| 17/4/2019 13:51 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:51:55 |
| שלום, ביצעתי הזמנה באתר מלונות בארץ
המחיר היה נמוך משמעותית בשל טעות שלהם כנראה, כעת הם מתנערים וטוענים שההזמנה לא נקלטה למרות שקיבלתי מייל על אישורה ולמרות שיש לי צילומי מסך של המחיר הנקוב כפי שהציגו באתר.
האם חייבים לקבל את טענתי? ולאשר לי את ההזמנה כפי שהוצגה?תודה | |
|
|
|
| 17/4/2019 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 14:40:14 |
| ליאת שלום רב,
הוראות הדין קובעות כי על מנת לדרוש מבית העסק לקבל את השירות במחיר שהוצג, יש להוכיח כי הצגת המחיר הייתה במטרה להטעות את הצרכן ונעשתה שלא בתום לב.
על מנת לגבש את הזכות יש לבחון ראשית, האם מדובר לכאורה בטעות סופר (ספרה שהושמטה או נקודה עשרונית שהוספה במיקום לא נכון).
שנית, יש לבחון האם הטעות תוקנה לאחר שהוסבה תשומת לבו של בית העסק לעניין – היה והטעות תוקנה, הדבר גם כן מעיד על כך שמדובר בטעות בתום לב.
בנוסף, יש לבחון האם מדובר במחיר אשר מהווה מחיר הפסד שלפיו האדם הסביר יבין כי מדובר במחיר לא ריאלי עבור השירות.
לסיכום, היה ואכן הטעות תוקנה, ומדובר במחיר בלתי ריאלי, הרי שעל פניו נראה כי מדובר בטעות בתום לב, ועל כן, על פי הפסיקה בעניין, טעות שכזו אינה מזכה את את הצרכן בזכות לקבל את השירות במחיר הפסד.
| |
|
|
|
| 17/4/2019 12:42 |
יובל בן שבת |
 | | מחבר: | יובל בן שבת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:42:03 |
| שלום ותודה,שמי יובל בן שבת בת 21
ב9 לחודש יום שלישי שעבר בצעתי עסקת חול דרך חברת בי היפ גלובל = BHIP Global בסך כולל של $1,618.95. בשיא טיפשותי מיהרתי להאמין לאשלייה שניתנה לי שם על עבודה נוספת מהבית והשקעה ראשונית לפני שבדקתי על החברה עצמה שהתבררה לפי כתבות בערוצי החדשות כחברה שעובדת בשיטת הפירמידה.
במהלך השתתפותי-שלושה ימים לפני מועד התשלום ועד רגע ביקשת ההחזר יום שני הזה בשעות הערב היה נציג מצד החברה בזמינות מלאה ובתקשורת רציפה איתי לגבי פעילות עבודה ופרטים נוספים וברגע שביקשתי החזר התקשורת ניתקה עד יום למחרת (אתמול ה16 לחודש אפריל) בו קיבלתי הודעת וואטסאפ שהחזרים וכל הנוגע בשירות לקוחות בחברה מתקיים אך ורק דרך מייל.
שלחתי הודעת בקשה מסודרת לשירות הלקוחות של החברה עם מספר הזמנה ובקשה לזיכוי עם אסמכתא ״שלום ברצוני לבטל משלוח ראשוני עבורי מספר 6527797 ולקבל החזר כספי עליו.בבקשה שיצורף על ההחזר אסמכתא
תודה .
והתשובה שקיבלתי היא ״יובל שלום,
תודה שפנית לשירות הלקוחות.
שירות לקוחות ביהיפ בארץ ובעולם עונה לפניות בכתב בלבד.
בקשתך לביטול הזמנה מספר 65277** בטיפול.
מענה לפניות בנושא ביטולי הזמנות לוקח כ-3 ימי עסקים. אעדכן אותך לגבי הזיכוי לאחר מכן בהקדם האפשרי.
*** במידה ושליח מטעם חברת ההפצה יוצר אתך קשר לצורך תאום מסירת ההזמנה, נא לסרב לקבלה.
לאחר שההזמנה תחזור למחסן, נבצע את הזיכוי.
למען הסדר הטוב, במידת הצורך יש להמשיך התכתבות בנושא פנייה זו דרך "השב" למייל זה.
בברכה,
מיכל
With Kindest Regards,
MICHAL
יש ברצוני לשאול כמה שאלות -
מה העמלה לזיכויי בעסקאת חול?
האם בעסקאת חול אפשרות הביטול היא עד 14 יום?
אם העברתי הודעה שברצוני לבטל בזמן המוגדר בחוק אבל הטיפול בתיק נעשה אחרי יש זכות לא לבטל את העסקה?
האם קיימת אופציה של חיוב העסקה ואז זיכוייה?
ואני כמובן צעירה אז לא בקיאה- שמעתי מהסובבים שאם יחייבו את העסקה ככל הנראה אוכל לדבר אל המנורה כי היא תתבצע ולא אקבל זיכוי,האם יש ביכולתי לעשות משהו בישביל להבטיח את זיכוי העסקה?
תודה רבה לעוזרים,חג שמח!
| |
|
|
|
| 17/4/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:26:56 |
| יובל שלום רב,
אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לסייע, למרות שמדובר בעסקה שהיא ספק צרכנית וספק עסקית.
אך בכל זאת נודה לפנייה בצירוף כל המסמכים המעידים על ההתקשרות. | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:32 |
יובל בן שבת |
 | | מחבר: | יובל בן שבת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:32:23 |
| סליחה דבר ראשון שההודעה נשלחה כמה פעמים.
אני אגיש תלונה אבל ממש חשוב לי לדעת את הפרטים לשאלות ששאלתי קודם
מה העמלה לזיכויי בעסקאת חול? והאם בעסקאת חול אפשרות הביטול היא עד 14 יום?
קיבלתי מידע טלפוני שכאן בצט אמצא תשובות בגלל שאלתי.
תודה | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:40:12 |
| יובל שלום רב,
היה ולחברה אין סניף במדינת ישראל הרי שלא ברור אם היא כפופה להוראות חוק הגנת הצרכן הישראלי..
היה ואין תחולה להוראות החוק, תנאי הביטול יהיו בהתאם לדין המקומי בו מאוגדת החברה.
היה וניתן לבסס את הטענה כי מדובר בחברה בלתי לגיטימית, יתכן וניתן לפנות לעזרת חברת האשראי, היה והעסקה התבצעה באשראי. | |
|
|
|
| 17/4/2019 14:10 |
יובל בן שבת |
 | | מחבר: | יובל בן שבת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 14:10:46 |
| נכון למה שאני יודעת יש להם סניף במדינת ישראל,אותו סניף שהגעתי אליו כמה פעמים,אותו סניף שביצעתי בו את התשלום.
כל שאני יודעת הוא שמסגרת שירות לקוחות וטיפול בזיכויים היא רק דרך מייל. התשובה שקיבלתי היא בעברית כמובן והכתובת המצורפת היא בארץ ישראל.
עם המידע הנוסף הזה האם עדיין הנכון ביותר שעלי לעשות הוא לפנות אליכם עם הגשת תלונה?
תודה | |
|
|
|
| 17/4/2019 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 14:37:24 |
| יובל שלום רב,
אני בהחלט סבורה שיש להגיש תולנה ואנו ננסה לסייע בעניין. | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:45 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:45:10 |
| שלום, לאחרונה גיליתי שחברת הגז שלי "פזגז" חייבה אותי על תשלום "התקנת הארקה" על סך 136 שקלים. חברת הגז לא עדכנה אותי ולא ציינה דבר ע"ג החשבוניות שנשלחו לביתי.
חברת הגז טוענת שחברת הניהול שמנהלת את הנכס שאני משכיר -עודכנה במהלך ואני כאמור לא עודכנתי. מבירור קצר שעשיתי עם חברת הניהול התברר לי שגם הם לא עודכנו במהלך. בסופו של דבר אני חויבתי לשלם את הסכום הנ"ל.
יש להם הוראת קבע מכרטיס האשראי שלי ולכן לא היתה להם בעיה לגבות תשלום זה מבלי שאדע !!! ואני כאמור שמתי לב רק לאחר כמה חודשים שהיו שוני בתשלומים.
בגדול איני רוצה יותר שירותי גז לביתי, יקר מאוד.
שאלותי:
1. האם מה שהם עשו זה חוקי ותקין? במידה ולא כיצד עלי לפעול על-מנת שאקבל את כספי בחזרה?
2. האם אני יכול שלא להסכים ל"התקנת הארקה" רטרואקטיבית? אף אחד לא אישר להם. ?
המון תודה מראש , וחג שמח | |
|
|
|
| 17/4/2019 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 14:36:54 |
| גיא שלום רב,
היה והתקנת הארקה נדרשה בעקבות בדיקה תקופתית של מתקני הגז והתבצעה בשטח שבין המונה הדירתי לדירת הצרכן, רשאית החברה לחייב את הצרכן בהתקנת ההארקה כאמור.
היה ומדובר בהתקנה מסיבות אחרות, או שההארקה מצויה בחלק אחר, השייך לשטח המשותף לדג', אז יוטלו התשלומים על כלל הדירים או על החברה עצמה.
על כן, יש ראשית לבקש מחברת הגז פירוט מדוע הותקנה הארקה ומדוע היא נדרשה, וזאת בטרם ניתן יהיה לקבוע האם החיוב היה כדין.
| |
|
|
|
| 16/4/2019 12:10 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 12:10:41 |
| שלום רב!
ביטלתי עיסקת מכר מרחוק יומיים לאחר הרכישה. לאחר פנייה מסודרת בכתב ולא מעט נידנודים לבעל העסק הוא הבטיח לי שיחזיר לי את הכסף (בניכוי 100 שח דמי ביטול) ולאחר בקשות רבות שלח לי אישור כתוב במייל שמאשר את אישורו לזיכוי תוך 14 יום.
לפני יומיים עברו ה14 יום וטרם הועבר אלי בחזרה הכסף. מאז יום ראשון פניתי כבר 3 פעמים לבעל העסק אך נראה שהוא מושך את הזמן ולא מטפל בנושא...
האם עלי להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות על כך שלא ניתן זיכוי שנובטח שינתן כבר לפני יותר מ14 יום? | |
|
|
|
| 16/4/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 13:47:45 |
| אורית שלום רב,
אכן, על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, מחויב העוסק לבצע השבה בתוך 14 ימים, ואי השבת התמורה מהווה הפרה של הוראות הדין, כלומר, על פניו, ישנה עילת תביעה במקרה שהצגת.
אף על פי כן, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע, היה ואינך מעוניינת לפנות לערכאות משפטיות בשלב זה. | |
|
|
|
| 17/4/2019 14:15 |
אורית |
 | |
|
| 17/4/2019 13:06 |
נתן |
 | | מחבר: | נתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:06:12 |
| | שלום רכשתי לפני השבוע חוזה להסרת שיער בלייזר ואני מעוניין לחזור בי קדם השתמשתי בשירות . האם אני יכול לעשות זאת? תודה | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:57:02 |
| נתן שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה לרכישת טיפולי הסרת שיער בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, גם אם הוחל במתן השירות, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
| |
|
|
|
| 17/4/2019 13:05 |
נתן |
 | | מחבר: | נתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:05:18 |
| | שלום רכשתי לפני השבוע חוזה להסרת שיער בלייזר ואני מעוניין לחזור בי קדם השתמשתי בשירות . האם אני יכול לעשות זאת? תודה | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:56:44 |
| נתן שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה לרכישת טיפולי הסרת שיער בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, גם אם הוחל במתן השירות, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
| |
|
|
|
| 17/4/2019 10:42 |
עוזיאל |
 | | מחבר: | עוזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:42:49 |
| שלום וברכה.
רכשתי שתי כורסאות דרך אתר אינטרנט. ההגדרה של הכורסא היא כורסא מעוצבת. הכורסאות הגיעו מפורקות והרכבנו אחת מהן. בפועל, הכורסא אינה בגודל סטנדרט. היא קטנה באופן ברור וכאשר יושבים עליה, הידיים אפילו לא מגיעות למשענות יד. יש מידות באתר, והן אכן תואמות לכורסא שהרכבתי אך מכיוון שלא הרגשתי, ע"פ התיאור באתר, שעלולה להיות בעיה לא התייחסתי למידות ובדקתי את המידות רק בדיעבד. לא ציפיתי ולא תכננתי לקנות כורסא שאינה בגודל סטנדרט.
כרגע, החברה שמכרה לי את הכורסאות דורשות 150 על איסוף.
האם יש לי משענת בחוק לדרוש איסוף על חשבון החברה המוכרת עקב פרסום חסר? | |
|
|
|
| 17/4/2019 10:45 |
עוזיאל |
 | | מחבר: | עוזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:45:42 |
| | תיקון קטן ... המרפקים לא מגיעים למשענות היד. | |
|
|
|
| 17/4/2019 10:45 |
עוזיאל |
 | | מחבר: | עוזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:45:57 |
| | תיקון קטן ... המרפקים לא מגיעים למשענות היד. | |
|
|
|
| 17/4/2019 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:57:39 |
| שלום רב עוזיאל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אולם אם הביטול נעשה עקב אי התאמה, הרי שסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן קובע כי הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול ועל הצרכן להעמיד את המוצר במקום שנמסר לו, כדלקמן:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה. "
מכאן, שהיה ויש ברשותך ראיות התומכות לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:36 |
עוזיאל |
 | | מחבר: | עוזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:36:10 |
| | תודה רבה על התגובה. האם יש להם צידוק לחייב אותי בעלות ההובלה חזרה מהבית שלי למחסן שלהם? | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:40:04 |
| על פניו, במקרה בו הוכחה אי התאמה, אזי' על הצרכן "...יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק..."
לכן, תוכל לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:03 |
אבנת |
 | | מחבר: | אבנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:03:59 |
| שלום
הזמנתי בגדים באתר של חנות ישראלית. הזמנתי סט חולצה וחצאית .בהזמנה מופיע סט.
בפועל קיבלתי רק חולצה. בפנייה לשירות לקוחות נאמר לי שהזמנתי חולצה. נכנסתי לאתר לבדוק, הם שינו את שם המוצר וכעת באמת ניתן להזמין חולצה לחוד וחצאית לחוד (כנראה גילו טעות ותיקנו)
אך בהזמנה שלי מופיע סט ולא חולצה. הם לא מוכנים לתת את החצאית. האם יש עילה לתלונה אצלכם? | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:38:14 |
| אבנת שלום רב,
על פניו, מדובר בהפרת הסכם הרכישה, ועל כן, היה ויש בידך תיעוד כי ביצעת הזמנה לסט הכולל שני חלקים, ובפועל התקבל חלק אחד בלבד, בהחלט ניתן לדרוש כי בית העסק יכבד את הסכם הרכישה.
היה ובית העסק מסרב, גם לאחר פנייה בכתב, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המוצעה וננסה לבחון את הנושא. | |
|
|
|
יובל בן שבת |
 | | מחבר: | יובל בן שבת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:42:27 |
ב9 לחודש יום שלישי שעבר בצעתי עסקת חול דרך חברת בי היפ גלובל = BHIP Global בסך כולל של $1,618.95. בשיא טיפשותי מיהרתי להאמין לאשלייה שניתנה לי שם על עבודה נוספת מהבית והשקעה ראשונית לפני שבדקתי על החברה עצמה שהתבררה לפי כתבות בערוצי החדשות כחברה שעובדת בשיטת הפירמידה.
במהלך השתתפותי-שלושה ימים לפני מועד התשלום ועד רגע ביקשת ההחזר יום שני הזה בשעות הערב היה נציג מצד החברה בזמינות מלאה ובתקשורת רציפה איתי לגבי פעילות עבודה ופרטים נוספים וברגע שביקשתי החזר התקשורת ניתקה עד יום למחרת (אתמול ה16 לחודש אפריל) בו קיבלתי הודעת וואטסאפ שהחזרים וכל הנוגע בשירות לקוחות בחברה מתקיים אך ורק דרך מייל.
שלחתי הודעת בקשה מסודרת לשירות הלקוחות של החברה עם מספר הזמנה ובקשה לזיכוי עם אסמכתא ״שלום ברצוני לבטל משלוח ראשוני עבורי מספר 6527797 ולקבל החזר כספי עליו.בבקשה שיצורף על ההחזר אסמכתא
תודה .
מענה לפניות בנושא ביטולי הזמנות לוקח כ-3 ימי עסקים. אעדכן אותך לגבי הזיכוי לאחר מכן בהקדם האפשרי.
*** במידה ושליח מטעם חברת ההפצה יוצר אתך קשר לצורך תאום מסירת ההזמנה, נא לסרב לקבלה.
למען הסדר הטוב, במידת הצורך יש להמשיך התכתבות בנושא פנייה זו דרך "השב" למייל זה.
בברכה,
מיכל
With Kindest Regards,
MICHAL
אם העברתי הודעה שברצוני לבטל בזמן המוגדר בחוק אבל הטיפול בתיק נעשה אחרי יש זכות לא לבטל את העסקה?
ואני כמובן צעירה אז לא בקיאה- שמעתי מהסובבים שאם יחייבו את העסקה ככל הנראה אוכל לדבר אל המנורה כי היא תתבצע ולא אקבל זיכוי,האם יש ביכולתי לעשות משהו בישביל להבטיח את זיכוי העסקה?
תודה רבה לעוזרים,חג שמח!
| |
|
|
|
| 17/4/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:30:19 |
| יובל שלום רב,
אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לסייע, למרות שמדובר בעסקה שהיא ספק צרכנית וספק עסקית.
|
|
|
| 17/4/2019 12:46 |
שושנה |
 | | מחבר: | שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:46:41 |
| שלום רב,
קניתי שני זוגות מכנסיים בחנות "איתי גונן", זו חנות שיש בה גם בגדי יד שניה וגם בגדים חדשים. שני זוגות המכנסיים שקניתי היו חדשים.
כשבאתי להחזיר את הבגדים יומיים לאחר מכן, נטען על ידי המוכר כי החוק לא חל על חנותו כיוון שהיא מוגדרת כחנות יד שניה.
לא מצאתי לזה שום צידוק בחוק כפי שהוא מפורסם, אך איתי התעקש כי החוק לא חל עליו.
אשמח לדעת האם יש אמת בדבריו.
מציינת גם שאין שלט על החנות המדבר על כך שמדובר בחנות יד שניה וכפי שציינתי הבגדים שקניתי היו חדשים ושייכים לקולקציה בעיצובו. | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:29:40 |
| שושנה שלום רב,
תקנות ביטול עסקה חלות על רכישה של מוצרים כאשר עלות כל מוצר גבוה מ 50 ש"ח ואין הדבר משנה אם מדובר במוצר חדש או משומש.
ההגדרה בתקנות הנה כדלקמן:
"טובין" – טובין שהמחיר ששולם בעדם עולה על 50 שקלים חדשים."
כלומר, היה ועלות כל מוצר גבוה מ 50 ש"ח, את רשאית לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעל על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
יובל בן שבת |
 | | מחבר: | יובל בן שבת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:42:13 |
תודה .
בברכה,
מיכל
With Kindest Regards,
MICHAL
תודה רבה לעוזרים,חג שמח!
| |
|
|
|
| 17/4/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:27:12 |
| יובל שלום רב,
|
|
|
| 17/4/2019 11:10 |
איילה כהן |
 | | מחבר: | איילה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 11:10:34 |
| רכשנו משקם אלקטריק ברחוב האומן 14 בירושלים תנור פירוליטי ומוצרים נוספים בתשעה באפריל בשעות הצהריים. ושילמנו מראש עבור הובלה לקרית ארבע, מקום מגורינו, וקיבלנו התחייבות לקבל את התנור לפני פסח, אולם לתדהמתנו לא יצרו אתנו קשר על אף הודעות לשירות לקוחות שיצרו קשר דחוף. ב16 באפריל הגענו לחנות ונאמר לנו שיש בעיה עם חהחברה מיני ליין שמספקת את התנור ושבשעה עשר באפריל הנציג שמכר לנו ידבר אתו. היום התקבלה תשובה מהסוכן שיש בעיה עם הובלה לקרית ארבע ושנקבל את הסחורה רק בחול המועד או שניקח תנור מהתצוגה שפתחו אותו אתמול בערב. אנחנו אנשים דתיים ובנינו על התנור לליל הסדר.
מה עלינו לעשות? | |
|
|
|
| 17/4/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:39:43 |
| שלום רב איילה,
ההחלטה הינה שלך, מה את מעוניינת לעשות?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, הסעד בגין ההטעיה שהוכחה כי הינה מהותית בנסיבות העניין, הינו ביטול העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היות שהמוצר טרם סופק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בניכוי דמי הביטול, כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 16/4/2019 12:35 |
חנן |
 | | מחבר: | חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 12:35:51 |
| שלום רב,
בתאריך 11.4 רכשתי מנוי לסטודיו ליוגה.
בתאריך 16.4 ביקשתי לבטל אך הם הודיעו לי שהם צריכים לגבות ממני חודשיים קדימה בגלל שאני צריך להודיע להם לפני ה-11.4 ולטענתם אני צריך לשלם על התקופה שבין 11.4 -11.5
11.5-11.6
האם זה הגיוני?? מה הזכויות שלי?
תודה מראש
חנן | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:05:08 |
| חנן שלום רב,
האם קיבלת הסכם התקשרות שמפרט את תנאי העסקה ותנאי הביטול?
האם התחלת כבר בשימוש בשירות?
כיצד התבצעה העסקה?
טלפונית או באמצעות הגעה לסטודיו עצמו? | |
|
|
|
| 17/4/2019 10:41 |
חנן |
 | | מחבר: | חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:41:17 |
| 1. את ההסכם ראיתי לכמה רגעים דרך אפליקציה, אבל אני לא רואה אותו כרגע.
2.התחלתי כבר שימוש בשירות.
3.העסקה התבצעה באמצעות הגעה לסטודיו עצמו.
תודה. | |
|
|
|
| 17/4/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:28:42 |
| חנן שלום רב,
במקרה של התקשרות פרונטאלית, וכאשר הוחל במתן השירות, תנאי הביטול יהיו בהתאם להסכם בינך לבין בית העסק.
העובדה כי לא ניתן לקבל עותק מההסכם, יכולה להוות הטעיה לכאורה, אך יש להעביר לאיהם פנייהל צורך קבלת העתק ממנו על מנת לבחון זכויותך. | |
|
|
|
| 17/4/2019 11:52 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 11:52:58 |
| שלום רב
אני ממתינה כחודש וחצי לטיפול בתלונה 621233 ועדיין אפילו לא נעשתה פנייה ראשונה צמדכם לבית העסק.
העניין חשוב מאוד מדובר בסכום כספי גבוהה
אשמח שיחזרו אלי
מאיה | |
|
|
|
| 17/4/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:26:48 |
| מאיה שלום רב,
ביום 26.3.2019 הועברה אילך פנייהל צורך בקשת פרטים נוספים או מסמכים נוספים.
פנייה זו לא נענתה.
אעביר את פנייתך לאחראית על התחום בבקשה כי תיצור עמך קשר. | |
|
|
|
| 17/4/2019 10:35 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:35:09 |
| זמן המענה לפניות באינטרנט לחברת האשראי max ואולי גם לחברות כרטיסי אשראי אחרות - הוא 45 יום.
לי נראה שזמן כה ממושך הוא מעל ומעבר לסביר.
האם המועצה לצרכנות יכולה לקצר משמעותית את זמן התגובה של שרות לקוחות? מה גם שמי שאין לו טלפון חכם או פייסבוק או טוויטר, כמו קשישים רבים, מתקשה ליצור קשר עם שרות ללקוח, ואין שרות צ'אט . | |
|
|
|
| 17/4/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:25:28 |
| גבריאלה שלום רב,
ראשית, מענה בתוך 45 ימים תואם את הנחיות הממונה על שוק ההון ואין בכך משום הפרה של הוראות הדין.
לעניין שינוי אמצעי התקשורת עם כלל הצרכנים, מומלץ לפנות לרגולטור, המפקח על שוק ההון, על מנת שינחה את חברות האשראי בעניין, שכן לחברות האשראי (בדומה לבנקים ולחברות הביטוח) יש רגולטור יעודי המטפל ומפקח על התנהלותן.
| |
|
|
|
| 17/4/2019 09:24 |
אוסנת ברנס |
 | | מחבר: | אוסנת ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 09:24:14 |
| | לפני כמה ימים שלחתי לכם שאלה לגבי איחור טכנאי אכן נענתי בחיוב מכם שאני זכאית לפיצוי. מתקשר אלי עכשיו הטכנאי שהתקין את המכונה מתחנן שאני לא אקח את הפיצוי כי זה יורד לו המשכורת. האם זה חוקי בכלל? פעם ראשונה שאני נתקלת בדבר כזה! | |
|
|
|
| 17/4/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 09:56:57 |
| שלום אוסנת וברכת חג שמח,
זכותך לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק בגין איחור טכנאי בנסיבות קבועה בחוק. החבות בתשלום הפיצוי ע"פ החוק היא על בית העסק, אשר אמור לספק לעובדיו את מלוא התנאים לכך שלא יפרו את הוראות החוק וזכויות הצרכן. המועצה רואה בדאגה רבה את המקרה המתואר בפנייתך, קרי השתת תשלום הפיצוי הקבוע בחוק על עובדי בית העסק, אם להיות עדינים. אנו מציעים כי תגישי בעניין תלונה באתר המועצה, אליה צרפי כל מסמך וראיה רלוונטיים, ופרטי את כל המידע הרלוונטי. על מנת ליעל את תחילת טיפול המועצה תוכלי לעדכן בדבר מס' התלונה. | |
|
|
|
אוסנת ברנס |
 | | מחבר: | אוסנת ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:35:14 |
| | פשוט לכתוב את כל מה שקרה? אין לי הוכחות בכתב הכל בשיחות מוקלטות | |
|
|
|
אוסנת ברנס |
 | | מחבר: | אוסנת ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:35:48 |
| | פשוט לכתוב את כל מה שקרה? אין לי הוכחות בכתב הכל בשיחות מוקלטות | |
|
|
|
| 17/4/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:04:11 |
| אסנת שלום רב,
כן, לציין בנקודות את השתלשלות העניינים, הכוללת הן את איחור הטכנאי, והן את פנייתו לאחר שנדרש פיצוי. | |
|
|
|
| 17/4/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 12:25:16 |
| שלום אסנת וברכת חג שמח,
שיחות מתועדות הינן בגדר ראיה בכתב לצורך העניין. גם חשבונית בדבר העסקה/אות הרלוונטיות יכולה לסייע. | |
|
|
|
| 17/4/2019 09:08 |
דרור מיטל |
 | | מחבר: | דרור מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 09:08:49 |
| רכשתי מע' שאיבה מרכזית לדירה חדשה מחברת ivacהמכבים 3 הוד השרון.העסקה ב12 תשלומים ששולמו עד תום.קיבלתי הודעה מהקבלן שהחברה פשטה רגל וההתקשרות עימה בוטלה.אני לא קיבלתי תמורה לכספי.כיצד אוכל לקבל החזר של 12000 ש"ח ששילמתי עבור העיסקה.תודה
| |
|
|
|
| 17/4/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 11:53:38 |
| שלום דרור וברכת חג שמח,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, דבר המצריך בחינה של מכלול הנסיבות לרבות מצבו המשפטי והפיננסי של בית העסק נשוא פנייתך. מכל מקום, אנו מציעים כי בשלב הראשון תבחן היטב את ההסכמות שבין הצדדים, אולי גם את הסכם מכר הדירה (אולי עם עוה"ד שייצג אותך בעסקה), ואת זהות וחבויות הצדדים בפרשה, לרבות אולי הקבלן המאוזכר בפנייתך. | |
|
|
|
| 17/4/2019 10:32 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:32:45 |
| שלום רב,
בתאריך 21.3 קניתי מוצר מרשת סופרמרקטים גדולה ומוכרת.
לאחר 3 ימים, ב24.3 הגעתי לסניף וביקשתי להחזיר/להחליף את המוצר (שהיה סגור באריזה כמובן) בצרוף חשבונית וקבלה. הסניף סרב בטענה שאין החזרות של "מוצרי מזון". יש לציין שהמוצר הוא בקבוק וודקה.
האם זה חוקי לסרב לקבל את המוצר בחזרה? מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 17/4/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 11:42:14 |
| חן שלום רב,
אכן, תקנות ביטול עסקה אינן חלות על מוצרי מזון, ובית העסק אינו מחויב לקבל חזרה מוצר מזון או משקה.
לפיכך, אין פגם בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 17/4/2019 09:31 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 09:31:54 |
| שלום
לאחר שנשרפה הטלוויזיה הגיע טכנאי והובטח לי מחברת האחריות שתסופק לי טלוויזיה חדשה בתוך 2 ימי עסקים.
עבר שבוע ואף אחד לא חזר אלי כשהתקשרתי אמרו שזה בטיפול המנהלת והיא תחזור אלי . עד היום לא חזרה. מיואש מהם כבר. יש חוק כלשהו לגבי זמן הספקת מוצר חדש? | |
|
|
|
| 17/4/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 10:30:37 |
| שלום רב גבי,
עקרונית, סעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"6.(א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
מעיון בתוספת השניה לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, פרק הזמן הדרוש לתיקון הקלקול בעבור מקלט טלוויזיה שגודלו עולה על 20 אינטש, ייעשה בתוך 3 ימים ממועד ביצוע הקריאה. על כן, אני, מציעה כי תפנה אל נותן השירות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 16/4/2019 14:45 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 14:45:47 |
| שלום
ביצעתי הזמנה לכמה חדרי מלון לחופשת הפסח הקרובה
נבצר ממני בסופו של דבר להגיע לפסח דאגתי למשפחה חילופית שתתארח במקומינו במלון.המלון מסרב להעביר את ההזמנה ולקבל את האורחים החילופיים במקומינו.
האם המלון רשאי לסרב ?
אבקש את עזרתכם כיצד לפעול | |
|
|
|
| 16/4/2019 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 15:03:06 |
| שלום רב אבי,
חסרים פרטים כגון:
מתי בוצעה העסקה? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה רגילה?
בכל מקרה, במידה שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח הדין, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה סוכם בניכם.
| |
|
|
|
| 16/4/2019 19:19 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 19:19:40 |
| תודה על המשוב המהיר
ההזמנה נעשתה בתיווך של קבוצה שהתארגנה לרכוש כמות גדולה של חדרים ביחד
ההזמנה נעשתה בצורה שמי שארגן את הקבוצה שלח את חברי הקבוצה להתנהל ישירות דרך המלון.
התקשרתי למלון העברתי בטלפון את פרטי ההזמנה ועשיתי העברה תשלום דרך הבנק.
קיבלתי קבלה על תשלום ואישור הזמנה.
לפי ההסכם שנחתם בין ראש הקבוצה למלון אין אפשרות ביטול ולכן אני מעוניין להעביר את זכותי למשפחה שלישית.
ההזמנה שלי בוצעה לפני יותר מחודש | |
|
|
|
| 16/4/2019 19:20 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2019 | | שעה: | 19:20:06 |
| תודה על המשוב המהיר
ההזמנה נעשתה בתיווך של קבוצה שהתארגנה לרכוש כמות גדולה של חדרים ביחד
ההזמנה נעשתה בצורה שמי שארגן את הקבוצה שלח את חברי הקבוצה להתנהל ישירות דרך המלון.
התקשרתי למלון העברתי בטלפון את פרטי ההזמנה ועשיתי העברה תשלום דרך הבנק.
קיבלתי קבלה על תשלום ואישור הזמנה.
לפי ההסכם שנחתם בין ראש הקבוצה למלון אין אפשרות ביטול ולכן אני מעוניין להעביר את זכותי למשפחה שלישית.
ההזמנה שלי בוצעה לפני יותר מחודש | |
|
|
|
| 17/4/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 09:48:59 |
| | יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
|