| 14/4/2019 00:29 |
mosh |
 | | מחבר: | mosh (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 00:29:55 |
| קניתי ארון בחברה מוכרת לפני כמה חודשים, ויש לי אחריות על המוצר לכמה שנים.
מיד אחרי הקניה יצרתי קשר עם החברה כדי לקבל שירות עקב פגמים במוצר, ועד היום לא קיבלתי את השירות. כל פעם שאני מתקשר הם נותנים לי את ההרגשה שהם מטפלים בזה, ותוך כמה ימים יצרו איתי קשר, אך עד היום אף אחד לא הגיע אלי לטפל בפגמים. אני חושש שיש כאן התחמקות סדרתית.
אשמח לעזרה ולהמלצה מה אני אמור לעשות כדי להזיז משהו אצלם.
תודה | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:20:11 |
| שלום רב משה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, החוק קובע שהתיקון ייעשה תוך "זמן סביר".
בנוסף, אני, מציעה כי תעיין בתעודת האחריות שניתנה לך ובהתאם לפנות אל בית העסק . | |
|
|
|
| 14/4/2019 08:10 |
אביגיל |
 | | מחבר: | אביגיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 08:10:07 |
| שלום וברכה
רכשנו מדיח כילים של מילה.
היגיע טכנאי מטעם החברה המספקת להתקין את המכונה ומיד החל במסע איטנסיבי של לחץ לרכישת מוצרים נילווים.-מגן חשמל,מגן אבנית.
הוא הסביר שללא מוצרים אלו לא יהיה אחריות על המוצר .הוא הסביר שהוא מוכר לי אןתם במחיר מיוחד ולא אוכל לרכוש מוצרים באיכות כזו לבד.
בנוסף אני מקבלת בונוס -ערכה לניקוי של פיניש במחיר מציאה של 100 ש"ח במקום 250ש"ח.
האמת שבהתחלה דחיתי את כל ההצעות עקב נסיונות בעבר ללחץ מסוג זה.
אך הוא המשיך בשלו ו"נכנעתי"...
האם ניתן להגיש תלונה נגד זה?
האם כל המהלך חוקי?
אודה לתשובתכם
אביגיל | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:04:48 |
| שלום רב אביגיל,
לא ציינת מתי בוצעה הרכישה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בנוסף, סעיף 14 בחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקת רוכלות (עסקה הנעשית בבית הצרכן) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים .
במידה שאת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 12/4/2019 22:47 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2019 | | שעה: | 22:47:44 |
| | רכשנו אוטו מקרסו-טרייד אשדוד לפני 5 חודשים (ספורטאז 2015), וכשהגענו לעשות טסט לאוטו התגלה שהמנוע הוחלף על ידי קרסו טרייד לפני המכירה ללא ידיעתנו! מיותר לציין ששילמנו מחיר מלא על האוטו, סביר שלא היינו קונים רכב 2015 שהוחלף לו מנוע. קרסו טרייד לא ציינו את העניין ״הקטן״ הזה (גילוי נאות....). ולא נתנו לנו שטר מכר ולא עדכנו את רשיון הרכב! כבר שבוע שאנחנו רודפים אחרי שטר מכר למנוע, שאחרי הרבה טירטורים התברר שנמצא אצלם, כי הם - קרסו החליפו מנוע ולא אמרו. שלחנו אי מייל לשירות הלקוחות ולא קיבלנו תשובה. לא לוקחים שום אחריות! בושה וחרפה!! מטרטרים אותנו עם שטר המכר שאותו נסענו לאסוף מקרסו אשדוד (כי כמובן שלא הסתדר להם להעביר אותו אלינו), וכשניגשנו לטסט, התברר שהשטר לא חתום בכלל והכשילו אותנו. גם עכשיו שום לקיחת אחריות, שום עזרה, יהירות מוחלטת!! מזעזע לחשוב שחברה גדולה עם שם מתנהגת ככה! | |
|
|
|
| 14/4/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:56:14 |
| שלום רב טל,
ראשית, ראה מידע מפורט בעניין חוק מכירת רכב משומש(זכאות למידע וגילוי נאות)באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/used-vehicle-selling-law
שנית, יש לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר, תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 13/4/2019 17:36 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2019 | | שעה: | 17:36:49 |
| לכבוד: המועצה הישראלית לצרכנות
א.ג.נ, בתאריך 13.2.19רכשתי מקרר מדגם סמסונג ברשת א.ל.מ סניף גבעתיים
המקרר סופק לביתי ביום 15.2.19, מיד כשיצא המוביל מפתח הבית הבחנתי בפגם בתוך המקרר, עיוות בצורת מכתש בציפוי הפנימי התחתון. מיד טלפנתי למוביל מר עופר שעשה דרכו עדיין במעלית לעבר מכוניתו ומסרתי לו על הפגם. וביקשתי שיעלה לראות במה המדובר, המוביל מר עופר, השיב שכך זה צריך להיות והציע שאשוב לאולם התצוגה של בית העסק לוודא שכל המקררים הם כך. שיחה מתועדת
מאחר והמקרר נמסר בצהרי יום שישי, מיד ביום ראשון 17.2.19 ניגשתי לאולם התצוגה שבסניף גבעתיים והבאתי לידיעת אנשי המכירות במקום על הפגם, ואת דבריו של המוביל שבכל המקררים זה קיים, אך בבדיקה שנערכה עם אנשי המכירות במקרר זהה באולם התצוגה, לא נתגלה עיוות דומה.
רשת אלמ הציעה לשלוח טכנאי לבדוק ולתעד את הפגם, ביום 20.2.19 הגיע טכנאי מר רונן שבחן צילם ותיעד ואמר לי "אין בעיה יחליפו לך את המקרר תוך יומיים תהיה זמין בטלפון". שיחה מתועדת.
חלפו ימים ללא מענה וביום 24.2.19 פניתי שוב לחנות ממנה נרכש המקרר, בשיחה עם נציגת המכירות הגב' מזי הבעתי באוזניה את אכזבתי מאופן הטיפול ומהסחבת בנושא והצגתי את רצוני לבטל את העסקה בשל כך. מנהל החנות מר אנדרי הצטרף לשיחה ומסר שהעניין נמצא בטיפול והוא בקשר עם נציגי היבואן ושאמתין בסובלנות לתשובה.
ביום 24.2.19 בשעות אחה"צ נשלח אלי מסרון לטלפון מטעם נציגת שירות לקוחות של היבואן "סימליין" ,שבו היא מודיעה שהנהלת היבואן מעוניינים לשלוח טכנאי נוסף לבדיקת הפגם במקרר.
ביום 26.2.19 הגיע טכנאי מר גולן שבחן צילם ותיעד את הפגם ושאל אותי מה אני מבקש? השבתי שאני מבקש שיחליפו לי את המקרר לאותו דגם וללא עיוות כפי שמופיע בחנות התצוגה. והטכנאי מר גולן השיב שהוא מעביר את בקשתי להנהלת היבואן ושאמתין לתשובה. לאחר שחלפו יומיים ללא מענה מצד אף גורם, טלפנתי לשירות הלקוחות של היבואן חברת "סימליין" לבירור, נציגת השירות מסרה שהעניין בטיפול ושעדיין לא התקבלה החלטה בענייני.
ביום ה-13 של העסקה 28.2.19 ראיתי שהטיפול בעניין אינו מתקדם לשום מקום, ניגשתי לחנות אלמ גבעתיים וביקשתי הסברים. מנהל החנות מר אנדרי, השיב שממחלקת שירות לקוחות של היבואן מסרבים להחליף את המקרר, והוא אינו יכול לעשות כלום בנידון. עלי לציין שהמקרר החדש סופק מהמלאי שקיים ברשת אלמ.
אי לכך, ביום 28.2.19 מסרתי לידיי מנהל החנות מר אנדרי בקשה מנומקת בכתב לביטול עסקה מהסיבה שאינני מוכן לקבל מקרר חדש שיש בו פגם.
ואכן לאור הנסיבות העסקה בוטלה, וביום-15.3.19 אחרי חודש שהמקרר ניצב בביתי ללא שימוש ועטוף בנילונים הגיעו מובילי רשת א.ל.מ ולקחו עמם את המקרר החדש. אך חויבתי לשאת בהוצאות הובלה עבור איסוף והחזרת המקרר החדש מביתי אל רשת א.ל.מ, כמו כן חויבתי בעד פינוי המקרר הישן שלי שנלקח מביתי בעת הבאתו של המקרר החדש.
ובסה"כ חויבתי בסכום של 450 ש"ח. ששולמו בהמחאה בנק הפועלים מס' 2778213 לפקודת רשת א.ל.מ
ביום 7.4.19 יותר מחודש מיום ביטול העסקה, נתקבלה בתיבת הדואר בביתי המחאת זיכוי מטעם רשת א.ל.מ על הסכום ששולם עבור עסקת רכישת המקרר בסך- 3450 ₪. וכך נותרתי ללא מקרר חדש, וגם ללא המקרר הישן שנלקח מביתי. ובזבוז שעות וימים בהמתנה לטכנאים, טלפונים והתרוצצויות אל בית העסק וממנו, וגם הוצאה כספית על הובלות חוזרות על לא עוול בכפי.
אי לכך מכובדי, אבקש להביא לידיעתכם "המועצה הישראלית לצרכנות" את פרטי המקרה, ואודה לכם שתנווטו אותי מהן זכויותיי ולאן הולכים מכאן.
ברשותי כל המסמכים הנוגעים לעניין. שיחות מוקלטות, חשבונית רכישה, וחשבונית הובלה כפולה.
בברכה!
אליהו 0522575156
אורי צבי גרינברג 7 גבעת שמואל
| |
|
|
|
| 14/4/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:55:00 |
| אליהו שלום רב,
כמובן שבמקרה המתואר בפנייתך, אין מקום לחיוב הצרכן בעלות ההובלה, ועל העוסק לשאת בכל עלויות ההובלה עקבב אספקת מוצר פגום, לכאורה לידי הצרכן והפרת הסכם הרכישה.
יש להעביר פנייה בכתב לעוסק ולציין כי מדובר, הלכה למעשה בהפרת הסכם הרכישה, וכי במקרה שכזה, על העוסק לשאת בכל עלויות ההובלה ולבטל את העסקה ללא דמי ביטול כלשהם וכי הייתה מוטלת על העוסק החובה לבצע את הזיכוי בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום ביטול העסקה.
במקביל לפנייתך בכתב, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 12/4/2019 09:02 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2019 | | שעה: | 09:02:17 |
| יש לי מכונת כביסה של סמסונג כשנתיים וחצי, עדיין תחת אחריות, ללא תקלות עד כה. ביום חמישי שעבר המכונה הפסיקה לעבוד. פניתי לשירות לקוחות הניתן ע״י חברת אלקטרוניקס פרו, הם זימנו לי טכנאי ליום שני לאחר מכן. הטכנאי הגיע, לא יודע בוודאות מה הבעיה, אומר שיש שני חלקים שכנראה הם הבעיה, אך אין במלאי. ביקשנו מכונה חלופית, הובטחה בדיקה של הנושא. אתמול, יום חמישי, שבוע מפתיחת התקלה, התקשרו ואמרו שצפי להגעת חלפים 3 חודשים (!), הציעו שנקנה דרכם מכונה חלופית עם פגם (מוזלת). לא הסכמנו. הם מצידם טוענים שאין להם פיתרון אחר.
בדורה תחתונה, אנחנו מעל שבוע ללא מכונת כביסה, שבוע לפני פסח, כאשר בפועל מכונת הכביסה עדיין עם אחריות (הם לא מתכחשים לכך שהאחריות בתוקף).
מה עלינו לעשות הלאה? כיצד לפעול? מדובר במוצר צריכה בסיסי לכל משפחה ובמיוחד בימים אלו...
אודה לקבלת חוות דעת | |
|
|
|
| 14/4/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:44:23 |
| שני שלום רב,
מכיון שמדובר בתקופת האחריות המורחבת, יש לבחון את הסכם השירות עם בית העסק ולראות האם ישנה התחייבות לתיקון בתוך מועדים פרטניים, או לחלופין, האם ישנה חובה על העוסק לספק מוצר חלופי.
בנוסף, ישל פנות לעוסק בכתב ולציין כי מוטלת עליו האחריות להחזיק חלפים למכונה משך תקופה של שבע שנים מיום הרכישה, ועל כן אי החזקת חליפ מהווה הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 11/4/2019 23:14 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 23:14:14 |
| היי, רכשתי פינת אוכל ולאחר שהיה איחור ניכר בהזמנה ומכיוון שקיבלתי תמונה מבית העסק של פינת האוכל טרם אספקת המוצר לביתי והוא אינו היה תואם למה שהזמנתי, לאחר דין ודברים הוחלט כי בית העסק יסכים לבטל את העסקה (לאחר ששלחתי מכתב התראה לפני תביעה) יש לציין כי שילמתי בצ'קים וחלקם נפרעו.
נציגת החנות אמרה שיקח עד 10 ימים להחזיר לי צ'קים שלא נפרעו ולרשום צ'ק עבור הכסף שנפרע.
אנחנו כבר 17 יום לאחר ביטול העסקה וההבטחה להחזר כספי.
הנציגה מהחנות כל פעם אומרת לי שזה בטיפול.
מה עליי לעשות? זה מונע ממני לקנות פינת אוכל במקום אחר | |
|
|
|
| 14/4/2019 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:42:15 |
| אלכס שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, על בית העסק מוטלת החובה לבטל את העסקה ולהשיב את הכספים בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום הביטול.
על כן, יש להעביר אל העוסק פנייה לפיה, היה והכספים לא יושבו לאלתר, חושף עצמו העוסק לתביעת פיצויים בגין כל נזק שייגרם לכם עקב העיכוכ כאמור. | |
|
|
|
| 11/4/2019 22:40 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 22:40:27 |
| לפני 5 וחצי חודשים הזמנתי שולחן אוכל ולאחר כחודשיים הגיע לביתי.
בפלטת השולחן התגלה ליקוי ובשיחות רבות מול נציג החברה הוחלט על פיצוי הפלטה והובלה על חשבון הספק.
מאז חלפו 3 וחצי חודשים של טלפונים והבטחות שווא מצד הספק שפלטת השולחן מוכנה ורק מחכה להובלה.
בשיחתנו האחרונה הספק הודיע שפלטת השולחן תהייה מוכנה בשבוע הבא אך הוא אינו מתכוון להוביל אותה אליי.
איך ניתן לגרום לאותו ספק שיקיים את מה שהבטיח לפני מספר חודשים? | |
|
|
|
| 14/4/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:18:15 |
| אילן שלום רב,
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין כי הוראות חוק המכר קובעות כי במקרה בו התגלה פגם במוצר, מוטלת חובה על בית העסק לרפא את הפגם, בתוך זמן סביר ולהשיבו לצרכן כשהוא תקין.
על כן, לכאורה, על בית העסק לעמוד בהסכם הרכישה ולספק את המוצר כשהוא תקין, ללא עלות כלשהי מצד הצרכן.
יש לציין כי במקרה ובית העסק יבחר להפר את ההסכם, הוא חושף עצמו לתביעה בגין כל נזק שייגרם לכם. | |
|
|
|
| 11/4/2019 19:19 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 19:19:39 |
| שלום,
ביום שלישי בשעת ערב מאוחרת הזמנתי שירותי גרירה היינו בדרך לאילת ומחברת הגרר נאמר שהם יגררו לנו את הרכב לאילת יום למחרת.
יום למחרת אנחנו התקשרנו בבוקר ליראות מה עם הרכב אמרו לנו שבשעה 12 הוא יוצא ממגרש בארד.
אחרי השעה 16:00 הרמנו טלפון לבדוק מה עם הרכב ונאמר לנו שהרכב יגיע יום למחרת מכיוון שאנחנו ביקשנו זאת. כאשר בפועל לא נאמר דבר ביקשנו מהנציגה הוכחה לכך היא התעלמה. מכיוון שאנחנו היינו עתידים לסיים כבר את החופשה שלנו ביקשנו שיגררו לנו את הרכב לעיר המגורים שלנו בצפון הם הסכימו ללא בעיה וכך אכן קרה.
מה אפשר לעשות מול חברת הביטוח/חברת שירותי הגרירה כדי שיפצו אותנו על כך שיחלקנו חוזרים בדרכים חלופיות הבייתה ומשלמים על כך כסף מכיוון שהם על דעת עצמם דחו את הגרירה ביום בטענה שאנחנו ביקשנו.
תודה. | |
|
|
|
| 14/4/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:55:05 |
| שלום רב אילנה,
בעניין זה, אני, מציעה כי תעיינו בהסכם הביטוח שברשותכם, לאחריו, יש לפנות אל המבטחת ובמידה שאתם תתקלו בבעיה, תוכלו לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 11/4/2019 15:14 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 15:14:02 |
| שלום,
אני מבין שחוק הטכנאים מתייחס לביקור בית אבל מה קורה בחנות נותן השירות?
הכנסתי טלפון סוללרי לשירות בחברת פרטנר והובטח לי שירות תוך שעתיים (שירות בתשלום לתיקון מהיר)
אחרי שעה ארבעים וחמש חזרתי לחנות בכדי להבין שהתיקון לא יהייה בזמן, הטכנאי הלך לאכול צהריים!
אני כמובן משוכנע שכל עובד זכאי לארוחת צהריים אבל אני לא מבין למה אני צריך לספןג את הזמן הזה. ההסכם בנינו היה פשוט, שלם כסף קבל טלפון מתוקן תוך מקסימום שעתיים
האם זה לא חלק מחוק הטכנאים?
| |
|
|
|
| 14/4/2019 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:46:12 |
| שלום רב דני,
עקרונית, סעיף 18(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"...נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן..."
מכאן, המקרה לא עונה "לחוק הטכנאים" יחד עם זאת, היות שמדובר בהסכם בניכם, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות ולאחריו, לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 11/4/2019 14:21 |
מתן אפללו |
 | | מחבר: | מתן אפללו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 14:21:33 |
| היי שמי מתן ויש לי שאלה
קניתי קורקינט חדש מחנות פרטים , ( קורקינט תצוגה נסע רק לנסיעות מבחן )
לקחתי את הקורינט הביתה לא נגעתי בו שבוע כי הייתי בבסיס כשחזרתי גיליתי שיש לו פאק / פגם
באתי אל החנות אמרתי להם והם אמרו שיבדוק ויתקנו
עכשיו השאלה היא כזאת :
אני לא רוצה שהם יתקנו לי אותו אני מעוניין בקורינט אחר או בהחזרת כספי. ( הקורקינט עלה לי 3,000 )
ושאלה נוספת בגלל שזה קורקינט תצוגה וקניתי אותו בגלל הנתונים שהיו לו שהוא בקושי נסע ובגלל זה קניתי ואין אפשרות להביא עוד אחד במדוייק אני אמור לקבל קורקינט חדש מאותו סוג ? | |
|
|
|
| 14/4/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:35:02 |
| שלום רב מתן,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(לא נעשה בו שימוש).
מכאן, שהיה ומדובר במוצר חשמלי, הרי שבמידה שנעשה שימוש במוצר, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, במסגרת תעודת האחריות כמתחייב בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, בהתאם לבחירת היבואן/יצרן.
| |
|
|
|
| 11/4/2019 16:19 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 16:19:11 |
| שלום,
בשני האחרון (8/4/19) קניתי מחשב נייד חדש מרשת מחשבים ידועה וגדולה. לאחר יום, המחשב החל להשמיע רעשים אשר מתגברים עם השימוש.
בשיחה עם מוקד החברה נאמר לי שעלי לפנות ליצרן ולביטוח וזה לא באחריות המוכר. נראה לי מאוד תמוהה שעלי להתחיל להתעסק עם הביטוח שעוד לא עבר שבוע מהקנייה.
אני קניתי מחשב חדש ובהתאם לא מקובל עליי אופציית תיקון אלא רק החלפה.
כיצד עלי לפעול? האם זה מול היצרן או מול החנות? מהי אחריות החנות במצב זה?
| |
|
|
|
| 14/4/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:08:10 |
| שלום רב,
היה והמחשב נרכש בחנות פיזית ולא באמצעות מכר מרחוק (אינטרנט או טלפון) אכן, לא יחולו תקנות ביטול עסקה בלשב זה, ויש לאפשר לבית העסק לבחון את התקלה ולתקנה.
היה והתקלה תחזור על עצמה, או לחלופין, בית העסק לא יצליח לבצע את התיקון הדרוש בתוך המועדים הקבועים בדין, תקום הזכות לקבלת מוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 11/4/2019 14:18 |
אמא |
 | | מחבר: | אמא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 14:18:20 |
| בני הסטודנט רכש ביום ב' 8/4 מחשב נייד. בערב יום המחרת התחיל המחשב להרעיש.
בני פנה לחברה ממנה קנה (הייעוץ היה טלפונית, הרכישה עצמה בחנות ) ושם נאמר לו שכיוון שפתח את האריזה והשתמש במחשב, לא יוכל להחזירו. הוא התבקש לפנות לחברת הביטוח.
האם הם צודקים? האם הוא חייב לבזבז זמן וכסף על התנהלות בנוגע למחשב חדש לגמרי?
מה המלצתכם?
תודה | |
|
|
|
| 14/4/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:07:13 |
| שלום רב,
היה והמחשב נרכש בחנות פיזית ולא באמצעות מכר מרחוק (אינטרנט או טלפון) אכן, לא יחולו תקנות ביטול עסקה בלשב זה, ויש לאפשר לבית העסק לבחון את התקלה ולתקנה.
היה והתקלה תחזור על עצמה, או לחלופין, בית העסק לא יצליח לבצע את התיקון הדרוש בתוך המועדים הקבועים בדין, תקום הזכות לקבלת מוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 11/4/2019 13:19 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 13:19:31 |
| שלום,
ב13/3 נרשמתי ללימודים בבית ספר להנחית הורים סמול טולק. דמי הרשמה עלו לי 800 שקל. באותו היום שנרשמתי שילמתי 200 שקל.
ב28/3 ביצעתי עיסקה איתם של 600 שקל.
לפני יומיים ביטלתי את הלימודים כי לא מסתדר לי מבחינה כספית.
הבנתי שמחברת האשראי עוד לא עברו 14 יום מרגע העיסקה והם לא יכולים לבטל לי את העיסקה אלא רק דרך בית העסק.
בית העסק לא רוצה לבטל לי את ה600 שקל ואפילו לא להוריד לי במחיר גם אם לא עברו 14 ימים.
בחוזה כתוב שלא ניתן לבטל דמי הרשמה.
האם בכל זאת אפשר לבטל קצת מהסכום?
אני חד הורית שלא יכולה לשלם כזה סכום.
יש משהו שניתן לעשות?
תודה על המענה | |
|
|
|
| 14/4/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:03:41 |
| שלום רב,
ראשית, יש לבחון כיצד התבצעה העסקה.
האם באמצעות התקשרות טלפונית או אינטרנטית, או שהעסקה התבצעה בבית העסק עצמו?
| |
|
|
|
| 11/4/2019 13:04 |
נ |
 | | מחבר: | נ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 13:04:03 |
| ביצעתי רכישה מאתר באינטרנט
לאחר קיבלת אישור הזמנה למייל, נדרשתי להציג במייל תעודת זהות של בעל הכרטיס.
דרישה זו לא הוצגה במעמד הרכישה באתר.
אין לי בעיה לעמוד מאחורי העסקה אך אשמח לדעת האם דרישה להתניית משלוח המוצר עד להצגת תעודת הזהות חוקית
תודה | |
|
|
|
| 14/4/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:02:05 |
| שלום רב,
אין כל הפרה של הוראות הדין, שכן אין הוראת חוק האוסרת בקשה להצגת תעודת זהות במקרה של רכישה.
על כן, מדובר במדיניות של בית העסק, אשר אינה מפרה הוראת דין כלשהי. | |
|
|
|
| 11/4/2019 12:44 |
לירז |
 | | מחבר: | לירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 12:44:43 |
| לפני כ-5 שנים קיבלתי תו קנייה לרשת פוקס (כרטיס עם פס מגנטי) בשווי 300 שח. תוקף הכרטיס: 2015. לא מימשתי את הכרטיס. לאחרונה ביקשתי מרשת פוקס לחדש לי את התוקף כדי שאוכל לממש את הכסף שהוטען. רשת פוקס מסרבת בטענה שעבר זמן רב והם אינם מחוייבים לפי החוק (הם בדקו וראו שאכן לא מימשתי את הכסף בכרטיס).
אודה לעזרתכם | |
|
|
|
| 14/4/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:00:32 |
| לירז שלום רב,
היה ומדובר בכרטיס מתנה, החובה לממשו הנה אך ורק בתוך שנתיים מיום ההנפקה.
לאחר מכן, הזכות שבכרטיס למעשה פוקעת.
היה ומדובר בתו רכישה למספר רשתות, תוקפו יהיה 5 שנים מיום הנפקתו, וגם במקרה זה, משחלף המועד למימושו, הזכות תפקע.
כל כן, לא מוטלת על בית העסק כל חובה לאפשר מימוש של הכרטיס, שכן על הכרטיס צוין התוקף, אשר חלף זה מכבר. | |
|
|
|
| 11/4/2019 16:23 |
kobi |
 | | מחבר: | kobi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 16:23:24 |
| שלום.
באתר זאפ ראיתי רמקול מסוג JBL Flip 4 בצבע שחור ובמחיר 304 ש"ח.
וכשלוחצים על ביצוע הזמנה זה מפנה לעמוד המוצר של אותה חברה שמפרסמת ושם המחיר 379 ש"ח .
עד כמה שאני יודע זה לא חוקי .
למי מתלוננים ? | |
|
|
|
| 11/4/2019 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 17:47:36 |
| שלום,
למיטב ידיעתי אתר זאפ מהווה פלטפורמה שיווקית בלבד, המקשרים לאתרים של ספקים שונים. אם יש פער בין המחיר שפורסם בזאפ למחיר שפורסם באתר הספק עצמו, יש לפנות לזאפ, עליה לפעול למניעת הטעיה במחיר. | |
|
|
|
| 12/4/2019 09:17 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2019 | | שעה: | 09:17:59 |
| ממליץ לך לוודא האם המחיר כולל או לא כולל משלוח (טריק ידוע של משווקים שם).
כדי להתגבר על זה, ממליץ בכלל באתר זאפ להפעיל סינון של "הצג מחיר כולל משלוח" (מופיע מעל התוצאות, אחרי המודעות הפרסומיות). | |
|
|
|
| 11/4/2019 15:15 |
יוסף גורמזנו |
 | | מחבר: | יוסף גורמזנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 15:15:19 |
| שלום לפורום.
מבקש יעוץ של עו"ד של המועצה לצרכנות לגבי העוקץ שעשתה לי חברה בשם
"חשמל משכיל".
נכתב עליה בעתון כחברה שעקצה הרבה אנשים. החברה אינה קיימת.
התקשרו אלי מהחברה וביקשו ממני לבטח את מכשירי החשמל שלי וכיוון שאני אדם מאד מבוגר ולא הבנתי בדיוק מה הם רוצים ממני - הסכמתי לתת את פרטי כרטיס האשראי שלי.
חב' האשראי אינה יכולה לבטל את העסקה ואני נאלץ לשלם תשלומים רבים לחברה שאינה קיימת.
שאלתי - איך אפשר לבטל את התשלומים לחב' "חשמל משכיל" שלמעשה אינה קיימת, כאמור.
ביום 24.3.19 הגשתי תלונה למועצה לצרכנות.
תודה לתשובתכם המהירה.
יוסף גורמזנו | |
|
|
|
| 11/4/2019 17:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 17:53:03 |
| שלום,
עקרונית, כאשר ספק השירות הפסיק לספק את השירות (החברה הפסיקה לפעול למשל) לצרכן עומדת הזכות לדרוש מחברת האשראי לעצור תשלומים עתידיים, גם אם העסקה בוצעה בעסקת קרדיט.
על הצרכן לפנות לחברת האשראי בכתב, לפרט את כל פרטי ההתקשרות (סכום תאריף אופן התשלום, פרטי העוסק) ולדרוש להפסיק תשלומים עתידיים בהתאם להוראות סעיף 10 לחוק כרטיסי חיוב. מומלץ לכתוב בהודעה - העתק למפקחת על הבנקים. | |
|
|
|
| 11/4/2019 17:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 17:53:14 |
| שלום,
עקרונית, כאשר ספק השירות הפסיק לספק את השירות (החברה הפסיקה לפעול למשל) לצרכן עומדת הזכות לדרוש מחברת האשראי לעצור תשלומים עתידיים, גם אם העסקה בוצעה בעסקת קרדיט.
על הצרכן לפנות לחברת האשראי בכתב, לפרט את כל פרטי ההתקשרות (סכום תאריף אופן התשלום, פרטי העוסק) ולדרוש להפסיק תשלומים עתידיים בהתאם להוראות סעיף 10 לחוק כרטיסי חיוב. מומלץ לכתוב בהודעה - העתק למפקחת על הבנקים. | |
|
|
|
| 11/4/2019 15:59 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 15:59:19 |
| שלום
שליח/מוביל(מזגן ) , בטלפון נאמר שיגיע בין השעות 11:00 ל 13:00 .
לא הגיע יצאתי מהבית לעבודה , בשעה 13:45 השליח מתקשר ואומר שמותר לו לאחר עד שעתיים מעבר לשע ו שנקבע .
האם נכון ?
אם לא האם אנתיזכאי לפיצוי ?
תודה
רוני | |
|
|
|
| 11/4/2019 17:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 17:49:54 |
| שלום,
החוק אינו מזכה בפיצוי אם השליח/המוביל אחיר שפחות משעתיים. | |
|
|
|
| 11/4/2019 15:07 |
סרג' |
 | | מחבר: | סרג' (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 15:07:27 |
| שלום רכשתי מספר מוצרי חשמל והובטח לי הספקה בתחילת שבוע ולאחר מכן בסוף השבוע, כרגע דחו אותי לשבוע הבא כאשר אני יודע מטלפון שעשיתי קודם לכן עם חברת ההספקות שזה לא יהיה לפני החג.
השאלה אם אני מבטל את העסקה דמי הביטול שהם 5% או 100ש"ח הנמוך מבינהם זה על כל מוצר שרשום בחשבונית ? או על החשבונית בכללותה ?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 11/4/2019 17:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 17:42:52 |
| שלום,
אם מועד האספקה רשום בהזמנה והמוצר לא סופק במועד, ניתן לשלוח הודעת ביטול בכתב ולדרוש החזר מלא בשל כשל תמורה. אפשר אף לפנות בכתב לחברת האחשראי ולבקש לבטל את התשלומים העתידיים בשל כשל תמורה.
אם אין לך הוכחה למועד האספקה שסוכם, ניתן לבטל על פי החוק או התקנות.
אם העסקה בוצעה בחנות, דמי הביטול הם 5% ממחיר המוצר ועד 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 11/4/2019 14:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 14:49:08 |
| קניתי ברשת גדולה מקרר שטרם סופק ביטלתי את העסקה יום למחרת הרשת טוענת כי אינם יכולים החזיר חזרה את הסכום שהוא מחצית משווי העסקה שנקנה בגיפט קארד לאומי והם מוכנים לתת זיכוי לקנייה בחנות בלבד את המחצית שנקנתה בכרטיס אשראי הם מוכנים להחזיר בעבור 100 דמי ביטול ,לאחר שיחה עם גיפט קארד לאומי טענו שם כי ניתן לטעון את הכרטיס בחנות . החנות מסרבת לעשות זאת וטוענת כי החוק מאפשר לה לא להחזיר את הכסף ששולם בכרטיס גיפט קארד
האם מותר להם לעשות זאת ? | |
|
|
|
| 11/4/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 17:37:34 |
| שלום,
על פי סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) לא ניתן לבטל עסקה אם התמורה התמורה בידי הצרכן בתווי קנייה, שובר מתנה או כרטיס מגנטי נטען, לא תחול זכות הביטול על עסקה זו.
על כן על החברה לפעול בהתאם למדיניות ביטול עסקה שלהם, כפי שהוצגה בשלט ליד כל קופה בחנות. מדיניות זו היא שמחייבת את שני הצדדים.
אם החנות לא הציגה שלט כאמור, יש זכות ביטול והשבה מלאה לפי סעיף 4ג לחוק הגנת הצרכן.
אם מדיניות החנות כפי שהוצגה בשלט היא לבטל עסקה ולשמור את מלוא התמורה, מדובר בתנאי מקפח וניתן לדרוש את ביטולו בהליך משפטי.
כמובן, ניתן גם להגיש תלונה במועצה לצרכנות לקבלת סיוע בעניין זה. | |
|
|
|
|