| 4/4/2019 11:02 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 11:02:07 |
| שלום,
רציתי לדעת עם חוק הגנת הצרכן החדש שקובע שיהיה מענה אנושי מקצועי תוך 6 דקות מתחילת השיחה, חל גם על חברות סיעוד פרטיות שמספקות מטפלים (עובדים זרים למשל) לקשישים. ראיתי שבחוק הגנת הצרכן בתוספת השניה יש התייחסות לעסקה מתמשכת של שירותי רפואה.
אשמח לקבל גם הפניות להגדרה של טיפול סיעודי על פי חוק או החלטות של בתי משפט. | |
|
|
|
| 7/4/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 10:28:51 |
| שלום רב אלון,
"חוק 6 דקות" טרם נכנס לתוקף (ידוע שהתקבל ביום 16.7.18 אך, כאמור, טרם נכנס לתוקף).
כיום ישנו את חוק 3 דקות, אשר בין היתר, חל על עוסק העושה עם צרכן עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה כמשמעותה בסעיף 13ה לחוק.
להלן הגדרה של שירותי רפואה, כמפורט בסעיף 13ה בחוק הגנת הצרכן:
"שירותי רפואה"– טיפול רפואי כהגדרתו בחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996, לרבות שירותי תמיכה רפואית ובכלל זה הסעה באמבולנס, ייעוץ רפואי או ביקור רופא, הפעלת מוקדים להיענות באמצעות לחצן מצוקה או אספקה של מכשיר או ציוד רפואי אחר, ולמעט טיפול כאמור הניתן על ידי קופת חולים או על ידי מעון, בין בעצמם ובין באמצעות אחר מטעמם, וטיפול כאמור הניתן במוסד רפואי." | |
|
|
|
| 4/4/2019 10:49 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 10:49:42 |
| שלום,
אחיינית שלי רכשה רכב חדש מחברה, חתמה על חוזה. מסתבר שהחברה אינה היבואן ולמרות שהרכב "0" ק"מ אינו נחשב יד ראשונה, ולא יכלה לקבל את המימון שתכננה, במקום זאת סייע לה המוכר בגיוס מימון שהוא מאוד יקר וגם לא נכון כלכלית. כשבקשנו לבטל את העסקה, הדרשה לשלם 12% מסך העלות (כבר שילמה מקדמה של 9,000 ש"ח) האם יש אפשרות לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 7/4/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 10:23:41 |
| שלום רב גלית,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? האם הרכב רשום על שם אחיינית שלך?
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, במידה שהיא תיתקל בבעיה, ניתן להציע לה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתה. | |
|
|
|
| 3/4/2019 17:46 |
boris d |
 | | מחבר: | boris d (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 17:46:09 |
| ארבעה חודשים לא מקבל תשובה מי statuscheck@consumers.org.il על טיפול בתלונה...
מס' תלונה: 613079
חבריי מועצה הנכבדים... אני חוזר בקשב להבהיר מצב טיפול בתלונה...
מבקש לשלוח לי מכתבה של עו"ד שטיפלה בתלונה ותשובה של חברה מיניפון..
ארבעה חודשים לא מקבל תשובה... בניגוד לכול נורמות התנהגות... אני בן 89... זה לא בסדר.
אני עדיין מחקה לתשובתכם..
בוריס דוברובנסקי...
.........
ב מרץ 26, 2019 22:06, Boris Dobrovensky כתב:
מועצה נכבדה... מס' תלונה: 613079
זה פנייה חוזרת בגלל שלא קיבלתי תשובה כלשהי...
עורכת דין שטיפלה בנושא הנ"ל לא התקשרה כבר כמה חודשים...
זה לא בסדר.. לאקיבלתי תשובה על מצב טיפול בתלונה הנ"ל..
עברו כשלוש חודשים ולא קיבלתי אישור על טיפול בתלונה..
מהשהו לא תקין בתפקידכם. מבקש תשובה..
בברכה בוריס דוברובנסקי
ב פבר׳ 25, 2019 14:04, Boris Dobrovensky כתב:
שלום חברים יקרים.. מס' תלונה: 613079
- בעבר חודשיים לא קיבלנו תוצאה של טיפול...
- קיבלנו הבהרה שנושא הנ"ל בטיפול של מועצה...
אף שעו"ד מועצה פנה לחברה מיניפון...
בבקשה יעזרו לנו ... מה מצב טיפול בתלונה..
גב' אירית רוזנברג קשישה בת 93, שבאופן פיזי אינה יכולה לטפל...
לא קיבלתי תשובה לאימייל שלי.
בתודה, בוריס דוברובנסקי.. גם אני קשיש..
תודה בברכה בוריס דוברובנסקי...
אני שעוזר ל גב' אירית רוזנברג לטפל בנושא הנ"ל..
כי היא לא מסוגלת להעסק בגלל מצב בריאות וגילה.
| |
|
|
|
| 4/4/2019 17:13 |
boris d |
 | | מחבר: | boris d (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:13:43 |
| מבקש תשומת לב: היום, 4 באפריל, בשעה 15:43 קיבלתי צלצול מועצה, ע"י גאלי. היא אמרה לי שהעבירו לי תשובת מועצה למייל שלי, אלא דיין לא קיבלתי תשובה...
מאייל שלי: borisdob@walla.co.il
- מבקש לבדוק אם סוף-סוף נשלחה לי תשובה...
מבקש לשלוח לי דו"ח מלא ומסמכים שנכתבו...
מדובר על אדם זקן שכמעט לא מתפקד... בת 93 !!!
למה עדיין לא אנו לי על שאלות??
אני מצתער? אלא מהשהו נראה לא בסדר בטיפולכם...
בכבוד בוריס דוברובנסקי
| |
|
|
|
| 7/4/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 10:19:04 |
| שלום רב בוריס,
ביום 4.4.19 - יום חמישי, שוחחו עמך ארוכות.
כפי שהוסבר לך היתה בעיה טכנית המכתב יישלח אליך בהקדם. | |
|
|
|
| 4/4/2019 10:42 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 10:42:27 |
| שלום שלחתי טופס תביעה לפני כשבוע וחצי וכתוב בבירור הסטטוס שהמועצה פנתה לעסק למצב בירור ותגובה מהם..כמה זמן זה צריך לקחת?גם ככה החברה מושכת אותי מעל לחודש וחצי להחזר כספי!!יש לי כמובן הקלטות שהם צריכים להחזיר כסף אבל כל הזמן מתחמקים מה עושים בעיניין?בינתיים אינני יכולה לרכוש בר מיים מחברה אחרת
תודה | |
|
|
|
| 7/4/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 10:16:54 |
| שלום רב שירה,
למיטב ידיעתי ממתינים לתגובת בית העסק 14 ימים.
בכל מקרה, אשמח שתצייני מס' תלונה על מנת שיהיה ניתן להעביר את פנייתך לאחראי בתחום.
| |
|
|
|
| 3/4/2019 13:00 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 13:00:15 |
| שלום
לפני כחודש וחצי עשיתי עסקה על סך של כמעט 17000 לטיפול קוסמטי. חתמתי על הסכם. באותו היום קיבלתי מוצרים לטיפול ביתי וכן עשיתי טיפול אחד. לאחר ארבעה ימים ביקשתי לבטל את העסקה. לאחר כשבוע קיבלתי הסכם בו הם מוכנים להחזיר לי סכום של 9950 בו הם מפרטים שזאת על חשבון טיפול אחד, רכישת המוצרים ו750₪ על ביטול. יש לציין כי את מחיר המוצרים לא הראו או הביאו לי ביום התשלום אלא רק לאחר בקשת ההחזר!! (ואלו הן לכאורה הסיבות להחזר נמוך) האם יש באפשרותי לדרוש החזר גבוה יותר? מה עליי לעשות?? תודה | |
|
|
|
| 4/4/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 10:38:55 |
| שלום וברכה מירב,
ברי כי אי הצגת מחירם של המוצרים השונים הנמכרים טרם ההתקשרות בעסקה הינה הטעיה אסורה, על כל המשתמע מכך, לרבות בנסיבות מסויימות גם סעד של ביטול עסקה. יחד עם זאת עליך לעיין ראשית היטב בהסכם עליו חתמת המאוזכר בפנייתך, ולפנות בכתב להנהלת בית העסק. | |
|
|
|
| 4/4/2019 10:52 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 10:52:06 |
| תודה על התשובה.
בהסכם שחתמתי כתוב "במקרים בהם הלקוח מבקש להפסיק טיפול.. הלקוח רשאי לבטל את ההסכם.. ויקבל החזר כספי בקיזוז המוצרים והטיפולים שקיבל לפי מחיר המחירון שלהם כמופיע במשרדי החברה....."
אציין שוב שלא הציגו בפניי את המחירון בשלב התשלום והחתימה.
כמו כן כתוב בהסכם " עם חתימה על הסכם זה מוותר הלקוח על כל טענה/דרישה/תביעה כנגד החברה.."
אשמח להמשך תשובתכם האם יש עדיין עניין שאוכל לדרוש החזר כספי שונה ממה שהם הסכימו לתת?
תודה מראש | |
|
|
|
| 4/4/2019 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 10:40:11 |
| שלום מירב,
ברי כי אי הצגת מחירם של המוצרים השונים הנמכרים טרם ההתקשרות בעסקה הינה הטעיה אסורה, על כל המשתמע מכך, לרבות בנסיבות מסויימות גם סעד של ביטול עסקה. יחד עם זאת עליך לעיין ראשית היטב בהסכם עליו חתמת המאוזכר בפנייתך, ולפנות בכתב להנהלת בית העסק. | |
|
|
|
| 4/4/2019 11:25 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 11:25:32 |
| תודה על התשובה.
בהסכם שחתמתי כתוב "במקרים בהם הלקוח מבקש להפסיק טיפול.. הלקוח רשאי לבטל את ההסכם.. ויקבל החזר כספי בקיזוז המוצרים והטיפולים שקיבל לפי מחיר המחירון שלהם כמופיע במשרדי החברה....."
אציין שוב שלא הציגו בפניי את המחירון בשלב התשלום והחתימה.
כמו כן כתוב בהסכם " עם חתימה על הסכם זה מוותר הלקוח על כל טענה/דרישה/תביעה כנגד החברה.."
אשמח להמשך תשובתכם האם יש עדיין עניין שאוכל לדרוש החזר כספי שונה ממה שהם הסכימו לתת?
תודה מראש | |
|
|
|
| 5/4/2019 14:19 |
מירב |
 | |
|
| 3/4/2019 18:00 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 18:00:03 |
| רכשנו 2 כורסאות בחנות רהיטים ברחוב בהרצל בת״א.
ההזמנה נעשתה לפי דוגמא של כורסא שראינו בתצוגה, ורק בחרנו בד לריפוד. כפי שנאמר לנו שניתן לרפד לפי הקטלוג של הבדים שיש להם בחנות. וכך עשינו. ואפילו בחרנו בד מהמחלקה של הבדים היקרים יותר.
ביצענו הזמנה של 2 כרוסאות. ולאחר 3 וחצי שבועות קיבלנו את הכורסאות.
ואז הגיעה האכזבה... הכורסאות הגיעו עם רגלים שונות אחת מהשנייה. ובגבהים שונים!
התפירה באיכות נמוכה מאוד... בחלק מהמקומות רואים סיכות של מהדק! גם מבחינת סגנון התפירה לא דומה למה שראינו בחנות.
הרגשנו ממש עוגמת נפש. מאחר ושילמנו מחיר מלא ויקר.
התקשרנו מיד ואמרו לנו שלא ניתן לבטל, אלא רק להחזיר ולתקן ע״י בעל העסק.
שאלתי היא כזאת:
אכן בעל העסק בא לטובתנו והסכים לתקן את הנזק. (בתהליך כרגע) אך בגלל עוגמת הנפש אנו מרגישים שלא בנוח להמשיך לנהל איתם משא ומתן! וברצוננו לבטל את העיסקה.
וגם מה יקרה אם בפעם השנייה זה לא יהיה לסבירות רצוננו?
בנוסף על הקבלה שחתמנו יש סעיף שאומר
"ביטול הזמנה ע״י הקונה יחייב את הקונה לפיצוי קבוע ומוסכם מראש בשיעור 25% מסכום ההזמנה ללא צורך בהוכחת הנזק. הקונה מוותר על טענת הקנס.״
1. האם החוק של ביטול העיסקה עומד לטובתנו?
2. האם הזמנה של כורסא מחנות רהיטים לפי דוגמא שראינו בחנות נחשבת הזמנה מיוחדת?
3. מה הכוונה בדיוק של הסעיף? והאם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 4/4/2019 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:12:42 |
| שלום רב מורן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר המיוחד לצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, בהנחה שהמקרה שלך עומד בתנאים של תקנות ביטול עסקה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וכן יש לציין כי סעיף 2(ב)(ב2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
אולם, היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, הרי שניתן לטעון מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 5/4/2019 10:52 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 10:52:19 |
| תודה רבה על התשובה.
אבל מה בנושא הסעיף שכתוב בקבלה עליה חתמנו:
"ביטול הזמנה ע״י הקונה יחייב את הקונה לפיצוי קבוע ומוסכם מראש בשיעור 25% מסכום ההזמנה ללא צורך בהוכחת הנזק. הקונה מוותר על טענת הקנס.״
מה בדיוק הכוונה ? האם אני צריכה לשלם לבעל העסק 25% מהעיסקה?
והאם הזמנה של כורסא מחנות רהיטים לפי דוגמא שראינו בחנות נחשבת הזמנה מיוחדת? ואז החוק לא להגנתי פה?
תודה מראש | |
|
|
|
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 10:52:34 |
| תודה רבה על התשובה.
והאם הזמנה של כורסא מחנות רהיטים לפי דוגמא שראינו בחנות נחשבת הזמנה מיוחדת? ואז החוק לא להגנתי פה?
תודה מראש | |
|
|
|
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 10:52:49 |
| תודה רבה על התשובה.
תודה מראש | |
|
|
|
| 4/4/2019 08:31 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 08:31:34 |
| | שלום, ביצעתי עסקה של מיטה ויום אחרי הלכתי לבטל העסקה שולמה באשראי ביטלו לי את העסקה ולקחו ממני 180 ש"ח על הביטול. האם זה תקין?? | |
|
|
|
| 4/4/2019 17:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:58:20 |
| שלום רב אפרת,
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם,על כן, היה וטרם סופקו לך המוצרים הרי שקמה לך הזכות לבטל את העסקה, בניכוי דמי הביטול, כאמור, לעיל, בית העסק ישיב את כספי הצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים, וייעשה בהתאם לאופן שבו בוצע התשלום.
אולם, אם העסקה בוצעה בכרטיס אשראי ונגבתה ממנו עמלה בגין כך , רשאי בית העסק לגבות מהצרכן דמי עמלת כרטיס אשראי, וזאת בתנאי, שיוכיח שאכן נגבה ממנו.
מכאן, שעליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 5/4/2019 09:08 |
אפרת |
 | |
|
| 4/4/2019 10:59 |
אורית זיידמן |
 | | מחבר: | אורית זיידמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 10:59:12 |
| | מעוניינת לבטל תלונה שהגשתי מאחר ובית העסק פתר לי את הבעיה ברגע שהבין שהוגשה תלונה ולאחר פיר,ום פוסט בפייסבוק... מאז מנסה להשיג אתכם לשווא... קצת פרדוכסלי שמקום שאמור לתת מענה על בעיות בשירות לא מסוגל לתת מענה מהיר טלפוני ואנושי... למי מגישים תלונה על זה?? ותכלס... איך מבטלת את התלונה? | |
|
|
|
| 4/4/2019 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 18:06:05 |
| שלום רב אורית,
על מנת שניתן יהיה ליידע את מי שאחראי בתחום אנא צייני מס' תלונה ובמקביל שלחי הודעה בציון מספר תלונה לפקס:03-6241035.
| |
|
|
|
| 4/4/2019 08:31 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 08:31:56 |
| | שלום, ביצעתי עסקה של מיטה ויום אחרי הלכתי לבטל העסקה שולמה באשראי ביטלו לי את העסקה ולקחו ממני 180 ש"ח על הביטול. האם זה תקין?? | |
|
|
|
| 4/4/2019 17:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:59:02 |
| שלום רב אפרת,
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם,על כן, היה וטרם סופקו לך המוצרים הרי שקמה לך הזכות לבטל את העסקה, בניכוי דמי הביטול, כאמור, לעיל, בית העסק ישיב את כספי הצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים, וייעשה בהתאם לאופן שבו בוצע התשלום.
אולם, אם העסקה בוצעה בכרטיס אשראי ונגבתה ממנו עמלה בגין כך , רשאי בית העסק לגבות מהצרכן דמי עמלת כרטיס אשראי, וזאת בתנאי, שיוכיח שאכן נגבה ממנו.
מכאן, שעליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 3/4/2019 23:34 |
יגור |
 | | מחבר: | יגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 23:34:43 |
| היום, באחד הסניפים של רשת חנויות גדולה נתקלתי בתופעה מוזרה.
המאבטח בכניסה לסניף סירב לתת לי להיכנס עם תיק.
אחרי שהנחתי בצד לפי בקשתו ונכנסתי פנימה, ראיתי שהרבה אנשים בחנות מסתובבים עם תיקים.
ביציאה שאלתי את המאבטח אודות העניין, והוא טען שלא נתן לי להיכנס עם תיק כי אני "צעיר מדי".
כשביקשתי להראות איפה ניתן למצוא תקנה זו בנהלי הרשת, טען שלא ניתן ושזוהי הוראה של מנהל הסניף והוסיף כי אם זה לא מקובל עליי אני מוזמן לא להיכנס.
האם דבר זה חוקי, ואם לא, על אילו חוקים עוברים המאבטח ומנהל הסניף?
| |
|
|
|
| 4/4/2019 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:43:11 |
| שלום רב יגור,
עקרונית, סעיף 3 בחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000 אוסר להפלות "בהספקת המוצר או השירות הציבורי במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת... גיל..." לכן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 3/4/2019 22:50 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 22:50:24 |
| עשיתי מנוי לחדר כושר לשנה מתוך השנה עשיתי שימוש בחדר כושר בשלושה החודשים הראשונים.
לאחר תום השנה ראיתי כי חדר הכושר ממשיך לחייב אותי באותו סכום.
למרות שהמנוי שלי הסתיים ולא שלחו לי בגין זה הודעה אם ברצוני להמשיך את המנוי.
באם מקרה זה נכנס לפיצויים לדוגמא? | |
|
|
|
| 4/4/2019 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:35:12 |
| שלום רב אורטל,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
בנוסף, סעיף 13א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"הציע עוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו; הציע עוסק לצרכן, לאחר תקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו, ואולם במהלך שלושים הימים הראשונים שבתקופת ההארכה לא יהיה העוסק רשאי להעלות את מחירי העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן והצרכן יהיה רשאי להודיע על ביטול הסכמתו."
לעניין פיצויים לדוגמא- סעיף 31א(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" לא תוגש נגד עוסק תביעה לפיצויים לדוגמה לפי סעיף קטן (א), אלא לאחר שהצרכן שלח או מסר בקשה לפי אותו סעיף קטן, בכתב, לרבות באמצעות תקשורת אלקטרונית..."
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, אם את נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/4/2019 20:21 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 20:21:27 |
| | ביום ראשון התקשרתי לקבוע תור למספרה ליום שישי. ביקשו כרטיס אשראי ונתתי את המספר כרטיס. ביום שני (לפני שעברו 24 שעות משיחת הטלפון לקביעת התור) התקשרתי למספרה לבטל את התור. כעבור מספר ימים ראיתי בחיובי האשראי חיוב של 100 ₪ מהמספרה. האם תקין? | |
|
|
|
| 4/4/2019 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:25:38 |
| שלום רב יפעת,
לא ציינת מה עלות השירות?
עקרונית, במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שבעסקה שאינה מתמשכת, הביטול ייעשה יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מכאן שיהיה עליך לבדוק לגבי דמי הביטול- 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 3/4/2019 20:20 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 20:20:20 |
| | ביום ראשון התקשרתי לקבוע תור למספרה ליום שישי. ביקשו כרטיס אשראי ונתתי את המספר כרטיס. ביום שני (לפני שעברו 24 שעות משיחת הטלפון לקביעת התור) התקשרתי למספרה לבטל את התור. כעבור מספר ימים ראיתי בחיובי האשראי חיוב של 100 ₪ מהמספרה. האם תקין? | |
|
|
|
| 4/4/2019 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 17:22:16 |
| שלום רב יפעת,
לא ציינת מה עלות השירות?
עקרונית, במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שבעסקה שאינה מתמשכת, הביטול ייעשה יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מכאן שיהיה עליך לבדוק לגבי דמי הביטול- 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 3/4/2019 17:56 |
דוד מבוטח |
 | | מחבר: | דוד מבוטח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 17:56:26 |
| הייתי מבוטח בביטוח בריאות, שלחתי מיכתב על סיום ההסכם הביטוח, הפסקתי לשלם בבנק.
כעבור חצי שנה שלחו לי הודעת חוב על שלושה חודשים נוספים.
למה החליטו על שלושה ? למה לא חצי שנה , או שנה?
מאיימים ללכת להוצל"פ.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 4/4/2019 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:55:37 |
| שלום רב דוד,
עליך לעיין בתקנון החברה, לאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
היה ואתה נתקל בבעיה, תוכל לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon
| |
|
|
|
| 3/4/2019 16:04 |
לילך בובליק |
 | | מחבר: | לילך בובליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 16:04:29 |
| | שלום אני ממתינה על הקן הטלפוני לשירות לקוחות של דואר ישראל בטלפון 0768870570 כבר 63 דקות אין מענה ואין אפשרות להשאיר הודעה לחזרה בסוף התייאשתי וניתקתי. רציתי לדעת האם החוק חל גם על דואר ישראל במתן שירותים ותלונות הציבור? | |
|
|
|
| 4/4/2019 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:25:09 |
| שלום רב לילך,
עקרונית, סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 3 דקות", חל על חברות המנויות בתוספת השניה של חוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"תוספת שניה
(סעיף 18ב)
1. בעל רישיון כללי למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (בחוק זה – חוק התקשורת), לרבות בעל רישיון כללי ייחודי.
2. בעל רישיון כללי למתן שירותי רדיו טלפון נייד וכן בעל רישיון רדיו טלפון נייד ברשת אחרת לפי חוק התקשורת.
3. בעל רישיון כללי לשידורי כבלים לפי חוק התקשורת.
4. בעל רישיון לשידורי לוויין לפי חוק התקשורת.
5. בעל רישיון ספק גז כמשמעותו בחוק הגז (בטיחות ורישוי), התשמ"ט-1989.
6. בעל רישיון ספק שירות חיוני כמשמעותו בחוק משק החשמל, התשנ"ו-1996.
7. ספק מים כמשמעותו בחוק המים, התשי"ט-1959.
8. בעל רישיון מיוחד כהגדרתו בחוק התקשורת למתן שירותי גישה לאינטרנט לפי החוק האמור, או מי שפועל לפי היתר כללי למתן שירותי גישה לאינטרנט לפי אותו חוק.
9. עוסק העושה עם צרכן עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה כמשמעותה בסעיף 13ה לחוק."
מכאן, שהשירות המדובר אינו מופיע ברשימה לעיל, מכאן, שאין הוא מחויב בדין, יחד עם זאת, ניתן לבדוק את תקנון החברה, אם ישנה התייחסות לנושא. | |
|
|
|
| 3/4/2019 15:40 |
שמואל ניסן |
 | | מחבר: | שמואל ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 15:40:18 |
| התקשרתי לחברה המשלמת את שכר הפנסיה שלי והמתנתי למענה טלפוני כ 25 דקות .
רציתי לדעת מה זכויותיי והאם ניתן לתבוע פיצוי | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:54:57 |
| שלום רב שמואל,
עקרונית, סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 3 דקות", חל על חברות המנויות בתוספת השניה של חוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"תוספת שניה
(סעיף 18ב)
1. בעל רישיון כללי למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (בחוק זה – חוק התקשורת), לרבות בעל רישיון כללי ייחודי.
2. בעל רישיון כללי למתן שירותי רדיו טלפון נייד וכן בעל רישיון רדיו טלפון נייד ברשת אחרת לפי חוק התקשורת.
3. בעל רישיון כללי לשידורי כבלים לפי חוק התקשורת.
4. בעל רישיון לשידורי לוויין לפי חוק התקשורת.
5. בעל רישיון ספק גז כמשמעותו בחוק הגז (בטיחות ורישוי), התשמ"ט-1989.
6. בעל רישיון ספק שירות חיוני כמשמעותו בחוק משק החשמל, התשנ"ו-1996.
7. ספק מים כמשמעותו בחוק המים, התשי"ט-1959.
8. בעל רישיון מיוחד כהגדרתו בחוק התקשורת למתן שירותי גישה לאינטרנט לפי החוק האמור, או מי שפועל לפי היתר כללי למתן שירותי גישה לאינטרנט לפי אותו חוק.
9. עוסק העושה עם צרכן עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה כמשמעותה בסעיף 13ה לחוק."
מכאן, שהשירות המדובר אינו מנוי בחוק. | |
|
|
|
| 4/4/2019 16:11 |
שמואל ניסן |
 | | מחבר: | שמואל ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:11:46 |
| מדובר בחברת הראל ביטוח פיננסים
האם אני יכול לתבוע פיצוי ?
תודה וסליחה על הטירדה
שמואל ניסן | |
|
|
|
| 4/4/2019 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:19:03 |
| כפי שצוין לעיל, שירות ביטוח לא מנוי בתוספת השניה.
ככלל, צרכן שנגרם לו נזק מוכח, רשאי לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 3/4/2019 15:35 |
פנינה רוזנברג |
 | | מחבר: | פנינה רוזנברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 15:35:18 |
| שלום רב
רכשתי בשילב מוצר"תחתונים סופגים חד פעמיים לנשים אחרי לידה" של kotex באריזה אטומה כמו תחבושות הגייניות או חיתולים חד פעמיים.
כשביקשתי להחזירם נאמר לי שזה הלבשה תחתונה שלא ניתנת להחזרה.תשובה דומה קיבלתי בשרות הלקוחות של הרשת,למרות שנאמר לי שחיתולים חד פעמיים מחליפים ללא בעיה.
שאלתי היא ,האם מדובר בהטעיה והחלטה שרירותית של הרשת מכיוון שמילה " תחתונים" מאפשרת להם להתייחס למוצר הזה כמו הלבשה תחתונה,כאשר בפועל מדובר בחיתול דק וחד פעמי.
בנוסף לזה נאמר לי שגם אם זה היה ניתן להחזרה,אז רק תמורת זיכוי ולא החזר כספי,מאחר והסכום נמוך מ50 שקל,אבל זה לא מופיע בחשבונית ולכן גם זה נראה לי לא תקין.
אודה על תשובתכם.
לא מדובר בסכום גבוה אלא על עיקרון של צרכנות הוגנת | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:50:03 |
| שלום רב פנינה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר ארוז באריזתו המקורית (הרמטית כמו אריזה של בושם), בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ובלבד שהמוצר עולה מעל 50 ש"ח.
במקרה המתואר, הגם אם היה מדובר במוצר ארוז באריזה הרמטית, הרי שלא היתה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מאחר ועלות המוצר לא עולה על 50 ש"ח.
מכאן, שיהיה עליך לעיין בשילוט בית העסק על מנת לבדוק מהי מדיניות של בית העסק בעניין. | |
|
|
|
| 4/4/2019 16:09 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:09:17 |
| היי פנינה,
רק רוצה לומר שאני רכשתי את התחתונים של קוטקס והחזרתי לסופר פארם ללא בעיה. את צודקת וזה בדיוק כמו פדים רב פעמיים. | |
|
|
|
| 3/4/2019 15:54 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 15:54:10 |
| היי,
ביצעתי הזמנה מבית עסק ישראלי, ההזמנה כללה מספר מוצרים ושילוח אלי.
כעבור חודש, שמתי לב שלא קיבלתי את מה שהזמנתי, אז יצרתי קשר עם בית העסק. כלל השיחות עליהן אפרט - מתועדות.
בית העסק ניסה לגלגל את האחריות על חברת השילוח, ושאלתי מפורשות - אם המוצר הועבר מהם לחברת השילוח - ונעניתי שכן, והם אף התפלאו שלא יצרו איתי קשר מחברת השילוח.
לאחר שדרשתי לקבל מס' מעקב - בית העסק התחמק שוב ושוב, ובסוף הודה באמת המרה - "אכן לא העברנו את הזמנתך לחברת השילוח".
בשיחה נוספת - הובטח לי שהנושא יבורר לאשורו, ויחזרו אלי עם תשובה, והצעות להמשך הטיפול.
להפתעתי - במקום לדבר איתי כפי שהובטח לי - הם פשוט ביטלו את העסקה (מבלי שביקשתי), ומבלי לספק לי מאומה, או מבלי כוונה לספק לי. כעת בית העסק מתעלם מפניותיי.
יצא ש"הלוויתי" סכום כסף ששולם מיידית לבית העסק, המתנתי סתם חודש, אם לא הייתי יוצר קשר - לעולם לא הייתי מקבל לא זיכוי ולא את מה שהזמנתי.
האם בית העסק עבר על החוק? (ביטול עסקה חד צדדי ללא הסכמתי, מבלי לספק את מה שהתחייבו עליו - חודש ימים לאחר העסקה, למרות שהחיוב היה מיידי).
רב תודות!
דודי | |
|
|
|
| 4/4/2019 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 15:40:04 |
| שלום רב דודי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איחור באספקת המוצר, שהסעד בגינו הינו ביטול עסקה.
במקרה המתואר, בית העסק ביטל את העסקה, על כן, היה ואתה מעוניין באכיפת החוזה, דהיינו, שההסכם יבוצע(אספקת המוצר), הרי שיהיה עליך להגיש תביעה בבית המשפט (לא בתביעות קטנות).
| |
|
|
|
| 3/4/2019 15:47 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 15:47:37 |
| היי,
אני מנויה לשירות האינטרנט של הוט.
המודם שברשותי של חברת הוט התקלקל והם תיאמו לי שליח של חברת פדקס שיגיע למסור מודם חדש ולאסוף את הישן.
השליח היה אמור להגיע בין השעות 15-18. מכשלא הגיע, פניתי לחברת הוט ודרשתי פיצוי בגין הזמן שבו המתנתי עבורו במיוחד בבית.
מחברת הוט נמסר כי הפיצוי והאחריות היא על פדקס.
נכון לעכשיו חלפו 24 שעות וטרם הגיעו לאסוף ולהביא את הציוד.
שאלתי היא האם זה נכלל בחוק הטכנאים ואני זכאית לפיצוי?
האם עליי לתבוע זאת מפדקס או מהוט?
תודה רבה,
מור | |
|
|
|
| 4/4/2019 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 15:32:57 |
| שלום רב מור,
בעניין זה ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, פני אל החברה עמה ביצעת את העסקה ומסרה לך שהיא שולחת אליך את השליח.
היה ואת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/4/2019 15:23 |
טל מלך |
 | | מחבר: | טל מלך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 15:23:35 |
| רשומה לסטודיו לפילאטיס ומשלמת בהוראת קבע חודשית
כשנרשמתי השיעורים היו בחדר סגור ואינטימי
הסטודיו החליף בעלים והעתיקו את המקום לסטודיו עם קירות זכוכית
כשביררתי אמרה המזכירה שהשיפוץ לא הסתיים ויתלו וילונות
השבוע נאמר לי ע"י הבעלים שאין שום כוונה לתלות וילון
לא נעים לי להיות במקום חשוף וביקשתי לבטל
הבעלים מחייבים אותי להודיע 30 יום מראש
כך שבמהלך החודש עלי להמשיך להשתתף בשיעורים
או להפסיד את התשלום לחודש אפריל
| |
|
|
|
| 4/4/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 14:12:24 |
| שלום וברכה טל,
פנייתך מדבר על ביטול עסקה לרכישת מנוי לחדר כושר בתנאי החוק, לרבות דמי הביטול כך נראה, אלא שאת משיגה על הוראות החוק באשר לכניסתה לתוקף של הודעת הביטול בחלוף 30 יום. ברי כי ככל שתוכלי להראות כי ישנה הפרה של בית העסק של ההסכמות שבין הצדדים ושל התחייבות שנטל על עצמו עליך לפנות בכתב לבית העסק בדרישה לתקן את ההפרה לאלתר, ו/או להקפיא את המנוי עד לתיקון ההפרה, ובמקרים מסויימים אף לביטול העסקה ללא כל עלות עתידית מצדך. | |
|
|
|
|