| 15/4/2019 11:25 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 11:25:31 |
| הזמנתי כרטיסים להצגת ילדים (בהפקה פרטית מסתבר ) לאחר מס' ימים התקשרו אלי ואמרו שהייתה טעות והמקומות לא היו צריכים להיות למכירה, ביקשו שאשנה מיקום, המיקום בהציעו לי היה פחות טוב מאשר המקום הקודם, לא הסכמתי לשינוי אמרתי שאין לי בעיה לעבור רק לא למקומות פחות טובים.
אמרו לי שזה או המקום שהציעו לי או שמזכים אותי, אני לא מעוניין בזיכוי, האם הם יכולים לכפות עלי את הזיכוי ?
חשוב לציין שיש עוד שבוע וחצי להצגה.
ובזמן קניית הכרטיסים לא היה צריך לאשר שום תקנון. | |
|
|
|
| 15/4/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 12:26:31 |
| שלום רב לירון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
הסעד בגין ההטעיה אשר הוכחה כמהותית בנסיבות העניין, הינה ביטול העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, במידה שאתה מעוניין שנברר בעניינך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:23 |
ישראל רוזנברג |
 | | מחבר: | ישראל רוזנברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:23:22 |
| ביטחתי את עצמי בחברה הנ"ל על מכונת כביסה נאמר לי אז ע"י נציגה כי החברה מחוייבת לטכנאי תוך 48 שעות מהקריאה בפועל פניתי אליהם ביןם חמישי וקבעו לי טכנאי רק ליום רביעי שבוע אח"כ
בנוסף כשיביקשתי מהם את החוזה לביטוח וקבלה של התשלום שלי נאמר לי שאין אפשרות בדוא"ל רק בדואר ישראל בפועל לא נשלח לי מעולם שום קבלה ושום חוזה | |
|
|
|
| 15/4/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 12:19:16 |
| שלום רב ישראל,
חסרים פרטים כגון: מתי נרכש המוצר? מתי הנרכש הביטוח?
על מנת שניתן יהיה לברר בפנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/4/2019 09:59 |
איילת |
 | | מחבר: | איילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:59:27 |
| | שלום, הוריי מוכרים רכב וחברת ביטוח ישיר רוצה לגבות קנס על הביטול. ראיתי כי כבר ב-2007 פעלתם בנושא זה. האם גביית הקנס היום היא חוקית? בתודה, איילת | |
|
|
|
| 15/4/2019 12:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 12:07:41 |
| איילת שלום רב,
על פי הנחיות המפקח על הביטוח ישנם דמי ביטול בגין ביטול פוליסת ביטול רכב, על פי החישוב המפורט בקישור הבא:
https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/Consumer-Insurance/Pages/VehicleInsuranceGuide.aspx#skip | |
|
|
|
| 15/4/2019 09:07 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:07:10 |
| שלום רב,
האם עוסק המוכר דרך האינטרנט בלבד, בנוסף על טופס יצירת קשר דרך אתר האינטרנט, חייב בפרסום מספר טלפון ליצירת קשר?
בברכה, | |
|
|
|
| 15/4/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 11:15:55 |
| רועי שלום רב,
החובה על פרסום מספר טלפון מחייבת את רשימת העוסקים המנויים בתוספת השניה לחוק הגנת הצרכן (חברות תקשורת, כבלים, לווין, גז וכו') אך החובה אינה מוטלת על כלל העוסקים. | |
|
|
|
| 15/4/2019 12:03 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 12:03:01 |
| תודה על התשובה המהירה אם כי ממנה עולה שבמקרה שציינתי העוסק פטור
מצער | |
|
|
|
| 14/4/2019 19:50 |
שרי עבדי |
 | | מחבר: | שרי עבדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 19:50:33 |
| בתאריך 11.04.2019 יום חמישי עשיתי עסקה על טפטים לקיר ולא לקחתי אותם איתי כי היה חסר גליל אחד שהזמינו עבורי ואמרו שביום ראשון יגיע. המתקין התקשר אלי ביום ראשון ואמר שעדיין לא הגיע ויבוא להתקין ביום שלישי במקום ביום שני. בנוסף הסברתי לו על כל מיני פגמים בקיר שהמוכר אמר לי שזה לא משנה במיוחד אובש והמתקין הסביר לי שזה כן משנה.
אני הבאתי בעל מקצוע וכבר לא רוצה את הטפטים.
התקשרתי לבעל החנות כדי לבטל את העסקה ביום ראשון שרק עברו 3 ימים כולל שבת והוא אינו רוצה לבטל את העסקה בטוען שזה לא בגדים.
רוצה לציין שהגלילי טפט נשארו אצלו כיון שהמתקין היה צריך להביא אותם אלי. האם אפשר /מותר לבטל עסקה..עשיתי באשראי.
אפשר לענות לי במייל sarytauber@hotmail.com | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:10:11 |
| שרי שלום רב,
היה והטפטים נרכשו כגלילים שלמים ונבחרו מתוך ההיצע הקטלוגי של בית העסק, ולא בוצע בהם חיתוך או התאמה למידות פרטניות, הרי שעל פניו, על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:48 |
שרי עבדי |
 | | מחבר: | שרי עבדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:48:00 |
| | המוכר טוען שהוא הזמין במיוחד עוד גלילים כיון שלא היו לו במלאי ולא מסכים לבטל עסקה ואומר שיכול להחליף אם אני רוצה למוצרים אחרים...האם עלי ללכת למשפט על זה..הוא טוען שכבר היו לו דברים כאלה וזכה עליהם | |
|
|
|
| 15/4/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 11:57:20 |
| שרי שלום רב,
הזמנת מוצרים לחנות עקב חוסר במלאי אינה שוללת את זכותו של הצרכן לביטול העסקה.
על בית העסק לבצע ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול.
היה והוא עומד בסירובו, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 15/4/2019 09:38 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:38:15 |
| | ברצוני לבר מה עומד לזכותי אם רכשתי כרטיס טיסה דרך ספק באינטרנט ושגיתי בתאריך. הספק טוען כי במדיניות שלו אין אפשרות ביטול הסברתי שאין אני מבטלת אלא רוצה לשנות תאריך- הובהר לי שהדבר מבחינתם הוא כדין ביטול. הטיסה בספטמבר כורטסתי באל על האם חתימה על מדיניות ביטול של סוכנות נסיעות או ספק בארץ מחייבת גם במקרה שהיא שונה מהקבוע בחוק? חוק הגנת הצרכן קובע כי "הוראות חוק זה יחולו על אף כל ויתור או הסכם נוגד". כלומר, אפשר לבטל עסקת מכר מרחוק בתנאים הקבועים בחוק גם אם החוזה קובע תנאי ביטול שונים, וגם אם הצרכן חתם על חוזה זה האם הדיון צריך להיות מול אל על או מול החברה בה ביצעתי את ההזמנה | |
|
|
|
| 15/4/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 11:56:18 |
| שלום זהר וחג שמח,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. נציין, כי אין בהוראה בהסכם שבין הצדדים כדי לבטל זכות שקמה לצרכן מכוח דיני הגנת הצרכן, לרבות זכות ביטול מכוח חוק הגנת הצרכן במקרה של עסקת מכר מרחוק. אדרבה, בית העסק המנסח הסכם הכולל הוראות הסותרות זכויות קוגנטיות של הצרכן בדין יכול הדבר לעלות כדי הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 11/4/2019 16:16 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 16:16:05 |
| שלום רב. רכשתי מוצר במכירה אישית. המוצר כלל מתנה וקופון הנחה. אני סימנתי אפשרות (שהאתר סיפק) לפיה אני מוותר על המוצר כדי לקבל הנחה נוספת (נוסף על הקופון).
לאחר זכייתי במכרז האתר לא הציג בפני דף סיכום עסקה לפני תשלום (כמקובל באתרים כאלה כדי לודא שאין טעויות בכתובת, פרטי תשלום, פרטי עסקה וכו) וביצע אישור עסקה אוטומטמי.
בנוסף הוצגה הנחה רק לפי הקופון ואילו ההנחה הנוספת בגין ביטול המתנה לא הופיעה. כפי שצוין - מבחינת האתר העסקה אושרה והיא בסטטוס 'בטיפול'.
האם אני רשאי לבטל עסקה בלי להיות מחויב בדמי ביטול? | |
|
|
|
| 11/4/2019 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 17:45:14 |
| שלום,
לכאורה ניתן לבטל את העסקה בשל הטעיה ללא דמי ביטול.חשוב לשלוח את הודעת הביטול בכתב ולציין את הסיבה לביטול. | |
|
|
|
| 12/4/2019 09:13 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2019 | | שעה: | 09:13:37 |
| תודה. שלחתי הודעת ביטול.
רק שאלה, כתבתם ש"לכאורה ניתן לבטל את העסקה בשל הטעיה ללא דמי ביטול". למה רק לכאורה? האם הם כן זכאים לבטל עם דמי ביטול? | |
|
|
|
| 14/4/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:46:14 |
| | הסיבה להסתייגות נובעת מכך שאנחנו במסגרת הפורום, משיבים מבלי שנחשפנו למסמכי העסקה או לטענות בית העסק, ועל כן, בנסיבות אלו לא ניתן לקבוע קביעות חד משמעיות. | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:59 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:59:28 |
| התקשר אלי נציג והסביר לי שכשאני מסמן את האפשרות "לא מעוניין/ת במעבד מזון (ויתור על המתנה לטובת הנחה במחיר)" הכוונה מבחינת האתר היא שהמערכת תקבל הצעה נמוכה יותר מהרגיל ולא שאקבל הנחה נוספת לאחר שההצעה מתקבלת.
הסברתי לו שלא זה מה שהלקוח מבין ושאין כאן שקיפות כלפי הלקוח שכן זוהי הנחה ערטילאית שאיני יכול לעמוד על טיבה ושלא ייתכן שבקבלה שנשלחת ללקוח תחת הסעיף הנ"ל יופיע סכום אפס.
בנוסף כפי שציינתי - אין דף סיכום עסקה לפני אישורה כך שהלקוח לא יכול לבטל כשמתחוור לו שאין הנחה כפי שהוא הבין. הוא התעקש על גרסתו (למרות שהיא סתרה את העובדה שנציגת שירות אחרת הציעה לי 25 ש"ח הנחה בעקבות הפניה שלי).
מצ"ב קישור לדף המכירה האישית
https://www.olsale.co.il/itemdetails.aspx?auction_id=23011677&af=2055&bid=true.
בשום מקום לא כתוב שום הסבר לגבי ההנחה בצורה שהוא הסביר לי.
האם אני צודק שהניסוח מטעה ושרק מפעילי האתר יכולים לנחש שה'הנחה' היא בעצם קבלת הצעה נמוכה יותר מהרגיל?
האם אני צריך לשלם דמי ביטול במצב כזה? | |
|
|
|
| 15/4/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:57:53 |
| עדי שלום רב,
יש קושי להכריע לגבי ההטעיה, שכן מדובר בנסיבות סובייקטיביות.
ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה על מנת לבחון את הזכות לגביית דמי ביטול בנסיבות הפרטניות ולאחר שתתקבל תגובת בית העסק בכתב ונחשף למכלול פרטי העסקה. | |
|
|
|
| 15/4/2019 11:12 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 11:12:46 |
| תודה. אני אגיש תלונה במידה ויגבו ממני דמי ביטול.
מה שכן, כרגע אופציית המתנה והויתור עליה הוסרו מדף המוצר.
אכן, אלה נסיבות סובייקטיביות, למרות שלדעתי כל אדם שאשאל יבין את הדברים כפי שאני הבנתי אבל נניח את ענין הפרשנות בנוגע לסעיף זה בצד.
אני קובל כאן גם לגבי הסעיף הנ"ל אבל בעיקר בנוגע לחוסר השקיפות. איך אני יכול לדעת שקיבלתי הנחה בכלל אם ההנחה מתבצעת מאחורי הקלעים של האלוגריתם של האתר כשבקבלה שברשותי תחת סעיף 'הנחה' מופיעה הספרה '0'?
האם קיבלתי הנחה רק כי הם טוענים ככה כשבפועל ההנחה לא מופיעה בשום מקום נראה לעין הלקוח?
האם חוק הגנת הצרכן לא קובע כי כשמשתמשים במילה הנחה יש לציין מחיר קודם ומחיר חדש או להציג את ההנחה במקום נראה לעין?
| |
|
|
|
| 15/4/2019 08:20 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 08:20:41 |
| שלום רב,
אני מרגיש שנעשה לי עוול צרכני מתמשך ע"י חברת האשראי כ.א.ל. הם מתחייבים לשלוח את פירוט חיוב האשראי לדוא"ל. אבל הם לא עושים זאת. הם רק שולחים הודעה שיש פירוט באתר ואז צריך להיכנס לאתר עם סיסמה כדי לבדוק. אני לא מבין למה הסרבול הזה? הרי אני מקבל חשבונות חשמל, מים, ארנונה, קופת חולים, וכו' ישירות לתיבת הדואר האלקטרוני שלי. לדעתי זה נועד כדי למנוע באופן פסיכולוגי מאנשים לבדוק את פירוט האשראי. אני עצמי לרוב נמנע מלעשות את התהליך הארוך הזה כדי לצפות בפירוט. כבר כאשר אני רואה את המכתב אני מתעלם כי אני יודע שהוא גורר אחריו סט שלם של פעולות שאין לי זמן אליהן.
בברכה,
מיכאל קיסלוק | |
|
|
|
| 15/4/2019 11:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 11:11:12 |
| שלום מיכאל וחג שמח,
אין זה מן הנמנע כי הסירבול הנטען בפנייתך נעשה משיקולים של אבטחת מידע ולצורך שמירה על פרטיותך, כל שבכל הכבוד התקשנו מעט להבין את הסירבול הנטען נוכח התרומה הפוטנצילאית לפרטיות כאמור לעיל. מכל מקום תוכל לעיין בהמסכות שבין הצדדים ולפנות בכתב בנושא לחברת האשראי ובמידת הצורך בתלונה למקפח על הבנקים האמון על פיקוח חברות האשראי. | |
|
|
|
| 14/4/2019 20:59 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 20:59:26 |
| | לאחרונה רכשתי מטבח מנגר ששנשלחתי אליו דרך הקבלן של המחיר למשתכן. בפגישה ששנשלחתי אליה לבחירת המטבח הובהר לי על מהות המטבח במסגרת מחיר למשתכן, לאור הדלות של המטבח החלטנו לשדרג את המטבח על ידי אותו נגר דרך מימון ישיר .מימון ישיר שילמו לנגר את מלוא הסכום ואנו משלמים למימון ישיר תשלום חודשי למשך 18 חודשים. רצוי לציין ששלמנו כבר את התשלום הראשון. האם ניתן לבטל /לעצור את התשלום גם אם הכניסו הערה מודגשת שעליי לשלם את ההלוואה גם במקרה של העדר קבלת מוצר לשבועות רצוני, האם אי קבלת המוצר כלל נכלל בהגדרה לשבועות רצוני? אודה להנחייה | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:44:35 |
| שלום רב אסף,
בעניין זה, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 14/4/2019 19:50 |
שרי עבדי |
 | | מחבר: | שרי עבדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 19:50:45 |
| בתאריך 11.04.2019 יום חמישי עשיתי עסקה על טפטים לקיר ולא לקחתי אותם איתי כי היה חסר גליל אחד שהזמינו עבורי ואמרו שביום ראשון יגיע. המתקין התקשר אלי ביום ראשון ואמר שעדיין לא הגיע ויבוא להתקין ביום שלישי במקום ביום שני. בנוסף הסברתי לו על כל מיני פגמים בקיר שהמוכר אמר לי שזה לא משנה במיוחד אובש והמתקין הסביר לי שזה כן משנה.
אני הבאתי בעל מקצוע וכבר לא רוצה את הטפטים.
התקשרתי לבעל החנות כדי לבטל את העסקה ביום ראשון שרק עברו 3 ימים כולל שבת והוא אינו רוצה לבטל את העסקה בטוען שזה לא בגדים.
רוצה לציין שהגלילי טפט נשארו אצלו כיון שהמתקין היה צריך להביא אותם אלי. האם אפשר /מותר לבטל עסקה..עשיתי באשראי.
אפשר לענות לי במייל sarytauber@hotmail.com | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:38:19 |
| שרי שלום רב,
היה והטפטים נרכשו כגלילים שלמים ונבחרו מתוך ההיצע הקטלוגי של בית העסק, ולא בוצע בהם חיתוך או התאמה למידות פרטניות, הרי שעל פניו, על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 15/4/2019 00:57 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 00:57:27 |
| | ברצוני לברר אם קניתי מוצר שזמן ההספקה שלו 7 ימים והחל מהיום השמיני מטרטרים אותי בן הנציגים וכל יום אומרים שהפתרון והוה מחר עכשיו אחרי 14 ומי עסקים עדיין מטרטרים אותי והמוצר לא הגיע איך אני יכול לתבוע את השופרסל 6מה הזכויות שלי | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:36:02 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, היה ונקבע יום ושעה לאספקת המוצר, יש לבדוק אם ישנה הפרה על סעיף 18(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" שמכוחו ניתן לדרוש פיצוי כקבוע בסעיף 18(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו, אם אתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/4/2019 12:15 |
ענאיאת |
 | | מחבר: | ענאיאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 12:15:40 |
| | ביום 25.12.2018 רכשתי מערכת ישיבה לסלון. (ספה גדולה, ספה קטנה וכורסא, שולחן). לגבי הספה הקטנה סוכם לבצע שינויים (הורדת ידית מצד אחד של הספה). העוסק סיפק את מערכת הישיבה ביום 28.1.2019 אך התברר כי הם הורידו את הידית מצד אחר (לא כפי שוסכם). השארתי בביתי את הספה הגדולה ואת הכורסא וסוכם כי הם יספקו את המוצר מתוקן בעוד כחודש (סיכמנו זאת בע"פ ולא בכתב). מאז ועד היום (שלושה חודשים) אני מחכה שהם יספקו את הספה המתוקנת. תחילה ביקשתי מהם פיצוי אך כעת ברצוני לבטל את העסקה. אני מעוניינת להחזיר את הספות שכרגע נמצאות ברשותי לוקבל החזר כספי. מה הדין החל במקרה זה? האם אני רשאית לבטל את העסקה למרות שעברו מספר חודשים? (אני לא עונה על הקריטריונים המנויים בסעיפים סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:32:00 |
| ענאיאת שלום רב,
ניתן לדרוש את ביטול העסקה בכל הנוגע למוצר שלא סופק.
אך עצם העובדה כי הספה סופקה כאשר היא פגומה, ועדיין לא תוקנה, על אף התחייבויות בית העסק, אינה מקנה את הזכות לביטול העסקה בגין המוצרים האחרים.
אשר על כן, קמה הזכות לדרוש החזר כספי בגין עלות הספה הספציפית. | |
|
|
|
| 14/4/2019 18:51 |
ענאיאת |
 | | מחבר: | ענאיאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 18:51:20 |
| | אבל זה הגיוני. העוסק לא נענה לדירשותיי לספק לי את הספה והוא למעשה קיים את העסקה באופן חלקי. אני נתקעת עם מערכת ישיבה חלקית הרי אני רכשתי מערכת ישיבה שלמה (של ספה גדולה וספה קטנה). | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:03:59 |
| ענאיאת שלום רב,
היה והספה אינה ניתנת לרכישה בנפרד אלא רק בצורה של סט שלם, אז ניתן לדרוש את ביטול העסקה כולה בניסות מסוימות.
אך היה וניתן לבצע הפרדה של המוצרים והם ניתנים לרכישה פרטנית, יהיה קשה לדרוש את ביטול כלל המוצרים עקב פגם במוצר אחד, גם כאשר הצרכן עצמו רכש אותם על מנת ליצור יחידת ישיבה כוללת. | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:28 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:28:03 |
| באתר "כל זכות" באינטרנט אין מספר טלפון למחפשים מידע. מופיעה רשימה ארוכה של עו"ד שלפי "כל זכות" נותנים שרות בחינם ואין עם מי לאמת זאת.
נא בידקו והודיעוני . תודה | |
|
|
|
| 15/4/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 10:02:07 |
| גבריאלה שלום רב,
אתר "כל זכות" הנה חברה הפועלת לתועלת הציבור ואשר נתמכת על ידי משרד המשפטים והמשרד לשווין חברתי.
האתר אינו מפעיל מוקד טלפוני ואף אינו מחויב לעשות כן.
האתר מציג מידע של ארגונים התנדבותיים בהתאם לתחום ההתמקצעות שלהם וניתן להשתמש במידע המוצג על מנת לקבל מארגונים אלו שירותים. | |
|
|
|
| 14/4/2019 18:50 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 18:50:13 |
| הטיסה שלי מת״א לניו יורק יצאה באיחור של 7.5 שעות. פניתי לחברת יונטאד וביקשתי פיצוי עבור העיכוב בטיסה והפסד חצי יום עבודה בניו יורק.
לפי חברת יונאטד כיוון שעיכוב ביציאה הוא מתחת ל8 שעות והם לא חברה אירופאית אני לא זכוי לשום פיצוי.
האם יש למשהו מושג האם זה נכון? ובמידה לא איך ואיפה ניתן לתבועה פיצוי.
תודה רן | |
|
|
|
| 15/4/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:22:53 |
| רן שלום רב,
אכן, על פי חוק שירותי תעופה נקבע כי תקום הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק, רק במקרה של איחור שלמעלה משמונה שעות.
אף על פי כן, בהוראות הדין נקבע כי הן אינן שוללות את זכותו של הצרכן לתבוע בגין כל נזק כלכלי שנגרם לו באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
המשמעות היא שיש להוכיח את הנזק שנגרם וכן לטעון לרשלנות בית העסק. | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:45 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:45:27 |
| שלום,
אני רכשתי 2 פריטים כאשר על אחד הפריטים היה מבצע של פריט שני ב50% הנחה. לאחר שבוע הגעתי לחנות על מנת לקבל זיכוי על הפריט שרכשתי במחיר מלא ונאמר לי שלא אוכל לקבל זיכוי על המחיר המלא אלא הם מחלקים את ההנחה שניתן לי על הפריט השני בין שני הפריטים.
חשוב להדגיש שדבר זה לא נאמר במעמד הקנייה, לא היו שליטיםשהעידו על כך ולא מצויין בחשבונית שההחזר על המחיר המלא יינתן רק בהחזרת שני הפריטים!
האם זהו מצב תקין?
| |
|
|
|
| 15/4/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:21:28 |
| גברתי שלום רב,
המחוקק לא נכנס לרזולוציה הפרטנית של רכישת שני פריטים בהנחה כמותית ועל כן, הנושא הוכרע על ידי הרשות לסחר הוגן.
על פי הנחיית הרשות נקבע כי במקרה של רכישה במכירה מיוחדת של שני פריטים כאשר השני ב 50% או במבצע של "אחד פלוס אחד" יש צורך לבצע ביטול של שני הפריטים גם יחד, היה והצרכן מעוניין בביטול עסקה.
לגבי החלפות וזיכויים - מכיון שנושא ההחלפות והזיכויים ממילא אינו מוסדר בדין ורשאי כל עוסק לפעול על פי מדיניות לבחירתו, רשאי הוא לאפשר מתן זיכוי או החלפה גם כן, רק בהחלפת שני הפריטים.
| |
|
|
|
| 14/4/2019 00:19 |
איתי י |
 | | מחבר: | איתי י (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 00:19:22 |
| שלום רב,
היום קיבלתי במתנה gift card בסך של 500 שקלים בזארה. הgift card נקנה באשראי של גיסי ביום שלישי (היום מוצאי שבת). האם אני זכאי להחזיר אותנו לחנות ולקבל כסף בחזרה? (על אף שקיבלתי אותו במתנה) | |
|
|
|
| 14/4/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 11:01:51 |
| איתי שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי וזאת בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות ביטול עסקה הקובעת כדלקמן:8(א) תקנות אלה יחולו גם על טובין ושירותים שניתנו לצרכן במתנה ממי שאינו העוסק(בתקנה זו – המתנה , ) ובלבד שהצרכן הציג לעוסק פתק החלפה המעיד על עצם ביצוע העסקה עם
העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום .
(ב)שולמה המתנה במזומן, תהיה החזרת התמורה במזומן או בשיק מזומן; שולמה
המתנה בשיק – אם נפרע השיק, החזרת התמורה כאמור תהיה במזומן או בשיק מזומן בתוך
חמישה ימי עסקים ואם לא נפרע, החזרת התמורה תהיה בתוך חמישה ימים מהמועד שנפרע;
שולמה המתנה בכרטיס אשראי, החזרת התמורה תהיה במזומן ובלבד שחשבון הצרכן רוכשהמתנה, חויב.
| |
|
|
|
| 14/4/2019 17:25 |
איתי י |
 | | מחבר: | איתי י (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:25:10 |
| מצויין, לאחר שהבנתי כי ניתן להחזיר מתנה.
מה לעניין החזר הגיפט קארד?
מה סיווגו ותוך כמה ימים ניתן להחזיר ולקבל את הכסף?
| |
|
|
|
| 15/4/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:18:19 |
| איתי שלום רב,
לעמדת המועצה גיפט קארד לחנות ספציפית, יסווג כמוצר באריזה מקורית שלא נפתחה, ועל כן ניתן יהיה לבצע את בקשת הביטול בתוך 14 ימים מיום הרכישה. | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:04 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:04:47 |
| רכשנו מייבש כביסה של חברה רצינית.
אנחנו כעת בתוך אחריות של החברה.
המוצר התקלקל כמה פעמים במהלך התקופה ותוקן ע״י החברה.
לאחרונה מזה חדשיים שהתקלה חוזרת ונשנית וכבר היו אצלנו כמה טכנאים. כמו כן המייבש נלקח למעבדה פעמיים. והתקלה חוזרת על עצמה.
יש לציין שבמהלך החדשיים רוב הזמן המייבש היה מושבת וכתוצאה מכך נגרם לנו סבל רב.
המעבדה טוענת שהיא רק נותנת שירות ליבואן.
האם אנו זכאים להחלפת מוצר. ולמי עלינו לפנות לחנות או ליבואן. | |
|
|
|
| 14/4/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:41:46 |
| יצחק שלום רב,
כאשר מוצר סובל מפגמים חוזרים ונשנים, על בית העסק מוטלת החובה להחליפו בחדש ותקין.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק שמהווה את נותן השירות למוצר עם העתק למוכר, ולציין באופן מדויק את התקלות, התיקונים והתקופה בה המוצר לא היה ברשותכם, ולדרוש החלפת המוצר במוצר חדש. | |
|
|
|
| 14/4/2019 16:02 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 16:02:28 |
| | תוך כמה זמן הם צריכים להחליף. אני ממש תקוע לפני החג | |
|
|
|
| 14/4/2019 16:02 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 16:02:58 |
| | תוך כמה זמן הם צריכים להחליף. אני ממש תקוע לפני החג | |
|
|
|
| 15/4/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:16:37 |
| יצחק שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, עליהם להחליף את המוצר בחדש ותקין בתוך שלושה ימים. או לתקן את המוצר במועד זה. | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:50 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:50:20 |
| רציתי לברר בקשר לתלונה,
אם אפשר תיאור קטן על התלונה כיש לי שתי תלונות שלא להתבלבל תודה | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:57 |
איגור |
 | |
|
| 14/4/2019 14:58 |
איגור |
 | |
|
| 14/4/2019 14:58 |
איגור |
 | |
|
| 14/4/2019 17:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:57:34 |
| שלום וברכה איגור,
פנייתך הנ"ל לפורום מועברת לגורם במועצה המטפל בתלונתך, אשר יעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:50 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:50:58 |
| רציתי לברר בקשר לתלונה,
אם אפשר תיאור קטן על התלונה כיש לי שתי תלונות שלא להתבלבל תודה | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:56 |
איגור |
 | |
|
| 14/4/2019 17:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:57:08 |
| שלום וברכה איגור,
פנייתך הנ"ל לפורום מועברת לגורם במועצה המטפל בתלונתך, אשר יעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 14/4/2019 14:55 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 14:55:06 |
| | רציתי לברר בקשר לתלונה רק אם אפשר תור קטן על התלונה כי נפתחו שתי תלונות | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:56:45 |
| שלום וברכה איגור,
|
|
|
|