| 8/4/2019 11:23 |
טל איזנשטיין |
 | | מחבר: | טל איזנשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:23:15 |
| שלום,
רכשתי נעל בעמנאול ב 1500 ש"ח הם נתנו לי הנחה באמצעות שובר בסך של 100 ש"ח, דהיינו שילמתי על הנעל 1,400 ש"ח.
הרכישה התבצעה ביום 3.4.2019 ביום ראשון 7.4.2019 הגעתי להחזיר את הנעל, האם אני זכאית להחזר כספי? הם טענו שאני גם לא זכאית לזיכוי.
האם בגלל שקיבלתי הנחה של 100 ש"ח לא מגיעה לי ביטול עסקה? האם השישי שבת נחשבים ימי עבודה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:07:18 |
| שלום רב טל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא נעשה בו שימוש ולא נפגמו על ידי הצרכן.
במקרה המתואר, המועד לביטול העסקה נעשה בחלוף המועד הקבוע על פי התקנות, כאמור לעיל (לכאורה הביטול היה אמור להיעשות עד יום 5.4.19).
על כן, יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:23 |
טל איזנשטיין |
 | | מחבר: | טל איזנשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:23:08 |
| שלום,
רכשתי נעל בעמנאול ב 1500 ש"ח הם נתנו לי הנחה באמצעות שובר בסך של 100 ש"ח, דהיינו שילמתי על הנעל 1,400 ש"ח.
הרכישה התבצעה ביום 3.4.2019 ביום ראשון 7.4.2019 הגעתי להחזיר את הנעל, האם אני זכאית להחזר כספי? הם טענו שאני גם לא זכאית לזיכוי.
האם בגלל שקיבלתי הנחה של 100 ש"ח לא מגיעה לי ביטול עסקה? האם השישי שבת נחשבים ימי עבודה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:06:01 |
| שלום רב טל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא נעשה בו שימוש ולא נפגמו על ידי הצרכן.
במקרה המתואר, המועד לביטול העסקה נעשה בחלוף המועד הקבוע על פי התקנות, כאמור לעיל (לכאורה הביטול היה אמור להיעשות עד יום 5.4.19).
על כן, יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:28 |
אורלי גזהי ורז אברהם. |
 | | מחבר: | אורלי גזהי ורז אברהם. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:28:21 |
| בס"ד
כ"ה באדר ב' תשע"ט, 1.4.2019
לכבוד,
המועצה הישראלית לצרכנות.
הנדון: קידום הצעה לפתרון בעיית חולי הצליאק לרכישת מזון נטול גלוטן.
אנו אורלי גזהי ורז אברהם מהמכללה הטכנולוגית של חיל האוויר ב"ש במסגרת שיעורי אזרחות התבקשנו למצוא פתרון לבעיה אזרחית שטרם נפתרה. בעיה זו עוסקת בקושי של חולי הצליאק לרכוש מזון מגוון נטול הגלוטן בשל פערי המחירים וחוסר העזרה מצידה של המדינה מה שפוגע בזכויותיהם לשוויון הכלכלי-חברתי של חולי הצליאק בישראל.
להלן הצעה לפתרון הבעיה המוצגת לעיל,
בניית מאגר ורישום של מספר חולי הצליאק בישראל במשרד הבריאות לאחר שהוכח ע"י אסמכתא מרופא מומחה שאכן האדם חולה צליאק.
לאחר בניית המאגר, יצטרכו משרד הבריאות, משרד האוצר והמועצה הישראלית לצרכנות לדון ולקבוע על גודל סכום כספי וזמן הסיוע שנתי/חודשי שיינתן לכל חולה צליאק.
אנו סוברות כי הפתרון הנ"ל יכול לממש את זכותם לשוויון של חולי בצליאק במדינת ישראל והכרתם במדינה.
בברכה ,
אורלי גזהי ורז אברהם.
| |
|
|
|
| 10/4/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:03:16 |
| אורלי ורז שלום רב,
הנושא בהחלט מוכר למועצה, אך אשמח אם תעבירו את פנייתכם לסגנית היועמ"ש.
מצ"ב כתובת המייל הרלוונטית בקישור הבא:
http://www.consumers.org.il/category/Consumers_council_officials | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:10 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:10:51 |
| מה הדין לגבי ביטול עסקה של הזמנת אלבום דיגיטלי אישי ?
הלקוח שלח הזמנה להדפסת אלבום דיגיטלי אישי . התקשר בדקה האחרונה לפני שעברו 24 שעות מרגע ההזמנה ומבקש לבטל.
האלבום כבר מודפס. באלבום תמונות אישיות של הלקוח
ובנוסף - התשלום על האלבום נעשה באמצעות קופון של גרופון
מה אומר על זה חוק ביטול עסקה | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:58:42 |
| שלום רב ענבל,
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
פני אולי לאיגוד לשכות המסחר או הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:10 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:10:41 |
| מה הדין לגבי ביטול עסקה של הזמנת אלבום דיגיטלי אישי ?
הלקוח שלח הזמנה להדפסת אלבום דיגיטלי אישי . התקשר בדקה האחרונה לפני שעברו 24 שעות מרגע ההזמנה ומבקש לבטל.
האלבום כבר מודפס. באלבום תמונות אישיות של הלקוח
ובנוסף - התשלום על האלבום נעשה באמצעות קופון של גרופון
מה אומר על זה חוק ביטול עסקה | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:51:17 |
| שלום רב ענבל,
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
פני אולי לאיגוד לשכות המסחר או הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 5/4/2019 13:32 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2019 | | שעה: | 13:32:12 |
| שלום ,
קניתי כרטיס למופע כשלהו, כאשר הזנתי את הפרטים ראיתי כי לא קיבלתי אישור ולא חיוב, הנחתי כי הבקשה לא היתקבלה, ולכן לאחר מספר ימים ביצעתי שוב את ההזמנה וכן קיבלתי אישור ביצוע קנייה. לאחר יום קבילתי הודעה על הרכישה הקדומת ( הראשונה) . פניתי למארגנים- דרך הפייסבוק (זוהי הדרך היחידה) לבקשת עזרה לביטול, הדבר קרה כמה ימים לפני המופע. אך לא קיבלתי עזרה אלא התעלמות מוחלטת. מה החוק אומר לגבי מקרים מסוג אלה והאם מגיע לי החזר ?
תודה רבה | |
|
|
|
| 7/4/2019 18:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 18:17:03 |
| שלום רב,
חסרים פרטים לגבי המועדים של ביצוע העסקה, קבלת השירות, ביטול העסקה.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס) ובלבד שבעסקה שאינה עסקה מתמשכת – הביטול ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. | |
|
|
|
| 7/4/2019 23:37 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 23:37:16 |
| תודה, פרטים נוספים -
הקנייה בוצעה בתאריך 19.3, יום ג', הודעה נשלחה אל האחראים ב-20.3 יום ד' כאשר המופע חל ביום ש' 23.3. ענו לי לראשונה רק ב21.3 יום ה'.
במקרה והחוק לצידי במקרה זה, מה עליי לעשות ? | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:41:02 |
| שלום רב,
ייתכן שמדובר בבילוי כמפורט בסעיף 14ג(ד)(2) בחוק הגנת הצרכן, הקובע כי:
"הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של- : "...(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן; "
ועל כן, הביטול היה אמור להיעשות מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
עם זאת, יש לבדוק אם קיבלת טופס גילוי נאות, המפרט, בין היתר, את תנאי הביטול בעסקה המדוברת, שאם לאו, הרי שסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, מכאן שלכאורה אי מסירת טופס גילוי נאות,עלול להוות הטעיה כקבוע בסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 8/4/2019 12:39 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 12:39:10 |
| | אחותי באישור שלי לקחה את המכשיר+קבלה על המכשיר השיאומי לחברת מעבדות לתיקון"רונלייט"שנרכש לפני 5 חודשים דרך אופיס דיפו ושאופיס דיפו ציינו בפניי כי האחריות הוא של חברת "רונלייט" שאחותי הגיעה למקום בסניף אשדוד ,רצו לראות את הקבלה וציינו כי התיקון הוא ללא עלות כשיש קבלה אחריות לאחר מספר ימים אחותי קיבלה אסמס כי התיקון הוא 250 שח או 90 עבור בדיקה-ושוב לא נאמר מתחילה שום עלות ושום דבר על כך שרק לאחר התיקון אמרו כי המכשיר הוא לא באחריותם -וכל זה רק אחרי התיקון ולא לפני ולא במעצד ההגשת המכשיר לתיקון...כעת חברת רונלייט אינה רוצה להחזיר לי את המכשיר כי הם דורשים עכשיו תשלום..מה לעשות? | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:27:58 |
| | בהמשך לשיחתנו הטלפונית יש לפנות בכתב ולטעון להטעיה | |
|
|
|
| 8/4/2019 12:38 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 12:38:59 |
| | אחותי באישור שלי לקחה את המכשיר+קבלה על המכשיר השיאומי לחברת מעבדות לתיקון"רונלייט"שנרכש לפני 5 חודשים דרך אופיס דיפו ושאופיס דיפו ציינו בפניי כי האחריות הוא של חברת "רונלייט" שאחותי הגיעה למקום בסניף אשדוד ,רצו לראות את הקבלה וציינו כי התיקון הוא ללא עלות כשיש קבלה אחריות לאחר מספר ימים אחותי קיבלה אסמס כי התיקון הוא 250 שח או 90 עבור בדיקה-ושוב לא נאמר מתחילה שום עלות ושום דבר על כך שרק לאחר התיקון אמרו כי המכשיר הוא לא באחריותם -וכל זה רק אחרי התיקון ולא לפני ולא במעצד ההגשת המכשיר לתיקון...כעת חברת רונלייט אינה רוצה להחזיר לי את המכשיר כי הם דורשים עכשיו תשלום..מה לעשות? | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:27:38 |
| | בהמשך לשיחתנו הטלפונית יש לפנות בכתב ולטעון להטעיה | |
|
|
|
| 7/4/2019 16:20 |
לירן |
 | | מחבר: | לירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 16:20:03 |
| היי,
הזמנתי דירה דרך בוקינג במלון ישראלי באילת ורציתי למחרת לבטל את ההזמנה.
התקשרתי לבוקינג והם אומרים שהיה כתוב בהזמנה שלא ניתן לבטל והביטול הוא במחיר מלא.
הם אומרים שהם חברה זרה שאינה יושבת בישראל ולכן אינם מחויבים לחוק הישראלי.
ובמלון הישראלי אומרים שזה רק דרך בוקינג.
הזמנתי את החופשה דרך בוקינג ולמחרת ביקשתי לבטל ונותרו כ 30 ימים עד למועד החופשה באילת.
האם זה נכון שהחוק לא חל על אתרי אינטרנט שמקום מושבם הוא בחו"ל? אפילו שהחופשה היא באילת? (ושכל האתר הוא בעברית ואין לי דרך לדעת שאין להם נציגות בישראל) | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:22:11 |
| לירן שלום רב,
הוראות חוק הנת הצרכן הישראלי המאפשרות את ביטול העסקה בנסיבות אלו, בהחלט חלות על העסקה.
על כן, יש לפנות בכתב ולציין זאת ולציין כי קמה לכם הזכות לביטול העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק.
היה ובית העסק (בוקינג או המלון עצמו) עומד על אי ביטולה של העסקה, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות,על מנת שיבחן את הנסיבות הפרטניות של המקרה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 10:05 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 10:05:14 |
| קניתי ריהוט (מיטה, ארון וכוורות) לחדר ילדים מחנות רהיטים "רהיט להיט" והסחורה היא של יצרן רהיטים-חברת א.ר. שמספקת רהיטים בהזמנה אליהם.
יש לי בעיה באספקת המוצר והרכבתו שהיא רק מול יצרן הרהיטים עצמו (א.ר.). החנות (רהיט להיט) התנהלה מולי בהגינות וללא רבב. כיצד אני תובע פיצויים? אני מעוניין לפתוח תלונה ולתבוע רק את יצרן הרהיטים (א.ר.), למרות שכל הקבלות והחשבוניות הן של החנות הרהיטים בלבד (רהיט להיט)? אודה לתשובתכם.
| |
|
|
|
| 10/4/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:17:58 |
| שלום רב שרה,
לא ציינת למי שולם הכסף?
עליך לפנות אל בית העסק לו את שילמת את התמורה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 14:27 |
איילת |
 | | מחבר: | איילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:27:49 |
| | האם החוק מאשר שליחת הודעת sms לרשימת תפוצה למנויים בטלפונים סלולרים, תוכן ההודעה הוא הזמנה להרצאה, שאינה כורכה בתשלום, ואינה מצריכה מהלקוח לשלם/ להתחייב להמשך/ לרכוש מוצר או שירות? | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:11:54 |
| שלום רב איילת,
ניתן יעוץ במסגרת המענה הטלפוני. | |
|
|
|
| 7/4/2019 17:28 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 17:28:49 |
| שלום רב,
כבר כתבתי לכם בעבר ששלחתי בקשה לפיצוי על טכנאי שלא הגיע ולא הודיע מ'רהיטי דורון'לפי חוק הטכנאים. חזרה אליי היום משירות הלקוחות שלהם ואמרה שזהו טכנאי פרילאנס ולא של חברת 'רהיטי דורון' ולכן אני צריכה לתבוע אותו ולהתנהל מולו. בנוסף, אמרה שהם לא נוהגים לפצות לקוחות על דברים כאלה. מיותר לציין שהטכנאי נקבע לי דרך רהיטי דורון, הרהיט והאחריות היא של רהיטי דורון, יש לי תחושה שהם לא צודקים ועליהם לפצות אותי ורק מנסים להתחמק, כיצד עלי להמשיך להתנהל מולם? תודה! | |
|
|
|
| 10/4/2019 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 11:47:01 |
| ענבל שלום רב,
אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 8/4/2019 09:12 |
chaim katz |
 | | מחבר: | chaim katz (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 09:12:27 |
| שלום רב
הזמנתי רכב שכור לטיול בחו"ל,המחיר נקוב בשער אירו.
למייטב ידיעתי על סוכן הנסיעות לחייב אותי בשער אירו המחאות גבוה הידוע ביום ביצוע העסקה?? האומנם?
אני שואל כי הסוכן חייב אותי בשער מזומן גבוה מה שנוגד את חוק הגנת הצרכן אלא אם היה שינוי בחוק.
תודה | |
|
|
|
| 10/4/2019 11:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 11:07:20 |
| שלום רב חיים,
האם השכרת הרכב נעשה במסגרת חבילת תיירות ונופש?
עקרונית סעיף 17ז(ב) קובע כי:
"... על אף האמור בסעיפים 17ב(ב)(1), 17ג ו-17ד, הצגה, פרסום ונקיבה של מחירו הכולל של נכס או של שירות, כמפורט בחלק ב' של התוספת הראשונה, יכול שיהיה במטבע חוץ, ובלבד שמחירו במטבע ישראלי ייקבע לפי שער החליפין הקבוע בה."
בתוספת הראשונה חלק ב' מוגדרים "השער היציג" ו"שער המכירה",וכן מפורט הנכס או השירות, כדלקמן:
חלק ב'
(סעיף קטן (ב))
בחלק זה -
"השער היציג", של מטבע חוץ פלוני - השער היציג שמפרסם בנק ישראל לאותו מטבע חוץ;
"שער המכירה" - שער המכירה להעברות והמחאות שבו מוכר בנק בישראל את מטבע החוץ.
1. תשלומים, אגרות, היטלים או מסים, שנקבעו לפי חיקוק אחר, המשתלמים לרשות שדות התעופה או לרשות הנמלים, לגבי כניסת נוסעים לישראל או יציאתם ממנה או לגבי הסעה ושינוע של טובין לישראל או הוצאתם ממנה, ובלבד שמחירם בשקלים חדשים ייקבע לפי שער החליפין האמור בחיקוק האמור.
2. טובין במחסן למכירה ליוצאים מישראל כהגדרתו בתקנה 12 לתקנות המכס, תשכ"ו-1965, ובלבד שמחירם בשקלים | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:00 |
רחלי ג |
 | | מחבר: | רחלי ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:00:50 |
|
היינו באוגוסט בלונהפארק ומיד כשהגענו היתה הפסקת חשמל באתר ולא הספקנו להנות. לא קיבלנו כסף חזרה אלא קיבלנו זיכוי בכתב יד עד סוף מרץ כשמראש אמרתי שאני צריכה ללדת בסוכות. ולא נוכל לנצל. לרוע מזלינו בעלי היה באבל בחנוכה וגם נמנע מאיתנו ללכת והסכימו להאריך לנו את הזיכוי עד פסח עם הדגשה שהוא לא יהיה תקף בחול המועד....הבעיה שאנחנו משפחה דתית.ז"א שבשבתות אין לנו אפשרות להגיע.
חשבתי לבוא ביום הבחירות אך ביום הבחירות נאמר לנו שסגור למועדון מסויים.אז אתם לא נותנים לנו אפשרות להנות מהזיכוי....
נתנו לטווח רחוק כשלמעשה מבחינתינו זה לא נותן כלום.
שלחתי להם צילום של סעיף 14 ז מחוק הגנת הצרכן לפיו אסור להגביל את מימוש הזיכוי ושהוא צקיך להיות תקף לשנתיים ותגובתם היתה שאין פה ביטול טובין. הזיכוי ניתן על עוגמת נפש של הפסקת חשמל.כל המתקנים חזרו לעבודה מלאה עד סוף יום הפעילות.
אנחנו הגענו לשם בערך בחמש וחצי שעה אחכ היתה ההפסקת חשמל כשחיכינו כשעה ! וראינו שלא חזר הם נתנו לנו את הזיכוי
| |
|
|
|
| 10/4/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:58:09 |
| רחלי שלום רב,
על פניו, ישנה הפרה לכאורה של הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף קובע במפורש כי זיכוי שניתן לצרכן לצורך רכישת שירותים או טובין (במקרה הזה, שירותים) ינתן לתקופה של שנתיים, לכל הפחות, כי לא יהיה תוקף לכל הגבלה על גבי הזיכוי.
מכאן, שההגבלה בכל הנוגע למועד הביקור בלונה פארק, אינה תקפה ואינה תואמת את הוראות הדין, וכך גם תוקפו של הזיכוי.
אני אודה לך מאוד אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה על מנת שנוכל לטפל בנושא ישירות אל מול בית העסק. | |
|
|
|
| 7/4/2019 17:23 |
מיטל סויסה |
 | | מחבר: | מיטל סויסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 17:23:40 |
| רציתי לברר מה הן זכויותיי במקרה שטכנאי לא הגיע בכלל במועד שתואם מראש.תואמה התקנה של טלויזיה לתאריך מסויים בין השעות 09:00 ל 13:00 הטכנאי לא הגיע ולא עודכנתי ע"י החברה.
לאחר שפניתי טלפונית התנצלו וקבעו שההתקנה לא תבוצע באותו מועד שנקבע ותואם לי מועד אחר. בנוסף קייבלתי פיצוי ההתקנה בחינם שווי 150 שח. האם זה פיצוי הולם ביחס למה שקבוע בחוק. | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:23:49 |
| מיטל שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לפצות את הצרכן במקרה של אי הגעת טכנאי להתקנה בסך של 600 ש"ח.
על כן, יש לדרוש מבית העסק את ההפרש בין הפיצוי שניתן לך לפיצוי שקובע החוק.
| |
|
|
|
| 7/4/2019 15:30 |
מ' ביטון |
 | | מחבר: | מ' ביטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 15:30:41 |
| | למשל, אם הגוף מפרסם על גבי התעודות שהוא מנפיק שהוא משגיח בצורה מסויימת, כאשר בפועל הדבר איננו נכון. תודה. | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:23:42 |
| שלום רב ביטון,
לא ציינת מי זה הגוף המדובר?
אם מדובר בבית עסק שמפרסם זאת, עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין.
היה ומדובר בגוף אחר, עליך לבדוק מי הרגולטור המוסמך ולפנות בהתאם. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:06 |
אתי מרחבי |
 | | מחבר: | אתי מרחבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:06:36 |
| רכשתי מגהץ אדים של חברת ויוי טרוול עבד פעם אחת
בלבד נתנו לנו תעודת אחריות עם טלפון שלא זמין מה עושים המצב כזה? אי אפשר להשיג את החברה הזאת זה מישהו פרטי שמוכר בקניון הקרח באילת יש לו שם דוכן ועובד על אנשים בעינים | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:20:40 |
| אתי שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, בצירוף הקבלה וכן תעודת האחריות ואנו ננסה לבצע בירור בעניין. | |
|
|
|
| 7/4/2019 15:50 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 15:50:31 |
| לפני כ3 שבועות הזמנתי מיטה בדגם לפי דגם קיים מחנות רהיטים. בתצוגה היה צבע שמנת ונאמר שהמיטה מגיעה בלבן וצבע עץ. הזמנתי בלבן ושילמתי 2000 שקלים על המוצר.
כעבור כשבועיים המיטה הגיעה וגיליתי שהיא גילי אפור בהיר. עוד כשהמתקינים היו דיברתי עם שירות הלקוחות והם הסבירו שזה גוון הלבן שהם צובעים בו את כל הרהיטים ושהייתי צריכה לבקש לראות את הלבן שלהם.אני לתומי חשבתי שלבן הוא לבן...
אמרתי שאני מבקשת לבטל את המוצר ואחרי שקיבלתי צרור צעקות המיטה נלקחה. כעבור שבוע כשראיתי שלא קיבלתי זיכוי יצרתי שוב קשר עם שירות הלקוחות והם אמרו לי שהם לא מתכוונים לזכות אותי.
אשמח להכוונה מה הזכויות שלי במקרה כזה.המוצר לא אצלי.
תודה | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:19:43 |
| מיה שלום רב,
היה והמיטה לא הותקנה בביתך, את רשאית לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, שכן מדובר ברכישת מוצר ריהוט מתוך קטלוג בית העסק ולא בהזמנה מיוחדת.
יש לפנות לבית העסק ולציין כי על פי תקנות ביטול עסקה, חלה חובה לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 7/4/2019 14:31 |
יו"ש |
 | | מחבר: | יו"ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 14:31:12 |
| | הזמנתי תחפושות מאליאקספרס לפורים ושילמתי על משלוח מהיר כדי שיגיע בזמן. המוכר, במקום שלוח בדרך ששילמתי עליה, שלח בדרך הזולה ואיתית, וכתוצאה, המלשוח הגיע רק בשבוע שעבר. חברת האשראי אומרת שמכיון שזה כבר הגיע, הם לא יכולים להתערב ובאליאקספרס לא איכפת להם כי מצידם הגיע המשלוח ולא איכפת להם מהאיחור. אני רוצה לבטל את העסק ה דרך חברת האשראי אך אומרים שאין אפשרות חוקית. | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:17:42 |
| שלום רב,
בעניין זה עליך לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה.
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מול חברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, ואם לאו, קיים קושי לפעול מול חברות חוץ ולאכוף עליהן את הדין. | |
|
|
|
| 7/4/2019 14:36 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 14:36:42 |
| היי רכשתי לפני שבוע וחצי את דיאטת דש בריאות דש יש תוספי תזונה.. שכנעו אותי לקחת ליווי של דיאטות ועל עשיתי!
לא נשאלתי על מחלות רקע או משהו המידע היחיד שהגיע אליי זה מתווית המוצר באינטרנט שנשים בהריון מהירות או נוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ ברופא..
יש לי פסוריאזיס ואחרי שיחה עם הדיונית נאמר לי שלא מומלץ לקחת את תוסף תזונה שמנקה רעלים שבגללו מלכתחילה הזמנתי את המוצר.. בקשתי להחזיר את האוסף ולהזדכות עליו כי לא הודיעו לי על כך שאינו מומלץ לי ויכול לגרום להתפרצות.. סרבו לי בכל תוקף
אשמח לדעת אם יש פה בעיה צרכנית..
תודה רבה🙏 | |
|
|
|
| 10/4/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 10:16:47 |
| שלום רב שני,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בטובין פסידים.
ובמידה שהעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה לא מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, אם מדובר במוצרי מזון.
יחד עם זאת, תוכלי לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור במשרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx | |
|
|
|
|