| 14/4/2019 16:47 |
מיכאל ב |
 | | מחבר: | מיכאל ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 16:47:23 |
| שלום.
רכשנו שבוע שעבר פינת אוכל בסך 6500 שח בשבוע שעבר. עוד באותו היום אישתי החליטה לבטל את העסקה. נסענו לבעל העסק באותו היום והוא טען שיש לו בעיה במחשב ויום למחרת הוא יבטל את העסקה. כל יום ניסינו ליצור קשר עם בעל העסק שיבטל לנו את העסקה והוא לא הסכים. היום דיברנו עם בעל העסק והוא אמר שבגלל שהעסקה עם תשלומים עלות ביטול העסקה היא 300 קל ולא 100. מה ניתן לעשות? חשוב לציין שעד עכשיו הוא עדיין לא ביטל לנו את העסקה.
בברכה
מיכאל | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:50:09 |
| שלום,
דחוף! לשלוח הודעת ביטול בכתב ולציין את כל השיחות וכל בקשות הביטול.
ברכישת רהיט בחנות, זכות הביטול עומדת לך תוך 14 יום מיום קבלת המוצר אבל אם מדובר במוצר שיוצר לפי דרישות מיוחדות או מידות מיוחדות, אין זכות ביטול.
על כן יש לפעול במהירות.
דמי הביטול: 5% מערך המוצר ועד 100 ש"ח | |
|
|
|
| 14/4/2019 16:45 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 16:45:40 |
| שלום.קניתי ברשת מוכרת כמה כלי אוכל כמתנה.
בבית הורדתי את מדבקת המחיר, שהרי לא הגיוני להעניק מתנה שמוטבע עליה המחיר.
לכל כלי מצורף פתק החלפה שעליו כתוב שניתן להחזיר את הפריט בצרוף קבלה / פתק החלפה.
לאחר כמה ימים באתי לחנות להחליף את הכלי אך לא היו מוכנים לקבלו חזרה כי הוא בלי המדבקה. יש לציין שהגעתי עם פתק החלפה ובמוצר לא נעשה שימוש ולא היה בו פגם.
האם באמת לא ניתן להחזיר/להחליף את הכלי בגלל שאין עליו מדבקה?(בפתק החלפה לא מצוין שום דבר לגבי המדבקה הזו, אלא רק כתוב להגיע עם פתק החלפה/קבלה) | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:45:01 |
| שלום,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) לא ניתן להחזיר כלי אוכל לא ארוזים.
בהתאם, על העוסק לפעול בהתאם למדיניות ההחזרה שלו.
גם אם היה מדובר בכלי אוכל ארוזים, הרי העובדה שהסרת את המדבקה מוכיחה כי האריזה נפתחה. אז אין זכות ביטול
לגבי כלי אוכל לא ארוזים, העוסק רשאי לקבוע כי הסרת מדבקת המחיר אינה מאפשרת החזרה או החלפה אולם חובתו להציג את מדיניותו בשלט ליד כל קופה כדי שהצרכנים ידעו שאין להסיר את המדבקה.
טיפ: בקנייה הבאה תבקש להשחיר את המחיר ותשאיר את המדבקה. | |
|
|
|
| 14/4/2019 15:15 |
נסאר |
 | | מחבר: | נסאר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 15:15:27 |
| שלום רב,
לפני יומיים היה לנו דיון בבית המשפט לתביעות קטנות ואחד הסעדים שנתבקשו במסגרת התביעה היה ביטול עסקה שעניינה כרטיס טיסה .
השופט הודיע כי אין זה סעד הנמצא בסמכותו של בית המשפט לתביעות קטנות. האם צוק השופט?
תודה ובברכה,
נסאר | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:38:47 |
| שלום,
על פי סעיף 60(א)(2) לחוק בתי המשפט, בסמכותו של בית המשפט לתביעות קטנות להורות על ביטול העסקה והשבת התמורה. ייתכן מאוד שאינך זכאי לסעד זה משל סיבה אחרת הנוגעת למהות הזכות ולא לעניין סמכות ביהמ"ש. | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:19 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:19:51 |
| שלום רב,
אני מנוי בחברת סלולר לשירותי טלפון קוי, אינטרנט וטלוויזיה. מאז שעשיתי את המנוי הזה אני מקבל שיחות טלפון חוזרות ונשנות מנציגי החברה המציעים לי להצטרף לשירותי הטלפון הסלולרי שלה. בכל אחת מהשיחות הבהרתי להם שאינני מעוניין וביקשתי שימחקו אותי מרשימת ההתקשרויות לשירות הזה. חלק מהנציגים אף אמרו לי שהם רושמים את בקשתי. אולם הם ממשיכים להתקשר.
האם על פי חוק הספאם אני יכול להגיש תביעה נגדם ולדרוש פיצוי של 1000 ש״ח עבור כל הטרדה כזאת באמצעות שיחת טלפון?
האם יש תקדים כזה?
| |
|
|
|
| 14/4/2019 17:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:34:49 |
| שלום,
חוק הספאם לא חל על שיחות של מוקדנים אלא רק על הודעות מייל, שיוחת באמצעות רובוט, וכו'.
יחד עם זאת, סעיף 30 לחוק התקשורת אוסר על הטרדה טלפונית.
המלצות לפעולה: כדאי לשלוח פקס או מייל לשירות לקוחות, בו תתעד את כל הפניות אליך ותזהיר מפני תביעה לפי החוק הנ"ל אם ימשיכו לפנות אליך.
בהצלחה | |
|
|
|
| 14/4/2019 15:11 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 15:11:04 |
| | קניתי ספה מתצוגה ולא מתאים בבית שלי האם ניתן להחזיר לחנות?ניגשתי לחנות והוא אמר שכתוב על החשבונית שאי אפשר להחזיר מוצר שנקנה מתצוגה. יצויין שלא נעשה שימוש בספה, ובשעות הקניה לא אמר לי כלום | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:30:56 |
| שלום,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ניתן לבטל רכישת רהיט תוך 14 יום אם לא נעשה בו שימוש ולא הורכב בבית הצרכן. ניתן לבטל גם מוצר שנרכש מתוצגה.
מומלץ לשלוח מכתב ביטול כדי לתעד את בקשת הביטול במועד. | |
|
|
|
| 14/4/2019 15:06 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 15:06:53 |
| | קניתי ספה מתצוגה ולא מתאים בבית שלי האם ניתן להחזיר לחנות? | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:28:33 |
| שלום,
זכות הביטול היא בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
ברכישת ריהוט, קמה זכות ביטול תוך 14 יום מיום קבלת המוצר ובתנאי שהוא לא הורכב בבית הלקוח ולא נעשה בו שימוש.למשל, אם מדובר בארון והיה צורך בהרכבה, לא ניתן לבטל. אם מדובר בספה שסופקה בניילון אז העובדה שהניילון עדיין כאן מוכיחה שלא נעשה שימוש בספה. | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:32 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:32:42 |
| שלום,
רכשתי 3 משטחי שיש מעסק מסויים: למטבח ולשני חדרי אמבטיה. אותו עסק התהדר באיכות ודיוק(ברשותם מכונת CNC) ובשירות ואחריות.
בתאריך 31.3.19 סופקו לי משטחי האמבטיה כאשר אחד מהם סופק עקום במיוחד. עוד במעמד ההתקנה ציינתי בפני במתקינים את טענתי ואף ציינתי זאת על גבי טופס ההתקנה בכתב ידי. לדברי המתקין "הכיורים הם העקומים ולא משטח השיש" (את הכיורים רכשתי במקום אחר). כמו כן בסיום ההתקנה המתקין הסריט בסרטון את "עבודתו" וגם שם נשמע קולי בעניין החיתוך העקום בשיש (באזור הכיורים). לאחר שהמתקין עזב מצאתי סרט מדידה ומדדתי. צדקתי וקיימת סטייה של יותר מס"מ (והם התהדרו בדיוק של מ"מ). התקשרתי למתקין מספר פעמים שיגיע לפרק אך הוא חזר אליי כעבור חצי שעה ואמר שאינו יכול להגיע. כמובן שהתקשרתי לבית העסק אך ללא מענה (ההתקנה בוצעה לאחר 17:00).
למחרת בבוקר התלוננתי בבית העסק והם קבעו שישלח אליי בקר איכות ביום חמישי = המתנתי בסבלנות 4 ימים.
בזמן זה הגיע אליי האדריכל שעבדתי איתו והוא מדד ואמר שאני צודקת.
ב 4.4.19 הגיע נציג מהמפעל, מדד ואמר שיעדכן.
לאחר המוון שיחות (אני יזמתי), שהאחרונה היתה ב 10.10.19 "התבשרתי" שיחליפו לי את השיש אך רק אחרי החג.
אני לא מוכנה לחכות כל כך הרבה זמן לחדש .
קיבלתי מוצר פגום, חלפו כבר שבועיים ויצוא שאני עם אמבטיה לא שמישה !
השאלה -
האם אני יכולה לבטל את החלק היחסי בעסקה (כ 3500 ש"ח מתוך כ 25) ופשוט ללכת לספק אחר ?
האם זה מותר עפ"י חוק ?
תודה | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:25:18 |
| שלום,
אני מפנה להוראות סעיף 28 לחוק המכר הקובע כי אם המוכר מכר מוצא שאינו מתאים (זה המקרה כאן) ולא תיקן את הדבר תוך זמן סביר אחרי שהקונה נתן הודעה על כך, הקונה רשאי לתבוע את ביצוע החוזה - במקרה זה החלפת השיש - או לתבוע פיצוי.
במקרה זה, הספק מסכים לתקן ולא עבר זמן רב שהרי ייתכן שדחיית התיקון לאחר החגים נחוצה כדי להספיק להזמין שיש חדש, ולקבוע מועד התקנה בהתאם ללו"ז העובדים. | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:12 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:12:28 |
| אהלן,
רכשתי מחשב חדש של חברת Lenovo לפני כחודשיים מספק ישראלי.
במשך החודשיים האלה נתקלתי במגוון בעיות עם המחשב:
- תקלה במסך ולאחר מכן גם תקלה במעבד/חומרה של המחשב.
במחשב ישנן תקלות שחוזרות על עצמן למרות שהינו מחשב יד ראשונה,
חדש עם נתונים הכי חזקים בשוק לתחום שלו (לא מדובר במחשב זול).
* המחשב נשלח כבר לתיקון כפעמיים אך לאחר תיקון של בעיה אחת מגיעה תקלה נוספת וחדשה לאחר מכן פעם אחר פעם, משמע כנראה המוצר תקול.
האם ניתן לדרוש החזר כספי על המוצר מכיוון שהתקלות חוזרות על עצמן ?
יש לציין שהמוצר באחריות לשנה של הספק. | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:32:38 |
| דניאל שלום רב,
כאשר מוצר סובל מפגמים חוזרים ונשנים, על בית העסק מוטלת החובה להחליפו בחדש ותקין.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק , ולציין באופן מדויק את התקלות, התיקונים והתקופה בה המוצר לא היה ברשותך, ולדרוש החלפת המוצר במוצר חדש.
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, הזכות היא לקבלת מוצר חדש ותקין או להחזר כספי, לבחירת בית העסק. | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:32 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:32:32 |
| | הייהזמנתיי כרטיסים להופעה בחול דרך אתר ישראלי בטלפון קיבלתי בסופו מייל אישור מהספק על ההזמנה לאחר 10 דקות התקשרו ואמרו שעשו טעות והמחיר שחייבו אותי לא קיים יותר (הם שכחו לעדכן באתר) והן מבטלים את העסקה ו שהכרטיסים תקפים במחיר גבוה פי 2 ממה שחייבו אותי. האם הם מחויבים למחיר הנמוך למרות שהם אמרו שזה טעות אנוש של מיש דיברתי איתו והוא לא בדק לפני זמינות אמיתית של הכרטיסים שהוא הזמין לי? | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:21:02 |
| ליאת שלום רב,
על פי הוראות הדין, מחויב עוסק לספק מוצר לצרכן במחיר שהוצג לו.
אף על פי כן, על פי הפסיקה נקבע, כי היה והטעות תוקנה במהרה, והתבצעה עקב טעות אנוש, או טעות סופר (במקרה של ציון מחיר שגוי באתר) וכי הטעות בוצעה בתום לב, לא יוחיב העוסק לבצע את העסקה במחיר הנמוך או במחיר הפסדי, עקב הטעות.
על כן, בנסיבות אלו, יהיה קשה לדרוש את המחיר שהוצג, בעיקר מכיון שהטעות תוקנה תוך דקות ספורות. | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:32 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:32:13 |
| | הייהזמנתיי כרטיסים להופעה בחול דרך אתר ישראלי בטלפון קיבלתי בסופו מייל אישור מהספק על ההזמנה לאחר 10 דקות התקשרו ואמרו שעשו טעות והמחיר שחייבו אותי לא קיים יותר (הם שכחו לעדכן באתר) והן מבטלים את העסקה ו שהכרטיסים תקפים במחיר גבוה פי 2 ממה שחייבו אותי. האם הם מחויבים למחיר הנמוך למרות שהם אמרו שזה טעות אנוש של מיש דיברתי איתו והוא לא בדק לפני זמינות אמיתית של הכרטיסים שהוא הזמין לי? | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:20:43 |
| ליאת שלום רב,
על פי הוראות הדין, מחויב עוסק לספק מוצר לצרכן במחיר שהוצג לו.
אף על פי כן, על פי הפסיקה נקבע, כי היה והטעות תוקנה במהרה, והתבצעה עקב טעות אנוש, או טעות סופר (במקרה של ציון מחיר שגוי באתר) וכי הטעות בוצעה בתום לב, לא יוחיב העוסק לבצע את העסקה במחיר הנמוך או במחיר הפסדי, עקב הטעות.
| |
|
|
|
| 14/4/2019 12:16 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 12:16:50 |
| שלום רב,
נדרשתי לשלם מחיר מופקע על טיפול 10,000 לרכב במוסך מורשה בירושלים.
התשלום התבצע ב- 4 תשלומים בכרטיס ישרכראט. האם יש לי עילה לבטל את התשלומים או לבקש החזר (לפחות חלקי) על התשלום? | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:37:54 |
| שלום רב מירב,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם או לעיין במדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:15:57 |
| החוק מחייב את המוסך לתת לך הצעת מחיר בכתב לפני הטיפול כדי שתוכלי לבחון אותה.
יכול להיות שהמחיר גבוה כעת מכיוון שהטיפול הוא מקיף. קורה מדי פעם. | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:11 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:11:52 |
| עשיתי מנוי שנתי באתר היכרויות ולאחר 3 שבועות ביקשתי לבטל וביקשתי לשלם על חודש. הם אמרו שלפי חוק הגנת הצרכן אי אפשר להטל או לעשות שינוי לאחר 14 יום ושאין מה לעשות.
האם יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:49:25 |
| עדי שלום רב,
ראשית, יש לבחון את הסכם ההתקשרות בינך לבין בית העסק, אך חשוב לציין כי על פניו, יחולו על עסקה זו הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן המאפשרות לצרכן לבטל עסקה מתמשכת בכל עת, ומחייבת את העוסק בביטולה לא יאוחר משלושה ימי עסקים מיום בקשתו.
על פי הוראות דין, רשאי העוסק לקבוע דמי ביטול, אך על דמי הביטול להיות סבירים ולא למנוע כליל את זכות הביטול של הצרכן.
על כן, לכאורה, התנהלות העוסק אינה תואמת את הוראות הדין.
| |
|
|
|
| 11/4/2019 13:21 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 13:21:07 |
| | רכשתי טלוויזיה מהוט כאשר הובטח לי שטכנאי יתקין את הטלוויזיה,על המוצר רשום(ועל פי נציג השירות) שפתיחת המוצר על ידי הלקוח מבטלת אחראיות. הוט טוענת שאין להם שירות טכנאי להתקנה. ואם אפתח את המוצר האחריות מתבטלת. על המוצר יש קבלה לא חתומה שבה רשום שהמוצר נפתח ונבדק בבית הלקוח ונימצא תקין ושלם. כאשר בפועל המוצר עדיין ארוז במלואו. אז אני לא יכול לפתוח תמוצר כי האחראיות מתבטלת ואם יהיה תקלה לא תיהיה אחראיות. ומצד שני אין להם טכנאים שיביאו להתקין ולוודא שהמוצר הגיע שלם ותקין. הוט בשיחה אמרה שאין לה מה לעשות עם זה וזה בעייה של הלקוח! מה אני עושה מפה אלאה? | |
|
|
|
| 14/4/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:05:44 |
| רועי שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה נקבע כדלקמן:
"4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן."
[
כלומר, היה ובית העסק מחייב התקנה על ידי איש מקצוע מטעמו, עליו לספק התקנה בתוך 7 ימים.
יש להעביר אליהם בפנייה בכתב ולציין את האמור לעיל. | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:51 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:51:08 |
| בהמשך לתגובתכם,חברת הוט השיבה במענה טלפוני על ידי נציג כי אינה מספקת טכנאי להתקנה והדרכת המוצר בבית הלקוח ,ועם זאת
לקוח אשר פותח את האריזת המוצר ללא טכנאי מבטל את אחראיות היצרן. כך שיש לי מוצר שאני לא יכול להשתמש בו בלי לבטל את האחראיות ולהסתכן באפשרות שהמוצר אינו תקין ! | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:48:30 |
| | עליך לעיין בתעודת האחריות, ככל שניתנה לך על מנת לבדוק אם ישנה התניה של היבואן/יצרן לעניין ההתקנה ומתן הדרכה, כפי שמפורט בסעיף 4 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), לאחריו, יש לפנות הן אל בית העסק ממנו נרכש המוצר והן אל היצרן/יבואן, כמפרוט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 14/4/2019 12:56 |
הלוי |
 | | מחבר: | הלוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 12:56:21 |
| רכשנו משקפיים תוצרת איטליה. ונשברה ידית של המשקף.
החנות טוענת שהיבואן לא מחזיק מלאי מקומי. והידית תגיע תוך שבועיים שלשה. דברתי עם היבואן וגם הוא אמר לי כך.
הבעיה שהמספר גבוה ולא שייך לחכות כל כך הרבה זמן.
ברצוני לברר האם על פי החוק אני אמור להמתין כל כך הרבה זמן. זכור לי שחלקים חילופיים צריכים להינתן תוך 7 ימי עסקים.
כמו כן מול מי אני אמור להתנהל. מול החנות או היבואן.
בתודה מראש | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:47:28 |
| מר הלוי שלום רב,
הוראות הדין אינן מטילות חובה על עוסק להחזיק חלקי חילוף למשקפיים (בניגוד למוצרי חשמל ספציפיים) ועל כן, משלא מדובר בפגם במוצר, אלא בנזק חיצוני, אין חובה לבצע תיקון בתוך מניין ימים הקבוע בדין. | |
|
|
|
| 14/4/2019 12:52 |
קארן |
 | | מחבר: | קארן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 12:52:22 |
| | היי צריכה עזרה ב24.3 בצעתי עסקה באשראי מול אספרסו ב26.3 בטלתי תעסקה כי ראיתי שתפסו לי את כל המסגרת מה שלא נאמר לי בעת ביצוע העסקה שיתפוס לי את כל המסגרת הנציג התנצל שלא הוסבר לי ואמר ברגע שהמכונה חוזרת למחסן הם יבטלו את העסקה המכונה לא הגיע אליי כי ביטלתי לפני לקח עוד שבוע עד שחזרה אליהם בנתיים התקשרתי גם לכאל והיא עצרה את התשלומים..כרגע הויזה תפוסה בגללם ולא יכולה להשתמש בה כל פעם שפונה אליהם מעבירים אותי מאחד לאחד ואומרים עוד כמה ימים עם המנהל אי אפשר לדבר כי הוא יחזור אליי תוך 48 שעות משהו שלא קורה כמובן בנתיים כבר 3 שבועות ככה ויש להם תירוץ אחר כל פעם!!מה אני יכולה לעשות על מנת לקבל את הזיכוי וביטול עסקה מהם כמה שיותר מהר?מה ניתן לעשות??תודה מראש | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:45:24 |
| קארן שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, בעת ביטול עסקת מכר מרחוק,על בית העסק לבטל מיידית את החיובים העתידיים, ולבצע השבה של כל סכום שנגבה, לא יאוחר מ 14 ימים מיום ביטול העסקה.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין את הוראות הדין, ולציין כי אי ביטול העסקה במלואה בהתאם למניין הימים הקבוע, חושף אותם הן לתביעה בגין הנזקים שנגרמים לך והן לתביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 11/4/2019 12:36 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 12:36:43 |
| שלום רב,
אשמח להתייעץ לגבי התנהלות שלפי דעתי לקויה של חברת תעופה אשר רכשתי ממנה כרטיסי טיסה (ישראלית).
נרכשו כרטיסי טיסה בטיסת שכר, לאחר שלושה שבועות (לאחר שכבר עבר חוק ביטול עסקה) חברת התעופה החליטה לשנות את שעות הטיסות מטעמיה (הלוך יוצא ב40 דק' איחור, חזור הוקדם ב3 שעות), כך שנגרם מצב שפוגע במספר מישורים:
1. הטיסה הוקדמה ממוצאי שבת לשעות שבת.
2. השהות ביעד התקצרה משמעותית.
3. נרכשו כרטיסי טיסות פנים+ שהות במלונות שאין אפשרות לשנות או לבטל שמתנגשים עם הקדמת טיסת חזור.
מלבד הנזק הכלכלי שנגרם, ישנה פגיעה בחופש הדת. אנו משפחה מסורתית וטיסה בשבת לא באה בחשבון.
חברת התעופה לא מוכנה לקחת אחריות על הפגיעה בנו ולא מוכנה לבוא לקראתינו בשום אופן שיכול לסייע, גם לא לשנות את הטיסה לאחרת שיוצאת יומיים לאחר מכן, גם אם אנו מוכנים לשלם את ההפרש בעבור הלינה הנוספת ביעד.
חברת התעופה טוענת שכיוון שרכשנו את הכרטיס "הזול ביותר" אין אנו זכאים לשום התגמשות מצידם.
חברת התעופה אטומה מאוד ולא מפגינה רגישות וחמלה כלפי הסיטואציה.
האם יש מה לעשות בנושא?
תודה,
שלי
| |
|
|
|
| 11/4/2019 20:01 |
שלי |
 | |
|
| 11/4/2019 20:01 |
שלי |
 | |
|
| 14/4/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:10:21 |
| שלום רב שלי,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, סעיף 7 (א) בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי טיסה שיוצאת באיחור של שעתיים רשאי הצרכן לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן מזון ומשקאות ושירותי תקשורת.
ואילו סעיף 8 (א) בחוק שירותי תעופה קובע כי נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.
לפיכך, מתיאור בפנייתך, לכאורה לא קמה לכם זכות לתבוע פיצוי כלשהו מכח חוק שירותי תעופה.
עם זאת, אני, מציעה לך כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
היה ואת נתקלת בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 14/4/2019 10:09 |
שלי |
 | |
|
| 14/4/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:18:40 |
| שלום רב שלי,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, סעיף 7 (א) בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי טיסה שיוצאת באיחור של שעתיים רשאי הצרכן לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן מזון ומשקאות ושירותי תקשורת.
ואילו סעיף 8 (א) בחוק שירותי תעופה קובע כי נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.
לפיכך, מתיאור בפנייתך, לכאורה לא קמה לכם זכות לתבוע פיצוי כלשהו מכח חוק שירותי תעופה.
עם זאת, אני, מציעה לך כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
היה ואת נתקלת בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 14/4/2019 12:57 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 12:57:27 |
| העסקה בוצעה בתאריך 4/2/19, עבור חופשה שתיערך ב12/7/19. לאחר 18 ימי עסקים מהרכישה הם הקדימו את שעת הטיסה חזור מ19:40 ל16:30, כלומר הם עומדים בחוק התעופה (במסגרת ה8 שעות שמותרות להם לפי חוק).
ב4/2 כאשר רכשנו כרטיסים לטיסת ת"א-בנגקוק, גם רכשנו כרטיסי טיסת המשך.
עקב ההקדמה של שעת הטיסה וכדי להגיע בזמן לשעה החדשה שנקבעה, אנו ניאלץ לפספס את אחת מטיסות ההמשך שעלתה לנו כ-1000 ש"ח ולקנות כרטיס חדש שיתאים- כך שיש נזק כספי.
האם חברת התעופה צריכה לקחת אחריות על הנזק עקב השינוי שערכה בטיסות?
| |
|
|
|
| 14/4/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:33:18 |
| | ראשית, מומלץ לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק עמו ביצעת את העסקה, תוך פירוט השתלשלות העניינים . | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:47 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:47:40 |
| שלום,
רכשתי מכשיר 09/04/19 בחברת סלולר גדולה הובטח לי כי יום למחרת 10/04/19 אקבל את המכשיר סלולר שהוזמן עבור אימי בבית חולים, עד היום 14/04/19 אף אחד לא הגיע ולא טרח להודיע שלא מגיעים,אחרי אין ספור שיחות אין מענה.
נסעתי פיזית לאחד הסניפים בכדי לברר על המכשיר הובטח לי כי ביום ראשון על הבוקר אקבל אותו וכמובן גם לא קרה.
0543173175 ויקי vikiben1@walla.co.il | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:30:17 |
| ויקי שלום רב,
במקרה של עיכוב באספקה, והפרת הסכם הרכישה, את רשאית לבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול, וכן לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לך עקב האיחור באספקה.
יש לנסות ולבצע הערכה כלכלית של הנזק שנגרם, ולטעון לרשלנות מצד בית העסק, ולהעביר אליו פנייה בכתב בכל הנוגע לפיצוי. | |
|
|
|
| 14/4/2019 08:28 |
אוסנת ברנס |
 | | מחבר: | אוסנת ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 08:28:15 |
| | ביום חמישי תואם טכנאי שיגיע להתקין מכונת כביסה חדשה בין השעות 8.00-10.00 ב9 וחצי התקשרו אמרו שיגיע ב12 וזה חוקי כי יש להם 4 שעות מסגרת איחור טכנאי. הטכנאי הגיע ב12 ועשרים. שלחתי להם את הטופס דרישה לפיצוי כספי והם התקשרו אמרו שעשרים דקות זה עדיין במסגרת החוק ואפשר לאחר ואני לא זכאית לפיצוי. האם זה חוקי? העניין עקרוני כי היינו צריכים לצאת שנינו מהעבודה כל אחד בשעות אחרות לפי הטלפונים שלהם.. | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:03:34 |
| אוסנת שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, קמה לך הזכות לפיצוי בסך של 300 ש"ח.
כאשר הטכנאי מאחר בלמעלה משעתיים מהשעה האחרונה שנקבעה, תקום הזכות לפיצוי בסך של 300 ש"ח, ובמקרה שבו האיחור הנו למעלה משלוש שעות, תקום הזכות לפצוי בסך של 600 ש"ח.
יש לציין כי האיחור במקרה שלך הנו של שעתיים ועשרים דקות ולא של 20 דקות. | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:05 |
אוסנת ברנס |
 | | מחבר: | אוסנת ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:05:37 |
| | חייבת לחדד הם הודיעו לי ב9 וחצי שהוא יאחר האם השעתיים לא נספרות מהרגע שהודיעו לי? טוענים שבגלל שהודיעו האיחור הוא 20 דקות ולא זכאית בכלל | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:05 |
אוסנת ברנס |
 | | מחבר: | אוסנת ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:05:56 |
| | חייבת לחדד הם הודיעו לי ב9 וחצי שהוא יאחר האם השעתיים לא נספרות מהרגע שהודיעו לי? טוענים שבגלל שהודיעו האיחור הוא 20 דקות ולא זכאית בכלל | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:28:57 |
| על פי הוראות סעיף 18א לחוק, כל שינוי במועד הגעת הטכנאי יעשה עד לשעה 20:00 בערב שלפני הגעתו.
על כן, הודעה באותו היום אינה פוטרת אותם מלפצות את הצרכן על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 14/4/2019 10:03 |
מיטל ב.ד |
 | | מחבר: | מיטל ב.ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:03:21 |
| הי,
רציתי לדעת האם בעת מכירת בגדים החוק חל גם על בגדי יד 2? | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:38:31 |
| שלום רב מיטל,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן חל על עסקאות שבין צרכן לבין בית עסק.
האם הרכישה מבוצעת בין שני אנשים פרטיים? אם כן, הרי שחוק הגנת הצרכן לא יחולו בעסקאות שבין שני אנשים ועליך לבדוק את הסכם ההתקשרות בניכם.
| |
|
|
|
| 14/4/2019 09:20 |
מממ |
 | | מחבר: | מממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 09:20:45 |
| | שלום רכשתי צמיד שעלה 1100 שקל מזהב ליפני פחות משנה והצמיד נקרע כבר 3 פעמים אחרי חודש נקרע הצמיד והמוכר רצה להדביק לי אותו מול הפנים בדבק 3 שניות וטען שזה מה שיעשו בחברה התעקשתי שישלח לחברה ואחרי כחודש וחצי התקשרו שהצמיד חזר מתיקון והיו סימני הדבקה עליו לקחתי ושוב אחרי חודש וחצי נקרע הצמיד ושוב היה אותו סיפור ועכשיו שוב נקרע אחרי שביקשתי בפעם הראשונה זיכוי על הצמיד כי הוא לא תקין רצו לזכות אותי בסכום עלוב של 600 שקל לעומת 1100 שקל שהוא נקנה פחות מחודש ליפני התקשרתי לבעל החנות וענה לי עובד שלו העובד טען שאין אחריות על התכשיטים שרק נותנים תעודה שזה זהב מקורי וזהוא בעל החנות לקח את הפלאפון ודיבר איתי וטען שהשרות שלהם מעולה ושאני יבוא ושוב יתנו לי שרות שוב ידביקו אותו ושאם אני אוצה 600 שקל מה שאמרו לי אז שאני יבוא ויתנו לי אני התעצבנתי כמובן כי אני לא מוצא את הכסף ברחוב פירסמתי פוסט בפיסבוק עם כל הפרטים האמתיים והוא טען שיתבע אותי על הוצאת דיבה שום דבר לא היה שקר השיחה מוקלטת ושומעים הכל גם את הניתוק שקיבלתי בפנים מבעל החנות אני רוצה לדעת אם אפשר לתבוע אותו או לפחות לקבל איזה קצה חוט שלקוחות אחרים לא יסבלו כי הכסף הוא לא הפקר . | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:27:10 |
| שלום וברכה,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, וזאת מבלי להכנס לעניין איסור לשון הרע אשר אף אינו מתחומי מומחיותה של המועצה. נציים רק כי ע"פ חוק המכר על בית העסק לתקן כל אי התאמה במוצר בתוך פרק זמן סביר, וכי כשלון חוזר ונשנה לעשות זאת מקים לצרכן את הזכות בחור האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של תיקטן המוצר או העמדת מוצר חלופי במקומו, או לבטל את העסקה ולקבל את התמורה ששולמה (ראו סעיפים 11 ו - 28 לחוק האמור לעיל).אין זה מן הנמנע כי י לפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה ובניסיון להביאה לסיום בדרכי נועם. | |
|
|
|
|