| 8/4/2019 17:33 |
דיתי |
 | | מחבר: | דיתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 17:33:12 |
| ביקשתי בכתב ובע"פ להתנתק מחברת תקשורת. מנהלת קשרי לקוחות אמרה לי שקודם עלי להתחבר לחברה אחרת שתבצע עבורי הניוד על מנת שאני לא יאבד את מספר הטלפון שלי. האם נכון הדבר ? לי ידוע שזה הכל עניין של החלפת סים .
תודה, דיתי | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:38:26 |
| דיתי שלום רב,
אכן על מנת לשמור על מספר הטלפון יש קודם לבצע חיבור לחברה אחרת שאליה ניתן יהיה לנייד את המספר, ורק לאחר מכן לבצע את הניתוק. | |
|
|
|
| 8/4/2019 17:00 |
Meirav |
 | | מחבר: | Meirav (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 17:00:09 |
| שלום רב,
רכשתי לפני מס' ימים מחשב ניד דרך האינטרנט. המחשב הגיע, פתחתי את הקופסא והדלקתי את המחשב והתאכזבתי מנתוני המחשב שבאינטרנט היה נראה לי אחרת...האם אני יכולה להחליף את המחשב? יש לציין כי לא קיבלתי במעמד המשלוח שום טופס שמפרט את נהלי ביטול העסקה הנהוגים בחברה | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:33:54 |
| מירב שלום רב,
את רשאית לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף מאפשר ביטול עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, גם במקרה של פתיחה ושימוש.
דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח ועל הצרכן מוטלת האחריות והתשלום בכל הנוגע להשבת המוצר לבית העסק. | |
|
|
|
| 8/4/2019 16:42 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 16:42:45 |
| בס"ד
שלום וברכה
לפני כחודשיים רכשתי מכונת כביסה. המכונה קרעה בגדים ויש בעיה בחלק מהתפקוד שלה. לאחר 3 ביקורים של טכנאים בבית "אישר היבואן" להחליף מכונה. רק שאני לא מוכן לקבל את אותו הדגם. היבואן מוכן מבחינתו לבטל עסקה. לכך הסכמתי.
השאלה המרכזית בעניין זה פיצוי הנזק של בגדים קרועים והוצאות מכבסה. אם יש מקום לדרוש החזר בגין ביקורי טכנאי מרובים. ואם יש מקום להחזר על הנזקים על מי לשאת בהוצאה? ממי לדרוש? | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:30:25 |
| דרור שלום רב,
לאחר ביטול העסקה, היה ואתה מעוניין להגיש תביעה בנזיקין, יש לבחון האם אתה טוען להטעיה בנוגע לטיב המוצר , ואז תוגש התביעה כנגד בית העסק שביצע את המכירה, או לחלופין, הטענה הנה כנגד הטכנאים אשר לא הצליחו לתקן את המוצר וגרמו לנזקים נוספים, ואז הטענה תהיה כנגד נותן השירות.
בכל מקרה, העובדה כי נדרמו נזקים אינה בהכרח מזכה בפיצוי ויש להוכיח כי התבצעו פעולות רשלניות על ידי מי מבתי העסק. | |
|
|
|
| 8/4/2019 16:04 |
ליאור מלך |
 | | מחבר: | ליאור מלך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 16:04:58 |
| שלום,
אני לקוחה בנאטורפיל כ3 שנים, התקשרתי לקבוע תור, ובנאטורפיל החליטו על דעת עצמם להוריד לי טיפול (ששולם מראש כמובן).
בכל ה 3 שנים, 4 פעמים לא יכולתי להגיע לטיפול שנקבע, יחד עם זאת התראתי 24 שעות מראש כפי הנדרש בחוזה.
שאלתי היא למי פונים על מנת לקבל את מה שמגיע לי כפי ששילמתי?
שוחחתי עם מהנלת סניף בדינזגוף אורית ומנהלת מוקד מוריה, התשובות שקיבלתי היו התעלמות מוחלטות מתנאי החוזה של הודעה מראש ל24 שעות לאי הגעה . | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:23:06 |
| ליאור שלום רב,
היה ואת טוענת להפרת ההסכם עם בית העסק, את מוזמנת הלגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונבחן את הנושא. | |
|
|
|
| 8/4/2019 14:34 |
דן בודנר |
 | | מחבר: | דן בודנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:34:33 |
| בעל עסק שהוא סוג של מונופול מחייב במחירים מטורפים כי הוא יודע שאים לקהל ברירה.
מה עושים? | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:21:47 |
| דן שלום רב,
שאלתך מעט כללית מידי.
המושג "מונופול" הנו מושג משפטי, ורק הרשות להגבלים עסקיים רשאים לקבוע האם מדובר ב"מונופול".
לעניין תמחור - רשאי כל עוסק שמוכר מוצרים שאינם מצויים תחת פיקוח רגולטורי לגבות כל מחיר בהתאם לבחירתו ואין בכך משום הפרה של הוראות דין כלשהן. | |
|
|
|
| 8/4/2019 14:33 |
רותם שירה זיו |
 | | מחבר: | רותם שירה זיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:33:31 |
| שלום רב
אני מחוברת לסלקום בכל ההיבטים(טלויזיה, נידיים). כשהעלו את המחיר, פניתי לשימור לקוחות על מנת שיוזילו לי את החבילה.
ואכן קיבלתי הטבה בהקלה על המחיר.
לאחר שזה נסגר, במהלך השנה, חוייבתי לא כדין על מה שנסגר ביננו.
עברתי אלפי נציגים שהבטיחו שיטופל והנושא לא טופל והמשכתי להיות מחוייבת.
ע שהגעתי לנציגה, שטיפלה בבעיה והבטיחה שהזיכוי שמגיע לי יכנס למערכת. אבל הם לא יכולים לתת לי את ההטבה שהובטחה לי, למרות שזה מוקלט ומתועד והם מצטערים .
לטענתם: מבחינה טכנית, הם לא יכולים להכניס את השורת זיכוי במערכת(בולשיט), יש הרבה שורות של זיכוי שנכתבות(לפנים משורת הדין).
איך אוכל לפעול כדי לקבל את מה שהובטח לי.
תודה רבה
רותם | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:12:58 |
| רותם שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לברר את הנושא מול בית העסק.
| |
|
|
|
| 8/4/2019 14:22 |
אלי קול |
 | | מחבר: | אלי קול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:22:57 |
| שלום רב. פניתי אליכם ועניתם בשתי מילים ללא התייחסות לפרטי העסקה. ושבית העסק כותב בהסקם ששינוי זה לפי תעריפיו ולמרות שחברת התעופה לא דורשת מחיר שונה הוא מפריז בעלות השינוי. שאלתי האם זה חוקי ולא האם יש לכבד הסכמים. אודה להתייחסות עניינית. בברכת חד פסח שמח
פירטי העסקה:
שלום רב, רכשתי באינטרנט כרטיס טיסה באל על הלוך חזור ליעדים שונים דרך אתר של סוכנות תיירות ישראלית. להקדמת הטיסה חזור ביולי 2019 בשבוע מבקשת הסוכנות כ 340 $ בשעה שהכרטיס עולה גם היום 440 $. בתנאים הם רשמו ששינויים יהיו לפי תעריף הסוכנות.
האם זה סביר וחוקי לדרוש תשלום נוסף כזה?
3/4/2019 14:27המועצה לצרכנות
re:שינוי מועד טיסה
4/4/2019 16:06אלי קול
re:re:שינוי מועד טיסה
re:re:שינוי מועד טיסהמחבר:אלי קול (לשליחת דואר אלקטרוני)תאריך:04/04/2019שעה:16:06:04פרטים נוספים: הרכישה בוצעה בדצמבר והכרטיס לחזור שמבוקש להקדמה הוא ליולי הקרוב.בהסכם רשום על כל ההזמנות חלים דמי שינוי או ביטול...בהתאם לתעריפים המתחייבים ע"י אמסלם תיירות ונופש בע"מ המשתנים ממוצר למוצר... כך הם יכולים לקבוע מחיר כראות עיינם ודורשים תוספת לכרטיס חזור שכבר שולם במלואו של 340 $ בשעה שמחיר הכרטיס באל על ליום השינוי 440 $ השאלה האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 10/4/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:10:48 |
| אלי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן מתייחסות לאפשרות לשינוי מועד טיסה, אלא אך ורק קובעת את הכללים החלים את סוכנויות הנסיעות בנוגע לזכותו של צרכן לביטול עסקה.
כאשר צרכן מעוניין לבצע שינוי מועד, ואין לא זכות בדין לביטול העסקה, רשאי העוסק לאפשר את שינוי המועד בעלות כלשהי, לפי בחירתו, או לא לאפשר כלל את שינוי המועד, ואין בכך משום הפרה של הוראות הדין.
ככל שהצרכן מצוי במסגרת מניין הימים הקבוע בדין (14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר, ועדיין נותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד מתן השירות) אז במקרה כזה, רשאי הוא כמובן לבטל את העסקה ולרכוש אחת אחרת במועד שונה תמורת דמי ביטול בסך שלא יעהל על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 8/4/2019 14:22 |
אלי קול |
 | | מחבר: | אלי קול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:22:12 |
| שלום רב. פניתי אליכם ועניתם בשתי מילים ללא התייחסות לפרטי העסקה. ושבית העסק כותב בהסקם ששינוי זה לפי תעריפיו ולמרות שחברת התעופה לא דורשת מחיר שונה הוא מפריז בעלות השינוי. שאלתי האם זה חוקי ולא האם יש לכבד הסכמים. אודה להתייחסות עניינית. בברכת חד פסח שמח
פירטי העסקה:
שלום רב, רכשתי באינטרנט כרטיס טיסה באל על הלוך חזור ליעדים שונים דרך אתר של סוכנות תיירות ישראלית. להקדמת הטיסה חזור ביולי 2019 בשבוע מבקשת הסוכנות כ 340 $ בשעה שהכרטיס עולה גם היום 440 $. בתנאים הם רשמו ששינויים יהיו לפי תעריף הסוכנות.
האם זה סביר וחוקי לדרוש תשלום נוסף כזה?
3/4/2019 14:27המועצה לצרכנות
re:שינוי מועד טיסה
4/4/2019 16:06אלי קול
re:re:שינוי מועד טיסה
re:re:שינוי מועד טיסהמחבר:אלי קול (לשליחת דואר אלקטרוני)תאריך:04/04/2019שעה:16:06:04פרטים נוספים: הרכישה בוצעה בדצמבר והכרטיס לחזור שמבוקש להקדמה הוא ליולי הקרוב.בהסכם רשום על כל ההזמנות חלים דמי שינוי או ביטול...בהתאם לתעריפים המתחייבים ע"י אמסלם תיירות ונופש בע"מ המשתנים ממוצר למוצר... כך הם יכולים לקבוע מחיר כראות עיינם ודורשים תוספת לכרטיס חזור שכבר שולם במלואו של 340 $ בשעה שמחיר הכרטיס באל על ליום השינוי 440 $ השאלה האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 10/4/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:10:06 |
| אלי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן מתייחסות לאפשרות לשינוי מועד טיסה, אלא אך ורק קובעת את הכללים החלים את סוכנויות הנסיעות בנוגע לזכותו של צרכן לביטול עסקה.
כאשר צרכן מעוניין לבצע שינוי מועד, ואין לא זכות בדין לביטול העסקה, רשאי העוסק לאפשר את שינוי המועד בעלות כלשהי, לפי בחירתו, או לא לאפשר כלל את שינוי המועד, ואין בכך משום הפרה של הוראות הדין.
ככל שהצרכן מצוי במסגרת מניין הימים הקבוע בדין (14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר, ועדיין נותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד מתן השירות) אז במקרה כזה, רשאי הוא כמובן לבטל את העסקה ולרכוש אחת אחרת במועד שונה תמורת דמי ביטול בסך שלא יעהל על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 9/4/2019 19:07 |
boris d |
 | | מחבר: | boris d (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2019 | | שעה: | 19:07:55 |
| בשמה של גב' אירית רוזנברג, בת 93, מבית אבות, בחיפה...
מבקש לדעת למי אפשר להתלונן על תפקודה בלתי סביר של עו"ד מועצה, מיטל ליפני להגיש תלונה למבקר מדינה??
כי קיבלנו טיפול בלתי סביר, כושל.. ממש חסר הגיון וחסר רגש אנושי..
גב מיטל פועלת ממש בניגוד לעצם תפקיד ציבורי שהיא ממלה...
לפי כל הנסיבות נראה שעו"ד מיטל מתעללת בזקנה ומושכת זמן ויוצרת כישלון טיפול בתלונה בכוונה במטרה לפגוע במקום לעזור... יתכן שהיא פועלת בקנוניה עם חברה מיניפון שלקחה בדרך לא חוקי כספים אצל קונה, בניצול זקנה וחסר אונים... התנהגותה פסולה לא יעבור..
- יתכן שיש לה קנוניה עם עו"ד או הנהלה של חברה שנגדה הגשנו תלונה...
- ביקשתי ממנה אישית לעביר העתק מסמכים של טיפולה... והיא הבטיחה...
- עברו 4 חודשים שהיא מושכת נושא בכוונה תחילה... זה מעבר לכל סבירות.
בכבוד רב.. בוריס דוברובנסקי... בן 89...
| |
|
|
|
| 10/4/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:03:02 |
| שלום רב בוריס,
ביום 7.4.19 בשעה 19:29 נשלחו מסמכים לכתובת דוא"ל borisdob@walla.co.il כפי שביקשת.
| |
|
|
|
| 8/4/2019 14:02 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 14:02:32 |
| | רכשנו רמקול עפ המלצת המוכר ובהגעה הבייתה ראינו שהווליום לא מספיק גבוהה והמוצר לא מתאים לנו. (המוצר תקין). ביקשנו לבטל את הוסקה ונעננו בשלילה היות ופתחנו את המכשיר. הסכימו רק להחליף למוצר אחר. את הרמקול שמענו רק בחנות אך החנות קטנה ולא בית! האם מותר לנו לדרוש החזר כספי? תודה. | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:00:27 |
| רחמים שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, אין זכות לביטול עסקה במקרה בו אין פגם במוצר והמוצר נפתח ונעשה בו שימוש (גם אם מדובר בשימוש מינימאלי).
העובדה כי המוצר אינו עונה על שרישותיכם אינה מהווה עילה לביטול העסקה במקרה זה, ורשאי העוסק לקבוע העוסק תנאים לצורך החלפה או החזרה על פי שיקול דעתו. | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:54 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:54:19 |
| שלום,
בתאריך 21/3/19 רכשתי מיטת יחיד חשמלית. ניתן לעשות את הרוחב בגדלים 1, 1.2 או 1.4. בחרתי ברוחב 1 מטר אורך 2 מטר.
במעמד הרכישה ביקשתי אישור של מכון התקנים נאמר לי בחנות ע"י הנציג שיש לנו וש-"צריך לחפש בקלסרים".
רק ב-4.4.19 נשלח לי "אישור" של מישהו שסיפק להם שנאים משנת 2011 שזה חידוש של שנת 2006.
בשיחה עם "הספק" מסתבר שכיום הוא ככל הנראה לא מספק להם שנאים.
הם כבר תאמו אספקה לסוף שבוע זה.
בשיחה עם החנות נאמר לי לא לדאוג ושיכולים לספק ושאני יכולה להביא בודק קרינה ואם תהיה בעיה אני יכולה להחזיר את המיטה.
כשביקשתי לבטל נאמר נוריד 100 שח אבל נבדוק אולי אי אפשר לבטל מאחר וזו הזמנה מיוחדת.
מאחר והבטיחו במעמד הרכישה שיש תו תקן ומסתבר שאין תו תקן לא למיטה ולא לשנאי. האם יכולה לבטל את ההזמנה?
תודה
| |
|
|
|
| 10/4/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:57:56 |
| דנה שלום רב,
לעניין ביטול עסקה בהתאם לתקנות - את רשאית לבטל את העסקה ואין מדובר בהזמנה מיוחדת שכן המיטה נבחרה מתוך היצע קטלוגי של בית העסק שכלל מספר גדלים.
דמי הביטול יהיו במקרה זה, 5% מערך העסקה או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
לגבי הטענה להטעיה - אכן יש בטענותיך כלפי בית העסק משום חשש להטעיה בנוגע להמצאות אישור מכון התקנים, אך על מנת לדרוש ביטול ללא דמי ביטול יש צורך להוכיח כי בוצעה ההטעיה כאמור, וכן כי מדובר בפרט מהותי המהווה הפרה יסודית של הסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:48 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:48:28 |
| שלום,
יש לי בעיה עם מחשב נייד שקניתי והוא לא תקין. המעבדה החזירה לי אותו אחרי חודשיים במצב לא תקין, ועכשיו היא אומרת שצריך לחכות עוד חודש כדי שיגיעו חלקי חילוף.
הבעיה היא שיש כמה בתי עסק בתמונה. את המחשב קניתי באתר של GROO, אבל הקנייה הייתה מעסק בשם HOTPRICE שאם אני מבין נכון פשט את הרגל. בנוסף, האחריות ניתנה ממעבדה בשם REPAIRLAB. האם יש לי בכלל למי להגיש תלונה, מאחר ומי שמכר לי את המחשב פשט את הרגל? האם החוק בצד שלי בעניין של זה שלא סביר שאחכה כל כך הרבה זמן?
תודה,
יעקב. | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:55:34 |
| יעקב שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, האחריות לתקינות המוצר מוטלת הן על המוכר והן על נותן השירות ביחד ולחוד, ועל כן, במקרה בו אחד הצדדים פשט את הרגל, ישנה עילת תביעה כנגד הגוף השני.
על כן, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה כנגד נותנת השירות ואנו נשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:48 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:48:07 |
| שלום,
יש לי בעיה עם מחשב נייד שקניתי והוא לא תקין. המעבדה החזירה לי אותו אחרי חודשיים במצב לא תקין, ועכשיו היא אומרת שצריך לחכות עוד חודש כדי שיגיעו חלקי חילוף.
הבעיה היא שיש כמה בתי עסק בתמונה. את המחשב קניתי באתר של GROO, אבל הקנייה הייתה מעסק בשם HOTPRICE שאם אני מבין נכון פשט את הרגל. בנוסף, האחריות ניתנה ממעבדה בשם REPAIRLAB. האם יש לי בכלל למי להגיש תלונה, מאחר ומי שמכר לי את המחשב פשט את הרגל? האם החוק בצד שלי בעניין של זה שלא סביר שאחכה כל כך הרבה זמן?
תודה,
יעקב. | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:55:03 |
| יעקב שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, האחריות לתקינות המוצר מוטלת הן על המוכר והן על נותן השירות ביחד ולחוד, ועל כן, במקרה בו אחד הצדדים פשט את הרגל, ישנה עילת תביעה כנגד הגוף השני.
על כן, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה כנגד נותנת השירות ואנו נשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 8/4/2019 13:07 |
שניר |
 | | מחבר: | שניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 13:07:13 |
| צהריים טובים.
לפני כ-4 שנים אישתי ואני נישאנו.
בחוזה שנחתם עם הצלם שצילם את החתונה נכללו גם אלבום לזוג, אלבומים להורים וכיו"ב.
אל תשאלו איך אבל עד היום לא עלה בידינו לבחור תמונות לאלבום.
לפני כשבוע, ו-4 שנים אחרי החתונה, פנינו לצלם וביקשנו לקבל את האלבום הכולל את התמונות שנבחרו.
הצלם השיב כי הם לא נוהגים להתעסק עם אלבומים ישנים.
אודה לעזרתכם המקצועית לעניין הוראות הדין הרלוונטיות לסוגיה האמורה וכיצד להתנהל מול הצלם.
תודה מראש | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:49:46 |
| שניר שלום רב,
יש לבחון את הסכם ההתקשרות ולראות האם ישנה הגבלה של מועדים לצורך מימוש השירות אשר נרכש בהסכם.
היה ואין כל התייחסות למועדים, על בית העסק לבצע את השירות שנרכש או לבצע השבה של התשלום שניתן בגין חלק זה של השירות.
| |
|
|
|
| 8/4/2019 12:41 |
יואב אברשמי |
 | | מחבר: | יואב אברשמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 12:41:43 |
| שירות לקוחות של חברת רהיטים קבע איתי מועד לתיקון ספה בין 10 ל- 13.
אציין כי השירות בתשלום אחרי תום תקופת האחריות.
את מחיר השירות הם גבו מראש.
בשעה 13 התקשרו מהמוקד לבטל. לטענתם נותן השירות תקוע באריאל.
היות ואני גר בירושלים, להערכתי כבר ב- 11 יכל לדעת שלא יגיע בזמן.
אציין שבאותו יום היה פיגוע באריאל, אך אנשי השירות לא ציינו זאת כסיבה לעיקוב.
האם אני זכאי לפיצוי? | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:41:42 |
| יואב שלום רב,
היה ואין הסכם כלשהו בינך לבין העוסק לעניין מתן שירותי תיקונים לאחר תום תקופת האחריות, לא יחולו הורות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
אף על פי כן, ניתן לדרוש פיצוי בגין כל נזק כלכלי מוכח שנגרם לכם עקב אי הגעת הטכנאי.
היה ויש בידכם אישור על כך שעקב אי ההגעה הפסדתם יום עבודה או שעות עבודה, ניתן לדרוש פיצוי בגין שעות אלו, בכפוף להמצאת אישורים מתאימים, בהתאם לדיני הנזיקין הכללים. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:53 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:53:45 |
| שלום רב,
קנינו רהיטים בחנות, ויש בעיה מול יצרן הרהיטים המספק לחנות, אנו רוצים לתבוע את היצרן בלבד.
איך ניתן לתבוע אותו אם כל החשבוניות והקבלה הן רק מול החנות? | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:38:22 |
| שרה שלום רב,
היריבות שלך היא רק אל מול בית העסק לו שילמת את התשלומים.
גם במקרה בו הטענות הם כלפי הייצרן עקב פגמים בייצור, טענות אלו יועלו על ידי המוכר ולא על ידי הצרכן. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:51 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:51:37 |
| רכשתי מכונת כביסה לצורך התקנתה הודיעו לי מהשרות שעלי לחכות 4 שעות בין השעה 8 לשעה 12 בצהריים להגעת הטכנאי. גם בזמן הנקוב הזה הטכנאי לא הגיע והוא הגיע בשעה 13 - האם מגיע לי פיצוי ע"פ החוק ואיזה ?
תודה | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:37:15 |
| יעקב שלום רב,
האם בית העסק הציע לך את האופציה של המתנה של ארבע שעות בכפוף להודעה טלפונית טרם הגעת הטכנאי, או לחלופין, טווח של שעתיים ללא התראה טלפונית?
| |
|
|
|
| 8/4/2019 11:46 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:46:17 |
| שלום,
קניתי בסייל מאתר אינטרנט ישראלי מוצר ותוך 2 ימי עסקים שלחתי אותו בחזרה.
הרשת טוענת שכאשר המוצר בסייל לא ניתן לקבל החזר כספי אלא רק להחליף את הפריט. האם כך הדבר? | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:34:59 |
| שלום רב אורטל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, הכל בהתאם לסעיפים 14ג וסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 2(ב)(ב2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק.
היה ונשלח אל בית העסק הודעת ביטול בכתב, ובית העסק סירב לבטל את העסקה, הרי שקמה לצרכן זכות לתבוע ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח בהתאם לסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:46 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:46:07 |
| שלום,
קניתי בסייל מאתר אינטרנט ישראלי מוצר ותוך 2 ימי עסקים שלחתי אותו בחזרה.
הרשת טוענת שכאשר המוצר בסייל לא ניתן לקבל החזר כספי אלא רק להחליף את הפריט. האם כך הדבר? | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:34:08 |
| שלום רב אורטל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, הכל בהתאם לסעיפים 14ג וסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 2(ב)(ב2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק.
היה ונשלח אל בית העסק הודעת ביטול בכתב, ובית העסק סירב לבטל את העסקה, הרי שקמה לצרכן זכות לתבוע ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח בהתאם לסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 8/4/2019 10:43 |
שחף |
 | | מחבר: | שחף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 10:43:27 |
| שלום,
האם תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) חלות גם על ריפוד של כורסה בעלת מנגנון מכני?
וביותר כלליות - האם בנוגע לריהוט בעל מנגנון מכני - האחריות חלה על הריהוט כמכלול (על העור והבד למשל) או רק על המנגנון המכני?
האם העוסק מחויב מכוח חוק לאחריות על ריפוד (בד או עור) של רהיט? | |
|
|
|
| 8/4/2019 10:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 10:56:46 |
| איך ריפוד?
"טובין" – לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;
האחריות לפי התקנות היא רק על המנגנונים. אבל בדוק את חוק המכר בנוגע לאי-התאמה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 11:28 |
שחף |
 | | מחבר: | שחף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:28:02 |
| תודה משה,
אשמח לקבל תגובה גם מהמועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 8/4/2019 11:28 |
שחף |
 | | מחבר: | שחף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 11:28:10 |
| תודה משה,
אשמח לקבל תגובה גם מהמועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 10/4/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:20:43 |
| שלום רב שחף,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)(להלן: "התקנות") קובעות כי על טובין חל שנת אחריות, סעיף 1 בתקנות מגדיר מהו "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
בנוסף, סעיף 2(א) בתקנות נקבע כי:
"...יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
מכאן, שלכאורה האחריות תחול על המנגנון המכני עצמו ולא על כל הריהוט כמכלול.
| |
|
|
|
|