| 1/4/2019 12:23 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 12:23:54 |
| רכשתי מזרן בחנות במרכז הארץ וסוכם על משלוח עד בית הלקוח. אבל כאשר ביקשו ממני תשלום של 300 ש"ח עבור דמי הובלה וביקשתי לבחור באופציה של איסוף עצמי בחנות.
החברה אמרה לי שאיסוף עצמי בחנות יעלה לי גם 300 ש"ח ואם אני רוצה לבחור באיסוף עצמי חינם עליי לאסוף את המזרן בחנות המפעל בשדרות.
האם הדבר תקין ? והאם אני יכול לדרוש לאסוף את המזרן ללא תשלום בחנות בו עשיתי את העסקה ? | |
|
|
|
| 2/4/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:32:48 |
| איציק שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק להציג לצרכן את המחיר הכולל של המוצר וכל התשלומים שאין הוא יכול להמנע מהם.
היה ובית העסק קבע מחיר למוצר, ולאחר מכן ציין כי בכל מקרה יתווסף למחיר עלות של 300 ש"ח, בין אם מדובר באיסוף עצמי מהחנות ובין אם מדובר בהובלה, על פניו, יתכן שמדובר בהטעיה לגבי מחיר העסקה. | |
|
|
|
| 1/4/2019 11:36 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 11:36:30 |
| שלום, רכשנו ספה ב14.3 ונאמר לנו שאספקה תוך 21 ימי עסקים.
הסברנו כי דחוף לנו לקבל לפני וונאמר לנו על ידי בעל החנות שהוא מבטיח שהספה תגיע תוך שבוע שבועיים.
כמובן שהזמן עבר ולא קיבלנו את הספה אז שאלתי היא האם הבטחה בעל פה מסוג זה בעל ערך משפטי? האם ניתן לבקש לבטל את הספה ללא קנס? | |
|
|
|
| 2/4/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:30:29 |
| רויטל שלום רב,
לגבי פיצוי - אין זכות לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של איחור באספקה, וממילא יש קושי להוכיח מהו מועד האספקה שנקבע.
היה ומועד האספקה המשוכר חלף, והעיכוב בקבלת המוצר הנו משמעותי ביותר, אז בהחלט ניתן לדרוש את ביטול העסקה ללא דמי ביטול עקב הפרה יסודית של ההסכם.
אך על מתנ לקבוע כי מדובר בהפרה יסודית של ההסכם, יש לבחון את סיבת העיכוב, האם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת, או לחלופין, מוצר קטלוגי, וכו'. | |
|
|
|
| 1/4/2019 11:33 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 11:33:31 |
| ביקשתי מחברת הטלויזיה שלי את מספר הפקס שלהם להתנתקות ונאמר לי על ידי הנציג שאין להם וניתן לעשות זאת רק דרך אתר נתק.
מותר לו? | |
|
|
|
| 2/4/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:28:31 |
| אלון שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ט לחוק הגנת הצרכן, יש לאפשר לצרכן ביטול עסקה בהתאם לחוק בכל אחת מהדרכים המנויות בסעיף, כלומר, גם באמצעות פקס, טלפון, דואר אלקטרוני וכו', על כן, התנהלות בית העסק הנה בניגוד להוראות הדין, לכאורה.
מצ"ב נוסח הסעיף:
14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
(6) בכל אמצעי אחר שקבע השר.
(ב) לעניין עסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באינטרנט, ייצור עוסק בדף הראשי של אתר האינטרנט שלו קישור ייעודי שבאמצעותו ניתן לשלוח הודעת ביטול בהתאם להוראות סעיף קטן (א)(5), שימוקם באופן מובלט וברור.
(ג) בהודעת ביטול יפרט הצרכן את שמו ומספר הזהות שלו, ואם נמסרה הודעת הביטול בעל פה כאמור בסעיף קטן (א)(1) – פרט מזהה נוסף אם הוסכם עליו עם הצרכן בעת ההתקשרות; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע הוראות לעניין פרטים נוספים שעל צרכן למסור בהודעת הביטול.
(ד) עוסק יגלה לצרכן, בכתב, את הדרכים למסירת הודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (א), את פרטי ההתקשרות הנוגעים לכל דרך ביטול כאמור באותו סעיף קטן, ואת הפרטים שיש לכלול בהודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (ג), והכול לא יאוחר ממועד הספקת הטובין או השירותים; לעניין זה, "בכתב" – לרבות בחוזה, בטופס גילוי או במסמך המפרט את עיקרי העסקה. | |
|
|
|
| 1/4/2019 11:32 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 11:32:56 |
| ביקשתי מחברת הטלויזיה שלי את מספר הפקס שלהם להתנתקות ונאמר לי על ידי הנציג שאין להם וניתן לעשות זאת רק דרך אתר נתק.
מותר לו? | |
|
|
|
| 2/4/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:28:09 |
| אלון שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ט לחוק הגנת הצרכן, יש לאפשר לצרכן ביטול עסקה בהתאם לחוק בכל אחת מהדרכים המנויות בסעיף, כלומר, גם באמצעות פקס, טלפון, דואר אלקטרוני וכו', על כן, התנהלות בית העסק הנה בניגוד להוראות הדין, לכאורה.
מצ"ב נוסח הסעיף:
14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
(6) בכל אמצעי אחר שקבע השר.
(ב) לעניין עסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באינטרנט, ייצור עוסק בדף הראשי של אתר האינטרנט שלו קישור ייעודי שבאמצעותו ניתן לשלוח הודעת ביטול בהתאם להוראות סעיף קטן (א)(5), שימוקם באופן מובלט וברור.
(ג) בהודעת ביטול יפרט הצרכן את שמו ומספר הזהות שלו, ואם נמסרה הודעת הביטול בעל פה כאמור בסעיף קטן (א)(1) – פרט מזהה נוסף אם הוסכם עליו עם הצרכן בעת ההתקשרות; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע הוראות לעניין פרטים נוספים שעל צרכן למסור בהודעת הביטול.
(ד) עוסק יגלה לצרכן, בכתב, את הדרכים למסירת הודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (א), את פרטי ההתקשרות הנוגעים לכל דרך ביטול כאמור באותו סעיף קטן, ואת הפרטים שיש לכלול בהודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (ג), והכול לא יאוחר ממועד הספקת הטובין או השירותים; לעניין זה, "בכתב" – לרבות בחוזה, בטופס גילוי או במסמך המפרט את עיקרי העסקה. | |
|
|
|
| 1/4/2019 11:29 |
חוי |
 | | מחבר: | חוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 11:29:15 |
| שלום,
בדצמבר 2018 הזמנתי כרטיסי טיסה של חברת wow ליולי 2019.
הכרטיסים שולמו בתשלום אחד שנפרע מזמן.יש ברשותי קבלה של הסוכן.
חברת התעופה פשטה את הרגל,פניתי לסוכן שדרכו הזמנתי את הכרטיסים ושם נאמר לי שכשהם יקבלו כסף אז יזכו אותי , ובינתיים,אם ברצוני לטוס אז שארכוש שוב כרטיסים..!!!
ברצוני לדעת מה הן זכויותיי בעניין.
תודה רבה מראש,
חוי. | |
|
|
|
| 2/4/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:25:46 |
| חוי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו, אני מציעה להמתין בטרם תפעלי בעניין. | |
|
|
|
| 28/3/2019 15:42 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 15:42:41 |
| שלום
יש לי זיכוי בחנות מפברואר 2016. לפני כחודשיים הגעתי לחנות ורציתי לממשו אבל נאמר לי שהוא תקף רק לשנתיים ושאני לא יכולה לממשו. על הזיכוי עצמו לא מצוין שהוא תקף לשנתיים (הם טוענים שהיה שלט ליד הקופה, אני לא זוכרת אם היה או לא היה ולא יודעת אם זה רלוונטי). טענתי זאת בפניהם והם גררו אותי חודשיים עם "בדיקות" למיניהן וחזרו אליי עם תשובה שלילית. רציתי לבדוק האם אני יכולה לדרוש לפי חוק שיתנו לי להשתמש בזיכוי ואיך עליי לעשות זאת (אחרי שטורטרתי חודשיים עם המתנה לתשובה ותזכרתי אותם כל מספר ימים)
תודה רבה | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:55:26 |
| מאיה שלום רב,
על פי הוראות הדין על בית העסק מוטלת חובה לציין את תוקף הזיכוי על זיכוי עצמו ( שילוט בחנות אינו מספק). על כן יש לפנות לעוסק ולציין בפניו את האמור לעיל ולהפנות לסעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 30/3/2019 22:27 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2019 | | שעה: | 22:27:42 |
| | תודה רבה על התשובה, האם זה המצב גם אם החנות החליפה בעלים מאז שקיבלתי את הסיכוי? | |
|
|
|
| 30/3/2019 22:29 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2019 | | שעה: | 22:29:50 |
| | תודה רבה על התשובה, האם זה המצב גם אם החנות החליפה בעלים מאז שקיבלתי את הסיכוי? | |
|
|
|
| 1/4/2019 10:56 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 10:56:31 |
| היי,
אשמח להתייחסותכם לשאלתי הנוספת
תודה | |
|
|
|
| 2/4/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:24:45 |
| החלפת בעלים אינה אמורה למנוע את זכותו של הצרכן להשתמש בזיכוי, ובתנאי שמספר הזיהוי של העוסק נשאר זהה.
כלומר, מכיון שהזיכוי הנופק על ידי בית עסק, שהנו אישיות משפטית עצמאית, היה ובית העסק קיים, ולא השתנה, אזי יש לבחון האם בעת הרכישה הייתה התייחסות לחובות קודמים של העוסק, ובכללים הזיכוי.
היה והרוכש קנה את העסק, אך פתח חברה חדשה, אז במקרה שכזה הוא אינו מחויב לכבד את הזיכוי כאמור. | |
|
|
|
| 1/4/2019 10:27 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 10:27:05 |
| | שלום רב, בנחיתה עם חברת איזי ג'ט נשברה לי מזוודה וכשפניתי לחברה בדרישה לפיצוי הם התנערו ולבסוף החלטו לפצות אותי בסכום פעוט שלא מגיע אפילו לחצי מעלות המזוודה וזאת מכיוון שלא היו בידי קבלות. לצערי רכשתי את המזוודה לפני כשנתיים אין בידי קבלות וגם אין דרך להשיגן אך מדובר במותג מזוודות מוכר ויוקרתי. האם החברה צריכה לפצות אותי בסכום גבוה יותר או שניתן לתבוע את החברה בתביעות קטנות על אף שאין בידי קבלה? | |
|
|
|
| 2/4/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:22:20 |
| יובל שלום רב,
מדובר במחלוקת עובדתית.
כאשר אין בידי הצרכן קבלות המוכיחות את גובה הנזק הכלכלי, יש קושי לדרוש פיצוי בהתאם לנזק שהוא סבור שנגרם לו.
ייתכן וכדאי לפנות לבית העסק שמכר את המזוודה ולקבל ממנו חוות דעת על עלותה והעל עלות תיקון הנזק או החלפת המוצר במוצר זהה, ובכך לבסס את גובה הנזק שנגרם.
| |
|
|
|
| 31/3/2019 23:41 |
גיל פרידקין |
 | | מחבר: | גיל פרידקין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 23:41:31 |
| שלום רב,
רכשתי 5 כרטיסים לאיסלנד עם חברת wow דרך סוכנות נסיעות בארץ.
הכרטיסים נרכשו בתאריך 20.2 בשלושה תשלומים בעזרת כרטיס אשראי של ישראכרט. החברה האיסלנדית הכריזה בתאריך 28.3 על פשיטת רגל והודיעה שהפסיקה פעילות.
שאלתי: מהן האפשרויות העומדות בפני על מנת לקבל את הכסף או לפחות את רובו חזרה? על פי סוכנות הנסיעות הכסף הועבר כבר לחברה בתחילת מרץ. הסוכנות לא התריעה בפנינו על בעיה אפשרית עם חברה זו שכעת אנו יודעים כי כבר מנובמבר 18 הייתה בקשיים. אודה לכם אם תייעצו על מהלכים אפשריים מול הסוכנות ומול חברת האשראי. תודה רבה, גיל
| |
|
|
|
| 2/4/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 09:19:44 |
| גיל שלום רב,
יש לפנות בכתב לחברת הנסיעות ולדרוש כי יספקו טיסה חלופית בהתאם להסכם ההתקשרות ביניכם.
היה וחברת הנסיעות תסרב, פתוחה בפניך האוציה להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, אך לא נוכל לקבוע מסמרות לגבי סיכויי התביעה, שכן ישנן פסיקות סותרות בנושא, והן תלויות בנסיבות הפרטניות של כל מקרה לגופו. | |
|
|
|
| 1/4/2019 11:17 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 11:17:50 |
| שלום וברכה,
האם חוק הטכנאים חל על חברות או רק על צרכנים פרטיים? | |
|
|
|
| 2/4/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 08:56:38 |
| שלום וברכה לימור,
"חוק הטכנאים" כמו גם חוק הגנת הצרכן כולו חל על צרכנים במערכת יחסיהם אל מול בתי עסק. | |
|
|
|
| 31/3/2019 03:28 |
אהרן |
 | | מחבר: | אהרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 03:28:16 |
| עקב תקלה במייבש פניתי לחברה לבדוק אם קיימת עדיין אחריות, ונאמר לי שאין לי אחריות, עקב זאת פעלתי בכוחות עצמתי לתיקון התקלה (לאחר שטכנאי רצה 650 ש"ח) נסעתי במשך שעה כל צד לתיקון הכרטיס, כמובן שהתיקון אף עלה לי כסף, לצערי במהלך התיקון אחד החוטים נשאר רופף, והדבר יצר קצר ולאחר נסיעה שוב למשך שעה כל צד, נאמר לי על ידי הטכנאי שהכרטיס הלך לחלוטין,
אולם אז פניתי לחנות ובבירור שערכתי מולם אכן קיימת לי אחריות על המייבש, אבל לפי מה שנאמר לי על ידי החנות, שאם החברה תגלה שנגעתי המכשיר, הרי שהאחריות תבוטל, לטענתי כל מה שנגעתי במכשיר היה רק בגלל שנאמר לי שאין אחריות,
כרגע אני לפני בדיקה מעמיקה מול החברה, מה גם שאין לי הקלטה של השיחה, הייתי שמח לקבל הנחיות מה נכון שאני יעשה על מנת שהחברה תעמוד בהתחייבותה
תודה רבה | |
|
|
|
| 31/3/2019 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 16:51:38 |
| שלום רב אהרן,
לא ציינת מתי נרכש המוצר? האם יש ברשותך תעודת אחריות- אם כן, מה תקופת האחריות שניתנה לך על המוצר? והאם תעודת אחריות הינה מוגבלת?
האם יש ברשותך ראיה המעידה שאכן אחד מהנציגים של החברה מסר לך כי אין על המוצר המדובר אחריות?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי על צרכן הרוכש מוצר חשמלי, שעלותו מעל 150 ש"ח יינתן לו תעודת אחריות של שנה אחת.
מכאן, שיהיה עליך לעיין בתעודת האחריות, ככל שקיימת ולאחריו לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
| |
|
|
|
| 31/3/2019 21:50 |
אהרן |
 | | מחבר: | אהרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 21:50:32 |
| כפי שציינתי התברר לי שיש לי אחריות למוצר לפי התחייבות החברה, לעת עתה פעלתי כפי שחשבתי לנכון, ופניתי שוב לחברה, והפעם הקלטתי את השיחה, ושאלתי האם יש לי אחריות על המוצר, והפקידה מוקלטת שעודכן לי רק שנת אחריות אחת, וכששאלתי אותה מתי נקנה המכשיר וכו', לפתע אמרה לי שהיא צריכה לבדוק משהו ולאחר בדיקה אמרה לי שאכן קיימת לי אחריות לשלוש שנים.
כרגע אני מחכה לתשובה ממנה מה האחראי על השירות, אומר בנוגע למקרה.
מכיוון שכפי שצינתי קיים אחריות על המוצר, ונאמר לי שלא.
השאלה שלי מבחינה חוקית מה מגיע לי מהם לאחר שגם שילמתי עלות תיקון מחד, ומצד שני נגעתי במוצר בניגוד לתקנון, וזאת בגלל שנאמר לי שאין אחריות.
על מה זכותי לתבוע אותם
תודה רבה | |
|
|
|
| 2/4/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 08:53:08 |
| מכיון שמדובר באחריות מורחבת שחלה לאחר תום השנה הראשונה, הרי שעל פניו, ניתן לדרוש החזר בגין עלות התיקוןן שבוצעה על ידך עקב ההטעיה בנוגע לתוקף האחריות.
לעניןי המשך תוקפה של האחריות על אף התיקון שבוצע על ידי צד שלישי, יש לבחון את הנושא, שכן, כאמור, התחולה של תעודת האחריות המורחבת אינה קבועה בדין אלא תלויה בהסכמות עם בית העסק. | |
|
|
|
| 28/3/2019 21:58 |
גיתית |
 | | מחבר: | גיתית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 21:58:02 |
| שלום רב.
לפני כמה חודשים קיבלתי הצעת מחיר בכללית סמייל, לפ תכנית טיפול מסויימת, עליה חתמתי הסכמתי ושילמתי מראש בתשלומים ( כמה אלפי שקלים).
כיום, כשהטיפול כמעט הסתיים, הסתבר שעשו לי טיפול אחר ממה שחתמתי עליו, וביקשו עבורו 1600 שח נוספים.
אני לא מסכימה לשלם, והם לא מוכנים להשלים את הטיפול ( אני עם כתר זמני וללא התשלום הם לא מוכנים לעשות כתר קבוע...)
האם זו עילה לתביעה? מה עלי לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 31/3/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 09:08:23 |
| גיתית שלום רב,
היה ובפועל בתי העסק ביצע טיפול שונה לחלוטין מזה שהוסכם עליו, יש לבחון מדוע אכן בוצע טיפול זה.
היה ויש הצדקה רפואית לביצוע הטיפול, על אף ההצעה הראשונית, רשאי העוסק לדרוש תוספת תשלום, בהתאם למחירון הטיפולים.
אך יש לבחון האם אכן לא ניתן היה להסתפק בטיפול עליו הוסכם ושולם.
על מתנ לבחון זאת לעומק, יש צורך בבדיקה של ההצעה הראושנית, ומצבך הרפואי, על ידי רופא שיניים בלתי תלוי, על מתנ שיבחן האם מדובר בפעולה רפואית נדרשת, שלא הייתה ניתנת לצפייה העת הצעת המחיר, או בהטעיה. | |
|
|
|
| 1/4/2019 17:46 |
גיתית |
 | | מחבר: | גיתית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 17:46:19 |
| תודה
לא מדובר בהטעייה מכוונת, יש הצדקה רפואית לכך, אך לא יודעתי על כך מראש,אלא רק לאחר שהדבר בוצע. | |
|
|
|
| 31/3/2019 22:36 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 22:36:57 |
| שלום
אני השארתי פניה ארוכה וחשבתי שיש דרך לצפות בתוכן שרשמתי כי אני חייבת אותו אך זה לא פותח לי עם שם משתמש וסיסמא איך אפשר לקבל את התוכן ששלחתי לכם? | |
|
|
|
| 1/4/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 17:37:41 |
| שלום רב אליאן,
האם את מתכוונת לתלונה שהגשת במועצה לצרכנות? אם כן, אשמח שתצייני מס' תלונה. | |
|
|
|
| 31/3/2019 21:18 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 21:18:36 |
| פרסמתי מודעה ביד 2 עגלה למכירה
הקונה בא לביתי ע"מ לבדוק ולראות את העגלה. הקונה ראה ובדק שהיא מוצאת חן בעיניו והחליט לקנות במחיר 750 יום למחרת התקשר וביקש לבטל את העסקה משום ששינה את דעתו והחליט שהעגלה אינה לשביעות רצונו וכי היא פגומה בגלל שיש הלחמות בחלק תחתון של העגלה שאינם גורעים מאיכותה אלא מחזקים אותה וניתן לראות לכל עין .מובן שסירבנו לבקשתו במיוחד לאור העובדה שציין כי פירק את הריפודים בעגלה לאחר כמה ימים שלח לי מכתב מעו"ד שאני חייב לבטל את העסקה ולהחזיר לו את מה ששילם בתוספת עמלה לעו"ד של 350
מה עלי לעשות | |
|
|
|
| 1/4/2019 17:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 17:26:35 |
| שלום רב,
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר בעסקה הנעשית מול שני אנשים, הרי שהמועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 28/3/2019 20:42 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 20:42:19 |
| שלום רב
הגשתי תלונה זו לפני שבועיים בנוגע לנגר שקבע להגיע לתקן מוצר באחריות ולא הגיע כלל. לא קיבלתי התייחסות | |
|
|
|
| 31/3/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 09:03:38 |
| התלונה הועברה לטיפול, עקב עומסים ייתכנו עיכובים במועדי הטיפול.
בכל מקרה, אעביר פנייתך לאחראית על התחום. | |
|
|
|
| 1/4/2019 16:35 |
בועז |
 | |
|
| 31/3/2019 14:19 |
תמר סויסה |
 | | מחבר: | תמר סויסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 14:19:28 |
| נעקצתי על ידי חברת הרדור ארונות לפני כחודשיים.
שילמתי בצקים בנקאיים ולאחר שקיבלתי רק חלק מזערי משני הארונות שהזמנתי החברה סגרה את שעריה.
מיד ביטלתי שני צ’קים שטרם נפדו על ידה והיו רדומים למוטב בלבד עם השם של החברה על גבי הצ,ק.
שני הצ’קים יחד על ס״כ 14.000שח.
היום קיבלתי מכתב מבנק הפועלים בו הם תובעים ממני את התשלום מאחר ולטענתם הם נתנו ערבות לחברת הרדור ארונות על סמך הצ’קים שלי.
האם הם צודקים בטענתם וכי עליי להחזיר להם את סכום הצ’קים?
האם אני יכולה להתגונן באיזושהי דרך לפני שיגיעו לדירתי מעכלים?
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 1/4/2019 16:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 16:00:28 |
| שלום וברכה תמר,
אין זה מן הנמנע כי יש רגליים לטענות הצד השני כמצויין בפנייתך באשר לחובת התשלום. ברם, קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. יש כמובן להגיש כנדרש לפעולות הגבייה שננקטות כנגדך, ואולי מוטב להתיעיץ עם עו"ד בתחום הגבייה וחדלות הפרעון. | |
|
|
|
| 31/3/2019 21:16 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 21:16:39 |
| שלום, קניתי ילקוט בלא מעט כסף מרשת חנויות מוכרת. התיק נקרע אחרי פחות משנה והחליפו לי אותו. עכשיו, 3 חודשים אחרי, התיק החדש גם נקרע והם לא מוכנים להחליף אותו כי האחריות לטענתם היא רק לפי תאריך הקנייה של המוצר הקודם.
האם בהחלפת המוצר יש להם חובה לתת לי אחריות חדשה? (לי נשמע שכן ובחנויות אחרות כן קרה לי שעל מוצר חדש מתנו לי אחריות חדשה)
מוסיפה גם ששירות הלקוחות שלהם הוא נפרד מהחנויות עצמן כך שאין עם מי ללכת פיזית ולדבר, והם מתנהלים רק באמצעות מייל ובשיטה הזאת הם מנפנפים אותי ואין לי יכולת לדבר עם ממונה או שום דבר כזה, רק לשבת ולחכות ולקוות שיענו לי למייל. | |
|
|
|
| 1/4/2019 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 15:48:38 |
| שלום רב ניצן,
עקרונית, על המוצר המדובר אין חובה בדין למסור תעודת אחריות, להבדיל ממוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח..
עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 31/3/2019 13:10 |
א.נ |
 | | מחבר: | א.נ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 13:10:09 |
| האם ניתן לבטל הזמנת מטבח הזמנה אישית תוך 14 יום מהזמנתו?
כמובן שהמטבח לא מסופק בזמן זה.
מה קורה במצב בו חלק מההזמנה נעשתה פנים מול פנים, ואילו תוספות וסגירה סופית ניתנו בטלפון. האם עלול להיות תשלום מעבר ל5% או 100 שח על פי הנמוך בינהם?
| |
|
|
|
| 31/3/2019 18:20 |
א.נ |
 | |
|
| 1/4/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 15:35:39 |
| שלום רב,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שהוחל ביצורו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 31/3/2019 16:09 |
לירון אלדד |
 | | מחבר: | לירון אלדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 16:09:07 |
| שלום
נרשמתי לקורס מקצועי במכללה מסויימת.
הקורס מונה 30 מפגשים, ועלותו כ- 6000 ש"ח.
לאחר השיעור הראשון הייתי מזועזעת (ממש ככה) מרמת ההנחיה והתכנים המקצועיים, ויום למחרת התקשרתי וביקשתי לבטל את הרשמתי. נענתי בתגובה שעלות הביטול עד השיעור השני עומדת על 25% משכר הלימוד (קרי 1500 ש"ח....)
מן הראוי לציין שלא חתמתי / הוצג לפני שום מסמך / חוזה המתייחס לנושא של ביטול הרשמה וכו'.
אשמח לדעת מה החוק / מה נהוג במקרים כאלו שלח ביטול לאחר השתתפות בשיעור הראשון, ואם יש הנחיה כלשהי במקרה כזה?
המון תודה! | |
|
|
|
| 1/4/2019 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 14:51:31 |
| שלום וברכה לירון,
משהוחל בקורס, אין זה מן הנמנע כי קשה יהיה להקים זכות לחרטה ולביטול העסקה מכוח דיני הגנת הצרכן. אולי על יסוד טענה להעדר גילוי נאות מצד בית העסק כנטען על ידך. פנייתך אינה מבוררת דיו ונעדרת פרטים רבים, ומכל מקום קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. עלייך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות תקנון המכללה וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 31/3/2019 14:19 |
תמר סויסה |
 | | מחבר: | תמר סויסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 14:19:19 |
| נעקצתי על ידי חברת הרדור ארונות לפני כחודשיים.
שילמתי בצקים בנקאיים ולאחר שקיבלתי רק חלק מזערי משני הארונות שהזמנתי החברה סגרה את שעריה.
מיד ביטלתי שני צ’קים שטרם נפדו על ידה והיו רדומים למוטב בלבד עם השם של החברה על גבי הצ,ק.
שני הצ’קים יחד על ס״כ 14.000שח.
היום קיבלתי מכתב מבנק הפועלים בו הם תובעים ממני את התשלום מאחר ולטענתם הם נתנו ערבות לחברת הרדור ארונות על סמך הצ’קים שלי.
האם הם צודקים בטענתם וכי עליי להחזיר להם את סכום הצ’קים?
האם אני יכולה להתגונן באיזושהי דרך לפני שיגיעו לדירתי מעכלים?
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 1/4/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 14:47:34 |
| שלום וברכה תמר,
אין זה מן הנמנע כי יש רגליים לטענות הצד השני כמצויין בפנייתך באשר לחובת התשלום. ברם, קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. יש כמובן להגיש כנדרש לפעולות הגבייה שננקטות כנגדך, ואולי מוטב להתיעיץ עם עו"ד בתחום הגבייה וחדלות הפרעון. | |
|
|
|
| 1/4/2019 11:08 |
אחד |
 | | מחבר: | אחד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 11:08:00 |
| | הבעיה היא שהם לא מוכנים לשחזר את הקבלה בשום אופן. אין ברשותי טלפון עם SMS. ולכן אין עותק של הקבלה. היות והתשלום היה בזיכוי הם לא שמו לי קבלה בשקית כך שבעצם נמנעת ממני האפשרות להחליף מידה. בשירות לקוחות אין תגובה שיכולה לסייע. | |
|
|
|
| 1/4/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
|