| 4/4/2019 14:49 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 14:49:37 |
| בס"ד
שלום קיבלתי
מנציגת חברת סלולר
הצעה בוווטסאפ לשרותיה,
כאשר ביקשתי בתגובה לממש
את ההצעה חזרה בה הנציגה
מההצעה, מה הדין ?
| |
|
|
|
| 7/4/2019 16:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:35:47 |
| שלום רב ליאור,
לא ציינת אם נציגת החברה פנתה אליך במסגרת מנוי קיים שעומד להסתיים? עקרונית, היות שמדובר בהצעה בלבד ולא נעשתה העסקה, הרי שיהיה עליך לברר בעניין מול בית העסק.
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט פנייתך. | |
|
|
|
| 4/4/2019 14:27 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 14:27:58 |
| שלום
רציתי לדעת אם קיים חוק שקובע שנה אחריות על מוצר אלקטרוני כמו סיגריות או מוצרי עישון חשמליים אם החנות מחוייבת לתת שנה אחריות על המוצר?
מה החוק קובע לגבי אחריות במידה והחנות מציינת בתקנון שהיא נותנת רק 30 ימים בהצגת חשבונית מקורית בלבד | |
|
|
|
| 4/4/2019 14:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 14:43:17 |
| תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה)
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;
"תקופת האחריות" – תקופה של שנה מיום מסירת הטובין לצרכן, בכפוף להוראות תקנה 5;
2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה. | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:33:39 |
| שלום רב עומר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;" חל שנת אחריות, מטעם היבואן/יצרן.
בנוסף, סעיף 12 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
" יצרן יצרף לטובין הנמכרים לצרכן תעודת אחריות בשפה העברית ואם דרש הצרכן..."
על כן, יש לבדוק מול בית העסק אשר מוכר את המוצר, אם יש תעודת אחריות, אם לאו, יהיה עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 4/4/2019 14:35 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 14:35:05 |
| הזמנתי חדר בבית מלון כשברצוני לאכול שם גם ארוחת ערב (בהערות המיוחדות צייניתי זאת).
בבוקר למחרת התקשרתי לבית המלון לוודא כי אכן כלולה ארוחת ערב- להפתעתי קיבלתי תשובה שלילית, נאמר לי שאין בבית המלון ארוחות ערב, לכן ביטלתי את ההזמנה באתר המלון באינטרנט, מיד לאחר שביטלתי את ההזמנה נודע לי כי דמי הביטול בסך המחיר השלם של השהות במלון, לכן התקשרתי למלון שוב על מנת ״לבטל את הביטול״, אך לצערי נאמר לי כי החדר שביטלתי את הזמנתו כבר הוזמן לזוג אחר.. לכן נותרתי בידיים ריקות עם הפסד של מעל 500₪.
ברצוני לדעת האם יש משהו שיש באפשרותי לעשות על מנת לשפר את המצב?
האם המלון פעל לפי דרך נכונה? | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:31:55 |
| שלום רב,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי היית אמורה לקבל את השירות?
עקרונית, במכר מרחוק, הביטול ייעשה בתוך 14 ימים, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 4/4/2019 16:22 |
דקלה |
 | | מחבר: | דקלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:22:44 |
| היי,
רציתי לדעת האם קורסים לרפואה משלימה נחשבים כעסקה מתמשכת לצורך ביטולה של העסקה.
תודה,
דקלה | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:26:56 |
| שלום רב דקלה,
עקרונית, סעיף 13ג(א) בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי עסקה מתמשכת, כדלקמן:
"...בחוק זה –
"עסקה מתמשכת" – עסקה לרכישה של טובין או שירותים באופן מתמשך, לרבות כל שינוי בעסקה או תוספת לה שאינם מהווים עסקה חדשה, והכל בין אם העסקה היא עסקה לתקופה קצובה ובין אם היא לתקופה בלתי קצובה, ולמעט עסקה להספקת גז בין צרכן גז לספק גז;"
על כן, אני, מציעה כי תגישי בקשת יעוץ באתר המועצה לצרכנות בצירוף ההסכם, בכדי לענות לשאלתך .
| |
|
|
|
| 3/4/2019 12:52 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 12:52:26 |
| שלום רב, רכשתי באינטרנט כרטיס טיסה באל על הלוך חזור ליעדים שונים דרך אתר של סוכנות תיירות ישראלית. להקדמת הטיסה חזור ביולי 2019 בשבוע מבקשת הסוכנות כ 340 $ בשעה שהכרטיס עולה גם היום 440 $. בתנאים הם רשמו ששינויים יהיו לפי תעריף הסוכנות.
האם זה סביר וחוקי לדרוש תשלום נוסף כזה? | |
|
|
|
| 3/4/2019 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2019 | | שעה: | 14:27:58 |
| שלום רב אלי,
פנייתך לא מפורטת, שכן לא ברור מתי בוצעה העסקה?לאלו יעדים?מתי הודעת על הקדמת הטיסה?
בכל מקרה, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם.
| |
|
|
|
| 4/4/2019 16:06 |
אלי קול |
 | | מחבר: | אלי קול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:06:04 |
| | פרטים נוספים: הרכישה בוצעה בדצמבר והכרטיס לחזור שמבוקש להקדמה הוא ליולי הקרוב.בהסכם רשום על כל ההזמנות חלים דמי שינוי או ביטול...בהתאם לתעריפים המתחייבים ע"י אמסלם תיירות ונופש בע"מ המשתנים ממוצר למוצר... כך הם יכולים לקבוע מחיר כראות עיינם ודורשים תוספת לכרטיס חזור שכבר שולם במלואו של 340 $ בשעה שמחיר הכרטיס באל על ליום השינוי 440 $ השאלה האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:16:25 |
| | עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 4/4/2019 14:27 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 14:27:31 |
| שלום
רציתי לדעת אם קיים חוק שקובע שנה אחריות על מוצר אלקטרוני כמו סיגריות או מוצרי עישון חשמליים אם החנות מחוייבת לתת שנה אחריות על המוצר?
מה החוק קובע לגבי אחריות במידה והחנות מציינת בתקנון שהיא נותנת רק 30 ימים בהצגת חשבונית מקורית בלבד | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:07:04 |
| שלום רב עומר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;" חל שנת אחריות, מטעם היבואן/יצרן.
בנוסף, סעיף 12 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
" יצרן יצרף לטובין הנמכרים לצרכן תעודת אחריות בשפה העברית ואם דרש הצרכן..."
על כן, יש לבדוק מול בית העסק אשר מוכר את המוצר, אם יש תעודת אחריות, אם לאו, יהיה עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 4/4/2019 14:07 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 14:07:48 |
| | הילדה לא רוצה להמשיך ללכת לחוג. יש עוד 4 חודשים. אני נדרשת להמשיך לשלם 880 ש"ח מאחר ובחוזה לא ניתן לבטל לאחר 25.3.19 ואני ביטלתי ב 28.3.19 לאחר שהילדה לא הגיעה לשני שיעורים לפני. בעלי החוג לא מוכנים לבטל על אף שהצעתי שיחייבו גם את אפריל. הציעו אלטרנטיבה לשיעורים בעיר אך במיקום מרוחק. האם על פי חוק חייבת לשלם? מדובר בגיל הרך, ו 3 ימי איחור אחרי שלא נכחה במשך 2 שיעורים | |
|
|
|
| 7/4/2019 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 15:48:29 |
| שלום רב בר,
עקרונית, במקרה המתואר, יש לעיין בהסכם/ תקנון החברה ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:53 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:53:18 |
| שלום רב, שלחתי מייל לחדר כושר עם בקשתי לבטל את המנוי שלי, אך כשלא נענתי התקשרתי לבקש שוב לבטל את המנוי. ואז נאמר לי שאוכל לבטל רק בהגעה לחדר הכושר למלא "טופס בקשה לביטול". מחוסר זמן הגעתי לאחר כשבועיים. כשהגעתילמלא את הטופס הוסבר לי שאם אבטל את המנוי לא יוחזרו לי דמי הביטוח ששילמתי לשנה שלמה (מה שאמרו מראש), למרות שהייתי מנויה רק כ-5 חודשים ואם ארצה להרשם שוב אצטרך לשלם שוב דמי ביטוח, לכן החלטתי להקפיא את המנוי שלמקרה שמצבי הרפואי ישתפר וארצה לחזור. אך בסופו של דבר בגלל בעיה רפואית יצא שלאחר כחודשיים ביטלתי את המנוי והוחלט לתת לי החזר רק על התקופה שמיום ההקפאה. נראה לי שזה לא תקין לאלץ אותי להגיע אליהם למלא טופס. האם זה חוקי ? לדעתי מגיע לי זיכוי מיום המייל שלי. אציין כי בכל החודשיים (ואולי יותר) לא הגעתי בכלל. אנא תשובתכם. תודה מראש
| |
|
|
|
| 7/4/2019 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 15:45:52 |
| שלום רב יפעת,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? מתי שלחת את הודעת הביטול באמצעות דוא"ל?
עקרונית, תיקון 37 לסעיף 13 א1 בחוק הגנת הצרכן, בעניין עסקה לרכישת שירותים במכון כושר, כמפורט בתוספת הרביעית בחוק, קובע כי הביטול ייעשה בהודעה בכתב אל בית העסק, ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
היה ואת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:52 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:52:48 |
| שלום רב, שלחתי מייל לחדר כושר עם בקשתי לבטל את המנוי שלי, אך כשלא נענתי התקשרתי לבקש שוב לבטל את המנוי. ואז נאמר לי שאוכל לבטל רק בהגעה לחדר הכושר למלא "טופס בקשה לביטול". מחוסר זמן הגעתי לאחר כשבועיים. כשהגעתילמלא את הטופס הוסבר לי שאם אבטל את המנוי לא יוחזרו לי דמי הביטוח ששילמתי לשנה שלמה (מה שאמרו מראש), למרות שהייתי מנויה רק כ-5 חודשים ואם ארצה להרשם שוב אצטרך לשלם שוב דמי ביטוח, לכן החלטתי להקפיא את המנוי שלמקרה שמצבי הרפואי ישתפר וארצה לחזור. אך בסופו של דבר בגלל בעיה רפואית יצא שלאחר כחודשיים ביטלתי את המנוי והוחלט לתת לי החזר רק על התקופה שמיום ההקפאה. נראה לי שזה לא תקין לאלץ אותי להגיע אליהם למלא טופס. האם זה חוקי ? לדעתי מגיע לי זיכוי מיום המייל שלי. אציין כי בכל החודשיים (ואולי יותר) לא הגעתי בכלל. אנא תשובתכם. תודה מראש
| |
|
|
|
| 7/4/2019 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 15:43:57 |
| שלום רב יפעת,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? מתי שלחת את הודעת הביטול באמצעות דוא"ל?
עקרונית, תיקון 37 לסעיף 13 א1 בחוק הגנת הצרכן, בעניין עסקה לרכישת שירותים במכון כושר, כמפורט בתוספת הרביעית בחוק, קובע כי הביטול ייעשה בהודעה בכתב אל בית העסק, ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
היה ואת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:35 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:35:20 |
| | ברצוני לדעת אם אפשרי לבטל רכישת כרטיסים להופעה שמתקיימת ביום ראשון הקרוב. 7.4 | |
|
|
|
| 7/4/2019 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 15:36:43 |
| שלום רב רחלי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבעסקה שאינה עסקה מתמשכת – הביטול ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:10 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:10:20 |
| | שלום, קניתי ספה בחנות עודפים מתצוגה וביקשתי כורסא תואמת שלא היתה בחנות והסבירו לי שניתן להזמין. אכן ביצעתי הזמנה והודיעו לי כשהיתה מוכנה ושאני יכולה לאסוף אותה. אתמול הובילו לי אותה בהובלה עצמית והבנתי שהסלון שלי לא יכול להכיל כורסא סו ומעוניינת להחזירה. האם מבחינת החוק זה אפשרי? | |
|
|
|
| 7/4/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 14:17:12 |
| שלום רב נטלי,
האם המוצר המדובר הינו על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות של הצרכן?
האם המוצר הורכב בבית הצרכן?
עקרונית,בהנחה שמדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה, מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא הוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, הרי שיש לפנות אל בית העסק, בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 4/4/2019 11:25 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 11:25:03 |
| שלום,
חמתי עשתה מנוי זוגי לקאנטרי בכפר סבא ב31.12.18.
לצערנו שבוע לאחר מכן (6.1) היא חלתה והתברר שהיא אינה יכולה או מורשית ע"י רופא לעסוק בפעילות גופנית.
היא פנתה לקאנטרי בתחילת מרץ וביקשה לבטל את המנוי . נאמר לה שהאחראית על הביטולים תחזור אליה באפריל.
כאשר חזרו אליה בתחילת אפריל נאמר לה שמוכנים לבטל, להוריד חודש הודעה מראש ו-25 אחוז הורדה .
כלומר מתוך 4550 ש"ח לשנה , הם יחזירו לה רק 3100.
היא הציגה בפניהם אישור רפואי שאוסר עליה לעסוק בפעילות גופנית מתחילת המנוי.
האם הגיוני הפסד של 1350 ש"ח ? הם לא היו בקאנטרי הנ"ל אפילו לא פחות אחת!
אשמח לשמוע ממכם.
| |
|
|
|
| 7/4/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 14:10:44 |
| שלום רב שי,
ראה מידע מפורט בעניין חדר כושר באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
(תסתכל תחת הכותרת שאלות ותשובות המתייחס למצב בריאותי)
| |
|
|
|
| 4/4/2019 12:21 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 12:21:39 |
| רציתי לדעת האם ניתן להתלונן על חברת שירותי סיעוד (חברה המספקת לצרכנים את העובד הסיעודי) בנוגע לזמני המתנה ארוכים מהרגיל במענה הטלפונים.
האם הם נכללים תחת התיקון לחוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:37:20 |
| שלום רב עדי,
כיום, סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק 3 דקות", חל בין היתר, על עוסק העושה עם צרכן עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה כמשמעותה בסעיף 13ה לחוק.
להלן הגדרה של שירותי רפואה, כמפורט בסעיף 13ה בחוק הגנת הצרכן:
"שירותי רפואה"– טיפול רפואי כהגדרתו בחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996, לרבות שירותי תמיכה רפואית ובכלל זה הסעה באמבולנס, ייעוץ רפואי או ביקור רופא, הפעלת מוקדים להיענות באמצעות לחצן מצוקה או אספקה של מכשיר או ציוד רפואי אחר, ולמעט טיפול כאמור הניתן על ידי קופת חולים או על ידי מעון, בין בעצמם ובין באמצעות אחר מטעמם, וטיפול כאמור הניתן במוסד רפואי."
על כן, אני, מציעה לך לבדוק אם הפעילות של חברת שירותי סיעוד עונים להגדרה של שירותי רפואה (תעייני בהסכם ההתקשרות).
| |
|
|
|
| 7/4/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 14:07:57 |
| היה ויש ברשותך הסכם התקשרות, אני, מציעה כי תגישי בקשת יעוץ על מנת שניתן לבדוק.
יש לציין כי "חוק 6 דקות" יכנס לתוקף החל מיום 25.7.19. | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:01 |
עדי לרך |
 | | מחבר: | עדי לרך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:01:03 |
| שלום רב,
שהי הילדים שלי השתתפו בחוג שחייה מתחילת ספטמבר כשהרישום נעשה מראש באמצעות צקים עבור כל חודש. עלות החוג לחודש עבור שניהם בסך 494 שח.
החלטתי מסיבות אישיות לבטל את החוג והודעתי על כך למקום באמצע חודש פברואר.
המקום פדה את הצק של חודש מרץ, צ'ק בסך 494 ש"ח כדמי יציאה כשבחוזה שלהם הסעיף של ביטול חוג מנוסח כך:
"ביטול חוג - עד חודש נובמבר אין דמי יציאה. מחודש נובמבר ואילך, במקרה של ביטול יש להודיע בתחילת חודש עד ה- 05 לחודש, ביטול שיתבצע במועד מאוחר יותר יחול חיוב מלא על אותו החודש.
לא מצויו כמה דמי יציאה צריך לשלם כשמבטלים חוג. אך לפי החוזה אני פעלתי כנדרש והודעתי עד תחילת החודש ולכן אינני מבינה למה הם לקחו 494 ש"ח על חודש מרץ.
אשמח לייעוצכם ומה עליי לעשות כדי לקבל את כספי בחזרה. וגם אם לא מצויין את סכום דמי היציאה איך אפשר לדעת מהו?
תודה מראש,
עדי
| |
|
|
|
| 7/4/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 13:40:33 |
| שלום רב עדי,
עליך לפנות אל בית העסק על מנת לברר מכח מה נגבה הסכום המתואר, אם לא ננקב בחוזה סכום כלשהוא.
לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/4/2019 12:41 |
צרכנית |
 | | מחבר: | צרכנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 12:41:00 |
| רכשתי מחסן של כתר - הובטחו 10 שנות אחריות.
על החשבונית לא מצויינת האחריות והמוכר מפנה אותי לכתר. בכתר במענה הטלפוני מפנים בחזרה למוכר ומבטיחים בעל פה את האחריות אך לא מוכנים לספק אישור כתוב.
באתר יש אפשרות הנקראת " הפעלה אחריות" אך לא מצויין התוקף.
האם זה תקין ומה ניתן לעשות כדי לקבל אישור על האחריות?
תודה | |
|
|
|
| 7/4/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 13:16:31 |
| שלום רב,
לא ציינת היכן צוין בדבר אחריות ל-10 שנים? האם בפרסום של החברה?
בכל מקרה, עליך לעיין בפרסום שאליו נחשפת ולפנות אל מי שמופיע בפרסום.
לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/4/2019 12:40 |
צרכנית |
 | | מחבר: | צרכנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 12:40:44 |
| רכשתי מחסן של כתר - הובטחו 10 שנות אחריות.
על החשבונית לא מצויינת האחריות והמוכר מפנה אותי לכתר. בכתר במענה הטלפוני מפנים בחזרה למוכר ומבטיחים בעל פה את האחריות אך לא מוכנים לספק אישור כתוב.
באתר יש אפשרות הנקראת " הפעלה אחריות" אך לא מצויין התוקף.
האם זה תקין ומה ניתן לעשות כדי לקבל אישור על האחריות?
תודה | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:39:37 |
| שלום רב,
לא ציינת היכן צוין בדבר אחריות ל-10 שנים? האם בפרסום של החברה?
בכל מקרה, עליך לעיין בפרסום שאליו נחשפת ולפנות אל מי שמופיע בפרסום.
לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/4/2019 12:20 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 12:20:58 |
| רציתי לדעת האם ניתן להתלונן על חברת שירותי סיעוד (חברה המספקת לצרכנים את העובד הסיעודי) בנוגע לזמני המתנה ארוכים מהרגיל במענה הטלפונים.
האם הם נכללים תחת התיקון לחוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:35:59 |
| שלום רב עדי,
כיום, סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק 3 דקות", חל בין היתר, על עוסק העושה עם צרכן עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה כמשמעותה בסעיף 13ה לחוק.
להלן הגדרה של שירותי רפואה, כמפורט בסעיף 13ה בחוק הגנת הצרכן:
"שירותי רפואה"– טיפול רפואי כהגדרתו בחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996, לרבות שירותי תמיכה רפואית ובכלל זה הסעה באמבולנס, ייעוץ רפואי או ביקור רופא, הפעלת מוקדים להיענות באמצעות לחצן מצוקה או אספקה של מכשיר או ציוד רפואי אחר, ולמעט טיפול כאמור הניתן על ידי קופת חולים או על ידי מעון, בין בעצמם ובין באמצעות אחר מטעמם, וטיפול כאמור הניתן במוסד רפואי."
על כן, אני, מציעה לך לבדוק אם הפעילות של חברת שירותי סיעוד עונים להגדרה של שירותי רפואה.
| |
|
|
|
| 4/4/2019 12:15 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 12:15:27 |
| שלום,
רכישת פוליסת ביטוח פנסיה בחברות גמל. - מניח שהשאלה בסוף דיי מסכמת את כל ההקדמה.
הקדמה:
אני לא יודע את מידת הקשר של הנושא לצרכנות אבל בטוח שזה מטריד וגוזל זמן יקר לאנשים רבים ברכישת ביטוח פנסיה בחברות ביטוח.
לאחרונה בא אלי נציג מטעם חברת "תמורה" והציע לי להעביר את הפנסיה שלי ל"כלל". הסכמתי. התהליך בוצע על-ידי הסוכן - כמובן אחרי חתימה על מסמכים וכו'..
לסיכום: לא נשלחו אלי פרטי הצטרפות מחברת "כלל" (מה שציפית לו שם זה השם משתמש וסיסמה לאתר כי נדרשתי "לשחזר" אותם ולשלוח ת.ז לצורך זיהוי דרך קישור ותהליך דיי מרוכב")
השאלה: האם זה נכון בחוק שחברה שמצרפת אותי נדרשת לשלוח לי פרטי סיכום הצטרפות בכלל ובפרט, שם משתמש וסיסמה לאתר שלהם? | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:33:06 |
| שלום רב ישראל,
בעניין זה, אני, מציעה כי תפנה אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 4/4/2019 11:14 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 11:14:02 |
| שלום רב,
בתאריך 11/11/18 בעקבות מכתב התראה שנשלח מבזק ו/או ממשרד עו"ד חלימי.יצרתי קשר עם שירות הלקוחות וסגרתי את החוב בו במקום.
הגדלתי לעשות, שכן אני בתהליך גירושין והעלינו את גרושתי( שהינה עובדת "בזק" )על הקו על מנת לבצע במעמד השיחה העברת בעלות. בעלות קו הטלפון הועברה לידיי גרושתי עוד ב - 08/2017 על מנת שנוכל לקבל את ההנחות של עובדי בזק.
אף על פי כן על מנת לא לגרור ולהיגרר למצב שכזה, שילמתי במעמד השיחה חוב של 255.02₪ בתאריך 11.11.18.
וידאתי ונאמר בפירוש שאין לי יותר שום חוב!!!
כל הציוד והקו עצמו נשאר אצל גרושתי ובפועל הועבר הכל על שמה.
לאחר מס' שיחות עם בחורה בשם נורית ממשרד עו"ד חלימי שהסתמכה על מידע שגוי ואמרה במלוא הביטחון שהנתב אצלי למרות שבדקתי ואמרתי שהוא אצל גרושתי.
לעשות עניין מכמה מאות שקלים אני לא אעשה. יחד עם זאת כשנציגה של משרד העו"ד מתקשרת ואומרת בביטחון מלא,שהנתב לא אצל גרושתי אלה אצלי כאילו בדקה זאת פיזית נשמע לי כניסיון להוציא כספים במרמה.
אני חוזר ומדגיש. אני את החוב שלי סגרתי למרות שהיה אמור להיות משולם חצי ע"י גרושתי.
כל חוב שנוצר לאחר תאריך זה הוא איננו שלי!!!
כפי שאמרה לי נציגת השירות בבזק שאינני חייב ולו שקל אחד נוסף.
מאחר ובעלות הקו יחד עם הציוד הנלווה הועבר לגרושתי.
במשרד עו"ד חלימי החליטו לנקוט נגדי בהליכי הוצאה לפועל על לא עוול בכפי.
כאשר יש לי את השיחות שהתקשרו וטענתו שהציוד אצלי לאחר בדיקתם. ושוב חזרו והתנצלו שנעשתה טעות והציוד לא אצלי, ואז הוחזר ואז נעלם ושוב הוחזר.
פתאום בזק מזכה את החשבון שלי לפני 3 ימים ונשאר חוב של השכר טרחה שלהם??????
מקרה כגון זה מראה לי שיש פה שיטת מצליח.
אני רואה בפעולתם ניסיון להוציא כספים במרמה.
פשוט בושה וחרפה שמשרד עו"ד מתעסק בזוטות כשאין לו כלל וכלל הוכחות.
הם עושים לי עוגמת נפש שאני צריך להסביר שוב ושוב.
היום מתקשרת החוצפנית ואומרת טוב אני רואה באמת שבזק זכתה אותך ונשאר רק השכר טרחה???
מה עליי לעשות ?
בכבוד רב,
אייל רובינפלד
| |
|
|
|
| 7/4/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:30:58 |
| שלום רב אייל,
אתה מציין כי :
"...כפי שאמרה לי נציגת השירות בבזק שאינני חייב ולו שקל אחד נוסף. ..."- האם יש לך מסמך כתוב בעניין?
תנסה להגיש פניה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/3/2019 12:18 |
כהן דוד |
 | | מחבר: | כהן דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 12:18:40 |
| לפני שלוש שנים קניתי פלטה חשמלית במחסני חשמל הגעתי הבייתה על מנת לחבר אותה הנחתי אותה על השיש והיא הייתה מתנדנדת כולה הייתה מעוותת חזרתי אליהם בדקנו את כל הפלטות שהיו שם כולם היו עקומות, הם נתנו לי זיכוי ואמרו לי שהם יקבלו חדשים, הזיכוי שניתן לי הלך לי לאיבוד רק לאחרונה מצאתי אותו הלכתי לחנות על מנת לממש אותו נאמר לי שעברו שנתיים ושאני יכול לזרוק אותו אין מה לעשות, התקשרתי גם לשירות הלקוחות שלהם וזאת התשובה שגם נאמרה לי, אמרתי להם אני שילמתי כסף לא קיבלתי הטבה מה זה משנה כמה זמן עבר ואני לא רוצה כסף אני מממש את הזיכוי בחנות אך גם זה לא עזר לי.
אני פונה אליכם בבקשה שתגידו לי מה אומר החוק כי לי אישית נשמע הזוי לשלם ממיטב כספי על מוצר לא תקין להחזיר אותו באותו היום ובגלל שעברו שנתיים אני צריך להגיד ביי ביי לכספי.
תודה | |
|
|
|
| 26/3/2019 16:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2019 | | שעה: | 16:22:51 |
| שלום רב דוד,
האם המוצר הושב בזמנו לבית העסק?
אם כן, האם יש תוקף על שובר הזיכוי?
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי תוקף שובר הזיכוי לא יפחת משנתיים, היה ולא צוין תוקף על שובר הזיכוי שברשותך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
| |
|
|
|
| 28/3/2019 12:34 |
כהן דוד |
 | | מחבר: | כהן דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 12:34:47 |
| החזרתי באותו היום את הפלטה ויש תאריך עם תוקף של שנתיים שעברו ופניתי אל בית העסק והם סירבו.
רק שאני לא מבין מה הקשר לתקופה אני ששילמתי כסף לא קיבלתי מוצר לא קיבלתי הטבה שתקפה בזמן, מה זה גנבה באישור החוק? אני שילמתי כסף ואחרי שנתיים הלך הכסף? אם אני אהיה בעל עסק ואני אכתוב על חשבונית אם מחזיר מוצר צריך לקפוץ מקומה חמישית אז קופצים??????? אני לא רוצה כסף מהם רוצה לממש את הזיכוי שלי | |
|
|
|
| 28/3/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 12:54:36 |
| להלן הוראות סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן :
"...ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;..."
| |
|
|
|
| 7/4/2019 11:42 |
כהן דוד |
 | | מחבר: | כהן דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 11:42:22 |
| אז לא הבנתי את החוק המטומטם הזה, אני שילמתי כסף מכספי עברו שנתיים אני אומר לו ביי ביי לא הבנתי אתם עוזרים להם לגנוב? מה החוק המפגר הזה לא ביקשתי ריבית לא הצמדה ולא כלום בסך הכל ביקשתי לממש את הזיכוי באותו הסכום שרכשתי, באמת שלא מבין את ההיגיון
| |
|
|
|
|