| 7/4/2019 15:08 |
יפתח |
 | | מחבר: | יפתח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 15:08:24 |
| שלום רב,
ביצעתי עסקת התקשרות עם אספרסו קלאב לשנה. אציין שלפני כן היתה לי עסקה לשנתיים, שבעטיה קיבלתי מכונה. לאחר מכן הם שאלו אם ברצוני לחדש ואמרתי כן. עברו מעל 14 ימים, אך טרם ביקשתי מהם לשלוח לי קפסולות של קפה(ההסכם הוא שמשלמים כל חודש ל12 חודשים ומגיע מספר מסוים של קפסולות קפה ומשלוחים תמורת התשלום, כמו גם הרחבת אחריות למכונה וכו'). אני טוען שגם לא קבלתי מוצר, וגם יש לי זכות לבטל את העסקה. הם טוענים שלא. מי מהצדדים צודק? האם זו עסקה מתמשכת? | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:16:43 |
| יפתח שלום רב,
על פניו, מדובר בעסקה מתמשכת.
על פי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה מתמשכת בכל עת.
העוסק מצידו, רשאי לקבוע דמי ביטול בעת ביטול העסקה המתמשכת, אך חל עליו איסור למנוע את הביטול באופן מוחלט.
על כן, יש לבחון האם מצוין בהסכם תנאי ביטול והאם בית העסק עומד בתנאים אלו. | |
|
|
|
| 7/4/2019 14:29 |
יו"ש |
 | | מחבר: | יו"ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 14:29:37 |
| | הזמנתי תחפושות מאליאקספרס לפורים ושילמתי על משלוח מהיר כדי שיגיע בזמן. המוכר, במקום שלוח בדרך ששילמתי עליה, שלח בדרך הזולה ואיתית, וכתוצאה, המלשוח הגיע רק בשבוע שעבר. חברת האשראי אומרת שמכיון שזה כבר הגיע, הם לא יכולים להתערב ובאליאקספרס לא איכפת להם כי מצידם הגיע המשלוח ולא איכפת להם מהאיחור. | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:04:58 |
| שלום רב,
בעניין זה עליך לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה.
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מול חברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, ואם לאו, קיים קושי לפעול מול חברות חוץ ולאכוף עליהן את הדין. | |
|
|
|
| 7/4/2019 13:43 |
תומר רצון |
 | | מחבר: | תומר רצון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 13:43:02 |
| היי,
במהלך חודש יולי 2017 נפשתי במלון קראון פלאזה.
במהלך החופשה בוצעו שיפוצים בקומה מעליי ועקב תלונתי קיבלתי שובר לחופשה חוזרת.
בידי שובר של המלון למימוש ההטבה ואורכה לשנת 2019 עקב הולדת בני.
כיום מסרבים לממש את הזיכויי שניתן מסיבות שצריך לצרף שוברשלטענתם נשלח אליי בעבר.
מעולם לא דובר על שוברנראה שמנסים להתנער ממימוש החופשה.
כמובן שבידי מסמכים וצילומים של השיפוצים והתחייבות המלון לפיצויי.
אבקש עזרתכם בנידון. | |
|
|
|
| 10/4/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:36:57 |
| תומר שלום רב,
היה ויש בידך תיעוד כי הובטחה לך חופשה ואילו עכשיו ישנה התנייה חדשה לצורך מימוש הפיצוי, אז מדובר בהפרת הסכם הפיצוי, לכאורה.
יש להעביר לבית העסק פנייה מסודרת בכתב, ולציין את ההסכמות שהושגו, וכן את העובדה כי התנאי הנוגע לשובר מעולם לא הוצג לך וכן ממילא לא נשלח אליך שובר כשלהו.
במקביל, אתה מוזמן להעביר פנייה למועצה בצירוף כל האסמכתאות שברשותך. | |
|
|
|
| 7/4/2019 13:25 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 13:25:28 |
| קניתי מזרוני ויסקו חדשים, כשקניתי אותם לא נאמר לי שחומר הויסקו הוא חומר שצובר חום גוף רב וכשקמים בבוקר הוא חם. יש מזרונים מסתבר שמוסיפים להם ג'ל או טכנולוגיה כדי לקרר.
אני רוצה להחליף את המזרונים אך הורדתי את הניילון ולטענת החנות אני צריך לשלם 300 ש"ח למזרון,בשביל לשים ניילונים חדשים. נאמר לי כך בקנייה אבל לא נאמר לי שהמזרון מתחמם ולכן אני רוצה להחליף אותו. האם אפשר לחייב אותם להחליף לי את המזרונים ללא עלות? מהסיבה שאני לא מחליף סתם ללא סיבה.. | |
|
|
|
| 10/4/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:34:41 |
| רונן שלום רב,
אין תשובה חד משמעית שלאלתך.
היה ונעשה שימוש במוצר, גם אם שימוש מינימאלי, תקנות ביטול עסקה לא יחולו, ועל כן, נושא ההחלהפ נתון לשיקול דעת בית העסק.
היה ואתה טוען כי בוצעה הטעיה לגבי תכונות המוצר, יש לבסס את הטענה לפיה בית העסק הטעה אותך, ובכך לדרוש את ביטול העסקה או החלפת המוצר במוצר התואם לתכונות שנמסרו על ידי בית העסק, וזאת בהתאם להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:44 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:44:17 |
| בהמשך לשאלה ששאלתי, חתמתי עח הסכם טיפול קוסמטי וביקשתי לבטלו לאחר 4 ימים..
בהסכם שחתמתי כתוב "במקרים בהם הלקוח מבקש להפסיק טיפול.. הלקוח רשאי לבטל את ההסכם.. ויקבל החזר כספי בקיזוז המוצרים והטיפולים שקיבל לפי מחיר המחירון שלהם כמופיע במשרדי החברה....."
אציין שוב שלא הציגו בפניי את המחירון בשלב התשלום והחתימה.
כמו כן כתוב בהסכם " עם חתימה על הסכם זה מוותר הלקוח על כל טענה/דרישה/תביעה כנגד החברה.."
אשמח להמשך תשובתכם האם יש עדיין עניין שאוכל לדרוש החזר כספי שונה ממה שהם הסכימו לתת?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 10/4/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:30:21 |
| מירב שלום רב,
היה ולא הוצג תמחור של אותם מוצרים והדבר לא מצוין בהסכם ייתכן ויש לבחון טענה להטעיה בנוגע לתמחור ולעלות המוצר ולדמי הביטול בהתאם. | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:29 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:29:04 |
| שלום ,ב31.3.19 שאלתי :
יש ברשותנו תו קניה בתופקו היה עד 31.12.18 .
אם רשת מגה חייבת להחליף לתו קניה של תוקף אחר ?
בתו קניה לא רשום תאריך הנפקה , רק תוקף בלבד .
קיבלתי מענה הבא :
מאיה שלום רב,
על פי הוראות הדין, תוקפו של תו קנייה יהיה לא פחות מחמש שנים.
על כן, היה והתו התקבל על ידכם לפני פחות מחמש שנים, הרי שעל בתי העסק להאריך את תוקפו.
כמו כן, אי ציון תאריך ההנפקה של התו מהווה הפרה שלכאורה, של הוראות הרשות לסחר הוגן.
מצ"ב קישור להנחיות הרשות, יש לשים לב לסעיף 4 להנחייה:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/S20150044950.pdf
*** הבעיה שחברת אלון ריבוע הכחול נרכשה כבר ומשם אין שום מענה לגבי תווי קניה שהפיקו אלון ריבוע כחול לפני הרכישה .בנוסף התברר שתווים של מגה מקבלים רק ורק ברשת מגה בלבד ,שנרכשה על ידי יינות ביתן ואין להם עכשיו שום אחריות לגבי התווים האלו .
מה ניתן לעשות ולמי לפנות כדי לדרוש את המענה לגבי תו קניה והחלפתו או כל הפתרון אחר .כי בזמנו לפני הרכישה באלון ריבוע כחול משכו את הזמן כדי לתת מענה או להחליף את התו.
במגה עצמה לא יודעים שום דבר לגבי הערכת התוקף ל5 שנים של התווים .
המצב לא ברור בכלל.
אשמח לעזרתכם .תודה | |
|
|
|
| 10/4/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:11:45 |
| מאיה שלום רב,
את מוזמנת הלגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע לך בבירור יותר מעמיק של הנושא. | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:09 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:09:13 |
| רכשתי שירות שכולל אחריות ושירות תיקונים ומשלוח מסנן לבר המים שהיה ברשותי. אני אמור לקבל מסנן עד הבית פעם בחצי שנה. התשלום הוא חודשי בסכום קבוע שעולה אחרי חצי שנה (קיבלתי "הנחה" לחצי שנה ראשונה).
לא הסבירו לי לגבי זכות ביטול ולא שלחו לי סיכום עסקה למייל. המסנן הגיע אחרי יומיים והתקנתי אותו. אחרי שבועיים הגיע סיכום עסקה וראיתי שכתוב שאם ארצה להתנתק משירות האחריות אצטרך לשלם להם את עלות המסנן פחות מה ששילמתי תשלום חודשי עד הניתוק (כל פעם שמקבלים מסנן חדש הסכום מתעדכן(. אם הייתי יודע שזו עלות של התנתקות לא הייתה מתחבר אליהם, אך בגלל ששלחו לי את סיכום העסקה רק אחרי שחיברתי את המסנן עשיתי חשבון שלא כדאי לי בכלל להתנתק למשך כמעט שנה עד שאכסה את מחיר המסנן בתשלומים החודשיים. זה הרגיז אותי מאוד ופניתי אליהם אך לא עזר כלום. אמרו לי שאני לא יכול לבטל עסקה כי עברו מעל 14 יום, ולא יכול להתנתק בלי לשלם עבור המסנן.
שאלתי- האם הם יכולים לגבות כזה סכום גדול על התנתקות למרות שאמרו לי כמה אשלם את אתנתק רק שבועיים אחרי השיחה בה הצטרפתי? | |
|
|
|
| 10/4/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:10:46 |
| יוסי שלום רב,
על פניו, ניתן להעלות טענה להפרה של הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף קובע כי על בית העסק לשלוח טופס גילוי נאות, הכולל את תנאי הביטול של העסקה, בסמוך לביצוע העסקה.
היה והטופס לא נשלח בסמוך, אלא לאחר שכבר למעשה לא ניתן היה לחזור מהעסקה, והמידע הוסתר, לכאורה, מהצרכן במהלכה, הדבר לכשעצמו מעלה חשש לפרה של הוראות הדין ויכול לאפשר את הביטול.
יש להעביר לבית העסק בכתב את האמור לעיל, ולציין כי המידע לא נמסר טרם ביצוע העסקה, וכי משהוסתר פרט מהותי בנוגע לעסקה מהצרכן, הדבר עומד בניגוד להוראות סעיף 14ג וכן בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
| 7/4/2019 12:09 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:09:06 |
| רכשתי שירות שכולל אחריות ושירות תיקונים ומשלוח מסנן לבר המים שהיה ברשותי. אני אמור לקבל מסנן עד הבית פעם בחצי שנה. התשלום הוא חודשי בסכום קבוע שעולה אחרי חצי שנה (קיבלתי "הנחה" לחצי שנה ראשונה).
לא הסבירו לי לגבי זכות ביטול ולא שלחו לי סיכום עסקה למייל. המסנן הגיע אחרי יומיים והתקנתי אותו. אחרי שבועיים הגיע סיכום עסקה וראיתי שכתוב שאם ארצה להתנתק משירות האחריות אצטרך לשלם להם את עלות המסנן פחות מה ששילמתי תשלום חודשי עד הניתוק (כל פעם שמקבלים מסנן חדש הסכום מתעדכן(. אם הייתי יודע שזו עלות של התנתקות לא הייתה מתחבר אליהם, אך בגלל ששלחו לי את סיכום העסקה רק אחרי שחיברתי את המסנן עשיתי חשבון שלא כדאי לי בכלל להתנתק למשך כמעט שנה עד שאכסה את מחיר המסנן בתשלומים החודשיים. זה הרגיז אותי מאוד ופניתי אליהם אך לא עזר כלום. אמרו לי שאני לא יכול לבטל עסקה כי עברו מעל 14 יום, ולא יכול להתנתק בלי לשלם עבור המסנן.
שאלתי- האם הם יכולים לגבות כזה סכום גדול על התנתקות למרות שאמרו לי כמה אשלם את אתנתק רק שבועיים אחרי השיחה בה הצטרפתי? | |
|
|
|
| 10/4/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:09:08 |
| יוסי שלום רב,
הסעיף קובע כי על בית העסק לשלוח טופס גילוי נאות, הכולל את תנאי הביטול של העסקה, בסמוך לביצוע העסקה.
היה והטופס לא נשלח בסמוך, אלא לאחר שכבר למעשה לא ניתן היה לחזור מהעסקה, והמידע הוסתר, לכאורה, מהצרכן במהלכה, הדבר לכשעצמו מעלה חשש לפרה של הוראות הדין ויכול לאפשר את הביטול.
יש להעביר לבית העסק בכתב את האמור לעיל, ולציין כי המידע לא נמסר טרם ביצוע העסקה, וכי משהוסתר פרט מהותי בנוגע לעסקה מהצרכן, הדבר עומד בניגוד להוראות סעיף 14ג וכן בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק.
| |
|
|
|
| 7/4/2019 12:08 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 12:08:39 |
|
|
|
| 10/4/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:08:39 |
| יוסי שלום רב,
יש להעביר לבית העסק בכתב את האמור לעיל, ולציין כי המידע לא נמסר טרם ביצוע העסקה, וכי משהוסתר פרט מהותי בנוגע לעסקה מהצרכן, הדבר עומד בניגוד להוראות סעיף 14ג וכן בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
| 7/4/2019 11:30 |
אלחי חדד |
 | | מחבר: | אלחי חדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 11:30:14 |
| שלום וברכה. לפני בערך חודש סגרנו עיסקה במטבחי זיו לגביי מטבח מסויים (אמורים לקבל את המטבח לעוד כשנתיים) ושילמנו מקדמה של 4500 שח. במהלך החודש השתנו כמה דברים ואנחנו רוצים לבטל את העסקה והחברה דורשת 10 אחוז דמי טיפול, כמו שכתוב בחוזה. אציין שעדיין לא ניסגרו שום חומרים וסוג העץ ועדיין כלום לא יצא לייצור והזמנה. האם הם יכולים לבקש ממני עשר אחוז או שאני צריך לשלם 5 אחוז או 100 של הנמוך מבניהם?
תודה | |
|
|
|
| 10/4/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:03:39 |
| שלום רב,
על פניו, על פי תקנות ביטול עסקה, כאשר לא הוחל בייצור, על בית העסק לגבות דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח.
היה וניתנו לכם שירותים נלווים כלשהם (עיצוב, תכנון, מדידה וכו') יש לבחון האם עלותם צוינה במפורש כאחוז ממחיר העסקה והאם מדובר בתשלום על שירותים אלו.
היה והנושא לא צויין במפורש, על פניו, ישנה הפרה לכאורה של הוראות הדין, ובמקרה זה יש לפנות לעוסק בכתב ולציין זאת ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 10/4/2019 08:33 |
נגה |
 | | מחבר: | נגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 08:33:49 |
| | שלום רב, רכשתי חטיף שנקראה "מאסטר ספירולינה". החטיף שוקל כ 50 גרם, ובתוכו 3000 מ"ג (קנה מידה תמוה אבל נעזוב את זה) ספירולינה בלבד. האם מותר לחטיף שרק 6 אחוזים ממנו הוא ספירולינה = מאסטר ספירולינה? חיפשתי הנחיות ברשת ולא מצאתי. תודה רבה. | |
|
|
|
| 5/4/2019 17:26 |
אפרת ג |
 | | מחבר: | אפרת ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 17:26:55 |
| שלום רב,
לפני יומיים, במהלך חופשה באילת, רכשתי באחת הרשתות מכשיר טלפון סלולרי. עם חזרתי למקום מגוריי ניגשתי לאחד מסניפי הרשת וביקשתי להחליף את המכשיר או לבטל את העסקה (יום וחצי לאחר ביצועה). לציין כי לא נעשה כל שימוש במכשיר.
נציג השירות מסר כי כל עיסקה שנעשתה בסניף אילת ניתן לבטל/לזכות/להחליף רק בסניף באילת. לציין כי הדבר לא נאמר לי בשום שלב של ביצוע הרכישה באילת.
פניתי לחברה על מנת לבדוק מה ניתן לעשות, והם הבהירו כי העיסקה תוכל להתבטל רק אם בעל כרטיס האשראי שבו התבצעה העיסקה יגיע לסניף באילת שיהיה נוכח במקום פיזית.
האם התנהלות זו תקינה¿
| |
|
|
|
| 7/4/2019 18:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 18:20:25 |
| שלום רב אפרת,
האם העסקה בוצעה מול זכיין?
האם המוצר חובר לחשמל? | |
|
|
|
| 7/4/2019 19:41 |
אפרת ג |
 | | מחבר: | אפרת ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 19:41:28 |
| מדובר בחברת בסט מובייל, שלה 41 סניפים ברחבי הארץ.
במעמד הרכישה לא נאמר לי או צויין אם מדובר בזכיין או לא.
לציין כי המוכר שאל אותי מספר פעמים היכן אני מתגוררת (רעננה) ואף צילם את תעודת הזהות שלי.
בשום שלב לא נאמר לי ששירות זיכוי/החלפה או ביטול אוכל לבצע רק בסניף אילת.
במוצר לא נעשה שום שימוש, לרבות חיבור לחשמל, והוא עדיין ארוז כפי שקיבלתי אותו במעמד הרכישה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 10:53:05 |
| האם המוצר נרכש ללא מע"מ?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
מכאן, שאם את עומדת בתנאים הקבועים בתקנות לכאורה קמה לך הזכות לבטל את העסקה, בכל אחד מסניפי בית העסק.
אולם, אם את מעוניינת בהחלפה, עליך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר, על מנת לבדוק את המדיניות שלו בעניין.
| |
|
|
|
| 10/4/2019 07:09 |
אפרת ג |
 | | מחבר: | אפרת ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 07:09:47 |
| המוצר נרכש באילת ללא מע"מ.
כמובן שאני מעוניינת בביטול העסקה וקבלת החזר בהתאם לסכום ששולם בפועל (פחות דמי הביטול הקבועים בחוק כפי שפירטת בהודעה קודמת).
רציתי רק לוודא האם החברה יכולה לקבוע כתנאי שביטול העסקה ייעשה אך ורק בסניף אילת ובמעמד בעל כרטיס האשראי? במקרה כזה האם אני יכולה להגיש נגדם תלונה בנושא, לאור העובדה שהדבר לא נאמר במעמד הרכישה? | |
|
|
|
| 5/4/2019 17:59 |
ארטור וייט |
 | | מחבר: | ארטור וייט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 17:59:02 |
| שלום, אני הייטקיסט שעובד בהוראה וגר בת"א.
אני מדי פעם מקבל בקבוקים משכן ומחזיר אותם תמורת פיקדון.
בזמן האחרון העובדים באמפם מתעמרים בי ובאנשים שבאים להחזיר בקבוקים ע"י זמני המתנה ממושכים (שעה ומעלה) ויחס מזלזל וצעקות וקריאות גנאי. לדוגמה סילקו אותי החוצה וביקשו שאחכה שם עם הבקבוקים למרות שרכשתי במקום מוצרים וסה"כ ביקשתי להחזרים עבור פיקדון. האם היחס הזה חוקי?
תאורטית אפשר להחזיר שם בקבוקים. מעשית זה נעשה קשה ומשפיל לעשות זאת. אמח כיום מרצה בפני כיתות של הייטקיסטים בעלי תואר ראשון או שני וקשה לי מאד עם היחס וכמו כן כואב לי לראות את ההתנהלות מול קשישות שזקוקות לכסף הזה ובאות ונאלצות להמתין שם מעל לשעה בזמן שמשרתים לקוחות אחרים שרוכשים מוצרים. מעין שביטה איטלקית מרושעת. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:13:07 |
| שלום רב ארטור,
לעניין הטענה כי:
"...יחס מזלזל וצעקות וקריאות גנאי. לדוגמה סילקו אותי..."- עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני לשון הרע/הוצאת דיבה.
בכל מקרה, ניתן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/4/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 15:25:54 |
| הי
אנא צור קשר- rakefet@consumers.org.il | |
|
|
|
| 8/4/2019 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 15:26:07 |
| הי
|
|
|
| 8/4/2019 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 15:26:18 |
| הי
|
|
|
| 7/4/2019 10:50 |
כרמית אקון |
 | | מחבר: | כרמית אקון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 10:50:11 |
| חשוב לציין שלא נאמרה לי מילה וחצי מילה על כך שהמשקוף מגיע לא צבוע.
לפני מספר דקות שוחחתי עם מירב נציגה מסניף כרמיאל שאמרה שמשקוף צבוע לוקח להזמין חודש ימים.
כתגובה עניתי לה שחבל שלא ידעו אותי מראש ואני הייתי עושה את השיקולים שלי באם להזמין.
אבקש לדעת האם אני יכולה לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 8/4/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:16:54 |
| שלום רב כרמית,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
מכאן, שלכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, שבמקרה בו ההטעיה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, תנסי לפנות אל בית עסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 7/4/2019 10:48 |
כרמית אקון |
 | | מחבר: | כרמית אקון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 10:48:50 |
| לפני מספר ימים רכשתי דלת סטנלי בחברת רב בריח סניף כרמיאל.
הדגם שהזמנתי היה שהצד הפנימי לבן חלק והצד החיצוני עם פסי ניקל.
ביום שישי לאחר התקנת הדלת נוכחתי לדעת שמשני צידי הדלת יש פסי ניקל ושהמשקוף של הדלת הגיע לא צבוע. כלומר מגולוון.
כששאלתי את המתקין מדוע המשקוף לא צבוע הוא אמר לי שככה זה מגיע ושאני צריכה לצבוע את המשקוף.
חשוב לציין שלא נאמרה לי מילה וחצי מילה על כך שהמשקוף מגיע לא צבוע.
לפני מספר דקות שוחחתי עם מירב נציגה מסניף כרמיאל שאמרה שמשקוף צבוע לוקח להזמין חודש ימים.
כתגובה עניתי לה שחבל שלא ידעו אותי מראש ואני הייתי עושה את השיקולים שלי באם להזמין.
אבקש לדעת האם אני יכולה לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 8/4/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:11:27 |
| שלום רב כרמית,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
מכאן, שלכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, שבמקרה בו ההטעיה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, תנסי לפנות אל בית עסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 7/4/2019 10:07 |
אלי קול |
 | | מחבר: | אלי קול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 10:07:50 |
| שלום רב, רכשתי באינטרנט כרטיס טיסה באל על הלוך חזור ליעדים שונים דרך אתר של סוכנות תיירות ישראלית. להקדמת הטיסה חזור ביולי 2019 בשבוע מבקשת הסוכנות כ 340 $ בשעה שהכרטיס עולה גם היום 440 $. בתנאים הם רשמו ששינויים יהיו לפי תעריף הסוכנות.
האם זה סביר וחוקי לדרוש תשלום נוסף כזה?
3/4/2019 14:27המועצה לצרכנות
re:שינוי מועד טיסה
4/4/2019 16:06אלי קול
re:re:שינוי מועד טיסה
re:re:שינוי מועד טיסהמחבר:אלי קול (לשליחת דואר אלקטרוני)תאריך:04/04/2019שעה:16:06:04פרטים נוספים: הרכישה בוצעה בדצמבר והכרטיס לחזור שמבוקש להקדמה הוא ליולי הקרוב.בהסכם רשום על כל ההזמנות חלים דמי שינוי או ביטול...בהתאם לתעריפים המתחייבים ע"י אמסלם תיירות ונופש בע"מ המשתנים ממוצר למוצר... כך הם יכולים לקבוע מחיר כראות עיינם ודורשים תוספת לכרטיס חזור שכבר שולם במלואו של 340 $ בשעה שמחיר הכרטיס באל על ליום השינוי 440 $ השאלה האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 8/4/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:50:39 |
| שלום רב אלי,
ככלל, הסכמים יש לקיים. | |
|
|
|
| 7/4/2019 09:46 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 09:46:29 |
| | שלום. יש לי ילד בן 3. רשום לגן פרטי. לאחרונה יש לנו בעיות כספיות. התשלום של חודש שעבר חזר. אני עדיין חייבת לגננת עבור חודש שעבר. בתחילת החודש הנוכחי הוצאתי את הילד מהגן מחוסר נעימות כלפי הגננת במחשבה שאם הוא לא יהיה בגן, לא אצטרך להמשיך לשלם, אלא רק עבור חודש שעבר. לפני מספר ימים הגננת אמרה לי שבכל מקרה אצטרך לשלם לה, גם אם הוא לא בגן. רציתי להחזיר אותו לגן, אבל היא סירבה. אמרתי לה שזה לא הגיוני שאם בכל מקרה אאלץ לשלם, שהילד לא יהיה בגן. זה לא הגיוני שאשלם בלי לקבל תמורה. האם מותר לה להתנהל בצורה כזו? | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:46:45 |
| שלום רב עדי,
בעניין זה, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 7/4/2019 08:58 |
ran |
 | | מחבר: | ran (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 08:58:22 |
| | ברז שיש בו פגם ייצור והחברה מתנערת מהתקלה בטענה שהכל תקין, למרות שזה לא המצב ויש אחריות בתוקף לברז, האם פיצוי לדוגמא חל במקרה כזה? איזה סעיפים רלוונטיים לתביעה בתביעות קטנות במקרה הנ"ל . | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:43:59 |
| שלום רב רן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות שנת אחריות על "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;, כמוגדר בסעיף 1 בתקנות כאמור, על כן, המוצר שנרכש לכאורה אינו עונה להגדרה של טובין, והאחריות שניתנה לך הינה במסגרת חוזית ולא מכח חוק.
בנוסף, לא ציינת האם יש ברשותך חוות דעת התומכת בטענתך, אם כן, יש לפנות אל בית העסק בצירוף החוו"ד, ואם אין ברשותך ראיה התומכת בטענתך, הרי שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שתתברר רק בבית המשפט.
| |
|
|
|
| 7/4/2019 08:43 |
יניר |
 | | מחבר: | יניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 08:43:43 |
| שלום, אשמח לדעת מה מצב התביעה.
הכסף שנמצא אצל בעלת העסק מקשה עלינו בכנות לחתונה אשמח לעזרתכם בבקשה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:24:36 |
| שלום רב יניר,
ביום 23.3.19 הוגשה תלונה באתר המועצה לצרכנות.
היות שיש עומסים בפניות ייתכן שיהיו עיכובים בטיפול.
בנוסף, תוכל להתעדכן בסטטוס פנייתך, באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 7/4/2019 08:22 |
ליזה |
 | | מחבר: | ליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 08:22:01 |
| שלום,
ב- 30.1.2019 חתמתי על הסכם הרשמה לקורס איפור שמתחיל בתאריך 24/7/2019. אני מעוניינת לבטל את הקורס, בחוזה רשום הסעיף הבא:
"רק במקרה של ביטול הרשמה לקורס בתוך 14 ימים מיום החתימה על הסכם זה ובלבד שהביטול ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות, קודם למועד תחילת הקורס, יהיה זכאי התלמיד להחזר כספי מלא בניכוי דמי ביטול בשיעור 5% ממחיר הקורס או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם."
אני מודעת לכך שביטול שירות/מוצר מתאפשר 14 יום לאחר רכישתו. שאלתי היא, האם עפ"י הסעיף הנ"ל אני יכולה לבטל את הקורס ועדיין לקבל החזר כספי מלא חוץ מדמי הביטול. בהתחשב בעובדה שאני מודיעה למכללה בכתב הרבה לפני תחילת הקורס (24/7/2019)?
אודה לתשובתכם בהקדם. | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:16:12 |
| שלום רב ליזה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל אתה עסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים (מלבד קורס פסיכומטרי), בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות, קודם למועד תחילת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היות שהודעת הביטול נעשתה בחלוף 14 ימים מביצוע העסקה, הרי שלכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, לכן, עליך לפעול בהתאם להסכם בניכם. | |
|
|
|
|