,
מומלץ להמתין לתגובת חברת האשראי, שכן, היה והכחשת העסקה תתבצע, למעשה אין עילת תביעה ואז יהיה עליך לסגת מההליך.
| |
|
|
|
| 28/3/2019 11:34 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 11:34:56 |
| הבן זוג שלי רצה ללמוד קורס בהיי טק הסיכום איתם היה שהוא אמור לשלם 1250 ש"ח עד למבחן ואם לא עובר יוחזר לו 1000 ש"ח הוא עבר את המבחן וחתם על הסכם ולא קרא אותו כמו שצריך ולאחר שיעור אחד הבין שהוא לא מסוגל להבין את החומר ושהוא לא רוצה להמשיך ובגלל שחתם על חוזה ש80 אחוז מהקורס הוא צריך לשלם הם מבקשים את כל התשלום האם הוא חייב לשלם להם? בנוסף הוא חושב ללמוד קורס אחר שם לעבור לקורס אחר אבל אם הוא לא יעבור את המבחן הם לא יתנו לו להמשיך שם וככה או ככה הוא יצטרך לשלם להם על החוזה שחתם מה נכון וכדאי לעשות ומה הזכויות שלו?
אודה לעזרתכם | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:23:48 |
| מיכל שלום רב,
על פי הוראות הדין, על פניו, אין זכות לביטול עסקה לרכישת קורס לאחר שהוחל במתן השירות, אלא במקרה של הטעיה.
על כן, התנאים לביטול יהיו בהתאם לאמור בהסכם. | |
|
|
|
| 28/3/2019 10:07 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 10:07:39 |
| שלום רב , דיברתי עם מישהו בווצאפ לגבי הובלה והוא כתב לי את הפרטים וכתב לי בסוף אנא תאשר ולא השארתי . האם זה נחשב עסקה ?
ואם כן , והודעתי על ביטול יומיים (לא ימי מנוחה ) לפני מתן השירות האם זה בסדר ? (כי זה שירות חד פעמי).
תודה רבה . | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:18:49 |
| אבי שלום רב,
היה ולא ניתנה הסכמה להצעת המחיר ולא הועבר תשלום, הרי לכאורה, לא בוצעה עסקה עדיין ועל כן אין בעיה לבחור שלא להתקשר בעסקה כאמור.
אך יש לבחון את מכלול ההתכתבות על מתנ לתת תשובה חד משמעית. | |
|
|
|
| 28/3/2019 06:55 |
ריבר |
 | | מחבר: | ריבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 06:55:49 |
| | מותר לחנות למכור לי מילוי לעט שהיא לא מוכרת? | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:14:44 |
| שלום רב,
אין התייחסות לעניין בחקיקה, ועל כן, רשאי כל בית עסק להחליט באופן עצמאי אם הוא מאפשר רכישה של מילוי לעט או לא.
| |
|
|
|
| 28/3/2019 02:06 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 02:06:30 |
| שלום רב,
לאחר יעוץ באמריקן לייזר של הסרת שיער סוכם בעל פה אזורים גב תחתון וישבן ברצף, חתמתי על חוזה, באותו יום הכניסו אותי לטיפול. בטיפול השני נאמר לי שיש לי רק גב תחתון אך אמרתי שזאת טעות ואכן לאחר בדיקה עשו לי את הטיפול השני. לפני הטיפול השלישי נאמר לי שיש חלק בין האזורים שלא נמצא בחוזה בכתב. רציתי לבטל מכיוון שאמרו לי שלא יעשו לי הסרה על האיזור מסויים שבחוזה שבכתב עליו חתמתי. מנהלת הסניף ושירות הלקוחות של החברה אמרו לי שלא ניתן לבטל לאחר 14 יום והמשכתי לטיפול שלישי. ראיתי באתרכם שרשום על טיפולי קוסמטיקה כולל הסרת שיער "גם אם הוחל במתן השירות יש לשלם עבור השירותים שנתנו עד למועד הביטול" האם יש מה לעשות במקרה דנן?
תודה מראש | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:13:15 |
| שלום רב,
במקרה זה, ניתן לדרוש ביטול עסקה, בכפוף לתשלום בגין הטיפולים אותם ביצעת בפועל.
יש לבחון בהסכם ההתקשרות, מה עלות כל טיפול בנפרד, ולהעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש לבטל את העסקה בניכוי עלות הטיפולים.
היה ובית העסק מסרב, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 28/3/2019 01:23 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 01:23:33 |
| | קניתי רכב בקיץ האחרון. לקחתי אותו לטיפול שגרתי וגיליתי שהמנוע וחלקים נוספים הוחלפו. הדבר העלה בי חשד ולכן הוצאתי ממוסך מורשה של חברת אופל היסטוריה של הרכב. בעצם הרכב עבר הצפה כלומר תבע בשלולית וחלקים רבים הוחלפו כחלקי חילוף כולל המנוע. כמו כן נתגלו עוד פרטים על תאונה. מידע זה לא נאמר לי ולא הופיע בבדיקה שלפני המכירה שנעשה על ידי חברת הליסנג שמכרה את הרכב. פניתי לשירות בשבועיים האחרונים והם לא חוזרים אלי. לאור עובדות אלה ערך הרכב יורד משמעותית מה אני עושה? | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:11:37 |
| שלום רב,
על פניו, יש לך עילת תביעה כנגד העוסק שביצע את המכירה הן עקב הטעיה בניגוד להוראות חוק הגנת הצרכן, והן עקב אי גילוי מידע בת רכישת רכב מיד שנייה.
יש להעביר כאמור, פנייה בכתב לעוסק עם השתלשלות העניינים, פירוט הליקויים, עלותם וירידת הערך ולדרוש את השבת הכספים, או תשלום בגין הנזקים, או לחלופין,ביטול העסקה כולה.
היה ובית העסק יסרב או לא יגיב, פתוחה בפנייך האפשרות להגיש תביעה בעניין. | |
|
|
|
| 26/3/2019 10:54 |
אוקסנה |
 | | מחבר: | אוקסנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 10:54:28 |
| | שלום. אני לפני שנה רחשתי ויזה cal בהום סנטר כמועדון שיהיה לי למקרי חירום אם אצטרך את הכרטיס. לפני כמה ימים גיליתי שהיו לי הורדות מהכרטיס וגם חוב של 4 אלף ש"ח שזה לא הגיוני כי הכרטיס לא היה בשימוש. היתקשרתי לשירות לקוחות של הויזה והיה נאמר לי שבעל הכרטיס היתקשר (שזאת אמורה להיות אני) ושינה את החבילה ועשו לי הגבלה ל500 ש"ח. כשתענתי שאני לא דיברתי עם אף אחד מהנציג אמשיכו להגיד שכן דיברלי ויש לחברה הוכחות וגם אמרו את שם של הנציגה "שדיברתי" איתה. כשביקשתי מהנציגה להשמיעה לי את השיחה הזאת אמרה שהמנהלת תחזור אלי וניתקה את השיחה. יום אחרי המנהלת כן חזרה אלי,אבל אמרה לי שאקבל את השיחה הזאת בעוד שבוע וגם ניתקה לי את השיחה בפנים. אני מבקשת עזרה מה אפשר לעשות במיקרה כזה. נסענו עם בעלי להום סנטר איפה שרחשנו את הכרטיס ואמרו שיכול להיות שהייתה שם טעות ומורידים מימני כסף על קניות של בנאדם אחר. אין לי דרך לבדוק את זה כי לא שלחו לי את הפירוט של הכרטיס. אני לא יכולה אפילו להיכנס דרך האתר לראות מה קורה. אשמח ליעוץ מה אפשר לעשות במיקרים כאלה. תודה. | |
|
|
|
| 26/3/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 13:48:38 |
| שלום רב אוקסנה,
ראשית,יש לשקול פניה למשטרה.
שנית, יש לפנות אל פניות הציבור של חברת האשראי ולאחריו לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל.
| |
|
|
|
| 27/3/2019 17:50 |
אוקסנה |
 | | מחבר: | אוקסנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 17:50:37 |
| | ובמיקרה ואין לי שום חשבניות עבור הכרטיס כי לא שלחו לי אותם אף פעם מה אפשר כן להבעא בתור הוכחה? תודה על התשובה ומחכה לתגובה | |
|
|
|
| 27/3/2019 17:58 |
אוקסנה |
 | | מחבר: | אוקסנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 17:58:30 |
| | והבעיה היא שהם לא מוכנים להביא לי את ההקלטה בו אני "מתקשרת" אליהם לשנות חבילה וגם עכשיו הם אומרים שמלתחילה אני חתמתי על הסכם העיסקה הזאת למרות שלני הם לא הזכירו על זה. | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:06:48 |
| לעניין ההקלטה- על פי הנחיות הרשות להגנת הפרטיות על בית העסק לספק הקלטה של שיחה שבמהלכה נקשרה עסקה.
הם אינם רשאים לסרב לאפשר לך לקבל את השיחה.
יש להעביר אליהם בקשה מסודרת בענין. | |
|
|
|
| 28/3/2019 00:03 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 00:03:24 |
| | היי רכשתי סמארטפון וכשהגעתי הביתה ופתחתי את המוצר גיליתי שהוא תקול (עושה רעשים מוזרים). יש אחריות על המוצר אך מאחר וקניתי אותו וטרם הספקתי להשתמש בו והוא מקולקל אני רוצה להחזירו ולקבל אחד חדש. האם החנות יכולה לסרב לקבלו? | |
|
|
|
| 28/3/2019 18:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 18:11:54 |
| שלום רב נופר,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)קובעות שעל מוצר חשמלי יינתן שנת אחריות אחת.
ובמקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן, לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, לפי בחירת היצרן/יבואן.
עם זאת, היה ומדובר במוצר חדש אני, מציעה כי תפני הן ליבואן/יצרן כפי שמפורט בתעודת האחריות והן אל בית העסק, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
במידה שתתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/3/2019 17:08 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 17:08:13 |
| שלום,
ביטלתי שירות לא פעיל שהיה לי ושמחייב אותי ב60₪ בחודש בבזק לפני כמה שבועות, והם עדיין ממשיכים לחייב אותי.
יש לי הקלטה של השיחה שבה הנציג אומר שהם מבטלים את השירות והחיוב ושיותר לא יחייבו אותי.
אני רוצה לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות, איך נכון לעשות את זה?
"בקשות ניתוק משירות יש להעביר בכתב ולשמור עותק. אם החברה ממשיכה לחייב אתכם ניתן לתבוע פיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ₪ ובמידה ומדובר בהפרה נמשכת לפי הגדרת החוק עד 50,000 ש"ח, לשיקול דעת בית המשפט."
האם זה נכון?
בתודה מראש,
דורון
| |
|
|
|
| 28/3/2019 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 17:17:36 |
| שלום רב דורון,
ראשית, על מנת שיקנה לך תביעה לפיצויים לדוגמא שבית המשפט רשאי לפסוק עד 10000 ש"ח הרי שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב, כקבוע בסעיף 31א(ב) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"...לא תוגש נגד עוסק תביעה לפיצויים לדוגמה לפי סעיף קטן (א), אלא לאחר שהצרכן שלח או מסר בקשה לפי אותו סעיף קטן, בכתב, לרבות באמצעות תקשורת אלקטרונית;"
שנית, לא ברור מהיכן הציטוט.
עם זאת, לעניין הסכומים שצוינו לעיל, ניתן לראות התייחסות בסעיף 31א(ג) בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 27/3/2019 16:57 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 16:57:39 |
| בכביש המוביל לאתר החרמון מגדל שמס לאחר השער הצהוב ממש בבכניסה,קיימים בורות רבים גדולים ועמוקים בכביש ומצדדיה שגרמו לרכבי נזק בלתי הפיך בפיצוץ של שני צמיגים.
פניתי לחברת נתיבי ישראל בדרישה לתשלום הנזק,נעניתי בתשובה כי הכביש עבר לאחריות אתר החרמון.
פניתי להנהלת אתר החרמון,הם טוענים כי הכביש באחריות נתיבי ישראל.
ברשותי תיעוד ואסמכתאות להתכתבות ומכתבים מטעם אתר החרמון ונתיבי ישראל.
פניתי למשרד מבקש המדינה,הם הציעו לי לתבוע את 2 הגופים בבית משפט לתביעות קטנות,אני מעדיף שלא להגיע למקום הזה,אלא אם כן לא תיהיה ברירה.
ברצוני למצות את הדין עם האחראיים לכביש,אך בשל גלגלול האחריות מהאחד לשני,אני חסר אונים.
מה עלי לעשות?האם המועצה לצרכות תוכל לסייע בענייני?
| |
|
|
|
| 28/3/2019 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 16:57:08 |
| שלום רב איציק,
תנסה להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 27/3/2019 16:01 |
רן בן צבי |
 | | מחבר: | רן בן צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 16:01:53 |
| שלום רב'
אני רכשתי נופש בפראג אצל "קשרי תעופה" דרך חברת "גרופון" את הנופש מימשתי.
בתחילת הנופש היו מס' בעיות שגרמו לי שלא להנות מהנופש דיברתי עם בחורה בשם חני נציגת החברה בפראג הסברתי לה מהות הבעיות.
בחזרתי לארץ רציתי לדבר עם פניות הציבור אך לא ניתן (אין להם טלפון)!!!
התקשרתי אל שרות הלקוחות התברר לי כי הם מטפלים רק לקוחות שעדיין לא מימשו
את העיסקה. התעקשו שאשלח את התלונה בדוא"ל, לא היה אף לא אחד שמוכן היה לדבר איתי בטלפון.
התרציתי ושלחתי אליהם את התלונה בדוא"ל, התשובה שקיבלתי היתה
"אנו משקיעים את מירב המאמצים על מנת לתת מענה לציבור לקוחותינו בנאמנות ובמקצועיות. יחד עם זאת, זמן הטיפול בפנייה הוא בין 8-10 שבועות, בין היתר מתוך הצורך לפנות לספקי השירות השונים לצורך בירור"
השאלה שלי היא האם 8-10 שבועות הוא זמן סביר לבדיקה?
| |
|
|
|
| 28/3/2019 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 16:55:08 |
| שלום רב רן,
תנסה לברר מול הרגולטור- משרד התיירות, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_tourism | |
|
|
|
| 28/3/2019 12:36 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 12:36:13 |
| אהלן חברי בפורום. רציתי לשאול את דעתכם בנושא מסוים.
לפני 9 ימים עשיתי עסקה עם הג'רוזלם פוסט לייט, עסקה מתמשכת על סך 3700 שקל, 370 שקל בחודש, לשיעורי אנגלית באמצעות שיחות טלפון מספר פעמים בשבוע. העסקה כולה נעשתה בצורה טלפונית.
בשיחה הובהר לי שניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימי עסקים ללא עלות כלשהי.
התקשרתי אליהם לפני שלושה ימים ביקשתי לבטל, נאמר לי שנפתחה בקשה.
לאחר יומיים התקשרו אליי אמרו לי שבגלל שהזמנתי שיעור (מה שלא עשיתי) אני לא יכול לבטל ואם אני רוצה לבטל אני אצטרך לשלם 30% דמי ביטול.
לדעתי מה שהם טוענים שהזמנתי שיעור מתייחס לשאלה של נציג המחירות במעמד העסקה ששאל אם נוח לי שיעור ביום מסוים בשעה מסוימת ועניתי בחיוב. לדעתי אין זה מעיד על הזמנת שיעור.
ומעבר לכך, אם בכל עסקה שכזו הג'רוזלם פוסט ישאלו אותך במקום לגבי השיעור הראשון וזה ייחשב הזמנת שיעור, אז ביטול בתוך ה14 ימי עסקים לא באמת קיים אצלהם, כי כמעט לא ייתכן מצב שבו לא תזמין שיעור, וככה תהיה חייב לשלם 30% דמי ביטול.
דעתכם? | |
|
|
|
| 28/3/2019 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 15:24:30 |
| שלום רב עומרי,
בעניין זה, ניתן לך יעוץ במענה הטלפוני. | |
|
|
|
| 27/3/2019 15:49 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 15:49:24 |
| שלום! ביצעתי עסקה העומדת בכל התנאים לביטול ובקשת החזר, אך אין בידי את כרטיס האשראי בו בוצעה העסקה. (באמת רכשנו ובאותו ערב געחי טס לחול עם הכרטיס, יום למחרת ניגשנו לחנות וסורבתי).
האם באמת אין אפשרות לזכות אותי מכיון שאין בידי את אמצעי התשלום? | |
|
|
|
| 28/3/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 14:14:25 |
| שלום רב עדי,
לא ציינת מה המוצר שנרכש?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה ולמועד הקבוע בתקנות.
סעיף 3 בתקנות ביטול עסקה, קובע כי בעת ביטול העסקה, על הצרכן ל "...הציג חשבונית או סרט קופה או פתק החלפה המעידים על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום."
על כן, יש לפנות אל בית העסק היה ויש ברשותך ראיה המעידה על ביצוע העסקה, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 27/3/2019 15:47 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 15:47:39 |
| שלום,
אני רשמתי פניה ארוכה לגבי הזמנה שלא קיימת ונענתי על ידיכם בכך שאם נגרם לי נזק כספי להוכיח ולקבל ולבטל עיסקה ללא דמי ביטול, התשובה שלכם לא מובנת לי מסיבה שטני בעצמי עבדתי בסלקום והיה לנו אתר מלאי ובמידה והיה מקרה שלא סגרנו (סימון אפור באתר) את האפשרות להזמין היינו נופלים בבעיה גדולה.
איך זה יכול להיות שהם יכולים לעקב אותי עד שאין יותר מלאי כזה בארץ בכל מקום של תבע מסוים של מכשיר ואני נתקעת בלי מבלי שזה יחשב לנזק ועוגמת נפש.
אני משלמת במיוחד באשראי ומחכה בקוצר רוח לטלפון בצבע צפציפי ואז אין ומה שאפשר זה לבטל עיסקה?
אני חזרתי ואמרתי שאקח לבן והם יכולים לספק לי רק עד יום ראשון ולא מחר אפילו ! למרות שהם יכולים ומחויבים לספק כי מחר יהיה יום עסקים 5 !
עד עכשיו ניתן להזמין אצלם בצבע שלא קיים ..
אני יושבת עד ראשון בלי טלפןן כי שלי קרס וידעתי לכן הזמנתי בשבוע שעבר כדי שזה לא יקרה. לא אין לי עסק ונזק כספי אבל יש לי חיים ומחייבים טלפון ועד שאבטל ותשתחרר המסגרת על מנת לרכוש במקום אחר גם לוקח זמן. אולי בכלל זה הם מרשים לעצמם הכל כי אפילו להתאמץ ולספק צבע אחר עד מחר שזה יום עסקים 5 הם לא. | |
|
|
|
| 28/3/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 14:04:51 |
| שלום רב אבי,
בנוסף למענה שניתן לך, יש לציין כי, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, ואם הוכחה כי ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
אולם, במידה שאתה מעוניין שההסכם יקוים, דהיינו, לקבל את המוצר שהזמנת ולא לבטל את העסקה כפי שהוצע לך על ידי החברה, הרי שיהיה עליך לשקול תביעה לאכיפת חוזה(לא בבית משפט לתביעות קטנות) שבמסגרתה תדרוש פיצויים בשל הנזק שנגרם לך.
בנוסף, היות שאתה טוען להטעיה, אני מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 27/3/2019 13:59 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 13:59:38 |
| שלום,
לפני 4 חודשים, רכשתי מכשיר סלולארי דרך מחסני חשמל.
לפני כחודש המכשיר נשלח לתיקון עקב תקלות חוזרות ונשנות.
לפני שבוע המכשיר התקלקל שוב ואני לא מעוניינת לשלוח אותו לתיקון.
לא נשמע לי הגיוני שמכשיר שבבעלותי פחות מחצי שנה, יתקלקל כל כך הרבה פעמים.
מה הזכויות שלי מבחינת החוק?
האם אני יכולה לדרוש לביטול עסקה? או שיש לי אפשרות רק לבוא אליהם בדרישה לקבלת מכשיר חדש?
| |
|
|
|
| 28/3/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 12:17:20 |
| שלום רב מיטל,
עקרונית, מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), קיימת שנת אחריות אחת, על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח.
במקרה של פגם או אי התאמה על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל בהתאם להחלטת היבואן/יצרן.
היות שאת טוענת לתקלות חוזרות ונשנות, אני, מציעה כי תפני אל שתי החברות בכתב, הן ליבואן/יצרן בהתאם לקבוע בתעודת האחריות והן לבית העסק ממנו נרכש המוצר. | |
|
|
|
| 28/3/2019 08:45 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 08:45:09 |
| שלום רב,
קניתי ב"שקם אלקטריק", מזגן "אלקטרה" ושילמתי להם את ההתקנה מראש.
הובטח לי בע"פ שעל ההתקנה יש 5 שנות אחריות.
מעבר ל 500 ₪ ששולם עבורה, נאלצתי להוסיף בשטח עוד 570 ₪ תוספות למתקין.
בתום העבודה, המתקין אמר שבתקלות הקשורות להתקנה בלבד, עליי לפנות ישירות אליו ב 5 שנים הקרובות.
רק אח"כ ראיתי שבכל הניירת, לא כתוב כלום על 5 שנות אחריות להתקנה.
כיום גם "שקם אלקטריק" והמתקין מסרבים לשלוח לי אסמכתא כתובה על כך.
הרי אם המתקין יעזוב את התחום, יתחמק או סתם יעלם - אני חייב אבא ואמא לעניין.
המוכר ב"שקם אלקטריק" ענה: "אל תדאג, אנחנו כאן".
1. מי מהם אחראי להנפיק לי מסמך אחריות שכזה? החנות ממנה קניתי, נכון?
2. אם הבטיחו בע"פ למה הם מתחמקים להוריד זאת לכתב?
3. כיצד אפשר בבקשה לגרום לחנות להנפיק לי מסמך או תעודה המאשרים 5 שנים אחריות להתקנה?
תודה רבה לעזרת המועצה.
| |
|
|
|
| 28/3/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 11:27:39 |
| שלום רב,
ניתן לך יעוץ במענה הטלפוני. | |
|
|
|
| 25/3/2019 22:46 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 22:46:28 |
| | שלחתי פניה ועדיין לא קיבלתי כל התייחסות | |
|
|
|
| 26/3/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 13:27:28 |
| שלום רב בועז,
ביום 23.3.19 נשלח אליך בדוא"ל מכתב האם לא קיבלת את המכתב?
בכל מקרה, תוכל לקבל מידע בדבר סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 27/3/2019 07:45 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 07:45:28 |
| | לא,לא קיבלתי את הדוא"ל ובקישור שצירפת רשום רק שהפנייה התקבלה | |
|
|
|
| 27/3/2019 17:18 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 17:18:26 |
| שוב מקפיץ כי אין מענה .
אני שואל ברצינות ולא כדי להעביר ביקורת : האם מטפלים בתלונה ? האם יטפלו בתלונה ? האם לטפל בה לבד ?
כל תשובה תתקבל בברכה .
לצערי זו כבר הפעם השנייה שאני פונה אליכם ( שתי תלונות נפרדות ) ובשתי הפעמים לא זכיתי לקבל תגובה רצינית או התייחסות | |
|
|
|
| 28/3/2019 11:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 11:22:18 |
| שלום וברכה בועז,
צר לנו כי אלו תחושותיך. אנו עושים כמיטב יכולתנו ליתן שירות איכותי ויעיל לציבור הצרכנים. בתוך כך, בעקבות תלונתך נשוא פנייתך זו לפורום, פעלה המועצה מול הנהלת בזק, ובספו של יום בתוך פרק זמן קצר ביותר, תוקנה התקלה נשוא תלונתך, ואף הוחלט "לזכות את חשבון הטלפון בתשלום קבוע לשרות (תשתית) למשך חודש,בנוסף לימי התקלה". את הזיכוי תראה בחשבון הטלפון הבא. מכתב אודות האמור לעיל נשלח אליך ביום 23.3.19 מהנהלת בזק בעצמה (נא ראה להלן ציטוט הימנו).
נשמח להמשיך ולעמוד לשרותך בכל עת.
"שלום רב,
בהמשך לפנייתך בנושא התקלה אני מבקשת להשיבך :
ראשית, אבקש להתנצל על תחושתך כפי שזו באה לידי ביטוי בפנייתך .
בדיקתי העלתה כי בתאריך 5.3.19 דווחה תקלה בקו הנדון .
מבדיקה נמצא כי דווחה תקלה כללית בגין עמוד וכבל קרוע .
העבודה הועברה לטיפול טכנאי רשתות והופעל קבלן לביצוע גיזום לצורך העמדת עמוד
חדש וחידוש הכבל .
הטיפול בתקלה הסתיים בתאריך 14.3.19 בהתאם .
לידיעתך לחברתנו קיימים כול המניעים הן השיווקיים והן הכלכליים לספק ללקוחותינו שרות רציף ותקין .
מכיוון ששביעות רצונך חשובה לנו, הוחלט לזכות את חשבון הטלפון בתשלום קבוע לשרות (תשתית) למשך חודש,בנוסף לימי התקלה .
הזיכוי בסך 105 ₪ כולל מע"מ יופיע בחשבון הבא ."
| |
|
|
|
| 27/3/2019 13:43 |
אבי כהן |
 | | מחבר: | אבי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 13:43:59 |
| שלום רב,
אני עובד בחברה שמקבלת לידים באופן שוטף. לאחרונה נחתם חוזה עם מי שהיה אמור לספק מספר לידים מסוים, ולא סיפק אותם. לציין כי התשלום שולם לו מראש.
האם בסיטואציה כזו אני רשאי להגיש תלונה במועצה לצרכנות? | |
|
|
|
| 28/3/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 11:06:14 |
| שלום וברכה אבי,
דומה כי מדובר במערכת יחסים בין שני בתי עסק, אשר דיני הגנת הצרכם אינם חלים עליה, וממילא אין למועצה סמכות לטפל בפניות הנוגעת לה. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 27/3/2019 12:59 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 12:59:22 |
| הבן זוג שלי נרשם ל2 קורסים לפי הוראת זה שרשם אותנו עם מבצע מסוים . לא נאמר לנו כלום על חוקי הביטול וזכויות הביטול שלנו .
הופעל לחץ רב על רישום זריז על מנת לא לפספס את המבצע , שלפי החוזה המתואר ( שלא זכור לי שחתמנו על סעיף כזה כמו שמופיע בחוזה שאם נרשמים לשני קורסים במבצע אז אין אופציה בכלל לבטל ) לא ניתן לביטול .
פנינו אליהם עשרות פעמים לדבר עם המנהל שמשום מה אף פעם לא נמצא , מזכירות שמנתקת לנו את הטלפון בשיחות מוקלטות .. מנהל המכירות שלהם שטוען שהוא עשה את העבודה שלו ומפה זה כבר לא אחריות שלו למרות ששיקר עלינו , המנהל הפדגוגי שאמר שבגלל שאנחנו צעקנו עליו בטלפון עכשיו הוא כבר לא רוצה לעזור לנו ...
החבר שלי עבר מעבודה אחת לאחרת עקב תאונת עבודה ומצב פיזי שלא יכול לשבת בכיתה וללמוד וביקשנו לבטל את שני הקורסים .. קורס אחד שהתחיל כבר ונשאר לו בערך עוד חודשיים לסיום , וקורס אחד שעדיין אפילו אין לו תאריך התחלה .. אנחנו רוצים לדעת אם זה חוקי לפי חוק הגנת הצרכן להוסיף סעיף שבמידה והצטרף לשני קורסים אין אופציה לבטל אף קורס למרות שאחד מהם עדיין לא התחיל . | |
|
|
|
| 28/3/2019 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 11:02:09 |
| שלום וברכה ספיר,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופו של עניין, בין היתר חסרים פרטים באשר למוסד הלימוד, אותן ביצוע העסקה, מועד ביצועה, מועד מתן הודעת הביטול וכו'. כמל מקום נציין, כי מקום בו קיימת לצרכן זכות ביטול מכוח הדין, למשל זכות ביטול בתוך 14 יום בתנאי שנותרו שני ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד פתיחת הקורס וכיוצ"ב אזי להוראה בהסכם שנוסח ע"י בית העסק הנוגדת להוראות הדין כאמור, אין כל תוקף, ואדרבה הדבר מהווה הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 27/3/2019 11:54 |
קרין ברק |
 | | מחבר: | קרין ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 11:54:43 |
| ב 11/3/19 ביצעתי קניה של 37שורות בסך כולל של 1075 שח במחסני מזון " שלם וקח במזון בע"מ". בזמן החשבון היה לחץ רב בקופה, ולא הבחנתי בטעות שבוצעה. קניתי רביעיית חטיף טעמי וחוייבתי על מארז שלם של 9 רביעיות. חשוב לציין שעל המדף המוצר הונח ברביעיות בודדות ולא במארזים של 9 רביעיות. מדובר על טעות בגובה של כ- 90 ש"ח. לאחר שבועיים מתאריך הקניה, ב 25/3/19, פניתי טלפונית בבקשה לקבל זיכוי. נעניתי בשלילה, בטענה שעבר זמן רב מהקניה.
כעבור יומיים נוספים, ב 27/3/19, פניתי בבקשה לקבל את הסחורה שלא סופקה. שוב נעניתי בשלילה ואמרו לי שלא אקבל את הסחורה שלטענתי לא סופקה. אמרו שבמקום הייתי צריכה לבדוק את זה ואז היו מספקים מה שצריך. כשביקשתי פרטים עם מי דיברתי אמר לי שקוראים לו אריה עסיס, שהוא המנהל המטפל , שלא אתקשר שוב כי אין לו זמן לעסוק בזה וניתק את השיחה.
האם יש לי עילה להגשת תלונה?לתחושתי זו שיטה ולא מקרה חד פעמי. העניין עקרוני. תודה. | |
|
|
|
| 28/3/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 10:28:47 |
| שלום רב קרין,
היות שבמקרה זה הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית,שכן כל צד יטען אחרת, רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 28/3/2019 11:00 |
קרין |
 | |
|
|