| 10/4/2019 15:01 |
זיו |
 | | מחבר: | זיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 15:01:30 |
| שלום,
היינו עוסק מורשה שפשט רגל. על החברה היה כמה קוים בחברת פאלפון .
מרגע שלא היה אמצעי תשלום תקין לאור פשיטת הרגל הם המשיכו את הקוים כמה חודשים עד שנתקו את הקוים.
בעל החברה החל לעבוד כשכיר בחברה אחרת והכניס לחברה הרבה עבודה וכסף.
ברגע שנתקו התקשרנו לחברת פאלפון בנסיון לשלם ולהחזיר את הקו לפעילות הם אמרו שיש לשלם 600 שח ואז יהיה אפשר לבצע העברת בעלות ל2 קוים מלבד הקו האחרון של בעל העסק שעליו יש חוב נוסך של 300 שח.
שילמנו 600 שח והחזירו את הקוים לפעילות ואמרו שישאר למשך שבוע שנוכל לסדר את התשלום הנוסף ולבצע העברות בעלות. לאחר 4 יימים שוב נתקו את הקוים לפני שהספקנו לבצע את ההעברות ולסדר את התשלום האחרון.
שוב חייגנו לפאלפון בנסיון לסדר את הנושא ואז נאמר שיש חוב נוסף. סה"כ 686 ש"ח. ושהם לא רואים בלי זה אי אפשר לבצע העברת בעלות ואי אפשר להפעיל את הקוים.(סחיטה ממש) שוב שילמנו את הסכום. והחזירו את הקוים. פה כבר ביקשתי לדבר עם מנהל על ההתנהלות של החברה.. שלמתי 686 שח ולא החזירו את הקוים בטענה שלא שילמנו.. כמה שיחות למוקדי השירות של פלאפון ואף אחד לא רואה את התשלום האחרון שביצענו. כמעט ביטלנו את האשראי כי חשבנו שהעבירו אותנו למספר חיצוני ולקחו פרטי אשראי. כי החברה לא רואה את הסכום . ואז לאחר שיחה מי יודע כמה אחת המנהלות אומרת שיש 2 תיקיות אחת לעסק ואחת פרטית ולכן לא רואים. שבגלל שזה לקוח של 15 שנה יש לו 2 תיקיות מה שלא עושים היום ולכן לא ראו את החיובים והתשלומים במלואם. לאחר מיליון שיחות ששאלתי אם אין עוד חובות והאם אפשר לבצע העברה ולאחר שנתנו פיצוי כספי של 50 ש"ח לקו של בעל העסק באותו יום לא חזרו אלינו לביצוע העברה. שלחנו את כל המסמכים לפקס שביקשו. שוב נתקו את הקו!!!! אציין שבאותו יום נתנו לי פיצוי 50 שח על העוגמת נפש. פיצוי מגוחך לנוכח ההפסדים שלנו!!!!!
סגרו את הקו.. וכשהתקשרנו לברר נתקלנו באטימות מוחלטת!!!! יש חוב נוסף!!!!! אין אמצעי תשלום!!! ואז אמרו שזה לא חוב זה יתרה לתשלום על חשבונית אחרונה!!! עוד 400 ומשהו שח.. והפעם לא ראו אותו כי החשבונית נסגרה לא מזמן ולוקח להם זמן לראות אותם במחשב......
גנביםםםםם זה מה שהם..
החזירו את הקו במקום לאור הצרחות של כולנו פה. וחזרה אליי מנהלת נוספת.. שנתנה לי תשובות מגוחכות.. לא עומדת מאחרי הטעויות שלהם.. לא מוכנה לשוחח איתי בכנות וביושר. רוצה עוד 400 שקללללל ואם לא לא מעבירים את הבעלות על המספר..
אציין במעסק והאדם נמצא בפשיטת רגל!!!!!! יכולנו להעביר את הקו בניוד לחברה אחרת ואת הכסף יראו דרך הפשיטת רגל. יצאנו מגדרנו שילמנו באשראי של אדם אחר וכל זה כדי לסגור את החוב בצורה הטובה ביותר וביושר.. ובתגובה קבלנו יחס משפיללללללל שיחות בלתי פוסקות ומרדף אחרי חברת פלאפון כדי לסגור את הקוים שלא בשימוש לסגור את החובות ולשלמם.. איני יודעת מה הזכויות שלי אל מול חברה כה גדולה שאטומה לחלוטין לזכויות הלקוח!!! הם הטעו אותי כבר כמה פעמים בנוגע ליתרת התשלום. כל פעם זה סכום אחר וסכום נוסף.. לא מודים בטעויות שלהם.. מוסיפים חוב כל פעם מחדש.. אין לי דרך לתקוף זאת כי לא מעבירים אותי למנהל נורמלי שיגיב כמו שצריך. כל מי שחוזר תוקף אותי שאני לא משלמת ושיש לי חוב ושהם פעלו מעולה ומשקרים שלא אמרו שאין עוד חוב ושלא אמרו ושלא אמרו.. כל פעם תירוץ אחר. וכל זה הם העבירו 2 קווים בעלות. ואת הקו האחרון מסרבים להעביר בטענה שחסר תעודת זהות עם ספח.. למרות ששלחתי להם אותה. ועובדה ש2 קוים כן עברו. רק קו אחד לא.
מה ניתן לעשות כדי לקבל פיצויייי הוגן והולם מהם.. וסליחה כראוי. כי עד עכשיו הוציאו אותנו מטומטמים כל שיחה מחדש.
ואני לא אתפלה אם אחרי שנשלם עוד 400 יגידו שיש עוד חוב נוסף.
בבקשה צועקת לעזרתכם. | |
|
|
|
| 10/4/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:37:29 |
| שלום,
המועצה לצרכנות לא נותנת ייעוץ לעוסקים אולם אתייחס כאן לסוגיה עקרוונית של חשבונית גמר חשבון בסיום התקשרות עם ספק סלולר:
על פי רישיון חברות הסלולר, על ספק הסלולר למסור ללקוח, תוך חודשיים ממועד סיום ההתקשרות, חשבונית גמר חשבון. אם זה לא נעשה או אם החברה מוסיפה חובות בכל פעם, מומלץ לפנות למשרד התקשורת בתלונה כדי שהמשרד יבחן את העניין. | |
|
|
|
| 11/4/2019 09:26 |
זיו |
 | | מחבר: | זיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 09:26:20 |
| לא מדובר בעסק. מדובר באדם שפשט רגל. זה לא יעוץ לעסק. זה ייעוץ לאדם פרטי. זה שהוא היה עסק בעבר לא אומר שכיום מדובר בעסק.
אם אפשר להתייחס לנושא של זה שהם לא נותנים לנו מידע מלא על החוב ועל הסכומים המדויקים.. כל פעם אומרים לנו סכום נוסף לשלם ואומרים שלא שלמנו חשבוניות שכן שלמנו אותם. וכאלו תופסים אותנו ללא קו ומחייבים אותנו לשלם את הכסף אחרת לא יחזירו את הקו.
אם יש כאן קייס משפטי או דרך אחרת להפעיל עליהם לחץ לפחות לפיצוי כספי על העוגמת נפש.. | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:54 |
דלית |
 | | מחבר: | דלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:54:31 |
| שלום רב,
רכשנו רכב חדש (מהניילונים)כולל מערכת מולטימדיה.
הרכישה בוצעה בחודש 11/18. מיום קבלת הרכב ועד היום מערכת המולטימדיה לא עובדת. התקלקלה לראשונה ביום קבלת הרכב ומאז ניסו לתקנה 10 פעמים. 7 פעמים ע"י מתקין המערכת המשודרגת ועוד 3 פעמים במוסך היבואן. המערכת עדיין לא עובדת (מידי פעם עבדה למשך יום או יומיים). המסך שחור. נציין כי מערכת זו כוללת גם אביזרי בטיחות כמו מצלמת רוורס ובלוטוס. אנחנו מעוניינים לבטל את העיסקה. לא קיבלנו את המוצר שרכשנו.
רכשנו רכב חדש לביתנו שהוציאה רישיון. הרכב נמצא במוסך באופן תחוף. מפאת גילה אין אפשרות שיסופק לה רכב חלופי. נמאס לנו. לא מצליחים לתקן את התקלה ובמקום לקבל "שקט" מאוטו חדש אנחנו מקבלים רק טירחה, אובדן שעות עבודה ועוגמת נפש.
האם אפשר לבטל את העיסקה? האם יש טעם להגיש תביעה שכזו לבית המשפט?
| |
|
|
|
| 10/4/2019 16:13 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 16:13:24 |
| על איזה רכב מדובר?
כי גם אצלי ישנה בעיה בוויז והם מושכים אותי ללא הפסק.
אני חושב להגיש תביעה ובמידה ותרצי לשתף פעולה, נוכל לעשות זאת ביחד ואולי יהיו מצטרפים נוספים.
סמסי ל - 054-4559761 | |
|
|
|
| 10/4/2019 17:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:21:18 |
| שלום רב,
היקף הפגמים כמתואר כאן יכול להעיד על אי התאמה לפי סעיפים 11(3)(4) ו-(5) לחור המכר. חשוב מאוד לתעד את כל הניסיונות לתיקון התקלה, ולשלוח מכתב בו תיאור כל השתלשלות העניינים ודרישה להחיליף את המערכת הפגומה או לתקן את הטען תיקון שאם לא כן, אתם שומרים על זכותכם תבטל את העסקה ולדרוש החזר כספי מלא בתוספת פיצוי בגין הטרחה בזבוז הזמן ועוגמת הנפש.
| |
|
|
|
| 11/4/2019 08:37 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 08:37:34 |
| הכל מתועד ועפ"י התגובות שלהם, התיעוד מופיע גם אצלם.
השאלה היא, במידה וארצה להגיש תביעה, או לפני כן לשלוח אליהם מכתב רשמי מגורם רשמי כדי שיפסיקו למשוך ולזלזל בלקוחות שלהם, האם אוכל להיעזר בכם ומה בדיוק הפרוצדורה? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:21:32 |
| שלום רב,
היקף הפגמים כמתואר כאן יכול להעיד על אי התאמה לפי סעיפים 11(3)(4) ו-(5) לחור המכר. חשוב מאוד לתעד את כל הניסיונות לתיקון התקלה, ולשלוח מכתב בו תיאור כל השתלשלות העניינים ודרישה להחיליף את המערכת הפגומה או לתקן את הטען תיקון שאם לא כן, אתם שומרים על זכותכם תבטל את העסקה ולדרוש החזר כספי מלא בתוספת פיצוי בגין הטרחה בזבוז הזמן ועוגמת הנפש.
| |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:21:46 |
| שלום רב,
| |
|
|
|
| 10/4/2019 12:06 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:06:53 |
| שלום רב,
הזמנתי חדר במלון בתל אביב. קיבלתי דוא"ל שבסופו מחיר ע"ס 388 ש"ח מודגש, שעליו נכתב "מחיר סופי". בהודעה שנשלחה לאחר מכן, לאישור ההזמנה, נכתב מחיר אחר - 453 דולר. בירור ראשוני שנערך מול המלון עדכן על שדרוג החדר בטעות. כשהתעקשתי לקבל את החדר אותו הזמנתי, נאמר לי שעל המחיר 388 ש"ח מתווסף מע"מ ולכן המחיר הסופי הוא 454 ש"ח. בדיקה באתר המלון לא מראה שום מידע על תוספת מע"מ, וגם במידע הראשוני שנשלח מהמלון לא הוצג מידע זה. האם זה אפשרי עפ"י החוק? | |
|
|
|
| 10/4/2019 18:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 18:16:47 |
| שלום,
על המלון להציג ללקוח ישראלי אך ורק את המחיר הכולל מע"מ. אם המלון עומד על דרישתו להוסיף את המע"מ, הצרכן רשראי לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח בתנאי שהוא פנה להנהלת המלון בדרישה בכתב, לפני הגשת התביעה. | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:16 |
גיל גיוס |
 | | מחבר: | גיל גיוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:16:42 |
| שלום,
יש ברשותי בר מים.
הבר כבר שולם ובבעלותי המלא.
חידשתי ירות לבר (תיקונים וסננים בלבד) וכיט רוצה לבטל. החברה טוענת שהחוזה הינו לשנה (לא שולם כסף מראש). האם זה תקין? האם יש לי כות לדרוש ביטול? | |
|
|
|
| 10/4/2019 18:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 18:11:53 |
| שלום רב,
הספק היה חייב למסור לך חוזה בכתב, ולציין שם האם ישנה התחייבות לתקופה ומה דמי הביטול שיידרשו במקרה של התנתקות מהשירות לפני מועד סיום ההתקשרות על פי החוזה. אם לא נמסר לך מסמך בכתב, בו כל הפרטים המהותיים בעסקה (תיאור השירות, המחיר, תקופת ההתחייבות ודמי הביטול) בצמוד אחד לשני ובהבלטה מיוחדת ובאותיות קריאות וברורות, החברה אינה רשראית לדרוש דמי ביטול. | |
|
|
|
| 10/4/2019 12:19 |
יותם |
 | | מחבר: | יותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 12:19:44 |
| שלום,
הזמנתי מחברת ksp מוזצר שהיה במבצע באותו יום.
לאחר כיומיים חזרו אלי מהחברה והסבירו שהכרטיס כבר חויב, ושהצבע שבחרתי לא קיים במלאי,
והציעו לתת לי צבע אחר במקום או בחזר כספי מלא.
אני לא מעוניין בצבע האחר.
השאלה שלי היא האם החברה לא מחויבת לספק לי אלטרנטיבה שמקובלת עלי?
והאם היא יכולה להציע החזר וזה פוטר אותה מההתחייבות שהיא פרסמה.
תודה,
יותם. | |
|
|
|
| 10/4/2019 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 18:06:18 |
| שלום,
אם המוצר אזל במלאי אתה יכול לסרב לקבל מוצר אחר או בצבע שונה ולדרוש את כספך חזרה.הספק לא יכול לכפות עליך מוצר בצבע אחר וזכותך לדרוש החזר כספי מלא. | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:44 |
ספיר קצב |
 | | מחבר: | ספיר קצב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:44:04 |
| שלום,
קניתי מכשיר אליפטיקל בחנות מוכרת לפני 8 חודשים
מאז המכשיר היה תקול כבר פעמיים
והשבוע גיליתי שהוא תקול בפעם השלישית
יש אחריות לשנה
האם מגיע לי מוצר חדש או החזר כספי?
מה יקרה כשתיגמר האחריות? המכשיר תקול יותר מדי פעמים
תודה ואשמח לעזרה.6 | |
|
|
|
| 10/4/2019 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 18:02:52 |
| שלום,
תקלות חוזרות במכשיר חדש עלולות להעיד על אי התאמה לפי חוק המכר.
על פי החוק, במקרה של אי התאמה רשאי הקונה, לאחר שנתן הזדמנות סבירה לתקן את המוצר (תקלות חוזרות מאותו סוג למשל מצריך אולי החלפת המוצר) רשאי הקונה לתבוע פיצוי או ביטול והשבת התמורה ששולמה, או שניהם.
במקרה זה, מומלץ לשלוח מכתב רשום או מייל או פקס כדי לתעד את כל השתלשלות העניינים, התקלות הרבות ואופן תיקנן או אי תיקונן ולבקש את החלפת המוצר אם לעמדתך המוצר אכן פגום או שלא ניתן לעשות בו שימוש.
אין כאן קביעה עובדתית שמדובר באי התאמה שהרי זה עניין עובדתי. | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:31 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:31:35 |
| שלום
לבקשתי שלחו אלי ממכון מור המייצג והשייך לקופ"ח כללית מסמכים מהתיק הרפואי של אמי.
ביקשתי מסמכים משנת 2014 והם שלחו אלי מסמכים שלא ביקשתי משנת 1960, מסמכים אשר פג תוקפם מזמן.
בנוסף לכך לפי התעריפון של כללית המופיע באתר כתוב: "התשלום הוא על שלושה תיקים לכל היותר, כל תיק נוסף לא יחויב" אולם הם חייבו אותי בסכום כולל של 1111 ₪ שהוא סכום כל התיקים ששלחו אלי שהם 19 במספר, משנת 1960.
ביקשתי לבטל את העסקה או לקבל החזר על גביית היתר אולם נעניתי בשלילה.
מהם דרכי הפעולה העומדות בפניי?
| |
|
|
|
| 10/4/2019 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:56:55 |
| שלום,
מומלץ לפנות בתלונה בהקדם למשרד הבריאות שהוא הגוף המפקח על קופות החולים. | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:32 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:32:20 |
| שלום רב !
הבת ועוד שלוש חברות שלה הזמינו חבילת נופש סאמר לאב באילת חדר ל-4 דרך האינטרנט בתאריך 4/3/19 לתאריכים 23/5-25/3/19. מסיבות אישיות של כל אחת מהבנות נאלצות לבטל את הנופש. אחרי שיחות חוזרות עם ההפקה ואחרי עשרות מיילים הם דורשים לחייב אותם בסכום מלא על הביטול. ואומרים להם שזה לפי החוק. לציין שהבנות לא חתמו על שום הסכם ולא נשלח להם שום הסכם רק שהם שלחו אישור הזמנה שם צויין כך:
1.המחיר וההזמנה ללא אפשרות ביטול או שינוי בשום שלב.
2.ביטול העסקה מרגע החיוב ותוך 14 ימים יחייב את האורח ב- 50% מסך העסקה ודמי ביטול .
ביטול העסקה לאחר 14 ימים מרגע החיוב ו/או פחות מ- 14 ימי עסקים לפני מועד הנופש יחייב את האורח בדמי ביטול מלאיים בסך 100% מסך העסקה .
אישור זה מהווה הסכם ויש לו תוקף משפטי המוסמכם על ידי המשווק והלקוח . בכפוף לתקנון באתר .
אז בבקשה תעזרו לי ותגידו לי מה עושים במצב כזה האם החוק הזה שלהם תופס והוא נכון ואם כן ביטלנו את החדר הלך גם הכסף ששולם מראש . ולהזכיר שהנופש יוצא ב- 23/5/19 שזה עוד חודש ו ..
תודה מראש ואשמח אם מישהו יכול לחזור אלי לנייד 0548178558 בהקדם. | |
|
|
|
| 10/4/2019 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:54:22 |
| שלום,
להלן מידע כללי על זכות ביטול עסקה לרכישת שירותי נופש.
על פי חוק ניתן לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום ביצוע העסקה, ואם העסקה נעשתה במכר מרחוק, עד 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הנופש. במקרה המתואר הביטול נעשה לאחר המועד הנ"ל כך שזכות הביטול היא בהתאם למדיניות החברה, בתנאי שהמידע נמסר ללקוח בזמן אמת.
בהתאם, אם החברה לא גלתה לצרכן בתכב, מייד לאחר ביצוע העסקה, מה מדיניוות הביטולים של המלון, הרי שהמלון לא יכול לדרוש 100% דמי ביטול. אם המלון שלח הודעה בכתב מייד לאחר ביצוע היסקה והציג את מדיניות הביטולים באופן קריא, היא מחיבת את שני הצדדים לכאורה.
כמובן, המידע הנ"ל מהווה מידע ככלי בלבד ואינו מתייחס למקרה הספציפי שהרי לא הובא בפני כל החומר הנדרש. | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:58 |
מירה ליברמן |
 | | מחבר: | מירה ליברמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:58:44 |
| | גרתי במרכז הארץ, והתחלתי את יישור השיניים אצל ראופה אורטודנט בעיר רחובות לפני שנתיים. היום עברתי לגור צפונה. כללית סמייל ברחובות אומרו שאי אפשר להמשיך את הטיפול בעיר שלי (בסניף כללית סמייל אחר), אבל רק לנסוע דרך חצי הארץ לרחובות. אני מוגבל בניידות! וגם בעיר שלי כללית סמייל אומרו שהם לא רוצים להמשיך בטיפול, אבל רק כדי להתחיל מההתחלה ושוב לשלם על זה. למרות שבהתחלה שילמתי על הכל לכללית סמייל ברחובות. | |
|
|
|
| 10/4/2019 17:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:46:33 |
| שלום,
מומלץ לפנות בכתב להנהלת הקופה כדי לבקש לקבל את הטיפול בעיר המגורים שלך.
| |
|
|
|
| 10/4/2019 15:00 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 15:00:26 |
| שלום רב,
בתאריך 17.12.18 רכשתי סלון מעור בשווי 20,000 ש"ח מאחת הרשתות במרכז הארץ.
הסלון הגיע לביתי בתאריך 19.3.19 כאשר החלק האמצעי של הסלון היה פגום (העור היה עם צלקות), ולכן המובילים לקחו איתם את החלק הפגום והשאירו רק את החלקים האחרים.
לא קיבלתי מענה מהחנות לאורך כל התקופה הזו לסלון יקר מאוד ורק הציעו לי להביא את החלק החסר מתצוגה או ממקום אחר. מבירור שערכתי הבנתי שכל סלון מעור מייצרים מעור מסויים ואם ירכיבו חלק שיצרו אותו בזמן אחר אז יהיו הבדלי צבע, ולכן אני לא מעוניינת לקבל את החלק החסר. מה האפשרויות שלי מבחינת ביטול עסקה וקבלת כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 10/4/2019 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:44:05 |
| שלום,
הפגם המתואר מעיד לכאורה על אי התאמה לפי חוק המכר. על פי חוק זה, על הקונה לבדוק את המוצר מייד עם קבלתו ולהודיע מייד למוכר על הפגם, כפי שעשית. בנוסף, על הקונה לתת הזדמנות סבירה למוכר לתקן את הפגם - כפי שנעשה לכאורה.
אם המוכר לא מתקן את הפגם תוך זמן סביר - ייתכן שההצעה להחליף את החלק בחלק אחר אינה מתאימה אם הצע שונה - הקונה יכול, לפי בחירתו, לדרוש פיצוי או ביטול עסהק.
המלצה לפעולה: מאוד חשוב לתעד את כל השתלשלות העניינים בהודעה בכתב - במייל פבקס או בדואר רשום - ולדרוש תיקון מיידי של הפגם באופן ראוי או החלפת המוצר שאם לא כן תבקשו לבטל את העסקה ולקבל החזר מלא.בחלוף המועד הנקוב בהודעה יש צורך לשלוח מכתב נוסף כדי לדרוש את ביטול העסקה או פיצוי. | |
|
|
|
| 10/4/2019 15:01 |
אדם |
 | | מחבר: | אדם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 15:01:51 |
| שלום.
לפני כחודשיים היה אצלי קבלן אלומיניום כדי להרכיב פרגולה חשמלית. שילמתי לו מקדמה בזמן ההזמנה ואת היתרה בזמן העבודה.
לצערי הוא לא סיים את העבודה לגמרי ונשארו דברים אחרונים שאותם הוא לא ביצע, אבל הם די חשובים.
מאז במשך חודשיים הוא מתחמק ממני בתירוצים שונים ומשונים ולא מגיע לסיים את העבודה.
איזה פתרונות עומדים לפני?
תודה | |
|
|
|
| 10/4/2019 17:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:33:34 |
| שלום,
מומלץ מאוד לשלוח מייל או פקס או מכתב רשום לספק, לתאר את כל השתלשלות העניינין: מועד ההזמנה, מועד האספקה, הפגמים או החלקים החסרים, הפניות השונות לשם תיקון הטעון תיקון, ולדרוש לבצע תיקונים תוך שבוע למשל, שאם לא כן תגישו תביעה לקבלת פיצוי בגין הנזק שנגרם - בעיקר עלות התיקונים ו/או החלקים החסרים. אם לא מתייחסים לפניתכם (אחרי ווידוא שהאי אכן התקבלה) ניתן לפנות לספקים אחרים ולבקש הצעת מחיר ואם נאלצתם להוציא סכום נוסף עבור התיקונים (לדרוש חשבונית כמובן) תוכלו שוב לפנות בכתב לספק ולדרוש החזר כספי. | |
|
|
|
| 10/4/2019 15:06 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 15:06:11 |
| היי,
בעלי מסר שיק לספק על סכום גבוה, השיק נותר פתוח כי הספק אמר שישים חותמת, היום הספק התקשר ואמר כי השיק נעלם לו,
מלבד ביטול השיק, האם יש עוד משהו שעליי לעשות?
החשש הוא שהשיק יגיע לידיים הלא נכונות
אשמח לקבלת תשובה
נופר
052-6817473 | |
|
|
|
| 10/4/2019 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 17:28:02 |
| שלום,
ביטול צ'ק בשל אבדן היא פעולה חוקית, ומומלץ לעקוב אחר העניין מול הבנק כדי לוודא האם היה ניסיון לפרוע את הצ'ק.
ככלל, אנחנו ממליצים תמיד לרשום את פרטי הספק גם אם הוא טוען שהוא ישים חותמת. במקרים רבים המטרה האמיתית היא להסב את הצ'ק לצד ג', דבר שעלול להקשות על הלקוח אם הוא יבקש לבטל את הצ'ק בשל כשל תמורה. | |
|
|
|
| 9/4/2019 21:30 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2019 | | שעה: | 21:30:55 |
| קניתי ביום רביעי אחה"צ בגדים, כששאלתי עד מתי אפשר להחזיר ולקבל את הכסף חזרה ענו שתוך יומיים,
יומיים מרביעי יוצא ביום שישי שהם עובדים רק חצי יום,
חזרתי אליהם ביום ראשון לפני הצהריים והם טענו שביום שישי היה יומיים ולכן הם לא יכולים לתת החזר כספי אלא רק זיכוי.
(אפילו שבעצם נשאר לי האחרי צהריים של יום שישי שהם לא עובדים)
האם החוק אכן אומר ככה? אם לא מה אני יכולה לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:58:28 |
| רחל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה מיום הרכישה, כלומר, יומיים שאינם כוללים את יום שבת.
העובדה כי בית העסק עובד חצי יום ביום שישי אינה מעלה או מורידה מזכותו של הצרכן, כך גם במקרה בו בית העסק פועל בשבת או במוצ"ש.
על כן, משחלפו יומיים, לאחר יום שישי, אין זכות בדין לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 9/4/2019 21:30 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2019 | | שעה: | 21:30:45 |
| קניתי ביום רביעי אחה"צ בגדים, כששאלתי עד מתי אפשר להחזיר ולקבל את הכסף חזרה ענו שתוך יומיים,
יומיים מרביעי יוצא ביום שישי שהם עובדים רק חצי יום,
חזרתי אליהם ביום ראשון לפני הצהריים והם טענו שביום שישי היה יומיים ולכן הם לא יכולים לתת החזר כספי אלא רק זיכוי.
(אפילו שבעצם נשאר לי האחרי צהריים של יום שישי שהם לא עובדים)
האם החוק אכן אומר ככה? אם לא מה אני יכולה לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:56:37 |
| רחל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה מיום הרכישה, כלומר, יומיים שאינם כוללים את יום שבת.
העובדה כי בית העסק עובד חצי יום ביום שישי אינה מעלה או מורידה מזכותו של הצרכן, כך גם במקרה בו בית העסק פועל בשבת או במוצ"ש.
על כן, משחלפו יומיים, לאחר יום שישי, אין זכות בדין לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 9/4/2019 17:16 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2019 | | שעה: | 17:16:23 |
| באתר של בגדי ילדים מפרסמים חולצות במבצע 5 ב 89.9. בנוסף על גבי התמונה מופיע "ניתן להדפיס סמל בית הספר".
בפועל המבצע הזה תקף רק למי שמדפיס סמל למרות שזה לא מצויין שם. האם אין מדובר בהטעייה? | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:55:00 |
| תמי שלום רב,
יש ממש בטענתך שכן מהפרסום מתקבל הרושם כי המבצע תקף בכל מקרה ולא בהכרח רק בהדפסת סמל בית ספר.
מומלץ לפנות בעניין לרשות לסחר הוגן אשר הנה בעלת סמכויות אכיפה ותוכל להורות לעוסק לבצע תיקון של הפרסום.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx
כמו כן, ניתן בהחלט לפנות גם למועצה היה ונפגעת מהפרסום באופן אישי. | |
|
|
|
| 9/4/2019 13:20 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2019 | | שעה: | 13:20:32 |
| | שלום,קבלתי את ראוטר עם SIM קרת,אחרי שלושה ימים נשיתי להחזיר את ציוד לחזרה עכב לא היה עובד אינטרנט,החברה קבלה את SIM קרת ואת ראוטר לא רוצה לקחת לחזרה...אמרו לי הציוד הזה לא שלנו....עכשיו מנסים לגבות ממני כספים עבור ראוטר שלא עובד...שעילה שלי עם זה חוקי ,או הם חייבים לקחת גם את ראוטר או עבור ראוטר שלא עובד אני חייב לשלם?....נסיתי להחזיר את ראוטר תוך 3 ימים...תודה | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:51:56 |
| דניאל שלום רב,
על פניו, נראה כי החיוב בגין הראוטר התקול אינו תקין.
אודה לך אם תגיש תלונה בעניין באמצעות אתר המועצה ותצרף הסכם עם בית העסק או קבלה על התשלום. | |
|
|
|
| 8/4/2019 23:06 |
אשר |
 | | מחבר: | אשר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 23:06:50 |
| היי,
לאחרונה יצא לי לאתר מוצר במחיר זול משמעותית ממחירו באתר מוכר (97% הנחה) ולצידו התראה שהמחיר זמין רק למס׳ שעות הקרובות באופן מיוחד ובהגבלה של מוצר אחד ללקוח.
הוספתי לסל ביצעתי את הרכישה ובסיומה הוצגה לי הודעה שהשלמת התהליך אינו משמש כאישור העסקה ויצרו עימי קשר לאחר מכן כמפורט בתקנון.
התקנון באתר לא נטען בדפדפן ולא היה ניתן לקרוא אותו.
ֿ
האם בית העסק אכן מחוייב לספק לי את המוצר במחיר שהוצג לתשלום? | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:50:40 |
| אשר שלום רב,
קשה לקבוע.
היה והמדובר במוצר במחיר שפורסם בטעות ומהווה טעות סופר כלשהי, אז על פי הפסיקה לא תחול חובה על העוסק לספק אותו בהכרח במחיר שצוין.
היה ומדובר בהטעיה מצד העוסק אשר אינה מתוקנת ונועדה כביכול, למשוך צרכנים במחירים אטרקטיבים כאשר אין בכוונת העוסק לספק את המוצרים במחירים אלו, הרי שייתכן וניתן יהיה לחייב אותו לבצע את המכירה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 20:01 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 20:01:49 |
| בתאריך 2.4.19 קניתי בחנות רהיטים ברחוב הרצל בתל אביב מזנון לסלון. סוכם שהדגם והמידות ימסרו על ידי תוך יום יומיים לפי תמונה שתישלח אלי בנייד.
במעמד הקניה נתתי כרטיס אשראי לחיוב ב10 תשלומים ונמסר לי טופס הזמנה במעטפה שלא ניתן לי לקריאה ולא חתום על ידי ועל ידי המוכר.לאחר שנמסרו לי ב-3.4.19 תמונות לאופציות של המזנון הגעתי למסקנה שהעסקה לא מתאימה לי וביקשתי בתאריך 7.4.19 לבטל את העסקה.
לתדהמתי, נאמר לי שעלי לשלם 30% מגובה ההזמנה מכיוון שזה רשום בטופס ההזמנה למרות שטענתי שכמובן לא ניתן היה להתחיל ביצור הזמנה לפני בחירת הדגם והמידות.
לאור האמור לעיל כולל העובדה שטופס ההזמנה לא ניתן לי לחתימה אבקש לדעת האם באפשרותי לבטל את העסקה עם תשלום מקובל של ביטול עסקה (5% או 100 ₪)
אודה על תשובתכם המהירה
| |
|
|
|
| 10/4/2019 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:46:36 |
| חנה שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקהת, כל עוד לא נמסרו המידות של המזנון וכל עוד לא הוחל בייצור שלו, את רשאית לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 10/4/2019 13:57 |
ליאור איזיק |
 | | מחבר: | ליאור איזיק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 13:57:12 |
| לום רב , לפני 9 חודשים רכשתי חבילת אימונים אישיים עם מאמן כושר, אין ביננו חוזה ולאחר ביצוע של 5 אימונים במהלך ה 9 חודשים, החלטתי לבטל את החבילה ולקבל החזר, המאמן סירב לתת לי החזר כספי ונתן לי חלופות כגון " אופציה לממש את האימונים מתי שארצה , או שאוכל להעביר אותם למישהו אחר" , בנוסף אמר לי שאם הייתי שואלת מראש לגבי ביטול הייתי יודעת שאין אפשרות לבטל. מה שזה אומר שהוא לא אמר שאי אפשר לבטל.האם מבחינת החוק הוא צודק ? או שהוא מחוייב לתת לי את כל הכסף חזרה,או אפילו חלק ממנו. תודה מראש
| |
|
|
|
| 10/4/2019 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:44:42 |
| ליאור שלום רב,
יש לבחון את הסכם ההתקשרות בינך לבין המאמן, והאם ישנה התייחסות לעניןי תנאי ביטול וכיצד ומתי ניתן לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 8/4/2019 19:06 |
שלומי טויזר |
 | | מחבר: | שלומי טויזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2019 | | שעה: | 19:06:05 |
| | בתאריך 7.8.19 הזמנתי בהובלה מוצר של איקאה המוצר היה אמור להגיע בין השעות 1100-1300 המוצר לא הגיע התקשרתי לאחר שהמתנתי בביתי בשעה 1300 ונאמר לי שהמשאית נתקעה ללא שום הודעה מצד החברה על איחור בקשרי לקוחות הוצע לי פיצוי על עוגמת הנפש פיצוי זעום שלא הייתי מוכן לשמוע בקשרי לקוחות נאמר שההובלה תגיע בין השעות 1600 -1800 כמובן שהמוצר לא הגיע התקשרתי שוב בשעה 1800 ענה לי בקשרי לקוחות בחור בשם דימטרי ואמר לי מצטער המוצר יגיע בשעות 1900-2100 והוסיף ואמר אתה ממש נמצא בכלא 10 שעות יש לציין שגם עד שעה 1800 לא קיבלתי שום הודעה על איחור מצד החברה עודני מחכה לקבלת המוצר מיותר לציין את עוגמת הנפש שנגרמת לי ובזבוז יום עבודה אודה לכם על תגובתכם מה זכויותי ואיך ואיזה אמצעים עומדים לרשותי מבחינת החוק | |
|
|
|
| 10/4/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 14:39:51 |
| שלומי שלום רב,
יש להעביר לבית העסק מכבת ולדרוש פיצוי בסך של 600 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן בגין אי הגעת המוביל.
| |
|
|
|
|