| 17/4/2019 08:43 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 08:43:10 |
| שלום
רכשתי אתמול לאימי מכשיר סלולרי חדש וכאשר הבאתי לה אותו המכשיר התקול חזר לעבוד ואין לה צורך במכשיר החדש.. בעל החנות הדליק את המכשיר בחנות על מנת להגדיר לה את המכשיר לעברית שיהיה לה קל.. מעבר לזה לא נעשה שימוש במכשיר האם ניתן להחזירו? | |
|
|
|
| 17/4/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 09:35:14 |
| אפרת שלום רב,
האם ביקשת מהעוסק להפעיל את המכשיר ולבצע את ההגדרה לשפה העברית?
היה והדבר נעשה לבקשתך, לצערי, לא תקום הזכות לביטול העסקה בהתא םלתקנות ביטול עסקה.
אך היה ומדובר בפעולה שביצע העוסק ללא בקשה ממך, ומבלי שהוסבר לך כי הפעולה אותה הוא מבצע, תמנע ביטול העסקה, אז בהחלט ייתכן וניתן יהיה לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 14/4/2019 17:21 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:21:16 |
| כידוע, חברת מנורה מנהלת גם קופות גמל. אני מקבלת דוחות תקופתיים ועל המעטפה מצויינת תיבת דואר לא כתובת . גם אם מס. הטלפון , הפקס וכתובת המייל מופיעים, אין חובה לציין כתובת משרדי החברה? צריך לשאול אותם מה הכתובת? אולי הם מעדיפים שלא יטרידו אותם בקבלת לקוחות במשרדם?
אשמח אם תבדקו את הענין ותודיעוני. | |
|
|
|
| 15/4/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 09:56:22 |
| גבריאלה שלום רב,
מעיון באתר החברה עולה כי החברה מעוניינת בתיאום מראש של הגעה למשרדיה וכן הגעה בשעות בהן מתאפשרת קבלת קהל.
החברה אף מציעה מספר יעודי לצורך תיאום הגעה פיזית למרדיה הפרוסים במגוון אזורים.
את המוקדים לצורך קביעת פגישה ניתן למצוא בקישור הבא:
https://www.menoramivt.co.il/wps/portal/customer-services/service-centers?utm_source=menoramivt&utm_medium=homepage&utm_campaign=service-centers
על פניו, נראה כי אין הפרה של הוראות הדין בפעולות החברה, אך היה ואת מעוניינת לבחון זאת לעומק, מומלץ לפנות לרגולטור הרלוונטי, המפקח על הביטוח במשרד האוצר.
למפקח ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx | |
|
|
|
| 16/4/2019 23:57 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 23:57:31 |
| | לתשובתכם בהצעה לפנות למפקח על הביטוח, המפקח על הביטוח דורש הזדהות והרשמה עם סיסמא (מסך הזדהות) על מנת לפנות אליהם. זה מצליח להרתיע מלהתלונן . בעבר הספיקה הזדהות של שם, ת.ז. , מספר טלפון וכתובת מייל. תוכלו לעשות משהו לבטל את ההרשמה עם סיסמא המטרידים? | |
|
|
|
| 17/4/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 09:33:07 |
| גבריאלה שלום רב,
המועצה הישראלית לצרכנות הנה חברה ממשלתית ואין בידה סמכויות המאפשרות לה לדרוש מהמפקח על הביטוח, המהווה רגולטור, לפעול בדרך זו או אחרת.
תלונות בנוגע להתנהלות המפקח על הביטוח ניתן להפנות למבקר המדינה. | |
|
|
|
| 16/4/2019 16:44 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 16:44:01 |
| היי, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול בו את השאלה אבל אשמח לקבל תשובה על מנת להבין את החישוב.
לפני מס' ימים רציתי לרכוש בושם של שנאל, מבדיקה עולה כי מחיר הבושם בארץ בחנות הדגל של אותו מותג יעלה 650 ש"ח.
מבדיקה באתר העולמי של המותג עולה כי מחיר הבושם 135$ שהם 480 ש"ח לערך.
ברור לי שיש עניין של מס 17% ולכן לאחר התוספת למחיר העולמי 480*1.17 המחיר צפוי להיות 561.6 ש"ח. אבל בנוסף למע"מ יחייבו אותי בעוד 88.4 ש"ח תוספת.
אני לא מצליחה להבין למה ההפרשים ביננו לבין העולם כ"כ משמעותיים?
הרי אם אזמין אותו מחו"ל בעצמי אני עדיין אשלם פחות למרות התוספת של המכס והשילוח וזה לא רק עבור בשמים אלא גם מחשבים ניידים שנמכרים במחיר לא סביר לעומת שאר העולם, ביגוד, מזון וכדומה.
| |
|
|
|
| 16/4/2019 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 17:28:29 |
| | הפער בין המחירים בארץ למחירים באתרים בחו"ל מקורו בעובדה שעדיין יש מי שמוכן לשלם את המחיר. זה עניין של ביקוש ועצה. יחד עם זאת, צריך להוסיף הוצאות שונות כמו מכס. | |
|
|
|
| 16/4/2019 16:17 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 16:17:18 |
| רכשתי מחברת רוזטו 6 כסאות בר שלא היו לשביעות רצוני מבחינת גימורים. (ברשותי צילומים שמעידים כי מה שהתקבל לא תואם כלל לדגם שנמכר בחנות)
פניתי לשירות לקוחות ולמנכל החברה במתן פתרון לשביעות רצוני. מנכ״ל החברה הציע לי פיצוי כספי בגובה עלות הכסאות, אך אנני מעונינת לרכוש דבר מהחברה וגם לא צריכה לרכוש דבר.
בנתיים גם גב הכיסא החל להתנדנד - מה שגורם לי לפקפק באיכות המוצר (המוצר ברשותי מחודש פברואר 2019 - כחודשיים בלבד).
האם יש לי עילה לבטל עיסקה ולקבל את כספי בחזרה
ואם אני תובעת את החנות דרך המועצה הישראלית לצרכנות, כמה זמן זה לוקח? | |
|
|
|
| 16/4/2019 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 17:23:46 |
| 1. במקרה של פגם או אי התאמה, יש לפנות מייד לספק ולדרוש להחליף את המוצר או לתקן את הפגם. אם הספק מסרב, קמה לך הזכות לבטל את העסקה ולקבל את כל כספך חזרה.לשם כך, מומלץ מאוד לשלוח מכתב התראה בו תתעד את כל השתלשלות העניינים ותדרוש לבטל את עסקה לאור סירובם להחליף את המוצר.
2. באפשרותך להגיש תלונה במועצה ולא ניתן לקבוע מראש תוך כמה זמן הספק יתן תשובה.
3. באפשרותך גם להגיש תביעה משפטית ישירות, שם הדיון מתקיים כמה חודשים לאחר הגשת התביעה. | |
|
|
|
| 16/4/2019 15:20 |
A0533057932 |
 | | מחבר: | A0533057932 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 15:20:46 |
| אני רציתי לקנות בגד בחנות אך לא היה בה את הצבע המבוקש כיון שכך שילמתי והחנות ביצעה הזמנה מסניף אחר של הצבע אותו רציתי
לאחר שבוע הגיע לחנות הצבע המבוקש ולקחתי לביתי לבדיקה למחרת חזרתי לחנות בבקשה להחזיר כיון שמי שהבגד יועד לא לא היה מעונין בו
והחנות סירבה להחזיר בטענה שעבר שבוע
שאלתי: מתי מתחיל היומים של החזרת ביגוד האם ממועד התשלום או מועד האספקה? | |
|
|
|
| 16/4/2019 17:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 17:19:25 |
| שלום,
על פי התקנות מניין הימים הוא מיום הרכישה ולא מיום קבלת המוצר.
יחד עם זאת, על החנות להציג את המדיניות שלה לעניין החזרה או החלפת מוצרים. למשל, תוך כמה זמן ניתן להחליף את המוצר או לבקש זיכוי. אם אין ליד הקופה שלט מדיניות החזרה, החוק קובע כי לצרכן הזכות לבטל את העסקה תוך 7 ימים מיום הסירוב. | |
|
|
|
| 16/4/2019 15:12 |
אלעד אליאב |
 | | מחבר: | אלעד אליאב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 15:12:25 |
| שלום רב.
לפני כשבוע קניתי מחנות בשם "וי מובייל" מכשיר סמסונג מסוג a30 .לאחר פחות מיום השימוש הופיע לי פס כחול לאורך המסך ,כשהגעתי לחנות ודרשתי את כספי בחזרה או לחילופין מכשיר חדש .המוכר ענה שמכיוון שהמכשיר שלי הוא מהיבואן המשני הם יאלצו לשלוח לאותו היבואן המשני ורק לאחר שיקבלו ממנו אישור אקבל מכשיר חדש או החזר כספי.רציתי לדעת האם מכירה של מכשיר תקול מצריכה הפעלה של האחריות? | |
|
|
|
| 16/4/2019 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 17:16:14 |
| שלום,
תקלה במכשיר חדש עלולה להעיד על פגם ובמקרה זה, הצרכן רשאי לבטל את העסקה ולדרוש את כספו חזרה. לכאורה, לא מדובר בתקלה שנגרמה בשל השימוש במכשיר.
כדאי לנסות לברר אם המכשיר הוא מכשיר חדש או מוחדש. לפעמים היצרנים מאפשרים לעשות זאת באתר שלהם, וכל שיש לעשות הוא להקליד את מספר המכשיר.
אם אכן מדובר במכשיר חדש, יש לתת הזדמנות למוכר להחליף את המכשיר במכשיר חדש. | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:06 |
ויקטור |
 | | מחבר: | ויקטור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:06:12 |
| בינתיים לא אציין איזו. הגיע אלי משלוח שהזמנתי מהם, ובחשבונית ראיתי שאחד הנקניקים לפי משקל שהזמנתי סופק בכמות כפולה ממה שביקשתי בהזמנה, וחוייבתי בהתאם. כעסתי, שכן למעשה חייבו אותי על מוצר שלא הזמנתי, אבל אמרתי לעצמי שלפחות הם סיפקו את מה שהם חייבו עליו. אלא מה, כשהסתכלתי על התווית שהודבקה לאריזת הנקניק עצמו, ראיתי שסופקה לי הכמות הנכונה שהזמנתי (וגם בדקתי שזה אכן במשקל הנכון) - אבל המחיר לקילו שהופיע על התווית היה גבוה כמעט פי שניים מהמחיר שצויין בעת ההזמנה!
בחשבונית, המחיר לקילו היה מצויין נכון, והמחיר הכולל של האריזה היה זהה למחיר שהופיע על התווית - כלומר, נראה שמישהו הזין בחשבון משקל פיקטיבי (וכפול מהאמיתי) כדי "להצדיק" את המחיר בו חוייבתי, אולי בתקווה שלא אתעמק ואוודא. כמובן שבשיחה עם שירות הלקוחות שלהם הם הבטיחו לזכות את האשראי שלי בהפרש המחירים (עוד מוקדם לדעת האם זה בוצע או לא), וטענו בתוקף שהעניין הוא "טעות" - אני פשוט תוהה האם "טעות" כוללת גם פברוק נתונים בחשבונית על מנת להציג לקונה כאילו הוא קיבל מוצר במחיר הנכון?
מה עושים כנגד רשת שנוהגת באופן שכזה, פרט ללא לקנות שם ולהזהיר את חברי?
צילמתי כמובן את התווית והחשבונית, למקרה שמישהו יטען שאני סתם מעליל עליהם. | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:54:31 |
| שלום רב ויקטור,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בנוסף, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף ראיות התומכות בטענתך להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 16/4/2019 13:06 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:06:15 |
| שלום, ב24/3 יצרו קשר עם בעלי חברה שנקראת ״מס לשכיר״. חברה זו גובה מלקוחות חיוב על סך 350 ש״ח לפתיחת תיק על מנת ולבדוק אם מגיע לאותו בנאדם החזר מס ממס הכנסה. באותו יום בו בוצעה העסקה, 10 דק׳ לאחר החיוב בעלי הרגיש שמשהו לא נראה לו עם החברה הזו ועם הכסף שחויב והוא מיד התקשר בחזרה לחברה וביקש לבטל את העסקה. יש לציין שלאחר החיוב לא נשלחה כלל חשבונית לאישור העסקה, רק לאחר שאני התקשרתי מספר פעמים לחברה הם לבסוף שלחו לי חשבונית עסקה. לאחר בקשת ביטול העסקה נאמר לנו שנפתחה פנייה לבקשת זיכוי. כבר כמעט חודש שהחברה לא נותנת לנו תשובה ברורה, מנסה למרוח אותנו ואף מאשימה אותנו על שהחלטנו לבטל את העסקה (10 דק׳ לאחר שבוצעה).
רציתי לדעת האם יש לי עילה מספיק טובה להגשת תביעה בתביעות קטנות?
אודה לתשובתכם,
רעות. | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:47:07 |
| שלום רב רעות,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה וטרם נמסר טופס גילוי נאות, כמתחייב בדין, הרי שלכאורה מניין הימים טרם הוחל להימנות.
בנוסף, אי מסירת טופס גילוי נאות, כמתחייב בסעיף 14ג(ב) בחוק הגנת הצרכן עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, אני, מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם, לאחריו, תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתכם. | |
|
|
|
| 16/4/2019 12:33 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 12:33:07 |
| קניתי טוחן אשפה ומופיעה עליו מדבקה מטעם היבואן כי האחריות מותנית בפתיחה והתקנה של הטוחן ע"י טכנאי מטעם היבואן וכי התקנה זאת עלותה 300 שקל.
פניתי ליבואן והפנתי אותו לקישורים מפורום זה בו אומרים כי הסכום המקסימלי הינו 100 שקלים, אך הוא מתעקש כי אין הגבלה לסכום התקנה ראשונית וכי רק בביטול עסקה המגבלה היא 100 שקלים.
האם אין הגבלה על סכום התקנה ראשונית, ואם כן מה סכום זה?
| |
|
|
|
| 16/4/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:50:08 |
| עידו שלום רב,
כיצד נרכש המוצר?
האם באמצעות האינטרנט, טלפון או בחנות עצמה?
| |
|
|
|
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:06:11 |
| | הקניה נעשתה דרך הטלפון אצל ספק מורשה של היבואן, בטלפון שאלתי האם יש מגבלה על האחריות לגביי ההתקנה, ושנאמר שאין מגבלה על האחריות הוסיפו בחשבונית לבקשתי את הערה. ״האחריות לטוחן האשפה אינה מותנית בהתקנת החברה״, אך כשהגיעה אליי המוצר הביתה היתה עליו מדבקה של היבואן שבו מופיעה כי האחריות מותנית בהתקנה ע״י טכנאי של היבואן ובירור מולו הסתבר כי התקנה זו עולה 300 שקלים | |
|
|
|
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:06:39 |
| | הקניה נעשתה דרך הטלפון אצל ספק מורשה של היבואן, בטלפון שאלתי האם יש מגבלה על האחריות לגביי ההתקנה, ושנאמר שאין מגבלה על האחריות הוסיפו בחשבונית לבקשתי את הערה. ״האחריות לטוחן האשפה אינה מותנית בהתקנת החברה״, אך כשהגיעה אליי המוצר הביתה היתה עליו מדבקה של היבואן שבו מופיעה כי האחריות מותנית בהתקנה ע״י טכנאי של היבואן ובירור מולו הסתבר כי התקנה זו עולה 300 שקלים | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:07 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:07:12 |
|
|
|
| 16/4/2019 14:07 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:07:34 |
|
|
|
| 16/4/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:20:48 |
| עידו שלום רב,
בנסיבות אלו, מדובר בהטעיה לכאורה, לגבי מחירו המלא של המוצר, וזאת בניגוד להוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף קובע כי על העוסק לציין את מחירו המלא של המוצר, כולל כל תשלום שהצרכן אינו יכול להמנע ממנו, ובכלל זה, התקנה, היה והתקנה כאמור נדרשת לצורך קבלת אחריות על המוצר.
על כן, המחיר אותו שילמת עבור המוצר אמור לכלול גם את מחיר ההתקנה.
כמו כן, מתיאורך עולה כי ישנן מספר הטעיות לגבי מתן האחריות, ותקפותה.
כל אלו, מקנים לך כמובן את הזכות לבטל את העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:26 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:26:35 |
| | בהינתן כי אני מעוניין במוצר, האם יש תקרה לסכום התקנה כאשר בהתקנה זו מותנית האחריות | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:40:01 |
| עידו שלום רב,
אין תקרה הנוגעת לגבייה בגין התקנה ,אך עלותה חייבת להיות משוקללת במחיר המוצר ולהיות מוצגת לצרכן בעת הרכישה, בהתאם להוראות סעיף 17ב לחוק.
בעת ביטול עסקה, רשאי עוסק לגבות דמי ביטול בסך של 100 ש"ח בגין התקנה, גם כאשר בפועל נגבה מעבר לכך. | |
|
|
|
| 16/4/2019 11:20 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 11:20:10 |
| הזמנו רהיט בדצמבר 18 שהגיע אתמול 15.4.
שלמנו בעת ההזמנה מקדמה על שליש מהסכום ולפני האספקה התקשרו לחייב את יתרת הסכום-ביקשנו 2 תשלומים וכבר מרד תשלום אחד.
ככרגע מציעים לנו לחדש הזמנה ולהמתין 90 יום נוספים ללא פיצוי.
מה נכון לעשות? והאם בכלל אפשר....
א. לבטל את החיוב באשראי ושיתקשרו לפני שמגיע שוב לחייב
ב. לבטל רק את התשלום השני?
ג. לבטל את העסקה לגמרי ולדרוש את המקדמה
ד. אפשרות אחרת?
האם פיצוי?
| |
|
|
|
| 16/4/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:26:43 |
| שלום רב שי,
השאלה במה אתה מעוניין- האם אתה מעוניין לבטל את העסקה או שמא לבצע החלפה?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
יש לציין כי חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:10 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:10:19 |
| אני מעוניין ברהיט כמובן אך חושש שיתרת התשלום תגבה ללא קבלת התמורה.
ולכן מחפש את הפתרון הנכון מבחינת תשלום לעסק
מה לגבי פיצוי....? | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:38:19 |
| | במידה שנגרם לך נזק תוכל לפנות אל בית העסק בדרישה לפיצוי בשל כך. | |
|
|
|
| 16/4/2019 11:44 |
גליה עידן |
 | | מחבר: | גליה עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 11:44:22 |
| שלום,
הכנסתי מכשיר ישן לטובת הוצאת נתונים והבחורה בחנות אמרה שניתן לתקן את המכישר (החלפת מסך) וביקשתי שתבדוק ותחזור אלי עם מחיר סופי ובינתיים אני אבדוק אם זה כדאי.
לאחר זמן התקשר אלי הטכני ואמר שהמכשיר תוקן במלואו למרות שלא אישרתי שכן עלות הרבה יותר גבוהה.
בינתיים הם לא מוכנים להחזיר לי את המכשיר אם לא אשלם 550 ש"ח + מע"מ במקום 250 בטענה שאני בקשתי לתקן.
מה אני אמורה לעשות במצב כזה? לצערי לא קבלתי פתק מסירה עם סיכום הבדיקה כמו שבדרך כלל מקבלים ועכשיו זו מילה שלי מול המוכרת/נציגה בחנות.
תודה,
גליה | |
|
|
|
| 16/4/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:45:28 |
| גליה שלום רב,
על מנת לנסות ולבסס את טענותיך, מומלץ להעביר פנייה בכבת לבית העסק ולציין כי המכשיר נמסר לצורך הוצאת נתונים בלבד, ובעת הפקדתו, ביקשת לברר עלות תיקון, על מנת לבחון את כדאיות התיקון.
על כן, התיקון בוצע ללא הסכמתך ומבלי שניתנה הצעת מחיר.
על פי הוראות הדין, במצב שכזה, מחויב העוסק להשיב את המצב לקדמותו ולגבות רק עבור השירות שנרכש ממנו.
היה ובית העסק יתכחש לכך ויטען כי ניתנה הצעת מחיר ואת נתת הסכמתך, יהיה קושי לפעול בעניין, עקב מחלוקת עובדתית, אשר רק בית המשפט לתביעות קטנות רשאי להכריע בה. | |
|
|
|
| 15/4/2019 15:20 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 15:20:21 |
| רכשתי מרחוק בסיום וובינר מוצר דיגיטלי של תהליך עצמי בקבלת 99 מיילים - בכל יום מייל עם משימה יומית .
עם הרכישה כתבתי למנחה שתצור עימי קשר (כי לא הייתי בטוחה שמתאים למה שמחפשת ) לקח לה זמן לענות ובפועל הצלחנו לדבר 5 ימים אחרי.
מכיוון שכבר קיבלתי 5 מיילים והספק רק גדל - אמרתי בשיחה שלא ניראה לי שמתאים לי - היא הצליחה לשכנע אותי שאני עוד לא יכולה לדעת ושכדאי לי להמשיך.
אחרי קבלת 11 מיילים (111יום מהרכישה) -כשהיה ברור לי לחלוטין שזה שלא מה שחיפשתי
שלחתי מייל וביקשתי לבטל העסקה ולקבל החזר כספי ( בזיכוי מספר המיילים שכבר קבלתי) .
היא ענתה לי במייל חוזר: שרק מהמייל ה16 מתחילה התייחסות של החומר עצמו. ובכל מקרה זה מוצר דיגיאלי שלם ולא נמכר בחלקים ולכן אין זיכוי חלקי או ביטול עסקה.
שאלותיי:
1. מה הזכויות שלי שרכשתי מרחוק ? (לא קבלתי עם ההרשמה מדיניות ביטול / אי ביטול)
2. מה הזכויות שלי לקבל החזר כספי ?
המוצר בפועל הוא כמו קורס/ שירות - מגיע בהמון חלקים - (אני אמורה לקבל עוד 88 מיילים - 1 בכל יום) את רוב הקורס טרם קבלתי
(וגם בתוכן - לדבריה, קבלתי רק את ההקדמה - ההתיחסות עצמה מתחילה במייל ה16).
מה ההגדרות למוצר שלם או מתמשך?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 16/4/2019 08:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 08:19:21 |
| גבי שלום רב,
על פי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה מתמשכת בכל עת.
בית העסק מצידו, רשאי לגבות דמי ביטול, אך עליו לציין זאת במפורש בהסכם ההתקשרות.
היה ולא נחתם הסכם התקשרות כלשהו, ולא הועברו תנאי הביטול על פי הוראות הדין, הרי שלכאורה, ישנה הן הטעיה לגבי תנאי הביטול, והן הפרה לכאורה של הוראות סעיף 14ג לחוק, הנוגע לעסקת מכר מרחוק.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי על בית העסק מוטלת החובה לשלוח לצרכן טופס גליוי נאות המפרט את תנאי הביטול.
היה ולא עשה כן, רשאי הצרכן לבטל את העסקה, ולשלם רק בגין החלק היחסי של השירות אותו הוא קיבל. | |
|
|
|
| 16/4/2019 11:57 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 11:57:17 |
| תודה. בבקשה בהבירו :
1. לא קבלתי חוזה. ועכשיו כבר בקשתי ביטול העסקה והם מסרבים.
האם עדיין צריכה לבקש מהם את מדיניות הביטולים שלהם?
כי עכשיו הם יכולים לכתוב שאי אפשר לבטל כלל או כל דבר אחר שירצו.
ואז לא מבינה זכוייותי.
2. המוכרת טוענת שזה מוצר דיגטלי אחד שלא נמכר בחלקים ולכן אי אפשר לבטל או לקבל זיכוי חלקי.
אבל בפועל - זה מוצר שמתקבל במהלך 99 ימים - חלק אחד בכל יום. מה ההתייחסות לכך?
תודה
| |
|
|
|
| 16/4/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:41:43 |
| גבי שלום רב,
אי מסירת הסכם מהווה עילה לביטול העסקה בכפוף לתשלום בגין השירותים שהתקבלו.
מכיון שכאמור, השירותים אינם חשופים כולם לצרכן, אלא נמסרים לו לשיעורין, הטענה לעניין מידע דיגיטלי אינה תואמת את הוראות הדין ואינה שוללת את זכות הביטול, על פניו. | |
|
|
|
| 16/4/2019 09:49 |
יהונתן דונין |
 | | מחבר: | יהונתן דונין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 09:49:37 |
| שלום לכם,
אני משלם חוב לקרן פנסיה דרך הוצאה לפועל כל חודש כבר כמה שנים.
ביקשתי מקרן פנסיה דיווח על הכספים ששילמתי ומה יתרת חובי, ועד היום לא שלחו לי דיווח לא על הכספים ששולמו ולא על יתרת החוב.
חשוב לי לציין שהכסף משולם דרך ההוצאה לפועל,
ואני רוצה לדעת אם זכותי לקבל מהם אישור על הכספים ששילמתי להם וכמה כסף נשאר לי לשלם.
עד כמה שידוע לי חובה על קרן פנסיה שקיפות מלאה כלפי הציבור על כל פעולותיה, האם יש חוק מחייב אותם לעמוד בכך?
תודה רבה
ומחכה על תגובתכם
חג שמח! | |
|
|
|
| 16/4/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:16:28 |
| שלום רב יהונתן,
לטעמי, עליך לברר מול הוצאה לפועל ובמקביל, תנסי לברר מול המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 16/4/2019 09:17 |
שי נחמני |
 | | מחבר: | שי נחמני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 09:17:30 |
| שלום,
קניתי ספה יקרה מחברה מובילה בתחום בסכום של 15,000 ש"ח.
לאחר כחודש שהספה אצלי בבית, נפרמו כמה תפרים בספה.
החברה הציעה לי לשלוח תופר שיתקן במקום את התפרים.
היות ועשינו שימוש סביר ביותר, אני חושש שמדובר בפגם במוצר. בנוסף מרגיז אותי מאוד שיתפרו לי והתיקון בוודאי לא יגיע לרמה המושלמת כמו חדש.
האם אני זכאי/יכול לדרוש שיחליפו לי את הספה ?
מה החוק אומר בעניין ?
תודה רבה ! | |
|
|
|
| 16/4/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:07:41 |
| שלום רב שי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
במקרה המתואר, עליך לאפשר לבית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק לאחר מכן, אם התיקון לא צלח, יש לדרוש החלפה או ביטול, כאמור.
רצוי, לצלם את הפגם בטרם התיקון על מנת שיהיה לך תיעוד .
| |
|
|
|
| 16/4/2019 08:53 |
סמי |
 | | מחבר: | סמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 08:53:24 |
| | שלום, במשך אני נמצא בהוצל"פ בשל חוב ארנונה לעירייה, בבדיקה שנעשתה על ידי הוצל"פ התברר שמשך שנים נלקחו ממני ריביות לא חוקיות ולכן הוצל"פ עצרה את כל הליכים נגדי בתיק. שאלתי האם אני יכול לתבוע משפטית את העירייה בפיצויים על רמאות... תודה | |
|
|
|
| 16/4/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:03:13 |
| סמי שלום רב,
דרישת תשלום חובות עירוניים מוסדרת באמצעות דיני המיסוי ולא באמצעות דיני הגנת הצרכן.
על פניו, בהחלט יתכן ותקום לך עילת תביעה, אך רצוי להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום. | |
|
|
|
| 16/4/2019 03:08 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 03:08:12 |
| שלום,
לפני כשנה וחצי רכשתי בגדים מחנות ולאחר מספר ימים החזרתי אותם וקיבלתי זיכוי לרכישה עתידית.
החנות נסגרת בסוף החודש ואין באפשרותי להגיע לשם כיוון שאני מתגוררת בחו"ל.
האם יש חוק כלשהו שאומר כי בעלת החנות צריכה לתת החזר כספי? כאמור שילמתי כסף וסחורה אין ולא תהיה לי.
במידה ואין חוק האם היא יכולה לתת לי החזר כספי (מנסה להבין מבחינת ניהול חשבונות אם זה אפשרי כיוון שזה לא בשנת המס הזו).
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/4/2019 11:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 11:38:27 |
| שלום אבי ובברכת חג חירות שמח וכשר,
חוק הגנת הצרכן קובע כי זיכוי שניתן לצרכן בעקבות ביטול עסקה אשר בגינו הוא אינו זכאי להשבה את הכספים, יעמוד בתוקפו למשך שנתיים. קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. בנוסף, לא ברורות נסיבות סגירת החנות. מכל מקום, יש לנסות למנוע מצב של שוקת שבורה מקום לא תהיה כתובת להיפרע או ליהנות מהזיכוי. מומלץ לבוא בדברים עם בית העסק נוכח האמור לעיל למציאת פתרון, אולי עד דרך של הסבת הזיכוי לאדם השוהה בארץ, או קבלת השבה כספית כנגד הזיכוי, ולו מלפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 16/4/2019 03:08 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 03:08:00 |
| שלום,
לפני כשנה וחצי רכשתי בגדים מחנות ולאחר מספר ימים החזרתי אותם וקיבלתי זיכוי לרכישה עתידית.
החנות נסגרת בסוף החודש ואין באפשרותי להגיע לשם כיוון שאני מתגוררת בחו"ל.
האם יש חוק כלשהו שאומר כי בעלת החנות צריכה לתת החזר כספי? כאמור שילמתי כסף וסחורה אין ולא תהיה לי.
במידה ואין חוק האם היא יכולה לתת לי החזר כספי (מנסה להבין מבחינת ניהול חשבונות אם זה אפשרי כיוון שזה לא בשנת המס הזו).
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/4/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 11:37:02 |
| שלום אבי ובברכת חג חירות שמח וכשר,
חוק הגנת הצרכן קובע כי זיכוי שניתן לצרכן בעקבות ביטול עסקה אשר בגינו הוא אינו זכאי להשבה את הכספים, יעמוד בתוקפו למשך שנתיים. קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. בנוסף, לא ברורות נסיבות סגירת החנות. מכל מקום, יש לנסות למנוע מצב של שוקת שבורה מקום לא תהיה כתובת להיפרע או ליהנות מהזיכוי. מומלץ לבוא בדברים עם בית העסק נוכח האמור לעיל למציאת פתרון, אולי עד דרך של הסבת הזיכוי לאדם השוהה בארץ, או קבלת השבה כספית כנגד הזיכוי, ולו מלפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 16/4/2019 01:19 |
טובה |
 | | מחבר: | טובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 01:19:04 |
| | ב24 לאפריל רכשתי מאתר ויקס תוכנית פירמיום, להפתעתי הם חידשו את המנוי לעוד שנה ללא אישורי, 10 ימים לפני מלאות שנה. האם החוק של איסור חידוש אוטומטי של עסקאות חל כאן? פניתי אליהם והם אמרו לי להגיש בקשה להחזר והנושא אצלהם בברור, השאלה היא אם אני יכולה לבטל את העיסקה בעצמי מול חברת האשראי? | |
|
|
|
| 16/4/2019 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 10:51:18 |
| שלום רב טובה,
האם השירות נרכש בעבור בית העסק?
אם כן, הרי שהמועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
על כן, במקרה בו השירות נרכש בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
אולי תנסי לפנות אל איגוד לשכות במסחר.
| |
|
|
|
| 15/4/2019 16:20 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 16:20:08 |
| שלום רב,
ב28.03 רכשנו בgolf&co סט כוסות יין ומגבות. כחצי שעה לאחר הרכישה כשהגעתי הביתה אחת הכוסות (עדיין באריזה) נמצאה שבורה.
כשפניתי לשירות הלקוחות נאמר לי שאין אחריות על שברים ושהדבר רשום בתקנון.
האם זה תקין? האם לא צריך לציין זאת בצורה שקופה ללקוח ולהציג את התקנון?
מדובר במתנה שרכשתי עבור חברים והרשת פשוט מסרבת לקחת אחריות.
הם טוענים שאנחנו שברנו את הכוס ואז ארזנו אותה שוב כדי לנסות להחליף.
אודה לתשובה האם הדבר תקין ואין מה לעשות.
תודה ויום טוב | |
|
|
|
| 16/4/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 10:20:19 |
| שלום רב אריאל,
במקרה המתואר, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט רשאי להכריע.
| |
|
|
|
| 15/4/2019 19:40 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2019 | | שעה: | 19:40:20 |
| היי,
היום הזמנתי 4 כרטיסי טיסות דרך אפליקציה תיירות והזמנות של חברה ישראלית.
(2 זוגות, 2 הזמנות נפרדות, כל זוג הזמנה).
משום מה... ההזמנה השנייה שהזמנתי אושרה וההזמנה הראשונה לא אושרה (לאותו היעד, אותם תאריכים, אותה חברה והכל).
איך זה ייתכן? מה ניתן לעשות?
הפרש ההזמנות בין ההזמנה הראשונה להזמנה השנייה היה כ15 דקות, כך שההזמנות לא בוצעו באותו הזמן.
| |
|
|
|
| 16/4/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 09:26:34 |
| יוסי שלום רב,
אין באפשרותי להעריך מדוע לא אושרה ההזמנה השנייה, ויש לבקש מבית העסק תגובה לגבי הסירוב לאשר את ההזמנה ומניין הוא נובע (האם אין באפשרות הספק לספק שני כרטיסים נוספים, האם יש שינוי בתנאים אל מול הספק, וכו'). | |
|
|
|
| 16/4/2019 10:08 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 10:08:08 |
| | איך אבל הם אישרו את ההזמנה השנייה שהייתה 15 דקות מההזמנה הראשונה שלא אושרה? איך זה יכול להיות? | |
|
|
|
|