| 7/4/2019 08:10 |
מירה |
 | | מחבר: | מירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 08:10:04 |
| רכשנו ריהוט בהתאמה אישית לפני כ4 חודשים, הריהוט הגיע במסגרת הזמן שנקבע במועד הרכישה 30-40 ימי עסקים) אך הגיע לקוי ולא תואם לפרטי ההזמנה: חלק מהרהיטים אינם תואמים את המידה שהוזמנה וחלק מהרהיטים לא תואמים לפרטי ההזמנה: סופק שולחן סלון שונה, רגלי הספה "זמניות" ולא מה שביקשנו, וכו', ספה שקועה בצד אחד, שולחן פינת אוכל לא עפ מידה שהוזמנה וכו'..
פנינו מס פעמים לספק שמצידו מראה נכונות לתקן אך עד כה, בפועל, לא תוקנו הליקויים הנ"ל.
האם אנו זכאים לביטול עסקה? ואם כן, איך עושים זאת? תודה | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:08:53 |
| שלום רב מירה,
האם המוצרים שהוזמנו, הם על פי מידות או דרישות מיוחדות?
באיזה תאריך המוצרים סופקו לך? מתי פנית אל בית העסק?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן, לא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
מכאן, שאם את עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, הרי שניתן לפנות אל בית העסק, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
עם זאת, היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים לביטול העסקה, הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר או אי התאמה במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, וראיות המעידות על פגם במוצר, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
ובמידה שאת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/4/2019 00:23 |
משה רזיאל |
 | | מחבר: | משה רזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 00:23:44 |
| שלום רב !
שמי משה רזיאל ואני רוצה לספר לכם את הסיפור שלי .
בפברואר 2018 שידרגתי תוכנית סלולרית בחברת סלקום ובמסגרתה החלפתי שני מכשירים וקיבלתי שלושה תמורתם . לאחר כעשרה חודשים בדצמבר 2018 החלטתי להתנתק מסלקום עקב התנהלות קלוקלת :
ראשית כל עניין הביטוח – הם אמרו לי לשלם 35 שח לכל מכשיר ואני שילמתי 70 שח עבור שני מכשירים . אחרי כשישה חודשים הם לא רצו לתקן את המכשירים למרות שתוך שישה חודשים שולם המחיר עליהם . וכמו כן היה לי ביטוח פרימיום שהוא ביטוח מתקדם לטענתם . בחלוף סיום התשלום התקלקלו שני המכשירים וכשפניתי אליהם ,כדי שיתקנו אותם נאמר לי שהם מדגם אל גי ואין מה לעשות עם זה וכמו כן שהמכשירים יש להם קוריוזיה .והם אפילו לא בדקו אותם .להזכירכם יש לי ביטוח פרימיום שלעניות דעתי אמור לכסות על מקרים מעין אלו . באחד מתוך שלושת המכשירים שהזכרתי למעלה התקלקל וכשבאתי אליהם הם אמרו שהמכשיר לא נקנה מהם.
דבר שני - נתנו לי מתנות והם אמרו שהם זה שלי ואם לא תיקח אותם זה כאילו אנחנו גנבנו אותם .החתימו אותי כביכול על המתנות אולם למעשה החתימו אותי על הטלפונים תוך ניצול העובדה שאני לא קורא טוב עברית .מה גם שהסכום לתשלום על המתנות הינו גבוה יותר מהשווי האמיתי של המתנות .
דבר שלישי – כשבאתי לאור האמור מעלה להתנתק , סירבו לקחת ממני ציוד חזרה והמשיכו לחייב אותי .רק לאחר שהבטחתי להם לשלם 30,000 שח , שלטענתם אני חייב להם הם התרצו לקחת את הציוד .עד שלקחו את הציוד הם המשיכו לחייב אותי למרות שניתקו אותי מכל השירותים והשאירו לי קו של שיחות נכנסות בלבד .
לאחרונה קיבלתי מכתב התראה ובו דרישה שלהם לשלם לי 30,000 שח .לאור האמור למעלה איני סבור כי אני אמור לשלם סכום זה .
אודה לכם באם תייעצו לי מה לעשות .
בתודה מראש ,
משה רזיאל .
| |
|
|
|
| 8/4/2019 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 12:52:00 |
| שלום רב משה,
ראשית, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין, בהקדם.
שנית, במקרה בו יש מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) הרי שרק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/4/2019 19:35 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2019 | | שעה: | 19:35:03 |
| קניתי לפטופ טוב ויקר של Dell לפני כשנתיים וחצי. אחרי חצי שנה התחיל בעיה: מדי פעם המסך היה מתחיל להבהב ואז הופך להיות שחור. אחרי כמה ימים עד שבועיים המסך היה חוזר לחיים.
החזרתי את הלפטופ פעמיים למעבדה של Dell בארץ (YaelSoft), פעם אחד החליפו לוח אם ופעם אחד את המסך כולו, אבל בשני המקרים זה לא עזר, אחרי זמן קרה אותו בעיה שוב. חשוב לציין שהבעיה מופיע מדי כמה חודשים ןלא כל הזמן, אני לא יכולה "להראות" את זה תמיד, אבל יש לי וידיאוים.
אחרי קריאה באנטרנט הבנתי שהבעיה מוכרת, להמון אנשים עם אותו לפטופ יש את אותו בעיה, ולא ברור בדיוק מה הגורם והתקון, כנראה שגם ב-Dell לא יודעים.
עכשיו האחריות נגמרה (לפני כחצי שנה) ונשארתי עם לפטופ שאני לא יכולה לסמוך עליו. אני יכולה להוכיח שדיווחתי את הבעיה בתוך האחריות וגם שהבעיה לא תוקנה.
קניתי לפטופ מהשורה הראשונה (ויקר מאוד) כך שלא יהיו לי בעיות, ונדפקתי. וזה עוד בנוסף לשעות הרבים שלקח לי להביא ולהחזיר את הלפטופ למעבדה, קריאה באנטרנט, שיחות עם שירות לקוחות, ואת הימים שלא יכולתי לעבוד כי לא היה לי מחשב.
חשוב לציין שקניתי את המחשב בהולנד בחנות שפשטה רגל נאז, והייתי צריכה להעביר את האחריות לארץ כדי שיתפלו בזה פה.
אשמח מאוד לייעוץ לגבי מה אפשר לעשות. תודה! | |
|
|
|
| 8/4/2019 12:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 12:11:56 |
| שלום רב אנה,
הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/4/2019 19:27 |
Lior Bitton |
 | | מחבר: | Lior Bitton (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2019 | | שעה: | 19:27:48 |
| היי , רכשתי מוצר לרכב אשר יש עליו שישה חודשי אחריות . (נורות טורבו לד)
לאחר שלושה חודשים המוצר הפסיק לעבוד.
שוחחתי עם בעל החנות בטענה שהבעלים של החנות הוחלפו אך שם החנות נשאר אותו הדבר.
הוצגה קבלה לבעל החנות אשר מראה שקיימת אחריות למוצר למשך שישה חודשים.
בעל החנות אמר שהוא יבדוק את העניין עם הבעלים הקודמים ויחזור אליי עם תשובה.
כבר שבוע שבעל החנות מסנן את ההודעות שלי , לא מעוניין לענות אלא להתחמק.
מה אפשר לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 8/4/2019 12:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 12:07:44 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית, במקרה בו התחלפו הבעלים, משמע כי מדובר באישיות משפטית אחרת, מכאן שאין יריבות בניכם.
תנסה לברר מולם אם נעשה בירור מול הבעלים הקודמים כפי שהובטח לך. | |
|
|
|
| 6/4/2019 18:28 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2019 | | שעה: | 18:28:45 |
| היי, האם יש הגבלה של סכום בגיפט קארד? זאת אומרת שאם למשל יש לי 5 או 6 אלף שקל בגיפטים אני יכול לקנות עם כל הסכום?, דבר שני קניתי הרבה גיפטים של 50 שקל כל אחד האם יהיה לי בעיה לרכוש עם זה מוצרים?
והאם בגיפט קארד יכולים לתת לי 50 אחוז מהעסקה?
האם אני מבטל את העסקה לאחר ששולמה באמצעות גיפט קארד האם מביאים לי זיכוי לחנות, לגיפט, או שאפשר לבקש מזומן?
אודה לתשובה
| |
|
|
|
| 8/4/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 12:06:54 |
| שלום רב מאור,
השאלות כלליות, עליך לבדוק את מדיניות של בית העסק.
לעניין השאלה האחרונה- לא ציינת מתי נרכש הכרטיס? מתי מומש? מהו המוצר שנרכש באמצעות הכרטיס?מה המדיניות של בית העסק?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תגיש פניה באתר המועצה לצרכנות בצירוף העתק מצילום הכרטיסים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/4/2019 19:27 |
Lior Bitton |
 | | מחבר: | Lior Bitton (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2019 | | שעה: | 19:27:32 |
| היי , רכשתי מוצר לרכב אשר יש עליו שישה חודשי אחריות . (נורות טורבו לד)
לאחר שלושה חודשים המוצר הפסיק לעבוד.
שוחחתי עם בעל החנות בטענה שהבעלים של החנות הוחלפו אך שם החנות נשאר אותו הדבר.
הוצגה קבלה לבעל החנות אשר מראה שקיימת אחריות למוצר למשך שישה חודשים.
בעל החנות אמר שהוא יבדוק את העניין עם הבעלים הקודמים ויחזור אליי עם תשובה.
כבר שבוע שבעל החנות מסנן את ההודעות שלי , לא מעוניין לענות אלא להתחמק.
מה אפשר לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:59:41 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית, במקרה בו התחלפו הבעלים, משמע כי מדובר באישיות משפטית אחרת, מכאן שאין יריבות בניכם.
תנסה לברר מולם אם נעשה בירור מול הבעלים הקודמים כפי שהובטח לך. | |
|
|
|
| 8/4/2019 10:30 |
חן לשר |
 | | מחבר: | חן לשר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 10:30:00 |
| | למה ריבונו של עולם איני מקבל מענה רלוונטי לפניותיי והבהרותיי אליכם במיילים ולא אחת , האם נציג שלכם לא יכול ליצור עמי קשר חד פעמי , קשה לתקשר מולכם , אתם נותנים תשובות לקוניות ולא למה שהתעקשתי לברר ? | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:49:18 |
| שלום רב חן,
פניה מספר 78409- לא קיימת אצלנו במערכת, האם את בטוחה שפנית למועצה הישראלית לצרכנות? | |
|
|
|
| 6/4/2019 18:28 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2019 | | שעה: | 18:28:33 |
| היי, האם יש הגבלה של סכום בגיפט קארד? זאת אומרת שאם למשל יש לי 5 או 6 אלף שקל בגיפטים אני יכול לקנות עם כל הסכום?, דבר שני קניתי הרבה גיפטים של 50 שקל כל אחד האם יהיה לי בעיה לרכוש עם זה מוצרים?
והאם בגיפט קארד יכולים לתת לי 50 אחוז מהעסקה?
האם אני מבטל את העסקה לאחר ששולמה באמצעות גיפט קארד האם מביאים לי זיכוי לחנות, לגיפט, או שאפשר לבקש מזומן?
אודה לתשובה
| |
|
|
|
| 8/4/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:41:32 |
| שלום רב מאור,
השאלות כלליות, עליך לבדוק את מדיניות של בית העסק.
לעניין השאלה האחרונה- לא ציינת מתי נרכש הכרטיס? מתי מומש? מהו המוצר שנרכש באמצעות הכרטיס?מה המדיניות של בית העסק?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תגיש פניה באתר המועצה לצרכנות בצירוף העתק מצילום הכרטיסים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 5/4/2019 23:58 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 23:58:13 |
| האם לגיטימי להתנות ישיבה בבית קפה (ללא הזמנת מקום) ברכישה של סכום מסויים במינימום לאדם?
לדוגמא: 35₪ הזמנה לאדם מינימום על מנת להתיישב במקום. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:16:24 |
| שלום רב דנה,
ככלל, בית העסק קובע את התנאים שלו לפי שיקול דעתו, ולצרכן קמה הזכות לבדוק את כדאיות העסקה. | |
|
|
|
| 4/4/2019 13:28 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 13:28:46 |
| | דיברתי עם הדס בנוגע לביטול עסקה של אזרח ותיק - רכשנו מוצר חשמלי שמתריע על נפילות - ורציתי לוודא שניתן לבטל עסקה עד 4 חודשים לאזרח ותיק גם אם כבר נעשה שימוש במוצר? (הדס הנחתה אותי להעבער מכתב עם ציון סעיף 14ג1 וקיבלתי סירוב מבית העסק) | |
|
|
|
| 7/4/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 14:39:56 |
| שלום רב יהודה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק,דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה בבית הצרכן או עסקה שבוצעה בבית העסק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בהתאם לתנאים הקבועים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקה טלפונית או בעסקת רוכלות (בבית הצרכן) אשר נעשה מול אזרח וותיק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 4 חודשים. | |
|
|
|
| 7/4/2019 23:04 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 23:04:53 |
| | העסקה אכן נערכה מרחוק (טלפונית) ואני מכיר את הסעיף בחוק, רק לא ציינתם מה הדין אם כבר נעה שימוש במוצר - זה החלק אותו אני רוצה לוודא. | |
|
|
|
| 8/4/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 10:33:59 |
| עקרונית סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובעים כי:
"...
(ג) בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית."
ובלבד שהצרכן יעמוד בתנאים הקבועים בסעיף 14ג(ד) כדלקמן:
"... הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית. "
מכאן, שלכאורה קמה לך הזכות לבטל את העסקה הגם אם נעשה שימוש במוצר בניכוי דמי הביטול -5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, לפיכך
, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין.
היה ואתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/4/2019 11:27 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 11:27:23 |
| שלום רב,
לפני כשנה ב25.4.2018 כאשר עדיין הייתי מנויה בפלאפון התקלקל לי המכשיר וניגשתי למרכז שירות בחיפה לתקן אותו. במקום לשלם סכום גבוהה לתיקון הציעו לי לשלם סכום נמוך יותר במסגרת הביטוח שלהם- כלומר אני מתחייבת לשנה של ביטוח - 35 שקלים בחודש.
לאחר חודשיים בערך התנתקתי מפלאפון ועברתי לחברה אחרת, כך שכרגע אני משלמת לפלאפון רק על הביטוח הזה. היום התקשרתי לברר כמה זמן נותר לי להתחייבות ונאמר לי להפתעתי שמועד התשלום האחרון הוא ה25.10.2019. למיטב זכרוני אני חתמתי לשנה ולא לשנה וחצי כמו שהם טוענים, אממה כשביקשתי שישלחו לי את המסמך עליו חתמתי והתחייבתי לתוכנית, הנציגה לא מצאה אותו. הייתי איתה 20 דקות על הקו בזמן שחיפשה. אמרתי לה שהוחתמתי במרכז השירות בחיפה, היא אמרה שהם יצרו איתם קשר ויחפשו את המסמך ויצרו איתי קשר שבוע הבא.
אני לצערי לא שמרתי את החוזה שחתמתי עליו כנראה.. כי אני לא מוצאת אותו.
השאלה, במידה והם לא מוצאים את החוזה- האם באפשרותי לטעון שאני לא מחוייבת אליהם? כיצד אני עושה זאת? דרך בית משפט? אשמח לעזרה. תודה | |
|
|
|
| 7/4/2019 18:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 18:11:45 |
| שלום רב גל,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני אל בית העסק, בכתב לבירור העניין ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/4/2019 00:27 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 00:27:18 |
| שלום,
רכשתי אוזניות אלחוטיות לפני כחצי שנה. וקיבלתי אחריות לשנה.
פניתי השבוע אל הסניף שבו רכשתי את האוזניות על מנת לממש את האחריות משום שאחת מהאוזניות הפסיקה לפתע לעבוד.
בסניף ניסו לאמת את הקניה, ואכן הפרטים האישיים שלי והקבלה מופיעה במערכת, בקבלה מצויין שרכשתי את אותו סוג אוזניות אבל בצבע אחר.
טענתי בפניהם שהם כנראה טעו בזמנו, בתגובה הסבירו לי שלא ייתכן כי אחרת הייתה נוצרת טעות בספירת מלאי של המוצרים שהם מבצעים באופן תמידי, ומכיוון שהם לא נתקלו בטעות אז לא יתכן שהמי שמכר לי את האוזניות טעה.
ביקשתי שיצרו קשר עם המוקד הארצי. אחרי שהמוכרן יצר קשר מול שירות הלקוחות הארצי הוא הסביר לי שזו בעיה שלי שלא הסתכלתי בקבלה אחרי הקניה שרשום שהמוצר הוא בצבע אדום ולא כחול, ולכן הם לא מוכנים להחליף את המוצר.
האם זו בעיה שלי? (אגב, זרקתי את האריזה ואת הניירת)
מה עלי לעשות במקרה כזה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 7/4/2019 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 18:01:35 |
| שלום רב מנחם,
הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף המסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/4/2019 19:17 |
מתוסכלת |
 | | מחבר: | מתוסכלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 19:17:16 |
| במסגרת היותנו חלק מקבוצת רכישה ב-20.3.19 הופנינו לספק מטבחים וישבנו עם מעצבת שעיצבה לנו מטבח בו אנו מעוניינים. וראו זה פלא הספק דורש את כל התשלום על המטבח גם אם בתשלומים ולא מוכן לקבל תשלום לפי ההתקדמות(אנחנו בולעים הרבה צפרדעים במשך 3.5 שנים עם הפרויקט ועכשיו זה..).
השאלה האם להיות לחיצים ולשלם לו את כל התשלום האם זה קביל כי נתנו מקדמה של 3000 ש"ח.
היות ואנחנו לא מעוניינים לשלם את כל התשלום גם אם בתשלומים אלא רק עפ"י התקדמות.
אשמח לעצתכם
מתוסכלת | |
|
|
|
| 7/4/2019 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 17:41:22 |
| שלום רב,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 4/4/2019 19:15 |
מתוסכלת |
 | | מחבר: | מתוסכלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 19:15:34 |
| במסגרת היותנו חלק מקבוצת רכישה ב-20.3.19 הופנינו לספק מטבחים וישבנו עם מעצבת שעיצבה לנו מטבח בו אנו מעוניינים. וראו זה פלא הספק דורש את כל התשלום על המטבח גם אם בתשלומים ולא מוכן לקבל תשלום לפי ההתקדמות(אנחנו בולעים הרבה צפרדעים במשך 3.5 שנים עם הפרויקט ועכשיו זה..).
השאלה האם להיות לחיצים ולשלם לו את כל התשלום האם זה קביל כי נתנו מקדמה של 3000 ש"ח.
היות ואנחנו לא מעוניינים לשלם את כל התשלום גם אם בתשלומים אלא רק עפ"י התקדמות.
אשמח לעצתכם
מתוסכלת | |
|
|
|
| 7/4/2019 17:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 17:36:29 |
| שלום רב,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם.
| |
|
|
|
| 4/4/2019 16:40 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:40:35 |
| רכשתי כרטיסים להופעה בארץ, וחברת איוונטים גבתה ממני 10 שקלים עבור דמי משלוח - למרות שמדובר בכרטיסים דיגיטליים שאותם אני מורידה מהאזור האישי באתר. אפילו משלוח של מייל אין פה...
גבו ממנו גם 5 שקלים לכרטיס דמי טיפול - למרות שהזמנתי את הכרטיסים בעצמי באתר
אני יודעת שחל איסור על כך בקולנוע. האם מה שהם עשו חוקי? | |
|
|
|
| 7/4/2019 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 17:31:59 |
| שלום רב ליאת,
האם המחיר ששילמת הינו מחיר הכולל את כל ההוצאות שאת מתארת?
האם קראת את התקנון בטרם ביצעת את העסקה?
עקרונית, סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו "המחיר הכולל", כדלקמן:
"17א. בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
על כן, יש לעיין בתקנון החברה ולאחריו לפנות אל החברה לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 4/4/2019 16:23 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:23:50 |
| היי,
רציתי לדעת האם רישום לקורס רפואה משלימה נחשב עסקה לתקופה קצובה.
תודה,
רוני | |
|
|
|
| 7/4/2019 17:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 17:20:35 |
| שלום רב רוני,
עקרונית, סעיף 13א(א)(3) בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי עסקה לתקופה קצובה, כדלקמן:
"עסקה לתקופה קצובה" – כל אחת מאלה:
(1) עסקה לתקופה מסוימת לרכישת טובין או שירותים;
(2) עסקה שבה, בתקופה מסוימת, נרכשים טובין או שירותים במחיר מוזל או שניתנת הטבה אחרת בעבורם, בין אם העסקה עצמה היא לתקופה בלתי מסוימת ובין אם היא לתקופה מסוימת, למעט עסקה שבמהלכה, לתקופה מוגבלת ובלא כל תנאי, הוזיל העוסק את מחיר הטובין או השירותים, או הציע הטבה אחרת;
(3) עסקה הקשורה לעסקה אחרת, כך שהמחיר בעבור רכישת טובין או שירותים בעסקה אחת מושפע, לתקופה מסוימת, מהמחיר המשולם בעסקה האחרת או משפיע עליו;"
על כן, אני, מציעה כי תגיש בקשת יעוץ באתר המועצה לצרכנות בצירוף ההסכם, בכדי לענות לשאלתך . | |
|
|
|
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:23:43 |
| שלום,
נתקלתי היום בכמה חנויות המוכרות אביזר מין תחת הכותרת "קונדום", למרות שאותו אביזר לא מונע מחלות מין או הריון, וללא הבהרה. האם לא מדובר בהטעיה מסוכנת?
לדוגמא:
https://www.wallashops.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%A8%D7%98%D7%98-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%9E%D7%95%D7%A8/pi7up237 | |
|
|
|
| 7/4/2019 17:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 17:19:24 |
| שלום רב סמדר,
תוכלי לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור, במשרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx
| |
|
|
|
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 16:23:40 |
| היי,
רציתי לדעת האם רישום לקורס רפואה משלימה נחשב עסקה לתקופה קצובה.
תודה,
רוני | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:59:26 |
| שלום רב רוני,
עקרונית, סעיף 13א(א)(3) בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי עסקה לתקופה קצובה, כדלקמן:
"עסקה לתקופה קצובה" – כל אחת מאלה:
(1) עסקה לתקופה מסוימת לרכישת טובין או שירותים;
(2) עסקה שבה, בתקופה מסוימת, נרכשים טובין או שירותים במחיר מוזל או שניתנת הטבה אחרת בעבורם, בין אם העסקה עצמה היא לתקופה בלתי מסוימת ובין אם היא לתקופה מסוימת, למעט עסקה שבמהלכה, לתקופה מוגבלת ובלא כל תנאי, הוזיל העוסק את מחיר הטובין או השירותים, או הציע הטבה אחרת;
(3) עסקה הקשורה לעסקה אחרת, כך שהמחיר בעבור רכישת טובין או שירותים בעסקה אחת מושפע, לתקופה מסוימת, מהמחיר המשולם בעסקה האחרת או משפיע עליו;"
על כן, אני, מציעה כי תגיש בקשת יעוץ באתר המועצה לצרכנות בצירוף ההסכם, בכדי לענות לשאלתך .
| |
|
|
|
| 4/4/2019 15:30 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 15:30:50 |
| שלום, האם החוק להגנת הצרכן מגן גם מפני ספרים ומעצבי שיער?
שבוע שעבר שילמתי 1,400 ₪ לגוונים ומשיכת קרטין שהייתה אמורה להטיב עם השיער ולא לשנות ולא להחליק את התלתלים. התוצאה הייתה שיער שרוף, לא מתולתל ולא חלק פשוט חוטים שרופים. האם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:50:37 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, אולם השירות המדובר אינו נמנה ברשימה.
בנוסף, ניתן לפנות אל בית העסק לבירור העניין, אולי ימצא פתרון ולאחריו, תוכלי לשקול תביעה בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 4/4/2019 15:22 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2019 | | שעה: | 15:22:20 |
| | שלום, באתי שבוע לאחר שבוע להחזיר מוצר - אבקת קקאו - לחנות עם הקבלה שלה ללא פגם במוצר, וסירבו לקבל את המוצר ולהעניק לי זיכוי בטענה שהחנות לא מקבלת מוצרים שאינם כשרים לפסח. (אנחנו כרגע שבועיים לפני פסח). לא היה כתוב על הקבלה שום דבר בנוגע למוצרי כשל"פ. בקבלה מופיעים תנאי מדיניות ההחזרה הרגילים ועליהם הסתמכתי, בלא יודעין, להגיע לקבל את הזכות לה אני זכאי. אשמח למענה האם מותר לחנות להתנהל כך, והאם זה מופיע בחוק, ובנוסף המנהל אמר שהוא החליט שזה ככה, האם מותר לו על דעת עצמו( בהנחה שזה לא מופיע בחוק) להחליט על מדיניות החזרת המוצרים? תודה רבה | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:42:22 |
| שלום רב אורי,
האם קיים שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, עם זאת בתקנות מפורטות גם מוצרים שבהם אין זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מוצרי מזון.
על כן, עליך לעיין במדיניות של בית העסק.
היה ובקבלה צוין אחרת, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
| |
|
|
|
|